התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הסבל נשבר בצד אחד - האם מסוכן לסוע ככה בנתיים?

kfirsiton
05-05-2018, 12:09
עברתי על האופנוע כדי לראות שהכל תקין וראיתי שבצד שמאל חסר בורג של הסבל. לקחתי מפתח אלן כדי לחזק את שאר הברגים, ואז אני רואה שבצד ימין הסבל שבור. יש למישהו מושג איך זה יכול לקרות? האופנוע לא נפל או עבר החלקה מעולם...
האם יש על שבר כזה אחריות?
והכי חשוב, האם אני יכול להמשיך לסוע ככה (עם הארגז) מבחינה בטיחותית עד שאמצא פתרון לבעיה?

מצרף תמונות של השבר

http://www.interload.co.il/upload/1788779.jpg
http://www.interload.co.il/upload/4985996.jpg
http://www.interload.co.il/upload/9707444.jpg

zx2r
05-05-2018, 13:27
קשה לראות בתמונות שהעלת אבל נראה לכאורה שהאיזור נשבר בצורה "נקייה" במכה אחת וגם קרוב לתפר הריתוך דבר שיכול להעיד על כשל כתוצאה ממאמצים פנימיים.
לפי איך שנראה שהסבל בנוי (עיגון לרגליות מורכב, עיגון מתחת לזנב) נראה שהאיזור שהוא נשבר בו דיי מועד לפורענות כזו עקב ריכוזי מאמצים, אלא אם כן הוא מעוגן בעוד מקום, תמונה של כל הסבל תעזור ללמוד עוד על המבנה שלו ונקודות העיגון ולהגיד עד כמה בטיחותי. באם הוא באמת רק מעוגן מתחת לזנב ולאיזור הרגלית - המאמצים ירוכזו באותה נקודה בצד השני ועל הברגים המקבעים מתחת לזנב, אבל הכול זו פונקציה של כמה משקל אתה הולך להעמיס על הסבל בשילוב עם כמה תנאי הדרך חלקים או לא.
ציינת שהיה משוחרר בצד אחד - זה יכל מאוד לתרום לכשל הנ"ל כמו כן גם רכיבה על כביש משובש\פסי-האטה.
האם חרגת מגבול העומס המותר? - גם זה יכל לתרום לכשל.
לגבי אחריות זה תלוי בחברה שייצרה את המוצר. צור איתם קשר וברר. ייתכן שתצטרך לשלוח אליהם את הסבל במידה והוא נרכש מחו"ל.

כמה אופציות לפעולה:
-בדוק עוד ברשת לראות באם למישהו שקנה סבל דומה קרה מקרה דומה.
-פנה אל החברה ובדוק מה תשובתה בנושא. (עלול לקחת זמן)
-אל תעמיס משקל בארגז\סבל בזמן רכיבה עד לתיקון הבעיה.
-קח לרתך\מסגר\חבר-שיודע-לרתך שייתקן את השבר. (הפיתרון הכי מהיר יחסית, רק צריך לפרק מהאופנוע ולהשאיר לתיקון) ובאם צריך ואפשרי אז גם לשפר את המבנה שלו.

NAOR2207
05-05-2018, 14:01
קצת תמוהה ההגבלה ל5 ק"ג כשרק שרשרת נעילה יכולה בקלות להגיע ל2 ק"ג
מצד שני הארגז יושב רחוק מאחור וה"חיזוק" הוא בזווית מאד קהה. (ולא לרגליות המורכב כפי ש zx2r ציין)

כך שמעבר למה שכבר zx2r כתב גם אם תתקן (תרתך) בלי חיזוקים אחרים (לרגלית המורכב) שברים עלולים להופיע במקומות אחרים.
אם ניתן לפרק את הארגז - סע בלעדיו עד לתיקון הבעיה.
משקלים כבדים תעגון על מושב המורכב. אל תשים ברגז.
חיזוקים לרגליות עלולים לגרום לאופנוע שלך להראות כמו קטנוע של פיצה.

zx2r
05-05-2018, 14:11
קצת תמוהה ההגבלה ל5 ק"ג כשרק שרשרת נעילה יכולה בקלות להגיע ל2 ק"ג
מצד שני הארגז יושב רחוק מאחור וה"חיזוק" הוא בזווית מאד קהה. (ולא לרגליות המורכב כפי ש zx2r ציין)

כך שמעבר למה שכבר zx2r כתב גם אם תתקן (תרתך) בלי חיזוקים אחרים (לרגלית המורכב) שברים עלולים להופיע במקומות אחרים.
אם ניתן לפרק את הארגז - סע בלעדיו עד לתיקון הבעיה.
משקלים כבדים תעגון על מושב המורכב. אל תשים ברגז.
חיזוקים לרגליות עלולים לגרום לאופנוע שלך להראות כמו קטנוע של פיצה.

אשמח לדעת על איזה חיזוק מדובר כי ההקשר היחידי לרגליות שציינתי הוא עיגון ולא חיזוק :)

ModChiP
05-05-2018, 14:12
איזה ריתוך בשקל.
מאיפה הסבל?

mudale222
05-05-2018, 14:15
כן, קצת מסוכן, הוא הולך להישבר 100% גם בצד השני עם תמשיך לנסוע ככה לאורך זמן.

kfirsiton
05-05-2018, 14:28
אנסה לענות על כל השאלות:
נתחיל מזה שאני כמעט לא מעמיס על הארגז בנסיעה, גג 2 קילו יש בפנים בנסיעה היום יומית שלי.
אני לא נוסע על כבישים משובשים לרוב, אבל בשבוע האחרון עליתי על כמה מהמורות די גבוהות שיכול להיות שתרמו לנזק של הסבל.

האם מהירות גבוהה יכול להיות הגורם לבעיה? על הארגז כתוב שהמהירות המקסימלית היא 120. יוצא לי לעבור אותה כמעט בכל נסיעה.
האם אפשר לרתך את זה או לקנות חדש? לא אני התקנתי את הסבל אלא קניתי ככה את האופנוע. אנסה ליצור קשר עם המוסך שהתקין את זה אבל זה היה לפני יותר משנה ואין לי שום קבלה על החלק...

אפשר לפרק את הארגז אבל הוא מאוד משמש אותי ביום יום ואעדיף להשאיר אותו אם זה לא מסוכן.

מצרף עוד תמונה של החיבור של הסבל לזנב.

http://www.interload.co.il/upload/9307057.jpg

NAOR2207
05-05-2018, 14:31
אשמח לדעת על איזה חיזוק מדובר כי ההקשר היחידי לרגליות שציינתי הוא עיגון ולא חיזוק :)

קשה לראות בתמונות שהעלת ...
לפי איך שנראה שהסבל בנוי (עיגון לרגליות מורכב, עיגון מתחת לזנב) נראה שהאיזור שהוא נשבר בו דיי מועד לפורענות ...
...

צודק. בבחינה מחודשת נראה שהעיגון הוא לשילדה היכן שמחוברות אליה רגליות המורכב. ולא בדיוק הרגליות אלא מסבך שאליו מחוברת הרגלית בקצה.
אני לא מתיימר להיות מהנדס ולכן אפסיק להציע חיזוקים.
מה שכן -לדעתי הקונסטרוטקציה הנוכחית לא תחזיק מעמד, ולא בגלל "לימון" או מקרה בודד. (פגם ביצור)

NAOR2207
05-05-2018, 14:45
אנסה לענות על כל השאלות:
נתחיל מזה שאני כמעט לא מעמיס על הארגז בנסיעה, גג 2 קילו יש בפנים בנסיעה היום יומית שלי.
אני לא נוסע על כבישים משובשים לרוב, אבל בשבוע האחרון עליתי על כמה מהמורות די גבוהות שיכול להיות שתרמו לנזק של הסבל.

האם מהירות גבוהה יכול להיות הגורם לבעיה? על הארגז כתוב שהמהירות המקסימלית היא 120. יוצא לי לעבור אותה כמעט בכל נסיעה.
האם אפשר לרתך את זה או לקנות חדש? לא אני התקנתי את הסבל אלא קניתי ככה את האופנוע. אנסה ליצור קשר עם המוסך שהתקין את זה אבל זה היה לפני יותר משנה ואין לי שום קבלה על החלק...

אפשר לפרק את הארגז אבל הוא מאוד משמש אותי ביום יום ואעדיף להשאיר אותו אם זה לא מסוכן.

מצרף עוד תמונה של החיבור של הסבל לזנב.

http://www.interload.co.il/upload/9307057.jpg

כבר עכשיו ברכיבה נורמלית נשבר לך הסבל, ואתה מעוניין להמשיך לרכוב ככה? מה אתה מצפה שיקרה?

kfirsiton
05-05-2018, 15:56
כבר עכשיו ברכיבה נורמלית נשבר לך הסבל, ואתה מעוניין להמשיך לרכוב ככה? מה אתה מצפה שיקרה?

אני לא מתכוון להישאר ככה הרבה זמן. גג שבוע עד שאמצא פתרון למצב.
השאלה שלי היא אם אוריד מקצב הרכיבה, זה בטוח לרכב ככה כמה ימים?
כמובן שלפני ואחרי כל רכיבה אעיף מבט שאין שברים/סדקים ואעבור חיזוק על הברגים.

ayalzo
05-05-2018, 16:09
אל תרכב.
חבר רכב עם סבל שהיה בו סדק ומצא את עצמו מסיים רכיבה בלי סבל ובלי ארגז.
בארגז היו דברים יקרי ערך, ולמזלו האנשים שמצאו את זה, החזירו למשטרה.

levil
05-05-2018, 20:20
אם אתה רוצה אני יכול לרתך לך את זה וגם להוסיף חיזוק שזה לא ישבר

kfirsiton
05-05-2018, 20:55
מאיפה אתה?

levil
05-05-2018, 21:53
חולון.
אם אתה רוצה את אם כל החיזוקים, אז:
1) פרק את הסבל.
2) קדח 3+ חורים בצינור מכל צד של השבר.
3) השחל מוט ברזל קצר בקוטר של פנים הצינור באיזור השבר, בנוסף אפשר להשחיל קטע צינור קצר בקוטר טיפה גדול מהחיצוני.
כך שיחליק עליו,
4) מרתכים את הצינור למוט הברזל דרך החורים.
5) מרתכים את השבר, משחיזים את הריתוך.
6) מזיזים את הצינור שהולבש מקודם עד שיהיה מעל השבר מ 2 קצותיו, ואז מרתכים את קצותיו לצינור הסבל.

משה
06-05-2018, 10:46
קח בחשבון שרכיבה ככה עלולה לעוות את השלדה בחלק האחורי.
שזה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לך.

פרק את הארגז כמו שהמליצו...
אם דחוף לך, תגיע לכל רתך באזור שלך, תוך שעה מקסימום יסדרו לך את זה.

zx2r
06-05-2018, 11:23
צודק. בבחינה מחודשת נראה שהעיגון הוא לשילדה היכן שמחוברות אליה רגליות המורכב. ולא בדיוק הרגליות אלא מסבך שאליו מחוברת הרגלית בקצה.
אני לא מתיימר להיות מהנדס ולכן אפסיק להציע חיזוקים.
מה שכן -לדעתי הקונסטרוטקציה הנוכחית לא תחזיק מעמד, ולא בגלל "לימון" או מקרה בודד. (פגם ביצור)
אתה אולי לא מהנדס אבל הבנת יופי איפה הבעיה של הסבל הנ"ל, ככה שלהציע חיזוקים לקיים זו הדרך היחידה שבה הוא יוכל לתפקד כראוי. :)

פות"ש - נראה שזה קרה כתוצאה מהמהמורות. לגבי המהירות - מצויין על הארגז לא על הסבל ככה שהייתי לא מתייחס לזה. מה שכן תורם זו המהירות שבה באת למהמורה.
כמו שלוויל הסביר - כך מרתכים בד"כ שילדות צנרת, אך שוב, בלי חיזוק\עיגון הוא יישבר שוב.
המוסך סביר להניח שיציע לתקן בעלות. אתה יכול עדיין לבדוק מי החברה היצרנית ולראות כמה זמן אחריות יש להם (סביר שעד שנה).

בנוגע ללהסתדר איתו עד הפיתרון:
אני רואה שיש לך רצועה אחיזה למורכב, במידה והיא מעוגנת טוב אתה יכול לעגן אליה עם רצועת קשירה, קח בחשבון שזה לא הכי אידיאלי. תוסיף לזה בדיקה וחיזוק כל פעם והימנעות ממהמורות\פסי האטה (או לעלות עליהם בעדינות) ותצליח לשרוד כמה ימים אבל בתכלס אין לך למה. קח לרתך\מסגר שיסדר ויוסיף חיזוק ו\או עוד נקודות עיגון.

kfirsiton
06-05-2018, 14:03
טוב הבעיה סודרה, החלק רותך למקום. הזמן יעיד אם הריתוך מחזיק