צפייה בגרסה מלאה : חווית שרות במוסך מיסטר מוטו בירושלים
kfirsiton
07-05-2018, 10:40
קניתי לפני כמה חודשים סוזוקי SV שנת 2016 עלייה לכביש חודש 11, במועד הקנייה היה לו כ13 אלף קמ. כרגע עומד על 17600.
את 2 הטיפולים שלו האופנוע עבר במוסכי החברה בתל אביב, בזמן ובקמ הדרושים.
לאחרונה התחילו לי רעשים מהמנוע במיוחד בסלד 4-5 אלף.
הכנסתי את האופנוע למוסך מיסטר מוטו, משווק של עופר אבניר, על מנת לבדוק את מקור הרעש (האופנוע עדין באחריות לכן בחרתי במוסך זה.)
בעל המוסך הניע ושמע את הרעש, סיכמנו שאשאיר את האופנוע לבדיקה ונהיה בקשר.
כאשר באתי ללכת בעל המוסך ציין שמועד הטיפול קרוב ושאל אם אני רוצה לבצע טיפול על הדרך.
עניתי לו שאינני מעוניין לבצע טיפול אצלו, כי ישנם מוסכים אחרים זולים יותר. בתגובה הוא אמר לי "קח את האופנוע, אני לא בודק לך אותו" בצעקות ועצבים.
למען האמת הייתי קצת בשוק. אין בירושלים מוסכים ישירים של אבניר אלא רק משווקים מורשים. אם לא הוא אמור לתת לי מענה לאחריות גם אם אני לא מטפל אצלו אז מי כן? פשוט חוצפה לשמה.
כבר התייחסו אלי בצורה מגעילה כאשר התעניינתי לרכוש אופנוע מסוג GSR. אבל הפעם זה באמת עבר את הגבול. במיוחד שמנהל המוסך מתנהג ככה
הייתי חייב לפרוק ולשתף
alexsupreme
07-05-2018, 10:50
קניתי לפני כמה חודשים סוזוקי SV שנת 2016 עלייה לכביש חודש 11, במועד הקנייה היה לו כ13 אלף קמ. כרגע עומד על 17600.
הכנסתי את האופנוע למוסך מיסטר מוטו, משווק של עופר אבניר, על מנת לבדוק את מקור הרעש (האופנוע עדין באחריות לכן בחרתי במוסך זה.)
כאשר באתי ללכת בעל המוסך ציין שמועד הטיפול קרוב ושאל אם אני רוצה לבצע טיפול על הדרך.
עניתי לו שאינני מעוניין לבצע טיפול אצלו, כי ישנם מוסכים אחרים זולים יותר. בתגובה הוא אמר לי "קח את האופנוע, אני לא בודק לך אותו" בצעקות ועצבים.
למען האמת הייתי קצת בשוק. אין בירושלים מוסכים ישירים של אבניר אלא רק משווקים מורשים. אם לא הוא אמור לתת לי מענה לאחריות גם אם אני לא מטפל אצלו אז מי כן? פשוט חוצפה לשמה.
כבר התייחסו אלי בצורה מגעילה כאשר התעניינתי לרכוש אופנוע מסוג GSR. אבל הפעם זה באמת עבר את הגבול. במיוחד שמנהל המוסך מתנהג ככה
הייתי חייב לפרוק ולשתף
היה יכול להיות הרבה יותר גרוע.
הוא יכל לבדוק לך את האופנוע, לא לפתור כלום ולדרוש 8 שעות עבודה.
יצאת בזול.
ישנם 6 משווקים מורשים של אבניר בירושלים עפ"י האתר שלהם, כל אחד מהם (בהנחה שלכולם יש מוסך) יכול לתת מענה לאחריות. מקרה הכי גרוע - למוסך היבואן\מורשה הקרוב.
אולי כבר מספיק להשתמש במילה המשוקצת הזו "חוויה" ?? אתה הולך למוסך ! גאראז' ! רצפת בטון חשופה, סמנתה פוקס על הקירות, גריז ושמן בציפורניים ובחור שעיר מרוקן לך את הארנק כשהוא ממלמל משהו על הקרבורטור , זה לא דייט בחורשה קסומה בהרי הכרמל הצופה אל הים.
אמור מעתה: ״התנסות S&M #___״
Shasha127
07-05-2018, 14:13
עניתי לו שאינני מעוניין לבצע טיפול אצלו, כי ישנם מוסכים אחרים זולים יותר.
אם היית מדבר בשפה "קצת" פחות חצופה והיית אומר משהו בסגנון של "אני מעדיף לחכות עם זה כרגע כיוון שאני קצר בכסף" נניח, סביר שהכלי היה נבדק ואולי הנושא היה מתקדם.
אני לא אומר שהוא פעל כשורה, אבל לבוא לעסק פרטי (וכן הוא עסק פרטי למרות שהוא זכיין של אבניר) ולאמר לו ידידי בזבז בבקשה מזמנך על הכלי שלי כל עוד זה בחינם כי בתשלום אני לא מעוניין בשירותיך, זה דיי חוצפה.
זה שאתה רוכב על כלי של אבניר זה אחלה וזה שהכלי באחריות זה גם אחלה, אבל יש דרך להתנסח ויש דרך לדבר, כולנו בני אדם.
בכל אופן בהצלחה.
kfirsiton
07-05-2018, 14:26
אם היית מדבר בשפה "קצת" פחות חצופה והיית אומר משהו בסגנון של "אני מעדיף לחכות עם זה כרגע כיוון שאני קצר בכסף" נניח, סביר שהכלי היה נבדק ואולי הנושא היה מתקדם.
אני לא אומר שהוא פעל כשורה, אבל לבוא לעסק פרטי (וכן הוא עסק פרטי למרות שהוא זכיין של אבניר) ולאמר לו ידידי בזבז בבקשה מזמנך על הכלי שלי כל עוד זה בחינם כי בתשלום אני לא מעוניין בשירותיך, זה דיי חוצפה.
זה שאתה רוכב על כלי של אבניר זה אחלה וזה שהכלי באחריות זה גם אחלה, אבל יש דרך להתנסח ויש דרך לדבר, כולנו בני אדם.
בכל אופן בהצלחה.
במקרה אני עובד בתחום השרות במוסך מורשה, פרטי אך זכיין של יבואן.
בחיים אף עובד לא העיז לדבר ככה ללקוח.אם לקוח היה אומר לי שהטיפול יקר לו הייתי מציע לו הנחה קטנה.
גם אם היה מסרב לבצע טיפול, ולרכב שלו יש תקלה שעדין באחריות אני מחוייב לקבל את הרכב לבדיקה. לא אעלה על דעתי לשלוח אותו לדרכו עם תקלה שעלולה להרוס לו את הרכב.
כפיר יש הבדל בין: "
אינני מעוניין לבצע טיפול אצלו, כי ישנם מוסכים אחרים זולים יותר" ל "
אם לקוח היה אומר לי שהטיפול יקר לו הייתי מציע לו הנחה קטנה."
לא שאני מצדיק את התנהגות מנהל המוסך אבל יכול לבין איך זה גרם לו להתנהג כיצד שהתנהג.
kfirsiton
07-05-2018, 14:56
כפיר יש הבדל בין: "
אינני מעוניין לבצע טיפול אצלו, כי ישנם מוסכים אחרים זולים יותר" ל "
אם לקוח היה אומר לי שהטיפול יקר לו הייתי מציע לו הנחה קטנה."
לא שאני מצדיק את התנהגות מנהל המוסך אבל יכול לבין איך זה גרם לו להתנהג כיצד שהתנהג.
אני ממש לא מבין את ההתנהגות הזאת, מצטער. אני ממש לא דוגל ב''הלקוח תמיד צודק'' אבל במקרה הזה, לדעתי לפחות, הוא היה אמור להתנהג אחרת.
"קח את האופנוע, אני לא בודק לך אותו" בצעקות ועצבים.
תגובה כזו מעידה על האדם.
אולי כבר מספיק להשתמש במילה המשוקצת הזו "חוויה" ?? אתה הולך למוסך ! גאראז' ! רצפת בטון חשופה, סמנתה פוקס על הקירות, גריז ושמן בציפורניים ובחור שעיר מרוקן לך את הארנק כשהוא ממלמל משהו על הקרבורטור , זה לא דייט בחורשה קסומה בהרי הכרמל הצופה אל הים.
לקצרי הזכרון: לדעתי עוד בזמנו של פולגז הקודם, "חווית שירות" זה ביטוי גנרי שהוטבע להיות כותרת של כל שרשור שמדבר על מוסכים ונותני שירות אחרים בענף, חיובי כשלילי. הכותרת "חווית שירות" היא נייטרלית, לכן נבחרה להיות כזו, כדי לא ליצור הטיות בחיפוש בגוגל ולא להטות את הקוראים לפני שקוראים את הדברים - מכיוון ששרשורים כאלה קיבלו לרוב התיחסות של שני הצדדים.
כמובן, הכותרת "חווית שירות גרועה מאוד" סותרת את מהות הכוונה הנ"ל. אבדוק עם אביעד מה ההתיחסות לכותרות השרשורים כגון השרשור הזה, ואעדכן את הכותרת במידת הצורך.
[עריכה] בדקתי, הדברים עומדים בעינם. כותרת השרשור נערכה בהתאם.
צר לי אבל אני לא מסכים עם שום מילה shasha127.
זכותנו המלאה כלקוחות משלמים לבחור לא לטפל במוסך מסוים אם לטעמנו הוא יקר.
בנוסף זה ממש לא לבזבז את זמנו כל עוד זה בחינם, הכלי באחריות וזוהי העסקה שהם עשו.
אני ממש לא מבין את ההתנהגות הזאת, מצטער. אני ממש לא דוגל ב''הלקוח תמיד צודק'' אבל במקרה הזה, לדעתי לפחות, הוא היה אמור להתנהג
אחרת.
ברור שהיה אמור, על זה אין שום מחלוקת. השאלה האם אתה מבין שיש הבדל בין "לא מעוניין, יש מוסכים זולים יותר" ל "הטיפול יקר לי"?
...עניתי לו שאינני מעוניין לבצע טיפול אצלו, כי ישנם מוסכים אחרים זולים יותר. בתגובה הוא אמר לי "קח את האופנוע, אני לא בודק לך אותו" בצעקות ועצבים...
נראה לי שהייתם יכולים להיות זוג מושלם. שניכם לא יודעים להתבטא. נכון שהוא בעל עסק ויש עליו חובות שאין עליךף ובכל זאת עם כזו תשובה גם אני במקומו הייתי מעיף אותך מהמוסך, גם אם הייתי עושה את זה בצורה יותר דיפלומטית...
מסכים חלקית עם
uriar (http://fullgaz.co.il/forums/member.php/1921-uriar) לפעמים צריך לדעת להיות "פוליטיקאי",
אך בשום אופן להיות כנה או חסר טאקט יגידו אחרים, אינו מצדיק יחס מחפיר ומזלזל של בעל עסק ללקוח משלם או לא הוא עדיין לקוח.
בפעם הבאה נסה להיות יותר "נחמד" בתשובות שלך ותגלה אולי שיש גם דרך אחרת.
בהצלחה
kfirsiton
07-05-2018, 15:55
לא דיברתי איתו בזלזול או בחוסר כבוד. אמרתי לו בצורה מנומסת שאני לא מעוניין בטיפול כי יש מוסך אחר שמציע לי מחיר טוב יותר ואני סומך עליו. כמו שכבר ציינתי, אני גם עובד במוסך, ואם הייתי 'זורק' כל לקוח שהיה טוען שהמחיר יקר, הייתי נשאר בלי לקוחות
לא דיברתי איתו בזלזול או בחוסר כבוד. אמרתי לו בצורה מנומסת שאני לא מעוניין בטיפול כי יש מוסך אחר שמציע לי מחיר טוב יותר ואני סומך עליו. כמו שכבר ציינתי, אני גם עובד במוסך, ואם הייתי 'זורק' כל לקוח שהיה טוען שהמחיר יקר, הייתי נשאר בלי לקוחות
מדוע לא לקחת למוסך שאתה סומך עליו? הוא לא מורשה עופר-אבניר?
Shasha127
07-05-2018, 16:39
צר לי אבל אני לא מסכים עם שום מילה shasha127.
זכותנו המלאה כלקוחות משלמים לבחור לא לטפל במוסך מסוים אם לטעמנו הוא יקר.
בנוסף זה ממש לא לבזבז את זמנו כל עוד זה בחינם, הכלי באחריות וזוהי העסקה שהם עשו.
אתה לא חייב להסכים, וזו אכן זכותך כלקוח לבחור איפה אתה רוצה לטפל. כמו שאמרתי אני לא חושב שבעל המקום או המכונאי פעל כשורה מול המקרה - נהפוך הוא, ההתנסחות שנקט לא מכבדת איש מהצדדים, אבל הגישה והשפה שהבחור השתמש בהם מולו (וזה היה מה שעורר את התגובה לדעתי, לא הסירוב לטיפול עצמו) לא יותר טובים.
אישית הכלי הזה לא היה נשאר בעסק שלי עם לקוח שמגיע לעסק הפרטי שלי ובוחר להתנסח כך מולי.
kfirsiton
07-05-2018, 16:43
אתה לא חייב להסכים, וזו אכן זכותך כלקוח לבחור איפה אתה רוצה לטפל. כמו שאמרתי אני לא חושב שבעל המקום או המכונאי פעל כשורה מול המקרה - נהפוך הוא, ההתנסחות שנקט לא מכבדת איש מהצדדים, אבל הגישה והשפה שהבחור השתמש בהם מולו (וזה היה מה שעורר את התגובה לדעתי, לא הסירוב לטיפול עצמו) לא יותר טובים.
אישית הכלי הזה לא היה נשאר בעסק שלי עם בעלים שמתנסח ככה מולי כבעל מקצוע ובעל המקום.
אז טוב שאתה לא בעל העסק. אם היית מעיף כל לקוח ש"לא התנסח לטעמך" היית נשאר בלי לקוחות. ההתנסחות שנקטתי הייתה מאוד מכבדת כלפי בעל המוסך. פניתי אליו בצורה הכי כנה וישירה שאפשר. איך שהוא הגיב לא היה לגיטימי בכלל.
הייתי חייב לפרוק ולשתףהאם יש מוסכים שאתה מכיר בירושלים שכן מומלצים? לא בהכרח של עופר אבניר.
Tribalmistyc2
07-05-2018, 16:51
..ההתנסחות שנקטתי הייתה מאוד מכבדת כלפי בעל המוסך. פניתי אליו בצורה הכי כנה וישירה שאפשר. איך שהוא הגיב לא היה לגיטימי בכלל.
לא הבנתי מה בדיוק היה מכבד בהתנסחות שלך.
Shasha127
07-05-2018, 16:55
אז טוב שאתה לא בעל העסק. אם היית מעיף כל לקוח ש"לא התנסח לטעמך" היית נשאר בלי לקוחות. ההתנסחות שנקטתי הייתה מאוד מכבדת כלפי בעל המוסך. פניתי אליו בצורה הכי כנה וישירה שאפשר. איך שהוא הגיב לא היה לגיטימי בכלל.
כמו שאמרתי בהודעות הקודמות - אני לא חושב שהוא פעל כשורה ובטח לא התנסח בצורה שמכבדת איש מהצדדים, לעומת זאת מצידך היית יכול בקלות לענות תשובה בסיסית ולסיים את זה אבל מסיבותיך שלך בחרת לענות כמו שבחרת לענות וזה עניינך בלבד.
באשר ל"להעיף לקוח שלא התנסח לטעמך" אתה לא לקוח שלו וגם לא תהיה והוא לא היה צריך לנחש את זה בכלל - הבהרת לו את זה טוב מאוד! ואתה בכל זאת מצפה ליחס של לקוח, כאשר שוב - הבהרת לו מראש שלקוח שלו אתה לא תהיה.
ושוב אם לא הייתי ברור - הדרך שהוא התנסח בה לא לעניין בכלל, אבל העובדה שהוא לא רצה לתת שירות אחרי הדו שיח הזה... נתון לויכוח כמו שאתה רואה.
זה שמבחינתך פנית בצורה "כנה וישירה" לא אומר שהוא קיבל את זה בהבנה. מה שנראה שכן קרה זה שהוא הבין שאתה מדבר "כנה וישיר" ופנה אלייך בחזרה בצורה "כנה וישירה" שלו.
מכיוון שאין לנו וידאו\הקלטה\תגובת-בעל-המוסך אנחנו לא יכולים להיות ב100% בטוחים מה הלך שם מעבר ל"קצר בתקשורת" בין לקוח ומנהל מוסך.
kfirsiton
07-05-2018, 17:36
האם יש מוסכים שאתה מכיר בירושלים שכן מומלצים? לא בהכרח של עופר אבניר.
כן, יוני אופנועים. מחירים הוגנים ויחס טוב. יש גם את רמזור שחבר תיקן שם את האופנוע שלו אחרי תאונה ויצא מרוצה, ויש את דראג אופנועים ששמעתי עליהם דברים טובים אבל אין לי נסיון איתם.
זה שמבחינתך פנית בצורה "כנה וישירה" לא אומר שהוא קיבל את זה בהבנה. מה שנראה שכן קרה זה שהוא הבין שאתה מדבר "כנה וישיר" ופנה אלייך בחזרה בצורה "כנה וישירה" שלו.
מכיוון שאין לנו וידאו\הקלטה\תגובת-בעל-המוסך אנחנו לא יכולים להיות ב100% בטוחים מה הלך שם מעבר ל"קצר בתקשורת" בין לקוח ומנהל מוסך.
הסיבה שאני לא רוצה לטפל אצלו לא אמורה לעניין אותו. הוא צריך לתת לי שרות ולבדוק לי את האופנוע באחריות. הרי הוא משווק מורשה ומבחנתי הוא מייצג את היבואן. או שאני טועה? האם אני צריך לסוע עד למוסך ישיר של אבניר (הכי קרוב זה בתל אביב) כדי לממש את זכות האחריות שלי?
הסיבה שאני לא רוצה לטפל אצלו לא אמורה לעניין אותו. הוא צריך לתת לי שרות ולבדוק לי את האופנוע באחריות. הרי הוא משווק מורשה ומבחנתי הוא מייצג את היבואן. או שאני טועה? האם אני צריך לסוע עד למוסך ישיר של אבניר (הכי קרוב זה בתל אביב) כדי לממש את זכות האחריות שלי?
את זכויות האחריות שלך אתה יכול לממש בהתאם לתנאי האחריות שלך. היבואן יכול להחליט כי שירותים מסויימים הכרוכים באחריות יעשו במקומות מסויימים. ייתכן ש"בדיקה" מכוסה מבחינת הפוליסה גם במוסך שאתה מטפל בו ושלא ציינת באם הוא מורשה יבואן (וסביר להניח שהוא לא מורשה יבואן אחרת היית הולך לבדוק אצלו את הכלי).
מעבר לזה אל תצפה מנותן שירות לתת לך שירות באם עפ"י דעתו פנית אליו באופן לא ראוי, אסור לו בהחלט להפלות אותך אבל הוא יכול לסרב.
במידה ואתה מרגיש כי בעל המוסך פעל לא כשורה (וברור מדבריך שאתה מרגיש ככה) והוא חבר באיגוד המוסכים, פנה אליהם ופתח תלונה כנגדו.
מרגיש שהיבואן אחראי על התנהלותו? פנה ליבואן. עדכן אותנו בתוצאות.
בסופו של יום הוא נותן שירות מטעם היבואן ואתה לא חייב לבדוק אצלו, יש לך עוד מורשים בירושלים ככה שלממש את זכות האחריות שלך אתה יכול גם אצלהם.
ולמהן הבהרה: כרגע קשה להחליט באם הוא לא היה מוכן לקבל אותך כי סירבת לעשות אצלו טיפול או כי פנית אליו בצורה לא ראויה מבחינתו. על פניו מהדברים שכתבת משתמע שהיתה לך "רשלנות תורמת" לעיניין אבל מכיוון שאין לנו את תגובת מנהל המוסך אלו סה"כ השערות עפ"י המידע אותו אתה מוסר.
kfirsiton
07-05-2018, 18:19
מרגיש שהיבואן אחראי על התנהלותו? פנה ליבואן. עדכן אותנו בתוצאות.
ולמהן הבהרה: כרגע קשה להחליט באם הוא לא היה מוכן לקבל אותך כי סירבת לעשות אצלו טיפול או כי פנית אליו בצורה לא ראויה מבחינתו. על פניו מהדברים שכתבת משתמע שהיתה לך "רשלנות תורמת" לעיניין אבל מכיוון שאין לנו את תגובת מנהל המוסך אלו סה"כ השערות עפ"י המידע אותו אתה מוסר.
לגבי השאלה הראשונה, דברתי עם השירות של היבואן. הם מבחינתם לא נכנסים בין "משווק מורשה" לבין לקוח. ממש מעודד לדעת שאין למי לפנות בעת הצורך.
לגבי השאלה השנייה, הוא לא היה מוכן לקבל אותי כי הוא לא מבזבז זמן על מי שלא לקוח שלו. ככה הוא אמר, במילים האלה.
לגבי השאלה הראשונה, דברתי עם השירות של היבואן. הם מבחינתם לא נכנסים בין "משווק מורשה" לבין לקוח. ממש מעודד לדעת שאין למי לפנות בעת הצורך.
לגבי השאלה השנייה, הוא לא היה מוכן לקבל אותי כי הוא לא מבזבז זמן על מי שלא לקוח שלו. ככה הוא אמר, במילים האלה.
באם הוא חבר באיגוד המוסכים פנה אליהם בנושא, כל השאר זו טחינת מים כי אין לנו את תגובת המנהל למה שהלך.
ברור שבאם הוא החליט להפלות אותך או להתנות קבלת בדיקה בהיותך "לקוח" - זה לא במקום. (אתה יכול לבדוק באם החוק מגבה אותך או לא ואפילו להרים תקדים בנושא במידה ואין).
ברור שבאם הוא דיבר באופן לא ראוי - זה לא במקום.
אבל כל זאת באם יוצאים מתוך הנחה שאתה פעלת כשורה ואת זה, עפ"י דבריך בשרשור, קשה לי לקבל באופן מוחלט.
לכן אני מקווה שתבין שזה לא אישי, חלקנו מעדיפים לקבל את כל הפרטים בצורה מדוייקת ומכל הצדדים המעורבים לפני ששופטים בנושא.
shochats
08-05-2018, 06:58
לדעתי אתה מאוד צודק. אמרת לו את האמת ואת מה שאתה חושב. מצד שני אתה לא "חכם" כי בסופו שך דבר לא קיבלת את מה שרצית וזו זכותו. תבחר את הדרך שאתה רוצה להתנהל בה.
Dresdner
08-05-2018, 08:14
כנותן שירות בעל המוסך בטוח נתקל באינסוף תגובות מעצבנות והוא אמור לדעת לבלוע רוק ולהמשיך הלאה, אם לקוח היה אומר לי שאני יקרן הייתי שואל אותו כמה מציעים לו במקומות אחרים ומנסה להשוות מחיר.
למיטב הבנתי שמוסך נותן אחריות למותג מסויים הוא מקבל כסף מהיבואן על העבודה שביצע תחת האחריות ככה שזה לא בחינם והלקוח בעצם הביא לו עבודה שהוא סירב לה .
the striker
08-05-2018, 09:34
מוסך רמזור גם נותן שירות באחריות לסוזוקי, הוא גם מוסך מצויין. אני מדבר מניסיון אישי, ואין לי קשר למוסך פרט לעובדה שאני לקוח מרוצה.
Tribalmistyc2
08-05-2018, 09:37
כנותן שירות בעל המוסך בטוח נתקל באינסוף תגובות מעצבנות והוא אמור לדעת לבלוע רוק ולהמשיך הלאה, אם לקוח היה אומר לי שאני יקרן הייתי שואל אותו כמה מציעים לו במקומות אחרים ומנסה להשוות מחיר.
למיטב הבנתי שמוסך נותן אחריות למותג מסויים הוא מקבל כסף מהיבואן על העבודה שביצע תחת האחריות ככה שזה לא בחינם והלקוח בעצם הביא לו עבודה שהוא סירב לה .
נותן שירות זה לא ידית מומנט,גם הוא בנאדם ובני אדם מגיבים.
הטעות כאן שהוא הגיב כמו בבון.
טיפול זה לא בגדר אחריות.
mudale222
08-05-2018, 14:16
האמת שהייתי אצלם רק פעם אחת (אחרי שהמליצו לי) וקרה לי משהו די דומה.
רציתי רק להחליף שרשרת וגגשי"ם (עבודה בלבד) והמחיר היה קצת גבוה ממה שהיה מוכר לי והבחור שם היה אגרסיבי - לקחתי את הרגליים והלכתי למקום אחר.
נראה לי שהייתם יכולים להיות זוג מושלם. שניכם לא יודעים להתבטא. נכון שהוא בעל עסק ויש עליו חובות שאין עליךף ובכל זאת עם כזו תשובה גם אני במקומו הייתי מעיף אותך מהמוסך, גם אם הייתי עושה את זה בצורה יותר דיפלומטית...
ואחרי זה מוסכים בוכים למה לא מטפלים אצלהם מספיק אנשים, שקשה להם לסגור את החודש, שנמאס להם שאנשים קונים חלקים במקום אחר ובאים אליהם.
אחלה גישה, תעיף לקוח פוטנציאלי שבחר לא לעשות טיפול אצלך, ממצב של אולי הוא יחזור אליך למצב של הוא בחיים לא יחזור אליך וגם ילכלך עליך בפני לקוחות אחרים
ממש WIN WIN.
Shasha127
08-05-2018, 16:52
אחלה גישה, תעיף לקוח פוטנציאלי שבחר לא לעשות טיפול אצלך, ממצב של אולי הוא יחזור אליך למצב של הוא בחיים לא יחזור אליך וגם ילכלך עליך בפני לקוחות אחרים
ממש WIN WIN.
או שפספסת או שאתה בוחר להתעלם מהעובדה שהבחור אמר לו חד משמעית שהוא לא מתכוון להיעזר בשירותיו בתשלום (כלומר לטפל אצלו) ואף הגדיל לציין שהוא מתכוון לטפל במקום אחר בגלל שהוא יותר זול, אז לקוח או לקוח פוטנציאלי הוא לא לכן המונח "להפסיד לקוח" לא רלוונטי במקרה הזה.
בכלל נראה שיש סירוב של כמה חברים פה להבין שעסק בנוי להרוויח כסף והוא מנוהל על ידי בני אדם שיכולים להחליט לעצמם מה הם מוכנים לקבל ומה לא - וזה נכון גם לגביי הלקוח וגם בעל העסק.
מי הפסיד מהסיפור הזה? אולי שניהם, אולי רק אחד מהם ואולי אף אחד מהם אבל זה לא משנה - הנקודה היא קודם כל שבעל עסק - כל עסק - לא חייב לאיש דבר פרט לאנשים שהוא בחוזה איתם/ מקבל מהם שירותים וזכותו לבחור עם איזה לקוחות הוא מעוניין לעבוד או לא לעבוד, ויש דרך לאמר דברים גם אם אתה בצד מקבל השירות. באותו מטבע הוא גם זה שישא בתוצאות מעשיו וגם במקרה הזה אם העסק הזה עובד ככה באופן קבוע אז הוא כמובן זה שישא בתוצאות לטוב ולרע.
ועוד איך רלוונטי.
אז את הטיפול הזה הוא יעשה אצל מישהו אחר. את הטיפול הבא אולי הוא יעשה דרכו?
אולי הוא ירצה להחליף אגזוז והוא יעשה את זה דרך מיסטר מוטו?
אי אפשר לדעת.
Shasha127
08-05-2018, 19:52
עסק לא יכול להתקיים על ניחושים ועל רצון טוב, ויותר מזה, מצידו לשער שהבחור הזה יחזור אליו מתישהו אחרי שהצהיר חד משמעית את מה שהצהיר זה דיי מטופש.
בעולם המציאות ולא בעולם ה"כולם צריכים להיות פיירים גם למישהו שמתבטא בצורה שלא נראית להם" רוב בעלי העסקים (נסייג שבארץ כי אנחנו חיים בארץ לצורך הדיון) כמעט בכל תחום היו פועלים אותו דבר מול סיטואציה דומה, רק שסביר להניח בשפה שונה לחלוטין ובדרך הרבה פחות שלילית.
במקרים כאלו אגב, הלקוח בסוף הדרך יפגע אם לא ישנה גישה ויבין שאף אחד לא חייב לו דבר ויש כאן 2 צדדים ולא רק צד אחד.
כן בהחלט ניתן לצפות כדבר בסיסי ביותר ליחס טוב חיובי ושפה נאותה מכל עסק שאתה ניגש אליו אבל זה עובד לשני הכיוונים, שהרי עסק שיתבטא בפניך ככה בלי שום סיבה לא יקבל עבודה ממך אבל באותה מידה גם לקוח שיתבטא ככה לאו דווקא יקבל שירות למרות שהוא משלם כסף. כמו שלך הזכות לבחור איפה לבזבז את כספך, ככה זכות בעל העסק לבחור אם לעבוד איתך או לא ויהיו סיבותיו אשר יהיו.
מזכיר לי בילדות שהייתה לי חנות בשכונה של צעצועים כזו וכלי כתיבה, שאם היית נכנס לשאול שאלה או לחפש משהו, המוכר היה מבקש ממך להראות שיש לך כסף כדי שלא תבזבז לו את הזמן.
Dresdner
08-05-2018, 21:32
עסק לא יכול להתקיים על ניחושים ועל רצון טוב, ויותר מזה, מצידו לשער שהבחור הזה יחזור אליו מתישהו אחרי שהצהיר חד משמעית את מה שהצהיר זה דיי מטופש.
בעולם המציאות ולא בעולם ה"כולם צריכים להיות פיירים גם למישהו שמתבטא בצורה שלא נראית להם" רוב בעלי העסקים (נסייג שבארץ כי אנחנו חיים בארץ לצורך הדיון) כמעט בכל תחום היו פועלים אותו דבר מול סיטואציה דומה, רק שסביר להניח בשפה שונה לחלוטין ובדרך הרבה פחות שלילית.
במקרים כאלו אגב, הלקוח בסוף הדרך יפגע אם לא ישנה גישה ויבין שאף אחד לא חייב לו דבר ויש כאן 2 צדדים ולא רק צד אחד.
כן בהחלט ניתן לצפות כדבר בסיסי ביותר ליחס טוב חיובי ושפה נאותה מכל עסק שאתה ניגש אליו אבל זה עובד לשני הכיוונים, שהרי עסק שיתבטא בפניך ככה בלי שום סיבה לא יקבל עבודה ממך אבל באותה מידה גם לקוח שיתבטא ככה לאו דווקא יקבל שירות למרות שהוא משלם כסף. כמו שלך הזכות לבחור איפה לבזבז את כספך, ככה זכות בעל העסק לבחור אם לעבוד איתך או לא ויהיו סיבותיו אשר יהיו.
רק שכחת שהוא לקוח משלם, המוסך לא מתקן אופנועים תחת אחריות בחינם, בנוסף אני בטוח שבעל המוסך קורא כאן כי מישהוא כבר דאג להפנות אותו לכאן והוא למד שעור חשוב איך בעולם הטכנולוגי לקוח אחד "מסכן" עושה לו בית ספר ככה שפעם הבאה הוא יחשוב פעמיים כי לגוגל זיכרון טוב.
Shasha127
08-05-2018, 21:57
המוסך מקבל כסף *אם אותרה תקלה ובלבד שבוצע תיקון שאושר ע"י היבואן*
אם לא אותרה תקלה או אם אותרה והלקוח בחר לקחת את הכלי למוסך מורשה יבואן אחר - המוסך הראשון יראה 0 ש"חים נוצצים מהסיפור.
לגביי המוסך עצמו וה"בית ספר" , לא פותח השרשור הוא זה שפגע בו אלא התגובות שסיפרו על חוויה דומה ולזה יש לנו את האינטרנט וטוב שכך.
כל מה שכתבתי הוא לא כדי לסנגר על המוסך הספציפי, אלא שיש במקרה כזה 2 צדדים, ושלצפות מעסק לקבל אותך ולתת לך את מירב השירות (לגיטימי) אבל זאת בזמן שאתה אומר לו משפט אחרי שאתה לא מתכוון בשום דרך לטפל אצלו מעבר לחינם (אחריות) כי יש זולים ממנו, זה הבעת זלזול באיש ובעסק שלו ישירות, לא פחות מזה. אגב, יתכן שזה מחוסר הבנת התמונה ואני בטוח שדברים לא נעשו בזדון, אבל לתוצאה המדוברת גרמו 2 צדדים כאן ולא צד 1.
kfirsiton
08-05-2018, 22:18
אם לא אותרה תקלה או אם אותרה והלקוח בחר לקחת את הכלי למוסך מורשה יבואן אחר - המוסך הראשון יראה 0 ש"חים נוצצים מהסיפור.
לגביי המוסך עצמו וה"בית ספר" , לא פותח השרשור הוא זה שפגע בו אלא התגובות שסיפרו על חוויה דומה ולזה יש לנו את האינטרנט וטוב שכך.
כל מה שכתבתי הוא לא כדי לסנגר על המוסך הספציפי, אלא שיש במקרה כזה 2 צדדים, ושלצפות מעסק לקבל אותך ולתת לך את מירב השירות (לגיטימי) אבל זאת בזמן שאתה אומר לו משפט אחרי שאתה לא מתכוון בשום דרך לטפל אצלו מעבר לחינם (אחריות) כי יש זולים ממנו, זה הבעת זלזול באיש ובעסק שלו ישירות, לא פחות מזה. אגב, יתכן שזה מחוסר הבנת התמונה ואני בטוח שדברים לא נעשו בזדון, אבל לתוצאה המדוברת גרמו 2 צדדים כאן ולא צד 1.
לא רציתי להגיב לך אבל אתה פשוט ממשיך וממשיך לכתוב דברים לא נכונים לגבי אז אז אני חייב להגיב:
לא זאת הייתה כוונתי ולא זה היה טון הדיבור שלי.
אם המוסך היה מאתר את התקלה ויוצר רושם של מוסך מקצועי, אולי נותן גם הנחה קטנה (גם אם לא, הייתי שוקל לחיוב). הייתי מטפל אצלו באהבה ובכיף ומפרנס אותו וגם פותח שרשור חיובי על המקצועיות שבה הוא פתר לי את התקלה.
אז תפסיק להסיק מסקנות לגבי, תודה.
kfirsiton
08-05-2018, 22:27
האמת שהייתי אצלם רק פעם אחת (אחרי שהמליצו לי) וקרה לי משהו די דומה.
רציתי רק להחליף שרשרת וגגשי"ם (עבודה בלבד) והמחיר היה קצת גבוה ממה שהיה מוכר לי והבחור שם היה אגרסיבי - לקחתי את הרגליים והלכתי למקום אחר.
כנראה שאני ואתה לא היחידים
https://www.d.co.il/80108366/1920/
Shasha127
08-05-2018, 23:36
לא רציתי להגיב לך אבל אתה פשוט ממשיך וממשיך לכתוב דברים לא נכונים לגבי אז אז אני חייב להגיב:
לא זאת הייתה כוונתי ולא זה היה טון הדיבור שלי.
אם המוסך היה מאתר את התקלה ויוצר רושם של מוסך מקצועי, אולי נותן גם הנחה קטנה (גם אם לא, הייתי שוקל לחיוב). הייתי מטפל אצלו באהבה ובכיף ומפרנס אותו וגם פותח שרשור חיובי על המקצועיות שבה הוא פתר לי את התקלה.
אז תפסיק להסיק מסקנות לגבי, תודה.
למה התכוונת זה דבר אחד, מה יצא מהדברים שלך הם דבר אחר והעובדות לפניך כי אני לא היחיד פה בשרשור שרואה שהדברים יצאו לאו דווקא בדרך שאתה חושב שהם יצאו, וכמו שאמרתי אני ממש לא מצדד בו או מצדיק את התגובה המגעילה שלו, אבל זה כבר לא משנה.
פות"ש יצא קצת טירון.
תמיד מנסים להראות שאם הוא יפתור את התקלה כמו שצריך, המוסך יהפוך למוסך הבית של פות"ש.
אבל מפה ועד להגיד ללקוח שילך לחפש את החברים שלו, יש מרחק רב.
Dresdner
09-05-2018, 08:16
אני נותן שירות (שכיר בחברה) שעולה עשרות מונים יותר מביקור במוסך ועדיין אני יודע שיש לקוחות שכסף אני לא יראה מהם אבל עדיין מנסה לעזור להם בטלפון או במייל עד כדי כך שאני אפילו מפנה אותם למקומות אחרים שאולי יכולים לתקן להם את החלק במקום לקנות חדש וכל זה במטרה אחת שהיא לתחזק את המותג, זה חוזר אלי אחר כך בצורות אחרות ושווה את המאמץ.
הצד של המוכר תמיד חייב להיות המתפשר יותר וזה שלא לוקח ללב וממשיך הלאה.
כירושלמי דור 3 וכאחד שגדל בסצנה האופנועית הירושלמית כ-35 שנה, אני יכול להגיד כמה דברים.
בשונה מתל אביב והמרכז, י-ם היא שוק שונה וקשה, יש בירושלים אולי 7-9 מכונאים שבאמת יודעים
מה הם עושים, אין אף מוסך מרכזי, ודווקא המכונאים הכי מוכשרים וטובים סובלים מעייפות החומר ושחיקה
של כמה עשורים של עבודה מול הלקוח הירושלמי.
קשה מאד גם למי שנמצא עמוק בתוך העניינים למצוא מוסך אמתי שניתן להגיד בפה מלא שזה המושלם.
אחת הסיבות שעברתי לכלי חדש זה בדיוק זה, עדיף לי לשלם הרבה יותר ושהמוסכים יעשו רק טיפולים
שוטפים, מלהיכנס לסאגה ישראלית ירושלמית של טיפול בעייתי.
לכל רוכב אופנוע ירושלמי המוסך המועדף עליו מסיבותיו הוא, מי שיבדוק לעומק יגלה שבדרך כלל מדובר
על קשר אישי עם במכונאי או המוסך. בי-ם אין תחרות אמיתית בין המוסכים, אבל יש הרבה אגו וגאווה.
כל המוסכים בי-ם נאבקים על שטח מחייה, על חייהם, ותלויים מאד בשירותים שהם מקבלים מהמרכז.
בסופו של יום מדובר במוסכים וותיקים שגדלו במשך השנים ללא ליווי מקצועי ורובם עסקים קטנים שמפרנסים
כמה משפחות ולא חלק מרשת גדולה.
גם המכונאי הטוב ביותר בעולם יכול לקום בבוקר הפוך, ומי שמכיר את הלקוח הישראלי הטיפוסי שיכול להוציא
פיל מדעתו, יכול להבין כמה הרגשות האגו והלחץ יכול להיגמר לא טוב.
כשאני מגיע לטיפול אני מגיע עם פחית משקה קר, או קצת כיבוד, משהו מיוחד, ונותן למי שעובד לי על האופנוע
ושותה איתו, אני בן בית בכמה וכמה מוסכים, עם כולם אני ביחסים טובים ואני משתדל לתאם מראש הגעה בזמנים
לא לחוצים כשנוח למכונאי, תתפלאו כמה מכונאי ששמח לראות אותך, או מכון מראש לקבל אותך עובד מהלב.
בקיצור צריך שתיים לטנגו.
כירושלמי דור 3 וכאחד שגדל בסצנה האופנועית הירושלמית כ-35 שנה, אני יכול להגיד כמה דברים.
בשונה מתל אביב והמרכז, י-ם היא שוק שונה וקשה, יש בירושלים אולי 7-9 מכונאים שבאמת יודעים
מה הם עושים, אין אף מוסך מרכזי, ודווקא המכונאים הכי מוכשרים וטובים סובלים מעייפות החומר ושחיקה
של כמה עשורים של עבודה מול הלקוח הירושלמי.
קשה מאד גם למי שנמצא עמוק בתוך העניינים למצוא מוסך אמתי שניתן להגיד בפה מלא שזה המושלם.
אחת הסיבות שעברתי לכלי חדש זה בדיוק זה, עדיף לי לשלם הרבה יותר ושהמוסכים יעשו רק טיפולים
שוטפים, מלהיכנס לסאגה ישראלית ירושלמית של טיפול בעייתי.
לכל רוכב אופנוע ירושלמי המוסך המועדף עליו מסיבותיו הוא, מי שיבדוק לעומק יגלה שבדרך כלל מדובר
על קשר אישי עם במכונאי או המוסך. בי-ם אין תחרות אמיתית בין המוסכים, אבל יש הרבה אגו וגאווה.
כל המוסכים בי-ם נאבקים על שטח מחייה, על חייהם, ותלויים מאד בשירותים שהם מקבלים מהמרכז.
בסופו של יום מדובר במוסכים וותיקים שגדלו במשך השנים ללא ליווי מקצועי ורובם עסקים קטנים שמפרנסים
כמה משפחות ולא חלק מרשת גדולה.
גם המכונאי הטוב ביותר בעולם יכול לקום בבוקר הפוך, ומי שמכיר את הלקוח הישראלי הטיפוסי שיכול להוציא
פיל מדעתו, יכול להבין כמה הרגשות האגו והלחץ יכול להיגמר לא טוב.
כשאני מגיע לטיפול אני מגיע עם פחית משקה קר, או קצת כיבוד, משהו מיוחד, ונותן למי שעובד לי על האופנוע
ושותה איתו, אני בן בית בכמה וכמה מוסכים, עם כולם אני ביחסים טובים ואני משתדל לתאם מראש הגעה בזמנים
לא לחוצים כשנוח למכונאי, תתפלאו כמה מכונאי ששמח לראות אותך, או מכון מראש לקבל אותך עובד מהלב.
בקיצור צריך שתיים לטנגו.
תכלס.
אכן צריך שניים לטנגו..
אבל - הייתי מצפה מבעל עסק שיהיה טיפה יותר טולרנטי וינסה לשכנע את הלקוח הפוטנציאלי שלא הכל זה גובה המחיר ויש גם פן מיקצועי למשל ושעבודה עולה כסף, ושינסה אותם.
מן הסתם בעל העסק נעלב וישר יצא לו הקוף וזרק'תותו מכל המדרגות.. יכול מאוד להיות שגם הוא מפוצץ עבודה והחליט שעם כזה לקוח מלכתחילה לא בא לו להתעסק, גם קביל.. אבל 2 - לקוח אחד טוב מביא 100 אחרים, לקוח אחד לא מרוצה יסלק 1000. את זה חלק מבעלי העסקים לא משכילים לאמץ.
לא יודע מה היה שם ומה היו הטונים וצורת הדיבור, אבל זה מקרה קלאסי של מישהו קצת בלי טאקט ועוד מישהו בעל עסק/מקצוע בלי מודעות לשימור לקוחות ורצון ליצר לו עוד כאלו אם הם קצת בלי טאקט.
כמה הבהרות לפותח הדיון:
1. אתה חושף את עצמך בתביעה על לשון הרע, מניסיון אישי, בעל המוסך אם יראה את הפוסט הזה יכול להוציא ממך כמה עשרות אלפים. (ולא, בישראל אין באמת חופש להגיד מה שאתה רוצה, ואם אתם חושבים אחרת, אתם תמימים).
2. בתור אדם שעוסק בשירות ומכירות למחייתו, הלקוח הישראלי הוא הלקוח הכי גרוע שיש, לא רק בישראל, אלא אחד הגרועים בעולם, זה בקנה מידה גלובאלי.
הלקוח הישראלי כלכך מפחד שלא לצאת פרייאר, שהוא יתמודד על דומיננטיות מול נציג השירות והמכירות, ומאחר והרוב הם סמרטוטים בבגדי מלכים, הם גם יעשו את זה בצורה ממש ממש גרועה ("אחי תעשה מחיר", "אחי אצל המתחרים זה יותר זול", "אחי אני יביא לך חברים אם תעגל לי את המחיר", "גבר אני מהשכונה ואני מכיר פה את כולם תסדר לי מחיר" ועוד)
3. הלקוח הישראלי גם מאוד מפחד לצאת אפס, איך הוא יוצא אפס? כשהוא חוצפן ובתור נציג שירות ומכירות אני אומר לו שילך לחפש את החברים שלו בצומת, ממש ככה בפרצוף, חלק הולכים ולא חוזרים, אחרים מתאפסים על עצמם ועושים עסקים כמו אנשים נורמליים, אבל שום נציג לי ירד לזנות בשביל אף לקוח, פעם זה היה ככה, והלקוח הישראלי התרגל לזה, נציגי השירות הצעירים היום לא שמים בולבול לא על הלקוח ולא על הבוס שלהם, ואם הבוס מפטר כי הנציג סירב להסתובב ולהתכופף, זה הוא מפסיד, לא הנציג, כי המעסיק יעלץ להשקיעה זמן וכסף בחיפושים והדרכה של נציג חדש, בזמן שהנציג שפוטר פשוט הלך למתחרים עם הידע וההכשרה שלו.
ולסיכום:
בשנים האחרונות עסקים נמצאים בקריסה מהירה יותר מאי פעם, בזכות האינטרנט (וכולנו מזמינים מהאינטרנט), בעוד מספר שנים רוב המוסכים והחנויות אביזרים ייסגרו, במקום זה נראה דור חדש של חנויות שבהן עושים הזמנה מקטלוג ווירטואלי והמוצר מגיעה בדואר אלינו הביתה היישר מחו"ל (דרך החנות כמובן), ובמקום מוסכים קטנים וחסרי שם, אנחנו נראה יותר ויותר מוסכים מרכזיים, היבואנים יהיה להם קל יותר עם מוסכים מרכזיים גדולים גם מבחינת חלקי חילוף וגם מבחינת הכשרה מיוחדת, ואנחנו נשכח את הבררה הזאת שיש היום, עם מוסכים חסרי שם שמוכרים ספק מקורי ספק גנוב
קטנוע זה אופנוע
09-05-2018, 23:52
עצוב שהוא התנהג ככה, תפקידו של המוסכניק להיות מאופק וג'נטלמן וכמובן שירותי, גם במידה והוא היה מתלהם .
ולפותח האשכול לא חסר מוסכים שיותר מישמחו שתדרוך אצלהם במוסך.
Dresdner
10-05-2018, 10:33
כמה הבהרות לפותח הדיון:
1. אתה חושף את עצמך בתביעה על לשון הרע, מניסיון אישי, בעל המוסך אם יראה את הפוסט הזה יכול להוציא ממך כמה עשרות אלפים. (ולא, בישראל אין באמת חופש להגיד מה שאתה רוצה, ואם אתם חושבים אחרת, אתם תמימים).
2. בתור אדם שעוסק בשירות ומכירות למחייתו, הלקוח הישראלי הוא הלקוח הכי גרוע שיש, לא רק בישראל, אלא אחד הגרועים בעולם, זה בקנה מידה גלובאלי.
הלקוח הישראלי כלכך מפחד שלא לצאת פרייאר, שהוא יתמודד על דומיננטיות מול נציג השירות והמכירות, ומאחר והרוב הם סמרטוטים בבגדי מלכים, הם גם יעשו את זה בצורה ממש ממש גרועה ("אחי תעשה מחיר", "אחי אצל המתחרים זה יותר זול", "אחי אני יביא לך חברים אם תעגל לי את המחיר", "גבר אני מהשכונה ואני מכיר פה את כולם תסדר לי מחיר" ועוד)
3. הלקוח הישראלי גם מאוד מפחד לצאת אפס, איך הוא יוצא אפס? כשהוא חוצפן ובתור נציג שירות ומכירות אני אומר לו שילך לחפש את החברים שלו בצומת, ממש ככה בפרצוף, חלק הולכים ולא חוזרים, אחרים מתאפסים על עצמם ועושים עסקים כמו אנשים נורמליים, אבל שום נציג לי ירד לזנות בשביל אף לקוח, פעם זה היה ככה, והלקוח הישראלי התרגל לזה, נציגי השירות הצעירים היום לא שמים בולבול לא על הלקוח ולא על הבוס שלהם, ואם הבוס מפטר כי הנציג סירב להסתובב ולהתכופף, זה הוא מפסיד, לא הנציג, כי המעסיק יעלץ להשקיעה זמן וכסף בחיפושים והדרכה של נציג חדש, בזמן שהנציג שפוטר פשוט הלך למתחרים עם הידע וההכשרה שלו.
ולסיכום:
בשנים האחרונות עסקים נמצאים בקריסה מהירה יותר מאי פעם, בזכות האינטרנט (וכולנו מזמינים מהאינטרנט), בעוד מספר שנים רוב המוסכים והחנויות אביזרים ייסגרו, במקום זה נראה דור חדש של חנויות שבהן עושים הזמנה מקטלוג ווירטואלי והמוצר מגיעה בדואר אלינו הביתה היישר מחו"ל (דרך החנות כמובן), ובמקום מוסכים קטנים וחסרי שם, אנחנו נראה יותר ויותר מוסכים מרכזיים, היבואנים יהיה להם קל יותר עם מוסכים מרכזיים גדולים גם מבחינת חלקי חילוף וגם מבחינת הכשרה מיוחדת, ואנחנו נשכח את הבררה הזאת שיש היום, עם מוסכים חסרי שם שמוכרים ספק מקורי ספק גנוב
אי אפשר לתקן אופנוע דרך האינטרנט, מה שגומר את המוסכים זאת האמינות שהישתפרה ומרווח טיפולים שגדל, הרוכב הממוצע היום מבקר הרבה פחות במוסך, האינטרנט אומנם דחף רוכבים לטפל לבד בגלל עלות חלקים באינטרנט אבל עדיין הרוכב הממוצע לא יודע להתעסק עם אופנועו ומעדיף לתת למוסך.
לגבי קטלוג וירטואלי לא הבנתי מה ההבדל מהמצב עכשיו, כל חנות באינטרנט היא קטלוג וירטואלי
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft