מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מהירות עודפת

נעם 1
31-03-2018, 18:39
לפני כעשרה ימים אני רוכב צפונה על כביש 4, מעט דרומה למחלף חולון מזרח יש האטה מסוימת והצטופפות של התנועה סביבי. אני שוקל את השול הימני אבל דווקא במקטע הזה אני מעדיף לרכב בין הטורים. מרחוק אני מזהה רכב שבחלקו האחורי שקע עצום במרכזו. השקע דחף את כל החלק האמצעי של הדלת האחורית ותא המטען עד לתחילתו של תא הנוסעים. במרחק מה אני מבין שזאת תאונה שבה מעורב אופנוע. אני מזהה פירורים של אופנוע. וכשאני כותב פירורים זה תיאור מדויק של מה שנותר מהאופנוע. שלדת הזנב ומעט פלסטיקה כחולה רומזת שאולי היה זה יאמהה אבל ממש איני בטוח בכך. לא הצלחתי לזהות מתלים, מנוע שלדה, ג'נטים או כל חלק אחר. איני יודע באם התאונה הייתה קטלנית אבל זה מסוג התאונות שגורמות לי כאב חריף בקרקעית הבטן.
הפרש המהירויות בין האופנוע לרכב היה עצום. לפי הנזק אני משער שהרכב עמד בשול הדרך ושהאופנוע התנגש בו מאחור כשהוא בטיסה נמוכה במהירות תלת ספרתית.

את העין הכחולה מעניין, בעיקר, הרף החוקי של המהירות. מהירות אולי מחריפה את תוצאות התאונה אבל מרבית התאונות הקשות מתחילות במקום אחר.
לנו הרוכבים, עם אפס בטיחות פסיבית, הפרש המהירות בינינו לרכבים סביב לנו משפיע באופן קיצוני על רמת הבטיחות שלנו. נהוג לומר שלדו גלגלי בטוח יותר לרכב כשהוא מהיר מהתנועה סביבו בכ 15% על מנת לשלוט בגורלו ולוודא שבו בכל רגע נתון לרוכב יש מספר אופציות לבחירת קו התקדמות.

גם מהירות חסרה מסוכנת. רכב שמזדחל בכביש 6 בשמונים קמ"ש גם אם בנתיב הימני, גורם לאינסוף מצבים מסוכנים.
היכולת לאמוד הפרשי מהירויות בחשכה כמעט ואינה קיימת.

רכבו בשיקול דעת.

איללכא...ורכיבה על אופנוע זה מקצוע

erani99
31-03-2018, 19:30
...
רכבו בשיקול דעת.

...ורכיבה על אופנוע זה מקצוע
אכן, תן לי להוסיף - זו גם תורה שלמה אומנות והרבה ניסיון.
מי שרוכב בקלות דעת מסכן עצמו ושאר משתמשי הדרך בצורה משמעותית!!

ayalzo
31-03-2018, 19:34
מקרה קלאסי למהירות עודפת היא ירידה לשול בלי לראות קדימה. למשל כשיורדים מאחורי משאית. גם אם רכבת במהירות התנועב, ובשול עומד לו רכב אתה תתנגש בו במהירות יחסית גבוהה. אז, לא יורדים לשול ממאחורי משאית או כשאין קו ראיה לקורה רחוק קדימה. (אגב, גם סתם עקיפה של רכב גדול כשאתה מהיר ממנו בהרבה ולא רואה מספיק קדימה לנתיב אליו אתה עובר יכולה להסתיים באסון).

Ami
31-03-2018, 20:58
תאונה שיכלה להימנע

ofirus
01-04-2018, 07:51
רוצה להוסיף שהשול הוא לא מסלול מרוצים ,אלו שנוסעים בו במהירות ועוקפים כמו מטורפים צריכים לקחת בחשבון כמה פרמטרים:
שאין להם לאן לברוח אם רכב מחליט שהוא יורד לשול והפגיעה היא בלתי נמנעת אם מהגדר ואם מהרכב,לכלוך ומכשולים על השול שכתוצאה מהמהיורת קשה להתחמק מהם,סיכון אחרים כתוצאה מעקיפה מסוכנת,את הקנס השארתי לסוף כי הכסף הוא "שולי".

Busy
01-04-2018, 09:51
זה לא "מהירות עודפת" ,אני חושב - "חוסר אחריות "

alexsupreme
01-04-2018, 13:40
אל תרכב מהר יותר מהיכולת שלך לבלום.
אני רואה מלא רוכבים שנצמדים לרכבים על כביש מהיר או שטסים מהר יותר מהתנועה בעיקולים שלא רואים מה יש מעבר.
90% מהמקרים זה שיקול דעת לוקה.

אופנוע עוצר יותר לאט מרכב, תשאירו לעצמכם קצת מרחק.

edir
01-04-2018, 14:28
הכלל הפשוט אומר שלא עוברים נתיב לפני שמוודאים שהוא פנוי.
זה נכון לכל כלי רכב.
וכמו תמיד, המחיר של טעות על דו הוא גלגלי הוא גבוה ומיידי.

Zurs
02-04-2018, 21:10
מישהו יודע לומר מה קרה שם בדיוק?

mudale222
03-04-2018, 01:42
ככל הזכור לי זה בכלל לא קשור לרוכב האופנוע.
משאית נכנסה בפריווט מאחורה והפריווט עף על הרוכב, הרוכב נפצע אנושות ומת בבית חולים.

Paz
03-04-2018, 08:26
ככל הזכור לי זה בכלל לא קשור לרוכב האופנוע.
משאית נכנסה בפריווט מאחורה והפריווט עף על הרוכב, הרוכב נפצע אנושות ומת בבית חולים.

היית שם? לפי התמונות זאת נראית תאונה קלאסית של רכב שעמד בשוליים ורוכב שטס מהר מדי בנתיב ולא הספיק להגיב ולבלום...

Busy
03-04-2018, 08:58
לפני כחודש שמעתי היתה תעונה על כביש 4 ליד מחלף ראשון .
אותו סיפור.
רכב עומד ,שוליים.
אפנוע נכנס בו במהירות גבוהה מאחור.
הרוכב נהרג.

אני לא מבין ...
נוסע בשול?
אזה מהירות?
אתה לא מסתקל אפילו לאן...?
..שול -זה לא חלק מכביש מהיר.
אתה לא מבין ש בשול יכל לעמוד רכב תקול?
...סתם מישהו?

Paz
03-04-2018, 12:16
לפני כחודש שמעתי היתה תעונה על כביש 4 ליד מחלף ראשון .
אותו סיפור.
רכב עומד ,שוליים.
אפנוע נכנס בו במהירות גבוהה מאחור.
הרוכב נהרג.

אני לא מבין ...
נוסע בשול?
אזה מהירות?
אתה לא מסתקל אפילו לאן...?
..שול -זה לא חלק מכביש מהיר.
אתה לא מבין ש בשול יכל לעמוד רכב תקול?
...סתם מישהו?

חוקית אסור גם לרכב בשול הימני, יש הנחייה של מתנ"א לא לאכוף בזמן פקקים/עומס.
זה שרוכבים מסויימים שמים פס ומשתוללים, ככה זה נגמר בסוף ולרוב באשמת הרוכב.
אני לא שולל שבשלב מסויים יקחו מאיתנו את הפריבלגיה אם כמות ההרוגים בשול תעלה.

mudale222
03-04-2018, 13:08
היית שם? לפי התמונות זאת נראית תאונה קלאסית של רכב שעמד בשוליים ורוכב שטס מהר מדי בנתיב ולא הספיק להגיב ולבלום...

לא. זאת כתבה שקראתי. אבל אני זוכר בבירור שזה היה בכביש 4 ותמונות של אופנוע כחול.

Paz
03-04-2018, 13:20
לא. זאת כתבה שקראתי. אבל אני זוכר בבירור שזה היה בכביש 4 ותמונות של אופנוע כחול.

גם אם זה נכון זה לא משנה, אם הרוכב לא הספיק להגיב סימן שנסע הרבה יותר מהר מהתנועה בכביש...

TundraOG
03-04-2018, 16:28
כאחד שרוכב הרבה על ציר איילון - יש רוכבים שחושבים שהם בלתי פגיעים ושהרכבים שמשמאלם זו עוד גדר שלא תזוז ושאפשר לתת גז...כאלו שאם אתה לא מביט כל הזמן במראות עוקפים אותך בהפתעה בשול ומורידים את הלב למכנסיים כשאתה רוכב במהירות תקינה של כ-50 קמ"ש.
אחת הסיבות שאני מעדיף להזדחל בין רכבים ב-40 קמ"ש ולא לרכב בשוליים.

נעם 1
03-04-2018, 20:55

אני משער שאלה שתי תאונות שונות.
כשאני עברתי את מקום התאונה, המשטרה עדיין חסמה את הנתיב הימני וטיפלה בתאונה. לא ראיתי משאית.

איללכא...וסובבו בגז

אברי
04-04-2018, 04:57
בדיוק הגברת של הבחור פרסמה משהו בקבוצת רוכבים בפסייבוק.
מאשימה את המכונה

דאוס אקס מכינה!

moonshield
04-04-2018, 10:19
לי נראה שהמקרה שפות''ש ו Busy מדברים עליו הוא זהה- עומס בלתי רגיל באזור גשר ראשון באחד הבקרים, שנגרם ככל הנראה מרוכב שהתנגש ברכב שעמד בשול (הימני). אם אכן זה היה הסיפור, זה אכן נשמע כמו רגע של חוסר זהירות מצד הרוכב (וזה הרי כל מה ש'צריך' בדו''גי). אברי, יש סיכוי שתוכל לצרף כאן את הפוסט או עיקריו? באמת מעניין לקרוא הסבר כלשהו על הסיפור.
להאשים את המכונה זה כמו להאשים את הסכין שנחתכת בזמן קילוף תפוח.

mudale222
04-04-2018, 10:19
זה כנראה:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=434303947018438&set=gm.2038511566414516&type=3&theater&ifg=1

נראה כמו r3.

Paz
04-04-2018, 14:39
.
להאשים את המכונה זה כמו להאשים את הסכין שנחתכת בזמן קילוף תפוח.

עם כל הצער והטראגיות אתה כ"כ צודק.

Busy
04-04-2018, 15:09
עם כל הצער...אם כבר מדברים.
אני לא רוכב הרבה.
אבל מדי פעם באיילון גם.שול ימני- בפקוק גם.
מהירות...+20 מהתנוע בכביש,לערך.
עוקפים אותי?
כן,תמיד.מסתכל במראות ונותן מקום מדי פעם.
+ 10 קמ"ש..
+ 15 מהירים יותר.
...פתאום -פררררר !
-מימין או משמאל...
תמיד יש מישהו אף.
זה אפשר להגדיר כמהירות עודפת (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/14153-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%A4%D7%AA/page2)אבל זו רק דעתי

1122
06-04-2018, 22:19
זה כנראה:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=434303947018438&set=gm.2038511566414516&type=3&theater&ifg=1

נראה כמו r3.

איזה R3 יא גנוב.. MT07/09 בוודאות.
בטח גם משוחרר מהגבלות כמו 70 אחוז מאלה שרוכבים על ה07 בארץ.
וחברה שלו באה בתלונות לאופנוע, הבחור נכנס ברכב במהירות תלת ספרתית שהיה על השוליים.... תעשו לי טובה

mudale222
06-04-2018, 23:58
מאיפה בדיוק הוודאות שלך??
תסתכל טוב על הג'אנט הקדמי, העיצוב שלו זה עיצוב ייחודי של הr3 שאין בשום mt.

ayalzo
07-04-2018, 16:55
אולי תתפשרו על mt-03 ודי?
מה זה משנה איזה אופנוע זה.
ומי שמעביר ביקורת על מה שבנאדם שופך מהלב שלו ברגעים הכי קשים, כנראה לא חווה זאת כל בשרו.

Busy
12-04-2018, 09:38
אתמול ,ערב
רוכב אופנוע, בשנות ה - 20 לחייו, נפצע באורח אנוש בתאונה לאחר שהתנגש ברכב אשר חנה בשוליים בקטע בין מחלף קיבוץ גלויות למחלף חולון. הוא פונה לבית חולים תוך כדי פעולות החייאה

Paz
12-04-2018, 10:32
אתמול ,ערב
רוכב אופנוע, בשנות ה - 20 לחייו, נפצע באורח אנוש בתאונה לאחר שהתנגש ברכב אשר חנה בשוליים בקטע בין מחלף קיבוץ גלויות למחלף חולון. הוא פונה לבית חולים תוך כדי פעולות החייאה

לצערי כמו שאמרתי, זה לא יגמר הסיפור עם השוליים.
יהיה זכרו ברוך

Tap
12-04-2018, 13:15
אתמול ,ערב

*דוברות המשטרה (מרחב יפתח):*

משטרת ישראל מודיעה בצער רב על מותו של שוטר סיור ממשטרת יפו, רס״ר רוברט (רובי) חזק.

רובי נהרג אמש בתאונת דרכים קטלנית שאירעה בשעות הלילה באזור צומת הולץ בתל אביב.
רובי ז"ל, רכב אמש על אופנועו הפרטי בסיום משמרת ובדרכו לביתו.
במהלך נסיעתו בכביש 20 סמוך לצומת הולץ אירעה התאונה, שנסיבותיה עדיין בבדיקה.

רובי ז״ל פונה מהזירה על ידי גורמי רפואה כשמצבו הוגדר אנוש ולצערנו נפטר זמן קצר לאחר מכן.

רובי ז"ל, בן 29, תושב חולון, הותיר אחריו הורים מאיר ואתי, אח ואחות ובת זוג.
הודעה נמסרה למשפחה.

משטרת ישראל, מחוז ת"א ומרחב יפתח משתתפים בצער המשפחה.

הלוויה בטקס משמר כבוד, תתקיים היום (חמישי 12.4.2018) בשעה 17:00 בבית העלמין בכוכב יאיר.

לשימושכם רצ"ב תמונותו של רס״ר רוברט (רובי) ז"ל.
יהי זכרו ברוך.