התחברות

צפייה בגרסה מלאה : טיפול לאופנוע עם אחריות במטרו

Amir1
23-07-2018, 23:24
היי,
יש לי אופנוע z250 נקנה לפניי שנה ממטרו ועדיין באחריות עד יולי 19(עוד שנה), כרגע האופנוע עומד על 6,000 ק"מ מה שאומר טיפול, התקשרתי לקבוע טיפול והבנתי שמדובר ב"טיפול בדיקות" שזה נטו לבדוק את האופנוע בלי החלפת שמנים ובלי כלום. עלות הטיפול 200 וקצת(לא זוכר במדוייק).
ההתלבטות שלי אם לבצע את הטיפול ולא מבחינת העלות שלו אלא מבחינת היעילות שלו.
אני רוכב מתחיל, אין לי מושג אם יגנבו/יחליפו חלקים, או שאולי "ימצאו" מלא ליקויים ואז אהיה מחוייב לטפל בהם כי במידה וארצה למכור את האופנוע "הליקויים" האלה יצויינו בפניי הקונה(אם אני מניח נכון).
מצד שני אם לא אעשה את הטיפול כנראה שהאחריות לא תהיה יותר בתוקף(תקנו אותי אם אני טועה).

מה אתם ממליצים לעשות? מדובר על מטרו סניף תושיה.

תודה לעוזרים.

Yadin Tal
24-07-2018, 00:58
חובה לעשות את הטיפול בשביל שהאחריות תשאר בתוקף, מה שכן אני ממליץ לך זה לא להתקרב למוסך של מטרו, חאפרים ולוקחים כפול 2 כסף.

Ami
24-07-2018, 07:50
את הטיפול אתה יכול לעשות בכל מוסך מורשה. יש לי ניסיון לא טוב עם סניף תושיה

xlib
24-07-2018, 07:57
אם אין לך מושג - תעשה לפי הוראות יצרן - בשביל זה כתבו אותם.
יגנבו חלקים במוסך של יבואן ? נו באמת ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Amir1
24-07-2018, 09:34
יכולים להמליץ לי על מוסכים בבקשה?

השושנים
24-07-2018, 09:47
מאיפה אתה בארץ?
אני הייתי מבקש להחליף שמן, למרות שזה לא המועד גם לי יש קוואסאקי ואני מחליף שמן כל 6000
לשקט הנפשי עולה קצת יותר אבל שווה.

Ami
24-07-2018, 10:03
יכולים להמליץ לי על מוסכים בבקשה?

באזור המרכז - זן אופנועים בתל אביב. מטפל לי בקווסאקי כבר 8 שנים

diesel
24-07-2018, 10:09
מאיפה אתה בארץ?
אני הייתי מבקש להחליף שמן, למרות שזה לא המועד גם לי יש קוואסאקי ואני מחליף שמן כל 6000

מצטרף להמלצה - להחליף שמן ופילטר. זה המתכון לחיי מנוע ארוכים

ALF
24-07-2018, 12:10

נמרוד צרפתי- זן אופנועים מומלץ מאד.

נעם 1
24-07-2018, 20:03
מאיפה אתה בארץ?

למיטב זיכרוני, מחליפים שמן בטיפול 1000 בגמר הרצה. שמן סינטטי מתאים מחזיק בקלות 12000 ק"מ. ויכול עוד הרבה יותר.
אין ספק, שהחלפת שמנים תכופה יותר משפרת במשהו אבל בספק אם גם המהנדס של קוואסקי יכול לכמת את הערך של זה.

בטרנסאלפ, שמגרד עכשיו 180K מלמטה אני מחליף שמן כל טיפול.

איללכא...וסובבו בגז

Amir1
24-07-2018, 22:25
מאיפה אתה בארץ?

אזור המרכז

נמרוד צרפתי- זן אופנועים מומלץ מאד.

מוסך מורשה? זאת אומרת במידה ואטפל אצלו האחריות עדיין תישאר בתוקף?

Delirious1989
24-07-2018, 23:01
אזור המרכז

מוסך מורשה? זאת אומרת במידה ואטפל אצלו האחריות עדיין תישאר בתוקף?"טיפול בדיקות" זה לפי הוראות יצרן או לפי דעת המוסך? גם אני עשיתי טיפול 6k לקוואסקי שלי לא מזמן וכן החליפו שמן ומסנן, אמנם שלי 650.
לגבי האחריות, גם אם תטפל במוסך הרשמי של היבואן עדיין הם יוכלו לחפש סיבות להתנער ממך אם ירצו, אין ערבויות לכלום. איפה עשית טיפול הרצה?
אני אישית מטפל במוסך מורשה מוסמך קוואסאקי, ידוע לי שבמקרה תקלה שמצריכה מימוש אחריות אאלץ לפנות למוסך מטרו ואני די בספק שהם יקבלו אותי בזרועות פתוחות אבל לקיחת סיכונים זה חלק בלתי נפרד מהיום יום שלנו.

Sent from my T5 using Tapatalk

FoxLight
25-07-2018, 02:15
בטרנסאלפ, שמגרד עכשיו 180K מלמטה אני מחליף שמן כל טיפול.

איללכא...וסובבו בגז
שזה כל 12K או 6K או אחר?

נעם 1
25-07-2018, 06:57
שזה כל 12K או 6K או אחר?

מרווח הטיפולים בטרנסאלפ מבאס, שזה אומר כל 6000 ק"מ.
באופנוע הבא, מרווח הטיפולים יהיה שיקול ביום הקניה. 12K בין טיפול לטיפול יהיה מינימום.

איללכא...וסובבו בגז

Tribalmistyc2
25-07-2018, 07:03
שמן סינטטי מתאים מחזיק בקלות 12000 ק"מ. ויכול עוד הרבה יותר.

מאיפה לך המידע הזה? האם בדקת את השמן הישן במעבדת שמנים? או שהלוגו היפה על הקופסה מרמז לך כך.

אין ספק, שהחלפת שמנים תכופה יותר משפרת במשהו אבל בספק אם גם המהנדס של קוואסקי יכול לכמת את הערך של זה.

שבדומה למהנדסי השמועות.

השושנים
25-07-2018, 07:25
אני לא מהנדס שמנים, לא כמאי, ולא מהנדס חומרים, אבל שמן טרי סגור מבקבוק טוב על שמן
שהסתחרר במנוע 6000 ק"מ ויותר בהפרשי טמפ' גבוהים ואסף איתו את כל הטינופת ושאריות
הבעירה במנוע.

נכון הנדסת השמנים התקדמה משמעותית בעשורים האחרונים ועדיין, עלות החלפת השמן והמסנן
היא מזערית ועושה טוב למנוע ולי, אז גם אם היצרן אומר משיקוליו שלו קצת יותר אני מעדיף להגזים
ולהחליף קודם.

אבל אני דפוק, אף אחד לא חייב להיות ככה.

החלפת השמן ב-1000 ק"מ הראשונים היא מסיבות אחרות, המשמעות שההחלפה ב-6000 ק"מ
היא "הפסד" של 1000 ק"מ.

אגב גם פילטר אוויר אני מחליף ב-12000 ולא ב-18000 כמו שהיצרן אמר.

דפוק כבר אמרנו?

ayalzo
25-07-2018, 08:47
אצלי טיפול כל 6,000. עושה כל 5,000 פשוט כי אני לא מנהל רישום ויותר קל לעבוד עם מספרים עגולים.

Amir1
25-07-2018, 15:04
מוסך מורשה? זאת אומרת במידה ואטפל אצלו האחריות עדיין תישאר בתוקף?

מישהו יודע?

Ami
25-07-2018, 15:12
מישהו יודע?
כן.

ayalzo
25-07-2018, 17:52
ככלל,
כל מוסך מורשה משרד התחבורה תופס.
אבל,
היבואן מעמיס יוצר קשיים ומנסה לברוח מאחריות ע"י טענות שהטיפול לא נעשה כמו שצריך ובבל"ת אחר, וגם טוען שכשמטפלים במסכי החברה אז יש יותר רצון טוב מצידו וכו....
תכלס,
מההתרשמות שלי לאורך השנים, היבואנים מנסים להתחמק מאחריות בכל מקרה ולכן, אם זה לא אופנוע מיוחד המצריך ידע או כלים מיוחדים, עדיף לטפל במוסך עליו אתה סומך.

נעם 1
25-07-2018, 18:40
מאיפה לך המידע הזה? האם בדקת את השמן הישן במעבדת שמנים? או שהלוגו היפה על הקופסה מרמז לך כך.

שבדומה למהנדסי השמועות.

אחפור מעט בשרשורים ואולי אמצא את הבדיקה שהעלו כאן בפורום על שינוי בתכונות של שמנים מסוגים שונים לאורך השימוש. בדומה למי שאולי מבין בהנדסת מכונות ואולי לא כמובן שתתחכם ותשאל אותי אם הבדיקה בוצעה באקלים הנעים של צפון אירופה או בכבשן של הסהרה.

איללכא...ומרוב רמזים אולי אפילו יש לך מעט מידע ממשי לתרום או שמא

1122
25-07-2018, 22:35
"טיפול בדיקות" זה לפי הוראות יצרן או לפי דעת המוסך? גם אני עשיתי טיפול 6k לקוואסקי שלי לא מזמן וכן החליפו שמן ומסנן, אמנם שלי 650.
לגבי האחריות, גם אם תטפל במוסך הרשמי של היבואן עדיין הם יוכלו לחפש סיבות להתנער ממך אם ירצו, אין ערבויות לכלום. איפה עשית טיפול הרצה?
אני אישית מטפל במוסך מורשה מוסמך קוואסאקי, ידוע לי שבמקרה תקלה שמצריכה מימוש אחריות אאלץ לפנות למוסך מטרו ואני די בספק שהם יקבלו אותי בזרועות פתוחות אבל לקיחת סיכונים זה חלק בלתי נפרד מהיום יום שלנו.

"מוסמך קוואסאקי"....

להזכירך אתה חי במדינה שאין למקצוע הזה שום הכרה רשמית ושום הסמכה נדרשת, ה"מכונאים" שעובדים לך גם במוסכי יבואן רובם המוחלט לא עשו קורס וחצי לטכנאות אופנועים... ושאלוהים יעזור למי שאוכל את החרטא הזה של אחריות וטיפולים.

מגיע ממישהו שרכש כלי ממטרו לאחרונה ב40 אלף שקל.

האחריות שלהם שווה לזין מבחינתי ואני לא מתכוון לזרוק להם כסף מעבר ל"טיפול" הרצה המסריח ששילמתי עליו 650 שקל.

תהנו עם התובנות שלכם.

Amir1
25-07-2018, 22:50
כן.

ככלל,
כל מוסך מורשה משרד התחבורה תופס.
אבל,
היבואן מעמיס יוצר קשיים ומנסה לברוח מאחריות ע"י טענות שהטיפול לא נעשה כמו שצריך ובבל"ת אחר, וגם טוען שכשמטפלים במסכי החברה אז יש יותר רצון טוב מצידו וכו....
תכלס,
מההתרשמות שלי לאורך השנים, היבואנים מנסים להתחמק מאחריות בכל מקרה ולכן, אם זה לא אופנוע מיוחד המצריך ידע או כלים מיוחדים, עדיף לטפל במוסך עליו אתה סומך.

לא הבנתם את השאלה שלי, כמובן שמוסך מורשה תופס על אחריות, המליצו לי על מוסך בשם "זן אופנועים" אז שאלתי עליו אם הוא מורשה, פשוט העבירו נושא אז ציטטתי את עצמי וזה לא תפס את הציטוט שציטטתי :)

אז יש לכם מושג? או המלצה על מוסך מורשה בתל אביב?

Delirious1989
25-07-2018, 23:01
"מוסמך קוואסאקי"....

להזכירך אתה חי במדינה שאין למקצוע הזה שום הכרה רשמית ושום הסמכה נדרשת, ה"מכונאים" שעובדים לך גם במוסכי יבואן רובם המוחלט לא עשו קורס וחצי לטכנאות אופנועים... ושאלוהים יעזור למי שאוכל את החרטא הזה של אחריות וטיפולים.

מגיע ממישהו שרכש כלי ממטרו לאחרונה ב40 אלף שקל.

האחריות שלהם שווה לזין מבחינתי ואני לא מתכוון לזרוק להם כסף מעבר ל"טיפול" הרצה המסריח ששילמתי עליו 650 שקל.

תהנו עם התובנות שלכם.איזה כלי קנית? 650 שקל לטיפול הרצה זה כמעט פי 3 ממה שאני שילמתי, לא תיארתי לעצמי שההבדל כזה גדול. אם אתה לא מתכוון לטפל אצל היבואן מה הפואנטה לעשות אצלו טיפול הרצה?
אני מסכים שלהסמכה הזאת אין שום משמעות, רק רציתי לציין שמדובר במוסך ידוע ומוכר ולא איזה מוסך מדרכה באיזו סמטה. גם אם בעל המוסך הולך להשתלמויות וקורסים וזובי, בסוף הוא רק אומר למכונאי מה לעשות ולא עובד בעצמו. לא בניתי על האחריות וברגע שיצאתי עם הכלי מהסוכנות אמרתי לעצמי שאני מקווה שהפעם הבאה שאני אדרוך פה תהיה רק כדי לקנות כלי חדש.
בכל זאת, אם במידה ומחר ישרף הקלאץ' אני ללא ספק אנסה את מזלי אצל היבואן.
Double standarts.

1122
25-07-2018, 23:13
איזה כלי קנית? 650 שקל לטיפול הרצה זה כמעט פי 3 ממה שאני שילמתי, לא תיארתי לעצמי שההבדל כזה גדול. אם אתה לא מתכוון לטפל אצל היבואן מה הפואנטה לעשות אצלו טיפול הרצה?
אני מסכים שלהסמכה הזאת אין שום משמעות, רק רציתי לציין שמדובר במוסך ידוע ומוכר ולא איזה מוסך מדרכה באיזו סמטה. גם אם בעל המוסך הולך להשתלמויות וקורסים וזובי, בסוף הוא רק אומר למכונאי מה לעשות ולא עובד בעצמו. לא בניתי על האחריות וברגע שיצאתי עם הכלי מהסוכנות אמרתי לעצמי שאני מקווה שהפעם הבאה שאני אדרוך פה תהיה רק כדי לקנות כלי חדש.
בכל זאת, אם במידה ומחר ישרף הקלאץ' אני ללא ספק אנסה את מזלי אצל היבואן.
Double standarts.

400 החדש.

למה עשיתי אצלו טיפול הרצה? לא יודע. המוסך שקבעתי איתו (שהוא טמבל וחאפר לא פחות, אבל 50 שקל יותר זול) היה סגור במפתיע שהגעתי. אז כבר הלכתי ליבואן.
בשביל שכמה טמבלים יעמדו ויסתכלו לי על האופנוע כמו שמאי רכב, יתלהבו מהנוכחות שלו (הרי זה דגם חדש!), יחליפו לי שמן (שגם על זה הייתי צריך להתווכח איתם שישימו לי
מבקבוק סגור של מוטול, ולא מתוך מיכל בלי תווית עליו שאלוהים יודע מה היה שם בפנים)... יבדקו לי צופר ובלם קדמי (שבתאכלס יש רשימת מכולת של בדיקות שצריך לעשות לפי הספר, אבל ישראל)... ואחר כך הטמבל התורן בא שם קסדת חצי ורוצה לעשות לי נסיעת מבחן על האופנוע "לבדוק שהכול תקין"..... קח ת650 שקל המסריחים שלך וזדיין לי מהעניים מניאק אם אני נכנס לשם עוד פעם

מצטער על השפה אבל זאת האמת... למה? בשביל חתיכת נייר שיהיה לי ראש *קצת* שקט.

האמת?

קוואסאקי בעצמם כותבים שאת הטיפול הרצה (לצורך העניין) הבן אדם יכול לבצע לבד ללא מוסך והאחריות עדיין תתפוס.

אבל, ישראל.

בפועל?

בזבוז של 650 שקל.

אבל יש מספיק מטומטמים... אתה בכול זאת חי בישראל.

xlib
25-07-2018, 23:27
400 החדש.

למה עשיתי אצלו טיפול הרצה? לא יודע. המוסך שקבעתי איתו (שהוא טמבל וחאפר לא פחות, אבל 50 שקל יותר זול) היה סגור במפתיע שהגעתי. אז כבר הלכתי ליבואן.
בשביל שכמה טמבלים יעמדו ויסתכלו לי על האופנוע כמו שמאי רכב, יתלהבו מהנוכחות שלו (הרי זה דגם חדש!), יחליפו לי שמן (שגם על זה הייתי צריך להתווכח איתם שישימו לי
מבקבוק סגור של מוטול, ולא מתוך מיכל בלי תווית עליו שאלוהים יודע מה היה שם בפנים)... יבדקו לי צופר ובלם קדמי (שבתאכלס יש רשימת מכולת של בדיקות שצריך לעשות לפי הספר, אבל ישראל)... ואחר כך הטמבל התורן בא שם קסדת חצי ורוצה לעשות לי נסיעת מבחן על האופנוע "לבדוק שהכול תקין"..... קח ת650 שקל המסריחים שלך וזדיין לי מהעניים מניאק אם אני נכנס לשם עוד פעם

מצטער על השפה אבל זאת האמת... למה? בשביל חתיכת נייר שיהיה לי ראש *קצת* שקט.

האמת?

קוואסאקי בעצמם כותבים שאת הטיפול הרצה (לצורך העניין) הבן אדם יכול לבצע לבד ללא מוסך והאחריות עדיין תתפוס.

אבל, ישראל.

בפועל?

בזבוז של 650 שקל.

אבל יש מספיק מטומטמים... אתה בכול זאת חי בישראל.

ליחס מזלזל כזה ולרצף קללות אין שום סיבה. להבנתך מי אמור לעבוד במוסך - מדעני טילים? כן, להחליף שמן ולבדוק בלמים עולה 600 שקל.

1122
26-07-2018, 00:18
ליחס מזלזל כזה ולרצף קללות אין שום סיבה. להבנתך מי אמור לעבוד במוסך - מדעני טילים? כן, להחליף שמן ולבדוק בלמים עולה 600 שקל.

הנה עוד אחד מהקליקה :biggrin:

מקווה בשבילך שאתה מבין כמה מגוחך אתה נשמע
מקווה בשבילך עוד יותר שאתה לפחות מהצד העוקץ ולא מהנעקץ...

לילה טוב חבר

Ami
26-07-2018, 07:37
לא הבנתם את השאלה שלי, כמובן שמוסך מורשה תופס על אחריות, המליצו לי על מוסך בשם "זן אופנועים" אז שאלתי עליו אם הוא מורשה, פשוט העבירו נושא אז ציטטתי את עצמי וזה לא תפס את הציטוט שציטטתי :)

אז יש לכם מושג? או המלצה על מוסך מורשה בתל אביב?

עניתי לך. לך לשם ולא תתאכזב