התחברות

צפייה בגרסה מלאה : נגנב האופנוע. מתלבט אם לקנות אופנוע חדש או רכב קטן.

AlonL
27-04-2018, 14:01
שלום,

חשוב לי לומר שעברתי על הפורום ומצאתי נושאים שנגעו חלקית בשאלה שלי אבל לא הצלחתי להגיע מהם למסקנה מה אני מעדיף.

ברשותי רשיון A1 כרגע לא מעוניין להרחיב.
עד לפני שבועיים רכבתי על דיוק 390 שרכשתי לפני שנה וחצי והוא נגנב(לא היה לי ביטוח מקיף).
אני מתלבט אם לעבור לרכב או לקנות אופנוע cb500x בין אם רכב בין אם אופנוע הם לא יהיו חדשים אלא יד שנייה. אני אסביר את אופי הנסיעה שלי ואת השיקולים:

אני גר בירושלים ועובד בהוד השרון (מעבר כרגע לא על הפרק). יוצא לי כל יום לנסוע 140 ק"מ הלוך חזור. עד עכשיו נסעתי עם הדיוק לא היה הכי נוח אבל נהניתי.
בחישוב גס אני עושה בערך 2800 ק"מ (עבודה הלוך חזור) כמובן שיש עוד נסיעות אחרות אבל זה נפח הגדול.

השיקולים:
1) חסכון באחזקה - מעוניין להוציא כמה שפחות כסף על אחזקה של כלי הרכב. השאלה שלי מה ההבדל מבחינת אחזקת רכב קטן וחסכוני (טויוטה אייגו לדוגמה) לבין אופנוע (cb500x). האם לאורך זמן ההוצאות על הדלק עם הרכב יעברו את הוצאות האופנוע? האם יש הפרש ניכר בניהם? אם כן לטובת מי? עשיתי כל מיני חישובים משלי ולא הגעתי למסקנה ברורה. אשמח לשמוע מכם.
2) חסכון בזמן - אופנוע ביתרון ברור.
3) נוחות - כנראה רכב.

השאלה הכי קריטית עבורי היא החיסכון. אני מעוניין לחסוך כמה שיותר.
אני אשמח לקבל תשובות במיוחד מאנשים שרוכבים מרחקים כאלו או יותר לעבודה, אבל כל עצה/הצעה תתקבל בברכה.

תודה רבה (:

JohnnyDough
27-04-2018, 20:31
טויוטה אייגו הוא רכב עירוני. הוא לא רכב נוח לנסועה כל כך גבוהה. אתה אמנם מגיע מאופנוע אבל קח בחשבון שכאן אתה עלול לבלות הרבה יותר זמן.
לעניין חישוב סדר גודל של עלויות:
1. אני מעריך שרישוי שנתי לרכב כזה יעלה באיזור ה1000 שקל. הערכת עלויות של ביטוח חובה וצד ג' אתה יכול לקבל מwobi, אני מניח שמדובר בסדר גודל של 2000 שקל אבל זה תלוי מאוד בפרמטרים שלך. מקיף יעלה יותר.
2. במקרה הטוב, בתוואי דרך הררי כזה וללא פקקים משמעותיים, הרכב יתן לך צריכת דלק מסדר גודל של 18 ק"מ לליטר. אתה מדבר על כ34,000 קילומטר בשנה או כ1900 ליטר דלק שהם כ12,000 שקל בשנה.
3. טיפול אחת ל15,000 ק"מ. שניים בשנה. בתלות במה שמחליפים ובמוסך זה יכול להגיע לאיזור ה2000 שקל לשניהם.
4. קח בחשבון גם פחת שנתי של כ20% משווי הרכב בקניה. הסכום כמובן תלוי מאוד בשנתון שאתה קונה.
5. כל זה בהנחה שהרכב תקין ואין בעיות מיוחדות. זו הנחה שצריך לקחת בעקבון מוגבל אפילו שמדובר ברכב אמין יחסית.

bsy020
28-04-2018, 16:50
דבר ראשון : ימח שמו של גנב האופנוע המנוול. במערב הפרוע היו תולים גנבי סוסים - כדאי לחזור לזה.
אני נוסע בשנה וחצי האחרונות ברכב לעבודה 50 ק"מ כל כיוון דרך כביש שש ולפני כחודש קניתי דיוק 390 חדש ע"מ לסוע איתו לעבודה לפעמים. אני בטוח שכסף לא אחסוך, האופנוע עושה כפול ק"מ לליטר מהרכב אבל מה שאחסוך בדלק אוציא בטיפולים\צמיגים\בלאי. אבל החיסכון בזמן משמעותי בימים ראשון שני וחמישי כשכביש שש עמוס אני מרוויח בין 40 דקות לשעה ביום לעומת נסיעה ברכב. אני הייתי הולך על אופנוע אבל הנסיון שלי מצומצם.
שאלה לא קשורה: הדיוק שגנבו לך היה קשור נעול למשהו?

AlonL
28-04-2018, 20:27
תודה על התגובות.
bsy020 - הוא לא היה קשור למשהו, הוא היה נעול עם מנעול דיסק. אני יודע שזה לא רציני אבל זה מה שהיה לי.
זה מוזר אבל כל פעם שאני עובר בחניה של הבניין יש לי איזו תקווה מוזרה כזו שאולי אני כן אראה אותו ואולי פשוט שכחתי איפה החניתי אותו...
אני יודע שכנראה לא אחסוך כסף עם האופנוע השאלה עד כמה קרוב יהיו ההוצאות עם האופנוע לעומת הרכב.
אני חושב לקחת cb500x שהמרווח טיפולים שלו יחסית גבוהה והצריכת דלק שלו מאוד מאוד טובה.

אני אשמח לשמוע עוד דעות.

moonshield
28-04-2018, 21:00
תראה,
לדעתי (וללא גיבוי במספרים), רכב קטן וחדש יחסית (נניח נפח מנוע עד 1200, שנת 2013 ומעלה, בטח אם ידני) יהיה זול יותר מאשר אופנוע.
מצד שני אופנוע יהיה מהיר יותר על הכביש (ולא מבחינת מהירות רכיבה, אלא בגלל שיקולי פקקים) ויחסוך לך לפחות שעתיים מיותרות על הכביש ביום.
בנוסף, אופנוע יהיה מהנה הרבה יותר לעומת רכב קטן שבכל רגע בפקק אתה תרגיש את החיים שלך מתבזבזים לחינם. תוסיף לזה את עניין הסיכון, ואת תנאי מזג האוויר.
אם תחליט ללכת עת דו''ג הייתי ממליץ לך ללכת על כלי בנפח גבוה ככל שתוכל, כי 140 ק"מ יומיים זה לא מעט, ואופנוע קטן (בטח כזה בלי מיגון רוח) יתסכל אותך לאורך זמן.
אני רוכב על cb500x על בסיס יומיומי, אמנם בסביבות ה 30 ק"מ, ונראלי שלא תהיה לו שום בעיה להתמודד עם המשימה, כנ''ל גם כל ה 650 סמ"ק המוגבלים.

AsafA
28-04-2018, 22:28
לדעתי רכב קטן וידני יהיה יותר זול לאחזקה. עם זאת, יהיה הרבה יותר כיף לעשות את הדרך עם אדוונצ'ר כלשהו בתנאי שיהיה לו מיגון רוח יעיל. וכלים כמו ה-500x לא יעלו יותר מתי לתחזוקה. לנסועה כזאת הייתי משדרג רישיון והולך על משהו בסגנון של ה nc750.

AlonL
28-04-2018, 22:34
AsafA, כשאתה אומר זול יותר האם אתה מתכוון משהו זניח יחסית, בסביבות האלף אלפיים ש"ח בשנה או משהו יותר לכיוון העשרת אלפים?

AsafA
28-04-2018, 22:50
תחזוקה של אופנוע יפני חדש לא אמורה לעלות הרבה יותר מרכב קטן.

ברכב צמיגים מחזיקים כ- 60,000 ואפשר לקנות סט סביר ב-800. באופנוע הם מחזיקים כ- 20-10 ועולים 1800.

ביטוח יותר יקר (תלוי גם בוותק) באופנוע והטסט יותר זול.

צריכת דלק בנסיעה בינעירונית עם רכב ידני קטן יכולה להיות חסכונית כמעט כמו של אופנוע.

החלקים שמתבלים מהר באופנוע תלויים בסגנון הרכיבה, שחיקה של שרשרת, גלגל''ש, ברקסים וצמיגים תלויה בעיקר בך ובסגנון הרכיבה.

אם תרגיש שהתחזוקה של האופנוע יקרה מידי תמיד תוכל לרכוב בצורה יותר יעילה.

alexsupreme
29-04-2018, 11:55
משהו שאולי לא שקלת זה נזק לשמיעה.
http://www.motorcycle.com/features/motorcycles-hearing-loss.html

אטמים מקלים על העניין אבל הם לא תמיד יושבים מושלם ולא תמיד חוסמים את הרעש כמו שצריך.

אם מדברים על עלויות אז כדאי לכלול ציוד שמתכלה. כפפות כל שנתיים-שלוש, מעילים לכל עונה, נעלי רכיבה, מכנסי רכיבה, קסדה כל כמה שנים.
הדברים האלה מצטברים.

JohnnyDough
29-04-2018, 12:37
אם מדברים על עלויות אז כדאי לכלול ציוד שמתכלה. כפפות כל שנתיים-שלוש, מעילים לכל עונה, נעלי רכיבה, מכנסי רכיבה, קסדה כל כמה שנים.
הדברים האלה מצטברים.

ברזולוציות כאלה גם למכוניות יש עלויות מצטברות בסדר גודל לא מבוטל (לדוג': בלמים, טיימינג, פלאגים, תושבות מנוע, נזילות מאינסוף מקומות, משולשים, ציריות,...).
אלה דברים שמחייבים תחזוקה שוטפת ברכבים שעברו יומולדת 4-5...

AlonL
30-04-2018, 08:56
תודה על התגובות. עדיין קשה לחליט. אני צריך לשקול את הדברים ולא להחליט בפזיזות.
אם יש למישהו עצות נוספות אשמח לשמוע.

תודה!

snirw
30-04-2018, 09:40
עמדה בפני דילמה דומה, איאפשר להנות מכל העולמות אתה צריך לחשוב מה יותר חשוב לך פקקים וזמן בכבישים או חסכון.
יש לי איביזה 2016 ידנית עושה במצב ממש טוב 1:25 (בין עירוני), עירוני 1:18, האופנוע יותר חסכוני בדלק ובקלות אפשר להגיע ל1:25 וגם לראות 28 או 30. טיפולים אותם מחירים כמו של האופנוע 500X, הרכב כל 15K האופנוע כל 12K.
הרכב בסה"כ יוצא יותר זול אבל לא בהרבה והפער מצתמצם שהק"מ גודל, לפי דעתי הפרש יכול להגיע בין 3000-4000 בשנה כתלות בהמון משתנים.

JohnnyDough
30-04-2018, 17:59
אני חושש שכשאתה אומר שהרכב יוצא יותר זול אתה לא משקלל את ירידת הערך (כ25% לשנה כשמדובר באיביזה ידנית עם מנוע קטן) ומניח שההוצאות הנוכחיות שלך על הרכב ימשיכו גם בשנים הקרובות למרות שמדובר בואגית חדשה שכנראה עדיין באחריות.
בנוסף, אם הבן אדם מתנייד בפקקים אז רכב ידני עם מנוע קטן שמכויל לחסכון יכול להיות סיוט ולקנות ואגית עם תיבה רובוטית בפקקים ובחום הישראל זה להכניס את עצמך למיטה מצורעת.

מצמץ
01-05-2018, 17:04
כך גם לא שוקלל עניין ציוד הרכיבה...

AlonL
01-05-2018, 19:06
ציוד רכיבה כבר יש לי מהדיוק ככה שלפחות את ההוצאה הזאת אין לי...
המממ... יש עכשיו בהונדה מבצעים על כל האדוונצ'רים. ה cb500x ב 44,900 או שאולי עדיף לקנות אחד טיפה משומש ועם עוד קצת תוספות?

kobish
02-05-2018, 11:33
שלא בטובתי עברתי השנה לרכב אחרי שנתיים על אופנוע.
במקום חצי שעה לצד אני נוסע שעה עד שעה-וחצי או אפילו שעה-וארבעים בימים קשים. בהתחלה הפקקים הטריפו אותי, אבל התרגלתי. הרכב ממוזג ואני מגיע עם ריח גוף נסבל ליעד, ואפשר לנצל את הזמן להאזנה לפודקאסטים מעניינים (נמנעתי מלהתקין דיבורית בקסדה כדי להתרכז בדרך).
בנוסף ההתארגנות בבוקר קצרה יותר - לא צריך לתכנן את הלבוש וציוד המיגון לפי מזג האוויר, ולא לחשב מה בדיוק נכנס לתיק ועל מה צריך לוותר. הכל נזרק בקלות באוטו.
כל זה לא אומר שאני לא רוצה לחזור לאופנוע, אני מת לחזור.

AlonL
02-05-2018, 11:49
שלא בטובתי עברתי השנה לרכב אחרי שנתיים על אופנוע.
במקום חצי שעה לצד אני נוסע שעה עד שעה-וחצי או אפילו שעה-וארבעים בימים קשים. בהתחלה הפקקים הטריפו אותי, אבל התרגלתי. הרכב ממוזג ואני מגיע עם ריח גוף נסבל ליעד, ואפשר לנצל את הזמן להאזנה לפודקאסטים מעניינים (נמנעתי מלהתקין דיבורית בקסדה כדי להתרכז בדרך).
בנוסף ההתארגנות בבוקר קצרה יותר - לא צריך לתכנן את הלבוש וציוד המיגון לפי מזג האוויר, ולא לחשב מה בדיוק נכנס לתיק ועל מה צריך לוותר. הכל נזרק בקלות באוטו.
כל זה לא אומר שאני לא רוצה לחזור לאופנוע, אני מת לחזור.

אז אני עכשיו בדיוק עושה ניסוי. לקחתי לאחותי את הרכב ואני עכשיו נוסע איתו עבודה-בית. הרכב שלה לא חדש (סוזוקי איגניס 2003) אבל הוא מהקטגוריה של הרכבים הקטנים שחשבתי לקנות. כל פעם שאני יוצא לכיוון ירושלים אני אומר תהילים ושם כסף בצדקה כדי שהנסיעה תעבור חלק :tongue:. אני מקווה שאם אני אקנה רכב חדש יותר אז הנסיעה תהיה יותר נעימה.
זה סיוט גמור בינתיים כל הפקקים והסגנון נהיגה של אנשים... וזו גם השאלה שלי האם אני אתרגל לזה או לא..
מסכים לגבי ההתארגנות. הרבה פחות לבישות/פשיטות של מעילים כפפות וכו'
אפשר לשאול אותך מדוע עברת לכבר ולא נשארת על אופנוע? ועל איזה כלי רכבת?

תודה.

drovosek
02-05-2018, 16:43
אז אני עכשיו בדיוק עושה ניסוי. לקחתי לאחותי את הרכב ואני עכשיו נוסע איתו עבודה-בית. הרכב שלה לא חדש (סוזוקי איגניס 2003) אבל הוא מהקטגוריה של הרכבים הקטנים שחשבתי לקנות. כל פעם שאני יוצא לכיוון ירושלים אני אומר תהילים ושם כסף בצדקה כדי שהנסיעה תעבור חלק :tongue:. אני מקווה שאם אני אקנה רכב חדש יותר אז הנסיעה תהיה יותר נעימה.
זה סיוט גמור בינתיים כל הפקקים והסגנון נהיגה של אנשים... וזו גם השאלה שלי האם אני אתרגל לזה או לא..
מסכים לגבי ההתארגנות. הרבה פחות לבישות/פשיטות של מעילים כפפות וכו'

תודה.

כי כמו אצל כולנו : הוא הגבר בבית אבל אישתו לא מרשה :))))

moonshield
02-05-2018, 22:35
פות"ש,
כרגע חונים לי בחניה שתי פחיות ללא נהג (הגרוטאה שלי והרכב של אמא שלי), ואין פעם שעוברת לי מחשבה להחליף את האופנוע באחת מהן, גם לא בגשמים של השבוע שעבר או בחמסין של השבוע. יותר מזה, זה לא שהדרך פקוקה מידי, אשתי עושה כמעט את אותה דרך בפחית שלה, ולוקח לה בערך אותו זמן כמו שלוקח לי עם כל ההתארגנויות לפני ואחרי הרכיבה.
בכלל, אני אעלה על האופנוע לכמעט כל נסיעה שאפשר, אפילו אם ההתארגנות תיקח לי יותר מהרכיבה עצמה...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

kobish
03-05-2018, 09:06
תודה.

הייתי צריך להסיע את הבן שלי לגן.
רכבתי על דיאלים VJF 250.

JohnnyDough
03-05-2018, 13:37
הייתי צריך להסיע את הבן שלי לגן.
רכבתי על דיאלים VJF 250.

מצחיק. נתקלתי אתמול בבחורה שמסיעה שני זאטוטים על אופניים חשמליים באמצע הכביש. אחד בבגאז' ושני על הכידון. אוסף המילים שמתאר את מה שחשבתי עליה לא מתאים לפורום ציבורי.

r3dt4g
08-05-2018, 10:28
אחי בתור אחד שהיה לו רכב וקטנוע 250 סמ"ק, נסעתי על שניהם באופן כמאת קבוע.
בשום מצב הרכב לא היה זול יותר מקטנוע, ואופנוע לא הרבה יותר יקר לתחזוקה מקטנוע.
מבחינת תחזוקה, מי שאומר לך שרכב זה זול יותר, משקר.
אלא אם אתה קונה רכב חדש באחריות, וגם אז זה רק לכמה שנים בודדות, וזה רק מבחינת תחזוקה.
הוצאות נוספות זה דלק, מנוע 1000 סמ"ק תמיד יזלול יותר דלק ממנוע 400 סמ"ק, לא משנה איך אתה נוסע או אם זה ידני או אוטומט.
בנוסף יש את נושא הפקקים, אתה תבזבז המון זמן על פקקים, אני לדוגמה זה מה ששבר אותי בסוף. לבזבז 40 דקות על נסיעה לעבודה, במקום 20 עם אופנוע, אין פה תחרות.
ולבסוף נושא החנייה, ברכב זה מאוד קשה למצוא חניה, במקומות מסוימים זה בלתי אפשרי, ואתה תבזבז כסף על חניונים או פנגו כחול לבן.
באופנוע אין לך את כל ההוצאות האלה והבזבוז זמן.

לך עם אופנוע אחי, יותר משתלם מכל בחינה

alexsupreme
08-05-2018, 11:09
אחי בתור אחד שהיה לו רכב וקטנוע 250 סמ"ק, נסעתי על שניהם באופן כמאת קבוע.
בשום מצב הרכב לא היה זול יותר מקטנוע, ואופנוע לא הרבה יותר יקר לתחזוקה מקטנוע.
מבחינת תחזוקה, מי שאומר לך שרכב זה זול יותר, משקר.
אלא אם אתה קונה רכב חדש באחריות, וגם אז זה רק לכמה שנים בודדות, וזה רק מבחינת תחזוקה.
הוצאות נוספות זה דלק, מנוע 1000 סמ"ק תמיד יזלול יותר דלק ממנוע 400 סמ"ק, לא משנה איך אתה נוסע או אם זה ידני או אוטומט.
בנוסף יש את נושא הפקקים, אתה תבזבז המון זמן על פקקים, אני לדוגמה זה מה ששבר אותי בסוף. לבזבז 40 דקות על נסיעה לעבודה, במקום 20 עם אופנוע, אין פה תחרות.
ולבסוף נושא החנייה, ברכב זה מאוד קשה למצוא חניה, במקומות מסוימים זה בלתי אפשרי, ואתה תבזבז כסף על חניונים או פנגו כחול לבן.
באופנוע אין לך את כל ההוצאות האלה והבזבוז זמן.

לך עם אופנוע אחי, יותר משתלם מכל בחינה

אני אשמח לשמוע איך בדיוק רכב יצא לך יותר יקר מקטנוע?

r3dt4g
08-05-2018, 11:31
אני אשמח לשמוע איך בדיוק רכב יצא לך יותר יקר מקטנוע?
דלק: בין 800 ל 1200 שקל בחודש לרכב.
דלק: 300 שקל בחודש לקטנוע 250
תחזוקה: בממוצע 600 שקל תיקונים לרכב (אגזוז שהחליד, צמיגים שנשחקו, דיסקים למעצורים שנשחקו, בולמי זעזועים, תיבת הילוכים שהחלה לזייף, ראש מנוע)
תחזוקה: בממוצע 100 שקל בחודש לקטנוע (תיקון דליפת מים, צמיגים, רפידות בלמים)
טסט: בארך 1500 שקל לרכב
טסט: בארך 300 שקל לקטנוע
חנייה: 10 שקל בממוצע לחניה כחול לבן, בין 20 ל 50 שקל חניון
חנייה: חינם לקטנוע לא משנה איפה

מצמץ
08-05-2018, 11:57
דלק: בין 800 ל 1200 שקל בחודש לרכב.
דלק: 300 שקל בחודש לקטנוע 250
תחזוקה: בממוצע 600 שקל תיקונים לרכב (אגזוז שהחליד, צמיגים שנשחקו, דיסקים למעצורים שנשחקו, בולמי זעזועים, תיבת הילוכים שהחלה לזייף, ראש מנוע)
תחזוקה: בממוצע 100 שקל בחודש לקטנוע (תיקון דליפת מים, צמיגים, רפידות בלמים)
טסט: בארך 1500 שקל לרכב
טסט: בארך 300 שקל לקטנוע
חנייה: 10 שקל בממוצע לחניה כחול לבן, בין 20 ל 50 שקל חניון
חנייה: חינם לקטנוע לא משנה איפה

ביטוחים... ציוד רכיבה שמתכלה...?

עלויות זה מאד אינדיבידואלי... למשל אתה לא יכול להשוות תחזוקה של קטנוע 125 לשל טימקס ורק אלמנט כמו ביטוח כבר יכול להטות את הכף לכאן או לכאן (סופרספורט להבדיל מנייקד יכול להתבטא באלפי שקלים...).

r3dt4g
08-05-2018, 12:04
ביטוחים... ציוד רכיבה שמתכלה...?
ביטוח עולה לדו גלגלי יותר אבל זה עדיין יוצא הרבה פחות בסך ההוצאות
וציוד אני מזמין מאיביי - 30 שקל כפפות לשנתיים, 100 שקל מיגונים לגוף וכו, כלום בהשוואה לרכב

מצמץ
08-05-2018, 12:13
ביטוח עולה לדו גלגלי יותר אבל זה עדיין יוצא הרבה פחות בסך ההוצאות...

אני מבין כיצד אתה מחלק, עורך ומציג את נתוני החישוב שלך אלא בפן המעשי אתה חייב לשכלל את כל העלויות ואז התוצאה היא לא חד משמעית ויש היתכנות כלכלית נטו שדו״ג יצא פחות משתלם יותר מרכב.

r3dt4g
08-05-2018, 12:30
אני מבין כיצד אתה מחלק, עורך ומציג את נתוני החישוב שלך אלא בפן המעשי אתה חייב לשכלל את כל העלויות ואז התוצאה היא לא חד משמעית ויש היתכנות כלכלית נטו שדו״ג יצא פחות משתלם יותר מרכב.
תשמע
אני יודע שרבים במדינה שלנו קונים ציוד רכיבה יקר, קסדות באלפי שקלים, צמיגי ספורט יוקרתיים, שרשראות ספורט מיוחדות למרוצים וכו
בתור אחד שהיה לו רכב, וקטנוע, ואופנוע, אני יכול להעיד באופן אישי, שדו גלגלי זול יותר מרכב בטווח הארוך והקצר.
זאת בתנאי שלא קונים ציוד לרוכב בארץ, בארץ הציוד מאוד יקר ובזכות המחירים הללו רכיבה על דו גלגלי הופכת לבור חסר תחתית מבחינת עלויות,
אני אישית מזמין את כל הציוד שלי מחו"ל, ודברים כמו צמיגים, אני מתפשר על צמיג רגיל, לא זול ולא יקר, כנ"ל שאר הדברים, ובכך חוסך אלפי שקלים, דבר הופך את הדו גלגלי להרבה יותר משתלם מכל רכב. לדוגמה לפני שבוע הזמנתי הרגז ותיקי צד לאופנוע שלי, פה בארץ הם היו עולים לי בארך 1000 שקל לשניהם, הזמנתי אותם מחו"ל ב 350 שקל. כפפות טובות בארץ עולות מעל 100 שקל, הזמנתי כפפות מחו"ל והן עלו לי 25 שקל. ההוצאות על הציוד שלי עומדות על כ 25 אחוז מאלה שקונים ציוד בארץ.

עובדה מעניינת:
בארץ מנעול עם שרשרת לאופנוע עולה מעל 600 שקל (משהו יחסית טוב)
אבל רבים לא יודעים שבמיגון הזה למעול אין חשיבות, כי הגנבים לא מתעסקים עם המנעול מהסיבה הפשוטה, הם חותכים שרשרת בפחות מ 10 שניות. והשרשראות שמקבלים עם מנעולים בארץ הן מפלדה מחוסמת רגילה, כולל שרשרת קריפטונייט, שהיא מתפרסמת בזכות העמידות הגבוהה שלה לחיתוך, אבל אם תכנס ליוטיוב תגלה ששרשרת קריפטונייט נחתכת באותה קלות כמו שרשרת ב 30 שקל

מצמץ
08-05-2018, 14:02
r3dt4g, כל אחד מוציא כספים בהתאם לתעדוף והיכולת שלו. אם במקרה שלך אתה מצליח לחסוך בעלויות אלו ואחרות אז מה טוב, אם כי יש להפעיל שק״ד מוגבר מבחינת הבחירה במוצרים, בטח ובטח כשמדובר בדו״ג שצמיגים, ציוד רכיבה ואח׳ הם מהותיים ויכולים לחרוץ את גורלך על הכביש...

בעניין זה אוכל לומר לך באמת ובתמים וללא כל שמץ של התנשאות, שלעניות דעתי אם למישהו אין את היכולת הכלכלית או שיש לו תעדוף אחר שגובר על פני ״רכיבה בטוחה״, אז שיחשוב פעמיים אם דו״ג זה כלי התחבורה הנכון עבורו מאחר שהסיכון לא מצדיק את החיסכון.

נ.ב.
לגבי מנעולים, אתה צודק באופן חלקי. לרוב פורצים לא יתחילו להתעסק עם המנגנון אך יש הרבה מנעולים שניתן לפרוץ / לשבור / לחתוך, ביתר קלות משרשרת.

בהתייחס לזמן חתיכת השרשרת זה תלוי בהרבה גורמים והסרטונים ביוטיוב עושים למותגים לא פעם עוול כש״הבחינות״ נעשות באופן סטרילי ולא תואם אם פני המציאות, מה גם שרוב השרשראות והמנעולים הנגישים הם בכלל לאופניים...

ModChiP
08-05-2018, 15:35
ביטוח עולה לדו גלגלי יותר אבל זה עדיין יוצא הרבה פחות בסך ההוצאות
וציוד אני מזמין מאיביי - 30 שקל כפפות לשנתיים, 100 שקל מיגונים לגוף וכו, כלום בהשוואה לרכב

אשמח לקישור לארגזים שקנית ולכפפות.

jkob.s
08-05-2018, 15:44
חברים. כפפות ב30 ש"ח הם יותר ציוד קוסמטי מציוד מגן.
יש בהחלט מוצרים זולים, ותוכלו לרכוש כפפה סבירה ב150 ש"ח, אבל כל כפפה שנמכרת באלי אקספרס, גם אם היא נשלחת מאירופה יש לה ציון ז בהגנה.

אני לא מסתייג, לא כמעט כל, ממש כל כפפה.

AlonL
23-05-2018, 20:09
טוב לסיכום,

אתמול קניתי הונדה ג'אז 2016 ידנית. כרגע אני מאוד נהנה מהרכב למרות שיש מעט פקקים.
מתגעגע לאופנוע כמובן ):
אולי בעתיד אני אחזור לדו"ג בתקווה שהמחירים יהיו שפויים יותר...

תודה רבה לכולם על העזרה והעצות ובהצלחה בכל!

lokimonster
28-05-2018, 15:07
תחשוב שיש לך שתי CB500 מלפנים.

AlonL
29-05-2018, 11:51

שניים וחצי (: (1300 סמ"ק)
את האמת אני מאוד מרוצה מהצריכת דלק של ההונדה ג'אז. לפי המדידה שלי יצא לי 18.5 ק"מ לליטר (!!!) וזה עוד שרוב הנסיעות הן ירושלים הוד השרון.
אבל צריך לקחת בחשבון שהנסיעה שלי הרבה יותר רגועה עם הרכב וברוב המקרים אני לא עובר את 120. אבל עדיין תענוג.

כמובן שאני עדיין מתגעגע לאופנוע. מקלל את הגנבים בכל הזדמנות שיש לי....

ayalzo
29-05-2018, 13:01
התכוונת שני nc.
לא סובל הונדה ג'אז. פעם מצאתי את עצמי עם קטנוע בתוך הבגאז' של אחת כזאת (טוטאלוסט לשני הכלים) ומאז יש לי תגובה מותנית כל פעם שאני רואה אחת....
(-;