מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : כיוון קלאץ yamaha wr 250 r 2016

Nisi1596
19-07-2018, 19:36
לפניי כשבוע החלפתי את הדיסקיות קלאץ וגם את הרפידות.ליפעמים לפניי עצירה הילוך ראשון לא נכנס כמו שצריך או שלא נכנס ביכלל עד שאני משחרר טיפה את הידית של הקלאץ.
רציתי לדעת איך מכוונים את הידית של הקלאץ בצורה הכי מדויקת כי לפי מה שהבנתי שחשוב שתהיה חופשיות בידית של כמה מילימטרים. אבל מה קורה שמחליפים ידית קלאץ והמרחק לכידות מתערך או מתקצר?
תודה למי שעוזר או מנסה

Jack_R1
19-07-2018, 22:42
ההילוך לפעמים לא נכנס בעצירה כי כשאף אחד מהצירים של הגיר לא מסתובב והם לא מסודרים אחד מול השני (זה לא אפשרי בגלל מבנה הגיר, צריך לקרוא על זה קצת כדי להבין בדיוק למה - השיניים והפתחים בגג"שים לא מסודרים אחד מול השני). כשהגג"שים בגיר קצת מסתובבים באחד הצדדים - זה נכנס.
מכוונים את הידית כך שבקצה החופשי שלה - כשהיא משוחררת לגמרי - גם הכבל יהיה משוחרר לגמרי, והכבל יתחיל להימתח רק כשהידית כבר טיפה לחוצה.

הידית מכוונת רק בצד המשוחרר שלה. אם המרחק לכידון מתקצר - זה יכול לפגוע ביכולת ההפרדה של הקלאץ'.

Nisi1596
20-07-2018, 08:15
לגביי ההילכים סבבה הבנתי.
לגביי המתיחה של הקלאץ לא כלכך הבנתי איך לכוון אותו אני ישמח עם תפרט קצת יותר בבקשה

Jack_R1
20-07-2018, 09:30
במקום לפרט, אשלח אותך ליוטיוב, סרטון של פולגז אפילו:

https://www.youtube.com/watch?v=EkCjoSl-BoI

JohnnyDee
20-07-2018, 17:23
באפריליה כשהייתי מחליף כבל, הייתי משחרר לגמרי בצד של הידית מכניס בזרוע של הקלאץ' וחותך כשהידית משוחררת לגמרי.
ככה האורך היה אופטימלי ולכוון צריך רק בידית כמובן.