התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ak550 - עדכונים

2 Strokes
15-06-2018, 14:16
הקטנוע החדש של קימקו.
הושק ב 2017 והופץ ב 2018 ולמרות זאת יש כמה חתיכות שהיו ב 2017 וכבר יש ביקורות עליו (לטווח ארוך) מאנשים.

החלטתי מכמה סיבות לפתוח את השרשור הזה פה:
(א) בגלל שאני לא מוצא מידע בשום מקום באינטרנט הישראלי על הקטנוע.
(ב) בגלל שיש קבוצה שפתח סיני (מלוסי) ודואג להשאיר אותה סגורה ולא נותן כניסה לאנשים ללא הקטנוע.
(ג) אין כל ביקורת עליו באתר (מפי אנשים ו/או המערכת) לטווח ארוך.

החלטתי לעקוב אחרי קבוצות טאיווניות ולראות מה קורה.

אז הינה הממצאים אחרי חודשיים של מעקב:
1. אין תלונות על המנוע בכל צורה שהיא, גם מפי אנשים שעשו 10 אלף.
2. יש ביקורת על אופנוע שעבר בדיקה ב 4000 הוא עם ארגז מלא לרוב (כך טוען האדם) ולרוב גם סוחב אדם נוסף - הוריאטור, הרצועה והקלאץ נראים כמו חדש, גם אין ירידה כלשהי בביצועים.
3. הפלסטיקה, למרות היותה נראית מעפנה לא נשברת בקלות גם עם אנשים שהוא נפל להם על הצד.
4. החיסרון - יש קטנועים שיש להם היווצרות חורים בחלקים מסוימים של חיבורים לזנב השלדה ו/או ברזלים שמחברים חלקים מסוימים לשלדה מאחורה.

אז יש גם חסרונות לכל דבר חדש, לצערי.
אני אשמח אם מישהו מבעלי הקטנוע (המבינים במכאניקה) יגידו את דעתם הנוספת פה.

נ.ב
החלטתי לרשום את זה בגלל שאני מכיר כמה אנשים המתלבטים לקנול קטנוע כזה, בדקו פה ולא היה כל מידע עליו.

Sent from my MI 5X using Tapatalk

mudale222
15-06-2018, 17:49
תודה
זה שלדת זנב פריקה שאפשר להחליף או לא? אם לא זה בעיה רצינית.

ayalzo
15-06-2018, 18:22
שאלת אגב.
כתבת בשרשור אחר שהמנוע מבוסס על מנוע ה650 שקימקו מייצרים לbmw.
לא מצאתי סימוכין לכך בשום מקום ואשמח אם תוכל להפנות.

2 Strokes
15-06-2018, 23:08
תודה
זה שלדת זנב פריקה שאפשר להחליף או לא? אם לא זה בעיה רצינית.קשה לי להבין את התרגומים הטיוואנים לעומק (פייסבוק לא חסק בזה וגם לא גוגל) אבל נראה לי שכן.
אל תתפוס אותי במילה אני משער רק בגלל שהוא העתקה של הטימקס.

אני עוד כמה ימים אסיים את עיסוקיי ואוריד מדריך למוסכים ואקרא עוד קצת עליו.

2 Strokes
15-06-2018, 23:50
שאלת אגב.
כתבת בשרשור אחר שהמנוע מבוסס על מנוע ה650 שקימקו מייצרים לbmw.
לא מצאתי סימוכין לכך בשום מקום ואשמח אם תוכל להפנות.

לצערי אין אפילו תמונות פתוחות של המנוע עצמו כך שלא ניתן לדעת בוודאות אבל...
הרעש שמופק מן המנוע של C650 והרעש של ה-AK550 זהים בדיוק.
רק מבנה זהה בדיוק לזה של ה-650 יתן את אותו הרעש, כל שינוי קטן במבנה יפגע ברעש.

מעבר לזה, היו אנאליסטים שדיברו על כך שלקימקו לא היו משאבים לפתח מנוע משלה ולהתחרות בטי מקס, לכן יצא להם טוב שבאו הגרמנים והשתתפו במיזם.
ככה קימקו קיבלה הזדמנות לשבת על מנוע קיים ולפתח מוצר משלה (כמדומני היא פיתחה בעבר את המנוע ל-J300 ולקחה ממנו דברים לעצמה, כך שהפעולה הזו לא חדשה).

ברגע שיהיה איזה צרפתי, איטלקי,..., ערס שיפתח אותו כדי להחליף לו את הבכונות למלוסי או לשים עליו טורבו נדע עד כמה הוא מדויק למקור.

2 Strokes
16-06-2018, 07:53
הינה עוד עדכון:

Would like to ask about the owners, your car ride to the current mileage and warranty times?

I know that AK's problems (the brake fluid in the front axle of the brake oil fork before the oil spill flashes and the taillights do not turn on after the gas burner switch does not respond. The battery hangs up the Bluetooth version of the instrument and cannot connect to the mobile phone and the navigation is not connected to the case). His own car was riding more than 41xx out of warranty 3 times ... (dashboard taillight battery) The most pull is the new car has not yet ride the instrument version of the blue bud not even update the useless direct warranty replacement
And what's wrong with these days is the engine Case burst? The bad is really amazing. The original factory also said that it is human factors that do not warrant new ones. Everybody’s car seems to have something more or less wrong with me. Although it is now broken, it is good to have a new replacement part, but after 2 years After the warranty?
The technical progress of Gwangyang is obvious to all. We dare not say that the car will not be a problem, but the product quality defect rate is really high. It is said that there are only so many senses and there is no intention to sell cars. Please do not discuss the guns and welcome owners to discuss. Under the exchange, thank you.

זה תורגם ישירות אבל לפי מה שנראה הקטנוע הזה סבל מבעיית מנוע אחת ו מבעיות חשמל תמידיות.
הוא היה 3 פעמים בחברה ועדיין יש לו בעיות.
כלום לא מושלם, יש לכל חברה פאק בייצור.

copa
16-06-2018, 12:19
למישהו יש הערכה לגבי כמה כלים כאלו כבר מסתובבים בחוץ ?
ראיתי אולי אחד/שניים על הכביש במו עיני
מעניין אם זה בגלל שהמכירות לא מצליחות להתרומם או שפשוט הייתי חסר מזל

אביעד אברהמי
16-06-2018, 12:45
למישהו יש הערכה לגבי כמה כלים כאלו כבר מסתובבים בחוץ ?
ראיתי אולי אחד/שניים על הכביש במו עיני
מעניין אם זה בגלל שהמכירות לא מצליחות להתרומם או שפשוט הייתי חסר מזל

סביב 120

ayalzo
16-06-2018, 17:49
לי היה c600, והקימקו לא נשמע כמוהו.
לגבי תמונות, יש ברשת תמונות הדמיה של המנועים, הם נראים דומים, אבל כאמור, זאת לא מידה.

כRובי
16-06-2018, 19:57
(כמדומני היא פיתחה בעבר את המנוע ל-J300 ולקחה ממנו דברים לעצמה, כך שהפעולה הזו לא חדשה).

ה-J300 קיבל את מנוע ה-DOWNTOWN 300. כפי שהוא. לא פיתוח מיוחד ולא כלום.

2 Strokes
17-06-2018, 14:53
ה-J300 קיבל את מנוע ה-DOWNTOWN 300. כפי שהוא. לא פיתוח מיוחד ולא כלום.צודק.
אבל לאחר בדיקה, קוואסקי עזרה להם לשפר את המחשב והדיוק של המנוע.
ובכך יצא כלי חדש ב 2014 לשתי החברות.

יש לומר שקוואסקי פנו לקימקו כדי להעצים מכירות בשוק הקטן. קימקו פתחו בשבילם כלי (בצמוד אליהם) וקיבלו ניהול מחשב מנוע חדש בתמורה וכסף.
בקיצור קימקו מחברת חלפים להונדה הפכה למעצמה חכמה.

Dresdner
17-06-2018, 17:23
צודק.
אבל לאחר בדיקה, קוואסקי עזרה להם לשפר את המחשב והדיוק של המנוע.
ובכך יצא כלי חדש ב 2014 לשתי החברות.

יש לומר שקוואסקי פנו לקימקו כדי להעצים מכירות בשוק הקטן. קימקו פתחו בשבילם כלי (בצמוד אליהם) וקיבלו ניהול מחשב מנוע חדש בתמורה וכסף.
בקיצור קימקו מחברת חלפים להונדה הפכה למעצמה חכמה.

לשפר את המחשב זה לכל היותר דברי פורומים או מחלקות מארקטינג משועממות, אף פעם אי אפשר באמת להוכיח את זה ובכל מקרה את מי זה מעניין אם עזרו או לא בסופו של יום זה מנוע של קימקו ומה זה משנה אם (למשל) השבב של הABS הוא של בוש או קונטיננטל.
גם למה קימקו צריכה את קוואסקי לשפר תוכנה? קואסקי בעצמה היא לא אורים ותומים בטכנולוגיה, הקונצרן קוואסקי אומנם ענק אבל חטיבת האופנועים היא רק פסיק בשורת הרווח שלו וקוואסקי היא יצרן אופנועים יחסית קטן, לא בדקתי נתונים אבל לא התפלא אם קימקו גדולה מקוואסקי

2 Strokes
17-06-2018, 18:15
קוואסקי רצו מוצר חדש בקטנועים כי הם ראו בזה שוק שגדל.
קימקו ראו בזה הזדמנות לשפר קטנוע שנטחן בשוק (לאחר פניית קוואסקי אליהם).
אם לא קוואסקי הכלי הזה היה נמכר כמו שהוא עד היום. הוא עושה עבודה לא רעה אחרי הכל גם בדגם הישן.

מעבר לזה:
קוואסקי (בכללי) ענקיים ליד קימקו אבל קטנים בקטנועים לידם, אז הם פנו אל מי שיש לו יותר ניסיון.

Dresdner
17-06-2018, 19:13
קוואסקי רצו מוצר חדש בקטנועים כי הם ראו בזה שוק שגדל.
קימקו ראו בזה הזדמנות לשפר קטנוע שנטחן בשוק (לאחר פניית קוואסקי אליהם).
אם לא קוואסקי הכלי הזה היה נמכר כמו שהוא עד היום. הוא עושה עבודה לא רעה אחרי הכל גם בדגם הישן.

מעבר לזה:
קוואסקי (בכללי) ענקיים ליד קימקו אבל קטנים בקטנועים לידם, אז הם פנו אל מי שיש לו יותר ניסיון.

קוואסקי זה קונצרן ככה שאתה צריך להשוות את חטיבת האופנועים של קוואסקי עם קימקו וכאן לפחות לפי האינטרנט קימקו מוכרים יותר, מרוויחים יותר ומעסיקים יותר עובדים.

2 Strokes
17-06-2018, 22:10
קוואסקי זה קונצרן ככה שאתה צריך להשוות את חטיבת האופנועים של קוואסקי עם קימקו וכאן לפחות לפי האינטרנט קימקו מוכרים יותר, מרוויחים יותר ומעסיקים יותר עובדים.בוא נתחיל בזה שזה לא נכון...

קימקו מוכרת קטנועים מה שקוואסקי לא.
אם אתה בודק לפי שווקים מסוימים אז לדוגמה קימקו לא חזקה ב uk, fr, it כי שם קיימות פיג'ו ופיאג'ו שמוכרות יותר (בסגת הקטנועים) ולכן קוואסאקי בטוח מוכרת יותר (כי אופנועי ספורט/אנדורו/מוטורקרוס נמכרים כמו זבל באדמת נפוליאון).

לגבי השוק האסייתי.
יש מדינה אחת שקימקו עדיין לא נמצאת בה וזו הודו (שזה נתח שוק עצום). בכל השאר ימאהה מוכרת יפה, קימקו וגם קוואסקי (400 ומתחת). אבל קימקו מוכרת יותר מבחינת יחידות כי קטנועי 125/200 נמכרים המון באינדוניזיה, טיוואן וכו'.
קימקו לא מוכרת בהודו (עד תחילת 2019, לשם היא תכנס גם עם הקטנוע החדש) והיא אכן מפסידה כספים. מצד שני קטנוע 125 של קימקו לא מכניסים כמו 250/400 נינג'ה או H2.
כמות יחידות זה יפה, אבל עדיין אנשים מעדיפים במדינות אסיה 250R(R) משתי החברות ולא סתם קטנוע.
מעבר לזה בשווקים האסייתים יש עדיין את ג'ילרה 50, הירו 150, Pcx 150 שנותנים פייט מטורף לקימקו ופחות לירוקים.

ואני לא אוהב את קוואסקי בשיט...סתם מציין דברים. אני דווקא אוהב הונדות באופנועים (לדעתי הם מוכרים הכי הרבה בעולם, זו דעה - לא בדקתי).
אוסיף ואגיד שקימקו היא חברת חלפים במקור ולכן היא מעסיקה עובדים למען חברות אחרות - ייצור חלקים תמידי.

אשמח לראות איפה ראית נתונים כאלו...

Dresdner
17-06-2018, 23:25
בוא נתחיל בזה שזה לא נכון...

אם אתה בודק לפי שווקים מסוימים אז לדוגמה קימקו לא חזקה ב uk, fr, it כי שם קיימות פיג'ו ופיאג'ו שמוכרות יותר (בסגת הקטנועים) ולכן קוואסאקי בטוח מוכרת יותר (כי אופנועי ספורט/אנדורו/מוטורקרוס נמכרים כמו זבל באדמת נפוליאון).

לגבי השוק האסייתי.
יש מדינה אחת שקימקו עדיין לא נמצאת בה וזו הודו (שזה נתח שוק עצום). בכל השאר ימאהה מוכרת יפה, קימקו וגם קוואסקי (400 ומתחת). אבל קימקו מוכרת יותר מבחינת יחידות כי קטנועי 125/200 נמכרים המון באינדוניזיה, טיוואן וכו'.
קימקו לא מוכרת בהודו (עד תחילת 2019, לשם היא תכנס גם עם הקטנוע החדש) והיא אכן מפסידה כספים. מצד שני קטנוע 125 של קימקו לא מכניסים כמו 250/400 נינג'ה או H2.
כמות יחידות זה יפה, אבל עדיין אנשים מעדיפים במדינות אסיה 250R(R) משתי החברות ולא סתם קטנוע.
מעבר לזה בשווקים האסייתים יש עדיין את ג'ילרה 50, הירו 150, Pcx 150 שנותנים פייט מטורף לקימקו ופחות לירוקים.

ואני לא אוהב את קוואסקי בשיט...סתם מציין דברים. אני דווקא אוהב הונדות באופנועים (לדעתי הם מוכרים הכי הרבה בעולם, זו דעה - לא בדקתי).
אוסיף ואגיד שקימקו היא חברת חלפים במקור ולכן היא מעסיקה עובדים למען חברות אחרות - ייצור חלקים תמידי.

אשמח לראות איפה ראית נתונים כאלו...

לא בודק לפי שווקים אלה לפי כמות דו גלגלי שיוצא מהמפעל.
קטנועים נמכרים באסיה בכמויות מטורפות ולכן הונדה היא מספר אחת במכירות לא בגלל האופנועים הכבדים שלהם אלה בגלל הקטנועים והאופנועים הקטנים שלהם.

המפעלים של KYMCO פולטים 570,000 דו"ג בשנה קוואסקי לא רחוקים עם 540,000 דו"ג
גם בשורת הרווח וכמות העובדים (לקימקו יש מפעלים פזורים בכמה מקומות באסיה) קימקו עוברת את קוואסקי.

המידע לא נמצא במקום אחד ולקחתי פיסות מידע מכמה מקומות שונים.

קוואסקי צריכים את קימקו אבל קימקו לא ממש צריכה את קוואסקי אלה אם היא תתחיל ליצר אופנועים כבדים.

להזכירך קוואסקי עשתה כמה מהלכים תמוהים בעבר שמעידים על מחלקת פיתוח קטנה כמו לקנות מסוזוקי וי סטרום לצבוע אותו בכתום ולקרוא לו KLV.

Dresdner
18-06-2018, 08:34
אגב מתוך היצרניות מהמזרח קימקו וקאווסקי מאד קטנות, ימאהה, הונדה וסוזוקי מיצרות בשנה בעשרות ואפילו מאות אחוזים יותר.

ועוד פרט מעניין, לקימקו וקוואסקי יש חברה משותפת בשם CK&K והם מיצרים מנועי מכסחות דשא, מנועים לגנרטורים וכו.

2 Strokes
18-06-2018, 11:53
נכון...
אני רואה עשית מחקר שלם (:

בהמשך אעדכן את נפוסט בקשר למדריך של קימקו

2 Strokes
20-06-2018, 11:54
אופנועים חדשים
רצועת הנעה אמורה להחזיק 20 אלף לפחות, לפי הטימקס.
אבל הטימקס גם לא מגיע כמעט ל 190 אז דיי מעניין הנושא.

עוד לא ראיתי Ak עם שרשרות (עדיין).https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180620/f2242f2aea220c4b44dabb22ee0a9513.jpg

עריכה:
גם כל 3-6 חודשים מישהו מעלה פוסט על החלפת הבטריה במפתח.

ayalzo
20-06-2018, 12:48
התמונה זה בקימקו?

2 Strokes
20-06-2018, 12:50
התמונה זה בקימקו?כן...ak550

2 Strokes
20-06-2018, 15:11
אופנועים חדשים
רצועת הנעה אמורה להחזיק 20 אלף לפחות, לפי הטימקס.
אבל הטימקס גם לא מגיע כמעט ל 190 אז דיי מעניין הנושא.

עוד לא ראיתי Ak עם שרשרות (עדיין).https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180620/f2242f2aea220c4b44dabb22ee0a9513.jpg

עריכה:
גם כל 3-6 חודשים מישהו מעלה פוסט על החלפת הבטריה במפתח.

Sent from my MI 5X using Tapatalkעדכון
המייל המדויק של הקטנוע הוא 7000.
ב 3000 ומשהו מייל נעשתה בדיקה שגרתית בה כנראה המוסך עשה כיוון שגוי לרצועה ולכן היא קורסת.
הדבר לא נעשה במוסך של קימקו.

jkob.s
20-06-2018, 21:48
רק אומר. רצועה מקורית בbmw f800st מחזיקה 80 אלף ק"מ בלי שום בעיה.

Dresdner
21-06-2018, 08:22

נסה למתוח אותה יותר מידי ונראה מה קורה

מיסטר T
21-06-2018, 14:54
בוא נתחיל בזה שזה לא נכון...

https://www.mako.co.il/cars-motorcycle/scooter/Article-04050a36802f341006.htm

tree
21-06-2018, 16:27
הדו"ג הראשון שלי היה קימקו קוואנון ואני לתומי תמיד חשבתי שאני לא אוהב לרכב על קטנועים.

2 Strokes
21-06-2018, 17:31
https://www.mako.co.il/cars-motorcycle/scooter/Article-04050a36802f341006.htmלא הבנתי מה אתה מנסה להגיד פה.

קוואסקי מוכרת קטנוע לא קטנועים (דיברנו על זה).
קימקו מוכרת בדיוק 2 אופנועים.

הכוונה במשפט שלי הייתה שקימקו מוכרת יותר כלים אבל קווסאקי מוכרת כלים לנתח שוק יוקרתי יותר ולכן קווסאקי תכניס יותר כסף.

תסתכל במדויק על מה התווכחנו, גם על המנוע של j300 שהוא בכלל קימקו.

2 Strokes
21-06-2018, 18:01

אתה מסתכל על דברים לא נכונים.

אם אני לא טועה (בבקשה תקן אותי Dresdner אם אני טועה בדבר הבא) הדגם שדיברת עליו הוא בכלל אופנוע (דה!) שעובד בטווח סלד נוח של 3.5k והרצועת הנעה שלו גדולה יותר.

בחישוב מתמטי פשוט (או היגיון)
אם יש לי קוטר גדול יותר שעובד בפחות סלד הוא יחיה זמן גדול יותר.
טי-מקס (לצורך העניין) עובד ב 7 אלף סלד (כי הערסים ידם קלה על ההדק) וקוטר הרצועת הנעה שלו קטן הרבה יותר מהדגם שהבאת.
*אנחנו מניחים ששתי הרצועות עשויות בדיוק מאותם החומרים...(מה שגם שגוי אבל נגיד).

מעבר לזה והכי קריטי!!! אם תיקח רצועת הנעה (גם ברזל) ותמתח אותה מעל למה שצריך (כן לרצועה יש חופש מוגדר מראש) היא תשבר מהר יותר - כבר קרה עם טימקסים/אופנועי שטח, כביש וכו'
הערה: הרצועות מגומי עשויות מסיבים בפנים (יש המון תמונות באינטרנט להמחשה), בנויות ממש כמו בטכנולוגיה של צמיג (הרעיון דומה - בנייה בשכבה על שכבה). ברגע שאתה משחרר אותן יותר מידי או מותח, הסיבים הפנימיים לא מגיבים טוב ובמקרה הגרוע מה שקורה נראה בתמונה למעלה.

2 Strokes
21-01-2019, 23:01
אני מצטער על ההקפצה אבל אני לא רוצה לפתוח שרשור נוסף, עדיף פשוט לרכז כאן הכל בצורה יותר ברורה.

אז עדכון נוסף:
-נכון להיום לא מצאתי שום בעיות עם המנוע של ak550 באינטרנט (נשמח לשמוע מישהו בעל הקטנוע שיסתור אותי).
-נכון להיום לא מצאתי חוברת באנגלית, הכל בשפות אחרות.

ומצאתי רשימת תקלות (שדיי חוזרות על עצמן בכמה מקומות) והחלטתי להעתיק אותה ולהציג כאן (באנגלית):
Hello,*
This list is not intended to scare potential buyers or to discourage the "happy" owners of this beautiful machine.*
I admit I had moments of discouragement and when I stumbled on your forum it gave me a little comfort, not to see the problems of others but especially to find that I was not the alone and that the problems found their solutions little by little, especially for the first models of 2017. Here is my blacklist:*
- Replacement throttle body (K16100-LG-E00) - WARRANTY.*Nov 2017 and K8812*
- Fork Spi Seals (K51423-KED9-900) - Nov 2017 WARRANTY*
- G and D Mirrors (K88110 and K88120 LGC6) - WARRANTY
- Replacement Heated*
Grips*- WARRANTY - March 2018*- Tank Level Gauge Repair - (37800-LGC6-E00) WARRANTY - March 2018*
- Complete Instrument Panel Replacement - (37200A-LGC6-E01) - WARRANTY - June 2018.*
- Neiman Contactor Replacement - (35101-LGC6-315) - WARRANTY - Nov 2018.*
- Replacement Fuel Pump Beam (37800-LGC6-E00) WARRANTY - Nov 2018.*
- Replacement Rear Crown and Belt Assembly (41201 and 40530 LGC6) - WARRANTY - Nov 2018*
- Replacement Rear Light (33700-LGC6 - E00) - WARRANTY - Dec 2018*
Upgrade Lighting Controller and Replacement Tire Pressure Control Module - WARRANTY REMINDER - Dec 2018
And since yesterday back to the workshop for a new replacement of defective heating handles!*
Well let's hope the worst is over.*
That said, I am still satisfied with the handling and the liveliness of the engine and I take a lot of pleasure to ride (when I roll!)*

Now I prepare a mail to customer service to ask (require !!) - an extension of warranty So if any of you at the exact address of*the customer service*I'm interested because I can not find it on the Kymco website

יש לציין כי הכל תורגם מפורם צרפתי (ישירות ע"י גוגל) ואם יש אי הבנות אז זה ברור.
אציין בנוסף כי כל הבעיות האלו טופלו בעולם (אם קרו) במסגרות האחריות - השאלה אם כולן יטופלו בעופר אבניר במסגרת האחריות?

-בנוסף, היו כמה פגמים בייצור (קורה תמיד) עם שלדות מסוימות / חישוקים וכו'. בעיות אלו היו ספציפיות ולא ראיתי ניצוצות שלהן בצורה חוזרנית.

-אחרון חביב: כל מוסכניק אשר שאלתי לגבי הכלי אמר בקיבעון "רק tmax" שנשאלו "למה?" ענו דברים בסגנון "אתה משווה ימאהה לקימקו?" או "ימאהה אחי" ועוד תשובות חסרות בסיס. אציין שזה חוסר מקצועיות מכל המוסכים שביקרתי בהם בתל אביב! ממליצים בעיוור על כלי בגלל הקיבעון ו/או הרווח במכירת חלקים.

לסיכום:
לדעתי זה קטנוע מעולה וזול ועדיף על tmax בהמון בחינות שעדיין סובל מחבלי לידה אשר יעברו בתום השנה הנוכחית (2019).
אשמח לעוד דעות מאנשים אשר מחזיקים כלי כזה ו/או מוסכניקים שכבר התעסקו עם כמה כאלו.

כRובי
22-01-2019, 09:00
-אחרון חביב: כל מוסכניק אשר שאלתי לגבי הכלי אמר בקיבעון "רק tmax" שנשאלו "למה?" ענו דברים בסגנון "אתה משווה ימאהה לקימקו?" או "ימאהה אחי" ועוד תשובות חסרות בסיס. אציין שזה חוסר מקצועיות מכל המוסכים שביקרתי בהם בתל אביב! ממליצים בעיוור על כלי בגלל הקיבעון ו/או הרווח במכירת חלקים.

אתה לא יכול לשאול "סתם" ולצפות לתשובה אמיתית. יש אינטרסים חבויים וברורים מאחורי הקלעים. מי מהם שפתוח לרכישת חלפים בהנחה מלאה או גבוהה ממטרו, יאמר לך "רק ימאהה". אותו סיפור לגבי מוסך שקונה חלפים מעופר אבניר ונהנה שם מהנחה מלאה ו\או סגור לקניית חלפים ממטרו, יאמר לך "רק קימקו".
בנוסף, תשווה עלויות טיפולים על פני 40,000 קילומטרים ותבין למה בעלי מוסכים "מעדיפים" שיהיה לך טימקס :-)

ice2k
26-01-2019, 14:11
חתיכת רשימה, כנראה לבן אדם הזה יש הרבה זמן פנוי ללכת למוסך.
מהרשימה שלו אצלי יש את המד דלק שמזייף (
Tank Level Gauge Repair). הוא מתחיל להבהב לי כבר אחרי נסיעה של 100-110 ק"מ, אחרי 160 הוא כבר זועק, זה נראה לי לא כלכך הגיוני. היתי פעמים אצלהם על זה: פעם ראשונה אמרו שהחליפו משאבת דלק או משהו כזה אך זה לא שינה דבר. בפעם השנייה אמרו לי שככה הכלי ואחרי חצי מיכל הוא מתחיל להבהב, מוזר.עוד שמתי לב שהצריכת דלק אצלי די גבוהה ולא תואמת את הממוצע שהכלי מציג בצג. אני עוקב אחרי כל התדלוקים ובינתיים הממוצע שלי זה 16.5 ק"מ לליטר. יש תידלוקים שגם 15. אני כרגע על 1400 ק"מ. עוד מהרשימה שלו - אני לא יודע אם החיישני לחץ אוויר מדייקים, אני יודע שיש דרך לעשות להם כיול (לא יודע אייך).

מה שעוד אני יכול להסכים איתו - הכלי באמת מהנה לרכיבה ומספק המון פאן ועם היגוי נהדר והיצמדות מפתיעה לאספלט כמעט בכל מצב. אלו לא דברים שציפיתי מכלי מהסוג הזה.

2 Strokes
28-01-2019, 00:56
מיותר לציין שכבר עשיתי את זה והבנתי טוב מאוד שאנחנו עדיין חברה מושחטת... לצערי

ModChiP
28-01-2019, 08:40
16.5 לליטר זה גרוע ביותר.
אתה ממלא עד שאתה רואה דלק שעומד לצאת מהמיכל, מאפס את האודומטר, ואז נוסע עד לתדלוק הבא, ממלא את המיכל, כמה שיצא לך אתה מחסיר מנפח המיכל וזה הצריכה האמיתית שלך.

ayalzo
28-01-2019, 22:11
לא,
הצריכה שלו היא כמות הקילומטרים שהוא נסע חלקי כמות הליטרים שהוא תדלק בפעם השניה (בהנחה ותדלק לאותה נקודה).

ice2k
28-01-2019, 23:54
בדיוק. מה שהבאתי פה הוא ממוצע כולל של 1400 ק"מ (ז"א כמות ק"מ חלקי כמות כוללת של דלק לא כולל התדלוק האחרון).
יש פה עוד מישהו עם הכלי שעוקב אחרי צריכת הדלק? שיכול לדווח אחרי כמה ק"מ הוא מתחיל להתריע? אני מקווה שאני לא לבד פה :smoke:

ModChiP
29-01-2019, 00:47
לא,
הצריכה שלו היא כמות הקילומטרים שהוא נסע חלקי כמות הליטרים שהוא תדלק בפעם השניה (בהנחה ותדלק לאותה נקודה).

צודק, טעות שלי.

יש אתרים שמראים צריכה מדודה שאנשים מדדו ולא בתנאי מעבדה.

2 Strokes
05-02-2019, 02:45
בדקתי בכל מיני אתרים אחרים ובסוף מצאתי מאמר שגם קפץ (אבל נכנסתי אליו אחרון).
כל הבדיקות והמאמר הראו את הדבר הבא:

Fuel Consumption

During our review, the Honda X-Adv was the most sober with a consumption of 3.21l / 100. Yamaha T-Max arrives behind but with a fuel consumption of 5.14l / 100. The AK 550 heels with 5.48l / 100. In other words, for these two scooters, the consumption is identical.

לא אגיד שהיא "זהה" אבל היא אכן דומה ויש תנודות למעלה ומטה בנושא. שני הקטנועים צורכים בין 5 ל-6 ליטר למאה קילומטר.

ModChiP
22-02-2019, 20:43
אני עם קימקו דאון טאון 300 עושה 25 קילומטר ליטר, משולב.
האם שווה עוד ליטר וחצי לכל 100 קילומטר, זה אתה תגיד.

ice2k
22-02-2019, 23:31
שני כלים שונים לגמרי, צריך גם לשאול האם שווה עוד 30,000 שקל על הכלי :) . אני חושב שמי שקונה אותו יודע מראש שכלי כלכלי הוא לא. לא כזה ולא מנסה להיות כזה. הדבר היחידי שניסו בקימקו זה שהוא יהיה יותר זול מה TMAX ויעקוף אותו בביצועים.

בינתיים נתקעתי בלי דלק פעם ראשונה :( ומצאתי את עצמי מסתובב בבוקר עם בקבוק פריגת ריק לחפש תחנת דלק. הכלי היה על בדיוק 200 ק"מ ולא הסכים להניע בבוקר, מפונק. מה שמקודם לא ציינתי זה שאני נוסע רק עירוני ונסיעה די עצבנית (אבל לא שוחט אותו או נוסע לא הגיוני), חייב להיות ראשון ולעקוף בכוח כל סיטואצית פחית מאיטה בכביש (וזה הכייף הגדול איתו) ולמרות הנסיעה העירונית איתו אני מוצא את עצמי לא מעט פעמים ב 140-150 קמ"ש בלי להרגיש בכלל שהגעתי לשם. ככה שכנראה אני אאלץ להשלים עם הצריכת דלק למרות שבאמת ציפיתי ל 18 ק"מ לליטר לפחות. בבין עירוני אני מאמין שיתן 19-20 אבל אין לי איך לראות את זה לאורך זמן (במד האלקטרוני שלו מראה לי 20-21 לליטר בבין עירוני, אבל לא בטוח לגביו).

ModChiP
23-02-2019, 00:26
אם אתה רק בעירוני אולי זה הגיוני הצריכה הזו.
מה שכן, כשהמחירים של הכלים האלו יירדו בתור יד שניה הם יהיו להיט.

M3rl1n
28-02-2019, 22:08
הוצאתי ak550 מעופר אבניר לפני יומיים דגם 2019.

נסעתי כ-150 ק"מ ושמתי לב לכמה בעיות:

1. הקטנוע מתקשה להניע לפעמים (מצריך 3-4 נסיונות)

2. האפליקציה של הטלפון מתנתקת מהקטנוע כל כמה זמן (לא מצליחה להחזיק את החיבור ליותר מחצי שעה) זה ממש מעצבן כי כשהטלפון מתנתק ניווט וכד' מפסיק לעבוד...

3. תוכנת הניווט היא סוג של בדיחה אין אפשרות לנווט למספר רחוב ספציפי, אתה צריך להגיע לרחוב רוטשילד 128?? אופס חבל כי הוא רק יודע מה זה רחוב רוטשילד אבל לא איפה זה מספר 128 אז בהצלחה בחיפושים!

4. מחמם הידיים הפסיק לעבוד ונורת החיווי שלו התחילה להבהב באדום (מעיד על תקלה לפי ספר יצרן) כשכיבתי והדלקתי את הכלי שוב הוא חזר לפעול רגיל אמשיך להיות במעקב.

5. הנורה של מצב המנוע (מצב ספורט = כחול, מצב גשם = כתום) מהבהבת לפעמים (כחול חלש --> כחול זוהר) אין לי מושג מה הוא מנסה להגיד לי. כאשר אני נוסע במצב גשם הנורה הכתומה נכבת לגמרי לסירוגין - אין שום הסבר לזה בספר יצרן.

לגבי ביצועים ומנוע עוד מוקדם לתת חוות דעה אבל לא שמתי לב לשום דבר יוצא דופן.

matanbar26
28-02-2019, 23:52
הוצאתי ak550 מעופר אבניר לפני יומיים דגם 2019.

נסעתי כ-150 ק"מ ושמתי לב לכמה בעיות:

1. הקטנוע מתקשה להניע לפעמים (מצריך 3-4 נסיונות)

2. האפליקציה של הטלפון מתנתקת מהקטנוע כל כמה זמן (לא מצליחה להחזיק את החיבור ליותר מחצי שעה) זה ממש מעצבן כי כשהטלפון מתנתק ניווט וכד' מפסיק לעבוד...

3. תוכנת הניווט היא סוג של בדיחה אין אפשרות לנווט למספר רחוב ספציפי, אתה צריך להגיע לרחוב רוטשילד 128?? אופס חבל כי הוא רק יודע מה זה רחוב רוטשילד אבל לא איפה זה מספר 128 אז בהצלחה בחיפושים!

4. מחמם הידיים הפסיק לעבוד ונורת החיווי שלו התחילה להבהב באדום (מעיד על תקלה לפי ספר יצרן) כשכיבתי והדלקתי את הכלי שוב הוא חזר לפעול רגיל אמשיך להיות במעקב.

5. הנורה של מצב המנוע (מצב ספורט = כחול, מצב גשם = כתום) מהבהבת לפעמים (כחול חלש --> כחול זוהר) אין לי מושג מה הוא מנסה להגיד לי. כאשר אני נוסע במצב גשם הנורה הכתומה נכבת לגמרי לסירוגין - אין שום הסבר לזה בספר יצרן.

לגבי ביצועים ומנוע עוד מוקדם לתת חוות דעה אבל לא שמתי לב לשום דבר יוצא דופן.

כלי חדש עם 150 ק"מ וכזאת כמות של תקלות? הדבר הראשון שהייתי עושה ביום ראשון זה ללכת למוסך המרכזי שיבדקו הכל.
כלי עם 150 קמ לא אמור לעשות בעיה אחת.

M3rl1n
01-03-2019, 01:03
כלי חדש עם 150 ק"מ וכזאת כמות של תקלות? הדבר הראשון שהייתי עושה ביום ראשון זה ללכת למוסך המרכזי שיבדקו הכל.
כלי עם 150 קמ לא אמור לעשות בעיה אחת.

צודק אבל אלה לא באמת תקלות חמורות:

- בעיות החיבור bluetooth יכולות לנבוע ממכמה סיבות עשיתי שיחזור להגדרות יצרן של מערכת הקטנוע אולי זה יפתור את הבעיה.
- תוכנת הניווט פשוט לא משהו אבל זה לא באמת קשור לקטנוע.
- הנורה של מצב המנוע לא מעידה בהכרח על תקלה פשוט אין לי מושג למה היא נדלקת לפעמים...

מה שמשיר את מחמם הידיים ואת בעיות כשמניעים שכן אין לי הסבר לזה...

בכל אופן אלך לעופר אבניר ביום ראשון לראות מה הם יגידו...

ayalzo
01-03-2019, 11:12
בעיות בהנעה יכולות לנבוע משני דברים.
א. תקלה במערכת ההזרקה. יש תופעה דומה מאוד במערכת הזרקה אחרת (?) של קימקו בדאון-טאון.
ב. וזאת בהקשר להרבה תלונות על תקשורת של המפתח קרבה עם הקטנוע, שהאימובילזר מקבל הפרעה כלשהי בתקשורת עם המפתח, ולא נותן להניע. רמז לזה יכול להיות חיווי אימובילייזר בעת ההתנעה.

ולאו דווקא בהקשר למקרה שלך,
לא יודע באילו תדרים עובדת כל מערכת, אבל מעניין אם יש קשר בין הניתוקים לפלאפון, ובין קשיי התקשורת למפתח (שתי בעיות נפוצות מאוד בפורומים בחו"ל).
ברכבים אחרים נתקלתי בשלל בעיות שנבעו מהפרעות אלחוטיות כתוצאה ממערכות שלכאורה לא אמורות לעבוד באותם תחומי תדרים, ובכל זאת, היו הפרעות.

nba188
01-03-2019, 11:42
יש קבוצת פייסבוק של בעלי Ak550 ויש שם המון תלונות על הבעיות הנעה..
אפילו באחד הפוסטים ניסו לארגן תביעה ייצוגית או תביעה מאורגנת של כמה חברים יחד

M3rl1n
01-03-2019, 12:16
יש קבוצת פייסבוק של בעלי Ak550 ויש שם המון תלונות על הבעיות הנעה..
אפילו באחד הפוסטים ניסו לארגן תביעה ייצוגית או תביעה מאורגנת של כמה חברים יחד

יש קישור לקבוצת פייסבוק? חיפשתי ולא מצאתי אותה...
הייתי אצל עופר אבניר היום אמרו שיום שישי יום קצר והמחסן חלפים שלהם סגור. רשמו את כל הבעיות וזימנו אותי ליום ראשון בבוקר.

עשו לי איתחול ושחזור הגדרות יצרן למערכת אבל בנסיעה הביתה הטלפון שלי התנתק פעמיים (בחצי שנה).
משהו מעניין ששמתי לב זה שכשאני מתנתק באמצע שהניווט מופעל המערכת לא מצליחה להתחבר מחדש וצריך לעצור בצד ולסגור אפליקציה ולפעמים אפילו את הסוויץ כדי שיתחבר מחדש. אבל כשהניווט לא פעיל חוויתי ניתוק קצר לכמה שניות ואז הוא הצליח לחבר את עצמו מחדש ללא התערבות.

בקשר למחם ידיים שמתי לב שהם שעוצמת החימום תמיד על המקסימום לא משנה איזו דרגה אני בוחר (יש שלושה דרגות) המחמם ידיים חם בצורה כזאת שאי אפשר לאחוז בידיות ללא כפפות (נראה לי באזור ה 80 מעלות)...

nba188
01-03-2019, 13:16
ניסיתי לתת לך קישור אבל חסמו את זה..

תרשום בפייסבוק
מועדון AK 550
וגם יש
Ak 550 israel club

ayalzo
01-03-2019, 13:29
אם יש תובנות (גם מהקבוצות) אשמח אם תעדכן כאן. זה יכול לעזור לכמה אנשים בסביבה שלי, תודה.

M3rl1n
01-03-2019, 16:04
אם יש תובנות (גם מהקבוצות) אשמח אם תעדכן כאן. זה יכול לעזור לכמה אנשים בסביבה שלי, תודה.

טוב נכנסתי לקבוצה וכתבת פוסט לגבי הבעיות שציינתי וישר קיבלתי תגובות שזה רק קצה הקרחון של הבעיות שיש לכלי :omfg:

סה"כ מאוד לא מעודד מה שהיה להם להגיד על הכלי...

יש אפילו חלק שמתכוונים לתבוע...

אז השאלה שלי מה אפשר לעשות עם כלי שיצא לפני יומיים עם 200 ק"מ???

יש בכלל אופציה של ביטול עסקה??

nba188
01-03-2019, 20:32
לא מאמין שיש לך אופציה לביטול עסקה ..אבל למכור ביד 2 במחיר גבוהה אני חושב שתוכל ללא בעיה.

בכל מקרה, יש לך אחריות למשך שנתיים..תתעקש שיטפלו לך בכל בעיה ..
בסופו של דבר מדובר בדגם חדש עם חבלי לידה ..אני מאמין שבעוד שנתיים בערך הכלי הזה יהיה ברמה מאוד גבוהה מבחינה טכנית

matanbar26
01-03-2019, 20:53
טוב נכנסתי לקבוצה וכתבת פוסט לגבי הבעיות שציינתי וישר קיבלתי תגובות שזה רק קצה הקרחון של הבעיות שיש לכלי :omfg:

יש בכלל אופציה של ביטול עסקה??

ביטול עסקה? זה כלי רכב שכבר עבר יד, אז לא.
אבל אני מציע ללכת לסוכנות, לדבר איתם ולנסות למצוא פתרון.
עדיף להשאיר את הכלי לבדיקה שיבדקו את כל הבעיות.
אם ממש מתעקש, אולי יסכימו לאיזה טרייד אין בתוספת כספית.

M3rl1n
02-03-2019, 10:27
לא מאמין שיש לך אופציה לביטול עסקה ..אבל למכור ביד 2 במחיר גבוהה אני חושב שתוכל ללא בעיה.

בכל מקרה, יש לך אחריות למשך שנתיים..תתעקש שיטפלו לך בכל בעיה ..
בסופו של דבר מדובר בדגם חדש עם חבלי לידה ..אני מאמין שבעוד שנתיים בערך הכלי הזה יהיה ברמה מאוד גבוהה מבחינה טכנית
מסכים, חבל שלא היה לי זמן לחכות עוד קצת...
טוב נקווה שעופר אבניר יצליחו לתקן את כל מה שלא עובד...

ModChiP
02-03-2019, 15:03
אתה מקבל הרבה כלי לשקל במחירים האלו, אני בטוח שהכלי הזה יהיה להיט בשוק היד שניה.
נקווה שאם יהיו בעיות בעתיד זה לא היה בקטנוע עצמו, אלא רק בדברים מסביב.(או שלא יהיו בעיות בכלל, הכי טוב)

2 Strokes
03-03-2019, 02:17

יש בכלל אופציה של ביטול עסקה??שתף בבקשה...

M3rl1n
04-03-2019, 13:26
שתף בבקשה...

זה מה שחלק אמרו:
-הוא לא מניע (במיוחד בגשם)
-בעיות חשמליות (מים חודרים)
-מחמם ידיים לא עובד כמו שצריך
-רעשים מהרצועה
-נזילה מהבולם הקדמי
-בולם אחורי נשחק אחרי מעט מאוד זמן
-הגומי של הידיות באיכות לא טובה ואחר קיץ חם הוא מתחיל להתפרק
-בעיות של ניתוקים ממערכת המולטימדיה

עופר אבניר עושים את המקסימום אבל לא תמיד מסוגלים לתקן.
וגם הפחד הגדול הוא מה עושים אחרי שנגמרת האחריות?

2 Strokes
04-03-2019, 14:07
זה מה שחלק אמרו:
-הוא לא מניע (במיוחד בגשם)
-בעיות חשמליות (מים חודרים)
-מחמם ידיים לא עובד כמו שצריך
-רעשים מהרצועה
-נזילה מהבולם הקדמי
-בולם אחורי נשחק אחרי מעט מאוד זמן
-הגומי של הידיות באיכות לא טובה ואחר קיץ חם הוא מתחיל להתפרק
-בעיות של ניתוקים ממערכת המולטימדיה

עופר אבניר עושים את המקסימום אבל לא תמיד מסוגלים לתקן.
וגם הפחד הגדול הוא מה עושים אחרי שנגמרת האחריות?ואיי ואיי בעיות חבלי לידה ענקיות....
הכל בר תיקון לבד.
את האמת הייתי קונה אחד כזה יד 2 וקונה חלקים (בתום האחריות) באליאקספרס ואתרים בחו"ל ומשנה הכל בחודש אחד

barmazilis
14-06-2021, 23:51
עידכונים?

השושנים
15-06-2021, 06:25
לא חושב ששרד

Lepessi
20-06-2021, 15:33
אהלן
בדיוק היום הייתי אצל עופר אבניר בנסיעת מבחן של 40 דקות על הAK 550 ומה אגיד? אני התאהבתי לחלוטין, נהניתי מכל רגע, שומר על קצב של אופנועים גדולים מאוד(נסע לידי MT-07 ולקימקו לא הייתה שום בעיה לשמור על קצב), אחיזה מצוינת, סאונד נהדר ובאמת כלי מאוד מהיר ומהנה מאוד לרכיבה.
כמעט משכתי את ההדק על רכישה אבל עכשיו שאני קורא מה נכתב פה אני קצת חושש.. מה שכן משמח הוא זה שלרוב לא שמעתי בעיות של מנוע עם הכלי הזה.

מישהו יכול לשתף את קבוצת הפייסבוק? אני ממש רוצה לקנות אבל החבלי לידה האלו מדאיגים. הוא לא מרגיש בחבלי לידה בכל מה שקשור להתנהגות ולהאצה שלו.

אשמח לשמוע מה המסקנות כאן, האם כדאי להמשיך הלאה או להתחדש?

the striker
20-06-2021, 16:01
אולי שווה לנסות יש שניה עם נפילה משמעותית במחירון, מה שיקל אם באמת הכלי יתברר כמעפו. בנתיים השמועות, ומדגיש השמועות (לא מניסיון שלי), אומרות שישנה בעייתיות עם הכלי הזה.

Lepessi
20-06-2021, 17:52
אבל איך מבררים? איך אין ניסיון קונקרטי עם כלי שקיים בארץ מ2017 קצת אבל ממש נכנס כבר מ2018?
אני בבעיה כי אני התרשמתי רק לחיוב מהכלי הזה, אם אלו בעיות חשמל אני פחות מפחד, מה שכן מפחיד אותי הן בעיות מכניות של מנוע וריאטור רצועה, שלדה בולמים וכו'...
הוא פשוט כלי טוב מדי כדי לוותר בקלות, אם למישהו יש קישורים/שמועות וכו' על הכלי אני אשמח לשיתוף

gavri
10-05-2022, 11:15
אני מתעניין בכלי יד 2 2020 או סוף 2019 ואשמח אם מישו יודע לומר מה צריך לבדוק? מהן התקלות שנפוצות בשנים הללו? והאם זה אכן שווה את סכום הקניה באזור ה 30 K?
תודה למגיבים

ziki
11-05-2022, 01:09
חיפשתי מידע במרשתת. לא רכבתי לא מכיר.
אין דברים מיוחדים אחרי 2019.
יש מגירות ברמה נמוכה וזהו.
יש טענה על כך ש קטנוע גומר את המצבר
אבל זה תוקן במודלים של 2019 ואילך. (שוב מידע מהאינטרנט).
העתקתי תגובה שמסכמת.

לי יש AK מזה שנה, לדעתי תמורה מעולה לכסף

שאתה משלם עליו.

כמו שציינו פה הכלי יחסית חדש בשוק ולכן אם אתה קונה יד 2 עדיף את הכלים החל משנת 2019 ואילך, שם הוכנסו הרבה שינויים ותיקונים מהחברה מה שהתגלו בדגמים הראשונים.

הפלסטיקה שלו בסדר גמור, 2 דלתות של התאים מקדימה מרגישות זולות מדי אבל זה לא משהו שמפריע לך כי אתה משתמש בהם פעם ב...

המנועים שלהם מאוד אמינים, יש בארץ ובחול אנשים שכבר עשו מעל 80 אלף והמנוע חי ובועט.

מבחינת כוח וחווית נהיגה אז לכלי לא חסר כוח, אם אתה מתקין ווריאטור + תוכנה שמקפיצה אותך בכ"ס בצורה משמעותית אז הכלי יכול לתת בראש להרבה כלים אחרים בסגמנט של ה 500 סמ"ק.

מבחינת היגוי והתנהגות כביש אז גם כאן הכלי מאוד מצטיין בזה, הוא מאוד נוח וקל לנהיגה, עם תגובה מצויינת לדרישות הרוכב.

עריכה אחרונה ב-31 למרץ, 2021 על ידי Slava 1982

Sent from my iPhone using Tapatalk

gavri
12-05-2022, 15:34
תודה על התשובה, בהחלט אחפש מ 2019 ואילך, אגב זה יתאים לי מבחינת נוחות כי אני גבוה - 1.88?