מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : טיפול ואחזקה של אופנוע ראשון

roiziboy
29-05-2018, 12:30
אהלן,

אז קניתי את האופנוע הראשון שלי, z250 עם abs.
בתור בן אדם ללא ידע מכני/טכני אשמח להמלצות איך כדאי לי לשמור על האופנוע כדי שיאריך חיים. החל משטיפה (סמרטוט לח? מה מותר להרטיב ומה אסור?) ועד שימון שרשרת כל כמה זמן מומלץ ואיך עושים אל זה. ואם יש עוד דברים שכדאי "לטפל" בעצמי מלבד טיפולים תקופתיים במוסך.

תודה רבה!

r3dt4g
29-05-2018, 12:36
בנוסף לטיפולים התקופתיים

נהוג לשמן שרשרת כל תדלוק שני
במקרה שלך יש לך מיכל דלק קטן אז כל 4 תדלוקים
ניקוי זה כל 800 עד 1000 ק"מ

בדיקת לחץ אוויר בצמיגים בכל תדלוק

שטיפת הכלי אפשר עם צינור, לאחר השטיפה צריך לשמן שרשרת
כל עוד המים לא נכנסים מתחת למושב איפה שהמצבר, אז אין בעיה

roiziboy
29-05-2018, 17:37
תודה. מה ההבדל בין שימון לניקוי ואיך מבצעים כל אחת מהפעולות האלה?

Ori.b
29-05-2018, 21:11
קודם כל מזל טוב ותתחדש.
בנוגע לניקוי ושימון, ניקוי המשמעות לנקות את השרשרת מכל ה׳סחלה׳ שנדבק אליה, יש תרסיסים יעודיים ויש גם כל מיני תחליפים כמו wd40 (למרות הרבה דעות הוא לא הורס שום דבר ואף מנקה מצוין, מורכב ברובו מקרוסין - המרכיב העיקרי של כל שאר מנקי השרשרות היעודיים למינהם) אז בקיצור - אל תפחד.
העניין הוא שאחרי ניקוי טוב תצטרך לשמן טוב, השימון הוא עבור ה-O רינגים שעל השרשרת (ממליץ שתראה כמה סרטונים ביו טיוב שתבין בידיוק על מה אני מדבר), דרך אגב - שימון טוב אין משמעותו לשפוך שמן בטירוף (לא בשרשרת רציפה כמו שיש באופנוע שלך למשל) אלא שימון דק במקומות הנכונים (שוב - ממליץ שתראה כמה סרטונים מסבירים את זה ממש לא רע).
לפני השימון עדיף שתרכב קצת על האופנוע, יעזור לשמן להגיע למקומות הנכונים לתוצאה יעיליה יותר.

אני אישית משתמש לניקוי בgreen cleaner, לשימון בפוטו ליין יעודי לשרשרת (אוהב אותו בגלל שהוא דביק ולא משפריץ על כל חלקי האופנוע לאחר השימון).
יש עוד הרבה מאוד אפשריות בשוק, לא תמיד היקיר ביותר יתן את התוצאה הטובה ביותר - תנסה, עם הניסיון תגיע לפייבוריטים שלך.

המון בהצלחה!

roiziboy
30-05-2018, 01:38
תודה רבה! מלבד שימון וניקוי שרשרת, יש עוד דברים שמומלץ לעשות כדי לשמור בצורה הכי טובה על הכלי?

alexsupreme
30-05-2018, 15:58
תודה רבה! מלבד שימון וניקוי שרשרת, יש עוד דברים שמומלץ לעשות כדי לשמור בצורה הכי טובה על הכלי?

תשמור אותו במקום מוצל עם כיסוי. השמש הישראלית רוצחת.