התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מספר שאלות בנוגע להוצאת רשיון A2 ורכישת אופנוע חדש

JohnnyDough
17-04-2018, 22:05
הי לכולם.

קצת חפירות רקע.
אני בן 40 עם למעלה מ20 שנות נהיגה במכונית צמודה (רשיון B). אוהב לנהוג ונוהג ביומיום על רכב טורבו/ידני לא מאוד חזק כשאני לא מהזן הפושטקי אלים (נוהג זהיר עם רקורד נקי לחלוטין של אפס תאונות ואפס עבירות תנועה. גם כשהיו לי רכבים די מהירים ואגרסיביים, נסעתי כמו בן אדם). בנוסף, אני רוכב על אופניים מגיל אפס.
אין לי במשפחה הקרובה אף אחד שרוכב על דו-גלגלי ואי שם בתיכון, כשעלה נושא הרשיון ל50 סמ"ק, הוא נקבר באבחה. גם מקרב החברים אין אף רוכב (גיקים כולם... מה לעשות...) ואני כאן כי אין לי ממש עם מי להתייעץ.

במהלך השנים הייתי עסוק בהרבה דברים אחרים והעניין בכלל לא היה על הפרק אבל לאחרונה גיליתי (באיחור של למעלה מעשור) שאותו סף ישן של 50 סמ"ק שהכרתי עלה ל125 סמ"ק ושהוצאת רשיון A2 מתאים היא בעיה קטנה מאוד. במסגרת חגיגות משבר גיל ה40, עשיתי קצת שיעורי בית, דיברתי עם מורה לנהיגה מומלץ מהאיזור, הוצאתי טופס ירוק (חינם! הופתעתי!) וקצת ביאסתי את האופטומטריסט בסופרפארם (שלא מצא בעיות באף עין ולמרות שהוא חיפש, גם לא מצא את עדשות המגע שאין לי).

הכוונה הכללית היא לקנות אופנוע 125 סמ"ק מקורר מים חדש ואין מגבלות של תקציב בסכומים המדוברים. האופציות הרלוונטיות שמצאתי הן ימאהה MT-125, ק.ט.מ דיוק 125, הונדה CB125R וסוזוקי GSX-S125 (יש גם גירסת R יענו ספורטיבית אבל להבנתי הS צריכה להיות נוחה יותר). ברור לי שלא מדובר פה בחיות עוצמתיות אלא בעגלות קטנות בתחפושת אבל ממה שאני מבין, מדובר בכלים מהנים, מאוזנים, קלים לנהיגה למתחילים שגם ניתן, במידת הצורך, להגיע איתם לאיזור ה100 קמ"ש בצורה בטוחה וזה כל מה שאני מעוניין לקבל. האם יש כלים מוצלחים נוספים שבאים בחשבון? האם יש הבדלים באמינות של האופנועים האלה?
את יבואני הרכב השונים אני מכיר לא רע אבל את יבואני האופנועים אני לא מכיר בכלל. האם יש הבדלים בין השירות/אחריות שמקבלים מהם בצורה שיכולה לפסול אופציות מסוימות או לתעדף אחרות?

לוגיסטית, אני הולך להוציא רשיון על טוסטוס עם תיבה רציפה. לכלים שאני מעוניין לקנות יש תיבה ידנית. מקריאה רוחבית של התייחסויות רלוונטיות, אנשים טוענים שהמעבר הוא לא בעייתי במיוחד ועדיין זה מרגיש לי פרובלמטי להופיע לנסיעת מבחן על כלי ידני עם אפס נסיון. לא פחות פרובלמטי זה לקנות אופנוע בלי נסיעת מבחן ואז להגיע לאסוף אותו ולהשתנק בדרכי הביתה, בתקווה שאני לא אסיים מתחת לגלגלים של משאית. האם אתם מכירים איזה מורה/בית ספר/חברה שמאפשרים להתנסות/לשכור לכמה שעות כלי 125 סמ"ק ידני? לחילופין, האם יש נשמות טובות מאיזור המרכז/שרון שמוכנות לעזור בזה עם הכלי שלהן? (מבטיח לשלם על דלק ועל כל נזק אם אני חלילה אגרום). האם קיימים פתרונות רלוונטיים אחרים?

אני מבין שביטוחים הם בעיה ושביטוח חובה קונים מהפול. מה לגבי ביטוח צד ג'? (או מקיף?) כמה הנזק צפוי להיות גדול? איפה מומלץ לעשות?

(לא שכחתי את עניין המיגונים. זה נלקח בחשבון ואני אקנה את כל מה שצריך מאיכות טובה. כרגע אין לי שאלות בעניין)

דבר אחרון, מי ששרד את כל המלל כבר הבין שזה משהו שאני רוצה לעשות בשביל הכיף. כן, זה כיף שעולה כסף אבל בתכלס טיולים לחו"ל הם נזק מאותו סדר גודל וההנאה מהם יחסית מוגבלת. האם נראה לכם שאני הולך להנות או שאני סתם קלולס שלא יודע למה הוא מכניס את עצמו וצפוי לעוגמת נפש?

תודה מראש על כל התייחסות רלוונטית!

uriar
17-04-2018, 22:33
ברוך הבא לפורום. שרדתי את המלל אבל כבר שכחתי חלק מהשאלות... בוא נעבור שוב ונראה...

האם יש כלים מוצלחים נוספים שבאים בחשבון? האם יש הבדלים באמינות של האופנועים האלה? נראה לי שהקפת את הכלים העיקריים. לרוב היפניים יהיו יותר אמינים מהק.ט.מ. וההונדה יותר מכולם אבל כולם צריכים להיות בסדר יחסית.

האם יש הבדלים בין השירות/אחריות שמקבלים מהם בצורה שיכולה לפסול אופציות מסוימות או לתעדף אחרות? כן יש הבדלים אבל תלוי את מי שואלים. יש את שונאי מטרו ויש את מתעבי מאיר... לא צריך להיות פקטור יותר מידי רציני.

האם אתם מכירים איזה מורה/בית ספר/חברה שמאפשרים להתנסות/לשכור לכמה שעות כלי 125 סמ"ק ידני? לחילופין, האם יש נשמות טובות מאיזור המרכז/שרון שמוכנות לעזור בזה עם הכלי שלהן? (מבטיח לשלם על דלק ועל כל נזק אם אני חלילה אגרום). האם קיימים פתרונות רלוונטיים אחרים?
גם אני למדתי על אוטומאט וקניתי הילוכים. הסבירו לי קצת בתיאוריה ובשעה הראשונה בכל עצירה האופנוע נכבה לי. לך לפחות יהיה מתנע חשמלי, לי היה רק קיק. אם תוכל לקבל הדרכגה ממורה או מהמוכר זה יהיה נהדר, אבל אם לא - נסה להגיע למגרש חניה הקרוב ביותר לסוכנות ולהתאמן שם על זינוקים מעמידה איזה חצי שעה. זה לא פיזיקה גרעינית.

אני מבין שביטוחים הם בעיה ושביטוח חובה קונים מהפול. מה לגבי ביטוח צד ג'? (או מקיף?) כמה הנזק צפוי להיות גדול? איפה מומלץ לעשות?
שתי הסוכנויות העיקריות שמתעסקות עם אופנועים הן אודי דגן ורמי ביטוחים. גם ביטוח ישיר יכול לבוא בחשבון. צד ג׳ יעלה פחות או יותר זהה בשלושתם, תברר לגבי המקיף ואז תחליט.

האם נראה לכם שאני הולך להנות או שאני סתם קלולס שלא יודע למה הוא מכניס את עצמו וצפוי לעוגמת נפש?
לא יורידו לך את החיוך מהפרצוף גם עם האוסף הכפול של עופר לוי.

בהצלחה.

moonshield
17-04-2018, 23:26
לגבי ההילוכים, אתה יכול לנסות לבקש ממורה הנהיגה, שאצלו אתה מתכנן להוציא את הרישיון, לעשות שיעור או שניים על הכלי של ה a1 שלו, אם יסכים זה יסגור לך את הפינה לגבי תפעול בסיסי של ההילוכים. אני רכבתי הרבה זמן על קטנועים קטנים, ואחרי שני שיעורים על ידני קלטתי את הקטע של ההילוכים (שאר הקטעים לקחו לי טיפה יותר זמן).
בהצלחה!

JohnnyDough
18-04-2018, 10:17
זה לא פיזיקה גרעינית.

המממ... דווקא עם פיזיקה אני מסתדר לא רע... אפילו גרעינית... :confused:

תודה על התשובות!

AsafA
18-04-2018, 11:50
אופציה נוספת היא ללמוד נהיגה על כלי ידני ולהוציא רישיון A1. כך גם תתרגל טוב יותר לרכיבה על אופנוע לפני שתצא לכביש הציבורי וגם תשאיר לך אופציה לעלות בנפח לאחר מכן. לדעתי אופנועים עם מנוע 250 סמק בטוחים יותר מאופנועים עם מנוע בנפח 125.

moonshield
18-04-2018, 14:43
^^^^
מסכים ומחזק

JohnnyDough
18-04-2018, 14:50
אופציה נוספת היא ללמוד נהיגה על כלי ידני ולהוציא רישיון A1. כך גם תתרגל טוב יותר לרכיבה על אופנוע לפני שתצא לכביש הציבורי וגם תשאיר לך אופציה לעלות בנפח לאחר מכן. לדעתי אופנועים עם מנוע 250 סמק בטוחים יותר מאופנועים עם מנוע בנפח 125.

כן, זה ברור אבל הוצאה של A1 זו כבר פרוצדורה אחרת וכל ההרפתקאה הזו מבחינתי בנויה על המרווח שבין הפשטות בהוצאת A2 והחביבות היחסית של הכלים האלה.

AsafA
18-04-2018, 15:35
הכלים לא כל כך חביבים והפרוצדורה מאד פשוטה. אם לא רכבת מעולם, לא יזיקו לך גם כמה שיעורים לפני שתצא לכביש.
כתבת שאתה רוצה אופנוע ולא קטנוע, מכאן ההמלצה. אם היית שואל על קטנוע 125 לא הייתי אומר מילה.

uriar
18-04-2018, 17:20
מצטרף להמלצה על A1.

JohnnyDough
18-04-2018, 17:31
אח שלי הוציא רשיון שייט לפני המון שנים ואז גילה שהוא סובל ממחלת ים... הגיגית ראתה הרבה שמש ומעט מים, העלתה אבק ובסוף נמכרה. גם הרשיון בסוף לא חודש.
בחזרה לקרקע, האופנוע הזה לא הולך להיות ה"דיילי דרייבר" שלי, ההבדל הפרוצדורלי הוא משמעותי ובשלב הזה אני לא מעוניין להוציא רשיון A1. השאלה אם מה שאני מתאר הוא הגיוני וסביר או שנכון יהיה לרדת מכל העסק.

nrnrnr
18-04-2018, 23:13
מסכים עם כולם לגבי A1.

גם אני הייתי באותה התלבטות כמו שלך והלכתי על a1.
מרגע הוצאת טופס ירוק תוך שבוע יכול להיות לך רישיון.

שטות אתה לא עושה. נהפוך הוא..

אם ליבך חפץ באופנוע (אפילו 125 סמ"ק) ואין לך כוח/זמן/רצון לעשות a1,
לך על a2 !!
באמת הרבה יותר קל ופשוט להוציא אותו.

תקנה אופנוע ותראה סרטונים ביו טיוב על העברת הילוכים או אפשרות נוספת, אתה יכול לסכם עם המורה שלך והמוכר, שהאופנוע ישלח אליך למגרש לימוד נהיגה והמורה שלך יסביר לך את כל עניין ההילוכים על האופנוע שלך. (הרבה ילדים עשו את זה שלמדתי נהיגה. כך בחשבון שאולי זה יעלה לך כמה גרושים, בדמות שיעור נהיגה)

אם תתאהב באופנועים ותרצה לעלות בנפח אז תתקדם לרישיון a1 והלאה.

בהצלחה רבה שיהיה לך, והרבה הנאה.

שתקנה תפנק עם קצת תמונות.

[emoji965][emoji965][emoji965][emoji965][emoji965]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

JohnnyDough
19-04-2018, 14:11
אתה יכול לסכם עם המורה שלך והמוכר, שהאופנוע ישלח אליך למגרש לימוד נהיגה והמורה שלך יסביר לך את כל עניין ההילוכים על האופנוע שלך. (הרבה ילדים עשו את זה שלמדתי נהיגה. כך בחשבון שאולי זה יעלה לך כמה גרושים, בדמות שיעור נהיגה)

אחלה רעיון. אני אבדוק את זה. תודה!

KKatkov
22-04-2018, 19:48
1. תוציא A1. עשה לעצמך טובה.
אופנועי 125 זה קורקינט מומנע, אתה תפספס את כל ה"קטע" של אופנוע (בטח בתור אחד שנוהג ברכב נורמאלי ביומיום). אתה לא מבין עד כמה הכלים האלה חלשים. כש-110 קמ"ש זאת מהירות גבוהה, שלוקח הרבה זמן להגיע אליה (וזה המצב בכלים האלה) - זה מגביל, מעייף ולא בטיחותי בכבישים בינעירוניים.
דעתי - תשאיר את החלומות של גיל 16 לבני 16 - אתה הרי לא תקנה עכשיו פיאט 126 כרכב יומיומי? תשקיע קצת יותר מהזמן שלך, תוסיף עוד קצת כסף - ותתכוונן לאופנוע בנפח 300-500. עליו תוכל לטייל בכל הארץ, ללמוד את היסודות של הרכיבה הספורטיבית, ואם תקנה דו"ש - תוכל גם לרדת לשבילים.

2. אם בכל זאת תחליט להוציא רישיון A2, תוציא אותו כמה שיותר פשוט (משמע - עזוב את כל מחשבות ה"ידני" שלך). קטנוע אוטומט, 5 שיעורים, טסט במגרש. כשתקנה אופנוע - יספיק לך תדריך של 5 דקות כדי להבין איך מתפעלים את הגיר, ושעתיים אימון במגרש חניה כדי לקלוט את זה. סך הכל - קלאץ' זה קלאץ', הילוכים זה הילוכים. קלאץ' ביד (ככה זה באופנועים) הרבה יותר נוח מקלאץ' ברגל. אין עם מה להסתבך פה, בטח לא למי שנוהג ברכב עם שלוש דוושות.

JohnnyDough
23-04-2018, 00:15
1. אני יודע שאתה וכל האחרים צודקים. אם הייתי צריך אופנוע שישמש אותי ביומיום אז בהחלט הייתי הולך ועושה רשיון A1 אבל אני מתסכל עליו בתור מקבילה לטרקטורון או אופנוע ים - כלי פשוט וחמוד לסופי שבוע בשביל הכיף עבור בן אדם שאוהב לנקות את הראש בנהיגה/רכיבה מנהלתית במכונית/אופניים.
זה לא מגיע ממקום של הגשמת חלומות ילדות. החלום היחיד שלי בגיל 16 היה לחסוך את שני האוטובוסים לכל כיוון בדרך לבית ספר. לא הכרתי את התחום וגם לא התעניינתי (לא היה מי שיחשוף אותי).
בהמשך, אם יפתח לי תיאבון אז אני אוציא A1; זה כנראה יהיה קל מאוד אחרי שצברתי נסיון ובדרך אני אמכור את הכלי ואגרום לילד בן 16 (עם חלומות רלוונטיים) להיות מאושר.

2. התכנית שלי תמיד היתה להוציא את הרישיון באופן הכי פשוט על קטנוע אוטומטי. השאלה היא רק לגבי ההתנהלות אחרי שהוצאתי רישיון. בהמשך להמלצה של המגיב הקודם, ראיתי בימים האחרונים קצת סרטוני הדרכה ביוטיוב ועל פניו זה בהחלט לא נראה כמו משהו מסובך במיוחד. בתקווה אני אהיה חכם יותר אחרי שאני אוציא את הרשיון, כרגע אני ירוק לחלוטין...

תודה גם לך על האינפוט!

KKatkov
23-04-2018, 01:52
כלי פשוט וחמוד לסופי שבוע בשביל הכיף עבור בן אדם שאוהב לנקות את הראש בנהיגה/רכיבה מנהלתית במכונית/אופניים.
אם היית מכוון לשטח, הייתי אומר שהכל בסדר...
אבל כביש?
מה כבר כיף בלשבור את המצערת, ולהיעקף ע"י נהג ליסינג שדוחק אותך החוצה מהנתיב?
מה כיף בלהוריד משישי לרביעי, כי יש לפניך צל של עליה?
מה כיף בלהרגיש שאתה סוחט למנוע את כל המיץ, והוא צורח בסל"ד אסטרונומי - רק כדי לשמור על קצב התנועה?
איזה טיולים אתה מתכוון לעשות עם אופנוע 125? אחרי 50 ק"מ עם מנוע צורח ב-10K סל"ד, אתה רק תרצה לרדת ממנו.

גם ה"פשטות" שאתה מדבר עליה לא באמת נמצאת שם.
125 "פשוט" (מקורר אויר, חמישה הילוכים - מפרט של כלים סיניים לרוב) מגרד בלחץ את ה-90 קמ"ש, ושופך מנוע אם אתה מבלה שם הרבה.
125 שעוד איכשהו מתפקד בכביש המהיר יהיה טכנולוגי למדי - מפרט סטנדרטי של אופנוע מודרני.
אם בא לך "פשוט", לך על אופנוע בסיסי בנפחים יותר גבוהים.
דוגמא מצויינת לאופנוע כזה הוא DR650 של סוזוקי - קח כתבה:
https://thedoo.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%95%d7%91-%d7%96%d7%a8%d7%99%d7%96-%d7%a1%d7%95%d7%96%d7%95%d7%a7%d7%99-dr650se/?_sf_s=dr650

רק כדי להראות איך הבדלי הנפחים משפיעים על הביצועים - סרטון של סדרת הדיוק של ק.ט.מ על שלל נפחיה. הדיוק 125 הוא אחד המהירים בקטגוריה.
ועדיין, המהירות בסרטון מושגת בשכיבה על האופנוע, וכנראה עם קצת רוח גבית.
https://www.youtube.com/watch?v=tHWtFIm7Z9I

AsafA
23-04-2018, 06:37
אם אתה מחליט לקנות 125 בכל זאת, אציע לך לקנות משומש בכדי שלא תתבאס למכור אותו אחרי חודשיים, כשתבין על מה החברה כאן דיברו ותרצה לקנות משהו נורמלי.

uriar
23-04-2018, 08:19
השאלה אם מה שאני מתאר הוא הגיוני וסביר או שנכון יהיה לרדת מכל העסק.
נורמאלי לחלוטין. מקסימום תצטרך לשלם שוב על רשיון A1.

1. תוציא A1. עשה לעצמך טובה.
אופנועי 125 זה קורקינט מומנע, אתה תפספס את כל ה"קטע" של אופנוע (בטח בתור אחד שנוהג ברכב נורמאלי ביומיום). אתה לא מבין עד כמה הכלים האלה חלשים...
מסכים חלקית. אופנוע 125 יכול להיות כיף, יוצא לי לרכב על כאלו בעיקר בחול והם קטנים וזריזים ונותנים את כל מה שתבקש חוץ ממהירות. גם על קטנועי 125 כשיוצא לי לרכב עליהם אני די נהנה. בתור מי שהתחיל על כלי 50 סמ"ק במשך שנתיים - 125 זה כלי חזק מאוד.

JohnnyDough
23-04-2018, 12:02
מה כבר כיף בלשבור את המצערת, ולהיעקף ע"י נהג ליסינג שדוחק אותך החוצה מהנתיב?
מה כיף בלהוריד משישי לרביעי, כי יש לפניך צל של עליה?
מה כיף בלהרגיש שאתה סוחט למנוע את כל המיץ, והוא צורח בסל"ד אסטרונומי - רק כדי לשמור על קצב התנועה?
איזה טיולים אתה מתכוון לעשות עם אופנוע 125? אחרי 50 ק"מ עם מנוע צורח ב-10K סל"ד, אתה רק תרצה לרדת ממנו.

גם ה"פשטות" שאתה מדבר עליה לא באמת נמצאת שם.

אל תתעצבן:cool:
אני מבין ומקבל לחלוטין את מה שאתה רושם אבל אני לא בטוח שזה מתאר אותי ואת מה שאני מחפש. היו לי לפחות שני רכבים, שהחזקתי די הרבה שנים ועדיין המקום שבו הם שברו את כל שיאי התאוצה והמהירות שלי איתם היה כשליויתי רוכשים פוטנציאליים שהתיישבו ליד ההגה. כמו שרשמתי עוד בהודעה המקורית, ברור לי מראש שמדובר בעגלות בתחפושת וההנאה הפוטנציאלית שאני מקווה להפיק מהכלי היא לא במשחקי כביש מהיר עם יונדאי ליסינג אלא בנסיעה מנהלתית בכבישים איטיים יחסית. אני לא מחפש להתאבד על פרצי אדרנלין. אני מחפש ניקוי ראש והנאה מחיבור של רוכב/כביש שאתה לא יכול לקבל ממכונית. ראיתי לא מעט ביקורות על הכלים האלה, כולל של רוכבים מנוסים מאוד על כלים בשרניים, שמציינים שהכלים האלה מהנים מאוד ואני מאמין שזה גם מה שuriar מדבר עליו.

כאמור, אם יתפתח אצלי תיאבון, אני אשדרג את הרשיון והכלי.
לחילופין, אם אני אראה שאני לא מפיק את ההנאה שאני מקווה להפיק אז אני אמכור את הכלי לשלום.
מבחינה כלכלית, במקרה הכי גרוע שפכתי כמה אלפים טובים על החוויה הכללית וההתנסות. אני מוכן לזה מראש, זה לא הולך לבאס אותי.

ModChiP
23-04-2018, 19:23
נראה שאתה יודע מה אתה רוצה, למרות כל האזהרות.
תתחדש!

JohnnyDough
02-05-2018, 17:37
ברשותכם, כמה הגיגים ושאלות נוספות.

עברתי מבחן שליטה בתחילת השבוע ויש רשיון (הלימוד היה מהנה מאוד, אני הייתי מרוצה, המורה גם היה מרוצה, טודו בום).
בערב שלפני הטסט נתקלתי בדיווחים של אנשים שהוציאו רשיון A2 והופתעו לגלות שנרשם להם שהוא מוגבל לאוטומטי (כולל מהשנה שעברה). לנוכח מיעוט הדיווחים והעובדה שהתקנות הנוכחיות של משרד התחבורה לא דורשות מהמורים ללמד על כלי ידני, הנחתי שיהיה בסדר ולטובת הדורות הבאים אני מעדכן שזה אכן בסדר ושהרשיון שקיבלתי לא מוגבל לכלי אוטומטי.

בהתייחס לארבע האופציות שהעלתי אחרי עוד קצת שיעורי בית:
הימאהה MT125 נראה כמו כלי מצוין אבל התחזוקה שלו יקרה יחסית והוא גם כלי ותיק שלא עודכן בשנים האחרונות. מדורג אחרון.
ההונדה CB125R הוא אמנם החדש ביותר אבל המנוע שלו מיושן וחלק מהביקורות מציינות לרעה את הבלמים שלו. מדורג שני מהסוף.
הסוזוקי GSX-S125 (שמאופיין בזה שהוא זול יותר) והKTM דיוק 125 החדש (שמאופיין בזה שהוא איכותי יותר) עלו לגמר ונסעתי היום לראות אותם בתצוגה.

ראשון פגשתי את הKTM ודי הופתעתי(/נבהלתי)... המנוע שלו אמנם קטן אבל הוא לא כלי קטן... הוא גדול ורחב בדומה לכלים שהיו מסביבו (ה250 וה390).
הסוזוקי נראה פחות מפתיע, האורך דומה אבל הוא צנום ופחות מאיים.
המוכר של KTM ציין שיש לו כמה יחידות במלאי שעברו כבר רישוי, רשומות על היד של היבואן והם נותנים משהו כמו 10% הנחה בגלל היד הנוספת. הוא טוען שזו צורת העבודה שלהם ורק כלים שנמכרים ללקוחות ממלאי שנמצא בדרך, נרשמים על שמם כיד ראשונה. מלאים חדשים מוזמנים רק אחרי שהם מסיימים מלאי קיים.
ההיכרות שלי עם עולם המכוניות מדברת על בונדדים ורישוי רק לאחר הקניה. מכוניות שעוברות רישוי תחת היד של היבואן הן כאלה ששכבו תקופה ממושכת בבונדד כשהיבואן כבר מאבד שנת דגם ולא מסוגל להחזיק אותן שם.
האם הסיפור של המוכר סביר? אני אשמח לפידבק.

הערת אגב אחרונה, עקב המודעות המעט גוברת שלי, אני מתבונן בימים האחרונים על הרוכבים מסביב ואולי 5% מהם משתמשים במיגון שאפשר להגדיר כסביר. מצד אחד אני מנסה לכנס במוח את כל הדבר הזה שאני מקדם ומלכתחילה מוגדר אצלי כמסוכן מאוד/גובל בהפקרות ומהצד השני כל החברה עם הגופיות והכפכפים גורמים לי קצת לרצות לדפוק את הראש בקיר.

שוב, כל התייחסות תתקבל בברכה. אין לי יכולת לקבל פידבקים רלוונטיים מקבוצת ההתייחסות שלי בעולם האמיתי...

מצמץ
02-05-2018, 19:04
אני רק שאלה...
אם הכיוון זה כלי קטן לפנאן... אז למה לא טואנו 125?

JohnnyDough
02-05-2018, 19:31
אני רק שאלה...
אם הכיוון זה כלי קטן לפנאן... אז למה לא טואנו 125?

ביקורות טענו שהוא פחות טוב כשבמקביל הוא גם יקר יותר:
https://www.youtube.com/watch?v=NJGc4__h-kw

מצמץ
02-05-2018, 20:29
אינני חולק על האמור במבחן בלינק שצרפת ומסכים שהדיוק מרגיש הרבה יותר מגובש (לדעתי הMT מהווה חבילה פחות אטרקטיבית בישראל ביחס לדיוק), אולם מאחר והשיקול העיקרי הוא אשכרה פאן, אז חושב שאתה מפספס אופציה שיכולה להתגלות לך כהפתעה נעימה ובדיוק מה שאתה מחפש.

נ.ב.
לגבי המחיר דבר עם כרובי ותראה אם המבצע של ה 8 יח׳ ממשיך או אם יש מבצע אחר. כך או כך, בכל מקרה הייתי פונה אליו לאינסייטים במידה ואתה מתעניין בסוזוקי.

TundraOG
02-05-2018, 21:37
לכל מי שאומר ש-125 אינו מספיק לטיולים - יצא לי לטייל עם ידידה שרכבה על 125 כמה פעמים לאורך כמה מאות ק"מ בטיול. בכביש מהיר בשיוט של 90 אמנם קצת הרגיש לי איטי אבל ברגע שמגיעים לכבישים יותר מבודדים (דרום/צפון) זה מרגיש מאוד טבעי והצלחנו להינות מאוד. מה גם שכשהתחלתי לרכב האופנוע הראשון היה 250 סמ"ק שמעל 100 קמ"ש עלה לפי המצב-רוח שלו (מנוע גמור), וגם איתו הצלחתי בכיף לטייל כמעט בחצי מהארץ בשיוט דו ספרתי נינוח בלי למהר לשום מקום. אם רויאל אנפילד יכולים להתחמק עם זה אז גם כל 125 מודרני, שיקנה ויהנה.

ולגבי הכלים - מבחינת 125 כל מה שיצא לי לרכב עליו זה בטא 125RR ודיאלים רודווין, אבל יצא לי לרכב עם בחור שהיה על CBR125 שעמד יפה בקצב של 300-500 סמ"ק ונשבע בכל היקר לו שהצליח לגרד 150 קמ"ש בירידה עם רוח גבית.
את הדיוק ראיתי גם מקרוב והוא נראה מאוד מרשים, ממבט ראשון חשבתי שמדובר ב-390, בהחלט נראה כמו אופנוע יותר "בוגר" ביחס לחבריו לקטגוריה. ה-MT125 לעומת זאת נראה קצת מצועצע לטעמי, אבל קח בחשבון שאינני מתחבר כלל למשפחת ה-MT, למעט אולי ה-07.

JohnnyDough
03-05-2018, 13:30
אינני חולק על האמור במבחן בלינק שצרפת ומסכים שהדיוק מרגיש הרבה יותר מגובש (לדעתי הMT מהווה חבילה פחות אטרקטיבית בישראל ביחס לדיוק), אולם מאחר והשיקול העיקרי הוא אשכרה פאן, אז חושב שאתה מפספס אופציה שיכולה להתגלות לך כהפתעה נעימה ובדיוק מה שאתה מחפש.

נ.ב.
לגבי המחיר דבר עם כרובי ותראה אם המבצע של ה 8 יח׳ ממשיך או אם יש מבצע אחר. כך או כך, בכל מקרה הייתי פונה אליו לאינסייטים במידה ואתה מתעניין בסוזוקי.

באמת שאין לי מושג... אני כרגע בעיקר חושב על פאן מעצם זה שיש אופנוע ולא על פאן בהיבט של התנהגות הכביש היחסית של הכלי.
אני במקום אחר שבו הדבר שהכי מטריד אותי בעסק הזה זה איך אני גורם לכלי (כל כלי) להגיע מהסוכנות הביתה כשבנוסף, האינטואיציה המוטורית אומרת לי שכלי מהנה במיוחד הוא כלי "שובב" ואני לא בטוח שאני לא מעדיף כלי ראשון כנוע שעושה רק את מה שאומרים לו.

לגבי כרובי, אני מניח מההקשר שמדובר בעובד/סוכן של עופר אבניר שמסתובב בפורום (ולא בובה כחולה מרחוב שומשום). תודה על הרפרנס ואם אני אראה שאני יורד מהדיוק אז אני אחפש ליצור קשר.

לכל מי שאומר ש-125 אינו מספיק לטיולים - יצא לי לטייל עם ידידה שרכבה על 125 כמה פעמים לאורך כמה מאות ק"מ בטיול. בכביש מהיר בשיוט של 90 אמנם קצת הרגיש לי איטי אבל ברגע שמגיעים לכבישים יותר מבודדים (דרום/צפון) זה מרגיש מאוד טבעי והצלחנו להינות מאוד. מה גם שכשהתחלתי לרכב האופנוע הראשון היה 250 סמ"ק שמעל 100 קמ"ש עלה לפי המצב-רוח שלו (מנוע גמור), וגם איתו הצלחתי בכיף לטייל כמעט בחצי מהארץ בשיוט דו ספרתי נינוח בלי למהר לשום מקום. אם רויאל אנפילד יכולים להתחמק עם זה אז גם כל 125 מודרני, שיקנה ויהנה.

ולגבי הכלים - מבחינת 125 כל מה שיצא לי לרכב עליו זה בטא 125RR ודיאלים רודווין, אבל יצא לי לרכב עם בחור שהיה על CBR125 שעמד יפה בקצב של 300-500 סמ"ק ונשבע בכל היקר לו שהצליח לגרד 150 קמ"ש בירידה עם רוח גבית.
את הדיוק ראיתי גם מקרוב והוא נראה מאוד מרשים, ממבט ראשון חשבתי שמדובר ב-390, בהחלט נראה כמו אופנוע יותר "בוגר" ביחס לחבריו לקטגוריה. ה-MT125 לעומת זאת נראה קצת מצועצע לטעמי, אבל קח בחשבון שאינני מתחבר כלל למשפחת ה-MT, למעט אולי ה-07.

מעודד. אם זה יהיה ככה אז באמת נפלא (אבל גם אם לא זה בסדר, אני יוצא מנקודת הנחה שזה לא כלי חזק).

ושוב, אני אודה אם מישהו מסוגל להתייחס לעניין רישום היד של היבואן והמכירה של כלי חדש כיד 2. על פניו זה לא נשמע לי בלתי סביר אבל אין לי מושג אם זה מקובל או לא.

מצמץ
03-05-2018, 15:13
במילים עדינות אומר שהגרסה של הסוכן לא מתיישבת עם הניסיון שלי... אבל תמיד לומדים משהו חדש.

KKatkov
03-05-2018, 16:25

אני מכיר גם אנשים שעשו מעל 100 ק"מ ביום על אופניים.
SO?
זה לא כיף ולא נוח.
עוד חצי שנה גם הפות"ש יסכים איתי :)

לגבי ה"יד יבואן":
היבואן מחויב לרשום את הכלי על שמו אם הכלי לא נמכר במשך תקופה X ממועד הגעתו לארץ או בתום שנת הדגם.
לכן, נראה לי שסיפרו לך חצי אמת. אכן מדובר בכלים של "מלאי", אבל מדובר במלאי ישן, שכבר רשום כמודל 2017 - למרות שבפועל, האופנוע עולה על הכביש ב-2018.
אני מאמין (אבל לא בטוח) שאתה יכול לקבל הנחה מעבר ל-10% שהציעו לך בשל כך, או לבקש התקנת אביזרים (סבל+ארגז, מיגונים, משקף, מושב משודרג) בהנחה משמעותית של 30-40%.

נ.ב.
לגבי מבחר הכלים:
ה-MT נשמע אחלה אופנוע, ולא הייתי פוסל אותו כ"כ מהר.
הסוזוקי מכוער, אבל פרקטי ויעשה את העבודה.
הדיוק אחלה. הוא כלי כיפי ומגניב במחיר הגיוני. הוא היה הבחירה שלי בסיטואציה - אם לא הטואונו.
הטואונו. הוא נראה מהמם, הוא מיוחד - לא רואים כאלה כל יום.

נ.נ.ב
אחרי שראיתי את המבחן - לא יכול להגיד ש"קטלו" שם את האפריליה.
קצת פחות מדי כוח מנוע באמצע הסקלה - אבל מי שמחפש כוח, שיוציא A1 (אההמ).
א-ב-ל - פרט לזה, התלונה הממשית היחידה הייתה שהצמיגים המקוריים לא טובים מספיק בעומסים גבוהים. עד שתגיע לעומסים האלה, אתה תחליף צמיגים - ובהתחלה או בנסיעות עירוניות קצרות, צמיג שלא דורש פרק חימום ארוך כדי לספק אחיזה טובה הוא יתרון ולא חיסרון.

JohnnyDough
03-05-2018, 17:52
אוקיי, זה גם מה שאני מכיר מהמכוניות. כשאמרתי את זה למוכר הוא טען בנחישות שאלה כלים ממודל 2018 שהגיעו בשבועות האחרונים. בכל מקרה אני אעשה מולם בירור מקיף אם אני אחליט ללכת על הדיוק ולפני כן אני אעשה שיעורי בית יסודיים יותר על האפריליה.
שוב תודה!

מצמץ
03-05-2018, 18:03
היבואן מחויב לרשום את הכלי על שמו אם הכלי לא נמכר במשך תקופה X ממועד הגעתו לארץ או בתום שנת הדגם.
לכן, נראה לי שסיפרו לך חצי אמת. אכן מדובר בכלים של "מלאי", אבל מדובר במלאי ישן, שכבר רשום כמודל 2017 - למרות שבפועל, האופנוע עולה על הכביש ב-2018.
אני מאמין (אבל לא בטוח) שאתה יכול לקבל הנחה מעבר ל-10% שהציעו לך בשל כך, או לבקש התקנת אביזרים (סבל+ארגז, מיגונים, משקף, מושב משודרג) בהנחה משמעותית של 30-40%.

מחזק את דבריך שתואמים את ניסיוני ומוסיף שלדעתי ניתן לקבל הנחה נוספת במו"מ וביתר קלות במידה והתשלום יבוצע במזומן. כך גם, בכל מקרה ניתן לקבל אבזור בהנחה כאשר רוכשים כלי חדש, אולם אתה צודק שככל הנראה יסכימו לדחוף ציוד במחיר עלות או רווח זעום רק כדי להיפטר מהכלי.

יחד עם זאת... לאור האמור, אילו הייתי בנעלי ג'וני, יתכן שהייתי הולך לרכוש את הכלי בסוכנות אחרת אצל סוכן שלא מחרטט... או שלחלופין הייתי מפעיל עליו לחץ ורגשי שירצה אותי לאחר שאמינותו נפגמה (למרות שזה עדין דפוק לרכוש ממישהו שלך תדע היכן עוד הוא מעגל פינות).

JohnnyDough
03-05-2018, 19:25
מחזק את דבריך שתואמים את ניסיוני ומוסיף שלדעתי ניתן לקבל הנחה נוספת במו"מ וביתר קלות במידה והתשלום יבוצע במזומן. כך גם, בכל מקרה ניתן לקבל אבזור בהנחה כאשר רוכשים כלי חדש, אולם אתה צודק שככל הנראה יסכימו לדחוף ציוד במחיר עלות או רווח זעום רק כדי להיפטר מהכלי.

יחד עם זאת... לאור האמור, אילו הייתי בנעלי ג'וני, יתכן שהייתי הולך לרכוש את הכלי בסוכנות אחרת אצל סוכן שלא מחרטט... או שלחלופין הייתי מפעיל עליו לחץ ורגשי שירצה אותי לאחר שאמינותו נפגמה (למרות שזה עדין דפוק לרכוש ממישהו שלך תדע היכן עוד הוא מעגל פינות).

:thumbsup:
מלכתחילה הכוונה היתה לבדוק את השטח במרכז ואז לגשת לסוכן איזורי ולראות מה ואיך אפשר לסגור. גם אין לי שום ציוד בטיחות ככה שההוצאה הנדרשת גבוהה בהרבה מהאופנוע בלבד ואם אפשר יהיה לארגן פה עסקה שמשרתת את שני הצדדים אז מה טוב.

JohnnyDough
06-05-2018, 18:03
טוב... החלטתי לרדת מהעניין...

1. נראה שלאופנועים האלה אין שוק, היבואנים לא מצליחים למכור אותם, חלק פונים לאפיקים של "אפס קילומטר", חלק משקרים ללקוחות במצח נחושה והם גם מעלים אבק בלוחות.
2. זה עדיין מרגיש לי מאוד מפוקפק לעלות על הכביש עם אופנוע ידני, בהנתן ההכשרה שעברתי על טוסטוס 100 סמ"ק פיצפון של קימקו עם קילומטראז' של למעלה מחצי מליון.
3. גם חוסר היכולת להשתלב בתנועה במצבים מסוימים, חוסר היכולת להתעלם מהג'ונג'ל שיש שם בחוץ (ומוכר לי היטב) וההטמעה שבסופו של דבר, למרות הכל, מדובר בכלים שמיועדים לנערים בני 16 ששוקלים 60 קילו בלחץ ואני בן 40 עם 90 ומשהו קילו של שריר (ע"ע ההשלכות של חגיגות משבר גיל 30) מחלחלת לאיטה.

משום שרק חמור לא משנה את דעתו ושהיה לי מאוד כיף עם הטוסטוס של קימקו במגרש, נלקח עוד טופס ירוק, האופטומטריסט שמח להעביר לי בדיקה זריזה נוספת והרופא של קופ"ח התעניין בעיקר ב100 שקל שאני מעביר לו במזומן.
אז סליחה על כל החפירות לחינם ותודה רבה מאוד על העזרה בינתיים.

ayalzo
06-05-2018, 19:09
חושב שקיבלת החלטה נכונה. אמנם באיחור אבל בטר לייט ד'ן נבר.

מצמץ
06-05-2018, 22:16
ממש לא חפירה וגם לא לחינם.

העלאת הלבטים וההתיעצויות זה חלק ממטרת הפורום. בטח ובטח כאשר יש גולשים וחברים אחרים שמפיקים מידע ותובנות מהשרשורים.

תהנה בשיעורים ובהצלחה בטסט :)

KKatkov
07-05-2018, 13:26
טוב... החלטתי לרדת מהעניין...

1. נראה שלאופנועים האלה אין שוק, היבואנים לא מצליחים למכור אותם, חלק פונים לאפיקים של "אפס קילומטר", חלק משקרים ללקוחות במצח נחושה והם גם מעלים אבק בלוחות.
2. זה עדיין מרגיש לי מאוד מפוקפק לעלות על הכביש עם אופנוע ידני, בהנתן ההכשרה שעברתי על טוסטוס 100 סמ"ק פיצפון של קימקו עם קילומטראז' של למעלה מחצי מליון.
3. גם חוסר היכולת להשתלב בתנועה במצבים מסוימים, חוסר היכולת להתעלם מהג'ונג'ל שיש שם בחוץ (ומוכר לי היטב) וההטמעה שבסופו של דבר, למרות הכל, מדובר בכלים שמיועדים לנערים בני 16 ששוקלים 60 קילו בלחץ ואני בן 40 עם 90 ומשהו קילו של שריר (ע"ע ההשלכות של חגיגות משבר גיל 30) מחלחלת לאיטה.

משום שרק חמור לא משנה את דעתו ושהיה לי מאוד כיף עם הטוסטוס של קימקו במגרש, נלקח עוד טופס ירוק, האופטומטריסט שמח להעביר לי בדיקה זריזה נוספת והרופא של קופ"ח התעניין בעיקר ב100 שקל שאני מעביר לו במזומן.
אז סליחה על כל החפירות לחינם ותודה רבה מאוד על העזרה בינתיים.

מוציא A1? :)
קנה לך בינתיים איזה 125 עגלה משומש, להתאמן...
:rotfl:

תציע 5 על זה, יסכימו - תיקח:
http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=4&RecordID=293457

JohnnyDough
07-05-2018, 17:47
מוציא A1? :)
קנה לך בינתיים איזה 125 עגלה משומש, להתאמן...
:rotfl:

תציע 5 על זה, יסכימו - תיקח:
http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=4&RecordID=293457

1. :frustrated:
2. :ugly004:
3. :t5:

JohnnyDough
24-05-2018, 16:28
טוב, זה נמרח על טיפונת יותר זמן ממה שקיוויתי (המורה היה עמוס בהמון תלמידים) אבל זה עבר ונגמר ויש רשיון פלוס אנקדוטה משעשעת על זה שעברתי פעמיים טסט ראשון בטווח של פחות מחודש.
עכשיו לתכלס. בשבועיים האחרונים עשיתי שיעורי בית לגבי כלים מתאימים ואיפשהו התכווננתי לעבר הCB500F. אני יודע שה500X מאוד פופולארי וה500F לא במיוחד אבל אין לי עניין לרדת מהכביש, אני לא אוהב את הצורה של ה500X והוא גם יקר יותר.

ברשותכם, מספר שאלות נוספות:
1. במידה ואני רוכש כלי כזה מהסטוק הישן של היבואן (אפס קילומטר שקר כלשהו), למה אני צריך לשים לב? האם יכולה להיות בעיה עם הצמיגים שעמדו וחיכו ואם כן, מאיזה גיל צמיג אני צריך לדרוש מהיבואן החלפה לפני הקניה?
2. האם יש טעם מהותי להעדיף כלים מוגבלים כמו הSV650 או הZ650 על פני ה500F? הם לא עולים הרבה יותר אבל יש לי אלרגיה מסוימת לעובדה שהיבואנים לא מוכנים להתעסק עם הסרת ההגבלות.
3. מהצד השני, האם יש סיבה להעדיף כלי עם מנוע קטן יותר דוגמת הדיוק 390 או הG310R?

שוב תודה וכרגיל, אני אשמח להערות ותובנות אחרות שאני אולי לא מודע אליהם.

KKatkov
24-05-2018, 16:39
אתה הולך מהסוף להתחלה.
קודם כל תגדיר דרישות, ואז תבדוק איזה דגמים עונים על הדרישות האלה.

לאיזה שימושים האופנוע נועד - ומה חשוב לך?
איזה מראה אתה מעדיף - ספורט/אדוונצ'ר/כביש מודרני/כביש רטרו/דו"ש לא משנה?
עד כמה חשובים לך הביצועים (האצה, מהירות שיוט)?
עד כמה חשובה לך נוחות בנסיעות ארוכות?
עד כמה חשובה לך יעילות בתוך העיר?
עד כמה חשובה לך יכולת ספורטיבית (שיתוף פעולה מצד האופנוע לרכיבה מהירה בכבישים מפותלים)?
עד כמה חשובה לך צריכת דלק וטווח רכיבה בין תדלוקים?
האם האופנוע ישמש בעיקר בעיר/בין-עירוני, בית-עבודה או טיולי פנאי?
עד כמה חשוב לך קיומו של ABS?
עד כמה חשוב לך מרווח הטיפולים ועלותם?
עד כמה חשובים לך אמינות וסחירות?
מהו התקציב המינימאלי (מה שהיית רוצה להשקיע) ומהו המקסימלי (גבול עליון של מה שאתה מוכן להשקיע)?
האם אתה שוקל גם אופנועים משומשים, או רק חדשים?

JohnnyDough
24-05-2018, 17:40
השרשור התמשך והתפתח ואתה לגמרי צודק שאני חייב להגדיר שוב את הדרישות.

הכלי נועד בשביל הכיף (הסוביקטיבי). בעיקר לצורך טיולונים בסופי שבוע ועם הזמן אולי גם טיולים קצת יותר ארוכים. אם אפשר יהיה לקחת אותו מדי פעם לסידורים והוא יחסוך לי מעט פקקים ובעיות חניה אז מה טוב אבל ביומיום אני מתכוון להמשיך להתנייד בעיקר בתוך הפחית החביבה, הנעימה והנורא נורא בטוחה שלי.
הכיוון הוא נייקד כביש מודרני. חשוב לי שהוא יהיה קל לרכיבה. סוס כנוע ומנומס ולא איזה וואחש פרוע. אין לי כוונה להמרח על האספלט בנס הרים וגם לא להשתמש בו לפילינג של הברכיים במסלולים.
הביצועים של כל הכלים שהזכרתי הם מעל ומעבר למה שאני מחפש (או יודע שאני מחפש) אבל הייתי מאוד שמח לכלי עם מנוע שמסוגל לספק כח גם בסל"ד נמוך יותר ולא מחייב בחישה מתמדת בהילוכים.
צריכת הדלק וטווח הרכיבה לא מאוד חשובים.
הABS חיוני לחלוטין. אני לא אעלה על כלי ללא ABS.
מרווח הטיפולים והעלות שלהם בהחלט חשובים אבל יותר המרווח ופחות העלות (בהנחה והיא לא מופרעת לחלוטין).
אני מעוניין בכלי אמין וסחיר. אמין חשוב. סחיר גם חשוב אבל פחות קריטי.
אני מתכוון לקנות כלי חדש ולא להיות מוטרד לגבי ההיסטוריה שלו. התקציב גמיש אבל הייתי שמח לא לעבור את ה50K (זה לא חקוק באבן והיה שלב שנטיתי לכיוון של הF800R מתוך מחשבה שיש בו אלמנט של future proofing. תהיות על עלויות הביטוח המקיף לכלי כזה קצת הורידו לי את החשק).

שוב תודה!

KKatkov
24-05-2018, 21:11
ה-CB יעשה עבודה. אם זאת, הוא די יקר לקניה (יכול להיות שיש מבצע כרגע), הוא חסכוני, אמין וסחיר. מרכיבת מבחן שעשיתי עליו, הוא הרגיש לי פחות מוצלח הן מאחיו הספורטיבי והן מדגם ה-X. רשמים מלאים - כאן:
http://www.doogigim.co.il/?p=5132
לדעתי - SV650 מוגבל הוא אופנוע יפה ומהנה יותר. כרגע המחירים די זהים, אני הייתי הולך על ה-SV דווקא.
לדרישות הלא-גבוהות שלך, אתה יכול להסתפק בכלי קטן וזול יותר. הדיוק 390 הוא מכונה כיפית ומלהיבה. מרווח הטיפולים שלו קטן יותר (אבל לא מגוכך), ואני בכל מקרה חסיד של החלפות שמן תכופות. אמינותו פחות מוכחת מההונדה, אבל אני מאמין שהוא ייתן שירות טוב אם לא תתעלל בו.
כלים כמו ה-Z300 (אם הוא עדיין משווק) והדיוק 250 (המעט חלש) גם הם יתנו לך מענה - והם זולים (הדיוק זול מאוד) יחסית לקניה.

ואני... במקומך הייתי כנראה הולך על DR650 - אופנוע בלי ABS ומד סל"ד, אבל יעיל בעיר ואם יכולת אמיתית לרדת במהלך הטיול ליער או שדה ולפתוח פק"ל קפה.
גם ורסיס 300 והבייבי ב.מ.וו GS היו נכנסים ברשימת האופציות, מאותה סיבה. תוסיף מגן גחון, מגיני ידיים וארגז אחורי מאלומיניום - ונשארת במחיר של ההונדה CB.
אם אתה מ-מ-ש רגוע, ולא הולך להרכיב או לשייט מעל 110 קמ"ש - אפשר לשקול גם את ההונדה CRF250 ראלי או הסוזוקי ויסטרום 250. כלים מתאימים כדי להיכנס לתחום בעלות סבירה ולטייל בכבישי הצפון, הבקעה והשומרון או שבילים, פחות מתאימים לשיוט בכבישים מהירים.

JohnnyDough
25-05-2018, 14:17
תודה, אני בהחלט אבדוק את הSV יותר לעומק. יש מצב שהוא יותר מוצלח ומתאים עבורי. אני לא מת על איך שהוא נראה אבל גם הCB לא בדיוק דוגמן ובמציאות הוא נראה עוד פחות מהתמונות...
את הדיוק 390 החדש אני מכיר יותר טוב מכל אופנוע אחר משום שעליו עשיתי את הלימוד והטסט. הוא בהחלט אופציה אבל הייתי שמח למשהו עם אופי יותר ג'ובניקי ופחות קרבי. הראש גם אומר לי להמנע מסינגלים במידת האפשר ואפשר. לגבי אופנועי שטח, אני כרגע לא בקטע (הגם שלפחית יש הנעה כפולה ועבירות לא רעה בכלל לצורך קפה בשביל).

JohnnyDough
03-06-2018, 23:03
6559

בסה"כ רציתי אופנוע 125 סמ"ק קטן בשביל הכיף... איך נפלתי...:confused2:

תודה לכל העוזרים:D

moonshield
04-06-2018, 00:02
תתחדש!
רכיבות טובות ובטוחות

TundraOG
04-06-2018, 11:26
תתחדש! נראה יפיוף אמיתי!

KKatkov
04-06-2018, 16:54
6559

בסה"כ רציתי אופנוע 125 סמ"ק קטן בשביל הכיף... איך נפלתי...:confused2:

תודה לכל העוזרים:D

אש!
גם בחדשים בשביל להוריד את ההגבלה מספיק להחליף CDI?

עריכה: נראה לי שמספיק לחתוך חוט אחד בצמת חשמל :)
אבל יכול להיות שזה תופס רק לדגמים ישנים. שווה לבדוק, בכל זאת.

JohnnyDough
04-06-2018, 17:35
תודה למברכים!
המוכר טען שזה מחייב החלפה של מחשב ניהול מנוע אבל אני לא הולך לעשות דבר כזה בלי שקיימת אפשרות חוקית וכרגע הצורך בעוד כח מרגיש לי כמו משהו דמיוני ורחוק מאוד...

nrnrnr
04-06-2018, 18:51
תתחדש..
נראה אשש

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

KKatkov
05-06-2018, 22:01
ה-SV חדש או משומש?
בכמה הוצאת אותו?
קנית גם אביזרים?

ספר קצת :)

JohnnyDough
06-06-2018, 09:04
קניתי חדש, עלה 44K (כולל אגרות), הוספתי סליידרים (שהותקנו אתמול ולא מופיעים בתמונה) ואת תיק הזנב שמופיע בתמונה (בעיקר משום שהביטוח מחייב אותי לסחוב שרשרת ואין איפה).

KKatkov
06-06-2018, 15:05
קניתי חדש, עלה 44K (כולל אגרות), הוספתי סליידרים (שהותקנו אתמול ולא מופיעים בתמונה) ואת תיק הזנב שמופיע בתמונה (בעיקר משום שהביטוח מחייב אותי לסחוב שרשרת ואין איפה).

שים ארגז... אתה כנראה תעשה את זה עוד שנתיים-שלוש.
עד שתגיע לשם, אתה תסבול כדי "לא לכער את האופנוע".

וברצינות - מה בתכנית הלאה?
משקף?
אגזוז פתוח יותר (בכל זאת - אתה על וי-טווין נחמד)?
ארגז/תיקי צד?

JohnnyDough
06-06-2018, 22:54
צעד צעד...
אפקטיבית הכלי היה אצלי כמה שעות ביום ראשון, נכנס למוסך ליומיים (בעיות עם ניתוק ההצתה של האזעקה והמחשב של האופנוע - בסוף נפתר) ורק היום קיבלתי אותו שוב. למעט הנסיעות למוסך (3-4 ק"מ מהבית בכבישים עירוניים), נסעתי איתו פעמיים, בלילה עם תנועה דלילה.
ביום ראשון הייתי בחצי שוק (גם אופנוע ראשון, גם קסדה חדשה וסגורה, גם מעיל, גם כפפות שמפריעות לתחושה, גם כבישים על באמת וגם כלי חדש שצריך לעבור הרצה כמו שצריך). היום הצלחתי לצאת מהשוק ולהתחיל לזרום איתו ועדיין, המקסימום שנסעתי איתו זה 80 קמ"ש בלחץ ככה שאני עדיין לא חושב על משקף (אבל אני מאמין שעוד יום/יומיים אני ארגיש מספיק בטוח לעשות גיחה לילית קלה על כביש מהיר ונראה איך זה ירגיש).
לגבי האחסון, זה גם העניין של הכיעור וגם העניין של העלות/תועלת. יכול מאוד להיות שאני אתקין ארגז בעוד כמה שבועות אבל יש אוטו והאופנוע לא מיועד להיות כלי פרקטי ליומיום.
את האגזוז הפתוח אני אשאיר לבעלים הבא של הכלי. מבחינתי, האגזוז שהוא מגיע איתו פתוח מדי. הוא סוס שנוהם כמו אריה וזה עוד לפני שבכלל שלחתי אותו לאיזורי הסל"ד הבעייתיים (כי אסור בהרצה).
ואגב, יש לSV פונקציה שמעלה קצת את הסל"ד עם שחרור הקלאץ' וזה נפלא. אפס כיבויי מנוע למרות הנוביות המוחלטת והסרבול ההתחלתי. נתקלתי בדבר דומה בעבר עם אחת המכוניות שהיו לי וזה לגמרי משהו שצריך להכניס לכל רכב ידני.