התחברות

צפייה בגרסה מלאה : קטנוע לא מניע כשהמנוע חם

Elisb
21-08-2018, 18:18
אהלן חברים,
אתמול הקקטנוע שלי פתאום התחיל לגמגם נכבה ומאז לא מניע כאשר המנוע חם.
כשהמנוע קר הוא מניע רק עם קצת גז ומגמגם מלא סביב ה1500 סל"ד עד שאני משחרר מהגז ואז נכבה או שאני מוריד מהג'ק נותן קצת גז אחרי שהגיע לטמפ' עבודה נכבה.
יש ניצוץ חזק , קרבורטור נפתח ונוקה ומזרים דלק - גם מכוון.
מקריאה באינטרנט הבנתי שזה יכול להיגרם גם מסלילים תקולים?
בדקתי את עניין הטעינה עם מולטימטר כאשר המנוע מונע והיא זזה בין 13 ל 13.5 וולט כאשר הממוצע הוא 13.20. (טעינה חלשה קצת אבל צריך לזכור שזה טעינה ב1500 סל"ד כאשר הסלד בוא המנוע אמור לעבוד נע סביב ה2000 סל"ד כאשר אין לי אפשרות לייצב עם המצערת את הסלד סביב 2000 סלד כי אז הוא פשוט קופץ ל3500 סל"ד ככה)

תודה רבה על העזרה!

Jack_R1
21-08-2018, 21:13
זה יכול להיות סלילים, אבל עדיין יכול להיות גם עניין של תערובת דלק-אויר - פילטר אויר סתום ותערובת עשירה מדי (פחות סביר), או סדק שהופיע במניפולד וגורם לתערובת עניה מדי (יותר סביר).

Elisb
21-08-2018, 22:41
הפילטר נוקה לפני חודשיים וגם ניסיתי בלעדיו
סדק לא נשמע לי כלכך סביר כי זה לא משהו שקורה ברגע הייתי שם לב
העניין הזה הופיע אחרי שניסיתי להגיע לTOP SPEED ומאז זה ככה לכן אני חושב שאולי זה מהסלילים שאימצתי אותם ממש כי אני לא בטוח שהם היו במצב 100% תקין מלפני זה

אנסה להניע עם תערובת מאוד רק כדי לשלול את העניין של הסדק במניפולד
אבל כאשר שללתי את כל השאר באמת יתתכן שזה מהסלילים? זה סמפטומים שמתאימים לסלילים תקולים?

Jack_R1
21-08-2018, 23:38
לא סלילים במובן של גנרטור, אלא סלילים במובן של קויל(ים). יכול להיות שהקויל תקול, יש קוילים שלא עובדים טוב בחום. מצד שני, אתה מתאר כאן תופעה שמתרחשת גם במנוע קר, אם כי באופן שונה - זה פחות אופייני לקויל, המראה האופייני הוא שהקויל פשוט מפסיק לעבוד כשהוא מתחמם ואז אי אפשר להניע עד שהמנוע מתקרר, אבל בקור הוא עובד רגיל.

אם אתה אומר שזה קרה בעקבות ניסיון להגיע למהירות מקסימלית - הייתי הולך דווקא לכיוון אחר ובודק קומפרסיה, מרווחי שסתומים וכו'.

600 ירושלמי
23-08-2018, 09:49
איזה קטנוע זה?

Elisb
23-08-2018, 20:30
לא סלילים במובן של גנרטור, אלא סלילים במובן של קויל(ים). יכול להיות שהקויל תקול, יש קוילים שלא עובדים טוב בחום. מצד שני, אתה מתאר כאן תופעה שמתרחשת גם במנוע קר, אם כי באופן שונה - זה פחות אופייני לקויל, המראה האופייני הוא שהקויל פשוט מפסיק לעבוד כשהוא מתחמם ואז אי אפשר להניע עד שהמנוע מתקרר, אבל בקור הוא עובד רגיל.

אם אתה אומר שזה קרה בעקבות ניסיון להגיע למהירות מקסימלית - הייתי הולך דווקא לכיוון אחר ובודק קומפרסיה, מרווחי שסתומים וכו'.

מדובר על מנוע חדש לחלוטין חוץ מבלוק הכל הוחלף מקראנק דרך בוכנה צילינדר קאמשאפט הכל

יכול להיות שקפצה לי שן בטיימינג?
התיאור שלי מתאים למנוע שלא בתזמון נכון?
כרגע הוא לא מניע בכלל גם כשקר

Elisb
24-08-2018, 15:26
מדובר על מנוע חדש לחלוטין חוץ מבלוק הכל הוחלף מקראנק דרך בוכנה צילינדר קאמשאפט הכל

יכול להיות שקפצה לי שן בטיימינג?
התיאור שלי מתאים למנוע שלא בתזמון נכון?
כרגע הוא לא מניע בכלל גם כשקר

טוב חברים כנראה שהבעיה נפתרה (עדיין לא ניסיתי להניע אבל בטוח ב99.9 אחוז שזה זה ואם לא אעדכן) קפצה לי שן בשרשרת תזמון מנוע , פשוט החזרתי שן אחורה וכל הסימונים חזרו למקום.
יום ראשון אעדכן בהתפתחויות - בנוסף יש לי עוד שאלה
אני מכוון את הקרבורטור 2 וחצי סיבובים בבורג דלק ואת הבורג סלד מעמיד על 2000 סלד והגלגל האחורי מסתובב כאילו אני נוסע 30 קמש (ממש ממש מהר)
ייתכן שאני צריך להוריד מעט מהדלק? בכל מקום ברשת למנועים כמו שלי ממליצים 2 וחצי סיבובים
Piaggio leader 200cc זה המנוע

ayalzo
24-08-2018, 16:04
כי הסרק שלך גבוה מדי.

Jack_R1
24-08-2018, 21:12
רציתי לכתוב לך שגם קפיצת שן בטיימינג זאת אפשרות, אבל כבר הספקת לאמת את זה בעצמך ולתקן. תודה שעדכנת את השרשור, זה יעזור למי שיתקל בבעיה דומה בעתיד ויבצע חיפוש.

Elisb
26-08-2018, 21:13
כי הסרק שלך גבוה מדי.

רציתי לכתוב לך שגם קפיצת שן בטיימינג זאת אפשרות, אבל כבר הספקת לאמת את זה בעצמך ולתקן. תודה שעדכנת את השרשור, זה יעזור למי שיתקל בבעיה דומה בעתיד ויבצע חיפוש.

טוב עוד עדכון, לאחר הרכבה של כל הקטנוע - הנעתי הכל בסדר (מנוע קר...) עליתי הבאתי קסדה מהבית , רמזור ראשון - גמגמגמגמם נכבה.
ניסיתי קויל אחר שיש לי , שום שינוי.
לא נותר דבר אלא הסלילים, אני טועה?
אציין שבהנעה הראשונה הניע בנגיעה וסלד יציב על 1800 \ 2000 סלד כהמנוע קר מה שמראה שאכן הקרב' מכוון ויש דלק והצתה והכל - לאחר התחממות אין עם מי לדבר.

Jack_R1
27-08-2018, 15:38
אם היה קשר בין סלילים לגמגום, היית רואה טעינה צולעת לאחר התחממות המנוע. אם הטעינה בסדר - אין מה לגעת בסלילים.

תבדוק אם השרשרת לא קפצה שן שוב.

קרב' מכוון לא בודקים על מנוע קר, כי במנוע קר אמור לפעול צ'וק אוטומטי. אם הצ'וק האוטומטי שלך מקולקל והקרב' מכוון לעבוד על מנוע קר - אז במנוע חם הוא לא יעבוד טוב, וזה צפוי.

Elisb
27-08-2018, 22:51
אם היה קשר בין סלילים לגמגום, היית רואה טעינה צולעת לאחר התחממות המנוע. אם הטעינה בסדר - אין מה לגעת בסלילים.

תבדוק אם השרשרת לא קפצה שן שוב.

קרב' מכוון לא בודקים על מנוע קר, כי במנוע קר אמור לפעול צ'וק אוטומטי. אם הצ'וק האוטומטי שלך מקולקל והקרב' מכוון לעבוד על מנוע קר - אז במנוע חם הוא לא יעבוד טוב, וזה צפוי.

יש טעינה צולעת זה מה שאני מתאר עוד מתחילת הפוסט הטעינה בגמגום היא 13.2 ושזה מפסיק לגמגם זה עולה ל13.5 כאשר הטעינה הנורמלית צריכה להיות בערך 14 נכון?
היום חיברתי ג'אמפר כזה שמניע מכוניות בלי מצבר כאשר הקטנוע היה מונע וגמגם והצלחתי להחזיק אותו על 2000 סל"ד עם קצת גז מה שלא היה אפשרי כשהוא היה מנותק מה שעוד יותר מעלה את החשד שלי שזה הסלילים - מה אומר?

Jack_R1
28-08-2018, 09:30
כשהקטנוע מגמגם, הסלילים לא מייצרים את מלוא המתח וזה צפוי. 13.2 זה לא מתח טעינה תקין, אבל זה מעל ומעבר לפעולה תקינה של המערכת. המספרים הממוצעים של מע' הטעינה, עד כמה שאני זוכר: הטווח התקין הוא בסביבות 13.5-14, כשאר 14.2 זה המקסימום הסביר, ו-14.5 זה כבר טעינת יתר. עפ"י המספרים האלה אין בעיה בסלילים, אם כבר - אולי המצבר שלך חלש. אבל זה לא הפתרון של בעיות הגמגום.
אם אתה רוצה לבדוק את זה - תנסה להניע עם ג'אמפר כשהמנוע של הקטנוע חם, תראה אם הוא מניע, ואם הוא פתאום מניע בקלות - יכול להיות שהמצבר שלך דורש החלפה. אני הייתי מהמר שזאת לא הבעיה, אבל קל לבדוק את זה, אז למה לא לבדוק ולוודא.

Elisb
28-08-2018, 23:31
כשהקטנוע מגמגם, הסלילים לא מייצרים את מלוא המתח וזה צפוי. 13.2 זה לא מתח טעינה תקין, אבל זה מעל ומעבר לפעולה תקינה של המערכת. המספרים הממוצעים של מע' הטעינה, עד כמה שאני זוכר: הטווח התקין הוא בסביבות 13.5-14, כשאר 14.2 זה המקסימום הסביר, ו-14.5 זה כבר טעינת יתר. עפ"י המספרים האלה אין בעיה בסלילים, אם כבר - אולי המצבר שלך חלש. אבל זה לא הפתרון של בעיות הגמגום.
אם אתה רוצה לבדוק את זה - תנסה להניע עם ג'אמפר כשהמנוע של הקטנוע חם, תראה אם הוא מניע, ואם הוא פתאום מניע בקלות - יכול להיות שהמצבר שלך דורש החלפה. אני הייתי מהמר שזאת לא הבעיה, אבל קל לבדוק את זה, אז למה לא לבדוק ולוודא.

כשהוא חם הוא לא מניע בכלל למיטב זכרוני גם כאשר הג'אמפר מחובר אבל אנסה שוב מחר.
האמת ששללתי כבר הכל מה נשאר חוץ מהסלילים? כשמדדתי עם המולטימטר כאשר הטעינה עלתה ל13.5 לא היה גמגום
ווכאשר המנוע קר הטעינה היא 13.5 ואין גמגום.
מה לדעתך יכולה להיות עוד הבעיה?
המצבר בן חודש והטענתי אותו הוא מלא לחלוטין וכאשר אני מניע המתח יורד לאיזור ה11 וחצי וולט אולי קצת יותר אבל לא פחות.
כמובן שאחרי המון המון המון נסיונות היה לי מצב שהגעתי ל10 וחצי וולט בנסיון הנעה אבל אז העלתי אותו הביתה להטעין ובהחלט הוא דרש כמה שעות של טעינה
מדובר גם במצבר גדול יחסית של 14 אמפר.
אחרי ששללתי גם קרבורטור גם פלאג גם הצתה גם מצבר (שבעצם חדש ומציג מתח נורמאלי) וגם הטיימינג מכוון אני לא מצליח לחשוב על עוד דבר חוץ מסלילים, אולי יש עוד משהו שלא חשבתי עליו?

Elisb
29-08-2018, 10:14
הינה מעט רשמים לאחר בדיקה הבוקר לאור מה ש-JACK-R1 הציע: (אי אפשר לערוך את ההודעה הקודמת לכן אני כותב חדשה)
מצבר טעון עד הסוף - מניע רק עם מעט גז טעינה משחקת סביב ה13.7 כאשר כל כמה שניות יורדת עוד קצת ועוד קצת
כאשר התחיל הגמגום הטעינה היית לכמה רגעים לפני הכיבוי על 14 וולט.
ניתקתי את הצ'וק החשמלי - לא מניע
סגרתי חצי סיבוב ואחר כך סיבוב שלם ואחר כך סיבוב וחצי של בורג הדלק בקרב' כדי לפצות על הדלק שזורם דרך הצ'וק אם וכאשר הוא באמת מקולקל ונשאר פתוח גם כאשר הוא היה מחובר וגם כאשר הוא היה מנותק לא היה שום הבדל.
ניסיתי פלאג אחר - לא מניע
כל הנסיונות נעשו עם ג'אמפר לתמיכה של המצבר אך שום דבר לא עזר כאשר הגיע לטמפ' עבודה לא הסכים להניע
הפלאג יצא עם מעט דלק עליו מה שמעיד על כך שהדלק כן מגיע לתא השריפה אך משום מה לא נדלק.
מניסיונות קודמים אנחנו כבר יודעים שיש הצתה.
חשוב לציין שכאשר המנוע קר הוא עובד יפה לא משחק בסל"ד ולא כלום נוסע מעולה - ברגע שמתחמם נגמר הסיפור.

מחיפושים באינטרנט הבנתי שסלילים יכולים להפסיק לעבוד כאשר הם מתחממים אבל לא יודע מה לומר הטעינה היית סבבה היום ובכל זאת נכבה.
חשוב לציין עוד דבר: אני לא יודע מה היה המתח ממש רגעים לפני הכיבוי יכול להיות שהוא צנח באמת ל13.2 וולט כמו פעם קודמת, לא יכולתי לדעת כי הייתי עסוק בלרוץ מסביב לקטנוע לתת קצת גז אבל עד שהגעתי הוא כבר נכבה. (קטנוע ענק :D )

ayalzo
29-08-2018, 11:33
נשמע כמו ניצוץ חלש. ולכן, או לבדוק עם קויל חלופי או cdi. בנוסף, לא יודע איך זה אצלך, אבל, כשחוטי חשמל מתחממים הם מוליכים פחות טוב. מכאן שאם יש חוט עירור פצוע או חלוד, והוא גבולי, בחום הוא כבר לא יעבוד.
כנ"ל לגבי חוטי הצתה או כובע פלאג, וכנל לגבי הcdi עצמו.
(כל זה אמירה כללית על דברים שחוויתי באופנועים אחרים, לא יודע איך זה בנוי אצלך).

Jack_R1
29-08-2018, 12:31
13.2 זה עדיין מתח טעינה סביר ולא יוצר בעיות. זה לא סלילים. כנראה AYALZO מעליי צודק ומדובר ב-CDI תקול.

Elisb
29-08-2018, 13:44
נשמע כמו ניצוץ חלש. ולכן, או לבדוק עם קויל חלופי או cdi. בנוסף, לא יודע איך זה אצלך, אבל, כשחוטי חשמל מתחממים הם מוליכים פחות טוב. מכאן שאם יש חוט עירור פצוע או חלוד, והוא גבולי, בחום הוא כבר לא יעבוד.
כנ"ל לגבי חוטי הצתה או כובע פלאג, וכנל לגבי הcdi עצמו.
(כל זה אמירה כללית על דברים שחוויתי באופנועים אחרים, לא יודע איך זה בנוי אצלך).

13.2 זה עדיין מתח טעינה סביר ולא יוצר בעיות. זה לא סלילים. כנראה AYALZO מעליי צודק ומדובר ב-CDI תקול.

הקויל בן שלושה שבועות , ניסיתי גם עם הישן (שהיה בעצמו תקין סתם החלפתי כי היה מחיר ממש טוב) והתוצאה זהה.
דבר אחד רק אני לא מבין, CDI זה מכשיר אלקטרוני איך ייתכן שהוא יעבוד כשהוא קר באופן תקין כמעט לחלוטין וכשהוא חם לא יעבוד בכלל?
מכשיר אלקטרוני או שעובד או שלא , אני טועה?
ובכל מקרה כזה כיצד אפשר לבדוק תקינות של CDI? מדובר ברכיב יקר ואני לא רוצה להזמין סתם לפני שאני יודע שהוא בעייתי.
אני מזכיר שהבעיה צצה לאחר נסיעה מאומצת בפתאומיות ללא כל התראה, ייתכן שCDI נהרס ברגע?
מה גם שיש הצתה עם ניצוץ מאוד חזק.

ayalzo
29-08-2018, 15:08
בגדול מה שמוביל אותי לחשוד הוא שאמרת שהפלאגים רטובים. זה בד"כ מעיד על תקלת הצתה ולא תקלת טעינה. ושוב, מתח של 13.2 הוא לא נמוך ברמה כזאת.
ניסית כבר לעבוד עם מצבר אחר?

Elisb
29-08-2018, 19:19
בגדול מה שמוביל אותי לחשוד הוא שאמרת שהפלאגים רטובים. זה בד"כ מעיד על תקלת הצתה ולא תקלת טעינה. ושוב, מתח של 13.2 הוא לא נמוך ברמה כזאת.
ניסית כבר לעבוד עם מצבר אחר?

אוקי רשמים מניסיונות היום:
בבוקר הגעתי חיברתי את המצבר הישן שלי והחדש עם הג'אמפר כולם ביחד , הניע עם מעט גז ועבד מעולה לא רעד ולא גמגם , כשהיה חם כיביתי הנעתי מספר פעמים הכל עבד מעולה גם כאשר ניתקתי את המצבר הישן והג'אמפר ונשארתי עם המצבר החדש בלבד הכל עבד מעולה - עליתי הביתה להביא קסדה וכשירדתי כבר לא הצלחתי להניע שוב.
חזרתי עכשיו הביתה שוב הנעתי והוא מגמגם אבל אני מצליח להחזיק אותו על 2000 סלד עם מעט גז גם כאשר הוא חם אבל לא מצליח להניע שהוא חם.
אבל פריצת הדרך הגיעה כאשר ניסיתי לרכב לתחנת דלק למלא אוויר בגלגלים מעל 4 \ 5 אלף סלד הקטנוע מגמגם כאילו אין מחר, מיד עשיתי פרסה וברמזור בקושי הצלחתי להתחיל נסיעה שוב עד 4\5 אלף סלד וגמגומים כאילו עוד שנייה נכבה
חייב לציין שהתקלה הזו הייתה פעם אבל רק במאמץ ואז נעלמה אבל באופן קבוע הייתי מרגיש אותה בעליות במהירות גבוהה למשל. כאילו נותן גז עוצר נותן גז עוצר מין גמגום כזה כאילו הוא מנסה להמשיך להאיץ יש לו עוד כח אבל לא מצליח.

אז כנראה שהמצבר שלי תקין וזזו אכן בעיית הצתה השאלה היא מהיכן היא יכולה להיות ואיך אני יכול לוודא את זה - הצתה מגיעה מהקוייל שיש לי 2 תקינים ואין הבדל בינהם, 2 פלאגים תקינים אין הבדל בינהם מה שמשאיר אותנו עם סלילים וCDI - שוב במידה ואני אכן לא טועה ובאמת מדובר בהצתה אז איך אפשר לזהות מהיכן הבעיה מהסלילים או מהCDI ? ובמידה ואתם חושבים שהבעיה ממקום אחר אשמח לשמוע!

ממש תודה רבה כאן לכל החברים שעוזרים אני מעריך את זה מאוד!

ayalzo
29-08-2018, 20:15
גם חוטי הצתה.
אם הם יבשים וסדוקים הגיע הזמן להחליפם.
כנ"ל לגבי כובע הפלאג. לבדוק שהוא תקין ונקי ויושב טוב.

Elisb
29-08-2018, 21:15
גם חוטי הצתה.
אם הם יבשים וסדוקים הגיע הזמן להחליפם.
כנ"ל לגבי כובע הפלאג. לבדוק שהוא תקין ונקי ויושב טוב.
חוטי הצתה זה החוטים שיוצאים מהCDI ?
הקוייל היה חדש לחלוטין עד שהיום בטעות הנחתי אותו על הצינור של האגזז והוא נשרף כליל - אבל יש לי את השני שלי והוא תקין ב100 אחוז לשמחתי :D

ziki
30-08-2018, 17:33
לי זה נשמע כמו סלילים. אם יש לך אפשרות להניח את היד על CDI חלופי ????

Elisb
30-08-2018, 21:41
לי זה נשמע כמו סלילים. אם יש לך אפשרות להניח את היד על CDI חלופי ????

לצערי לא וגם הפסדתי 150 שקל בנסיון להשיג אחד
העניין הוא שיש אצלי אמבולייזר אז אי אפשר פשוט להשאיל אחד זה להחליף את כל הסוויץ עם השלט והמנעןלים והסידיאיי

אני אובד עצות כבר
הזמנתי סלילים שצריכים להגיע עוד שבועיים אבל לא נראה לי שהסלילים הם הבעיה
בכל מקרה כרגע הקטנוע לא מניע אפילו כשהמנוע קר

יש כאן מישהו שמוכן לעזור לי אולי דרך הטלפון? בפורום זה קשה עד שעונים...

Elisb
07-09-2018, 09:23
לצערי לא וגם הפסדתי 150 שקל בנסיון להשיג אחד
העניין הוא שיש אצלי אמבולייזר אז אי אפשר פשוט להשאיל אחד זה להחליף את כל הסוויץ עם השלט והמנעןלים והסידיאיי

אני אובד עצות כבר
הזמנתי סלילים שצריכים להגיע עוד שבועיים אבל לא נראה לי שהסלילים הם הבעיה
בכל מקרה כרגע הקטנוע לא מניע אפילו כשהמנוע קר

יש כאן מישהו שמוכן לעזור לי אולי דרך הטלפון? בפורום זה קשה עד שעונים...

טוב חברים כמו שציפינו הסלילים החדשים הגיעו אבל לא פתרו את הבעיה
האמת שאני חושד בקרבורטור או במשאבת דלק
השבוע הוא נסע יומיים מעולה ואז נתקעתי בתל אביב
אחרי המון נסיונות הנעה והרבה גז הצלחתי להניע ובקושי להגיע הביתה ש, שהגעתי הביתה סגרתי סוויץ ופתחתי מבלי להניע המשאבה דלק הכניסה דלק כאילו הקרבורטור היה ריק לחלוטין
מה גם כשאני מנסה להניע ולא מצליח יוצא הרבה ריח של דלק ואחרי הרבה נסיונות אני רואה גם דלק על הריצפה מתחת לקטנוע שנוזל ככל הנראה מהצד של הפילטר אוויר בקרבורטור

מישהו עם אבחנה חדשה ? עזרה?