צפייה בגרסה מלאה : עזרה בלמצוא את האחת (רוכב חדש 300 250)
אז ככה אני הוצאתי רישיון לאופנוע כי כבד לי הדלק של ה159 שלי ואני עושה לא מעט קילומטרז לעבודה ולחברה
(עבודה זה משתנה פעם פה פעם שם, חברה זה 120 ק"מ לכיוון)
אז אני מחפש משהו חסכוני יחסית זריז ומתאים לבן אדם גבוה יחסית (אני 1.85)
יש הרבה דיבור על הבדל בין 250 ל300 אם מישהו יכול לעשות לי סדר אשמח כי ואללה אין לי מושג אני בא מהרכב יותר
אציין עוד פעם חשוב לי החיסכון בדלק
ומה קילומטרז נורמלי לקנות אופנוע יד שניה
15K
A1
מה הדרישות:
כביש
מרחקים ארוכים
לכמה זמן האופנוע ישמש? בערך שנה או שנתיים
האם תטפל באופנוע לבד? אשתדל
סגנון מועדף, אופנועים שעושים לך את זה... סגנון הCBR או נינג'ה
Delirious1989
28-09-2018, 10:44
אתה לא צריך נינג'ה, אתה צריך cb500x.
על נינג'ה 250 אתה תרגיש מכווץ ואחרי נסיעה אחת אתה תרצה למכור אותו. מעבר לזה, כזה קילומטראז לא יהיה נעים על 250 סמק, לא משנה איזה. קח בחשבון שמה שאולי תצליח לחסוך בדלק אתה תוציא על ביטוח ציוד טיפולים צמיגים.
Sent from my S60 using Tapatalk
TundraOG
28-09-2018, 13:07
תיאורטית, תוכל לעשות את הנסיעה הזו עם 250. פרקטית - זה לא יהיה הכי כיף או נוח. 300 סמ"ק - ניחא, עם 2 בוכנות ומנוע מודרני הוא ישייט על 110 בלי בעיה, אבל הייתי ממליץ לשקול באמת 500 סמ"ק לנסיעות כאלה. המנוע משייט בסל"ד נמוך יותר ולא יתאמץ בנסיעות של 120 לכיוון (מנסיון כבעלים של 500 סמ"ק).
רוב האופנועים בנפח הזה יצרכו בערך 1 ל-25-28 ק"מ לליטר, הביטוח יהיה יקר יותר, התחזוקה תכופה יותר. ממליץ על אופנוע בלי פלסטיקה. כמה שאפשר כדי למזער נזקים בזמן נפילה (מה גם שקל יותר לטפל בו לבד כי הכל נגיש). צמיגים מתבלים מהר יותר אז ממליץ להשקיע בסט איכותי (אני עם מישלין פיילוט סטריט רדיאל כבר 23 אלף ק"מ על אותו סט).
באידיאל - אם לא 500, חפש לך Z300 או אם אין אז נינג'ה 300, אופנועים מעולים ולדעתי מספיקים לדרישות שלך. אציין שעדיף לשים בצד עוד 2000-3000 ש"ח ליישור קו, בין אם טיפול או שרשרת או צמיגים, שתהיה מוכן.
מצטרף לשני המגיבים מעליי, במיוחד אם אתה עולה מרכב חזק ומפנק כמו ה 159.
אוקיי אז אם לא 300 איזה כלים לנסיעות ארוכות ב500 אתם ממליצים ?
אוקיי אז אם לא 300 איזה כלים לנסיעות ארוכות ב500 אתם ממליצים ?
בעיקר סדרת ה cb 500 של הונדה, אופנוע ידידותי לרוכב, זול באחזקה ובדלק, מתאים A1, יש כלים יותר פול סייז כמו ה mt 07, sv 650 אפילו ויסטרום 650. השאלה מה נכנס לתקציב שלך
מחפש משהו זול יחסית נגיד עד 15 K לא מחפש ריגושים פסיכים רק שהיה לי נוח לגובה שלי (1.85) ולנסיעות ארוכות. לא אכפת לי לנסוע על משהו ישן אבל אמין
בחמש עשרה אלף אתה לא תמצא משהו שגם גומע את המרחקים האלו בכיף, וגם שאיננו גרוטאה.
תחליט על מה מהשניים אתה מתפשר או שתגדיל תקציב.
TundraOG
29-09-2018, 06:12
בחמש עשרה אלף אתה לא תמצא משהו שגם גומע את המרחקים האלו בכיף, וגם שאיננו גרוטאה.
תחליט על מה מהשניים אתה מתפשר או שתגדיל תקציב.
בגדול בתקציב כזה יש את כל ה-500 הישנים למיניהם, רק בהצלחה למצוא אחד שמור שלא יהיה כאב ראש. דווקא ER5ים יש סיכוי סביר שיצוץ אחד שלא דורש השקעה גדולה מעבר ליישור קו. אולי יש סיכוי שגם ויסטרום 650 מוגבל ל-33 כ"ס לפי ה-A1 הישן יכנס לו בתקציב.
ב-20K אנחנו מדברים כבר על נינג'ות 300 משנתונים 14-15 ואולי כמה זד300 גם. למי שלא רוצה לשבור את הראש בחיפוש אחר אופנוע במצב שמור במשך חודשים זו אופציה טובה.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft