צפייה בגרסה מלאה : פנטיק 250 2017 - כבה בסרק, רעשים מהמנוע ומתחמם מאוד (כ"ע)
שבוע טוב לכולם. אתמול עשיתי טיפול לאופנוע שכולל החלפת שמן ניקוי פילטרים שמן ואוויר ותיבת אוויר
יש לי בעיה שחשבתי שתעבור בטיפול אבל לא פתר את המצב
דבר ראשון היום הוא נכבה לי כמה פעמים בנסיעה שסגרתי גם וגם במקום בלי גז הוא מחזיק מונע רק שנותנים לו איזה שמינית גז
דבר שני הוא פועל על טורים נורא גבוהים ויש נקישות ורעשים לא "בריאים" מהמנוע הוא מתחמם נורא מהר ומגיע למצב של פליטת חום מהמנוע והאגזוז שאי אפשר לרכב כבר
יש גם בוגינג קל במצערת,בק פיירים בסגירות גז וההספק גם ירד בהשוואה למצב תקין
מדובר במנוע זונגשן 250 4 פעימות קירור מים ומותקן על האופנוע אגזוז ARROW פתוח ופילטר אוויר נייר
יש למישהו רעיון ? אני חושב שהכיוון זה קרברטור \שסתומים
תודה רבה לעוזרים
עפ"י מה שאתה מתאר זה יכול להיות שרשרת טיימינג שקפצה שן. כל הסימנים מתאימים - עבודה לא עגולה של המנוע, לא עומד בסרק, אגזוז מתחמם באופן מחריד, "צלצולים".
והכותרת לא טובה לפורום הטכני, לכן נערכה. בפעם הבא נא לתת כותרת לשרשור עם דגם הכלי ותיאור בכמה מילים של הבעיה - ראה דוגמה לאחר עריכה.
עפ"י מה שאתה מתאר זה יכול להיות שרשרת טיימינג שקפצה שן. כל הסימנים מתאימים - עבודה לא עגולה של המנוע, לא עומד בסרק, אגזוז מתחמם באופן מחריד, "צלצולים".
והכותרת לא טובה לפורום הטכני, לכן נערכה. בפעם הבא נא לתת כותרת לשרשור עם דגם הכלי ותיאור בכמה מילים של הבעיה - ראה דוגמה לאחר עריכה.
האם נגרם נזק חמור\קבוע לדעתך ? בדיקת שרשרת טיימינג דורשת פתיחת מנוע ?
סלח לי על הכותרת אני חדש בפורום הטכני ,הכלי המדובר הוא פנטיק 250 בציר 17 בעל מנוע ZS177mm (אותו מנוע כמו בAJP PR5 לדומגא )
חשוב לציין שחלק מהתסמינים הופיעו כבר מההתחלה לאחר שפתחו בחברה של האגזוז והורידו את המשתיק מה שלדעתי גרם לתערבות ענייה ללא כיוון בהתאם של הקרב'
הסימנים של קפיצץ שן בטיימינג היא מאוד דומה למצב של תערובת ענייה במיוחד. קשה להבדיל בינהם. מומלץ לבדוק טיימינג, אם הוא נכון - לבדוק מרווחי שסתומים ואם הם טובים גם - לעבוד על הקרבורציה.
בשביל לבדוק טיימינג לא צריך לפתוח מנוע, רק את אחד ממכסי הצד.
בדוק את המניפולד.
יכול להיות שהמניפולד קרוע או קפץ ממקומו, והמנוע מושך משם אוויר.
זה גורם לתערובת עניה מאוד, ויכול להביא לסימפטומים שתיארת.
אם לא - אתה יכול לבדוק את הקרב' (דיזת סרק סתומה), שסתומים (במנוע שלך הספר אומר מרווח של 0.06. שלח את הסינים לחפש את החברים שלהם, וכוון 0.10-0.15, אחרת יהיו בעיות בסחיבה), טיימינג.
בדוק את המניפולד.
יכול להיות שהמניפולד קרוע או קפץ ממקומו, והמנוע מושך משם אוויר.
זה גורם לתערובת עניה מאוד, ויכול להביא לסימפטומים שתיארת.
אם לא - אתה יכול לבדוק את הקרב' (דיזת סרק סתומה), שסתומים (במנוע שלך הספר אומר מרווח של 0.06. שלח את הסינים לחפש את החברים שלהם, וכוון 0.10-0.15, אחרת יהיו בעיות בסחיבה), טיימינג.
תודה על התשובה , המניפולד למראית עין תקין אך לא בדקתי באמצאות ספריי קרבבורטור דליפות או נזילות .
לצערי כרגע אין לי את הידע הנדרש לפרק לנקות ולכוון קרבורטור ושסתומים אז איאלץ לפנות למוסך (מקווה שהמחיר יהיה סביר)
עוד דבר שאולי קשור חבר שאל אותי אם נתקעתי בלי דלק יותר מפעם אחת ואכן קרה הדבר בתקופה שהאופנוע היה ללא פיטלר דלק מהברז לקרב'
החבר טען שהדלק מלוכלך והקרברטור נסתם , הגיוני ?
ובתקווה שזה קשור לפורום הטכני יש למישהו כאן המלצה לצמיגי דוש לכיוון 60\40 לטובת השטח ?
Tribalmistyc2
23-07-2018, 12:31
עוד דבר שאולי קשור חבר שאל אותי אם נתקעתי בלי דלק יותר מפעם אחת ואכן קרה הדבר בתקופה שהאופנוע היה ללא פיטלר דלק מהברז לקרב'
החבר טען שהדלק מלוכלך והקרברטור נסתם , הגיוני ?
לא זה לא גורם למנוע להתחמם,זה עושה ההפך וגם לא המניפולד.
סימן טוב למניפולד קרוע אלה השתנקויות ופיצוצים מסעפת יניקה (ויכול גם להעיד על מרווח שסתומים נמוך מידי).
כמו שכבר רשמו סיכוי טוב שקפצה לך שן בטימינג בגלל שהמותחן כשל או שהמערכת קירור שלך לא עובדת.
אולי ההצתה לא בזמן הנכון (אין מה לכוון אם יש תקלה מחליפים את ה CDI) או בעיית תערובת משמעותית בגלל האגזוז.
אלה סיבות פחות סבירות אבל אפשריות.
וואלה תקנו אותי אם אני טועה.
האופנוע היה בסדר,
החליפו סעפת פליטה והורידו עמם.
האופנוע התחיל לעשות בעיות....
אם זה נשמע כמו ברווז....
סימן טוב למניפולד קרוע אלה השתנקויות ופיצוצים מסעפת יניקה (ויכול גם להעיד על מרווח שסתומים נמוך מידי).
כמו שכבר רשמו סיכוי טוב שקפצה לך שן בטימינג בגלל שהמותחן כשל או שהמערכת קירור שלך לא עובדת.
מערכת הקירור טופלה לפני 1300 ק''מ בערך כולל החלפת נוזל לחדש והיא עובדת בלי תלונות (ונטות נכנסות לפעולה בזמן )
אם קפצה לי שן בטיימינג לא היה נגרם הרס מיידי ? במידה ובאמת קפצה שן אני מבין שאפילו אסור לנסות לנסות להתניע
ואני מקווה שאני לא מתבלבל אבל ממה שאני יודע CDI יש למערכות הזרקת דלק ומחשב ניהול מנוע מה שלי אין ממה שאני יודע
אופנוע פשוט קרבורטור
אולי ההצתה לא בזמן הנכון (אין מה לכוון אם יש תקלה מחליפים את ה CDI) או בעיית תערובת משמעותית בגלל האגזוז.
אני מוסיף 2 סרטונים שמדמים את הבעיה שלי https://www.youtube.com/watch?v=bG6w-NPO-mY&index=5&list=LL1VUNaXYgswDIv9-1hwvyqQ&t=248s בדקה 3:45 האופנוע נשמע רועש ומצלצל ואז הבחור מסובב איזה בורג והמנוע מתייצב מבחינת רעש מזכיר "טרקטור" ולא כמו חרמש שנתקע לו הגז
https://www.youtube.com/watch?v=aINwE80YDKA&t=236s
בסרטון השני התגלתה נזילה במיפולד והמצב השתפר בהרבה , אם זאת בתחילת הסרטון המנוע נשמע יותר גרוע ומצלצל משלי
AYALZO תוכל להסביר בבקשה ? הסעפת לא הוחלפה רק הדוד נפתח בחברה (אם אני לא טועה בדרך של סיבוב עם מחרטה)
ככה קיבלתי את האופנוע אז אין לי אינדיקציה למצב רגיל , ברכיבות הראשות הופיעו תסמיני הסעפת האדומה בלילה זהרה
וכמעט כל סגירת גז הייתה מלווה בצרור יריות מהאגזוז (לא נעים להיכנס ככה לשכונה ב4 בבוקר אחרי משמרת )
אבל האופנוע היה נוסע דיי טוב והיה לו כוח היה עולה בשני בלי קלאץ בליטוף וראשון רגזן .
לא שניסיתי כבר תקופה שאני מתיחחס לאופנוע כאילו הוא "חולה" אבל גם המהירות הסופית ירדה בכמעט 40 קמש והדרך לשם ארוכה מבעבר
Tribalmistyc2
23-07-2018, 21:02
...
הרבה דברים יכולים להישמע כמו דברים אחרים.
לא חייב שיהיה נזק מכני אם מנוע יוצא מתזמון וזה גם לא תמיד גורם לו לא לעבוד.
הצענו לך כמה כיוונים תעבור עליהם.
קרבורטור מלוכלך ומניפולד קרוע לא יכולים לגרום לתערובת מאד ענייה, בערה חמה והתחממות המנוע?
אההמ...
אתה מאוד החלטי.
Tribalmistyc2
24-07-2018, 11:24
קרבורטור מלוכלך ומניפולד קרוע לא יכולים לגרום לתערובת מאד ענייה, בערה חמה והתחממות המנוע?
אולי בתאוריה הלכלוך יכול להתיישב בצורה כזו שהיחס הסטוכיומטרי יתערר והשרפה תהיה ענייה.
במציאות בשביל ליצור חימום צריך קודם כל שתהיה שרפה אחידה של התערובת.
קרבורטור מלוכלך לא שורף טוב את הדלק והטמפ' בתא השרפה משתנה כל הזמן,וזה גורם יותר לבוגים מאשר לחימום של משהו.
לגבי המניפולד הקרוע - המנוע לא יכול לעבוד ככה.
סדוק - צודק.
אההמ...
אתה מאוד החלטי.
תודה גם אתה.
https://www.youtube.com/watch?v=6_EXK7RpKMM
כל התסמינים שאמרתי למעלה יכולים להיות בגלל פיילוט סתום ?
נדע בתחילת השבוע שהאופנוע יכנס למוסך
אולי בתאוריה הלכלוך יכול להתיישב בצורה כזו שהיחס הסטוכיומטרי יתערר והשרפה תהיה ענייה.
במציאות בשביל ליצור חימום צריך קודם כל שתהיה שרפה אחידה של התערובת.
קרבורטור מלוכלך לא שורף טוב את הדלק והטמפ' בתא השרפה משתנה כל הזמן,וזה גורם יותר לבוגים מאשר לחימום של משהו.
לגבי המניפולד הקרוע - המנוע לא יכול לעבוד ככה.
סדוק - צודק.
נשמע הגיוני, תודה
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft