מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לכלי הבא.. (אחרי nc700x)

dudybou
19-08-2018, 14:05
שלום חברים,

אני מתקרב ל-100 אק"מ, ומתחיל לחשוב על הכלי הבא.
יש לי 2-3 חודשים עד אז, אבל אני רוצה להספיק לעשות נסיעות מבחן.

כרגע: nc700x 2012, דגם ידני. כמעבר מ- x-max250 הוא היה שדרוג נפלא.
הוא אצלי שנה וחצי, עשיתי אתו 41 אק"מ.

אני עושה נסיעה יומית מערב בנימין - תלפיות (60 ק"מ לכיוון דרך 443)

מחפש למה לשדרג.

מה אני אוהב ב-NC ? אחזקה זולה, מהירות מספקת, צריכת דלק טובה, עבודה בסל"ד נמוך (מנוע לא צועק), גמיש רצח בהתאמת הילוך-מהירות, תנוחה זקופה יחסית, התנהגות כביש טובה.
מה חסר לי ? תאוצות מ-0 (שקצת איטית, בהשוואה לורסיס 650 שנתון זהה של חבר, הוא מתעופף ממני ברמזור, אבל במהירות סופית שנינו אותו דבר), עוד קצת כוח רזרבה. בגדול - זהו (לפחות עדיין לא יודע שחסר לי :rolleyes2:).

**התקציב - 50**

מה שחשבתי בינתיים - לא רכבתי על אף אחד מהם, רק קראתי מבחנים וראיתי סרטונים:
אפריקה טווין - לא רכבתי עליו, אבל מקריאת מגוון מבחנים עליו (דגם של שנתון 16 ומעלה) הוא ייתן לי את המענה. התנהגות כביש טובה, ובונוס - יכולות "שטח" (כרגע אין לי תקציב לאופנוע שטח אז זה סוג של מענה גם לצורך הזה עד שנקנה אחד..) - הבעיה בו זה שאין שנתון נמוך = מחיר מעל 50... לא רלוונטי כנראה.

טרייסר 700/900 - אופי מנוע שמח. תנוחה קרבית (לא טוב לי, אבל אולי נסבל). כוח זמין. יש מצב לשנתון 15 בתקציב.

NC750X - לשדרג שנתון (מעבר מ-700 ל-750 עם השדרוגים הקטנים שבוצעו באופנוע). לא ייתן לי את מה שחסר לי - אבל אולי אין מושלם ?

נק' חשובות:
*בגלל הק"מ השנתי הגבוה אני רוצה לרכוש כלי עם ק"מ נמוך כדי להחזיק אותו יחסית הרבה (עד טווח הק"מ שמתחילים הבעיות).
*רוב הנסיעה זה בין-עירוני, אני חייב מיגון לרוח, ככה שנייקד כנראה לא יתאים למשימה.. (נייקד עם מיגון רוח אפטרמרקט ? :confused2:)

אשמח לשמוע רעיונות נוספים, נקודות שכדאי לי להכניס לשיקולים, ניסיונות עם מסלול כלים דומים..

תודה מראש לעונים !
דודי

KKatkov
19-08-2018, 15:51
קודם כל, אם האופנוע מספק אותך, ויש לך שיקולים כלכליים חזקים - תישאר עם האופנוע שלך.
אין שום סיבה שיתחיל להיתפרק רק בגלל שהחליף קידומת בשעון - ובכל מקרה, יהיה לך מאוד קשה למכור אותו במחיר טוב לאור נתוני שנה/ק"מ, וכבר ספגת את רוב ירידת הערך.
אם בכל זאת בא לך להחיליף (ולהשתדרג), לדעתי - לך על אדוונצ'ר כבד.
תקבל הרבה יותר מה-NC בכל פרמטר (ותשלם בצריכת דלק וקצת בטיפולים, אין מה לעשות).
מבין כל האופציות הייתי מתמקד בשתיים "סטנדרטיות" ואחת "הרפתקנית".
סופר-טנרה 1200 - אמין מאוד, נוח למרחקים, גל-הינע שמוריד את ההתעסקות עם השרשרת.
ויסטרום 1000 - פחות מגושם מהטנרה, גם כן סופר נוח ומאוד אמין.
ב.מ.וו R1200GS -שם הדבר בכיסוי מרחקים. אומנם תצטרך לרכוש אופנוע משנתון ישן, אבל יש שם גם כמה יתרונות:
*יש מוסך טוב ואמין שמתמחה בהם (אלכסים).
*שמירת ערך יוצאת דופן - אפשר למכור את הכלים האלה גם כשהם מגיעים לקילומטראז'ים של רבע מיליון (במחיר המתאים), בעוד שבכלים יפאניים יציעו לך שתשלם כדי שיאספו ממך את האופנוע.
*עמידות יפה של רוב המכלולים.

כמובן שיש עוד אופציות מעניינות.
למשל, אני די בטוח שניתן להשיג בתקציב ק.ט.מ אדוונצ'ר 1050 עם ק"מ לא גבוה. אני בספק שאחזקתו לאורך זמן תהיה זולה כמו היפאנים או ב.מ.וו... שאל את מי שמכיר את האדוונצ'רים מקרוב. לי ולמכרי לא היה כזה.

alexsupreme
19-08-2018, 15:51
הדעה הפופולרית כנראה תהיה וורסיס 1000.

אני אישית הייתי בוחן את הויסטרום 1000 החדש. הוא הרבה יותר קל מהוורסיס, נראה משמעותית יותר טוב ואאל״ט, שנת 2015 אמור להכנס לך בתקציב.
ישנה אופציה מעניינת של לקחת 1250FA, להגביה את הכידון ולרכוש עבורו משקף תיור.

dudybou
19-08-2018, 16:48
תודה לשניכם !

אם האופנוע מספק אותך, ויש לך שיקולים כלכליים חזקים - תישאר עם האופנוע שלך.

לא שיקולים חזקים - מוכן לשלם על השדרוג.. שיקולים כלכליים חזקים זה לקנות בימבה או רכב קטן :biggrin:

סופר-טנרה 1200 - אמין מאוד, נוח למרחקים, גל-הינע שמוריד את ההתעסקות עם השרשרת. -> מוריד התעסקות עם שרשרת ומוסיף התעסקות עם ? נשמע מעניין.
ויסטרום 1000 - פחות מגושם מהטנרה, גם כן סופר נוח ומאוד אמין. -> חשבתי לבדוק אותו. ננסה.
ב.מ.וו R1200GS -שם הדבר בכיסוי מרחקים. אומנם תצטרך לרכוש אופנוע משנתון ישן... ->לא אוהב את הצורה הבולטת של המנוע לצדדים...
ק.ט.מ אדוונצ'ר 1050 עם ק"מ לא גבוה ->לא "שטח" מידי לצרכים שלי ? אני מאוד אוהב את המראה, אבל הוא נראה לי פחות לכביש..

אמרת בשרשור אחר ב.מ.וו 800 ? איזה ?

ישנה אופציה מעניינת של לקחת 1250FA, להגביה את הכידון ולרכוש עבורו משקף תיור.
אני מניח שאתה מתכוון לסוזוקי GSX1250FA..
המבנה שלו לא הסגנון שלי, ספורטיבי מידי לדעתי. מחפש משהו יותר "רזה"..
גם שינויים כאלו (כידון ומשקף) בטח יפגעו בביצועים שלו.

KKatkov
19-08-2018, 17:39
תודה לשניכם !

לא שיקולים חזקים - מוכן לשלם על השדרוג.. שיקולים כלכליים חזקים זה לקנות בימבה או רכב קטן :biggrin:

אמרת בשרשור אחר ב.מ.וו 800 ? איזה ?
ה-800 שדברתי עליו זה F800ST/GT לדורותיהם.
אם השיקולים הכלכליים לא הכי מעניינים - עזוב, קנה אופנוע מלהיב יותר.

אני מניח שאתה מתכוון לסוזוקי GSX1250FA..
המבנה שלו לא הסגנון שלי, ספורטיבי מידי לדעתי. מחפש משהו יותר "רזה"..
גם שינויים כאלו (כידון ומשקף) בטח יפגעו בביצועים שלו.

רוב הבנדיטים הגיע בגרסאות חצי פיירינג או פיירינג מלא.
תמיד תהיה לי פינה חמה בלב עבורם...

הק.ט.מ אדוונצ'ר 1050 דווקא די מכוון-כביש.
המוכווני שטח אלה גרסאות ה-R.

ולגבי העידר השרשרת - המחיר הוא החלפת שמן אחת ל-10 אלף בגל הינע, כחלק מטיפול שוטף.
אם נוצרת בעיה בדרייבשאפט התיקון יקר, אבל זה לא אמור לקרות.

בןהלאמשחיז
19-08-2018, 20:08
נגיד נייקד חזק כמו MT10 אין צורך במיגון רוח במרחק שאתה עושה תוך פחות מ20 דק' אתה בי-ם, ונראה לי שווה 20דק' לעשות לצוואר חדר כושר.
אבל אפשר גם
GSX-750 או 600 עם מיגון רוח

dudybou
20-08-2018, 08:42
נגיד נייקד חזק כמו MT10 ... תוך פחות מ20 דק' אתה בי-ם...
GSX-750 או 600 עם מיגון רוח

הלוואי 20 דק'... הייתי ישן עוד 40 דק' :dance:
נראה לי קצת גדול עלי MT10.. גם המיגון רוח עליו עושה לו רע..

GSX - לא אוהב את הצורה...

עברתי על הדגמים שהוזכרו ביד 2:

* ק.ט.מ אדוונצ'ר 1050 יש רק שנתון 16 במחירים 60-70.. נחפש בעוד מקומות.
* סופר טנרה - אפשרי שנתון 14/15, אין כרגע למכירה, נחפש..
* ויסטרום 1000 - אפשרי שנתון 14/15, אין כלים עם ק"מ נמוך מ-40 כרגע..
* ורסיס 1000 - אפשרי שנתון 13/14, שזה הצורה הישנה - לדעתי מכוער. שנתון 15 ומעלה הרבה יותר יפה..

השושנים
20-08-2018, 09:12
רוכב על ורסיס 1000 2017, מעולה לכל תצורה שתרצה לרכוב ובול לדרישות שלך לך על דגם 2015 ומעלה.

רוכב בצמוד ל NC 750 של חבר, משמעותית עולה על הדגם שלך ודומה לכל מה שאהבת - מומלץ.

תתרחק מהטריסר אם אתה לא רוכב פעלולים או רוכב נמרץ מאד, אופנוע מדהים ומעייף באותה המידה.

האופנועים האחרים שציינו כאן גבוהים מאד ויקרים הרבה מעבר לתקציב שלך, מה שאומר שתצטרך להתפשר
על ק"מ או ידיים שבפועל יתרגם להחזקה יקרה יותר.

הויסטרום ייתן לך גם פתרון טוב מאד הדבר היחידי שעומד בעוכריו זה הורסיס 1000.

dudybou
20-08-2018, 09:25
רוכב בצמוד ל NC 750 של חבר, משמעותית עולה על הדגם שלך ודומה לכל מה שאהבת - מומלץ.

אתה מתכוון דגם 700 מול 750 ?

ורסיס 15 ומעלה זה באזור 65 אש"ח.. יותר מידי בשבילי, אא"כ נמצא מציאה. ושנתון נמוך יותר - לא אוהב את המסכת חזית..
* אני עוקב אחרי השרשור שלך על הוורסיס, נראה מעניין..

ויסטרום אפשרי 15. נחפש גם אותו.

תודה.

Paz
20-08-2018, 09:36
מצטרף לכל ההמלצות/הצעות- מה עם CBF1000?
בתור בעלים של טרייסר 09 אני לא בטוח שהוא עונה בדיוק לכל מה שאתה מחפש, אבל מוזמן לשאול לגביו כמובן.

השושנים
20-08-2018, 10:12
אתה מתכוון דגם 700 מול 750 ?

תודה.

כן רוכב איתי בקצב נהדר, משמעותי אמין וחסכוני, ייחודיות של מקום למטען נוסף מקדימה.
נוח ועושה גם שבילים קלים בכייף.

רוכב נחוש ומיומן יכול להוציא ממנו הרבה יותר מהתדמית שלו.

dudybou
20-08-2018, 10:46
מצטרף לכל ההמלצות/הצעות- מה עם CBF1000?
בתור בעלים של טרייסר 09 אני לא בטוח שהוא עונה בדיוק לכל מה שאתה מחפש, אבל מוזמן לשאול לגביו כמובן.

מהטרייסר אני כנראה ירד, דיברתי עם כמה - והוא לא יתאים לסגנון שלי, עם כל הצער שבדבר, כי הוא נראה טוב לדעתי..

לגבי ההונדה - האם הוא ייתן לי את החיסרון של תאוצה מהירה מ-0 ? כוח אני מאמין שהוא יוסיף לי רזרבות..

כן רוכב איתי בקצב נהדר, משמעותי אמין וחסכוני, ייחודיות של מקום למטען נוסף מקדימה.
נוח ועושה גם שבילים קלים בכייף.

אני אקח אותו לנסיעת מבחן לראות אם השתפר המנוע בדגם ה750 ביחס ל-700.

KKatkov
21-08-2018, 09:53
מי אמר שהטרייסר לא יתאים לך? ולמה?
רכבתי על ה- MT-09 הרגיל כמה פעמים, וחבר הצטרף אלי עם כזה (בהרכבה) לטיול יומיים ברמת הגולן - ועשינו לא מעט קילומטרים ביחד.
אני חושב שהוא אופנועי יומיומי מעולה. הוא נוח לרוכב, סביר למורכב, עם משקף אפטרמרקט קטן הרוח לא מטרידה עד 150-160.
המנוע שלו מעולה - חזק, גמיש ועם צליל מיוחד.
לאור זה, שטרייסר לוקח את כל אלה - ומשפר את מיגון הרוח, טווח תדלוק והנוחות למורכב - אז הוא צריך למאוד להתאים לדרישות שלך.

השושנים
21-08-2018, 10:08
versys 1000 מול MT 09 טרייסר הקרב המר.

נתחיל עם זה שאני אינני בוחן רכב ולא בן של בוחן רכב, לכן אין לי נתונים עובדות ושאר ירקות.
כל מה שתקראו כאן מבוסס על תחושות, השוואה חלקית והחיבור שלי לאופנועים שנובע מסגנון
רכיבה, אהבות, והרגלים ישנים, השתדלתי להיות אובייקטיבי ככל שניתן, אבל חשוב לזכור שאני
מחזיק באופנן פרטי ורסיס 1000 מודל 2017 שנקנה חדש והים עם 11600 ק"מ לערך.

האופנוע שרכבתי עליו בחו"ל נסע 19877 ק"מ לפני, בדובר באופנוע שכור ולדעתי גם עבר
התעללות כלשהי. הקלאצ' הגיב בחלק העליון שלו היו רעשי מסביי גיר, והאגזוז היה סטנדרטי.

רכבתי בתחום הנמוך של הסקלה כיוון שהכבישים שם טכניים ומהירות הרכיבה מוגבלות, באוטוסטרדות
הוא נוסע כמו כל אופנוע. מהירויות ממוצעות של עד 90 קמ"ש.

האופנוע נשא 2 רוכבים ולמעלה מ-20 ק"ג ציוד מפוזר בין 3 ארגזים תיק עליון הקשור לארגז הגבוה.

מה אהבתי: כפתורי הפיקוד נראים איכותיים ונוחים לתפעול במיוחד כפתורי האיתות שטובים יותר
מכפתורי הורסיס, הבלמים נתנו תחושות טובות יותר ופחות ספוגיות, המראות מצוינות והאופנוע איפרמטיבי
נהיג וקל לתפעול מהרגע הראשון (אחרי שהתרגלתי לקלאצ' שמפריד גבוה).

בגדול נראה לי שבחברה התפנה תקציב לתכנון אופנוע, הם מסרו את התקציב לפעלולן ולבוחן האופנועים
שלהם, שמתפרנס למחיתו גם מתעלולי סטאנד ואמרו לו "קח חביבי כסף, תכנן איזה אופנוע שתרצה"
החרא, תכנן אופנוע פעלולים לעצמו ושלח את התכניות ביום שני בבוקר לביצוע, מישהו בחברה שתה יותר
מדי סאקי לילה קודם חתם על התכניות וכך נוצר ה-MT. אבל...ביום שלישי התעוררו בחברה עם אופנוע
שלא מצליח לשמור על הגלגל הקדמי בכביש, גם לאחר שהוסיפו לו גמדים יפנים אלקטרונים, מנהל החברה
פזל ימינה הסתכל שמאלה ראה את החברה מאוסטריה וגרמניה מוכרים הרפתקאות למבוגרים כמו לחמניות
טריות ורצה גם, אז הם הוסיפו עוד שלושה ארגזים לאופנוע, שיחקו קצת במתלים קראו לו טרייסר וקיוו שאף
אחד לא ישים ואז אני באתי...

רוכבים בשתיים ראשון נמרץ מאד רעש של מכסחת דשא, שני מבקש מהר מדי שלישי והמון רעשים מנוע לא
נעימים ההרגשה הכללית ישיבה על שואב אבק ישן, מגעים לסיבוב ראשון גז והמנוע צועק "עוד צלינדר, עוד
צלינדר, עוד צילינדר" גמיש הוא לא...אז למדתי הוא אוהב להיות בהילוך הנכון לו בכל מצב ואני משלם
בויברצית רחש ורעד.

שלא נטעה לא מדובר באופנוע גרוע, זה אופנוע שנאנס להיות משהו אחר והוא לא אוהב את זה, אם ניקח
את זה צעד קדימה מדובר בילד פוחז שצריך משמעת חזקה אבל דרמה קווין, הוא כועס כשבועטים בו אבל
ממש צריך את זה, בעוד הורסיס הוא המבוגר האחראי השקול,
זה שעושה הכל מתוך מכובדות, והבנה שלא הכל בחיים הוא אפס למאה. צריך למשוך בחוצה מסיבוב ברבעי?
סבבה, חמישי? גם טוב רק בוא נמשיך הלאה...

הגיר קשה אבל מדיוק מלווה בקליק חזק, שוב לא זוכר את זה מהאופנוע שבחנתי בארץ והיה חדש אבל...
הצפיפות על המושב הייתה נסבלת אבל אין ספק שבורסיס יש הרבה יותר מקום.

הבולמים מעברים בנוקשות כל בור בכביש, אבל תיפקדו מציין גם בסיבובים קשים וגם בתנאים לא קלים.

הדירוג שלי מהאופנועים שרכבתי עליהם בחו"ל, ה-BMW G/S 1200 במקום הראשון ה-MT 09 טרייסר
במקום השני, ההונדה קרוסראנר (800) במקום האחרון, הייתי מת לרכוב על וורסיס בחו"ל.

dudybou
21-08-2018, 10:12
לגבי הטרייסר,
קודם כל - מהסקירה של שושנים עליו בטיול האחרון, אני מבין שהוא אופנוע שמח, אבל לנסיעות ארוכות יהיה מעייף. גם במוסך שלי אמרו דברים דומים.
ודבר נוסף - התנוחה שלו קרבית יותר, רגלים הולכות אחורה, וזה פחות נוח לנסיעות ארוכות.

לגבי שאר הדרישות שלי הוא עונה יופי..

בןהלאמשחיז
21-08-2018, 10:19
לגבי הטרייסר,
קודם כל - מהסקירה של שושנים עליו בטיול האחרון, אני מבין שהוא אופנוע שמח, אבל לנסיעות ארוכות יהיה מעייף. גם במוסך שלי אמרו דברים דומים.
ודבר נוסף - התנוחה שלו קרבית יותר, רגלים הולכות אחורה, וזה פחות נוח לנסיעות ארוכות.

אם ככה נשאר לך בימר ישן ומכוער. נח לאללה אבל חוץ מזה כלום.

dudybou
21-08-2018, 10:27
אם ככה נשאר לך בימר ישן ומכוער. נח לאללה אבל חוץ מזה כלום.

למה ?

מה עם הוורסיס / ויסטרום / סופר-טנרה ?

KKatkov
21-08-2018, 11:00
לגבי הטרייסר,

אתה מתכוון לעשות 300-400 ק"מ כל יום?
נראה לי שלא.
לטווחים הגיוניים, גם ה-MT הרגיל נוח מספיק. 200-250 ק"מ ביום עוברים בנעימים. הטרייסר צריך להיות אפילו יותר נוח.
שושנים עשה טיול בזוג, על אופנוע עמוס לעייפה, במדינה זרה ועם הרבה שעות-אוכף יומיות.
חוץ מזה - הסטנדרטים שלו מאוד גבוהים, כי הורסיס הפרטי שלו הוא ספינת-תיור.

בקיצור, נשמע לי שאתה קצת מגזים בדרישות שלך ל"נוחות"...
אבל אם זה באמת כ"כ חשוב לך (לא ברור למה) - לך לכיוון של ויסטרום 1000 לדעתי.
מנסיוני עם ה-650 דור קודם, זה אופנוע סופר נוח (בהגדרה שלך) - רך, סופג ומרווח.
גם ורסיס 1000 הוא אופציה, למרות שאני לא מבין למה שרוכב שמרוצה מ-NC יקנה אופנוע חזק כ"כ, גדול וכבד.
לי נראה שיש לו "יותר מדי" מכל דבר עבורך, ושתסבול מהמימדים והמשקל - ובו זמנית, לא תנצל את המנוע.

dudybou
21-08-2018, 11:19
לי נראה שיש לו "יותר מדי" מכל דבר עבורך, ושתסבול מהמימדים והמשקל - ובו זמנית, לא תנצל את המנוע.

מעניין מה שאתה אומר..
ננסה להבין אם זה נכון בנסיעת מבחן.

כמו שכתבתי, אני מרוצה מה-NC700, אבל חסר לי קצת כוח.
יכול להיות ש-NC750 ייתן מענה, ואולי רק נפח יותר גדול - בין 700 ל-1000.
ננסה להשיג נסיעה ארוכה על הטרייסר..

תודה !

0x80
21-08-2018, 12:24
בעבר היה בבעלותי ורסיס 1000 במשך שנה וחצי , היום רוכב על ויסטרום 1000
אז אשתף מנסיוני

כשהיה ברשותי הורסיס אהבתי אותו מאוד, אפילו מאוד מאוד !
מנוע מאוד מרגש. אבל *בשבילי* הוא היה קצת יותר מידי חזק , וגם כבד.
( אני בחור קטן 1.75 על 70 קילו )

הויסטרום לאומת זאת מתאים *לי* הרבה יותר מבחינת מידות ומשקל.
הוא מרגיש הרבה יותר קטנטן מהורסיס.
אני אוהב מומנט ויש לו את זה בשפע, יחד עם זאת אופי המנוע הרבה יותר רגוע.

נגיד היה קורה לי הרבה שאני עוקף רכב על ורסיס ובשניות מבלי לשים לב
מד המהירות מקפץ לו למספרים לא הגיוניים בכלל. לא אהבתי את זה.

לאומת זאת בסטרום צריך להתאמץ קצת יותר כדי להגיע לאותו מספר
אז זא לא קורה *לי* בטעות.

המורכבת גם מעדיפה את הויסטרום על הורסיס אשר לדעתה היה הרבה יותר
קשוח ומעייף.

דעתי כי הסטרום יותר קרוב ל NC שלך מאשר הורסיס.
ממליץ בחום לעשות רכיבת מבחן על שני הכלים. רק *אתה* תדע מה יותר מתאים *לך*.

dudybou
21-08-2018, 12:38
תודה 0x80 !
השוואה מעניינת.

שושנים - מה דעתך ? בדקת את הויסטרום ?

השושנים
21-08-2018, 13:46
תודה 0x80 !
השוואה מעניינת.

שושנים - מה דעתך ? בדקת את הויסטרום ?

בדקתי אותו, לצערי לא במגרש הביתי שלי אלה בת"א וכמי שחושב שת"א היא ארץ מיותרת (כן כתבתי ארץ)
רכבתי עליו רק חצי שעה וברחתי לי-ם.

הרגשתי עליו מיד בבית, קל זריז ונוח מאד לתמרון, בדיוק אז ירדתי מה-380 ק"ג יבש של הוי מקס אז הרגשתי
כאילו אני רוכב על אופניים. יש מצב שעשיתי לו סוג של עוול, כי על הטרייסר רכבתי כ-3 בהרי י-ם ובחנתי אותו
הרבה יותר זמן ואילו את הויסטרום בחנתי בשטח עירוני עוין.

הוא היה מס' 2 בהעדפות ואם לא הייתי לוקח את הורסיס הייתי לוקח אותו, יתרון נוסף שיש לו הוא היכולת לרדת
לשבלים שלהערכתי טובה משל הורסיס.

בכל מבחני הדרכים שראיתי וקראתי בארץ ובעולם בין שלושת המועמדים תמיד הורסיס ניצח, ואת זה קבעו טובים
ומנוסים ממני, עזר לי מאד שגם אני אהבתי אותו יותר מכולם.

הורסיס לא מצטיין בשום דבר ובכל פרמטר יש כלי אחר שעולה עליו, אבל כחבילה כוללת לצרכים שלי הוא נותן
את המעטפה המושלמת.

ככלי חדש הויסטרום יהיה יקר יותר ושמעתי על רבים שרכשו ופצחו במקצה שיפורים בעיקר לכיסא ולמיגון הרוח
שלא עמדו בציפיות.

כיוון שאתה קונה כלי מושמש תהיה משמעות רבה לכלי עצמו ואופן ההחזקה שלו כך שהמטבע יכול להתהפך על
פי מהות הכלי עצמו ופחות לפי הדגם או היצרן, כלי שמור ומתוחזק היטב יהיה תמיד בעדיפות על קניה לפי דגם
או יצרן כי גם כחדשים ההבדלים הם מעטים ובלתי מורגשים אם אתה לא בררן או רגיש מאד.

אגב בניגוד ל 0X80 אני הייתי מסתדר עם עוד 20 כ"ס.

Paz
21-08-2018, 13:48
לא תהייה שום בעיית נוחות עם הטרייסר, יכול להגיד שלקחתי רכיבת מבחן על ויסטרום 1000 חדש, כלי מצויין ונוח אבל מנוע משעמם לדעתי. חשבתי שירגיש הרבה יותר חזק.

השושנים
21-08-2018, 13:52
לא תהייה שום בעיית נוחות עם הטרייסר, יכול להגיד שלקחתי רכיבת מבחן על ויסטרום 1000 חדש, כלי מצויין ונוח אבל מנוע משעמם לדעתי. חשבתי שירגיש הרבה יותר חזק.

אין בעיית נוחות בטריסר יש בעיה של תחושה מעייפת שהמנוע מרגיש עסוק כל הזמן ומחייב עבודה
מרגיזה עם ההילוכים כל הזמן, בעיקר במהירויות עירוניות.

אתה מוזמן לקחת סיבוב על הורסיס שלי ולהבין את המשמעות.

KKatkov
21-08-2018, 14:25
אין בעיית נוחות בטריסר יש בעיה של תחושה מעייפת שהמנוע מרגיש עסוק כל הזמן ומחייב עבודה
מרגיזה עם ההילוכים כל הזמן, בעיקר במהירויות עירוניות.

אתה מוזמן לקחת סיבוב על הורסיס שלי ולהבין את המשמעות.

אני חולק עליך.
נכון, MT לא "אופנוע אוטומט" סטייל בנדיט 1200 (והורסיס, כפי שמתמע מדבריך).
זה חלק מהפאן שבו - הוא פחות ספינת-תיור, ויותר אופנוע כביש "רגיל".
כן, צריך מדי פעם לעבוד בו עם הגיר ולמשוך את המנוע אם אתה מעוניין לסחוט ביצועים. ועדיין, זה מנוע 900 שיש לו די והותר כוח וגמישות.
ויברציות? קיימות, אבל לא מציקות.

Paz
21-08-2018, 20:21
אני חולק עליך.
נכון, MT לא "אופנוע אוטומט" סטייל בנדיט 1200 (והורסיס, כפי שמתמע מדבריך).
זה חלק מהפאן שבו - הוא פחות ספינת-תיור, ויותר אופנוע כביש "רגיל".
כן, צריך מדי פעם לעבוד בו עם הגיר ולמשוך את המנוע אם אתה מעוניין לסחוט ביצועים. ועדיין, זה מנוע 900 שיש לו די והותר כוח וגמישות.
ויברציות? קיימות, אבל לא מציקות.

תיארת את זה מדוייק, שושני אני יודע להעריך עוצמה וחלקות של 4 צילינדר, מניסיון.
אני בטוח שהנפח רק מוסיף לחווייה בורסיס ונותן עוד מומנט בנמוכים, אבל להגיד על המנוע של הטרייסר שהוא לא גמיש זה פשוט לא נכון, ההילוך השלישי שלו מטורף, אפשר לשייט מ 30 קמ"ש ועד 160 בלי להעביר הילוך. רוב הרכיבות שלי הן בעיר ואני מרגיש שאני פחות מתעסק בהילוכים מאשר הייתי עושה בפייזר 800
אמנם הטרייסר לא חלק כמו 4 צילינדר אבל דווקא החספוס הזה מוסיף פלפל למנוע. המצערת שלו סופר מדוייקת ומזכירה 4 צילינדר.

השושנים
22-08-2018, 08:01
תיארת את זה מדוייק, שושני אני יודע להעריך עוצמה וחלקות של 4 צילינדר, מניסיון.
אני בטוח שהנפח רק מוסיף לחווייה בורסיס ונותן עוד מומנט בנמוכים, אבל להגיד על המנוע של הטרייסר שהוא לא גמיש זה פשוט לא נכון, ההילוך השלישי שלו מטורף, אפשר לשייט מ 30 קמ"ש ועד 160 בלי להעביר הילוך. רוב הרכיבות שלי הן בעיר ואני מרגיש שאני פחות מתעסק בהילוכים מאשר הייתי עושה בפייזר 800
אמנם הטרייסר לא חלק כמו 4 צילינדר אבל דווקא החספוס הזה מוסיף פלפל למנוע. המצערת שלו סופר מדוייקת ומזכירה 4 צילינדר.

ובדיוק בגלל מה שתיארת הוא מעייף, התנוחה רכונה מעט קדימה אז פחות אהבתי, החיספוס נחמד כשאתה מתפרע ומשחרר גז
אבל ברגע שאתה רוצה טיול רגוע של שיוט, להקשיב לשקיעה ולראות את ציוץ הציפורים, החרא הזה מעסיק לך את כל החושים,
כל מה שאתה עושה בשלישי דחוס אני עושה בחמישי ורביעי שקט חרישי ובלי דרמות. המעצרת בועטת ומחייבת יד של כירורג, שזה
נהדר כשאתה יוצא מסוויפט ארוך ובא לך לתת בקטנה באחורי, אבל מתסכל כשאתה מנסה להאזין לוויז ורוצה להבין לעזאזל באיזה
יציאה אתה אמור לצאת מהכיכר. ה-MT כמו ילד מפונק שמחפש תשומת לב וברגע שאתה מבקש קצת זמן לעצמך הוא מתחיל לצרוח
שמזניחים אותו, לא אוהבים אותו, ובכלל הוא שונא את כולם ולא מבין מה הוא עושה במשפחה והוא רוצה ללכת עם חברים למירוץ.
דרמה קווין.

dudybou
22-08-2018, 09:29
אז אם אני מבין אתכם נכון,

הטרייסר יותר יתאים למי שיותר רוכב "חזק", הוא פחות כבד ומסורבל, אבל עם מנוע פלפל.

הוורסיס/ויסטרום יתאים למי שרוצה לגמוע מרחקים בנוחות, ברוגע, בלי רעשי רקע. זה בא על חשבון כלי מעט כבד יותר.

זאת אומרת שזה תלוי באופי הרוכב.. כל אחד ומה שמתאים לו.. אמת ?

* אגב - יש יתרון ל-טרייסר 700 על פני ה-900 ?! מביקורות שקראתי הוא יותר "מאוזן".. paz ?

בןהלאמשחיז
22-08-2018, 11:19
כמעט כל כלי עם מומנט בריא יקח אותך כמו שצריך בעליות של 443. בלי לבחוש יותר מדי בהילוכים.
היו לי בעברי כלים עם צילנדר אחד ושתיים, שלוש לא היה לי. וארבע עכשיו יש לי. ובכולם לא בחשתי יותר מדי.
פלפל או לא זה תלוי ביד ימין שלך.
ולגבי גמיעת מרחקים - קח בימר. רב הזמן הוא מיותר, אבל למרחקים הוא מצויין.

Paz
22-08-2018, 15:27
אז אם אני מבין אתכם נכון,

הטרייסר יותר יתאים למי שיותר רוכב "חזק", הוא פחות כבד ומסורבל, אבל עם מנוע פלפל.

הוורסיס/ויסטרום יתאים למי שרוצה לגמוע מרחקים בנוחות, ברוגע, בלי רעשי רקע. זה בא על חשבון כלי מעט כבד יותר.

זאת אומרת שזה תלוי באופי הרוכב.. כל אחד ומה שמתאים לו.. אמת ?

* אגב - יש יתרון ל-טרייסר 700 על פני ה-900 ?! מביקורות שקראתי הוא יותר "מאוזן".. paz ?

הוא כלי יותר קטן, לא יודע מה מידותיך והאם אתה מרכיב מדי פעם, לגבי המנוע כן שמעתי כמה פעמים שזה מנוע מעולה, אתה יכול לראות גם במבחן שפולגז עשו.
בהחלט כלי שהייתי מציע לך לבדוק אם הוא ענה לצרכים שלך.
תמתח טיפה את התקציב ל 54 ויש לך כלי חדש וראש שקט עם אחריות.

dudybou
22-08-2018, 16:06
הוא כלי יותר קטן, לא יודע מה מידותיך והאם אתה מרכיב מדי פעם, לגבי המנוע כן שמעתי כמה פעמים שזה מנוע מעולה, אתה יכול לראות גם במבחן שפולגז עשו.
בהחלט כלי שהייתי מציע לך לבדוק אם הוא ענה לצרכים שלך.
תמתח טיפה את התקציב ל 54 ויש לך כלי חדש וראש שקט עם אחריות.

זה שה-700 טוב, כבר קראתי, השאלה אם כדאי 700 חדש או 900 שנתון גבוה.. ?
היום ראיתי סקירה של cager ביוטיוב על הטרייסר 900 2018 החדש (הוא קנה לפני שנה 700 אחרי שרכב על ה-900 2017 והרגיש שהוא לא שולט עליו..),
בסוף הסרטון הוא אמר שאם היה לו כסף היה משדרג את ה-700 שלו ל-900 החדש שהרבה יותר נשלט..
התקציב שלי לא מאפשר 900 חדש, רק מהדגם הקודם..

Paz
23-08-2018, 08:02
זה שה-700 טוב, כבר קראתי, השאלה אם כדאי 700 חדש או 900 שנתון גבוה.. ?
היום ראיתי סקירה של cager ביוטיוב על הטרייסר 900 2018 החדש (הוא קנה לפני שנה 700 אחרי שרכב על ה-900 2017 והרגיש שהוא לא שולט עליו..),
בסוף הסרטון הוא אמר שאם היה לו כסף היה משדרג את ה-700 שלו ל-900 החדש שהרבה יותר נשלט..
התקציב שלי לא מאפשר 900 חדש, רק מהדגם הקודם..

אני לא יודע כמה תרגיש שדרוג מהכלי הנוכחי שלך, אבל אני בטוח שהמנוע של ה 07 יותר כיפי. בתקציב שלך אתה יכול למצוא 09 שנתון 15-16.

ayalzo
23-08-2018, 08:20
חבל על הזמן של נסיעת מבחן על 750nc
ההבדל בינו לבין ה700 מורגש אבל לא מהותי.
אחרי יום של נסיעה אתה תמצא את עצמך שוב מבואס.
הייתי הולך על אופנוע שמחליק בעין יותר טוב עם ארגז/מזוודות מאשר הmt. כי אחרי שהתרגלת לאחסון בnc, יהיה מבאס לחזור לכלי בלי יכולת אחסון.

השושנים
23-08-2018, 08:34
https://www.cycleworld.com/sites/cycleworld.com/files/styles/1000_1x_/public/wp-content/uploads/2014/12/2015-Kawasaki-Versys-1000-LT-static-4.jpg?itok=vQoqgLf9
https://sw-motech.com/cosmoshop/default/pix/a/z/ADV.06.525.75000__B/adv_06_525_75000_x_2_xl.jpg

השושנים
23-08-2018, 08:36
https://images.junkmail.co.za/images/large_web/2017/10/17/80e5450cde9ec7d3941c12f24ea6461720698173722321235d f2e8152e2035f6b313af9f06.jpeg

השושנים
23-08-2018, 08:36
איפה הבום בלב?

dudybou
23-08-2018, 08:41
די ברור, לא ?
ציינתי שמאוד אהבתי את המראה של הטרייסר..
אני אקרא עוד על הדגמים של 15/16 - אם הם באמת "פחות נשלטים" כמו שראיתי בכמה ביקורות..

נראה שהלב בטרייסר, השכל בויסטרום/ורסיס (נסיעה על 443 לא פעם מקפיצה לי פיוז קרבי), הארנק ב-NC..

ניקח אותם למבחן בלנ"ד..

השושנים
23-08-2018, 08:59
עכשיו אני סתם רע:

https://pictures.topspeed.com/IMG/jpg/201402/ducati-multistrada-1-20.jpg

dudybou
23-08-2018, 09:18
יותר עושה לי את זה..

https://www.revzilla.com/product_images/0178/5734/givi_pl5119_cam_side_case_racks_bmws1000_xr2015201 6_750x750.jpg

השושנים
23-08-2018, 09:48
עוף על זה

dudybou
23-08-2018, 09:59
אולי בשלב הבא..
היה אצלנו מישהו שרוכב על כזה, מוציא לי את העיניים כל בוקר בחניה...

בןהלאמשחיז
23-08-2018, 10:20
אולי בשלב הבא..
היה אצלנו מישהו שרוכב על כזה, מוציא לי את העיניים כל בוקר בחניה...

היה כי הוא ז"ל?
או היה כי הוא קיבל שכל והחליף לגרסת המקור? R1000RR?

dudybou
23-08-2018, 10:26
היה כי הוא שדרג מקום עבודה :frustrated:

Paz
23-08-2018, 17:35
הזיווד על הXR נראה מזעזע מהצד

dudybou
23-08-2018, 17:46
נכון..
אני מעדיף נטול מזוודות..
קושר קרטונים על הזנב כשצריך..

נקי הכי יפה..
http://d2pa5gi5n2e1an.cloudfront.net/global/images/product/motorcycle/BMW_S_1000_XR/BMW_S_1000_XR_L_1.jpg

ofir
23-08-2018, 23:40
אולי זה רק אני, אבל לא הבנתי את הטרייסר 900.

אני מודה- אני חושב שהוא מאוד יפה.
אפילו שקלתי לקנות אחד - לפני שידעתי במה מדובר.

מצד אחד - הוא סוג של דו"ש/נטייה קלה לשבילי עפר מהודקים - אבל מאוד נמוך, כמו אופנוע כביש.
מצד שני - הוא אמור להיות עם מנוע מטריף - אבל הוא קצת ארוך וגבוה, אני לא רואה איך הוא מסתדר על מהירות גבוה.

מבחינתי הוא שעטנז שלא באמת ענה לשום דרישה שלי.

לעניין ה xr - הלבן מדהים!!!!

Paz
24-08-2018, 00:22
אולי זה רק אני, אבל לא הבנתי את הטרייסר 900.

אני מודה- אני חושב שהוא מאוד יפה.
אפילו שקלתי לקנות אחד - לפני שידעתי במה מדובר.

מצד אחד - הוא סוג של דו"ש/נטייה קלה לשבילי עפר מהודקים - אבל מאוד נמוך, כמו אופנוע כביש.
מצד שני - הוא אמור להיות עם מנוע מטריף - אבל הוא קצת ארוך וגבוה, אני לא רואה איך הוא מסתדר על מהירות גבוה.

מבחינתי הוא שעטנז שלא באמת ענה לשום דרישה שלי.

לעניין ה xr - הלבן מדהים!!!!

אין לטרייסר שמץ של דו"ש נטו כביש, עם קצת יותר נוחות ושימושיות.

השושנים
24-08-2018, 06:26
הטרייסר הוא נייקד עצבני שהתחפש לסוג של אדוונצ'ר אבל כולם יודעים מי מתחת לתחפושת.

אגב משהו שלא ציינתי ברכיבה חזקה מתגלה גם חולשת המתלים שהם סוג של פשרה.
שיקול נוסף הורסיס נמכר הרבה יותר בקלות בשוק המשומשים.

בעצם רוב המעמדים הסופיים טובים, כשכל אחד יש לו מקומות שהוא טוב על האחרים ומקומות
פחות, כל רוכב יצטרך להכיר את החולשות ולאסוף אליו את החבילה המתאימה ביותר.

בקניית אופנוע משומש אין את לוקסוס של להחליט קודם לקנות אח"כ, הכל תלוי מצב השוק ברגע
הקנייה ואז נכנס פרמטר נוסף של הכלי הספציפי, MT שחוק שבילה הרבה על הגלגל האחרי יהפוך
לפחות אטרקטיבי מורסיס שמור ולהפך.

כיוון שאין מנצח ברור בקרב המר אלה רק מנצחים בנקודות סה"כ הניקוד יכול להשתנות מול המועמד
למכירה.

ההצעה שלי לרכוב על כל המועמדים, לדרג אותם לפי סדר הרצון ולדבוק את הפריטים המוצעים למכירה
מהמקום הראשון במועמדים לאחרון על פי היצרן, זאת אומרת אם החלטת MT בדוק את כל המועמדים
למכירה (אני יכול להפנות אותך לחבר שמוכר אחד כמעט חדש) ותשווה את המועמד הטוב ביותר מול מס'
2 שלך בסדרי העדיפויות אחד מול אחד ואז מי שייתן לך את החבילה הכוללת הטובה ביותר יהיה שלך.

אגב באופנוע שמור באמת אי אפשר לטעות באמת בין המועמדים שציינת כל אחד מהם יספק לך את כל
הדרישות +...

ModChiP
24-08-2018, 12:25
עד כמה מפריעות מזוודת צד להשתחלות בפקקים?

Paz
24-08-2018, 13:07

אפשרי אבל צריך להתרגל לרוחב ולהעריך נכון במעברים.
ארגז גדול לא מספיק ליומיום?

ModChiP
24-08-2018, 14:17
ארגזי צד יותר מחליקים בעין מארגז רגיל.

AsafA
24-08-2018, 14:33

זה משתנה מאופנוע לאופנוע ותלוי גם בנפח המזוודות.
הסט המקורי של ה-700GS ניתן לכיווץ/הרחבה, כך שבמצב פתוח ניתן להכניס קסדה מלאה ובמצב סגור הרוחב הכולל הוא 91/92 ס"מ שמאפשר השתחלות סבירה.

השושנים
24-08-2018, 15:34

מצאתי פתרון מושלם לדעתי רכשתי את הארגזים המקוריים של הורסיס וכאשר מפרקים אותם לא נשארת
מסגרת מכוערת על האופנוע, ככה אני רוכב רק עם הארגז העליון, ורק כשצריך מרכיב את השאר.

כשהאפשרות גם להוריד את שלותם לגמרי או להשאיר שתיים וסבל נקי להעמסה של דברים שלא נכנסים
לארגז.
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/39453956_10156482003818548_4509655054516486144_n.j pg?_nc_cat=0&oh=99b9f2f1a9b7664221841574066d6be5&oe=5BF8253B

השושנים
24-08-2018, 15:35
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/37907762_10156430625303548_16294289877237760_n.jpg ?_nc_cat=0&oh=706f495a68c4694306546d9f95dfca07&oe=5BF8B2A8

השושנים
24-08-2018, 15:37
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/38864817_10156465641398548_8742447278658158592_n.j pg?_nc_cat=0&oh=6113901f4d7d625c9e55d0e1e8f7d9a4&oe=5BF9115B

ModChiP
24-08-2018, 15:53
וביום יום, עם מה רוכב?
רק הארגז העליון?

Paz
24-08-2018, 17:00
וביום יום, עם מה רוכב?
רק הארגז העליון?

אני רק עם העליון- 56 ליטר וזה המון.

השושנים
24-08-2018, 17:03
וביום יום, עם מה רוכב?
רק הארגז העליון?
רק עם העליון.

ModChiP
24-08-2018, 17:19
מספיק להכניס קסדה, מעיל, ומכנסיים?
השושנים- איזה גודל הארגז שלך?

השושנים
24-08-2018, 18:07
מספיק להכניס קסדה, מעיל, ומכנסיים?
השושנים- איזה גודל הארגז שלך?

56 ליטר מכיל 2 קסדות +..

https://www.youtube.com/watch?v=a6PxeTiqvlU

ModChiP
24-08-2018, 18:33
מצטער שאני חוטף את השרשור, פשוט עולה לי מחשבות כפירה בקטנוע שלי, וממש ממש בא לי איזה CB500X עם ארגזים.

lokimonster
24-08-2018, 21:15
אני רוכב על gtr1400
שהוא סוג של דינוזאור גדול ממדים.
את ארגזי הצד אני הורדתי ורוכבמאיתם רק בטיוליםמאו כשאני נזקק לציוד/קניות.

ללא הארגזי צד החיים משמעותית קלים יותר

LokiMonsteR

Paz
25-08-2018, 17:28
מצטער שאני חוטף את השרשור, פשוט עולה לי מחשבות כפירה בקטנוע שלי, וממש ממש בא לי איזה CB500X עם ארגזים.

אז איפה הבעיה? בא לך? תגשים

ModChiP
25-08-2018, 18:57
שירד לאזור ה 20 אלף אולי יהיה לי את התקציב.