התחברות

צפייה בגרסה מלאה : X-evo VS Blitz 6000

Ita360
09-07-2018, 19:27
שלום לכולם,
מתלבט בתקציב של 16,000 לכלי יד שניה שיוכל לקחת ולהחזיר אותי לעבודה בכבוד.
מדובר על נסיעה של כ8-10 קילומטר עם שיפועים כיאה לירושלים. צור הדסה לתלפיות מי שמכיר.

ראש בראש האם היתרונות וחסרונות של החשמלי שווים את הקניה או ללכת על בטוח עם xevo?
הייתי שמח לשמוע אם יש למישהו נסיון עם הבליז.

תודה רבה.

tanin
09-07-2018, 21:22
לא מכיר את החשמלי אבל היה לי אקסבו 250 תענוג. ה400 לא רחוק במחיר יד2 אולי כדאי לקחת אותו

Tribalmistyc2
09-07-2018, 23:24
ה 400 לא הצלחה גדולה בשום פרמטר.

dudybou
10-07-2018, 09:44
לא מכיר את הבליץ,
אבל היה אותו לשליח פיצה בצומת פת (ירושלים) שלא ממש התלהב ממנו. היה סוחב לו בקושי בעליות של גילה.
חזר למובי אחרי כמה חודשים.
אם תרצה טלפון שלו, בכיף.

Matan555
10-07-2018, 09:59
לא ממליץ על חשמליים בכלל, הם חלשים יותר ולא נפוצים, יכול להיות בעייתי מבחינת חלקים, תיקונים, אמינות, אחזקה, וכו. יש להם יתרון של שליחויות פיצה, כיוון שהם נותנים תמורה טובה למרחקים קצרים. אבל רק בזה הם טובים בעיקר.
לא היה לי אקס איבו, אני מתכנן לקחת אחד כזה בעצמי. אני שומע רק דברים טובים על אקס איבו, וזה בהחלט קטנוע אמין וטוב.
לך על אקס איבו, יש לו שם חזק.

mudale222
10-07-2018, 10:07
מחזק. לך על האקסאבו.

Matan555
10-07-2018, 10:09
מחזק. לך על האקסאבו.
אגב, רק מתוך כל הדברים הטובים שאני שומע על האקס איבו, מבלי שמעולם היה לי אחד כזה, אני כבר מבין לבד שזה קטנוע שווה ואיכותי.
איך אומרים, אם אין כאן מקרה חריג, לך עם העדר. כמו עדר של כבשים, פרות, וכו.

עמיר
10-07-2018, 19:42
אגב, רק מתוך כל הדברים הטובים שאני שומע על האקס איבו, מבלי שמעולם היה לי אחד כזה, אני כבר מבין לבד שזה קטנוע שווה ואיכותי.
איך אומרים, אם אין כאן מקרה חריג, לך עם העדר. כמו עדר של כבשים, פרות, וכו.

תעשה בדיקה לפני שאתה קונה רק בשביל שלא יצא לך ליפול על נבלה של XEVO :tomato2: :number1:

2 Strokes
10-07-2018, 23:20
בליז בעייתי בהמון רמות...

אני מתפלא שמצליחים לשכנע אנשים לקנות אותו, זו ממש רמאות.

מנוע חלש לעומת בעירה פנימית
אין מקום אכסון
יש לו בעיות
פלסטיקה מתפרקת מהר.

מכיר מישהו שהיה לו כזה ולא הפסיק לקלל.

לגבי xevo 400 קטנוע מעולה, אין בעיות אבל אם אתה בסגת ה 400 הייתי הולך על xmax מסיבה עיקרית, יש כאלו יותר על הכביש, המנוע בשוק מתחילת שנות ה 2000 ולכן יש יותר חלקים לתיקון וכו'.

אם אתה בסגת ה 250 (מה שאני ממליץ) אז רק xevo. עם טיפול נכון הוא גם עובר את ה 400 אלף (תסתכל ביוטיוב) - quasar מנוע ממש אמין.

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Tribalmistyc2
11-07-2018, 06:44
...לגבי xevo 400 קטנוע מעולה, אין בעיות....
אולי מספיק?

אRני
11-07-2018, 09:27
טוב אז אחרי הסיסמאות על החשמלי, קצת תכל'ס:
ראש בראש ה XEVO קטנוע טוב יותר, איכותי יותר...פשוט יותר.
רק מה, גם העלויות יותר.
הדלק עולה יותר, הביטוח עולה יותר, והטיפולים עולים הרבה יותר.
הבליץ הוא כלי פשוט ביותר מבחינה מכאנית ומערכות שלמות שקיימות ב-XEVO פשוט לא קיימות בבליץ כי אין בהן צורך.
לדוגמה: אין מערכת קרור (רדיאטור, צנרת, נוזל, תרמוסטט) אין וריאטור, אין מערכת דלק, אין גיר, במנוע החשמלי חלק נע אחד לעומת עשרות בבנזין וכך הלאה.

ה-XEVO ידוע ככלי מוצלח אך העליונות על בליץ היא בעיקר כי הבליץ הוא קטנוע סיני על לכל המשתמע מכך. איכות זה לא הקלף שלו.
מה שהוא כן נותן זו נסיעה שקטה ורגועה ובעלויות מינימליות. ההפרש השנתי מול בנזין מצטבר לסכום משמעותי.
מבחינת אמינות, זמינות חלפים ושאר הקשקושים שנזרקו פה - יש יבואן מסודר וטוב. נמכרו מאות אם לא אלפי כלים וקל מאוד למצוא ולדבר עם בעלים של אחד לקבל חו"ד.
מבחינת טווח נסיעה אין שום בעיה גם האח הקטן של ה-6000 יגמע זאת ללא בעיה.
שורה תחתונה שאל את עצמך מה זה בדיוק אומר "לקחת ולהחזיר אותי לעבודה בכבוד" ותקבל תשובה. קטנוע 250 קלאסי שימושי רועש ויקר יחסית לתחזוקה או קטנוע חשמלי שקט,יעיל וחסכוני.

בהצלחה!

2 Strokes
11-07-2018, 17:06
אולי מספיק?

המציאות קשה לעיכול...זה מה יש.

guy44
11-07-2018, 18:22
כשמדובר במרחקים כל כך קצרים הייתי מוסיף קצת (או מוצא יד שניה טרי) וקונה קטנוע 125 מפנק וחסכוני בדלק ביטוח ותחזוקה כמו הונדה pcx125 למשל (18,700)
או אחד מחבריו המעט זולים יותר. לא ניראה לי שתהיה להם בעייה לשנע אותך במהירות סבירה במעלה עלייה ירושלמית כזו או אחרת.

Tribalmistyc2
11-07-2018, 20:56
המציאות קשה לעיכול...זה מה יש.

עזוב.
ויכוח מיותר.

2 Strokes
11-07-2018, 21:16
המנועים הללו לא שורפים ולא זורקים שמן בשום צורה.
הזריקת שמן (כביכול) זה בגלל הpcv וזה טבעי.
לא טיפלו בהם כמו שצריך ולכן היו תוצאות של פליטת שמן (שקיימות עד היום).

אני מכיר 3 אנשים עם הקטנוע הזה ספציפית (400) ואפס בעיות.

Tribalmistyc2
11-07-2018, 21:37
המנועים הללו לא שורפים ולא זורקים שמן בשום צורה.
הזריקת שמן (כביכול) זה בגלל הpcv וזה טבעי.
לא טיפלו בהם כמו שצריך ולכן היו תוצאות של פליטת שמן (שקיימות עד היום).

אני מכיר 3 אנשים עם הקטנוע הזה ספציפית (400) ואפס בעיות.

איזה סוג של טיפול מונע גורם למנוע לא לזרוק שמן?
pcv קיים בכל מנוע 4 פעימות לא?

2 Strokes
11-07-2018, 21:43
איזה סוג של טיפול מונע גורם למנוע לא לזרוק שמן?
pcv קיים בכל מנוע 4 פעימות לא?טיפול מונע ?
כן קיים 1 כזה אני מתפלא שעם הידע שלך אתה לא מודע לו.

אבל הטיפול הנורמטיבי הוא להכניס את כמות השמן שרשום במדויק.

לגבי שאלתך, כל המנועים שופכים שמן, גם ברכב תשנה את הספוג לצבע בהיר ותראה שאחרי X קילומטר אתה חייב לשטוף אותו (בעיקר בגלל שמכניסים שמן בכמות גדולה יותר).
לגבי אופנועים, כל המנועים משנות השמונים (4) הם בשיטת pcv כל מה שצריך לעשות הוא לדייק.

Tribalmistyc2
11-07-2018, 21:50
טיפול מונע ?
כן קיים 1 כזה אני מתפלא שעם הידע שלך אתה לא מודע לו.

אבל הטיפול הנורמטיבי הוא להכניס את כמות השמן שרשום במדויק.

לגבי שאלתך, כל המנועים שופכים שמן, גם ברכב תשנה את הספוג לצבע בהיר ותראה שאחרי X קילומטר אתה חייב לשטוף אותו (בעיקר בגלל שמכניסים שמן בכמות גדולה יותר).
לגבי אופנועים, כל המנועים משנות השמונים (4) הם בשיטת pcv כל מה שצריך לעשות הוא לדייק.

אין טיפול מונע,אולי פלאש.

זה לא שייך למפלס (זה נכון שזה יכול להיות בגלל מפלס אבל פה זה סדרתי),יתכן שבמוסך היו שמים יותר מידי בכוונה כי היו יודעים שהרבה הולך לצאת.
תסתכל בהזדמנות על הקצה האחורי של המכסה וריאטור,לי אישית מכסים נקיים באזור הזה היו מחזה נדיר.

ברכבים אין מסנני ספוג והPCV נינקים לפני ולא עוברים דרך המסנן,גם לא נינק שמן רק אדים.
שמן לא אמור להגיע לשרפה הוא מזהם והורס את הממיר הקטליטי.

2 Strokes
11-07-2018, 22:06
אין טיפול מונע,אולי פלאש.

זה לא שייך למפלס (זה נכון שזה יכול להיות בגלל מפלס אבל פה זה סדרתי),יתכן שבמוסך היו שמים יותר מידי בכוונה כי היו יודעים שהרבה הולך לצאת.
תסתכל בהזדמנות על הקצה האחורי של המכסה וריאטור,לי אישית מכסים נקיים באזור הזה היו מחזה נדיר.

ברכבים אין מסנני ספוג והPCV נינקים לפני ולא עוברים דרך המסנן,גם לא נינק שמן רק אדים.
שמן לא אמור להגיע לשרפה הוא מזהם והורס את הממיר הקטליטי.אני מטפל באחד כזה כבר כמה חודשים.
מכניס 1.2 (250cc) והוא לא יורק ולא רגע.

מאז שהפסקתי לקחת אותו למוסכים (הפסקתי להתעצל) הוא לא יורק טיפה של שמן.

וכן ממלאים יותר בדיוק בגלל החשיבה הפגומה הזו שהציינת, לא ככה הונדס המנוע הזה - החשיבה/עשייה הזו פוגמת בתפקוד שלו.

Tribalmistyc2
12-07-2018, 09:59
אני מטפל באחד כזה כבר כמה חודשים.
מכניס 1.2 (250cc) והוא לא יורק ולא רגע.

מאז שהפסקתי לקחת אותו למוסכים (הפסקתי להתעצל) הוא לא יורק טיפה של שמן.

וכן ממלאים יותר בדיוק בגלל החשיבה הפגומה הזו שהציינת, לא ככה הונדס המנוע הזה - החשיבה/עשייה הזו פוגמת בתפקוד שלו.

הדיון הוא על 400 סמ"ק לא על ה 250 סמ"ק.
אז בבקשה תפסיק לקשקש.

בפעם ה -2,זריקת שמן לאירבוקס לא שייכת למפלס,זה נכון שמפלס אובר גם יכול לגרום לזה אבל לא זו הסיבה ולצערי לא גילית כלום על ידי זה שאתה ממלא כמות נכונה.

כי מדובר בתופעה נפוצה מידי בשביל שזה יהיה מקרי או עקב טעות מפלס.
כמעט אם לא כל הקטנועים עם מנוע המאסטר של פיאג'יו,שלי אישית יצא לראות זרקו כמויות יפות של שמן לתיבת האוויר.
בכולם טעו בכמות השמן..?
כנראה מאוד שלא.

הסיבה האמיתית היא בעיה באטימה ברמת בוכנה רינגים או צילינדר שגורם לגזים להעיף שמן כלפי מעלה מהאגן.
מקורה יכולה להיות בבוצה או בשחיקה וזה אני מניח,בגלל השכיחות "פאק" תכנוני.

זה גם נפוץ בגרסת ה 250 סמ"ק כמו שכבר דיברנו בעבר בפוסט כלשהו.
כנראה שייקח לקטנוע שלך זמן ואולי גם לא.

המנוע המוצלח ביותר של פיאג'יו הוא הלידר (ארבע פעימות 125-200).
זה מנוע נורא אמין שלא אוכל שמן בכלל.

טוב,לא הגיוני שבכלל לא אבל ע"פ המדיד לא נראה שנשרף שמן בין הטיפולים,גם אם מעמיסים על המנוע.

בכל אופן רשמת שיש טיפול מונע - אשמח לדעת מה הטיפול המונע שגורם לאטימה ברמה המדוברת לחזור למצב התקין,מבלי לפתוח את המנוע (אלא אם מדובר בבוצה,שגם זה לא תמיד נפתר ללא התערבות כירורגית).

ayalzo
12-07-2018, 10:06
שמן באזור הפילטר אוויר זה דבר תקין לחלוטין. מה לעשות שאדי שמן עולים מהנשם כדי להשרף שם? זה בדיוק תפקידו. חלק מהאדים הללו הופך חזרה לשמן נוזלי ומלכלך את תיבת האוויר.
ברור שאם הכמויות הן מוגזמות יש תקלה.
באקסאיבו (250) יש בעיה מוכרת שמכונאים לא יודעים למדוד נכון (המדידה היא כשהמדיד מוברג עד הסוף, בניגוד לחלק מהקטנועים האחרים) וממלאים יותר מדי שמן.
בלי קשר,
לך לחניית קטנועים ממוצעת והבט על צינורית הניקוז של תיבת האוויר. מבטיח לך שביותר מחצי מהם (שאינם חדשים) תראה סימני הזעה רציניים.

rotemzaken
12-07-2018, 10:14
שאלת הטווח היא קריטית באופנוע חשמלי אז בוא נתחיל לדייק במספר הקילומטירים ביום עם האופנוע כאשר צור הדסה-תלפיות זה ממש לא 8-10 קילומטרים. את הבליץ אני לא מכיר אבל את ה xevo מצוין. יש לכלי מחלה של תושבת מנוע סביב 40 אלף קילומטר (לפעמים יותר) זה עוד אלף שקל השקעה כך שהייתי בודק ומשכלל.

Tribalmistyc2
12-07-2018, 10:43
שמן באזור הפילטר אוויר זה דבר תקין לחלוטין. מה לעשות שאדי שמן עולים מהנשם כדי להשרף שם? זה בדיוק תפקידו. חלק מהאדים הללו הופך חזרה לשמן נוזלי ומלכלך את תיבת האוויר.
ברור שאם הכמויות הן מוגזמות יש תקלה.
באקסאיבו (250) יש בעיה מוכרת שמכונאים לא יודעים למדוד נכון (המדידה היא כשהמדיד מוברג עד הסוף, בניגוד לחלק מהקטנועים האחרים) וממלאים יותר מדי שמן.
בלי קשר,
לך לחניית קטנועים ממוצעת והבט על צינורית הניקוז של תיבת האוויר. מבטיח לך שביותר מחצי מהם (שאינם חדשים) תראה סימני הזעה רציניים.

אתה מסלף את הדברים.

תפקידו של הנשם הוא לשלוח גזים רעילים ואדי שמן לשרפה חוזרת,זו הסיבה שהנשם מחובר לתיבת האוויר.
המנוע מושך פנימה את שני אלו,הם נשרפים וזה מקטין את הנזק לסביבה.

אדי שמן הם לא שמן נוזלי,שמן שמטפטף החוצה מעיד על כמות גדולה ולא נוצר מעיבוי.
זה פשוט שמן מנוע שעולה למעלה.
חלק ממנו גם חודר לשרפה דרך הרינגים והחלק שנותר נינק לשרפה עם האדים.
אם זה באמת היה תקין,היינו רואים את זה גם במנועים חדשים ולא היינו צריכים לחפש קטנועים ישנים.

אז בבקשה..

ayalzo
12-07-2018, 11:18
אז בכיף,
חלק מאדי השמן מתקרר בתיבת האוויר והופך חזרה לשמן.
לא כמות גדולה אבל מספיק כדי למלא את הצינורית ניקוז פעם בהרבה זמן.
מסכים איתך שברוב הקטנועים הנוזלים מדובר בעודף שמן או תקלה.

oradul
12-07-2018, 13:53
רכבתי על הבליץ 600 במשך שבועיים בשליחויות.
לא ממליץ עליו. כבד מאוד (אם נפל תשאיר אותו למות שם), טוחן את הסוללה (אל תחשוב אפילו לעבור את ה80 קמ"ש), לא גמיש כמו קטנוע עם מנוע בעירה פנימית (אלה שבדרך כלל בשליחויות), לוקח הרבה זמן לטעון (מאוד לא פרקטי לשליחויות שכל הזמן נוסעים), תגובה איטית למצערת (בעיקר בתחילת הנסיעה).
המסעדה אמרה שתפסיק להשתמש בהם מהסיבות האלה.

Ita360
12-07-2018, 18:45
תודה רבה לכולם.

2 Strokes
13-07-2018, 00:02
הדיון הוא על 400 סמ"ק לא על ה 250 סמ"ק.
אז בבקשה תפסיק לקשקש.

בפעם ה -2,זריקת שמן לאירבוקס לא שייכת למפלס,זה נכון שמפלס אובר גם יכול לגרום לזה אבל לא זו הסיבה ולצערי לא גילית כלום על ידי זה שאתה ממלא כמות נכונה.

כי מדובר בתופעה נפוצה מידי בשביל שזה יהיה מקרי או עקב טעות מפלס.
כמעט אם לא כל הקטנועים עם מנוע המאסטר של פיאג'יו,שלי אישית יצא לראות זרקו כמויות יפות של שמן לתיבת האוויר.
בכולם טעו בכמות השמן..?
כנראה מאוד שלא.

הסיבה האמיתית היא בעיה באטימה ברמת בוכנה רינגים או צילינדר שגורם לגזים להעיף שמן כלפי מעלה מהאגן.
מקורה יכולה להיות בבוצה או בשחיקה וזה אני מניח,בגלל השכיחות "פאק" תכנוני.

זה גם נפוץ בגרסת ה 250 סמ"ק כמו שכבר דיברנו בעבר בפוסט כלשהו.
כנראה שייקח לקטנוע שלך זמן ואולי גם לא.

טוב,לא הגיוני שבכלל לא אבל ע"פ המדיד לא נראה שנשרף שמן בין הטיפולים,גם אם מעמיסים על המנוע.

בכל אופן רשמת שיש טיפול מונע - אשמח לדעת מה הטיפול המונע שגורם לאטימה ברמה המדוברת לחזור למצב התקין,מבלי לפתוח את המנוע (אלא אם מדובר בבוצה,שגם זה לא תמיד נפתר ללא התערבות כירורגית).אז ככה:

1. למוסכניקים יש בעיה עם המנועים האלו בארץ וממלאים יותר שמן (quasar/master).
2. כבר רשמתי לך שאני מכיר 3 אנשים עם קטנוע כזה והוא נוסע יפה בלי בעיות בכלל.
3. רשמתי גם שכל המנועים עושים את אותה הפעולה פשוט המנוע הזה רגיש יותר.
4. תסתכל על c650GT - נסעתי על חדש כזה כ 1000 קילומטר לפני כמה חודשים וגם הוא שפך אז הבעיה הזו לא "נפוצה" רק במאסטר.
מעבר לכך שהוא עבר טיפול שלאחר חורף אז הייתה בעיה בכמות שמן שהכניסו (החברה הודתה בזה).

5. והכי חשוב:
בכלל המלצתי על xmax 400 בגלל היותו במספר גדול יותר.

edgaroviz
19-07-2018, 12:53

.

אתה ממש טועה.. המנוע הכי מוצלח שהגיע מבית פיאג'ו זה 50 סמ"ק דו"פ מקורר אויר, הטייפון שלי עם 110 אלף ק"מ מקוריים יעיד על זה(עד השיפורים).

עכשיו בעניין האקסבו, אני נוסע עליו כבר 4-5 חודשים בערך שבזמן הזה עשיתי 14 אלף קילומטר יכול להעיד שלא ראיתי עד היום אקסבו שלא שורף שמן. גם נפלט לאגזוז וגם נפלט לפילטר, הרי זה ידוע שאם יש לך אקסבו יש לך בקבוק שמן בבגז', ממש מזכיר לי דו"פ... כמה שתסע על סל"ד גבוהה יותר ליותר זמן תשרוף יותר שמן, אז מומלץ כל כמה ימים לבדוק שמן וכל איזה שבועיים לבדוק אם יש שמן בבית הפילטר, אפילו יש גישה נוחה לרוקן את השמן כי פיאג'ו ידעו שזה מה שיהיה.

עם כל זה הוא קטנוע מדהים ואני ממש מרוצה ממנו, הגובה שלי 1.85מ' ואני מרגיש שקצת צפוף לי מבחינת תנוחת הישיבה.
רק צריך לדאוג לו קצת יותר מאחרים וכשאתה בודק אופנוע יד שניה תבקש שהאופנוע יהיה קר או תן לו לעמוד לפחות רבע שעה ותבדוק מפלס שמן, אם יש מספיק שמן זה יכול להעיד לך אם המוכר דואג לקטנוע.

Tribalmistyc2
19-07-2018, 15:41
אתה ממש טועה.. המנוע הכי מוצלח שהגיע מבית פיאג'ו זה 50 סמ"ק דו"פ מקורר אויר, הטייפון שלי עם 110 אלף ק"מ מקוריים יעיד על זה(עד השיפורים).

שכחת את הווספה הקלאסית.

ayalzo
20-07-2018, 11:13

עכשיו בעניין האקסבו, אני נוסע עליו כבר 4-5 חודשים בערך שבזמן הזה עשיתי 14 אלף קילומטר יכול להעיד שלא ראיתי עד היום אקסבו שלא שורף שמן. גם נפלט לאגזוז וגם נפלט לפילטר, הרי זה ידוע שאם יש לך אקסבו יש לך בקבוק שמן בבגז', ממש מזכיר לי דו"פ... כמה שתסע על סל"ד גבוהה יותר ליותר זמן תשרוף יותר שמן, אז מומלץ כל כמה ימים לבדוק שמן וכל איזה שבועיים לבדוק אם יש שמן בבית הפילטר, אפילו יש גישה נוחה לרוקן את השמן כי פיאג'ו ידעו שזה מה שיהיה.

עם כל זה הוא קטנוע מדהים ואני ממש מרוצה ממנו, הגובה שלי 1.85מ' ואני מרגיש שקצת צפוף לי מבחינת תנוחת הישיבה.
רק צריך לדאוג לו קצת יותר מאחרים וכשאתה בודק אופנוע יד שניה תבקש שהאופנוע יהיה קר או תן לו לעמוד לפחות רבע שעה ותבדוק מפלס שמן, אם יש מספיק שמן זה יכול להעיד לך אם המוכר דואג לקטנוע.

אתה מדבר על 400 או 250?

edgaroviz
23-07-2018, 19:43
אתה מדבר על 400 או 250?
250

ayalzo
23-07-2018, 20:14
אז יש סתירה בנתונים ביני לבינך.
יש לי xevo 250 שלא אוכל גרם שמן בין טיפולים. וזה קטנוע שנוסע 60-70 קמ בינעירוני כל יום. חלק מהימים על כביש 6. (שנת 2011, 60 אלף ק"מ על מנוע מקורי).
תגיד מקרה בודד.
אבל..
איתי בעבודה עובדים עוד שניים עם אקסאיבו קצת יותר חדשים. אצלהם אותו סיפור (נסועה יותר נמוכה).
בנוסף,
יצא לי לעשות טוטאלוסט לאקסאיבו אחר (לא שלי טפו). עד לאותו יום גם ההוא לא אכל שמן (והוא טחן קילומטרים בשליחויות).
אז ארבעה מתוך ארבעה שאני מכיר לא אוכלים שמן....