התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Suzuki gsx250r מידות צמיגים מוזרות?

MaOmer
19-04-2018, 22:45
שלום לכולם,
אז אחרי שנתיים כמעט על קטנוע 125, הגיע הגיל להרחיב את הרישיון ולקנות את האופנוע הראשון שלי.
חשבתי על 300-500סמ"ק אבל ראיתי שההבדל בביטוח הוא בסביבות ה2000 שקל יותר יקר מביטוח של 250 סמ"ק לשנה, וזה הבדל עצום לחייל, ככה שאני שוקל לקנות את ה"גיקסר" 250( למרות שהוא מאוד חלש ביחס ל300ים).
לפני שאני קונה משהו, אני אוהב לחקור ולקרוא ולשאול כדי להיות בטוח שמה שאני קונה יתאים לי.

ראיתי שמידות הצמיגים שלו די מוזרות.
הרוחב זה 140 מאחורה ו110 מקדימה, שזה אותו דבר כמו הנינגה 300 והאר 3.
אבל החתך זה 55 מאחורה ו80 מקדימה במקום 70 70 כמו בשאר האופנועים, מה שדי מגביל אותי ויוצר בעיה של בחירת צמיג טוב מהחברות המובילות.
האם הבנתי נכון?
זה יוצא שאני מוגבל לצמיגי הirc שמגיעים עם האופנוע במידות המוזרות האלה?

ואם למרות מה שכתוב ברישיון אני מחליף לצמיגים עם חתך 70, מה ההשלכות של זה חוץ מזה שהאופנוע לא יעבור טסט באופן חוקי?

תודה

HaimCo
19-04-2018, 23:09
2 נקודות

1. בנוגע למידות צמיגים, חפש בגוגל ריינו טייר, או צמיגי אורן זייתוני, שני בתי העסק המובילים בארץ לצמיגי אופנועים לדעתי. תרים טלפון ותקבל תשובות.

2. לא עדיף לחפש נינג'ה 250, או cbr 250?
הסוזוקי די חדש על הכביש ושוק היד שנייה שלו יחסית קטן, לעומת השניים האחרים שרצים כבר הרבה שנים ותוכל למצוא כלים במצב טוב במגוון מחירים.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

MaOmer
19-04-2018, 23:26
2 נקודות

1. בנוגע למידות צמיגים, חפש בגוגל ריינו טייר, או צמיגי אורן זייתוני, שני בתי העסק המובילים בארץ לצמיגי אופנועים לדעתי. תרים טלפון ותקבל תשובות.

הסוזוקי די חדש על הכביש ושוק היד שנייה שלו יחסית קטן, לעומת השניים האחרים שרצים כבר הרבה שנים ותוכל למצוא כלים במצב טוב במגוון מחירים.

הנינגה 250 החדש קטן מידי ומנוע סינגל, בנוסף הוא יוצר פשוט מהסוזוקי ומרגיש פחות איכותי. והנינגה 250 הישן ישן מידי בשבילי.

סיביארים יש זולים בשפע אבל אני פשוט לא אוהב אותם, הסוזוקי הפתיע אותי באיכות הפלסטיקה, במראה ובלוח השעונים עם שפע אינפורמציה.
בכל מקרה הסוזוקי חדש עולה 28 על הכביש שזה בערך 10 אלף פחות ממה שתיכננתי להוציא כשחשבתי על אופנוע גדול יותר.

תודה רבה על התגובה המהירה:)

כRובי
20-04-2018, 15:00
2 נקודות

מנוע הסוזוקי 250 סמ"ק הוא ממש לא חדש בשוק הישראלי. מוכר היטב כבר שנים אחורה, מאחר וזה אותו מנוע ששימש את ה-GW250 וה-GW250F
בנוסף, ההונדה שהזכרת כבר לא נמכר כחדש. סיבה מספיק טובה דווקא לא לשקול אותו.

ees
20-04-2018, 16:40
עומר, עוד נקודה למחשבה:
הבדל של 2000 ש"ח לשנה הוא יקר לכולנו, במיוחד לחייל בשירות חובה, זה מובן וכמובן שאני לא נכנס לך לכיס.
רק אשאל כל כמה זמן אתה מתכוון לרכב עליו ולאן? יום יום מהבית לבסיס או טיולים בסופי שבוע?
אם אתה יותר בכיוון של נסיעות בסופי שבוע לטיולים, קח בחשבון שאופנוע בנפח 250 סמ"ק לא יספק אותך ולא יתאים לנסיעות כאלו.
אולי כדאי לך לחשוב על 300-500 משומש וההפרש התקציבי יילך לביטוח החובה.
כי לקנות אופנוע חדש ולהתבאס ממנו או לא להנות ממנו, זה יותר מתסכל מתוספת של 2000₪ בביטוח.
רק נקודה למחשבה.

MaOmer
22-04-2018, 13:56
מנוע הסוזוקי 250 סמ"ק הוא ממש לא חדש בשוק הישראלי. מוכר היטב כבר שנים אחורה, מאחר וזה אותו מנוע ששימש את ה-GW250 וה-GW250F
בנוסף, ההונדה שהזכרת כבר לא נמכר כחדש. סיבה מספיק טובה דווקא לא לשקול אותו.
ידוע לך משהו על המנוע הזה חוץ מזה שהוא חלש? ידוע לך לגבי אמינות ותחזוקה שלו?
לא מצאתי עליו יותר מידי מידע, במיוחד לא בארץ כי הדגמים האלה לא נמכרו בארץ יותר מידי, אני מנחש שבעיקר בגלל העיצוב שלו.

עומר, עוד נקודה למחשבה:
הבדל של 2000 ש"ח לשנה הוא יקר לכולנו, במיוחד לחייל בשירות חובה, זה מובן וכמובן שאני לא נכנס לך לכיס.
רק אשאל כל כמה זמן אתה מתכוון לרכב עליו ולאן? יום יום מהבית לבסיס או טיולים בסופי שבוע?
אם אתה יותר בכיוון של נסיעות בסופי שבוע לטיולים, קח בחשבון שאופנוע בנפח 250 סמ"ק לא יספק אותך ולא יתאים לנסיעות כאלו.
אולי כדאי לך לחשוב על 300-500 משומש וההפרש התקציבי יילך לביטוח החובה.
כי לקנות אופנוע חדש ולהתבאס ממנו או לא להנות ממנו, זה יותר מתסכל מתוספת של 2000₪ בביטוח.
רק נקודה למחשבה.
אני חושב על זה.
זה לא שאני לא יכול להרשות לעצמי את ה2000 שקל האלה בשנה, העניין הוא שזה באמת הולך להיות כלי סופשים בכל מקרה ודווקא בגלל זה קצת כואב לי לשלם 7200 בשנה על אופנוע שנוסע פעם-פעמיים בשבוע.
דווקא אם הייתי מנצל אותו כמו שצריך ורוכב כל יום לבסיס זה היה מצדיק יותר את ההפרש לדעתי.

הקטע שבתוך העיר ה12 כוחסוס של הקטנוע שלי מספיקים לי לגמרי.
מפריע לי 2 דברים, שיוט של 90 קמ"ש והעובדה שזה קטנוע ואני רוצה אופנוע אמיתי, לפחות כזה עם קלאץ והילוכים.

ה250 מציע יותר כוח בתוך העיר, שיוט של 110-120 לפי מה שהבנתי, וזה אופנוע בסופו של דבר.

אני צריך רכיבת מבחן כניראה אולי הוא יותר עגלה ממה שאני חושב וההבדל בכוח שווה את התוספת לאיזה R3.
ואם לא אז לפחות הכסף ילך לאיזה קורס רכיבה:)

תודה רבה על העזרה

moonshield
22-04-2018, 17:32
לגבי המנוע, תבדוק ביקורות על הסוזוקי אינזומה. זה כלי די וותיק במשחק (כמו שכרובי כתב), שנמכר בארץ לא מעט זמן. ממה שזכור לי, המנוע אמנם חלש משאר החברים בנפח אבל אמין מאוד (אהוב במיוחד על מורי רכיבה).

zx2r
23-04-2018, 11:16
שלום לכולם,
אז אחרי שנתיים כמעט על קטנוע 125, הגיע הגיל להרחיב את הרישיון ולקנות את האופנוע הראשון שלי.
חשבתי על 300-500סמ"ק אבל ראיתי שההבדל בביטוח הוא בסביבות ה2000 שקל יותר יקר מביטוח של 250 סמ"ק לשנה, וזה הבדל עצום לחייל, ככה שאני שוקל לקנות את ה"גיקסר" 250( למרות שהוא מאוד חלש ביחס ל300ים).
לפני שאני קונה משהו, אני אוהב לחקור ולקרוא ולשאול כדי להיות בטוח שמה שאני קונה יתאים לי.

ראיתי שמידות הצמיגים שלו די מוזרות.
הרוחב זה 140 מאחורה ו110 מקדימה, שזה אותו דבר כמו הנינגה 300 והאר 3.
אבל החתך זה 55 מאחורה ו80 מקדימה במקום 70 70 כמו בשאר האופנועים, מה שדי מגביל אותי ויוצר בעיה של בחירת צמיג טוב מהחברות המובילות.
האם הבנתי נכון?
זה יוצא שאני מוגבל לצמיגי הirc שמגיעים עם האופנוע במידות המוזרות האלה?

ואם למרות מה שכתוב ברישיון אני מחליף לצמיגים עם חתך 70, מה ההשלכות של זה חוץ מזה שהאופנוע לא יעבור טסט באופן חוקי?

תודה
לגבי ההשלכות מעבר ללא לעבור טסט:
- באם עוצרים אותך לבדיקה של הכלי ועולים על זה, מצב שתקבל הורדה מהכביש עד להחלפת הצמיגים למידות מקוריות.
- באם תעבור לחתך 70 האופנוע יתנהג אחרת, כמה אחרת קשה לי להגיד. הקדמי יחזיק פחות ק"מ והספידומטר "יזייף". האחורי יחזיק יותר אבל גם תגדל המסה שלו אז צריך לבדוק שהוא מתאים ולא נוגע בכלום.יהיה שינוי קל מבחינת יחסי העברה ותגובת המנוע. סביר שתאלץ לכוון את הבולמים (מומלץ בלי קשר).

תתחיל באמת מרכיבות מבחן (גם על נינג'ה) ותראה איך הכלים מרגישים לך, במקביל תבדוק אופציות לצמיגים.

danielk
25-04-2018, 09:13
שקלת את הKTM DUKE 250?
הוא האופנוע החזק ביותר במדרגת הביטוח הנמוכה (עד 250 סמ"ק) הוא מפיק 31 כ"ס
הוא מגיע עם צמיג אחורי ברוחב 150, וסט צמיגי מצלר M5 במקור.

Oznik
28-04-2018, 10:08
הדבר הכי חשוב - במידה וחס ושלום היית מעורב בתאונה, עקב שינוי במידת הצמיג המשול לשינוי מרכב הרכב, יגרום להשלכות בהתאם.
זהו סיכון מיותר, או שתקבל את המידות המקוריות שהיצרן הגדיר (המהנדסים יודעים טוב מאוד מה הם עושים) ותבדוק כמו שציינו אצל זייתוני וריינו בנוגע להיצע או שתבחר בכלי אחר שעומד בקריטריונים החשובים לך.

MaOmer
29-04-2018, 00:18
לגבי ההשלכות מעבר ללא לעבור טסט:
- באם עוצרים אותך לבדיקה של הכלי ועולים על זה, מצב שתקבל הורדה מהכביש עד להחלפת הצמיגים למידות מקוריות.
- באם תעבור לחתך 70 האופנוע יתנהג אחרת, כמה אחרת קשה לי להגיד. הקדמי יחזיק פחות ק"מ והספידומטר "יזייף". האחורי יחזיק יותר אבל גם תגדל המסה שלו אז צריך לבדוק שהוא מתאים ולא נוגע בכלום.יהיה שינוי קל מבחינת יחסי העברה ותגובת המנוע. סביר שתאלץ לכוון את הבולמים (מומלץ בלי קשר).

תתחיל באמת מרכיבות מבחן (גם על נינג'ה) ותראה איך הכלים מרגישים לך, במקביל תבדוק אופציות לצמיגים.
נראה לי שבאמת אוותר על שינוי המידות של הצמיגים, אולי עוד איזה יצרן או 2 יתחילו לייצר צמיגים במידות האלה אבל אני בספק,
נראה לי שזה האופנוע היחיד עם מידות כאלה ולא נראה לי שהוא הולך להימכר בארהב, אוסטרליה וכו' מהסיבה שאין להם את הבעיה עם הביטוח כמו אצלנו והסוזוקי עולה שם יותר מהסיביאר300 והנינגה...

שקלת את הKTM DUKE 250?
הוא האופנוע החזק ביותר במדרגת הביטוח הנמוכה (עד 250 סמ"ק) הוא מפיק 31 כ"ס
הוא מגיע עם צמיג אחורי ברוחב 150, וסט צמיגי מצלר M5 במקור.
במקור רציתי לקנות אופנוע חזק יותר, שקלתי את ה390 שנראה מדהים ומציע חבילה ממש טובה ביחס לכלים בקטגוריה.
זה האפשר לנתק את הabs בכלל שיגע אותי וכל זה במחיר אטרקטיבי יחסית.

העניין הוא שראיתי וקראתי ביקורות בחו"ל לגבי התחזוקה והאמינות של הדיוקים הקטנים שמיוצרים בהודו...
ואם לא הצבא והיה לי זמן להיתעסק עם האופנוע לא הייתי חושש.
פשוט האופנוע הולך לנסוע פעם-פעמיים בשבוע, אז אני די צריך אופנוע אמין מאוד שיתן לי ראש שקט ושאני אדע שבפעם הבאה שאני אסובב את המפתח ואלחץ על הסטרטר הכל יעבוד בלי כאב ראש.
בכל מקרה אני רוצה רכיבת מבחן, אולי דעתי תשתנה ;)

הדבר הכי חשוב - במידה וחס ושלום היית מעורב בתאונה, עקב שינוי במידת הצמיג המשול לשינוי מרכב הרכב, יגרום להשלכות בהתאם.
זהו סיכון מיותר, או שתקבל את המידות המקוריות שהיצרן הגדיר (המהנדסים יודעים טוב מאוד מה הם עושים) ותבדוק כמו שציינו אצל זייתוני וריינו בנוגע להיצע או שתבחר בכלי אחר שעומד בקריטריונים החשובים לך.
הבנתי, נראה לי שזה ירד מהפרק.

תודה רבה לכולם על התגובות ☺

danielk
29-04-2018, 13:12
במקור רציתי לקנות אופנוע חזק יותר, שקלתי את ה390 שנראה מדהים ומציע חבילה ממש טובה ביחס לכלים בקטגוריה.
זה האפשר לנתק את הabs בכלל שיגע אותי וכל זה במחיר אטרקטיבי יחסית.

העניין הוא שראיתי וקראתי ביקורות בחו"ל לגבי התחזוקה והאמינות של הדיוקים הקטנים שמיוצרים בהודו...
ואם לא הצבא והיה לי זמן להיתעסק עם האופנוע לא הייתי חושש.
פשוט האופנוע הולך לנסוע פעם-פעמיים בשבוע, אז אני די צריך אופנוע אמין מאוד שיתן לי ראש שקט ושאני אדע שבפעם הבאה שאני אסובב את המפתח ואלחץ על הסטרטר הכל יעבוד בלי כאב ראש.
בכל מקרה אני רוצה רכיבת מבחן, אולי דעתי תשתנה ;)

תודה רבה לכולם על התגובות ג˜÷

דבר איתי בפרטי :)