מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מבט רחוק קדימה חוסך מזומנים...

1cohen
24-05-2018, 10:01
הכי חסכוני (אבל לא בהכרח הכי בטוח) - לרכב לפי החוק.
אבל אם אתם בכל זאת על השול הימני, ומתקרבים להשתלבות כבישים בה מצוייר אי תנועה על הכביש (תמרור 815, "זברה"), כדאי להשקיע תשומת לב ולבדוק אם יש גובי מיסים לבושי מדים באיזור ההשתלבות.
מחלף הדרים לכיוון דרום על כביש 4 הוא מקום מועדף על גובי המס.

חפש מה יוצא דופן בתמונה:

6548

חסוך זמן ומזומנים:

6549

יום טוב, שמרו על עצמכם ועל הכיס.

shaig
24-05-2018, 10:10
הכי חסכוני (אבל לא בהכרח הכי בטוח) - לרכב לפי החוק.
בדיוק ככה
לפעמים הם מתחבאים מאחורי משהו, אותי דפקו אחרי שהתחבאו מאחורי עמוד, בכביש 5,
גמאני עברתי על החוק כשחתכתי "זברה" , אבל זה היה הנתיב הבטוח ביותר שהיה לי (אם לא היחיד).

Vaderom
24-05-2018, 10:30
בדיוק ככה
לפעמים הם מתחבאים מאחורי משהו, אותי דפקו אחרי שהתחבאו מאחורי עמוד, בכביש 5,
גמאני עברתי על החוק כשחתכתי "זברה" , אבל זה היה הנתיב הבטוח ביותר שהיה לי (אם לא היחיד).

המחבוא הקלאסי שלהם, מיד אחרי מחלף תקווה, מאחורי העיקול מתחת לגשר.
הכביש שם בנוי כך שאין לך דרך לראות אותם לפני שאתה עולה על השטח הפרדה.
אני חותך שם חזרה לכביש לפני האי תנועה וחוזר ימינה אחרי ההשתלבות כ500 מטר קדימה.
נורא מסוכן ולא נוח, אבל לך דבר ללמפה...

r3dt4g
24-05-2018, 11:02
בתור אחד שרוכב כבר קרוב ל 10 שנים
מעולם לא היה לי שום מצב שבו זה היה מסוכן מידי לחזור לנתיב לפני זברה
אם התנועה זורמת אני מחפש חור ומשתלב לתוכו לפני הזברה
אם התנועה עומדת אני בולם וממתין בסובלנות תוך כדי איתות שנהג יתן לי לחזור לנתיב
0 תאונות ב 10 שנים
0 קנסות ב 10 שנים

ואגב היה פעם אחת שרוכב אופנוע אחר כמאת הרג אותי, לפני הרבה שנים ביציאה מכביש 6 אני נוסע על 90 ויורד מהכביש 6 לכיוון כביש מהיר, יש לי נתיב השתלבות ארוך, כאשר פתאום איזה רוכב חוצה זברה וקופץ לי מול האופנוע ב 60 קמ"ש (אני על 90).
הוא לא ראה אותי כי הירידה מכביש 6 הייתה בעיקול גדול מה שאומר שלא הייתי בשדה הראייה שלו, אבל מאחר וגם לא ראיתי אותו בכלל מסובב את הראש אפילו בכדי להסתכל במראות, אני לא אתפלא שהייתה לו בדיוק 0 מודעות לכך שהוא היה שנייה מלגמור מרוח על הכביש

KKatkov
24-05-2018, 12:16
בתור אחד שרוכב כבר קרוב ל 10 שנים
מעולם לא היה לי שום מצב שבו זה היה מסוכן מידי לחזור לנתיב לפני זברה
אם התנועה זורמת אני מחפש חור ומשתלב לתוכו לפני הזברה
0 תאונות ב 10 שנים
0 קנסות ב 10 שנים

ואגב היה פעם אחת שרוכב אופנוע אחר כמאת הרג אותי, לפני הרבה שנים ביציאה מכביש 6 אני נוסע על 90 ויורד מהכביש 6 לכיוון כביש מהיר, יש לי נתיב השתלבות ארוך, כאשר פתאום איזה רוכב חוצה זברה וקופץ לי מול האופנוע ב 60 קמ"ש (אני על 90).
הוא לא ראה אותי כי הירידה מכביש 6 הייתה בעיקול גדול מה שאומר שלא הייתי בשדה הראייה שלו, אבל מאחר וגם לא ראיתי אותו בכלל מסובב את הראש אפילו בכדי להסתכל במראות, אני לא אתפלא שהייתה לו בדיוק 0 מודעות לכך שהוא היה שנייה מלגמור מרוח על הכביש

אממ... על מה אתה רוכב 10 שנים - ומה הקילומטראז' המצטבר?

r3dt4g
24-05-2018, 12:19
אממ... על מה אתה רוכב 10 שנים - ומה הקילומטראז' המצטבר?
עברתי כבר 5 כלים שונים
כרגע רוכב על VERSYS
1000 קילומטר בממוצע בחודש, תעשה חשבון
למה אתה שואל?

ayalzo
24-05-2018, 13:19
בגדול אתה צודק לגבי עניין הזהירות אבל, נסיוני האישי מראה שגם עשור של רכיבה זהירה הוא לא סימן ולא ערובה לכלום.
אנחנו פיונים קטנים בידי המזל והסטטיסטיקה.
ואגב,
חד משמעית יותר מסוכן להשתלב חזרה בתנועה. (אני גם עושה את זה כי זה החוק, אבל אני לא משלה את עצמי).

moonshield
24-05-2018, 13:44
מבט רחוק קדימה גם מציל חיים.
לגבי נוכחות הגובים על הזברות, לפעמים הם מתחבאים וקופצים ברגע האחרון, ולפעצים הם גלויים לכל, ועדחין, את ליטרת הבשר שלהם הם יקחו. כשעבדתי בת''א הייתי רואה בכל חזרה מהעבודה מתחת לגשרי המחלפים את ערמות הדו''גים (קטנועים בעיקר, מעט מאוד אופנועים) עומדות בשורה לא מסודרת עם פרצוף באסה, או אפילו מנסות לשכנע את הגובה שמותר לרכוב בשול. למרות שלרוב ניתן היה לראות אותם מרחוק (לרוב מתחת לגשר ההלכה, מצפון לדרום), עדיין לא היה יום שלם לא היו שם, מלווים ברוכבים שמתחננים שימחלו להם על ה 250₪ שהלכו לפח.

KKatkov
24-05-2018, 16:11
עברתי כבר 5 כלים שונים
כרגע רוכב על VERSYS
1000 קילומטר בממוצע בחודש, תעשה חשבון
למה אתה שואל?

כי הסטטיסטיקה שלך טובה מאוד.
ב-8 שנים וכ-200 אלף קילומטר שרכבתי, ריסקתי כמה אופנועים (בלי קשר לזברות). כך גם כל החברים שלי.
אז או שאנחנו רוכבים בצורה מאוד שונה ובתוואי מאוד שונה, או שאתה יודע משהו שאני לא יודע.
או שזה Too good to be true :)

shaig
24-05-2018, 17:55
ב-8 שנים וכ-200 אלף קילומטר שרכבתי, ריסקתי כמה אופנועים (בלי קשר לזברות). כך גם כל החברים שלי.
אז או שאנחנו רוכבים בצורה מאוד שונה ובתוואי מאוד שונה, או שאתה יודע משהו שאני לא יודע.
או שזה Too good to be true :)הבנאדם נוסע על 90 בכביש 6.
זה כשרון סבלנות שנולדים איתו. לא נראה לי משהו נרכש...

Fistuk
24-05-2018, 19:11
או שזה Too good to be true :)

אני רוכב כבר מעל 20 שנים - בערך 1000 ק"מ בחודש וכמו r3dt4g , אפס תאונות וקנסות. אני מנחש שזאת רכיבה מאוד שונה. מקווה לא לשבור את הסטטיסטיקה של עצמי...

FoxLight
24-05-2018, 22:35
כן, זה מאוד מעצבן לחזור לנתיב בעיקר שיש מאחורך אופנועים אחרים שמתכוונים להמשיך ישר.

r3dt4g
24-05-2018, 23:32
כן, זה מאוד מעצבן לחזור לנתיב בעיקר שיש מאחורך אופנועים אחרים שמתכוונים להמשיך ישר.
דווקא בכל הפעמים שהיה מאחורי אופנוע או קטנוע, הם חזרו לכביש ביחד איתי, אף אחד לא המשיך על הזברה

tree
25-05-2018, 00:07
דווקא בכל הפעמים שהיה מאחורי אופנוע או קטנוע, הם חזרו לכביש ביחד איתי, אף אחד לא המשיך על הזברה

מה?! איפו אתה חיי?

moonshield
25-05-2018, 00:36
+1
רוב הדו''גים היו ממשיכים על הזברות בלי שמץ של היסוס (למראית עין). למזלי, כשהייתי רוכב הרבה בשול (איילון בשעות השיא) הצלחתי להימנע מיותר מידי אינטרקציה עם אותם דו''גים מחד, או מאורבי הזברות בכחול מאידך.

נעם 1
25-05-2018, 07:01
אני רוכב כבר מעל 20 שנים - בערך 1000 ק"מ בחודש וכמו r3dt4g , אפס תאונות וקנסות. אני מנחש שזאת רכיבה מאוד שונה. מקווה לא לשבור את הסטטיסטיקה של עצמי...

חביתוש מקנא. גם אני.
אבל אלוהים, השטן ואני נמצאים בפרטים הקטנים. אתה מדבר על נסועה של 240,000 ק"מ לאורך 20 שנים ואפס תאונות. אפילו לא החלקה עצמית קטנה? למה משמש אותך האופנוע והיכן אתה גומע את מרבית הנסועה שלך?

לגבי הקנסות, אני עבריין לא קטן של מהירות ושל רכיבה בשוליים לרבות זברות ואחרי 27 שנות רכיבה וכחצי מיליון ק"מ אני עם קנס אחד על רכיבה בשול השמאלי.

איללכא...וסובבו בגז
איללכא...

r3dt4g
25-05-2018, 08:02
חביתוש מקנא. גם אני.
אבל אלוהים, השטן ואני נמצאים בפרטים הקטנים. אתה מדבר על נסועה של 240,000 ק"מ לאורך 20 שנים ואפס תאונות. אפילו לא החלקה עצמית קטנה? למה משמש אותך האופנוע והיכן אתה גומע את מרבית הנסועה שלך?

לגבי הקנסות, אני עבריין לא קטן של מהירות ושל רכיבה בשוליים לרבות זברות ואחרי 27 שנות רכיבה וכחצי מיליון ק"מ אני עם קנס אחד על רכיבה בשול השמאלי.

איללכא...וסובבו בגז
איללכא...
החלקה זה לא תאונה, לפחות לא החלקה "קלה" כמו שאתה אומר
אני בספק שיש רוכב בארץ או בעולם שלא עשה "תאונה" בנפילה מהאופנוע כי הוא לא תפס אותו טוב או כי הוא שכח לפתוח רגלית
במקרה שלי גם הייתה לי "החלקה" שנפלתי עם האופנוע כשניסיתי להעלות את מדרכה
ובתור אחד שאוהב לרכב בשטח, גם היו לי לא מעט "החלקות" בשטח
אבל אף אחד מזה לא מוגדר אצלי כהחלקה
ובכלל, מה אתה כלכך מתגאה בזה שאתה "עבריין"?

נעם 1
25-05-2018, 10:30
אני בספק שיש רוכב בארץ או בעולם שלא עשה "תאונה" בנפילה מהאופנוע כי הוא לא תפס אותו טוב או כי הוא שכח לפתוח רגלית
ובכלל, מה אתה כלכך מתגאה בזה שאתה "עבריין"?

מכיוון שבמציאות אין אפשרות להיות אובייקטיבי. נותרת לנו בחירה אחת, כמה סובייקטיביים אנחנו בוחרים להיות. ואתה לוקח את זה לקצה עד כדי תמונה שמעוותת את המציאות.
אפס תאונות...נו, שוין. כבר הבנו.
אפס קנסות...ומעולם לא חצית זברה. נו, טוב. אבל כנראה שאם נצמיד לך רחפן משטרתי תאבד את הרישיון אחרי שבריר.

צדקנות בפורום אופנועים זאת הרמה להנחתה. בטח למי שרוכב כל יום כל היום בגוש דן רבתי ובפקק הגדול שבין גדרה לחדרה.

איללכא...וסובבו בגז

ModChiP
25-05-2018, 15:09
יש אולי סרטון של מישהו רוכב על הזברות?
באזור שלי לא ראיתי כאלו, אני מנסה להבין מה הכוונה כדי להיות מוכן, יש שלט לפני האזור הזה?
יותר נכון יש כאלו באזור שלי, אבל זה שטחים כאלו קטנים שאני לא רואה את ההיגיון לרכוב עליהם.

Delirious1989
25-05-2018, 16:58
ובכלל, מה אתה כלכך מתגאה בזה שאתה "עבריין"?לא פתחת השבוע שרשור לגבי "תאונה" שעברת ב50 קמש?

Sent from my T5 using Tapatalk

chase
25-05-2018, 17:52

בולם על נתיב פניה ימינה ומחכה שמישהו מאחורה יכנס בך, או שאתה סתם מעכב את התנועה מאחוריך?

נעם 1
25-05-2018, 17:57
לא פתחת השבוע שרשור לגבי "תאונה" שעברת ב50 קמש?

Sent from my T5 using Tapatalk

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/14528-הייתה-לי-היום-תאונה-צריך-עזרה-והסבר

ותודה ל Delirious 1989

איללכא...וואחד טרול ה r3dt4g

r3dt4g
25-05-2018, 19:38
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/14528-הייתה-לי-היום-תאונה-צריך-עזרה-והסבר

ותודה ל Delirious 1989

איללכא...וואחד טרול ה r3dt4g
אם אתם מגדירים את זה כתאונה, כנסו לגוגל וחפשו הגדרה למיל "תאונה"

r3dt4g
25-05-2018, 19:40
בולם על נתיב פניה ימינה ומחכה שמישהו מאחורה יכנס בך, או שאתה סתם מעכב את התנועה מאחוריך?
ממליץ לך לעשות חזרה גנרלית על החומר שלמדת בכיתה ב על הבנת הנקרא
ואז לקרוא שוב את מה שרשמתי

נעם 1
26-05-2018, 08:40
אם אתם מגדירים את זה כתאונה, כנסו לגוגל וחפשו הגדרה למיל "תאונה"

ממליץ לך לעשות חזרה גנרלית על החומר שלמדת בכיתה ב על הבנת הנקרא
ואז לקרוא שוב את מה שרשמתי

נכנסתי לגוגל. ואז עשיתי סיבוב פרסה והורדתי מהמדף את מילון אבן שושן.
תאונה: (נ') תקלה, תקרית, התנגשות, מקרה אסון, פגע, התרחשות בלתי צפויה, שיבוש.
תאונת דרכים:
תאונה שמעורב בה כלי-רכב אחד לפחות, התנגשות בין מכוניות
הִתְנַגְּשׁוּת בֵּין כְּלֵי רֶכֶב, פְּגִיעָה שֶׁל כְּלִי רֶכֶב בְּהוֹלֵךְ רֶגֶל, אוֹ תְּאוּנָה שֶׁאֵרְעָה לִכְלִי רֶכֶב וְלֹא הָיָה מְעֹרָב בָּהּ אָדָם אוֹ כְּלִי רֶכֶב אַחֵר.
תאונת דרכים היא תאונה שבה מעורב כלי רכב אחד או יותר שנועד לנסיעה על דרך סלולה או על דרך עפר.

איללכא...והמלצתי לך להתחבר למציאות ולא לתאר את הרכיבה שלך במציאות מדומה. זה מציל חיים

r3dt4g
26-05-2018, 10:37
נכנסתי לגוגל. ואז עשיתי סיבוב פרסה והורדתי מהמדף את מילון אבן שושן.
תאונה: (נ') תקלה, תקרית, התנגשות, מקרה אסון, פגע, התרחשות בלתי צפויה, שיבוש.
תאונת דרכים:
תאונה שמעורב בה כלי-רכב אחד לפחות, התנגשות בין מכוניות
הִתְנַגְּשׁוּת בֵּין כְּלֵי רֶכֶב, פְּגִיעָה שֶׁל כְּלִי רֶכֶב בְּהוֹלֵךְ רֶגֶל, אוֹ תְּאוּנָה שֶׁאֵרְעָה לִכְלִי רֶכֶב וְלֹא הָיָה מְעֹרָב בָּהּ אָדָם אוֹ כְּלִי רֶכֶב אַחֵר.
תאונת דרכים היא תאונה שבה מעורב כלי רכב אחד או יותר שנועד לנסיעה על דרך סלולה או על דרך עפר.

איללכא...והמלצתי לך להתחבר למציאות ולא לתאר את הרכיבה שלך במציאות מדומה. זה מציל חיים
אני מניח שאין לך הרבה חברים...

נעם 1
26-05-2018, 19:19
אני מניח שאין לך הרבה חברים...

יש לי חבר אחד או שניים. אולי. אבל מספר החברים שלי אינו נושא השרשור.
לרוב, מתייחסים להודעה ולא למי שכתב אותה, רק שבמקרה שלך נחרוג ממנהג הפורום. ובשביל שלא תאלץ להניח, אכתוב בצורה ברורה.

בחרת לזבל בשכל בפורום שבו רבים הם אופנוענים אמתיים ולא כאלה שרוכבים על מקלדת. בפורום מזהים משתמשים נפוחים מעצמם או ריקים ברגע. לפורום יש גם זיכרון אבסולוטי כמו שהראה לך דלריוס. כרגע, אתה כותב שטויות ולכן הערך שלך לפורום הוא כקליפת השום. אתה כמובן יכול להוכיח לי שאני טועה ושיש לך מה לתרום באמת. אז גם תוכל להיות מעט ציני וסרקסטי כלפי אחרים במסגרת כללי הפורום.

ועכשיו, תנשום רגע ותירגע. תקרא מתחת לניק שלי מה אני עושה כאן ותשקול היטב לאן אתה רוצה להמשיך מכאן.

איללכא...ושבוע מבורך