צפייה בגרסה מלאה : בולמים נוזלים, לוח שעונים לא מתפקד - KTM EXC125 (כ"ע)
שלום לכולם
יש לי exc125 2015 במצב ממש חדש.
הבולם השמאלי התחיל לנזול לי קצת.
השאלה האם לקחת לשיפוץ בעלות 350 שקלים או שאפשר לחסוך ולנקות איכשהו את הבולם? אמרו לי שזה רק לכלןך אבל אני לא יודע איך מנקים את זה ..
שאלה נוספת, הלוח שעונים נדלק אך לא מזהה שאני בתנועה ולכן נכבה ולא סופר שעות. זה קרה אחרי ששטפתי את האופנוע עם צינור. מישהו יודע מה הבעיה ואיך אפשר לסדר?
תודה לכולם
לגבי ניקוי הבולם, חפש ביוטיוב סרטונים, יש המון המון המון כאלה וזה די פשוט.
איך לוח השעונים נדלק? כשאתה לוחץ על הכפתור או כשאתה מתחיל לסוע?
על הדיסק הקדמי יש מגנט שמפעיל חיישן שמוצב מולו על הבולם. תוודא שהמגנט עדיין שם, ושהחיישן נמצא מולו בצד השני, אולי העפת אחד מהם בשטיפה.
באופן כללי צריך להזהר כששוטפים את האופנוע, לא לשטוף מקרוב בלחץ גבוה.
לגבי ניקוי הבולם, חפש ביוטיוב סרטונים, יש המון המון המון כאלה וזה די פשוט.
איך לוח השעונים נדלק? כשאתה לוחץ על הכפתור או כשאתה מתחיל לסוע?
על הדיסק הקדמי יש מגנט שמפעיל חיישן שמוצב מולו על הבולם. תוודא שהמגנט עדיין שם, ושהחיישן נמצא מולו בצד השני, אולי העפת אחד מהם בשטיפה.
באופן כללי צריך להזהר כששוטפים את האופנוע, לא לשטוף מקרוב בלחץ גבוה.
תודה על התשובה, הוא נדלק לפעמים כשאני מזיז את הכלי אבל נכבה לאחר שלא מזהה תנועה, וגם נדלק כשאנע לוחץ על הכפתור.
asafpeleg
03-09-2018, 16:25
לוח השעונים בק.ט.מ נדלק או כשאתה מניע, או כשהאופנוע זז. הכבל של חיישן המהירות עולה בצמוד לצינור הבלם הקדמי ומתחבר עם קונקטור למד המהירות , מאחורי הפנס הקדמי. נסה לאתר את המחבר הזה ולנסות לייבש אותו.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
תבדוק בדיסק הקדמי את חיישן המהירות.
היתה לי את אותה בעיה עם הספידומטר שהתגלתה ככבל תקול.
העניין יצר בלבול מכיוון שכמו שציינת, בתחילת תנועה המסך היה נדלק אך לאחר מכן נכבה - מצד אחד ישנה קריאה ראשונית מהמגנט על הדיסק אך מצד שני לאחר מכן הקריאה נפסקת.
חשבתי שהבעיה יכולה להגיע דווקא מהמגנט ולקחתי מגנט חזק והצמדתי אותו לחיישן ואכן המסך נדלק, אך בסוף הכבל היה המקור לבעיה באופן קצת מוזר.
בדקתי עם רב מודד את החיישן שנמצא תקין, בדקתי נזקים/רטיבות לכל אורך הכבל שנראה תקין אך לבסוף לא היה מנוס והחלפת הכבל פתרה את הבעיה.
במוסך זה עולה אאל"ט סביב ה- 250 ש"ח.
בנוגע לבולם - מי שהציע לך "שיפוץ" ב- 350 ש"ח כנראה יעשה אחד מהשניים:
1. יעשה בדיוק מה שהסרטונים ביוטיוב מלמדים - להחליק את המחזירי אבק מטה ולעביר מתחת למחזיר שמן נייר צילום או פלסטיק ולהוציא חלקיקי חול שגורמים לנזילה. (אם מחזיר השמן כבר לא תקין יש צורך להחליפו ופתרון זה לא יעזור).
2. לעשות טיפול לבולם אחד - לא תקין, אם כבר עושים שיפוץ אז עושים אותו לשני הבולמים ולא לאחד. גם ככה זאת עבודה שלוקחת זמן ודורשת כלים מיוחדים אז לפתוח בולם אחד לא נשמע לי הגיוני, כמובן בהנחה שזה באמת הפיתרון שהוצע.
שיפוץ אצל רוב בעלי המקצוע המוכרים יעלה סביב ה- 800 ש"ח -+, תנסה קודם באמת לבצע ניקוי כמו שהציעו לך ואם הבעיה אינה נפתרת פנה לבעל מקצוע מוכר לעבודה מסוג זה.
בהצלחה!
JohnnyDee
05-09-2018, 15:09
היתה לי את אותה בעיה עם הספידומטר שהתגלתה ככבל תקול.
העניין יצר בלבול מכיוון שכמו שציינת, בתחילת תנועה המסך היה נדלק אך לאחר מכן נכבה - מצד אחד ישנה קריאה ראשונית מהמגנט על הדיסק אך מצד שני לאחר מכן הקריאה נפסקת.
חשבתי שהבעיה יכולה להגיע דווקא מהמגנט ולקחתי מגנט חזק והצמדתי אותו לחיישן ואכן המסך נדלק, אך בסוף הכבל היה המקור לבעיה באופן קצת מוזר.
בדקתי עם רב מודד את החיישן שנמצא תקין, בדקתי נזקים/רטיבות לכל אורך הכבל שנראה תקין אך לבסוף לא היה מנוס והחלפת הכבל פתרה את הבעיה.
במוסך זה עולה אאל"ט סביב ה- 250 ש"ח.
בנוגע לבולם - מי שהציע לך "שיפוץ" ב- 350 ש"ח כנראה יעשה אחד מהשניים:
1. יעשה בדיוק מה שהסרטונים ביוטיוב מלמדים - להחליק את המחזירי אבק מטה ולעביר מתחת למחזיר שמן נייר צילום או פלסטיק ולהוציא חלקיקי חול שגורמים לנזילה. (אם מחזיר השמן כבר לא תקין יש צורך להחליפו ופתרון זה לא יעזור).
2. לעשות טיפול לבולם אחד - לא תקין, אם כבר עושים שיפוץ אז עושים אותו לשני הבולמים ולא לאחד. גם ככה זאת עבודה שלוקחת זמן ודורשת כלים מיוחדים אז לפתוח בולם אחד לא נשמע לי הגיוני, כמובן בהנחה שזה באמת הפיתרון שהוצע.
שיפוץ אצל רוב בעלי המקצוע המוכרים יעלה סביב ה- 800 ש"ח -+, תנסה קודם באמת לבצע ניקוי כמו שהציעו לך ואם הבעיה אינה נפתרת פנה לבעל מקצוע מוכר לעבודה מסוג זה.
בהצלחה!
+1 מחזשים בבולמים משפצים כסט.
זמן העבודה לשניים יהיה קרוב לזמן העבודה על אחד.
זה כמו לעשות מנוע תחתון ולא להחליף על הדרך מיסבים+מחזשים.
גם אני קיבלתי בזמנו הצעת מחיר של800 ש"ח.
Red Ross
06-09-2018, 11:51
שיפוץ אצל רוב בעלי המקצוע המוכרים יעלה סביב ה- 800 ש"ח -+,
גם אני קיבלתי בזמנו הצעת מחיר של800 ש"ח.
המחיר מתייחס לזוג בולמים או רק לאחד ?
JohnnyDee
08-09-2018, 16:15
המחיר מתייחס לזוג בולמים או רק לאחד ?
זוג כמובן!
בעל מקצוע שמכבד את עצמו לא יציע לשפץ אחד בודד.
אלא אם כן הבאת לו אותו מפורק.
Red Ross
09-09-2018, 12:21
זוג כמובן!
בעל מקצוע שמכבד את עצמו לא יציע לשפץ אחד בודד.
אלא אם כן הבאת לו אותו מפורק.
אם ככה, אז זה אחלה מחיר. קיבלתי הצעות בסביבות 1200 ש"ח לזוג.
אני אשמח אם תגיד באיזה מוסך, במידה וזה באזור המרכז.
זה די תלוי באיזה אופנוע מדובר, אבל בהנחה שזה אינדורו מקצועי גם אני שילמתי סביב 800-900 לזוג.
אני מטפל במוסך "עלית" בבורסה ברמת גן ומאד מאד מרוצה.
JohnnyDee
12-09-2018, 15:57
כן באנדורו העבודה קלה יותר מאופנוע עטוף פיירינג.
ההצעה ממוסך בצפון.
Red Ross
13-09-2018, 17:28
למיטב ידיעתי, מכניסים מפתח מתחת לשמלה ושולפים אותם, אין צורך להפשיט :biggrin:
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft