מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : פתיחת מוסך , עתיד ולקיחת סיכון

Gamer
19-05-2018, 19:39
ערב טוב וחג שמח , הכותרת קצת מסובכת אני יודע , לא מצאתי דרך לנסח אותה.

אני בן 22 , עובד כמכונאי שנתיים במוסך ידוע , מתבלט לגבי המשך החיים ומבולבל מאוד.
אין לי הורים , אני גר אצל דודה שלי , יש לי בגרות מלאה , פסיכומטרי גבוהה וציונים גבוהים , מאז שסיימתי צבא התחלתי לעבוד במוסך אופנועים , אני אוהב את זה , מאוד , הלמידה , הידע , המשכורת לא בשמיים אבל מסתדרים , העתיד שלי אני רואה אותו כלמידה של הנדסאי רכב במטרה לקצר את הדרך לקבלת הרשאה לניהול מוסך ואז לפתוח מוסך שלי , זה החלום ואבל גם פחד.
אני לא מרגיש שיש לי את הידע מספיק בלנהל מוסך כזה , הרי אני ילד אז מה יהיה לילד בן 24 עם 4 שנים ניסיון במכונאות ופתיחת מוסך?
אם אני לא הצליח לגייס מספיק כסף ?
אם לא תיהיה מספיק עבודה בתחום בעתיד?
אולי כדאי להתחיל תחום אחר רק כדי להבטיח התשכרות גבוהה ועתידית ?

מחשבות חג....

FoxLight
19-05-2018, 20:53
אין לי מה להגיד לך חוץ מבהצלחה במה שתבחר.

moonshield
19-05-2018, 21:02
מסכים,
בהצלחה במה שתבחר!
אם תחליט לפתוח מוסך, שתף פרטים, אם זה במרכז אני מבטיח להיכנס לניסיון.

tanin
19-05-2018, 21:09
מי שיפתח מוסך אופנועים בעיר יבנה יצליח בטוח. כי הוא יהיה היחיד

קיפיבןקיפוד
19-05-2018, 21:17
לא רוצה לכתוב קלישאות, אז אכתוב בקצרה: אם יש לך חלום, אז לך תגשים אותו.
בלי פחד ועם מחשבה מקדימה.
לפני ש"החיים" יעצרו את החלום.

ees
19-05-2018, 21:50
לפי רוח דבריך שאני הצלחתי להבין:
1. תצבור עוד ניסיון טכני.
2. תצבור ניסיון ניהולי בתחום.
3. תוכנית עסקית.
4. גיוס הון שיאפשר לך לא רק להקים את העסק, אלא שיהיה לך תזרים מזומנים ואשראי לשנה.

בהצלחה, לא צריך לפחד.

מצמץ
19-05-2018, 22:35

לך תספר את זה לליאור ברוך שפתח מוסך+סוכנות של אבניר ודוקאטי בנס ציונה לא רחוק מיבנה ובסופו של דבר נאלץ לסגור את העסק שהשקיע בו לא מעט מעצמו זמנו וכספו. זאת למרות נכונות של רבים לבוא אליו. דיבורים לחוד ומעשים לחוד ולקיים עסק זה ככל לא פשוט.

KKatkov
19-05-2018, 22:41
ערב טוב וחג שמח , הכותרת קצת מסובכת אני יודע , לא מצאתי דרך לנסח אותה.

אני בן 22 , עובד כמכונאי שנתיים במוסך ידוע , מתבלט לגבי המשך החיים ומבולבל מאוד.
אין לי הורים , אני גר אצל דודה שלי , יש לי בגרות מלאה , פסיכומטרי גבוהה וציונים גבוהים , מאז שסיימתי צבא התחלתי לעבוד במוסך אופנועים , אני אוהב את זה , מאוד , הלמידה , הידע , המשכורת לא בשמיים אבל מסתדרים , העתיד שלי אני רואה אותו כלמידה של הנדסאי רכב במטרה לקצר את הדרך לקבלת הרשאה לניהול מוסך ואז לפתוח מוסך שלי , זה החלום ואבל גם פחד.
אני לא מרגיש שיש לי את הידע מספיק בלנהל מוסך כזה , הרי אני ילד אז מה יהיה לילד בן 24 עם 4 שנים ניסיון במכונאות ופתיחת מוסך?
אם אני לא הצליח לגייס מספיק כסף ?
אם לא תיהיה מספיק עבודה בתחום בעתיד?
אולי כדאי להתחיל תחום אחר רק כדי להבטיח התשכרות גבוהה ועתידית ?

מחשבות חג....

קודם כל - להיות בעלים של מוסך זה הרבה כאב ראש, ולא הרבה כסף.
אותם בעלי מוסכים שיצא לי לדבר איתם, לא משתכרים מי יודע מה - ועם זאת, מקבלים כאב ראש כמו כל בעל עסק אחר.
עם זאת, אם זה הכיוון שאתה רוצה...
אל תרוץ.
תמשיך לעבוד כשכיר במקביל ללימודים.
תגיע לרמה של מנהל מוסך אצל אחד היבואנים. על הדרך, ישלמו לך על לימודי ההסמכה.
אם עד אז תחליט שאתה בכל זאת רוצה עסק משלך - יהיו לך הכלים והידע כדי להעריך במה זה כרוך, מהם הסיכונים, ומה תהיה יכולת ההשתכרות שלך.

אם מה שמעניין אותך זה בעיקר להרוויח יפה, ויש לך ראש טוב ויכולת להזיז דברים - תחליף תחום. מכונאים לא מרוויחים יפה במדינתינו. לצערי.

JohnnyDough
19-05-2018, 22:42
חסרים לך לא מעט פרטים אבל אתה מריץ בראש תרחישי אימה ואז אוכל סרטים על משהו שאולי תחליט לעשות עוד שנתיים ואולי לא. זה מיותר לחלוטין.
מה כן? אתה משרטט בעצמך את המסלול שאתה מעוניין לעשות ואני מציע שתלך צעד צעד ותתחיל עם הצעד הראשון של לימוד הנדסאות רכב. כשתקבל את התעודה, תראה איפה אתה עומד ותחליט מה לעשות הלאה. יכול להיות שתרצה לעשות הסמכה לניהול מוסך ואולי תחליט להשלים לתואר בהנדסה או שבכלל יעלו אפשרויות אחרות לחלוטין.
צעד צעד. רומא לא נבנתה ביום אחד.

Gamer
19-05-2018, 23:25
אין לי מה להגיד לך חוץ מבהצלחה במה שתבחר.
תודה רבה לך

מסכים,
בהצלחה במה שתבחר!
אם תחליט לפתוח מוסך, שתף פרטים, אם זה במרכז אני מבטיח להיכנס לניסיון.
מבטיח לחזור לשרשור בעוד 4-5 שנים אם באמת ובמידה והכל יסתדר !

גר ברחובות אז יש אולי סיכוי :)

לא רוצה לכתוב קלישאות, אז אכתוב בקצרה: אם יש לך חלום, אז לך תגשים אותו.
בלי פחד ועם מחשבה מקדימה.
לפני ש"החיים" יעצרו את החלום.
תודה רבה

לפי רוח דבריך שאני הצלחתי להבין:
1. תצבור עוד ניסיון טכני.
2. תצבור ניסיון ניהולי בתחום.
3. תוכנית עסקית.
4. גיוס הון שיאפשר לך לא רק להקים את העסק, אלא שיהיה לך תזרים מזומנים ואשראי לשנה.

בהצלחה, לא צריך לפחד.
צודק בכל מה שאמרת , אני באמת רוצה ללכת על זה בצורה הכי מכונה

לך תספר את זה לליאור ברוך שפתח מוסך+סוכנות של אבניר ודוקאטי בנס ציונה לא רחוק מיבנה ובסופו של דבר נאלץ לסגור את העסק שהשקיע בו לא מעט מעצמו זמנו וכספו. זאת למרות נכונות של רבים לבוא אליו. דיבורים לחוד ומעשים לחוד ולקיים עסק זה ככל לא פשוט.

קודם כל - להיות בעלים של מוסך זה הרבה כאב ראש, ולא הרבה כסף.
אותם בעלי מוסכים שיצא לי לדבר איתם, לא משתכרים מי יודע מה - ועם זאת, מקבלים כאב ראש כמו כל בעל עסק אחר.
עם זאת, אם זה הכיוון שאתה רוצה...
אל תרוץ.
תמשיך לעבוד כשכיר במקביל ללימודים.
תגיע לרמה של מנהל מוסך אצל אחד היבואנים. על הדרך, ישלמו לך על לימודי ההסמכה.
אם עד אז תחליט שאתה בכל זאת רוצה עסק משלך - יהיו לך הכלים והידע כדי להעריך במה זה כרוך, מהם הסיכונים, ומה תהיה יכולת ההשתכרות שלך.

אם מה שמעניין אותך זה בעיקר להרוויח יפה, ויש לך ראש טוב ויכולת להזיז דברים - תחליף תחום. מכונאים לא מרוויחים יפה במדינתינו. לצערי.

חסרים לך לא מעט פרטים אבל אתה מריץ בראש תרחישי אימה ואז אוכל סרטים על משהו שאולי תחליט לעשות עוד שנתיים ואולי לא. זה מיותר לחלוטין.
מה כן? אתה משרטט בעצמך את המסלול שאתה מעוניין לעשות ואני מציע שתלך צעד צעד ותתחיל עם הצעד הראשון של לימוד הנדסאות רכב. כשתקבל את התעודה, תראה איפה אתה עומד ותחליט מה לעשות הלאה. יכול להיות שתרצה לעשות הסמכה לניהול מוסך ואולי תחליט להשלים לתואר בהנדסה או שבכלל יעלו אפשרויות אחרות לחלוטין.
צעד צעד. רומא לא נבנתה ביום אחד.

תודה רבה לכולם חברים , התגובות שלהם גרומות לי להסתכל על דברים מזווית שונה , זה בטוח מה שאני רוצה לעשות , ללא ספק , מאז ותמיד חייתי את הדרך
של אופנוע ועוד יותר הטיפול בו , זה מביא ממני תגובה אחרת , רוגע , שקט , אני רואה את עצמי מתעסק בזה כל חיי אם כל הכאב שזה מביא איתו .
אני לא מחפש להתעשר מזה , אבל כן מצפה להחזיק משפחה , ילדים , אישה וכמו כולנו , לא רוצה להרוויח 50 אלף בחודש , גם אם אני ירוויח 15 ואני אהנה
בדרך זה בשבילי רווח כפול , פשוט קצת מפחד מעתיד העסק , הסיכוי להיכשל כמו שמצמץ אמר , יכול שגם ילך הפך אבל עדיין רוצה לקחת את הדברים בחשבון
ולהסתכל על התמונה הכוללת .

תודה רבה על התגובות , זה ממש משמח לקבל כל כך עזרה.

Mortar
20-05-2018, 04:34
לפתוח עסק זו לא חתונה קטולית, תבנה אותו נכון ותצמח לאט לאט ותשדל לא להכנס להרפתקאות בבנק והתחיבויות שעלולות לסבך אותך, ככה שבמקרה הכי הכי גרוע, אתה יכול לסגור ת'בסטה לפתוח דף חדש בלי לקבל על זה בראש.
תציע שירותים במה שאתה יודע וטוב בו, תבחר מקום טוב למוסך... ועם הזמן תגיע העבודה.

אני גם למדתי מכונאות ומאוד נמשכתי לתחום הזה, אני קצת מצטער שאחרי הלימודים לא הלכתי לעבוד בזה לתקופה מסוימת... לקבל טיפה רקע מעבר...
נשמע לי שאתה בכיוון נכון, אל תחשוב על הגיל ומה יהיה, אם אתה מרגיש שאתה בשל לזה ויש לך מה לתת... לך על זה ומקסימום תזרום למקום אחר.

ModChiP
20-05-2018, 16:22
כל אזור הדרום הולך לתל אביב כדי לעשות שם טיפולים, או לפחות כל מי שאכפת לו מהכלי שלו.

Shasha127
20-05-2018, 16:33
תעבוד ובמקביל תלמד לתעודת הנדסאי, אולי תרצה אפילו לצלול ראש ולהכנס ללימודי הנדסה במקום
בכל אופן בראיה עתידית קח בחשבון את העובדה שהתחום לאט לאט יעבור לחשמל ובעתיד חצי אם לא יותר מהמוסכים יעלמו בגלל שלא יהיה צורך במוסך פרט לברקסים ואולי שיפוצי בולמים, רוב העבודה תגיע ותשאר אצל מוסכי יבואן שיסבו את העסק בהתאם לטפל במנועים החשמליים ובמצברים של הכלים
אתה נשמע כמו בחור פיקח ואתה פועל נכון, תמשיך לעבוד ולהתפרנס, לחסוך מה שאפשר למהלך עתידי, ובמקביל תעבוד על תעודה שמעניינת אותך (הנדסאי/ מהנדס רכב/ תחום אחר בהנדסה אם הוא מדבר אליך). שמור על ראש פתוח, אל תנעל את עצמך מנטלית על דבר מסויים, והכי חשוב זה שתמשיך להשחיז ללמוד ולצבור כישורים וידע - נסיון בידיים, ולימודים במקביל.
אתה תהיה בסדר.
בהצלחה.

Gamer
20-05-2018, 17:12
לפתוח עסק זו לא חתונה קטולית, תבנה אותו נכון ותצמח לאט לאט ותשדל לא להכנס להרפתקאות בבנק והתחיבויות שעלולות לסבך אותך, ככה שבמקרה הכי הכי גרוע, אתה יכול לסגור ת'בסטה לפתוח דף חדש בלי לקבל על זה בראש.
תציע שירותים במה שאתה יודע וטוב בו, תבחר מקום טוב למוסך... ועם הזמן תגיע העבודה.

אני גם למדתי מכונאות ומאוד נמשכתי לתחום הזה, אני קצת מצטער שאחרי הלימודים לא הלכתי לעבוד בזה לתקופה מסוימת... לקבל טיפה רקע מעבר...
נשמע לי שאתה בכיוון נכון, אל תחשוב על הגיל ומה יהיה, אם אתה מרגיש שאתה בשל לזה ויש לך מה לתת... לך על זה ומקסימום תזרום למקום אחר.

כל אזור הדרום הולך לתל אביב כדי לעשות שם טיפולים, או לפחות כל מי שאכפת לו מהכלי שלו.
מאיזה סיבה ? המוסך שאני עובד בו לא נמצא באזור תל אביב ומוסך מכובד ביותר

תעבוד ובמקביל תלמד לתעודת הנדסאי, אולי תרצה אפילו לצלול ראש ולהכנס ללימודי הנדסה במקום
בכל אופן בראיה עתידית קח בחשבון את העובדה שהתחום לאט לאט יעבור לחשמל ובעתיד חצי אם לא יותר מהמוסכים יעלמו בגלל שלא יהיה צורך במוסך פרט לברקסים ואולי שיפוצי בולמים, רוב העבודה תגיע ותשאר אצל מוסכי יבואן שיסבו את העסק בהתאם לטפל במנועים החשמליים ובמצברים של הכלים
אתה נשמע כמו בחור פיקח ואתה פועל נכון, תמשיך לעבוד ולהתפרנס, לחסוך מה שאפשר למהלך עתידי, ובמקביל תעבוד על תעודה שמעניינת אותך (הנדסאי/ מהנדס רכב/ תחום אחר בהנדסה אם הוא מדבר אליך). שמור על ראש פתוח, אל תנעל את עצמך מנטלית על דבר מסויים, והכי חשוב זה שתמשיך להשחיז ללמוד ולצבור כישורים וידע - נסיון בידיים, ולימודים במקביל.
אתה תהיה בסדר.
בהצלחה.
זה הפחד הגדול התכוונתי אליו , המהפך החשמלי .
אם אני ילמד הנדסאי רכב , ובמידה אני ארצה להמשך למידה לאן אני יוכל לפתח את זה ? כי הרי אין מהנדס רכב בארצנו .

Shasha127
20-05-2018, 18:22
אתה קודם עושה הנדסאי מכונות ומשם ממשיך להשלמה לניהול מוסך
הנדסאי/ מהנדס מכונות זו תעודה שלא תלך לפח ותמיד תתפוס מקום ברזומה שלך, לצורך העניין אתה יכול משם להתגלגל לניהול ציי רכב, קציני בטיחות, מהנדס/ הנדסאי בתעשיה צבאית/ אווירית/ אלף ואחד תחומים, אין לזה באמת כללים וכמו שאמרתי ככל שתשחיז את עצמך יותר ותאסוף יותר כלים מהנסיון שלך ובמקביל מלימודים מקצועיים כך הערך שלך בשוק והצורך בך יעלו - הן כשכיר והן כעצמאי.
מעבר לכך, מי אמר לך ששם תעצור? אולי במהלך הדרך של התעודה הראשונה תמצא דרך משלימה לדרך שהתחלת ותמשיך ללימודים יותר מעמיקים בתחום הכללי של מכונות/ רכב - יש המון תתי תחומים בתוך הנדסת מכונות/ רכב.
באשר למהנדס רכב בארץ - ידע טכני תמיד ישמש אותך בכל מקום שתהיה בו. באופן כללי אתה לא יודע איך החיים יתפתחו, אולי עוד כמה שנים תגלה שלהיות בארץ אתה מעדיף רק בחופשות פה ושם.
בכל אופן תזכור שהזמן עובר גם אם תלמד וגם אם לא, אז אם החלטת ללכת על זה - לך על זה. לימודי הנדסאי/ מהנדס מכונות הם לימודים שיעשירו את הידע שלך מאוד וזו השקעה נכונה גם אם בסופה של הדרך לא תעסוק דווקא ישירות בתחום.

Gamer
20-05-2018, 18:38
אתה קודם עושה הנדסאי מכונות ומשם ממשיך להשלמה לניהול מוסך
הנדסאי/ מהנדס מכונות זו תעודה שלא תלך לפח ותמיד תתפוס מקום ברזומה שלך, לצורך העניין אתה יכול משם להתגלגל לניהול ציי רכב, קציני בטיחות, מהנדס/ הנדסאי בתעשיה צבאית/ אווירית/ אלף ואחד תחומים, אין לזה באמת כללים וכמו שאמרתי ככל שתשחיז את עצמך יותר ותאסוף יותר כלים מהנסיון שלך ובמקביל מלימודים מקצועיים כך הערך שלך בשוק והצורך בך יעלו - הן כשכיר והן כעצמאי.
מעבר לכך, מי אמר לך ששם תעצור? אולי במהלך הדרך של התעודה הראשונה תמצא דרך משלימה לדרך שהתחלת ותמשיך ללימודים יותר מעמיקים בתחום הכללי של מכונות/ רכב - יש המון תתי תחומים בתוך הנדסת מכונות/ רכב.
באשר למהנדס רכב בארץ - ידע טכני תמיד ישמש אותך בכל מקום שתהיה בו. באופן כללי אתה לא יודע איך החיים יתפתחו, אולי עוד כמה שנים תגלה שלהיות בארץ אתה מעדיף רק בחופשות פה ושם.
בכל אופן תזכור שהזמן עובר גם אם תלמד וגם אם לא, אז אם החלטת ללכת על זה - לך על זה. לימודי הנדסאי/ מהנדס מכונות הם לימודים שיעשירו את הידע שלך מאוד וזו השקעה נכונה גם אם בסופה של הדרך לא תעסוק דווקא ישירות בתחום.

קודם כל תודה רבה על התגובה , ציינתי לימודי הנדסאי רכב אך ורק לשם מטרה לקצר את הדרך לניהול מוסך , כמו שציינתי קודם הפחד הכי גדול במחשבה שלי שעולם הדו גלגלי יהפוך לחשמלי וכך מוסכים יפלו , אני בטוח במה שאני רוצה לעסוק , אבל לא בטוח בעתיד המקצוע שאני בוחר.
הנדסאי מכונות זה אופצייה שלא חשבתי עליה מהסיבה שלא ידעתי שגם הם מקבלים קיצור לניהול.

Sky30715
20-05-2018, 19:39
אני יכול לתת לך רשימה של מעל 100 מדינות בעולם שלפתוח את אותו מוסך בארץ שיעלה לך חצי מיליון שקל, אתה מקים בחו"ל ב 50 אלף שקל, על הדרך מקבל גם ויזת investor וחיי כמו מלך בלי לעבוד ושמקומי שאתה סומך עליו ינהל לך מא עד ת' את המוסך.

לפתוח עסק בישראל, במדינה כל כך קטנה עם כולה 9 מיליון איש, להתחרות עם המוסכים הגדולים על שוק כל כך קטן, שלא יעבור הרבה זמן שידפקו לך על המוסך ויגידו "פרוטקשן", שארנונה של מוסך לעירייה זה שוד לאור יום, שמס הכנסה יעשה לך ביקור פתע וטעות הכי קטנה בקופה או ברישום- תשלם ובגדול!, הלקוח הישראלי הינו מעצבן וחושב שזה שהוא משלם לך לתקן את האופנוע שלו- אתה שייך לו, שערסים לא ישלמו לך בכלל אחרי טיפול עד שתלמד לא לעבוד איתם ועוד עשרות קשיים שצפויים לך בדרך..

עסק בארץ זה כאב ראש לא נורמאלי. להשקיע מאות אלפי שקלים להקים מוסך, בשביל 15 נטו החזר, זאת תוכנית עסקית גרועה. אלא אם כן אתה מתכנן להישאר עד לפנסיה בתחום.

אם חלום חייך זה להקים מוסך, אז חו"ל אחי. אופנוע בישראל זה גם אותו אופנוע בחו"ל.

נ.ב.... באוסטרליה מחפשים מכונאי אופנועים עם ניסיון לעבודה ומקבלים ויזת עבודה לשנתיים. שווה לבדוק עם השגרירות שלהם.

המון בהצלחה ותגשים את חלומותייך.

סקאי

Busy
20-05-2018, 21:24
לפעמים רואה כל מני תגובות פו.... לא מבין,זה אתו מקום..אותה מדינה?
איך כל העסקים מסביב קיימים?
אבל כן עובדים.
קשה?... אומרים-100 שנים ראשונות קשה ,אחר כך קל יותר

Gamer
20-05-2018, 21:46
לפעמים רואה כל מני תגובות פו.... לא מבין,זה אתו מקום..אותה מדינה?
איך כל העסקים מסביב קיימים?
אבל כן עובדים.
קשה?... אומרים-100 שנים ראשונות קשה ,אחר כך קל יותר

היי לא התכוונתי לקושי אלא לעתיד החשמלי , שיותר מתמיד רלוונטי להיום

ModChiP
20-05-2018, 21:52
אתם מדברים כאילו מחר אתם מזדכים על האופנועי בנזין ומחליפים לחשמלי.

Gamer
20-05-2018, 22:06
אתם מדברים כאילו מחר אתם מזדכים על האופנועי בנזין ומחליפים לחשמלי.

אני מדבר על הטווח הרחוק , בוא הגיד בעוד 20 שנה

JohnnyDough
20-05-2018, 22:42
אנחנו נכנסים לעידן של בינה מלאכותית. גוגל כבר מפרסמת שירותים של מזכירה רובוטית שמתקשרת בשבילך לאנשים בטלפון וקובעת איתם דברים, רכבים אוטונומיים כבר נוסעים ברחובות במסגרת ניסויים, מפעלי ייצור מכוניות מודרניים נראים כבר היום כמו מחזה מסרטי מדע בדיוני כשכמות העובדים שם ירדה פלאים וגם הנוכחיים בדרך החוצה.
אז למרות שהנבואה ניתנה לשוטים, בטווח של 20 שנה, גם בלי חשמול יתכן שלא תהיה יותר מדי עבודה למוסכניקים בשר ודם. אבל זה לא מתחיל ולא נגמר במוסכניקים. אין לנו מושג איך יראה שוק העבודה בעולם כזה ולכן, שוב, לאכול סרטים על דברים שאנחנו לא יודעים זה מיותר. תפוס כיוון ותדאג לשמור ראש פתוח ויד על הדופק. זה נכון לכל מקצוע שלא תבחר.

Mortar
21-05-2018, 05:55
אני לא מבין למה אתה כל כך מפחד מהעתיד החשמלי ?
כן, יש עתיד כזה... אבל זה לא שלא יהיו יותר דו גלגלי מונעים, גם מנוע חשמלי דורש תחזוקה, גם במנוע חשמלי יש דברים לתקן... ובכלל אופנוע זה גוף שהלב שלו זה המנוע, אבל יש לו הרבה איברים אחרים שדורשים תשומת לב.

יכול להיות שגם את רופא המשפחה, יחליף סמראטפון יום אחד... אתה רואה אנשים מפסיקים ללמוד רפואה ?

Ami
21-05-2018, 08:10
תרשה לי להיות ישיר ולשפוך מים קרים על ההתלהבות שלך. יש הרבה מוסכים וחלקם טובים מאוד. אהבה וחריצות לא תמיד יספיקו. אני חושב שאתה צריך לצבור ניסיון ולנסות להתפתח במוסך רציני.
אם תחליט אח"כ לפתוח מוסך שלך, יהיה לך קל יותר

ayalzo
21-05-2018, 08:43
אני מכיר הרבה חברה שיש להם מוסך, ששלב אחד לפני היו מנהלי עבודה במוסך אחר. כך לדעתי צוברים את הכלים והנסיון, והרבה פעמים גם קהל לקוחות ומוניטין.
לגבי חישמול,
כבר מזמן לא לומדים "מכונאות" אלא "מכטרוניקה" ואין שום סיבה שלא להתקדם וללמוד גם לטפל בכלים חשמליים.
ואגב,
יש מהנדסי רכב בישראל, ויש להם גם פרנסה.
נכון, הם לא בהכרח עובדים במוסך אבל המקצוע קיים.

lokimonster
21-05-2018, 09:05
קצת באיחור אז....

תצבור נסיון ושם ומשם תתחיל.
אין סיבה לא לרדוף אחרי החלומות שלך ותמיד יהיו אלו (דוגמתי ) שינסו להניא אותך מלעשות את זה.

אני אישית חושב שזה לא שווה את הכאב ראש הכרוך בניהול מוסך ובתוך זה הסיכון הכלכלי ולעיתים מחיר אישי שמשלמים בהרפתקה כזאת.

כאמור תלמד את התחום תוציא תעודות ותלמד על חשבון בעלי הבית שיעסיקו אותך משם כבר תהיה יותר חכם מרוב אלו שענו לך כולל אני.

תצליח

נב - בחור בשם ישי שטיפלתי אצלו אני עוד זוכר אותו מימיו בדומינוס כשהוא היה מטפל בקאבים שלהם (מכונאי מוערך בעיניי וגם כבעל מוסך ) אני מאמין שאם תהיה ישר תצליח.