צפייה בגרסה מלאה : החלפת שמן באופנועי קוואסקי בארץ לעומת בחו"ל
FoxLight
02-06-2018, 03:15
חיפשתי ספר רכב לאופנוע שלי Z250sl ולהפתעתי אני מגלה שהטיפולים הקטנים(6000 ק"מ ו 18,000 ק"מ) בכלל לא דורשים החלפת שמן, אלא כל 12,000
למה בארץ מטרו כן דורשים?
בכלל כל החלק הזה שמראה את הלוח זמנים לטיפולים לא נמצא בכלל בחוברת בעברית.(רק בדיקות יומיות נמצא)
ולא רק בספר רכב ראיתי את זה, אלא גם בפורומים בכל.
למה זה ככה בארץ?(זה היצרן דורש או כיסוי תחת של הרצון של מטרו שאנשים ילכו למוסך יותר פעמים?)
זה מאוד הפתיע אותי.
Dresdner
02-06-2018, 15:22
זה דבר ידוע גם ברכבים וגם באופנועים וזה לא רק ישראל, יש הבדלים גם בין אירופה לארצות הברית.
את הסיבות אפשר רק לנחש כי יש כאן הרבה מרכיבים שאחד מהם גם פוליטיקה.
חלק אומרים שהיבואן שעושה הכי הרבה רעש מקבל מה שהוא רוצה והיבואנים עושים הרבה רווח מכניסות למוסך ככה שזה הגיוני שמבחינתם תחליף שמן כל שבוע (אצלהם כמובן).
חלק אומר שזה קשור לאקלים, היצרן מתאים את הטיפולים לפי האקלים ביבשת שבו האופנוע נמכר.
ויש כמובן את הלובי הירוק, פחות החלפת שמנים פחות שמן משומש, יותר טוב לאיכות הסביבה.
ואולי יש עוד אבל בשורה התחתונה לפחות אני לא ראיתי תשובה משכנעת ממקור מוסמך לגבי ההבדלים במרווחי הטיפולים בין מדינות או יבשות.
FoxLight
02-06-2018, 16:55
זה דבר ידוע גם ברכבים וגם באופנועים וזה לא רק ישראל, יש הבדלים גם בין אירופה לארצות הברית.
את הסיבות אפשר רק לנחש כי יש כאן הרבה מרכיבים שאחד מהם גם פוליטיקה.
חלק אומרים שהיבואן שעושה הכי הרבה רעש מקבל מה שהוא רוצה והיבואנים עושים הרבה רווח מכניסות למוסך ככה שזה הגיוני שמבחינתם תחליף שמן כל שבוע (אצלהם כמובן).
לא הבנתי למי היבואן עושה רעש, ממי הוא מקבל מה שהוא רוצה?
חלק אומר שזה קשור לאקלים, היצרן מתאים את הטיפולים לפי האקלים ביבשת שבו האופנוע נמכר.
ויש כמובן את הלובי הירוק, פחות החלפת שמנים פחות שמן משומש, יותר טוב לאיכות הסביבה.
ואולי יש עוד אבל בשורה התחתונה לפחות אני לא ראיתי תשובה משכנעת ממקור מוסמך לגבי ההבדלים במרווחי הטיפולים בין מדינות או יבשות.
תודה.
Shasha127
02-06-2018, 19:03
למה לא פשוט להרים טלפון ליבואן לספר לו שהורדת את הספר המקורי של האופנוע והוא לא תואם לטיפולים בארץ ואתה מבקש להבין הכצעקתה?
ממה ששמעתי ובדקתי לרוב עיקר הבעיה באיבוד תכונות השמן עקב עבודה מאומצת ו\או תנאי אקלים. כל סוג שמן מאבד את תכונותיו בקצב אחר, שמן איכותי של חברות טובות ישמור על תכונותיו הרבה יותר משמן לא איכותי. מכיוון שידוע אופי הכלי אבל לא ידוע אופי התפעול (ולרוב בארץ יש נטייה לקחת כל כלי אל הקצה), האקלים פה יחסית חם לאירופה ואין הגבלה על סוג שמן ספציפי - עדיף ובריא יותר למנוע להחליף שמן במרווחים תכופים יותר.
Dresdner
02-06-2018, 22:17
תודה.
היבואן ליצרן שבעצם הוא זה שכופה את מרווחי הטיפולים על היבואנים.
יש לי חבר באנגליה והוא אחד ממנהלי המותג של רנו באנגליה ולפי מה שהוא אמר לי יש הרבה חיכוכים בין המוסכים היבואנים והיצרן סביב הנושא הזה ורנו UK הצליחה לכופף את היצרן שיוריד את המרווח למכוניות מסויימות שהם הלחם והחמאה של המוסכים
Dresdner
02-06-2018, 22:21
ממה ששמעתי ובדקתי לרוב עיקר הבעיה באיבוד תכונות השמן עקב עבודה מאומצת ו\או תנאי אקלים. כל סוג שמן מאבד את תכונותיו בקצב אחר, שמן איכותי של חברות טובות ישמור על תכונותיו הרבה יותר משמן לא איכותי. מכיוון שידוע אופי הכלי אבל לא ידוע אופי התפעול (ולרוב בארץ יש נטייה לקחת כל כלי אל הקצה), האקלים פה יחסית חם לאירופה ואין הגבלה על סוג שמן ספציפי - עדיף ובריא יותר למנוע להחליף שמן במרווחים תכופים יותר.
איטליה וספרד לא שונות מישראל בפקקים בערים הגדולות ובחום, גם שם לוקחים לקצה ויש יותר קילומטרים של כביש לעשות זאת.
בנוסף גם בארצות הברית יש מדינות שאפילו יותר חמות מישראל ועדיין אין ממש קורלציה בין ההמלצות השונות
Dresdner
02-06-2018, 22:29
עוד דוגמא, בכל ארצות הברית מהמדינה הקרה ביותר לחמה ביותר מזדה CX 5 צריכה להחליף שמן כל שנה או 12000 קילומטר, באירופה אותו רכב אותו מנוע 20000 ק"מ או שנה.
FoxLight
02-06-2018, 23:58
עוד דוגמא, בכל ארצות הברית מהמדינה הקרה ביותר לחמה ביותר מזדה CX 5 צריכה להחליף שמן כל שנה או 12000 קילומטר, באירופה אותו רכב אותו מנוע 20000 ק"מ או שנה.
ובארץ? בטח 15K
shochats
03-06-2018, 14:49
עוד דוגמא, בכל ארצות הברית מהמדינה הקרה ביותר לחמה ביותר מזדה CX 5 צריכה להחליף שמן כל שנה או 12000 קילומטר, באירופה אותו רכב
אותו מנוע 20000 ק"מ או שנה.
אתה בטוח שזה לא 12K מיילים ? כי אז זה יהיה מאוד הגיוני.
הסתכלתי בספר ואחרי 6 שנים עם קוואסקי גיליתי שאתה צודק!
בכל מקרה, אני מחליף פעם בשנה (סביב 4000 ק"מ בשנה)
Dresdner
04-06-2018, 08:34
אתה בטוח שזה לא 12K מיילים ? כי אז זה יהיה מאוד הגיוני.
עשיתי לכם את השירות והמרתי את המיילים לקילומטרים
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft