התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לפני קניה, חוזר לרכב אחרי שנים

קידוזו
08-09-2018, 17:16
לפני 25 שנה נפרדתי מהסוזוקי gsx 550 es 87 שנורא אהבתי.
תמונה:
http://motoprofi.com/bikephoto/2082/suzuki_gsx_550_es_1987_2.jpg

בילינו הרבה בסל"ד גבוה ואהבתי כל רגע.

יש לי גם ניסיון קצר ברכיבה בשבילים על ה- DR 600 הראשונים ושטח יותר טכני עם ג'יפ.

עכשיו אני יותר רגוע, איטי, כבד, זקן ופחדן וכנראה שבעיצומו של משבר גיל כלשהו.
מחפש אופנוע ולא מעודכן או מנוסה בחידושים ( ABS ובקרת אחיזה וכוח מנוע) ולא בדגמים.
אשמח לקבל עזרה מבעל עם ניסיון.
אשתדל לפרט בלי לחפור.

צפי נסועה:

90% נסיעות כביש בין עירונית 120-140 קמ"ש והיתר בתוך העיר.
10% שבילי קק"ל ועפר בעבירות בינונית או טובה.
מעבר לסוג הדרך, כנראה שבנות המשפחה יצטרפו ל- 20% מהנסועה.
לא אופנוע לסידורים ועבודה ולכן מעריך שארכב פחות מ- 1,000 ק"מ בחודש. בילויים וטיולים בעיקר.
אשתדל לרכב הרבה פחות בלילה.

דרישות:

בטיחות אפקטיבית פאסיבית ובכלל תחושת בטחון. הבהרה: חשוב לי נורא הביטחון (אם לא הדגשתי מספיק) אבל לא מתכוון לנסוע ב-60.
אופנוע סלחן שאפשר להרים לבד במקרה ששוב השתכרתי.
שיוט ב-140 קמ"ש בלי להילחם ברוח או לשכב על המיכל.
תאוצה גמישות ומומנט הרבה יותר חשובים לי ממהירות סופית.
אמין וזול לתחזוקה.
מדי פעם אצטרך לרכב עם תיק מחשב ולכן צריך תיק תיקי צד, אוכף, גב. הדברים האלה חדשים לי.

הכיוון:

דו שימושי משומש במצב טוב.

מה לא יקרה:

ניסיונות לשפר זמנים בסדום ערד.
שטח אתגרי, קפיצות, ווילי בכביש מהיר.
התקנת קיטים ושיפורים ב-5000$ לקראת צליחת הסהרה.

תקציב :

40-60 כולל ביגוד, קסדות, כפפות, ביטוח ויישור קו לשנה הראשונה. תלוי בכימיה עם הכלה.

מכיוון שלא רכבתי שנים, מתכנן לשכור אופנוע לפני הקניה בשביל לרענן את החושים וההרגשה.
בינתיים בדקתי תנוחות ישיבה ותחושה.
עליתי לא מזמן על BMW GS 1100 של חבר שמאוד המליץ ולא הצלחתי להרים אותו מרגלית הצד. כבד נורא וגבוה מדי.
חבר אחר נפל ממצב עמידה על ה GS 700.
הסוזוקי vstrom 650 החדש הרגיש לי סבבה מבחינת הגובה והישיבה. טרם רכבתי עליו.
לא ניסיתי את שאר החלופות בקטגוריה ואני גם לא נעול על קטגוריה או דגם מסויים.

רעיונות, המלצות והכוונה יתקבלו בשמחה.

ושנה טובה

AsafA
08-09-2018, 17:33
נסועה ותמהיל דומים לשלך.

חזרתי לרכוב לפני שנה וחצי, התחלתי עם דו''ש 250, אחרי חצי שנה החלפתי ל-700gs ואני מבסוט מכל רגע.

ה-700 (800 סמ''ק, 8 קג''מ ב-5,500 סלד, 75 כ''ס), נוח מאד לרכיבה, משרה ביטחון, יש לו מומנט זמין, עלויות אחזקה סבירות במוסך המרכזי (זול מהמתחרים), מערכות בטיחות מתקדמות וחשובות (בקרת יציבות/אחיזה, abs, חיישני לחץ אויר בצמיגים).

אחרי כמעט שנה איתו צברתי ביטחון ועכשיו אני משתעשע במחשבה למעבר ל-4 בשורה. עם האוכל בא התיאבון.

קידוזו
08-09-2018, 17:47
תודה אסף. שלוש קצרות...
מה הגובה שלך?
מאיזה שנה הדגם בישראל?
איך מרגיש המורכב ואיך זה להרגיש עם מורכב?

AsafA
08-09-2018, 17:54
1.80
אני כמעט ולא מרכיב, אבל במעט שכן הרגיש לי בסדר גמור.
הכסא קומפורט נוח מאד גם בחלק האחורי ויש לו גם מדרגה לטובת תוספת גובה למורכבת.
הדגם בישראל משנת 2013/14
עבר מתיחת פנים קוסמטית ב2016

קידוזו
08-09-2018, 18:04
רוב הנסיעות הארוכות יהיו אצלי במוד מורכב. נקודה חשובה.

moonshield
08-09-2018, 18:13
אם אתה יכול, תיקח איתך לרכיבות מבחן מורכב. יעזור לך לגבש דעה שמתאימה לצרכים שלך.

NAOR2207
08-09-2018, 18:52
יש כלי ארכאי מהימים שהיתה לך בלורית אשר נמכר חדש מהחברה בארבעים וקצת.

אין לו ABS או שטויות אחרות. אפילו הזרקה אין לו. הספידומטר? מכאני.
הוא לא ישייט לך ב140. (אולי שינוי יחסי העברה בגל"ש יפתרו את זה)
אין לו שום פיירינג
והמושב אעפס ... אבל ניתן לפתור את זה בקלות (וזול) אצל רפד

מה הוא כן?
הוא פשוט אז תוכל לטפל בו לבד.
הוא קל אז תוכל להרים אותו בקלות

DR650- תשקול את זה.

קידוזו
08-09-2018, 19:07
יש כלי ארכאי מהימים שהיתה לך בלורית אין לו ABS או שטויות אחרות. אפילו הזרקה אין לו. הספידומטר? מכאני.
הוא לא ישייט לך ב140. (אולי שינוי יחסי העברה בגל"ש יפתרו את זה)
DR650- תשקול את זה.

מחפש יותר אספלט ופחות שטח למרות שהתואר ארכאי מוסיף לסקסאפיל אבל תודה על העידוד :)

peedseeker
08-09-2018, 20:25
קשה למצוא בתקציב שלך כלי מתאים.
בכל אופן אני נוטה לבחור במוו אם אפשרי.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

crazyclown
08-09-2018, 22:48
נסועה ותמהיל דומים לשלך.

חזרתי לרכוב לפני שנה וחצי, התחלתי עם דו''ש 250, אחרי חצי שנה החלפתי ל-700gs ואני מבסוט מכל רגע.

ה-700 (800 סמ''ק, 8 קג''מ ב-5,500 סלד, 75 כ''ס), נוח מאד לרכיבה, משרה ביטחון, יש לו מומנט זמין, עלויות אחזקה סבירות במוסך המרכזי (זול מהמתחרים), מערכות בטיחות מתקדמות וחשובות (בקרת יציבות/אחיזה, abs, חיישני לחץ אויר בצמיגים).

אחרי כמעט שנה איתו צברתי ביטחון ועכשיו אני משתעשע במחשבה למעבר ל-4 בשורה. עם האוכל בא התיאבון.

+1 על הgs700. אני רוכב על אחד כשנה וחצי גם עם מורכבת בלי שום בעיה. גמיש, קליל ונוח לתפעול.

קידוזו
10-09-2018, 15:21
מישהו עם נסיון \ המלצה לגבי ה cb500x הונדה?

Busy
10-09-2018, 15:32
מישהו עם נסיון \ המלצה לגבי ה cb500x הונדה?
כלי מצוין למתחילים

חבר אחר נפל ממצב עמידה על ה GS 700
:) לחבר-שלום?

קידוזו
10-09-2018, 16:58
היה מספיק זריז למנוע את הנפילה של האופנוע עליו וכן, זה לא החבר שמספרים כשלא נעים.
הערה שלא מכוונת אליך אישית... פשוט הזכרת לי כמה אני מת על אלה שמגדירים אופנוע כמשעמם.
אני לא מומחה אבל נסעתי די מהר וממה שראיתי, 99% מהאופנוענים עם כלים שמייצרים 60-50 כ"ס ומעלה לא מסוגלים להוציא מהאופנוע חצי ממה שהוא מסוגל שלא לדבר על מירב האחיזה, תאוצה, בלימה ומהירות פניה. הרי כדי ללחוץ על הגז בישורת לא צריך לדעת הרבה.

אני פשוט מסתכל ביד2 על יחס מחיר קילומטראז', תועלת (כולל הנאה) ומבין שפספסתי דגמים רלוונטיים כמו NC הטרייסר והטנרה.

moonshield
10-09-2018, 19:21
ה cb500x הוא אחלה אופנוע, שיעשה כל מה שתרצה, מרכיבות עירוניות והשתחלויות בפקקים ועד רכיבות בין עירוניות ארוכות. המושב נוח ותנוחת הרכעבה זקופה ונוחה (לי כמובן). הבעיה איתו היא האופי של המנוע. עם זאת שעקומת המומנט שלו היא לינארית כמעט לחלוטין, הוא מרגיש חובב במיוחד של העברת הילוכים. המנוע כאילו מעביר תחושה שבכל סל"ד מעל 5000 סל"ד המנוע מבקש להעלות הילוך, גם בהילוך שישי, ולכן מרגיש כאילו הוא חלש או חסר מומנט. בפועל המנוע רק מתעורר מעל ה 5 סל"ד ומהנה במיוחד בטווח של 5-6.5 אלף סל"ד.
אם יש לך רישיון מוגבל (a1, ''עד 500") זה לדעתי האופנוע הכי מומלץ (או אחד מהאחים שלו לתצורות שונות), כי הוא נותן מקסימום הספק לדרגה, בלי הגבלות למיניהן על המנוע.

Busy
10-09-2018, 19:31
פשוט הזכרת לי כמה אני מת על אלה שמגדירים אופנוע כמשעמם. הפורום הוא מקום שבו כול אחד מביע את דעתו על שאלה זו או אחרת, אבל לא בטוח ש אתה חייב לאוהב את כל התשובות

קידוזו
10-09-2018, 22:07
הפורום הוא מקום שבו כול אחד מביע את דעתו
אני גם יודע לדבר פולנית: בשביל מה הקדמתי אמרתי התרעתי וסייגתי שלא מכוון אליך?
:)
ההודעה שלך בשילוב מבחן דרכים וסרטון של אדי המהיר העלו מהאוב את דעתי.
https://www.youtube.com/watch?v=LOE8CQioGSA
שום כוונה להעליב או לשלול ותודה.

קידוזו
10-09-2018, 22:12
...ולכן מרגיש כאילו הוא חלש או חסר מומנט...אם יש לך רישיון מוגבל (a1, ''עד 500") זה לדעתי האופנוע הכי מומלץ
מצד אחד יש לי רישיון ללא הגבלה (מהאלף הקודם) ואני די בטוח שאהנה ממנו. בנוסף אני ממש בור בכל מה שקשור לעדכונים שהתרחשו בתחום ויכול להיות שבכלל אפנה לכיוון כביש בלבד כי נסחפתי עם 10% שטח בנסועה. כנראה שמדובר בהרבה פחות. ראיתי עכשיו טרייסר מקרוב בפעם הראשונה. כלי מרשים אבל באמת שאני לא מבין את הז'אנר הזה. כאילו שטח אבל בעצם ממש לא כזה.

moonshield
10-09-2018, 22:24
מצד אחד יש לי רישיון ללא הגבלה (מהאלף הקודם) ואני די בטוח שאהנה ממנו. בנוסף אני ממש בור בכל מה שקשור לעדכונים שהתרחשו בתחום ויכול להיות שבכלל אפנה לכיוון כביש בלבד כי נסחפתי עם 10% שטח בנסועה. כנראה שמדובר בהרבה פחות. ראיתי עכשיו טרייסר מקרוב בפעם הראשונה. כלי מרשים אבל באמת שאני לא מבין את הז'אנר הזה. כאילו שטח אבל בעצם ממש לא כזה.קלעת בול, כאילו שטח אבל לא. רוב האדוונצ'רים הם כאלו, אופנוע כביש פרופר, עם מתלים מעט ארוכים יותר שמקנים מרווח גחון גדול יותר מטילי הכביש הסטנדרטיים. כמובן שיש 'יוצאי דופן' שיבלעו שבילים כמו כלום, וידעו לעלות על דיונה או שתיים (bmw f800/700gs, ktm 1290 adventure וכו').
אם יש לך רישיון לא מוגבל, לא הייתי חושב לרגע על אופנוע מוגבל הספק.

anaRF
19-09-2018, 00:45
אם תחליט לוותר על ה-10% שטח אז יש לי חבר (גם אנחנו מהאלף הקודם...) שהבן שלו מעוניין למכור CBR500R שנת 2016.
כלי שמור ובמצב נפלא.
אם מעניין אותך אעביר לך את המספר שלו.

Paz
19-09-2018, 11:35
מצד אחד יש לי רישיון ללא הגבלה (מהאלף הקודם) ואני די בטוח שאהנה ממנו. בנוסף אני ממש בור בכל מה שקשור לעדכונים שהתרחשו בתחום ויכול להיות שבכלל אפנה לכיוון כביש בלבד כי נסחפתי עם 10% שטח בנסועה. כנראה שמדובר בהרבה פחות. ראיתי עכשיו טרייסר מקרוב בפעם הראשונה. כלי מרשים אבל באמת שאני לא מבין את הז'אנר הזה. כאילו שטח אבל בעצם ממש לא כזה.

אין לטרייסר 700/900 שום קשר לשטח, זה אופנוע כביש 100% עם צמיגי ספורט טורינג 17 אינץ. השינוי היחיד שם הוא במראה, תנוחת הרכיבה, כידון והנוחות. מבחינת המנוע האופנוע זהה ל MT07/09.

Dresdner
19-09-2018, 12:25
אם היה תקציב גבוה יותר הDesert sled של דוקאטי כנראה היה עונה על כל דרישותיך.
דו"ש טוב וזול יותר יהיה הטנרה 660.

Dresdner
19-09-2018, 12:34

הטרייסר הויסטרום וההונדה X למיניהם הם הגירסה האופנועית לרכבי הcross over

kanter.m
19-09-2018, 18:31
נסעתי בערך על כל מה שאמרת, בלי להעליב את רוכבי הBMW ה700 מרגיש קצת לא נעים מעבר ל120, יותר מדי ויברציות, הייתי שנה עם הcb500 ועכשיו עם הNC750. הסי בי אופנוע מעולה, רק כשתשים מורכב תרגיש את המנוע יחסית קטן, מעל 120 למרות שיכול להגיע גם ל160 (יותר לא ניסיתי) לא נעים. הNC לדעתי מעולה, גם המחיר מתאים ומרגישים את המומנט הכפול בסלד נמוך. עשיתי גם נסיעת מבחן על המולטיסטראדה 950, לא מחליף את NC, הרכות והנעימות בנסיעה של ההונדה המשעממת כנראה ישאירו כמה שקלים בכיס שלי. בקיצור ממליץ על הNC.

קידוזו
19-09-2018, 20:41
אם תחליט לוותר על ה-10% שטח ..CBR500R שנת 2016.
אם מעניין אותך אעביר לך את המספר שלו.

תודה כנראה שאקח משהו חזק יותר

קידוזו
19-09-2018, 20:44
נסעתי בערך על כל מה שאמרת, בלי להעליב את רוכבי הBMW ה700 מרגיש קצת לא נעים מעבר ל120.. הNC לדעתי מעולה..בקיצור ממליץ על הNC.
תודה.
אתה מתייחס ל BMW GS800 או לדגם אחר?
לגבי הNC...אני חושש מה DCT כי יש מדי פעם תקלות ואני לא בדיוק סומך על המכונאים בארץ.
קנית ידני או אוטומט?

kanter.m
20-09-2018, 14:59
תודה.
אתה מתייחס ל BMW GS800 או לדגם אחר?
לגבי הNC...אני חושש מה DCT כי יש מדי פעם תקלות ואני לא בדיוק סומך על המכונאים בארץ.
קנית ידני או אוטומט?
לא, מתיחס לGS700. ולא דיברתי על DCT (איכסה, אופנוע אוטומט?) יש לי ידני

Manta
20-09-2018, 16:15
לפי מה שאני מבין מהצרכים שלך הייתי חושב דווקא לכיוון של
V strom 1000 מהמודלים החדשים יחסית.
ביד 2 עד 60000 ניתן למצא כלים כאלו במצב מצויין עם זיווד מכל טוב וקמ נמוך

כלי אמין. צר יחסית במבנה ולא מאוד גבוהה כך שבתוך העיר יש לו ייתרון מאוד משמעותי ביחס לאופנועי ליטר אחרים בגאנר

מבחינה בין עירונית זה בול בפוני כמו שנאמר.
בקיצור הכל מהכל...
חסרון עיקרי הוא מרווח הגחון הנמוך אך אם מדובר בירידה לשבילים ולא קטעים טכניים מסולעים וקשים אז אתה יכול לחזור לדו גלגלי בתור התחלה על כלי שייתן לך ברמת עלות תועלת המון

נושא רכיבת השטח הוא זה שיכריע את הכף לגבי הויסטרום.
כמובן שגם ה650 על הפרק ואז יש אפשרות למודל ממש חדש בסכום הזה

לגבי שאק ההמלצות לא אתייחס...

בהצלחה

Manta
20-09-2018, 16:44
נ.ב
הייתי ממליץ לגשת לאחת הסוכנויות ולבצע נסיעת מבחן על הדגמים הרלונטיים לפני קנייה על מנת שלא תפיל עצמך בפח של רכישה שלא מתאימה לך אישית ורק מתוך המלצות...

אתה צריך להרגיש מחדש את העניין...כמה כח. ארגונומיה. בקיצור הבנת

קידוזו
20-09-2018, 17:17
נ.ב
הייתי ממליץ לגשת לאחת הסוכנויות ולבצע נסיעת מבחן על הדגמים הרלונטיים ...אתה צריך להרגיש מחדש את העניין...כמה כח. ארגונומיה. בקיצור הבנת

נראה לי שנסיעת מבחן לא מספיק מלמדת. רבע שעה לצאת מהפקקים שבעיר, חצי שעה סיבוב וחזרה.
חשבתי לשכור אופונוע מהדגם המועמד ליום שלם. גם כדי לראות אם אני נזכר מהר מספיק :) וגם כדי ללמוד על הדגם- בהנחה שיש להם את רוב הדגמים. לא בדקתי.

שאלה נוספת:
מקום מומלץ לבדיקה לאופנוע- קומפרסיה, שילדה, גיר?

קידוזו
20-09-2018, 17:27
לפי מה שאני מבין מהצרכים שלך הייתי חושב דווקא לכיוון של
V strom 1000 מהמודלים החדשים יחסית.
בהצלחה

א. מעדיף לא לחזור לאופנוע עם 100 כ"ס על 200 ק"ג ולחפש משהו מתון יותר.
ב. אין כמעט היצע ביד 2.

קידוזו
30-09-2018, 19:04
תודה רבה לכל מי ששיתף מנסיונו.
קניתי הונדה NC750X .
אחרי העברת הבעלות בצהרים רכבתי אחה"צ קצת בשפלה להסרת חלודה.
מאוד שונה גבוה ומטרטר יחסית למה שזכרתי ובעיקר כיף.

AsafA
30-09-2018, 21:37
תתחדש

Paz
01-10-2018, 09:05
תתחדש, מקווה שקנית את הידני.

קידוזו
01-10-2018, 18:55
תתחדש, מקווה שקנית את הידני.
ידני. חן חן.

רשמים מסיבוב נוסף באזור בית גוברין-שריגים כחלק מתהליך ההיכרות ההדדית.

בלם קידמי נועץ כמו שצריך. אחורי קצר פדל קשה ובלימה חלשה, משהו ששווה בדיקה.
צמיג ובולם קדמי לא אוהבים חריצים וחצץ בסיבובים.
מומנט חזק בהילוכים עד רביעי.
בלימת מנוע טובה.
מטרטר חזק מדי לטעמי עם מפלט אקורוביץ' או איך שקוראים לו.
העברת הילוכים די חלקה.
שינויי כיוון לא משהו.
שיחקתי בין שני הילוכים רוב הזמן- שלישי ורביעי. השני חזק וקצר מדי, החמישי בישורת ארוכה והשישי כנראה משמש רק לשיוט.
מגן הרוח PUIG עושה עבודה טובה עם רוח מקדימה. מהצד לא נעים.
הכיסא בזווית לכיוון ה"מיכל" לוחץ על העיגולים. מצאתי את עצמי יושב אחורה לכיוון הכסא האחורי.
תאוצה משני עד חמישי באזור ב 150 קמ"ש מספקת בהחלט.
כבד לתזוזה ותמרוני חניה במהירות אפס.
הכי מגניב- קסדת SHOIE NXR מידה L נכנסת לתא האחסון.

6826

moonshield
01-10-2018, 19:15
תתחדש, נראה מעולה! רכיבות בטוחות וטובות!

Paz
02-10-2018, 11:19
ידני. חן חן.

רשמים מסיבוב נוסף באזור בית גוברין-שריגים כחלק מתהליך ההיכרות ההדדית.

בלם קידמי נועץ כמו שצריך. אחורי קצר פדל קשה ובלימה חלשה, משהו ששווה בדיקה.
צמיג ובולם קדמי לא אוהבים חריצים וחצץ בסיבובים.
מומנט חזק בהילוכים עד רביעי.
בלימת מנוע טובה.
מטרטר חזק מדי לטעמי עם מפלט אקורוביץ' או איך שקוראים לו.
העברת הילוכים די חלקה.
שינויי כיוון לא משהו.
שיחקתי בין שני הילוכים רוב הזמן- שלישי ורביעי. השני חזק וקצר מדי, החמישי בישורת ארוכה והשישי כנראה משמש רק לשיוט.
מגן הרוח PUIG עושה עבודה טובה עם רוח מקדימה. מהצד לא נעים.
הכיסא בזווית לכיוון ה"מיכל" לוחץ על העיגולים. מצאתי את עצמי יושב אחורה לכיוון הכסא האחורי.
תאוצה משני עד חמישי באזור ב 150 קמ"ש מספקת בהחלט.
כבד לתזוזה ותמרוני חניה במהירות אפס.
הכי מגניב- קסדת SHOIE NXR מידה L נכנסת לתא האחסון.

6826

טוב לשמוע, נראה לי שראיתי את הכלי למכירה בפייסבוק, אם זה זה אז הכלי שמור.

בןהלאמשחיז
02-10-2018, 15:14
תתחדש

kanter.m
02-10-2018, 17:16
יש לי כזה, נהנה מכל רגע, השבוע נדהמתי מצריכת הדלק. נסענו כמה חבריה לכוון כביש 10 ואילת. מהירות ממוצעת 100 קמ"ש (בגלל אופנוע אספנות בחבורה). 34 ק"מ לליטר!!!
כמו אופניים....
בקשר למושב, לך לששון בת"א יסדר לך תושבת לעיגולים כמו שצריך.

קידוזו
04-10-2018, 00:03
יש לי כזה,.. 34 ק"מ לליטר!!!
כמו אופניים....
בקשר למושב, לך לששון בת"א יסדר לך תושבת לעיגולים כמו שצריך.

נוסע בעיקר להנאה וצריכת הדלק פחות רלוונטית. המרחק שמתקבל בסה"כ בשיוט רגוע למרות המיכל הקטן נראה כ 350-400 ובסה"כ סביר.
אתה חושב שששון מכיר את הבעיה עם המושב של ה NC750X ואת הפתרון המוצע ביוטיוב?

קידוזו
04-10-2018, 00:08
מחפש המלצה לפתרון לניווט.
רוצה לשים את הטלפון מתחת למגן רוח, לראות לאן ולשמוע הנחיות באזניה בקסדה.
קראתי כמה שרשורים כאן אבל לא מצאת פתרון רזה וטוב.
לא מחפש מוסיקה ולא שיחות או אינטרקום.
א. מה אני צריך- RAM או משהו דומה?
ב.היכן קונים - בארץ בחו"ל באינטרנט?

Busy
04-10-2018, 07:07
RAM הכי נוח , אני קניתי באי-באי ,יצא כ30% פחות מהמחיר בארץ.קיימים גם באלי מספר סוגים די טובים ,אבל לא זולים.

kanter.m
04-10-2018, 08:43
נוסע בעיקר להנאה וצריכת הדלק פחות רלוונטית. המרחק שמתקבל בסה"כ בשיוט רגוע למרות המיכל הקטן נראה כ 350-400 ובסה"כ סביר.
אתה חושב שששון מכיר את הבעיה עם המושב של ה NC750X ואת הפתרון המוצע ביוטיוב?
לא מכיר את היוטיוב, ששון עושה מה שאומרים לו, אצלי הוא גילח חצי מהריפוד המקורי והוסיף ספוג רך ובחלק הקדמי הוסיף יותר ספוג

קידוזו
04-10-2018, 11:18
RAM הכי נוח , אני קניתי באי-באי ,יצא כ30% פחות מהמחיר בארץ.קיימים גם באלי מספר סוגים די טובים ,אבל לא זולים.

זה כולל לרוב חיבור למטען?
עד כמה המתקנים האלה אמינים?
שמעתי שהמון ניידים נופלים.

אני רואה המון דגמים במחירים שונים ולא מצליח להבין מה ההבדל, פשוט לא מכיר.

קידוזו
04-10-2018, 11:19
לא מכיר את היוטיוב,

https://www.youtube.com/watch?v=623_CIpyulU

מדובר על שינוי זווית המושב דרך נקודת העיגון ולא בשינוי במושב עצמו.

קידוזו
04-09-2022, 01:09
חוזר לרכב.
החלטתי שצריך עוד קצת לפני שיגיעו הנכדים.
בקיצור, מתלבט כמו ילד בגלידריה ואשמח לרעיונות.
שימושים- בעיקר כביש, רצוי עם יכולת שיוט בהרכבה מעל 140.
אשמח גם ליכולת שבילים ברמה 1-2 (קצת מעל עבירות של פרייבט ליסינג).
מה שעלה לי בראש:
אדוונצ'ר שטח- במיוחד 790
אדוונצ'ר \ טורינג- 1290 T, דיוק GT.
טורינג- טרייסר, וורסיס
690
אינדיאן FTR1200
נייקדים (כי לא אגיע ל 200 קמ"ש)

לא רוצה:
צרצרים\ חרגולים וכל מה שמספר אפור או שוקל באזור ה 100 ק"ג.
סופר ספורט
הימליאן
DR 650

אשמח לרעיונות כיוונים הצעות.
תקציב 40-80K.

Eli R
04-09-2022, 08:29
אני שמח לראות שאתה ממשיך לרכוב, ויבואן כזה או אחר לא מחק לך את חדוות הרכיבה לגמרי...

לפני כשנה וחצי הייתי עם מחשבות, תהיות ורצונות דומים לשלך ביחס לאופנוע.
רכשתי טרייסר 900 ואני שמח על כך.
זה אופנוע כביש לכל דבר, שעם מגן גחון 'בסיסי' (להגן על אגן השמן מאבנים) יכול לצלוח שבילי קק"ל בקלות.
כאופנוע כביש הוא נהדר (לאחר החלפת משקף).

אתה יכול לקרוא על חוויות רכיבה ספורטיביות יותר או פחות, עם מורכב ובלעדיו בעץ הזה (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22765-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%A0%D7%95-%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%A1%D7%A8-9-2021-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C) (לא שלי...).

לאחרונה אני מוצא שהטרייסר משמש אותי בעיקר ככלי תחבורה במהלך השבוע, ואני כמעט ולא מטייל איתו בסופי השבוע.
לצורך כך, ומכיוון שאני לא מרכיב, הוא לגמרי overkill.
מידי פעם אני חושב על החלפה שלו, אך מכיוון שהוא כבר ברשותי, זה פחות מעסיק אותי.

היתרון הגדול שלו - חזרה צפונה מהמרכז בשעות הערב, לאו דווקא דרך כבישים ראשיים.
שם החיוך מנצח...

בהצלחה,
אלי

Dresdner
04-09-2022, 08:52
בנייקדים שני אופנועים מוצלחים זה הZ900 וה900RS שאין הרבה ממנו בארץ.

הטרייסר 900 מעולה ועדיף את גירסת הGT אבל הוא קצת לא נוח בהשוואה לאחרים.

טנרה 700 אופציה טובה לקצת שטח אבל חובה לרפד את המושב

מוטוגוצי V85TT, אני מאמין שעכשיו רוב מחלות הילדות נפתרו

יש גם את הדוקאטי מונסטר הקטן, במפתיע הוא היה לי מאד נוח והוא תענוג לרכיבה, המנוע פשוט יחסית ואמין אישית אהבתי אותו יותר מהמונסטרים הגדולים.

בקטמ לא הייתי נוגע

ayalzo
04-09-2022, 08:55
באמת לא מבין איך הטנרה 700 לא היה ברשימה המקורית.

AsafA
04-09-2022, 10:09
עד כמה שאני זוכר אתה רוכב די אגרסיבי בכבישים טכניים (יש לי זכרון בראש מקטע מסוים בסדום ערד) ולכן אני חושב שעדיף לך אדוונצר עם צמיגי כביש, למשל טרייסר 9 או 9GT. לטעמי הוא הרבה יותר יתאים לסגנון הרכיבה שלך מאשר הוורסיס שרן כל כך אוהב לשבח.

lokimonster
04-09-2022, 10:13
אני עדיין לא מבין את המדרג של השבילים.

הטרייסר יכול לנסוע בשבילים של קרן קיימת כל עוד הם לא בוציים.

מדרגות ומדרכות אתה עשוי לשמוע מחאה מהתחתית.

אצלי בטרייסר מיגנתי את הגחון במיגון מקורי של מטרו ( אגב מכוער רצח ) אבל כידוע הגירוד יהיה תמיד קצת יותר מאחור.
רק תזכור שיש פלסטיקה והיא לא זולה.

ממליץ לך לבחון את הדגם החדש של הטרייסר וגם את הישן.

ממה שאני התרשמתי ( וכמובן כתבות) בדגם החדש הם שיפרו את השלדה והמנוע ולטעמי הוא הרבה יותר בשל מדגמי טרום 2021.

אתה מוזמן להתרשם זה בהחלט כלי נהדר ומולטי-טאסק אמיתי כשהיתרון הגדול שלו הוא מידות קומפקטיות ואופי מהנה.

לגבי נוחות לי הוא נוח מאוד ( לא מרגיש צורך לשנות כלום מבחינת מושב) אין לי בעייה לבלות שלוש שעות פלוס על המושב ולרדת ממנו ללא מיחושים.

בכביש המפותל זו מכונה משומנת ומקצועית - תשאל את א'-נער הפלא.

לגבי GT או רגיל - האמת שהיה שלב בהתחלה שחשבתי לשדרג לGT בפועל מה שיש לי זה די והותר לדרישות שלי.

לא רוצה להשתחצן אבל (למעט נושא הוינקרים ואולי איכות הרכבה - כל מיני מסמרות פלסטיק שמקבעות את הפלסטיקה) מהאופנועים היותר טובים שרכבתי עליהם בכל היבט.

אגב בחוויה שלי מטרו השתפרו מאוד ברמת השירות שלהם וכן נזקקתי לשירות מהם.

השושנים רשם שהמדד שלו להצלחה זה שהוא רכש וורסיס נוסף.

אז מתי שהוא אם הונדה לא יוציאו ננסי מחוזקת או יוסיפו תא מטען קדמי לNT אני בהחלט אשקול לרכוש שוב טרייסר.

KKatkov
04-09-2022, 13:08
חוזר לרכב.
החלטתי שצריך עוד קצת לפני שיגיעו הנכדים.
בקיצור, מתלבט כמו ילד בגלידריה ואשמח לרעיונות.
שימושים- בעיקר כביש, רצוי עם יכולת שיוט בהרכבה מעל 140.
אשמח גם ליכולת שבילים ברמה 1-2 (קצת מעל עבירות של פרייבט ליסינג).
מה שעלה לי בראש:
אדוונצ'ר שטח- במיוחד 790
אדוונצ'ר \ טורינג- 1290 T, דיוק GT.
טורינג- טרייסר, וורסיס
690
אינדיאן FTR1200
נייקדים (כי לא אגיע ל 200 קמ"ש)

לא רוצה:
צרצרים\ חרגולים וכל מה שמספר אפור או שוקל באזור ה 100 ק"ג.
סופר ספורט
הימליאן
DR 650

אשמח לרעיונות כיוונים הצעות.
תקציב 40-80K.

טנרה 700 או ק.ט.מ 790.
במקרה הספציפי הזה, אני הייתי מעדיף את האמינות המוכחת של הטנרה על יתרון הביצועים של הק.ט.מ.
אם בא לך יותר יכולת כביש במחיר של תוספת משקל - ק.ט.מ אדוונצ'ר 1090, רצוי בגרסה הקרבית ... אבל היי, לא היה לך כבר כזה?

קידוזו
04-09-2022, 13:45
תודה לכולם על העידוד וההצעות.
אני עדיין עמוק במוד מתלבט.
הטנרה מבחינת כביש סולו בסדר והאמינות כנראה אחלה. בשטח הוא נחמד אבל רכבתי לא מעט מאחורי חברים עם טנרה ורואים בעין את ההשפעה של העדר בקרת האחיזה.
אני יכול לחיות בלי בקרת אחיזה אבל כשצריך (מעלה עם דרדרת\ אבנים \ סתם בוץ) זה מורגש. ב 701 אחרי הדרכה ניתקתי את ה ABS והבקרות אבל מדובר במשקלים שונים.
הבעיה העיקרית שהוא גבוה והמושב לא ראוי להרכבה. הגובה היא הסיבה היחידה שאני לא קונה את ה 1090R שמבחינתי עונה על הטורינג השטח ההרכבה והג'ננה בצורה הטובה ביותר מספק הכי הרבה תמורה לכסף ואין לו את כל האלק' שאני לא צריך.
לוקי, המדרג של השימפנזות מגיע עד 6. שלי עד 5.
תוסיף קליק אחד. רמה 2 שלהם = 3 אצלי.
ערוץ אדוונצ'ר המועדף עלי.
https://www.youtube.com/c/DirtChimpsAdventureBikes/videos
סרטון עם רמה 3 אצלי.
https://www.youtube.com/watch?v=a5EbaFgEPOE

רוכבים ברמת על חלל.

KKatkov
04-09-2022, 14:52
תודה לכולם על העידוד וההצעות.
אני עדיין עמוק במוד מתלבט.
הטנרה מבחינת כביש סולו בסדר והאמינות כנראה אחלה. בשטח הוא נחמד אבל רכבתי לא מעט מאחורי חברים עם טנרה ורואים בעין את ההשפעה של העדר בקרת האחיזה.
אני יכול לחיות בלי בקרת אחיזה אבל כשצריך (מעלה עם דרדרת\ אבנים \ סתם בוץ) זה מורגש. ב 701 אחרי הדרכה ניתקתי את ה ABS והבקרות אבל מדובר במשקלים שונים.
הבעיה העיקרית שהוא גבוה והמושב לא ראוי להרכבה. הגובה היא הסיבה היחידה שאני לא קונה את ה 1090R שמבחינתי עונה על הטורינג השטח ההרכבה והג'ננה בצורה הטובה ביותר מספק הכי הרבה תמורה לכסף ואין לו את כל האלק' שאני לא צריך.
לוקי, המדרג של השימפנזות מגיע עד 6. שלי עד 5.
תוסיף קליק אחד. רמה 2 שלהם = 3 אצלי.
ערוץ אדוונצ'ר המועדף עלי.
https://www.youtube.com/c/DirtChimpsAdventureBikes/videos
סרטון עם רמה 3 אצלי.
https://www.youtube.com/watch?v=a5EbaFgEPOE

רוכבים ברמת על חלל.

מה הבעיה עם המושב של הטנרה? אמנם לא הורכבתי עליו, אבל מסיבוב שעשיתי לפני כשבועיים על הטנרה 700 - לא ראיתי שום סימן לכך שמושב המורכב שלו יהיה מזעזע.

Dresdner
04-09-2022, 16:22
מה הבעיה עם המושב של הטנרה? אמנם לא הורכבתי עליו, אבל מסיבוב שעשיתי לפני כשבועיים על הטנרה 700 - לא ראיתי שום סימן לכך שמושב המורכב שלו יהיה מזעזע.

קשה וצר אבל לא משהוא שאי אפשר לתקן בקלות אצל רפד בעלות יחסית קטנה.

לאנשים יש רף סבל שונה, כנראה גם קשור לגיל, שהייתי בן 20 יכולתי גם לשבת על קרש עץ בלי בעיה

אקמקרק
04-09-2022, 17:52
מוסיף להמלצה על הטנרה 700. מושב הרוכב סביר מינוס, מושב המורכב די זוועתי. חוץ מזה הכל מעולה.
אפילו השירות של מטרו בסדר.

Dresdner
04-09-2022, 18:25
מוסיף להמלצה על הטנרה 700. מושב הרוכב סביר מינוס, מושב המורכב די זוועתי. חוץ מזה הכל מעולה.
אפילו השירות של מטרו בסדר.

מבלי להעליב יש לי הרגשה שיש לו את תסמונת האישה המוכה והוא מחפש באותו מקום שנתן לו בראש לא מזמן.

קידוזו
05-09-2022, 00:58
מבלי להעליב יש לי הרגשה שיש לו את תסמונת האישה המוכה והוא מחפש באותו מקום שנתן לו בראש לא מזמן.
אין סיכוי שאקנה מהם אפילו סוס נדנדה.
הטנרה בהחלט אופציה נחמדה ורכבתי עליו. הסברתי למה לא מתלהב.

השושנים
05-09-2022, 06:23
מה לגבי סקרמבלרים?

https://www.automag.co.il/wp-content/uploads/2014/11/26-DUCATI-SCRAMBLER-ICON-g-e1415077503552.jpg

השושנים
05-09-2022, 06:27
שווה הצצה:

https://www.cycleworld.com/story/bikes/top-5-scramblers-you-can-buy/

השושנים
05-09-2022, 06:33
https://www.youtube.com/watch?v=RFox2jF0tjo

השושנים
05-09-2022, 06:48
אבל אני עדיין חושב שזה... אתה!

https://www.youtube.com/watch?v=aprigo9bGSk

Dresdner
05-09-2022, 11:55
אין סיכוי שאקנה מהם אפילו סוס נדנדה.
הטנרה בהחלט אופציה נחמדה ורכבתי עליו. הסברתי למה לא מתלהב.

אני מתכוון ליצרן לא ליבואן, הסקוורנה זה קטמ אותם מכלולים עם אותם בעיות

קידוזו
05-09-2022, 17:40
שושני הרדמת אותי. נסה את זה:

https://www.youtube.com/watch?v=IVy7Z7_DQZ0

קידוזו
05-09-2022, 18:07
היינו שם כבר. כפי שאמרתי, חי בשלום עם האמינות והתחזוקה היקרה יותר של הכלים ואני לא מכיר מישהו שמכר את 690 \ 701 בגלל אמינות.
הסיפור שלי היה שונה אבל לא יכול לדון בזה כאן.
בכל מקרה אני פתוח לרעיונות ובהחלט מחזיק ממך אחד מהיותר בקיאים (לכן פניתי להתייעצות). לא שולל כמעט כלום חוץ מגולדווינג או GS 1200 משומשים שנמכרים במחירים מדהימים.

השושנים
05-09-2022, 21:28
סוזוקי ויסטרום לשטח 2023 ג'דיד?

https://www.adventurebikerider.com/suzuki-launches-new-off-road-bias-v-strom-1050-de-for-2023/?fbclid=IwAR1zy0RoT7Sm4X1mfJOZODSs-FSLz7YUaXw8uIC48NIY8bt2k3j6W7a9ouw

https://www.adventurebikerider.com/wp-content/uploads/2022/09/dl1050rr_rjm3_action_10-768x512.jpg

Dresdner
05-09-2022, 21:36
סוזוקי ויסטרום לשטח 2023 ג'דיד?

https://www.adventurebikerider.com/suzuki-launches-new-off-road-bias-v-strom-1050-de-for-2023/?fbclid=IwAR1zy0RoT7Sm4X1mfJOZODSs-FSLz7YUaXw8uIC48NIY8bt2k3j6W7a9ouw

https://www.adventurebikerider.com/wp-content/uploads/2022/09/dl1050rr_rjm3_action_10-768x512.jpg

לא זוכר אם רכבת עליו או לא, בכל מקרה כמעט כל אופנוע בקטגוריה יהיה טוב ממנו, גילו מורגש היטב אבל העיצוב לפי דעתי מאד מוצלח

ayalzo
05-09-2022, 22:17
תפור למידותיך.
רק בעיה אחת,
שייך לאבניר...
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23973-%F1%E5%E6%E5%F7%E9-%E4%E5%E5%E9%F1%E8%F8%E5%ED-1050-%EE%F7%E1%EC-%E2%F8%F1%FA-%F9%E8%E7-%E7%E3%F9%E4?p=193184#post193184

ayalzo
05-09-2022, 22:17
למרות שאף אחד לא מכריח אותך לטפל אצלם.

Jonathan
06-09-2022, 19:57

כן בזמן האחרון קבוצת KTM מקבלת תלונות רבות על איכות ומוכנות המוצרים שהם מייצרים ומשווקים,
הנה עוד תלונה מאד רועשת של מג בראאפ (גריפן) שהיתה גם בארץ והעבירה סדנאות רכיבת שטח - רוכבת מאד מוכרת בתעשיה תמיד על KTMים (כתום לבן אדום) נראה שהאופנוע הבא שלה יהיה עם קרבורטור...

https://www.instagram.com/tv/CiGjUjCpBzn/?utm_source=ig_web_copy_link

וכאן בעמוד שלה בפייס:
https://www.facebook.com/megsbraap

השושנים
06-09-2022, 20:26
You got one life, don't waste it fixing a KTM

ayalzo
06-09-2022, 20:59
כן בזמן האחרון קבוצת KTM מקבלת תלונות רבות על איכות ומוכנות המוצרים שהם מייצרים ומשווקים,

בזמן האחרון?

קידוזו
07-09-2022, 01:18
זה הפוסט המדובר. (https://www.facebook.com/megsbraap/posts/pfbid02sxEbnZxJZsubDEsFQ9ifgu7LReXoT1WBeoFTfydSeVR xz7XKEPGCNabjzFM4C96Jl)
לדעתי מדובר בשילוב של חיפזון בהוצאת דגמים חדשים, חיפוף בבקרת האיכות וההרכבה.
אין ספק שאם הכתומים היו מאמצים את תרבות העבודה היפנית היינו זוכים לכלים יותר אמינים.
מצד שני, אולי היינו מקבלים גירסה אחרת מעודנת של הווסאח האוסטרי.

השושנים
07-09-2022, 05:43
לא זוכר אם רכבת עליו או לא, בכל מקרה כמעט כל אופנוע בקטגוריה יהיה טוב ממנו, גילו מורגש היטב אבל העיצוב לפי דעתי מאד מוצלח

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23686-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%95%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9D-1015-%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F

Jonathan
07-09-2022, 21:23
זה הפוסט המדובר. (https://www.facebook.com/megsbraap/posts/pfbid02sxEbnZxJZsubDEsFQ9ifgu7LReXoT1WBeoFTfydSeVR xz7XKEPGCNabjzFM4C96Jl)
לדעתי מדובר בשילוב של חיפזון בהוצאת דגמים חדשים, חיפוף בבקרת האיכות וההרכבה.
אין ספק שאם הכתומים היו מאמצים את תרבות העבודה היפנית היינו זוכים לכלים יותר אמינים.
מצד שני, אולי היינו מקבלים גירסה אחרת מעודנת של הווסאח האוסטרי.

זה רק אחד מהם, היו פוסטים לפני ואחרי והיא גם העלתה לאינסטה פודקאסט של שעה ביום שני בו היא והמכונאי שלה תארו את מה הם עשו לאופנוע עד עכשיו,
רק העלות של שעות אדם היא בלתי נתפסת.
בו נגיד שבאיטליה (בטה) ובצרפת (שרקו) הבוסים כבר משפשפים ידיים למכירות המוגדלות הצפויות מהנזקים ביחסי ציבור שהאוסטרים עשו לעצמם.

כל זאת בזמן שבטה נותנת את האחריות הארוכה ביותר, הטובה ביותר (מבחינת מה מכסים) והמתחשבת ביותר (אחרי תקופת האחריות) שייצרן נותן
אני מניח שפשוט KTM בטוחים בעצמם וביתרון שלהם.

ayalzo
08-09-2022, 08:32
או שפשוט יותר זול להם כל פעם לקנות את המתחרה ...
לגבי בטא ושרקו,
באמת שאין לי נסיון. אפילו לא שעת מנוע אחת.
פאק איט, לא חושב שאי פעם מישמשתי אחד מקרוב. כך שאינני יודע להעיד על אמינותם.
אבל אני חושב שבאופן כללי להשוות אמינות של אופנועי מירוץ לאופנועי כביש שאמורים להיות אמינים גם בלי שבעל מקצוע יעבור עליהם אחרי כל נסיעה, היא שגויה. ולדעתי זאת המשוכה שktm כשלו בלעוברה. הם עשו מעבר לאופנועים לקהל הרחב וממשיכים עם התפיסה של כלי מירוצים. רואים את זה בסלוגן האלמותי שלהם ready to race.

השושנים
08-09-2022, 09:49
המרוץ היום והתחרות היא על הטכנולוגיה שיכולה לעבור לדור הבא של המנועים, אין בשורות בתחום המכניקה פיתוח מנוע
חדש לוקח שנים ועוד כמה אחרי שהוא יוצא לשוק על מנת ליישר קו.

הורסיס החדש SE מתומחר בחו"ל קרוב יותר לאריות ה-BMW מאשר למתחרים האחרים בקטגוריה, לא בגלל בשורת המנוע
אלה כי הוא משווק כטכנולוגי ביותר.

הדוקאטי שסיימו לפתח את המנוע החדש שלהם עטפו אותו בטכנולוגיה על חלל והרחיקו אותו עוד יותר מהמשתמש השפוי
במיתוג ותירוץ של אופנוע על...ע.ע פרארי פורש ושאר ירקות לאלפיון העליון.

יצרניות האופנועים משתמשות היום כמעט באותם מרכיבים טכנולוגים ביקרים תמצאו את שואה ברמבו בוש וכד' כל אחד עטופה קצת
אחרת ליצירת תדמית אישית למותג אבל הליבה זהה.

השלדות מחזיקות באותה גיאומטריה עם שינויים לפה ולפה על פי הגחמה, והמנועים הוותיקים עוברים מקצה שיפורים להתאמה
לתקן.

נישאר רק נושא העיצוב שגם הוא מחייב להיצמד לכללים מסוימים כולל אופנה אווירודינמיות תדמית ואז נישאר הצבע...

עכשיו נישאר רק הפרסום והמיתוג ואופנועים זה כמו דת כל אחת והמאמנים שלה האדוקים יותר ופחות.

זה מזכיר לי את השניצל הווינאי שם קסם ל....הבטחה, אז הייתי בוינה טעמתי הרבה שניצלים מכל הסוגים ו....
יש גבול למנעד של בלוטות הטעם וליכולת שלהם. שניצל זה שניצל ושל אימא הכי טעים כי אנחנו רגילים.
אבל יש יחסי ציבור, ויש כאלה שמוכנים להיהרג על כך שהשניצל במסעדה של ... הוא הכי אלוהי ונכון. אז לא.

בקיצור החיים קצרים מדי לתקן את המקולקל תמשיך הלאה ותנסה דברים אחרים. צניחה חופשית מעניין אותך?

Dresdner
08-09-2022, 12:24
ובגלל שהוא קרוב יותר לGS הוא כישלון מכירות באירופה, אומנם לא בדקתי אבל אני מוכן לשים כסף שבקטגוריה שלו הוא בתחתית טבלת המכירות.
קוואסקי היו צריכים ללמוד מעולם הרכב היפני, שאתה מתמודד מול יוקרה אירופית תפתח מותג חדש ותעלה קצת ברמה של המוצר ואז תוכל להתחרות.

קידוזו
08-09-2022, 21:57
.... ולדעתי זאת המשוכה שktm כשלו בלעוברה. הם עשו מעבר לאופנועים לקהל הרחב וממשיכים עם התפיסה של כלי מירוצים. רואים את זה בסלוגן האלמותי שלהם ready to race.

יש משהו שונה מאוד בהכוונה ההנדסית או בעיצוב ההנדסי של חווית המשתמש. עוד לא עליתי על כתום אחד שלא גרם ללחוץ יותר ממה שתכננתי. אני לא מכיר רוכב כתום אחד שרוכב רגוע יחסית לרוכבי מותגים אחרים חוץ מבעלי דוקאטי שגם לוחצים. יש משהו בדנא סוג של תפיסה תחרותית שדוגלת בתחושת רווח מיידית, בוואסח נטול שיקולים ומתעלם מהתחזוקה והתוצאות אחרי. בתחום השטח המוטוקרוס הארד אנדורו אם הם ישתלטו על השוק וישארו פירורים לאחרים רק כדי לא להיחשב כמונופול אני די סקפטי אם ישנו את דרכם. בכביש בנפחים הגדולים אין לי שום אינדיקציה שמדובר באופנוע בעייתי אלא בתאגיד שלא סופר לקוחות ולא מתחשב גם בכאלה שיש להם פרופיל גבוה ברשתות. אם זה חכם...לא יודע. עובדתית הם מוכרים כמו שדים.

הפלג הצפוני
09-09-2022, 06:01
אז מה אתה מחפש בעצם.
דוש אולד טיימר מוזרק,אמין וגבוה כי אתה 1.80.
טנרה עם דיאטה של 20 קילו יעזור לך.

קידוזו
09-09-2022, 23:22
האלן האלן.
קונה 180 ס"מ ודיאטה של 20 ק"ג בכל יום.
מתלבט כי כנראה לא מספיק דחוף לי. אם היה משהו ששוקל כמו ה 701 משייט על 140 עם יותר אמינות ופחות גבוה...

kaz
10-09-2022, 07:34
הכי קרוב מבחינת גובה/משקל/כח זה ביואל

https://www.youtube.com/watch?v=1Rryx-VLHP4

קירור אוויר, שסתומים הידראוליים (לא צריך כיוון). רצוי לא להפיל על סלעים גדולים כי הדלק רץ בתוך השלדה :motorcycle17:

קידוזו
10-09-2022, 08:58
חמוד לאללה.

Dresdner
10-09-2022, 09:59
חמוד לאללה.

רק שזה לא יוליסס סידרתי והושקע שם הרבה כסף.

קידוזו
10-09-2022, 10:36
בכל מקרה, ביואל בארץ הקודש...סביר יותר שאקנה טי מקס וורוד עם צמיגי שטח.

Dresdner
10-09-2022, 10:55
בכל מקרה, ביואל בארץ הקודש...סביר יותר שאקנה טי מקס וורוד עם צמיגי שטח.

במיוחד היוליסס, יש לך יותר סיכוי למצוא XB9

Dresdner
10-09-2022, 11:43
מזכיר נשכחות
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220910/f7cbca9eaa0d63291914868f2210abeb.jpg

קידוזו
13-09-2022, 12:26
התקבלה החלטת ביניים.
אני לא מתחדש ב 690 \ 701 בגלל כמה דברים עיקריים:
א. מאוד נהניתי ממנו בשטח (משקל, בולמים, בלמים) אבל עם יד על הלב אין ולא תהייה לי את היכולת לנצל אפילו 50% מהיכולות של הכלי הזה. אני חושב שלרוב רוכבי ה- 701 \690 אין את היכולות האלה אבל לחלק גדול מהחבורה יש יומרות בתחום האנדורו ומכשולי העבירות הם הקטע שלהם. לי אין. אני יכול לגהץ שבילים על 100 קמ"ש וזה כיף אבל לא מוכן להיות חשוף לרמת הסיכון. אני רוצה לטייל בטבע, פחות קפיצות דרופים ונפילות.
ב. סיפור האמינות. השפיע, כן. אני חי בשלום עם כלי פחות אמין מהונדה כבר 3 שנים אבל זה סרט כי המוסכים לא קרובים אלי.
ג. הכבישים המהירים. יש מספיק כוח אבל זה לא עוזר כשאי אפשר לרכב בניחותא מעל מהירות התנועה. בתנועה עירונית וכבישים כפריים מאוד נהניתי.
.
חלק מהציוד שנשאר למכירה כאן בלוחות. (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23992-%D7%90%D7%91%D7%99%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%94-KTM-690-%D7%94%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%94-701)
.
יש כל מיני דגמים שאני שוקל חושב מתלבט לגביהם כשאין הרבה קשר ביניהם.
תלוי גם באישה אם תרצה להתרכב איתי. בינתיים בלי אופנוע ולא מגרד לי נורא. גם בגלל שמשהו בהתנהגות כבישים אחרי הקורונה הפך לסיוט. אני שומע על זה גם מרוכבים אחרים. יותר צפוף מהיר עצבני מטומטם צופרני מהבהב וקיכסה. אעדכן בהמשך.

הפלג הצפוני
14-09-2022, 05:53
אתה מכוון לדוש מהסוג היפני של שנות התשעים.
יש לי שתי הצעות.

kaz
14-09-2022, 07:27
לשייט על 140 וקצת שטח, למה לא F800GS?

השושנים
14-09-2022, 07:33
לשייט על 140 וקצת שטח, למה לא F800GS?

גם אני חשבתי עליו למרות שהטייגר 900 של טריומף קל יותר.

kaz
16-09-2022, 08:02
ופחות גניב, איילזו אומר שיש מלא GSים ביפו.

אבל חושב שדרזדנר כתב פה שטריומף הוא עם שלדה מולחמת, אז אם עיקמת, אין מי שיתקן אחריך.

Dresdner
16-09-2022, 10:25
ופחות גניב, איילזו אומר שיש מלא GSים ביפו.

אבל חושב שדרזדנר כתב פה שטריומף הוא עם שלדה מולחמת, אז אם עיקמת, אין מי שיתקן אחריך.

לא בדיוק, בטייגרים הראשונים עם 19 אינץ מקדימה (לפני כמה שנים) רגליות המורכב היו חלק מהשילדה וגם שילדת הזנב, הכל חתיכת פלדה אחת, אנשים באירופה החליקו על דשא רטוב ב40 קמ״ש והביטוח הכריז טוטלוס על האופנוע.
הם כבר הפסיקו עם זה לפי מה שאני רואה.
עכשיו הרגליות הם מאלומניום (שביר) ומחובר עם ברגים (גם שבירים) ככה שהשילדה מוגנת

Dresdner
16-09-2022, 10:30
זה היה הטייגר 800, שים לב לטימטום, שילדה אחת מלאה כולל רגליות המורכב, מה הם חשבו לעצמם ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220916/52f5a0429406a497569b39f535548549.jpg

קידוזו
17-09-2022, 20:42
עדיין לא יודע לאיזה כיוון - כביש (מורכב) אדוונצ'ר (מורכב, שבילים ברמה 1-2) או שטח ברמת קושי 1,2,3.
בגזרת השטח צפיתי בכמה חוות דעת על ה CRF 300L של הונדה שיצא לפני שנה התייעצתי עם חברים ומכרים ונראה אחלה תמורה לכסף בסעיף שטח. עושה כל מה שצריך ברמות קושי 1-3 בלי בעיה. רמות 4-5 לא רלוונטיות כי אני לא מחפש הארד אנדורו.
בעד:
מחיר.
אמינות- מנוע CB שהתמתן לכיוון השטח
פשטות (אין בקרות) ואפשרות לטפל לבד.
מרווח טיפולים- 12,000 ק"מ. לשטח זה המון.
נגד:
כנראה-שדרוג בולם אחורי. האופנוע מיוצר בתאילנד לאנשים קלים. קידמי בסיכוי נמוך אבל קיים.
מהירות שיוט בכביש - 100 קמ"ש.
מתמודדים אחרים במשבצת שטח סולו רגוע:
הימאליאן - כבד .
CRF400 - יקר ומסורס. צריך לשדרג הרבה כדי להביא את המנוע למצב של 50 כ"ס. ואז אין אחריות...
WR ימאה- ישן.

KKatkov
18-09-2022, 08:27
עדיין לא יודע לאיזה כיוון - כביש (מורכב) אדוונצ'ר (מורכב, שבילים ברמה 1-2) או שטח ברמת קושי 1,2,3.
בגזרת השטח צפיתי בכמה חוות דעת על ה CRF 300L של הונדה שיצא לפני שנה התייעצתי עם חברים ומכרים ונראה אחלה תמורה לכסף בסעיף שטח. עושה כל מה שצריך ברמות קושי 1-3 בלי בעיה. רמות 4-5 לא רלוונטיות כי אני לא מחפש הארד אנדורו.
בעד:
מחיר.
אמינות- מנוע CB שהתמתן לכיוון השטח
פשטות (אין בקרות) ואפשרות לטפל לבד.
מרווח טיפולים- 12,000 ק"מ. לשטח זה המון.
נגד:
כנראה-שדרוג בולם אחורי. האופנוע מיוצר בתאילנד לאנשים קלים. קידמי בסיכוי נמוך אבל קיים.
מהירות שיוט בכביש - 100 קמ"ש.
מתמודדים אחרים במשבצת שטח סולו רגוע:
הימאליאן - כבד .
CRF400 - יקר ומסורס. צריך לשדרג הרבה כדי להביא את המנוע למצב של 50 כ"ס. ואז אין אחריות...
WR ימאה- ישן.

כמה הערות...
אם תרכב בשטח ותטפל כל 12 - מהמר שתוך כמה עשרות אלפים (וזה אופטימי) האופנוע באוברהול מנוע. כן, גם באונדה אמין.
WR "ישן" - עדיין אפשר למצוא כלים עם אלפי ק"מ בודדים. אחרי ישור קו, הייתי מצפה שכלי כזה יהיה אמין כמעט כמו חדש.
ההימליאן יכול להיות מעניין לשטח קל וקצת כבישים צדדיים. ניתן לשדרג את המנוע בעלות לא גדולה - אם הייתי קונה הימליאן, זה היה הדבר הראשון שהייתי רץ לעשות:
https://www.tecbikeparts.com/product/tec-performance-camshaft-royal-enfield-himalayan-410cc/
\

lokimonster
18-09-2022, 09:14
אומנם לא רכבנו יחד כבר המון זמן
אבל ממה שאני חוויתי איתך (וגם עם עצמי) אופנוע חלש יבעס אותך מהר.

AsafA
18-09-2022, 09:19
מצטרף ללוקי.
בנוסף, היה לי את הcrf250 ולדעתי הוא מתאים לחברה צעירים או כאופנוע שני רק לשבילים.

קידוזו
18-09-2022, 18:23
כמה הערות...
אם תרכב בשטח ותטפל כל 12 - מהמר שתוך כמה עשרות אלפים (וזה אופטימי) האופנוע באוברהול מנוע. כן, גם באונדה אמין.
WR "ישן" - עדיין אפשר למצוא כלים עם אלפי ק"מ בודדים. אחרי ישור קו, הייתי מצפה שכלי כזה יהיה אמין כמעט כמו חדש.
ההימליאן יכול להיות מעניין לשטח קל וקצת כבישים צדדיים. ניתן לשדרג את המנוע בעלות לא גדולה - אם הייתי קונה הימליאן, זה היה הדבר הראשון שהייתי רץ לעשות:
https://www.tecbikeparts.com/product/tec-performance-camshaft-royal-enfield-himalayan-410cc/
\
הימליאן ירד מהפרק. מתכוון לטפל כל 6,000. מנועי CB די אמינים.
ה WR שראיתי היו עם ק"מ ויד גבוהים מדי עבורי.

אומנם לא רכבנו יחד כבר המון זמן
אבל ממה שאני חוויתי איתך (וגם עם עצמי) אופנוע חלש יבעס אותך מהר.
כאמור, יש 3 כיוונים.
לשטח אני לא צריך יותר חזק והסתדרתי טוב בלי בקרות.
עבורי רכיבת שטח היא בחירה רציונלית. הלב רוצה ווסאח על המסלול ואחר כך כביש.

מצטרף ללוקי.
בנוסף, היה לי את הcrf250 ולדעתי הוא מתאים לחברה צעירים או כאופנוע שני רק לשבילים.
בשטח הדגש הוא הטיול ופחות מבחני עבירות ואנדורו. כנראה שארכב יותר לבד באזור שלי. צריך קל פשוט ואמין.

קידוזו
17-11-2022, 22:03
לקחתי סיבוב קצר על ה CRF 300L. עוד בדרך הזכרתי לעצמי שאתבאס וה- 790 הרבה יותר מתאים לי. גם הרכבות וגם נסיעות ארוכות.
שטח קרבי בכל מקרה לא מחפש. רוב חבורת הרכיבה צפונה ממני יותר משעה. זה מבאס.
יותר מבאס להרים 220 ק"ג לבד ולפחד לצאת לבד. מזכיר לעצמי שמדובר בבחירה שכלתנית.
רצית לטייל בשטח? זה אמין קל ונחמד.

סיבוב קצר מסביב רגל מונפת אל על והמושב רך. הבולמים כפי שצפיתי שוקעים. רגלית הצד ברצפה והייתי צריך לקום כדי להרים אותה. ההילוכים עוברים חלק בגלל העדר הקוויקשיפטר לקח לי 200 מטר להתרגל. הקלאץ' רך אבל קצר מדי לטעמי. המנוע בכיכרות הסביר מספר פעמים שיש לו גמישות של עץ בוק. צריך תמיד להיות בהילוך הנכון. בתאוצה, שום תלונות ל 24 כוחות סוס אימתניים. זה מגיע לאן שצריך להגיע בקצב סביר. מהירות שיוט סביבות ה 105-107 קמ"ש, תלוי בשיפוע הכביש. מעל 110 המנוע מרים ידיים. התנהגות בסדר. אין עיזים בבלמים בבולמים ובהיגוי. הכל צפוי והרשות נתונה. לא רכבתי כבר חצי שנה (מי סופר כשנהנים) והתחברתי די מהר. זה שאפשר להרגיש את הרגליים משני הצדדים באופנוע שטח נחמד מאוד. הטמטום ב 701 /690 עם גובה המושב ורגלית הצד עשה את שלו. פתאון מעריכים שטויות. בכלל הכלי הזה ידידותי ונוח ולא מאיים. ב 110 לא היו רעידות וובלינג וגם המנוע פחות מווברץ יחסית ל 701.
הדגם יצא ב 2021 ויש אחריות לשנתיים. במקרה הגרוע (!) אביא מתלים מחו"ל בתוספת של 3,000 ש"ח. אבל, עדיין מתלבט.

NAOR2207
18-11-2022, 04:26
דרוזי (?)

השושנים
18-11-2022, 07:47
מה לגבי סקרמבלרים?

https://www.automag.co.il/wp-content/uploads/2014/11/26-DUCATI-SCRAMBLER-ICON-g-e1415077503552.jpg

עדיין חושב שאלה יתנו לך את הפתרון הנכון בשבילך די סבבה על הכביש נהדרים בדרכים משובשות ויכולים לתת ל פאן בשטח.

השושנים
18-11-2022, 07:51
https://www.youtube.com/watch?v=UG34HrqRGsg

https://www.youtube.com/watch?v=tYFv4U8v9OI

השושנים
18-11-2022, 07:56
https://www.youtube.com/watch?v=lm6JbXaaBbo

קידוזו
18-11-2022, 21:30
סקרמבלים נראים טוב אבל נסה פעם לרכוב בעמידה על אחד כזה..

ayalzo
19-11-2022, 16:31
אם ירדת למחוזות הספק של 300 סמק,
אולי תעיף מבט על הcb500 האחרונים. הם עם מעט יותר אוריינטציית שטח מדורות הקודמים. זה עדיין לא אדוונצ'ר, אבל שבילים ברגוע זה יקח.

KKatkov
19-11-2022, 18:14
אם הסתדר לך סה"כ ה-CRF - נסה את ה-DRZ400.
את המגבלות שלו בכביש (מושב, גודל טנק, מיגון רוח) ניצן לשפר בעלות סבירה.
הכלי עצמו אמין, עמיד ומוכח.
יכולות השטח שלו טובות יותר מה-CRF.

קידוזו
19-11-2022, 19:23
אם ירדת למחוזות הספק של 300 סמק,
אולי תעיף מבט על הcb500 האחרונים. הם עם מעט יותר אוריינטציית שטח מדורות הקודמים. זה עדיין לא אדוונצ'ר, אבל שבילים ברגוע זה יקח.
לא רוצה לחזור למשקלים האלה בשטח. אם כבר משקל עדיף עם יותר כוח.

אם הסתדר לך סה"כ ה-CRF - נסה את ה-DRZ400.
את המגבלות שלו בכביש (מושב, גודל טנק, מיגון רוח) ניצן לשפר בעלות סבירה.
הכלי עצמו אמין, עמיד ומוכח.
יכולות השטח שלו טובות יותר מה-CRF.

לא יודע למה פחות מתחבר לדרוזים. ל 300L מנוע אמין ומודרני (הזרקה) וגובה מושב סביר. מתוך 7-8 נפילות בשטח, 4-5 היו בגלל גובה מושב. מהירות אפס עד 3 קמ"ש. אני 176 לא בדיוק טוויל או גמד ובקטעים שצריך רגל על הרצפה שיכולה לעזור, הגובה מפריע. אני יודע שאפשר להסתדר ובאמת זה כמעט הפסיק אבל זה פוגם בתחושת הביטחון.

ayalzo
19-11-2022, 20:15
אז אתה חוזר לdr650 שלא רצית.
אני עם 1.60 ואסימון וזה היה האופנוע היחיד שהגעתי איתו (סוג של) לרצפה.
עם הdrz אפילו לא עם קצות האצבעות, אבל ניתן להנמיך אותו. בזמנו, לבחור שייבא את sidi, היה drz מונמך וזה היה כמעט סביר.

קידוזו
19-11-2022, 22:39
לא רוצה DR ולא DRZ. ה DR גבוה אימים. לתחושתי, בניכוי עיצוב וחומר הכיסא גבוה יותר מה 701.

ayalzo
20-11-2022, 03:19
בלי קשר להאם הוא מתאים לך או לא, הdr נמוך משמעותית מה701 והוא גם שוקע המון כשיושבים עליו, כמיטב המסורת של דושי שנות ה90. הdrz באמת גבוה.

השושנים
20-11-2022, 07:40
בקיצור גילת שאין אופנוע מושלם לצרכים שלך ואתה נאלץ להתפשר... עכשיו תחשוב מה הכי חשוב לך ומה הכי פחות ותכין רשימה
NC לא בא בחשבון!

NAOR2207
20-11-2022, 09:35
דרוזי (?)

לא רוצה DR ולא DRZ. ה DR גבוה אימים. לתחושתי, בניכוי עיצוב וחומר הכיסא גבוה יותר מה 701.

מה ??? :eek3:

בלי קשר להאם הוא מתאים לך או לא, הdr נמוך משמעותית מה701 והוא גם שוקע המון כשיושבים עליו, כמיטב המסורת של דושי שנות ה90. הdrz באמת גבוה.

על ה 650 עשיתי רישיון ל"כבד" עוד לפני שידעתי מה זה היגוי הפוך ובאתי מגובה של RV50
הXT שלי כעת מוקשח עם קפיץ של משאית (תבורכנה ידיך פלג) אז אתה לא יכול לומר שהוא שוקע מהמשקל בטטה שלי.
ובנוסף יש על המושב עוד סנטים של רשת.
ועם כל זה אין מצב שהוא גבוה יותר מה701
לומר שה701 נמוך מה DR650 זה לומר כדוה"א שטוח.
אפשר לאושש את זה בקלות ע"י נתוני היצרנים. אבל יש לי דברים חשובים יותר לעשות.

עריכה:
אולי קידוזו מתבלבל עם רוחב המושב? מושב צר יוצר תחושת גובה פלציבו

KKatkov
20-11-2022, 10:39
לא רוצה לחזור למשקלים האלה בשטח. אם כבר משקל עדיף עם יותר כוח.

לא יודע למה פחות מתחבר לדרוזים. ל 300L מנוע אמין ומודרני (הזרקה) וגובה מושב סביר. מתוך 7-8 נפילות בשטח, 4-5 היו בגלל גובה מושב. מהירות אפס עד 3 קמ"ש. אני 176 לא בדיוק טוויל או גמד ובקטעים שצריך רגל על הרצפה שיכולה לעזור, הגובה מפריע. אני יודע שאפשר להסתדר ובאמת זה כמעט הפסיק אבל זה פוגם בתחושת הביטחון.

בוא נעשה סדר...
זה בסדר ולגיטימי שאתה שולל על הסף DR ו-DRZ רק כי הם לא מוצאים חן בעיניך מכל סיבה שהיא.
אם זאת, בוא נדייק בעובדות:
ה-DR650 הוא אופנוע דו"ש נמוך, וה-701 גבוה ממנו משמעותית גם במצב סטטי (לפני שמדברים על שקיעת המתלים, שגדולה יותר בסוזוקי).
אני בגובה שלך, אולי פלוס סנטים, והגעתי ב-DR עם 2 רגליים לרצפה. אם זכור לי נכון, אלה היו 2 כפות רגליים כמעט מלאות.

ה-DRZ זה סיפור אחר - הוא אכן גבוה, בערך כמו ה-701. זה גובה של אופנוע שטח פרופר, אין מה לעשות.
עם זאת... כמו שאני אמרתי, אני די בגובה שלך (1.76-1.77).
אני הסתדרתי לא רע עם ק.ט.מ 690R עמוס לעייפה, הסתדרתי עם WR250F (האמא של הגבוה) והסקווארנה WR125 (דו"פ מקצועי, גובה מושב 975 מ"מ) בסינגלים מסולעים, בנחלים ובטיפוסים בגבעות השומרון.
הגובה שלנו לא מהווה מגבלה בשום גובה מושב. הכל בראש (ובטכניקה).

אם כבר אתה בכל זאת נעול על משהו בסגנון של ה-CRF (שזאת טעות בעיני, בטח אחרי שכבר היה לך 701) - אז עיף להסתכל על WRR,למרות השנתונים, הידיים והקילומטרים.
עדיין אפשר למצוא כלים שלא נסעו הרבה, או שנסעו אצל אותם בעלים שכנראה שמר עליהם:
https://www.yad2.co.il/s/c/6wp6vmdg
https://www.yad2.co.il/s/c/dqu3ogav

קידוזו
20-11-2022, 17:15
מה ??? :eek3:

ועם כל זה אין מצב שהוא גבוה יותר מה701
לומר שה701 נמוך מה DR650 זה לומר כדוה"א שטוח.
אפשר לאושש את זה בקלות ע"י נתוני היצרנים. אבל יש לי דברים חשובים יותר לעשות.

עריכה:
אולי קידוזו מתבלבל עם רוחב המושב? מושב צר יוצר תחושת גובה פלציבו
המרחק מהריצפה = מעיכת בולמים, רוחב מושב, גובה מושב, משנה מושב, חומר מושב.
התיישבתי על אחד לפני ה 701 והיה לי גבוה.

בוא נעשה סדר...
זה בסדר ולגיטימי שאתה שולל על הסף DR ו-DRZ רק כי הם לא מוצאים חן בעיניך מכל סיבה שהיא.
אם זאת, בוא נדייק בעובדות:
ה-DR650 הוא אופנוע דו"ש נמוך, וה-701 גבוה ממנו משמעותית גם במצב סטטי (לפני שמדברים על שקיעת המתלים, שגדולה יותר בסוזוקי).
אני בגובה שלך, אולי פלוס סנטים, והגעתי ב-DR עם 2 רגליים לרצפה. אם זכור לי נכון, אלה היו 2 כפות רגליים כמעט מלאות.
אין מצב לכפות רגליים מלאות.

ה-DRZ זה סיפור אחר - הוא אכן גבוה, בערך כמו ה-701. זה גובה של אופנוע שטח פרופר, אין מה לעשות.
עם זאת... כמו שאני אמרתי, אני די בגובה שלך (1.76-1.77).
אני הסתדרתי לא רע עם ק.ט.מ 690R עמוס לעייפה, הסתדרתי עם WR250F (האמא של הגבוה) והסקווארנה WR125 (דו"פ מקצועי, גובה מושב 975 מ"מ) בסינגלים מסולעים, בנחלים ובטיפוסים בגבעות השומרון.
הגובה שלנו לא מהווה מגבלה בשום גובה מושב. הכל בראש (ובטכניקה).

אם כבר אתה בכל זאת נעול על משהו בסגנון של ה-CRF (שזאת טעות בעיני, בטח אחרי שכבר היה לך 701) - אז עיף להסתכל על WRR,למרות השנתונים, הידיים והקילומטרים.
עדיין אפשר למצוא כלים שלא נסעו הרבה, או שנסעו אצל אותם בעלים שכנראה שמר עליהם:
https://www.yad2.co.il/s/c/6wp6vmdg
https://www.yad2.co.il/s/c/dqu3ogav

אני מחפש לטייל בראש שקט. זה אומר שהדגש הוא הטיול ולא מבחני עבירות בקושי של 4-5. עם 4-3 הסתדרתי בלי נפילות. אני גם לא פוסל שדרוג כשארגיש (אם ארגיש) שמשהו קטן עלי. לא נעול על מותג או דגם. גם עם הגובה של 701 הסתדרתי לאחר היכרות וכדי לתקן את הרושם- זה לא שחסרה תחושת ביטחון. אני פשוט רוצה לצאת מהבית לשעתיים לבד, עם קפה או לטיול של יומיים במדבר עם מכונה שמתאימה לרמת הרכיבה שלי. רמת רכיבה לתפיסתי לא נמדדת במה הצלחת לעבור ללא נפילה פעם או פעמיים אלא במה אתה שולט. לא מכיר אחד מרוכבי 701 או 890 שמתקרבים למה שהמכונות האלה מציעות ברמת השליטה. החשש היחידי הוא המתלים של ה 300L. חלק טוען שחובה, חלק טוען שלא, חלק מהיצרנים שולחים לארץ חלק לא...מרתיע.

NAOR2207
20-11-2022, 21:23

עם תחושה שלך אני לא יכול להתווכח

the striker
24-11-2022, 08:52

אני מחפש לטייל בראש שקט. זה אומר שהדגש הוא הטיול ולא מבחני עבירות בקושי של 4-5. עם 4-3 הסתדרתי בלי נפילות. אני גם לא פוסל שדרוג כשארגיש (אם ארגיש) שמשהו קטן עלי. לא נעול על מותג או דגם. גם עם הגובה של 701 הסתדרתי לאחר היכרות וכדי לתקן את הרושם- זה לא שחסרה תחושת ביטחון. אני פשוט רוצה לצאת מהבית לשעתיים לבד, עם קפה או לטיול של יומיים במדבר עם מכונה שמתאימה לרמת הרכיבה שלי. רמת רכיבה לתפיסתי לא נמדדת במה הצלחת לעבור ללא נפילה פעם או פעמיים אלא במה אתה שולט. לא מכיר אחד מרוכבי 701 או 890 שמתקרבים למה שהמכונות האלה מציעות ברמת השליטה. החשש היחידי הוא המתלים של ה 300L. חלק טוען שחובה, חלק טוען שלא, חלק מהיצרנים שולחים לארץ חלק לא...מרתיע.

כל מה שאתה כותב, והשימוש שאתה מתאר, צועק DR. עכשיו מכאן, תמשיך לבד.

AsafA
24-11-2022, 09:03
מה לא יקרה:

ניסיונות לשפר זמנים בסדום ערד.
שטח אתגרי, קפיצות, ווילי בכביש מהיר.
התקנת קיטים ושיפורים ב-5000$ לקראת צליחת הסהרה.

חזרתי לפוסט הראשון ונתקלתי בזה.

אני חושב שכמעט כל מה שחשבת שלא יקרה קרה.

סדום ערד - אני זוכר לפחות טיול אחד שהשכבת עד האוזן, היית עם ה-K.T.M בקצב של סופרספורט ממוצע.

שיפורים - על NC היה אקרופוביץ

ועל הכתום את כל מה שיש לקטלוג להציע.

אל תשלה את עצמך, הפעם זה לא יהיה שונה - אתה חייב אופנוע שיודע לבצע.

השושנים
24-11-2022, 10:14
א' צודק

י' שותק

ר' אומר "אתה מחפש מתחת לפנס ולא במקום שאיבדת...."

תבין לבד.

lokimonster
24-11-2022, 10:54
י' טוען שקידוזו ילד גדול שיודע מה הדרישות שלו.

י' אומר כל יפני שקידוזו (אגב גם הכינויי בעל טונציה יפנית) יקח יתן לו נחת כל עוד לא יכאב לו התחת.

מקסימום בסוף ירכוש טנרה 700 או סופר טנרה 1200 או אפריקה שלעניות דעתו של הלוקי זה הכיוון שקידוזו צריך ללכת אליו.

אבל מה כבר לוקי יודע

קידוזו
04-12-2022, 03:37
חזרתי לפוסט הראשון ונתקלתי בזה.

אני חושב שכמעט כל מה שחשבת שלא יקרה קרה.

סדום ערד - אני זוכר לפחות טיול אחד שהשכבת עד האוזן, היית עם ה-K.T.M בקצב של סופרספורט ממוצע.

שיפורים - על NC היה אקרופוביץ

ועל הכתום את כל מה שיש לקטלוג להציע.

אל תשלה את עצמך, הפעם זה לא יהיה שונה - אתה חייב אופנוע שיודע לבצע.

א' צודק

י' שותק

ר' אומר "אתה מחפש מתחת לפנס ולא במקום שאיבדת...."

תבין לבד.

י' טוען שקידוזו ילד גדול שיודע מה הדרישות שלו.

י' אומר כל יפני שקידוזו (אגב גם הכינויי בעל טונציה יפנית) יקח יתן לו נחת כל עוד לא יכאב לו התחת.

מקסימום בסוף ירכוש טנרה 700 או סופר טנרה 1200 או אפריקה שלעניות דעתו של הלוקי זה הכיוון שקידוזו צריך ללכת אליו.

אבל מה כבר לוקי יודע

נתחיל בזה שאני מתגעגע. לא רכבנו יחד די הרבה זמן והיה מואי כיף.
אני במצב מנטלי של מתבגרת. מתנדנד ומחליף חשקים ורעיונות לאופנועים שונים מספר פעמים ביום.
הודעתי לאישה שגם מסתלבטת עלי בקטנה: "אם נצא כל שנה לטיול רכיבה אני מוותר על אופנוע. יותר זול, בטוח ויותר כיף."
בערך 10,000 -15,000 לטיול של 7-10 ימים למי שמתעניין לשמר תחביב בצורה יצירתית.
עברו שבועיים...
לא אפול מהכיסא אם עוד יומיים יחנה בגינה X עם 160 כ"ס או A עם 25 כ"ס או שגם עוד 3 חודשים לא יהיה אופנוע או שלא יהיה אופנוע בכלל.
כמו שאומרים אחרי הסאונה - הזמן יעסה את שלו. בסוף תיפול החלטה.

השושנים
04-12-2022, 10:36
9924

קידוזו
28-03-2023, 20:05
רק מעדכן שהפור נפל.
יהיה אופנוע כי נשברתי.
לא יודע עדיין איזה :)

השושנים
29-03-2023, 06:41
היה לי ברור...תתחדש