מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : יעוץ משפטי - קנס על נסיעה על מדרכה.

400SM
18-09-2018, 01:08
שלום לכולם
אז קיבלתי קנס בדואר על נסיעה על מדרכה שלא במטרה להכנס או לצאת מחצרות או בולשיט כזה.
בכל אופן המקום שבו נקנסתי זה המקום עבודה שלי. לא נסעתי על המדרכה בכלל, אלא עליתי במקום שיש בו הנמכת מדרכה ייעודית בשביל עליה של רכבים, כי כן יש לנו חניה בבניין שמצריכה מעבר של כלי רכב על המדרכה בכדי להגיע אליה. מה גם שבין הקטע שבו עליתי למקום שבו העמדתי את האופנוע יש פחות מ2 מטר (אמיתי, לא יותר מ2 מטרים).
בעירייה לא מוכנים לבטל את הקנס, כי על אף שהוכחתי להם את כל מה שרשמתי פה. יש למי שקיבל את המכתב שלי ראיה סלקטיבית וכל מה שהוא ראה מהמכתב ומהצילומים ששלחתי כהוכחה, זה שרשמתי שעליתי על המדרכה. מכל שאר הדברים הוא התעלם ורשם שאם אני מודה שנסעתי על המדרכה אין עילה לביטול, למרות שעל אף שרשום שנסעתי שלא במטרה להכנס לחצרות, זה בדיוק מה שכן עשיתי.
האם יש טעם ללכת להשפט?

אודה למישהו שיודע להמליץ לי מבחינה מקצועית או מניסיון אישי. לא מניחוש לפי המצב רוח.

zx2r
18-09-2018, 07:24
אין לי נסיון בנושא וייתכן שאני טועה אבל לכאורה מדברייך משתמע שחנית על המדרכה משמע לא נכנסת לחצר\חניה (או במילים אחרות לא חצית את המדרכה במטרה להיכנס לחצר\חניה) ועל זה הקנס.

uriar
18-09-2018, 09:54
אני לא מבין כלום. קנס על נסיעה נותנת המשטרה לא העירייה. יש תצלום בדו"ח? בקיצור תעלה תצלום של הדו"ח כשהפרטים האישיים מוסתרים (אם אתה לא יודע לעשות את זה תפנה אלי בפרטי).

400SM
18-09-2018, 13:33
היום יש לפקחים של עיריית תל אביב אפשרות לתת קנס למי שרוכב על המדרכה. במקור זה נועד לרוכבי אופניים במקום לא ייעודי וזה הורחב לאחרונה גם לאופנועים.
למרות שככה או ככה זה ממש לא משנה. קנס יש. לכל דבר ועניין. הבעיה זה הנסיבות לא הגורם הקונס.

uriar
18-09-2018, 14:27
אז אני אשאל שוב: יש צילום בדו"ח?

400SM
19-09-2018, 22:30
מחקתי את המספר בניין.
אבל בהערות פקח הוא רשם שנסעתי מהמספר בניין בבן יהודה עד לאותו מספר. ז"א נניח נסעתי מבן יהודה 1 לבן יהודה 1. הוא בעצמו אומר שהוא לא באמת ראה אותי נוסע.
עליתי על המדרכה במקום מותר שעבר הנמכה יעודית וחניתי את הקטנוע מול המפרץ חניה של הבניין. לא נכנסתי פנימה כדי לא לתפוס מקום של רכב אבל איפה שחניתי זה מקום מותר לחניה והושאר יותר מ2-3 מטר של מדרכה של מעבר הולכי רגל

הצילינדר
21-09-2018, 10:47
תלוי.
אני אגיד ככה, פעם החנתי את הסופר טי שלי על אפור בתל אביב, ללא כל שלט של איסור חנייה באף אחד מצדדי הרחוב.
קיסלתי בדואר דוח על סך 250 שקלים.

היתה לי האופציה ללכת להישפט ולצאת זכאי ולאבד יום עבודה (שאצלי שווה הרבה יותר מזה).
או לשלם להם.
מפה לשם שחכתי לשלם להם, וקיבלתי כפל דוח, ועדיין, יותר משתלם לשלם להם מאשר ללכת להתווכח.

2 Strokes
21-09-2018, 20:09
תלוי.
אני אגיד ככה, פעם החנתי את הסופר טי שלי על אפור בתל אביב, ללא כל שלט של איסור חנייה באף אחד מצדדי הרחוב.
קיסלתי בדואר דוח על סך 250 שקלים.

היתה לי האופציה ללכת להישפט ולצאת זכאי ולאבד יום עבודה (שאצלי שווה הרבה יותר מזה).
או לשלם להם.
מפה לשם שחכתי לשלם להם, וקיבלתי כפל דוח, ועדיין, יותר משתלם לשלם להם מאשר ללכת להתווכח.אני לא מסכים איתך ואתה פראייר.
יש עיקרון של לא לתת למדינה לעשוק ולהאשים איפה שלא צריך.
אם אתה זכאי אתה זכאי.
לאחר מכן תוציא מכתב תביעה על איבוד יום עבודה וכו'...

אם היה מדובר באישום פלילי לא היית מתנהג ככה גם אם היה מדובר בכך שהעבודה שלך לא תפגע (עתידית), כי פה היו פוגעים לך בשם.

מה שאתה עושה זה לתת כוח לגוף כלשהו אבל לא באופן שמוכתב בחוק אלא מעבר, ולאחר מכן אנשים תמימים נפגעים

Sent from my MI 5X using Tapatalk

ayalzo
21-09-2018, 21:48
זה שאתה לא מסכים איתו זה אחלה,
זה שהוא פראייר זה גם לא נכון וגם לא לעניין.
אתה לא מכיר את מכלול השיקולים שלו, ויש אנשים שמעדיפים להיות חכמים מאשר צודקים. אם זה היה פלילי, מערכת השיקולים שלו היתה (אולי) אחרת. כמו שאמרתי, צודק מול חכם.
נכון,
מערכתית, מקרים כאלו מאפשרים למדינה להמשיך להתנהל ככה, אבל אישית, גם לי היה משתלם יותר לשלם קנס מאשר ללכת ולהתעסק עם זה.

uriar
22-09-2018, 11:36
הייתי משלם את ה-250 ש"ח האלו ומשקיע במצלמת קסדה לפעם הבאה (שבטוח תבוא אם תמשיך לחנות שם).

xlib
23-09-2018, 01:20
הייתי משלם את ה-250 ש"ח האלו ומשקיע במצלמת קסדה לפעם הבאה (שבטוח תבוא אם תמשיך לחנות שם).

מה תעזור מצלמה אם אין זמן ללכת למשפט? דבר שני - לא ראיתי עדיין מישהו שמפעיל מצלמת קסדה בעיר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

uriar
23-09-2018, 08:25
מה תעזור מצלמה אם אין זמן ללכת למשפט? דבר שני - לא ראיתי עדיין מישהו שמפעיל מצלמת קסדה בעיר.

Sent from my iPhone using Tapatalkואני לא מכיר מישהו שלא מדליק את המצלמה בתחילת כל נסיעה. כולל אותי וכל מי שאני מכיר שרוכב עם מצלמה. מה הטעם לצלם רק מחוץ לעיר? בחיים לא שמעתי על השטות הזאת...

Busy
23-09-2018, 13:17
גם לי היה משתלם יותר לשלם קנס מאשר ללכת ולהתעסק עם זה
לי יש מצלמה,בטוח לא היתה במצב REC אם היתי במצב הזה.
אבל,אפילו עם הקלטה-ללכת לבית משפת?
...יש מצב 100% לזכות?
לא בטוח.
עצבים?... כן,מאדיף לשלם ולשכוח

400SM
23-09-2018, 15:39
חברים ברחתם לגמרי מהנושא.
אני לא יאבד אף יום עבודה אל תדאגו. אני קובע לעצמי את השעות.
מעבר לזה שהשאלה שלי לא הייתה אם ללכת להשפט או לא ואפילו לא יעוץ השקעות במה לעשות עם 250 שקל.
כל מה שרציתי זה יעוץ משפטי או ממישהו מהתחום או עם מישהו שהתנסה ויצא זכאי ככה שיהיה לי תקדים.

ואגב. לומר הייתי יכול להשפט ולצאת זכאי. זאת דעה לא עובדה. כל עוד לא היה משפט אי אפשר לדעת מה היה קורה.

xlib
23-09-2018, 18:22
החיים קצרים מדי כדי להתעסק במשפטים על כנס חניה ב 200₪.

Busy
23-09-2018, 20:27
כל ים כמעת פקק רחוב לשנסקי(ראש"צ)-שד.בן גוריון (חולון).
כל יום רוכבים על קטנועים מרביצים(!) שם על המדרכה איזה קטע של 100 מטר.
אני הולך שם ברגל,היום רבתי עם שניים-ממש לא מבינים מה אני רציתי מהם.
דרשתי שירדו מהמדרחה לכביש סך הכל

400SM
24-09-2018, 10:13
החיים קצרים מדי כדי להתעסק במשפטים על כנס חניה ב 200₪.

אתה מפספס אז את התמונה הגדולה.
כשתעבוד 12 שעות ביום על אופנוע. וה250 שקלים האלה (אם לדייק) יתחילו לזרום לך בדואר החיים האלה כבר לא יראו לך כל כך קצרים.
אם היה לי ספק בנוגע לאשמה שלי לא הייתי מעלה את הנושא. אבל בגלל שאני מאמין שלא עשיתי עבירה רציתי לדעת ממישהו עם ניסיון/בכל מקצוע, מה שכנראה כבר לא יקרה. אבל תודה לכולם בכל זאת.

400SM
24-09-2018, 10:18
כל ים כמעת פקק רחוב לשנסקי(ראש"צ)-שד.בן גוריון (חולון).
כל יום רוכבים על קטנועים מרביצים(!) שם על המדרכה איזה קטע של 100 מטר.
אני הולך שם ברגל,היום רבתי עם שניים-ממש לא מבינים מה אני רציתי מהם.
דרשתי שירדו מהמדרחה לכביש סך הכל

אנחנו שמחים ששיטפת. למרות שאני לא מבין מה הקשר לנושא.
לא נסעתי בראשון ובוודאי שלא נסעתי 100 מטר. לא נסעתי גם 50 ולא 20... .לא נסעתי גם 10 מטר.. לא נסעתי גם 5.... לא נסעתי בכלל. עליתי על המדרכה וחניתי. אם ממש אתה רוצה לחפש את כמות המטרים שהאופנוע שלי נסע על המדרכה הייתי אומר בסביבות המטר וחצי לכל היותר. המטר וחצי האלה הם גם כניסה לחניה של הבניין שבהם מכוניות חוצות את המדרכה גם במטרה לחנות. אני פשוט לא נכנסתי עד הסוף כדי לא להיות דוש-באג ולקחת חניה של רכב. אבל חניתי במקום מותר לכל דבר ועניין.

zx2r
24-09-2018, 11:24
אנחנו שמחים ששיטפת. למרות שאני לא מבין מה הקשר לנושא.
לא נסעתי בראשון ובוודאי שלא נסעתי 100 מטר. לא נסעתי גם 50 ולא 20... .לא נסעתי גם 10 מטר.. לא נסעתי גם 5.... לא נסעתי בכלל. עליתי על המדרכה וחניתי. אם ממש אתה רוצה לחפש את כמות המטרים שהאופנוע שלי נסע על המדרכה הייתי אומר בסביבות המטר וחצי לכל היותר. המטר וחצי האלה הם גם כניסה לחניה של הבניין שבהם מכוניות חוצות את המדרכה גם במטרה לחנות. אני פשוט לא נכנסתי עד הסוף כדי לא להיות דוש-באג ולקחת חניה של רכב. אבל חניתי במקום מותר לכל דבר ועניין.
מכל המידע שאתה נותן פה נשמע ש:
1)חנית על המדרכה בצורה שלא מפריעה להולכי רגל.
2)עלית לחנות על המדרכה דרך מעבר יעודי לרכב.
3)חנית על המדרכה בצד הרחוק מהכביש.
אני מניח שהפקח ידע ככל הנראה שהוא לא יכול לתת לך דו"ח "חניה על מדרכה" אז הוא מצא לנכון לתת "חצייה שלא לצורכי חניה".
אם אני מבין לנכון הסיבה העיקרית היתה: אי רצון לתפוס חניה של רכב, במצב כזה שופט יכול לבוא ולהגיד: "זה לא מעניין, יש לך מקום חניה מוגדר ומסודר כך שאין צורך להחנות על המדרכה". קח זאת בחשבון.
ייתכן שאם תצליח להוכיח שאין הרבה מקום אצלכם בחניה\כל החניה היתה תפוסה\העמדת האופנוע בחניה של העבודה היתה גורמת לבעיה כלשהי - אולי הוא ייקבל את זה ויבטל את הדו"ח, אבל אלו השערות.

כאן דווח על רוכב קטנוע שביטלו לו דוח בגין נסיעה על מדרכה, אז הכול אפשרי עם השופט הנכון ונסיבות המקרה הנכונות:
https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?187754-%D7%A4%D7%A1%D7%A7-%D7%93%D7%99%D7%9F-%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%90-%D7%93%D7%95%D7%A4%D7%9F-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A8%D7%A9%D7%90%D7%99-%D7%9C%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%A2-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%94

400SM
24-09-2018, 12:51
כאן דווח על רוכב קטנוע שביטלו לו דוח בגין נסיעה על מדרכה, אז הכול אפשרי עם השופט הנכון ונסיבות המקרה הנכונות:
https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?187754-%D7%A4%D7%A1%D7%A7-%D7%93%D7%99%D7%9F-%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%90-%D7%93%D7%95%D7%A4%D7%9F-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A8%D7%A9%D7%90%D7%99-%D7%9C%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%A2-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%94

אופהההההההההה! תודה! בדיוק מה שחיפשתי. למרות שזה לא אותן נסיבות זה בלי ספק כלי עזר.
הוכחות אופן וצורת החניה במקרה שלי יש לי בלי סוף. נזרוק את הקוביות ונראה מה יצא... אבקש להשפט.

חבל שהוא לא נתן לינק לפסק דין.

xlib
24-09-2018, 20:07
מכל המידע שאתה נותן פה נשמע ש:
1)חנית על המדרכה בצורה שלא מפריעה להולכי רגל.
2)עלית לחנות על המדרכה דרך מעבר יעודי לרכב.
3)חנית על המדרכה בצד הרחוק מהכביש.
אני מניח שהפקח ידע ככל הנראה שהוא לא יכול לתת לך דו"ח "חניה על מדרכה" אז הוא מצא לנכון לתת "חצייה שלא לצורכי חניה".
[/url]

אם ״1״ נכון, כלומר אכן ״חנית על מדרכה״ - שלם קנס. במקרה הזה חוק מאוד ברור, ולא לצדך. אתה צריך סיבה מאוד טובה כדי לעבור על החוק - כמו בדוגמא בקישור. ״לא מפריע״ ו-״כדי לא לתפוס מקום״ הן לא סיבות כאלה.

600 ירושלמי
25-09-2018, 16:08
אופהההההההההה! תודה! בדיוק מה שחיפשתי.
אני לא בטוח שזה מה שחיפשת. פה מדובר על רוכב שעלה על המדרכה במקום בו היא מונמכת כדי לחצות אותה וקיבל דו"ח על כך שלא עלה במקום קרוב יותר למעוז חפצו. ביטול הדו"ח התבצע כיוון שהחוק דורש שהרוכב יעלה במקום בו המדרכה מונמכת (בין השאר- למען בטיחותו).
במקרה שלך (אם הבנתי נכון) אין שום טענה באשר למקום ממנו עלית על המדרכה, כך שהמקרה המובא לעיל לא ממש קשור אליך.

נסעת מטר וחצי? גם אם חצי מטר, זו עדיין נסיעה על המדרכה שלא למטרת חצייתה. זו לשון החוק ועל כך נקנסת.
אסור לחנות על מדרכה. לאף אחד.

עד כאן החוק היבש.

רוצה ללכת להשפט? תבוא מצויד בשלל תמונות מכל הזויות, עם הסברים ותרשימים מוכנים שיסבירו את טענתך רק מעיון קצר בהם. לאחר שטענתך תובהר לשופט ישאר לו להחליט האם לפנים משורת הדין יש להקל עמך כיוון שבאמת לא הפרעת לאיש ומה שעשית היה רק מתוך התחשבות מלחתכילה בטובת הזולת (לא 'לתפוס' חנייה של רכב).
אם אתה אדם מאמין שא תפילה לפני המשפט.

xlib
25-09-2018, 16:25
לאחר שטענתך תובהר לשופט ישאר לו להחליט האם לפנים משורת הדין יש להקל עמך כיוון שבאמת לא הפרעת לאיש ומה שעשית היה רק מתוך התחשבות מלחתכילה בטובת הזולת (לא 'לתפוס' חנייה של רכב).

במקרה שבקישור הרוכב לא יכול היה לקיים את החוק ("מדרכה גבוהה מדי בשביל קטנוע"). לכן שופט מצא לנכון לזכות אותו. לא להקל עליו! יותר מזה - "לא 'לתפוס' חנייה של רכב" זה לא סיבה לשום דבר: הרי מבחינת החוק קטנוע זה רכב, הוא אמור לתפוס מקום. לא בטוח עד כמה טענות "התחשבות מלחתכילה בטובת הזולת" תופסות במשפט.

600 ירושלמי
25-09-2018, 17:43
במקרה שבקישור הרוכב לא יכול היה לקיים את החוק ("מדרכה גבוהה מדי בשביל קטנוע"). לכן שופט מצא לנכון לזכות אותו. לא להקל עליו! יותר מזה - "לא 'לתפוס' חנייה של רכב" זה לא סיבה לשום דבר: הרי מבחינת החוק קטנוע זה רכב, הוא אמור לתפוס מקום. לא בטוח עד כמה טענות "התחשבות מלחתכילה בטובת הזולת" תופסות במשפט.
השופט לא מצא לנכון לזכות את הנאשם הגלל שהמדרכה הייתה גבוהה מדי. לא יודע מאיפה הבאת את זה. השופט זיכה את הנאשם משום שפעל כחוק. החוק מתיר נסעיה על המדרכה לצורך X והחוק מגדיר שהעלייה למדרכה תהיה ממקום בו המדרכה מונמכת. הנאשם קיבל קנס משום שהפקח טען שהנאשם יכל לעלות ממקום אחר על המדרכה וכך היה צריך לנסוע מרחק קצר יותר על המדרכה. השופט פשוט הסביר שהפקח הוא אינו המחוקק ולא יכול להחליט לתת דו"חות לפי מה שנראה בעיניו הגיוני או לא.

ובעניין השני- בית המשפט פועל לפי חוקים ותקנות אך ישנם מקרים בהם אפשר לנמק את מעשיך באופן שלא עולה בקנה אחד עם לשון החוק ואם המעשה היה הגיוני ועברך מאפשר זאת- יוכל השופט לזכותך לפי ראות עיניו.
לא תוכל להרוג אדם ולבוא לטעון שהוא היה חרא, אפילו אם תביא עדים.
כן תוכן לנסוע מטר וחצי על מדרכה ולחנות ולמרות שזה לא חוקי תוכל לנמק את מעשיך באופן כזה שהשופט יתרשם שפעלת בתום לב ומתוך רצון טוב. השופט אינו חייזר. הוא בשר ודם, חי ביננו, ומודע למה שקורה במדרכות/חניות.

400SM
25-09-2018, 17:59
אם ״1״ נכון, כלומר אכן ״חנית על מדרכה״ - שלם קנס. במקרה הזה חוק מאוד ברור, ולא לצדך. אתה צריך סיבה מאוד טובה כדי לעבור על החוק - כמו בדוגמא בקישור. ״לא מפריע״ ו-״כדי לא לתפוס מקום״ הן לא סיבות כאלה.

על איזה חוק בדיוק מדובר? כי לפי החוק במידה ויש 130 ס"מ רווח להולכי רגל מותר לחנות אלא אם יש שלט שאומר שלא.

למרות שככה או ככה זה לא המצב אצלי.

xlib
25-09-2018, 18:19
על איזה חוק בדיוק מדובר? כי לפי החוק במידה ויש 130 ס"מ רווח להולכי רגל מותר לחנות אלא אם יש שלט שאומר שלא.

למרות שככה או ככה זה לא המצב אצלי.

למשל ע״פ חוק זה https://www.tel-aviv.gov.il/Bylaws/חוק%20עזר%20לתל-אביב-יפו%20(העמדת%20רכב%20וחנייתו).pdf

ראה פרק 6 ״איסור חניה״ סעיף ד.(2א) :

״לא יעמיד אדם ולא יחנה רכב ולא ירשה למי שפועל מטעמו להעמיד או להחנות רכב באחד המקומות המנויים להלן ...

(2א) על מדרכה, למעט במקום שהוסדר להעמדת רכב וחנייתו לפי חוק עזר זה;״

xlib
25-09-2018, 18:21
השופט לא מצא לנכון לזכות את הנאשם הגלל שהמדרכה הייתה גבוהה מדי. לא יודע מאיפה הבאת את זה.

מתוך קישור: ״
הרוכב טען שהמדרכה מול החניה הייתה גבוהה, ולפיכך נאלץ לעלות עליה במקום אחר ולנסוע לאורכה.״

600 ירושלמי
26-09-2018, 07:56
מתוך קישור: ״
הרוכב טען שהמדרכה מול החניה הייתה גבוהה, ולפיכך נאלץ לעלות עליה במקום אחר ולנסוע לאורכה.״

זה מה שטען הרוכב, אין זה אומר שזו הסיבה בגינה זוכה הנאשם.

לפני שכתבתי את ההודעה הקודמת חיפשתי קצת אצל חברנו מר גוגל ומצאתי את ההסבר. מתנצל שלא כתבתי את זה קודם. ההסבר של בית המשפט:
"כב' השופט איזקסון מבית המשפט לתעבורה בתל אביב זיכה שני רוכבי קטנוע שקיבלו דו"חות בגין נסיעה על המדרכה לשם החניית הקטנוע במקום מוסדר. הטענה נגד הנהגם הייתה כי הם עלו על המדרכה במקום בו היא מונמכת, ולא במקום הקרוב ביותר לחניה המבטיח נסיעה קצרה ככל הניתן על המדרכה, ובכך הם פעלו בניגוד לסעיף 38(א) שלעיל. כב' השופט קבע כי אין לדרוש מהנהג לעלות על מדרכה במקום בו היא אינה מונמכת, הן מטעמי בטיחותו של הנהג והן בשל הנזק שעלול להגרם לרכב."

אז בעניין זה, הרוכב זוכה משום שבית המשפט מצא לנכון שאין לחייבו לטפס על מדרכות.

זה אמנם לא הנושא של פות"ש אך רציתי להבהיר.
ושוב, בשורה התחתונה, פות"ש פעל שלא לפי חוק. בין אם עשה מעשה נורמטיבי ומקובל תוך התחשבות ובין אם לא. מבחינת תקנות התעבורה החוק היבש לא לצידו.

400SM
26-09-2018, 20:25
זה אמנם לא הנושא של פות"ש אך רציתי להבהיר.
ושוב, בשורה התחתונה, פות"ש פעל שלא לפי חוק. בין אם עשה מעשה נורמטיבי ומקובל תוך התחשבות ובין אם לא. מבחינת תקנות התעבורה החוק היבש לא לצידו.

למה לא? עליתי במקום מונמך במיוחד לרכבים. חניתי בצד החניה ולמרות שלא נכנסתי פיזית לתוכה חניתי במקום מותר (ולכן לא קיבלתי קנס על חניה מקום אסור).
שוב אני אומר. קיבלתי קנס על נסיעה על מדרכה שלא למטרת כניסה או יציאה מחצרות. בפועל זה בדיוק הסיבה ש"נסעתי" על המדרכה. חניתי במקום מותר בכניסה לחניה.
אם לא הייתי חונה במטרה של להכנס או לצאת מחצרות עפי ניסוח הקנס הייתי מקבל גם על חניה שלא על פי חוק.

ayalzo
26-09-2018, 20:36
לא הצלחתי להבין,
חנית בחניית אופנועים מסודרת שנמצאת על המדרכה (כמו בבורסה למשל)/בחניית רכבים על המדרכה?, או סתם על המדרכה?
כי לפי החוק היבש אסור לחנות על המדרכה נקודה. זה שלא אוכפים את זה, או שהפקח קיבל הנחיה באותו יום לאכוף נסיעה על המדרכה, לא אומר שהחניה חוקית.
קח את זה בחשבון כשאתה הולך למשפט.

600 ירושלמי
27-09-2018, 14:18
למה לא?
כי לפי הבנתי חנית על המדרכה. ->

עליתי על המדרכה וחניתי.
אם לא חנית על המדרכה אז אולי באמת לא בצעת עבירה.
עלית על מדרכה. האם זה היה בכדי לחצות אותה ולחנות במקום שמותר לחנות בו? אם כן, ייתכן והחוק לצדך. אם לא אז ייתכן שביצעת עבירה.

xlib
27-09-2018, 18:21
כמובן, שאם בחור היה טורח להביא תמונה, לא היה צריך לנחש. איך בדיק שופט אמור לנחש?

ModChiP
28-09-2018, 01:43
לקטנוע/ אופנוע מותר לחנות בחניה של אופניים כמו שיש בתל אביב?
כזה
https://www.tel-aviv.gov.il/PublishingImages/bicycle_parking.jpg

xlib
28-09-2018, 06:56
לקטנוע/ אופנוע מותר לחנות בחניה של אופניים כמו שיש בתל אביב?
כזה
https://www.tel-aviv.gov.il/PublishingImages/bicycle_parking.jpg
אתה שואל ברצינות?

ModChiP
28-09-2018, 18:20
אני אחדד, מקבלים על זה דוח/ קנס?

ayalzo
28-09-2018, 20:54
כן, במקומות מסוימים.

400SM
12-09-2019, 21:19
הקפצה לטובת עדכון.
אז היה המשפט. זכיתי.
ימי עבודה שהפסדתי 0. בבקשה להשפט ציינתי כי אני רוצה להשפט בצהריים כי אני עצמאי. בית המשפט התייחס וקיבל את הבקשה.
כסף שהרווחתי (לא הפסדתי לדייק). 250 ש"ח. האם זה היה שווה את זה? אכושרמוטה כן. כי זה לא העיקרון של הכסף. זה החוסר צדק שלא הסכמתי לקבל.
אז מה המוסר השכל? אתם חושבים שאני ארשום משהו בסגנון "לכו עם האמת שלכם". אז לא, זה היה ברור מאליו. המוסר השכל האמיתי זה פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים. כי כל מי שהגיב פה ואמר שלא כדאי ללכת להשפט (כל אחד עם הסיבות שלו), הוא הפראייר האמיתי כאן. אז אני רק יכול לאכל לאותם אנשים שתמשיכו לשלם כל פעם שדופקים אתכם בצורה כזאת או אחרת ואז תאשימו את כל העולם ואחותו על יוקר המחיה/שקשה לסגור את החודש ועוד. אבל בסופו זה הסיבה שכל החרא הזה קורה. במקום שאנשים יקומו וילחמו בכל גוף ציבורי/ממשלתי/שקר כלשהו על זה שדופקים אותם, הם פשוט מקבלים את זה.
אבל כמה שבתי המשפט יתחילו לקבל יותר בקשות להשפט ויקרסו, בסוף האצבע הקלה על ההדק תהיה חייבת להשתחרר. כי נכון להיום המצב נוראי, ואני רק יכול להפנות אתכם לכתבה הזאת:
http://fullgaz.co.il/שיטת-מוצלאחי-לביטול-דוחות-תנועה/
גם אם חלקים ממנה לא רלוונטים. הפסקה האחרונה עדיין נכונה.
בכל אופן, PEACE IM OUT

מתן16
12-09-2019, 21:54
טוב לשמוע...כמה לקח כל הסיפור ? שנה?

israel
12-09-2019, 22:33
הקפצה לטובת עדכון.
אז היה המשפט. זכיתי.
ימי עבודה שהפסדתי 0. בבקשה להשפט ציינתי כי אני רוצה להשפט בצהריים כי אני עצמאי. בית המשפט התייחס וקיבל את הבקשה.
כסף שהרווחתי (לא הפסדתי לדייק). 250 ש"ח. האם זה היה שווה את זה? אכושרמוטה כן. כי זה לא העיקרון של הכסף. זה החוסר צדק שלא הסכמתי לקבל.
אז מה המוסר השכל? אתם חושבים שאני ארשום משהו בסגנון "לכו עם האמת שלכם". אז לא, זה היה ברור מאליו. המוסר השכל האמיתי זה פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים. כי כל מי שהגיב פה ואמר שלא כדאי ללכת להשפט (כל אחד עם הסיבות שלו), הוא הפראייר האמיתי כאן. אז אני רק יכול לאכל לאותם אנשים שתמשיכו לשלם כל פעם שדופקים אתכם בצורה כזאת או אחרת ואז תאשימו את כל העולם ואחותו על יוקר המחיה/שקשה לסגור את החודש ועוד. אבל בסופו זה הסיבה שכל החרא הזה קורה. במקום שאנשים יקומו וילחמו בכל גוף ציבורי/ממשלתי/שקר כלשהו על זה שדופקים אותם, הם פשוט מקבלים את זה.
אבל כמה שבתי המשפט יתחילו לקבל יותר בקשות להשפט ויקרסו, בסוף האצבע הקלה על ההדק תהיה חייבת להשתחרר. כי נכון להיום המצב נוראי, ואני רק יכול להפנות אתכם לכתבה הזאת:
http://fullgaz.co.il/שיטת-מוצלאחי-לביטול-דוחות-תנועה/
גם אם חלקים ממנה לא רלוונטים. הפסקה האחרונה עדיין נכונה.
בכל אופן, PEACE IM OUT
שמח לשמוע שיצאת זכאי אשמח גם לשמוע מה היה במשפט ואיך זוכית..

400SM
12-09-2019, 22:54
פחות או יותר שנה. לא שזה העסיק אותי יותר מידי. אחרי שהגשתי בקשה להשפט הכנתי את החומר שרציתי להציג במשפט ושמתי תזכורת ביומן בטלפון.
בגדול חקרתי את הפקח. אחרי שהוא גמגם ולא ידע לענות על שאלות (כי למה שהוא ייזכור קנס מלפני שנה במיוחד משהו ששלחו לי בדואר הוא אפילו לא בא לדבר איתי באותו רגע רק צילם בטלפון והמשיך הלאה). הצגתי תמונות ממקום האירוע ואת הגירסה שלי שדי סטרה לגמרי את מה שהוא טען. הצלחתי להוכיח יותר ממנו זאת השורה התחתונה. רוב מה ששאלו אותו, גם אני וגם הפרקליטה, הוא לא ידע לענות. הם היו 2 פקחים. את השני אפילו לא נתנו לי לחקור, השופט פשוט זיכה וזהו.

קידוזו
12-09-2019, 23:24
מברוק. מנסה להבין, האם החנית את האופנוע על המדרכה במקום אסור וזוכית?

400SM
13-09-2019, 06:59
הקנס הוא לא על חנייה. הוא על נסיעה על המדרכה.
הפקח טען שהוא ראה אותי נוסע על המדרכה. אני טענתי שיצאתי מחניה פנימית של בניין וכדי להגיע לכביש יש צורך לעבור קטע קצר על המדרכה (כמו הרוב המוחלט של חניות בניינים בעיר). בסופו של דבר מה שמעניין שופט זה האם נסע את הדרך הכי קצרה מהחניה לכביש. תוך כדי חציה של השביל להולכי רגל, כדי להפחית את דרגת הסיכון של כלי רכב על המדרכה, למינימום.
ומפה מתחילים הטיעונים. מי שטוען יותר משכנע, מציג יותר ראיות ומפריח את הטיעון של הצד השני, יזכה.