צפייה בגרסה מלאה : המשטרה משתדרגת - צלם בגשר מעל איילון דרום
Yuv_Coehn
28-02-2018, 18:24
נצפה היום באיילון דרום. חוץ מניידת/שוטר על אופנוע בכל מחלף שנותנים דוחות, קבלו את הדבר הבא:
6333
ממה שהצלחתי לראות זה שוטר עם מצלמה ועדשה מכובדת.
ולמי שירד בשלום ופנה שמאלה לכיוון מזרח חיכה סמוי עם מצלמת וידאו על חצובה (או שאני סתם פרנואיד):
6334
תתנהגו יפה.
הוא מחפש אנשים בטלפון, אין לו מה לחפש עם לייזר באיילון בבוקר.
הוא מחפש אנשים בטלפון, אין לו מה לחפש עם לייזר באיילון בבוקר.
כנראה שצודק וזה מבורך, אולי יחסכו רצח אחד.
כנראה שצודק וזה מבורך, אולי יחסכו רצח אחד.
"רצח" זה בכוונה תחילה. במקרה של תאונת דרכים, זה לכל היותר "הריגה".
אדם בוגר שיודע שהסטת המבט מהכביש, והתעסקות בטלפון, עלולה לגרום להתנגשות ולמוות.
ועדיין בוחר לעשות זאת, זה רצח.
הריגה היא בשוגג.
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
מבחינה חוקית KKatkov צודק
מבחינתי, כל נהג שמתעסק עם הטלפון בזמן נהיגה (או כל דבר) הוא יותר גרוע ממחבל.
מבחינה חוקית KKatkov צודק
מבחינתי, כל נהג שמתעסק עם הטלפון בזמן נהיגה (או כל דבר) הוא יותר גרוע ממחבל.
מבחינתי, אתה הולך רגל או רוכב אופנוע. כי ממש אין סיכוי שאתה מחבל או גרוע מכך.
אבל השימוש בטלפון הוא לא שחור ושחור כמו שאתה מתאר.
אמצע כביש 6 כשהתנועה דלילה או בפקק התמידי בגשר ראשון השימוש בטלפון אינו חוקי אבל הסיכון הוא אפסי. בעיר, ליד בית ספר או גן ילדים, בכביש מפותל ובכביש דו סיטרי הסיכון רב. וכמובן שאינו חוקי.
איללכא...אז אולי די עם הצדקנות האין סופית
אמצע כביש 6 כשהתנועה דלילה או בפקק התמידי בגשר ראשון השימוש בטלפון אינו חוקי אבל הסיכון הוא אפסי. בעיר, ליד בית ספר או גן ילדים, בכביש מפותל ובכביש דו סיטרי הסיכון רב. וכמובן שאינו חוקי.
איללכא...אז אולי די עם הצדקנות האין סופיתגם בפקק ובכביש ריק - התעסקות בטלפון מצד נהגים ברכב היא כנראה האויב הגדול ביותר שלנו כרוכבים.
יתרה מכך, העיסוק בטלפון הוא הרגל. מי שיתרגל להתעסק בטלפון בזמן נהיגה יאבד בסופו של דבר את יכולת האבחנה בין מסוכן יותר לפחות, באם היתה לו כזו מלכתחילה.
חוקים נועדו להפחית עד לבטל את שיקול הדעת של הציבור בצורה קולקטיבית, משום שאי אפשר להתייחס לסך הכישורים הקוגנטיביים והאינטיליגנציה של כל פרט, בין אם בחוקי תנועה עסקינן, ובין אם לאו.
אם אתה מתייחס לעניין כצדקנות. בשל העובדה שכמעט ללא יוצא מן הכלל, כל אחד מאיתנו מבצע עבירה כזו או אחרת, אני מקבל את האמירה. אבל אם אתה מכוון לכך שכולנו כנראה מתעסקים בטלפון בזמן נהיגה או רכיבה - אני לגמרי לא מסכים איתך, ומקווה שכאינדיבידואל אתה בוחר שלא "לקפוץ יחד עם כולם מהגג".
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
סיכון אפסי?
אז במקום לדרוס ילד, אתה תכנס בזה שלפניך בפקק מתחת לגשר ראשון ותיצור פקק עוד יותר גדול שאחרים ישלמו עליו שעות אחרי זה.
או שאולי במקום להכנס בגדר בכביש מפותל, רק תעוף על 150 קמ"ש במקרה הטוב לצד ימין ולא תוריד אף אחד בדרך, במקרה הרע לצד שמאל תוך התהפכות ומעבר לצד השני כשממול בא רכב והוא גם ישלם את המחיר.
סיכון הוא התוצאה, אז במקום להתעסק בתוצאה של התאונה, תתעסק בלמנוע את התאונה מראש.
מצער לקרוא את זה.
אמצע כביש 6 כשהתנועה דלילה ונהג רכב עסוק בטלפון ב 130 קמ״ש, הוא בכיף סוטה מהנתיב מבלי לשים לב ומוריד אופנוען.
מה שאתה אומר פה מטופש על גבול ההזיה.
על כביש שש באופן קבוע לפחות אחץ בשבוע מישהו סוטה עליי מהנתיב, פונה עליי, או בולם על כביש ריק רק בגלל שניה בפלאפון, שניה להסתובב להשתיק אץ התינוק שהתחיל לבכות, שניה אחת זה כל מה שצריך.
moonshield
02-03-2018, 19:01
לא מנסה להצטדק, ולצערי גם אני חוטא בנגיעה בטלפון בנהיגה (אמנם הרבה פחות מפעם), אבל אני מעדיף ערס-בריון-כביש-על-מזדה שממהר להידחף בין הנתיבים על פני אמא-על-ג'יפון שמתעסקת בטלפון. מניסיון, רוב 'משפרי המיקום' ברמזורים מתעסקים בטלפון במקום במראות, מה שמעלה את הסיכוי לגלח אופנוען משתחל.
Yuv,
רק משפט וותיק לפוסט שלך, ''זה שאני פרנויד לא אומר שלא רודפים אחרי...''
שטויות.
אני מוכן לשים כסף עם כל אחד כאן, שאני מסוגל לנהוג באלפא שלי בכביש 5/6/431 בשעות לא עמוסות, לדבר בטלפון (דבר שאינני עושה פרט למקרים חריגים) - ולשמור על הנתיב בצורה סבירה +, לזהות סכנות בזמן ולהגיב בהתאם.
האויב הגדול ביותר של האופנוען הוא ממש לא "טלפון".
האויב הגדול ביותר של האופנוען הוא האופנוען עצמו. בעיקר אם הוא מסתמך על זה שנהגים אחרים לא ישתמשו בטלפון, יאותתו ויבדקו מראות.
האויב השני אחריו הוא הזלזול האנושי - שגורם לנהגים להתרכז בטלפון, לבלום בלימת פתע בנתיב השמאלי, לשבור שלושה נתיבים כי הם פספסו מחלף.
אל מול שני האויבים האלה, מתגמדות כל הסכנות ה"קלאסיות" והקונקרטיות - אי-מתן זכות קדימה, טלפון, מעברי נתיב ללא איתות, מהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך וכו'.
הסכנות האלה הן התסמינים של הבעיה האמיתית, ולא המקור שלה.
שטויות.
אני מוכן לשים כסף עם כל אחד כאן, שאני מסוגל לנהוג באלפא שלי בכביש 5/6/431 בשעות לא עמוסות, לדבר בטלפון (דבר שאינני עושה פרט למקרים חריגים) - ולשמור על הנתיב בצורה סבירה +, לזהות סכנות בזמן ולהגיב בהתאם.
האויב הגדול ביותר של האופנוען הוא ממש לא "טלפון".
האויב הגדול ביותר של האופנוען הוא האופנוען עצמו. בעיקר אם הוא מסתמך על זה שנהגים אחרים לא ישתמשו בטלפון, יאותתו ויבדקו מראות.
האויב השני אחריו הוא הזלזול האנושי - שגורם לנהגים להתרכז בטלפון, לבלום בלימת פתע בנתיב השמאלי, לשבור שלושה נתיבים כי הם פספסו מחלף.
אל מול שני האויבים האלה, מתגמדות כל הסכנות ה"קלאסיות" והקונקרטיות - אי-מתן זכות קדימה, טלפון, מעברי נתיב ללא איתות, מהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך וכו'.
הסכנות האלה הן התסמינים של הבעיה האמיתית, ולא המקור שלה.
אתה זה לא כולם.
תתמודד עם העובדה הזאת ותחייה חיים מאושרים.
אתה זה לא כולם.
תתמודד עם העובדה הזאת ותחייה חיים מאושרים.
נכון.
כי אני לא מזלזל.
זאת בדיוק הנקודה.
בחיים לא קיבלתי כל כך הרבה תגובות להודעה בודדת. סחה עלי.
ועכשיו, כל מי שלא נגע, נוגע ייגע בנייד שלו תוך כדי נהיגה, שיצא 90 מעלות לכח.
איללכא...מה, אפאחד לא יוצא?
ומה שהכי מבדח, הוא שבניגוד אלי, לרובכם יש דיבורית בקסדה ואתם עושים בה שימוש נרחב
ומה שהכי מבדח, הוא שבניגוד אלי, לרובכם יש דיבורית בקסדה ואתם עושים בה שימוש נרחבהבדל גדול בין לבצע שיחה בדיבורית לבין להחזיק את הטלפון ביד ולדבר
moonshield
03-03-2018, 13:31
שימוש בטלפון בנהיגה מותר עם דיבורית, כל עוד הידיים חופשיות לתפעול הנהיגה (ומשם השם הלועזי hands-free). שימוש בדיבורית בקסדה משול לשימוש ברדיו ו/או בדיבורית ברכב, איפשהו קשה לי להאמין שאתה (או כל משהו אחר) לא עושה שימוש באחד מאלו בפחית היומיומית.
ומה שהכי מבדח, הוא שבניגוד אלי, לרובכם יש דיבורית בקסדה ואתם עושים בה שימוש נרחב
לא מתעסק עם הפלאפון בנהיגה.
כשאני נוהג אני נוהג.
מעניין לראות איך כל אחד מפרש את המושג "התעסקות בטלפון". בשום מקום לא כתבתי לשוחח בטלפון.
התעסקות היא כל מה שמסיח את דעתו של הנהג, בדגש כפול ומכופל על מבט אל עבר הטלפון (לרוב מספר פעמים) כדי לתפעל אותו, לכתוב בו, לקרוא בו, וכל שלל האפשרויות שמעבירות את תשומת הלב שלו מהכביש לטלפון. גם היום, בשנת 2018, אחרי יותר מעשור של טלפונים חכמים - אין כמעט אף אחד שמתפעל את הטלפון "החכם" שלו באמצעים קוליים.
יכול להעיד על עצמי שאני לא זוכר מתי נגעתי בטלפון בזמן נהיגה שלא לצורך לחיצה על מענה או ניתוק של שיחה. כן זוכר מקרים שונים בעשור האחרון (ויותר) של עצירה בצד הדרך לשם הוצאת או קבלת שיחה. גם כיום, אפילו שיש לי דיבורית בקסדה - אני לרוב לא עושה בה שימוש אלא לצורך תקשורת אלחוטית בין רוכבים, לרוב מטעמים בטיחותיים.
בסופו של דבר כל אחד יעשה מה שבא לו, הבעיה היא שרק מעטים יודעים לקחת אחריות על התוצאות.
באמת סחה עליך! :number1:
אני יוצא 88 מעלות - אחת פחות על זה שאני לא זוכר בודאות גמורה שלא נגעתי, ועוד אחת על חוסר יכולת לנבא את העתיד :-)
אחרי יותר מעשור של טלפונים חכמים - אין כמעט אף אחד שמתפעל את הטלפון "החכם" שלו באמצעים קוליים.
אני לא חובב אייפון ולכן לא יודע מה קורה שם, באנדרואיד אין עדיין תפעול קולי בעברית. עד סוף השנה הצהירו בגוגל שהם יוסיפו עוד המון שפות, אבל לא הצהירות על כל השפות ובטח שלא הצהירו על עברית כך שלא בטוח מה יהיה.
אם היה תפעול קולי, אני מאמין שיותר ישראלים היו משתמשים בזה. יש לא מעט אנשים שמסתבכים עם המבטא והמערכת לא עובדת להם כמו שצריך, ויש עדיין אנשים שגם לא יודעים אנגלית, ועל זה תוסיף טכנופובים. מעבר לזה, כדי להוציא שיחה בתפעול קולי, האיש קשר חייב להיות שמור באנגלית, שזאת עוד מגבלה.
בשביל האוכלוסיה שלא מסתדרת עם התפעול הקולי, הכי קל זה לתפוס את הטלפון ביד ולעשות מה שרוצים בידיעה שזה יעבוד בטוח. תאונה או לא, העיקר שתצליח לעשות מה שרצית.
הבדל גדול בין לבצע שיחה בדיבורית לבין להחזיק את הטלפון ביד ולדבר
זהו, שאין הבדל גדול באמת. ההבדל הוא סמנטי, עם דיבורית זה חוקי ולהחזיקו ביד אינו חוקי. וזה עוד לפני שדיברנו על מספר הפעולות שדורשות מגע בנייד לשם הוצאת שיחה.
המהות היא, הסחת הדעת. והסחת הדעת עם דיבורית ובלעדיה דומה מאד.
מכיוון שבין אופנוענים אני יושב, נעזוב לרגע את החוק.
אפשר לצאת עלי כמה שרוצים אבל גם הנייד הוא סיכון שצריך לדעת לנהל אותו. רק מעטים מנהלים אותו כמו אברי ונימי. ובאמת ובתמים, אני מצדיע לצמד.
כלשעצמי, הסיכון ברכיבה הוא כל כך גדול שאפילו דיבורית אין. הסחת דעת אפס.
בדיסקברי 1, אני מנהל את הסיכון.
איללכא...ולשמחתי, אני רוכב הרבה יותר ממה שאני נוהג
מאז שהטלפונים עברו למסך מגע הפסקתי לסמס. אני כמעט ולא מדבר וגם כשכן זה בדיבורית. אין לי דיבורית בקסדה מסיבה בטיחותית. וכשאני נוסע עם המשפחה כולם יודעים שאסור לדבר עם הנהג.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft