התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מסנוור נהגים עם TMAX.

johnny drama
30-09-2018, 19:14
ברשותי קטנוע TMAX 2016 מקורי בלי שיפורים.
הקטנוע מגיע עם קסנון מקורי מהחברה.
נהגים רבים העירו לי שאני מסנוור אותם אבל אני רוכב עם אור דרך רגיל.
הלכתי למוסך שיבדקו אולי מדובר בכיוון אורות אבל נאמר לי שם שהכל תקין וזה מכוון בדיוק כמו שצריך.
די מעצבן שכל הזמן עושים לי "אורות" ומעירים אבל ככה מגיע מהחברה.
מה אתם הייתם עושים ?

חג שמח.

Khc
30-09-2018, 19:40
יש ארגז על הכלי? מה המשקל שלך?
על סמך מה נאמר במוסך שזה תקין? בדקו כיון אורות כשאתה על הכלי?!

פתח ספר רכב ובדוק התייחסות היצרן לכיון האורות.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

ayalzo
30-09-2018, 20:24
הטימקס מהדור האחד לפני האחרון מסנוורים.
אפשר להנמיך עוד קצת את האורות וזה ישפר קצת, אבל בסופו של דבר הם תקעו שם חתיכת תאורה מקדימה. (גם בהירה מאד).

johnny drama
30-09-2018, 21:39
יש ארגז על הכלי? מה המשקל שלך?
על סמך מה נאמר במוסך שזה תקין? בדקו כיון אורות כשאתה על הכלי?!

פתח ספר רכב ובדוק התייחסות היצרן לכיון האורות.

אין ארגז על הכלי.
יש להם מכשיר או איזה משהו שככה הם יודעים שהוא מכוון ( לא שמתי לב בדיוק).
נבדק שהיה עליו בן אדם.
אני 95 קילו.

Khc
30-09-2018, 21:42
לדעתי הבדיקה צריכה להיות כשאתה על הכלי, כל אחד שוקל אחרת ואם אפרוח ששוקל 65 קג ישב על הכלי, זה חתיכת פער, המתלים מגיבים אחרת ובהתאם גם הפנס.

tree
01-10-2018, 00:15
לדעתי הבדיקה צריכה להיות כשאתה על הכלי, כל אחד שוקל אחרת ואם אפרוח ששוקל 65 קג ישב על הכלי, זה חתיכת פער, המתלים מגיבים אחרת ובהתאם גם הפנס.

האם זה לא אומר שהסאג לא מכוון כמו שצריך?

hodi20
01-10-2018, 09:41
גם אני בעלים שלי טימקס 2015 ואותו דבר . אבל אני דווקא מרוצה כי תמיד מפנים לי את הנתיב חחח
גם כשמגיעים מאחורי טימקסים ואני רואה אותם במראה.. תשמעו , זה פצצצה של תאורה.

Pentos
01-10-2018, 10:42
בדרך כלל כיוונון הגובה של התאורה זה משהו פשוט שאפשר לעשות לבד. פתח ספר או youtube ותנמיך קצת את האורות בעצמך.

איתמרגלס
01-10-2018, 14:52
במטרו כ"ס רועי כיוון לי
תכלס סיפור פשוט וקל

הלכתי למוסך שיבדקו אולי מדובר בכיוון אורות אבל נאמר לי שם שהכל תקין וזה מכוון בדיוק כמו שצריך.

תחליף מוסך בהזדמנות

johnny drama
01-10-2018, 15:19

נשמע לי מוזר שצריך על הזמן לכוון בגלל שוני במשקל...בכל זאת לא מדובר ב 170 קילו.
איתמרגלס - גם אתה בעלים של טימקס ? אם כן איזה שנתון ?

איתמרגלס
01-10-2018, 15:34
2016

נעם 1
01-10-2018, 18:41
גם אני בעלים שלי טימקס 2015 ואותו דבר . אבל אני דווקא מרוצה כי תמיד מפנים לי את הנתיב חחח

אם יום אחד תראה לאנד רובר דיסקברי 2 מסנוור אותך עד שלא תראה דבר תזכור לפנות את הדרך: הכננת, פגוש הפלדה ושלדת הסולם לא יחושו בך. פצצה, לא?

לרכב בידיעה מוחלטת שאתה מסנוור את שאר משתמשי הדרך ועוד להתגאות בזה?

איללכא...ותכוונו את התאורה שלכם!

Mortar
02-10-2018, 01:55
גם הבברלי שלי, חדש מהחברה, שיש לו תאורה מהטובות שראיתי, מסנוור מאוד נהגים, במיוחד מכוניות מיני נמוכות, העירו לי גם כבר כמה פעמים.
אולי בטיפול 10000 הקרוב נדבר על זה עם המוסכניקים.

2 Strokes
02-10-2018, 19:21
ברשותי קטנוע TMAX 2016 מקורי בלי שיפורים.
הקטנוע מגיע עם קסנון מקורי מהחברה.
נהגים רבים העירו לי שאני מסנוור אותם אבל אני רוכב עם אור דרך רגיל.
די מעצבן שכל הזמן עושים לי "אורות" ומעירים אבל ככה מגיע מהחברה.
מה אתם הייתם עושים ?

חג שמח.אין מה לעשות... ככה זה.
בתקן האירופי/הישראלי רשום 1600lm של אור למנורה.
בפועל לא משנה כמה רשום, הכלים האלו עברו אישור מכון התקנים וזה מה שמעניין.
אין לך הרבה מה לעשות כי האור עצמו בסדר (בזה אני בטוח), כיוון האור זאת הבעיה ועם זה אין מה לעשות.

גם במכוניות עם תאורת לייזר כיום יש בעיות של אור חזק בגלל הדיוק של האור אך בפועל המנורה לא מוציאה מעל למה שהחוק מרשה לכלי רכב.

סע לשלום חביבי, המפתחות בפנים.

נ.ב.

זה הדבר הכי מטומטם שקראתי מעודי.
סוף מעשה במחשבה תחילה, אז חשוב פעמיים לפני שאתה כותב (מדבר).
כי מה שרשמת עלול לסכן חיים במצבים מסוימים.

Sent from my MI 5X using Tapatalk

hodi20
07-10-2018, 20:39
אם יום אחד תראה לאנד רובר דיסקברי 2 מסנוור אותך עד שלא תראה דבר תזכור לפנות את הדרך: הכננת, פגוש הפלדה ושלדת הסולם לא יחושו בך. פצצה, לא?

לרכב בידיעה מוחלטת שאתה מסנוור את שאר משתמשי הדרך ועוד להתגאות בזה?

איללכא...ותכוונו את התאורה שלכם!

חבר , זה חוקי ואני מרוצה מזה . כל הזחלנים על השמאלי מתעופפים...

נעם 1
08-10-2018, 21:42

אולי זה המקום להזכיר לך שאתה אחד ממשתמשי הדרך החלשים בג'ונגל הכבישים הישראלי. הפחומט הממוצע הוא כמו טנק לעומתך. שלא לדבר על רכבים גדולים יותר, משאיות ואוטובוסים.
אני שמח שאתה חושב שזה חוקי. אני עוד יותר שמח שאתה מרוצה והזחלנים מפנים לך את הדרך עד ש...בום. והבום אצלך הוא רק עניין של זמן. לא אם אלא רק מתי, היכן וכמה זה יכאב לך ולסובבים אותך.

איללכא...ואין לי חברים

hodi20
10-10-2018, 10:26
אולי זה המקום להזכיר לך שאתה אחד ממשתמשי הדרך החלשים בג'ונגל הכבישים הישראלי. הפחומט הממוצע הוא כמו טנק לעומתך. שלא לדבר על רכבים גדולים יותר, משאיות ואוטובוסים.
אני שמח שאתה חושב שזה חוקי. אני עוד יותר שמח שאתה מרוצה והזחלנים מפנים לך את הדרך עד ש...בום. והבום אצלך הוא רק עניין של זמן. לא אם אלא רק מתי, היכן וכמה זה יכאב לך ולסובבים אותך.

איללכא...ואין לי חברים

אני לא חושב שזה חוקי , אני יודע.
בגלל שאני בעלים של טימקס אז הגעת למסקנה שאני טס בשמאלי וזה עניין של זמן עד ש.. ?
תשאיר את הערות החכמות שלך לעצמך.

נעם 1
10-10-2018, 17:06
אני לא חושב שזה חוקי , אני יודע.
בגלל שאני בעלים של טימקס אז הגעת למסקנה שאני טס בשמאלי וזה עניין של זמן עד ש.. ?
תשאיר את הערות החכמות שלך לעצמך.

המסקנה שהגעתי אליה היא, שהטימקס הוא הבעלים שלך. לא להיפך.
הטיסה בשמאלי היא שלך, ההנחה שהתאונה היא רק עניין של זמן היא, סבירה לאור כל ארבעת ההודעות שלך בפורום מאז ומעולם.

עכשיו, את יכול לומר לי לשמור את ההערות שלי לעצמי. במקרה שלך זה יותר הארות מהערות. אבל זה פורום ציבורי כאן. תתמודד.

איללכא...ורכב בזהירות

hodi20
13-10-2018, 09:49
המסקנה שהגעתי אליה היא, שהטימקס הוא הבעלים שלך. לא להיפך.
הטיסה בשמאלי היא שלך, ההנחה שהתאונה היא רק עניין של זמן היא, סבירה לאור כל ארבעת ההודעות שלך בפורום מאז ומעולם.

עכשיו, את יכול לומר לי לשמור את ההערות שלי לעצמי. במקרה שלך זה יותר הארות מהערות. אבל זה פורום ציבורי כאן. תתמודד.

איללכא...ורכב בזהירות

יש לך 379 הודעות יותר ממני אז מותר לך... סליחה באמת.
רכיבות בטוחות גם לך.

NAOR2207
13-10-2018, 11:09
רכיבות בטוחות גם לך.

הוא חבר ואתה לא
רק אומר. עדיין לא הבעתי עמדה בסוגיה.

Paz
13-10-2018, 11:14
לא מבין את הקטע, כשקיבלתי את האופנוע שיחקתי עם הכוונון הידני של האורות והם היו גבוהים מדי, אנשים ברכבים סימנו לי שזה מסנוור אז הנמכתי.
אם מישהו מפריע לי אני מהבהב עם אור גבוה, לא מבין למה לעשות דווקא, גם ככה תאורת ה LED הזאת חזקה.
סתם משניאים את עצמינו על הציבור ונראים כמו ערסים.

נעם 1
13-10-2018, 19:12
רכיבות בטוחות גם לך.

יש לי עוד כמה פריבלגיות כאן בפולגז אבל מעולם לא מימשתי אותן. נו, פעם אחת כמעט למי שיש לו זיכרון ממש טוב.
אבל סליחה, זה לא הנושא כאן.

הנושא כאן הוא אור מעבר, שזה אור נמוך ואור דרך, שזה אור גבוה. שימוש נכון באור משפיע על בטיחות משתמשי הדרך ועל בטיחות הרוכב. התקופה שבה המליצו יודעי דבר על רכיבה באור גבוה כשיטה לשיפור הנראות והבטיחות כבר מזמן עברה חלפה לה. שימוש נכון באור מעבר ואור דרך ומעבר ביניהם בהתאם לתנאי הדרך והצורך משפר את הבטיחות.

העיניים שלנו לא ממש נועדו לראייה בלילה או בתנאי ראות לקויה. מעבר לכך, גם המוח שלנו מתעתע בנו. אם אינכם מאמינים, אתם מוזמנים לניסוי קטן בחשיכה. קחו 2 חברים. לאחד תמו פנס שמפיק אור קלוש ופנס שמפיק אור עוצמתי. שלחו אותו 100 מטר מכם ובקשו ממנו להדליק פעם את החלש ופעם את החזק. לחבר השלישי אל תגלו מה המרחק ובקשו ממנו להעריך את המרחק לאור הקלוש ולאור העוצמתי. שני הפנסים במרחק 100 מטרים מכם רק שהקלוש יראה מרוחק מאד בעוד העוצמתי יראה קרוב. עכשיו, בואו ניזכר שכל זה קורה במהירות נסיעה שגם לה המוח שלנו לא בנוי אבולוציונית.

אין כלי רכב שלא ניתן לכוון בו את האורות כראוי. עשו זאת.

איללכא...וסובבו בגז

ayalzo
13-10-2018, 21:34
ההמלצה לנסיעה עם אור גבוה בזמנו היתה במהלך היום. וזה לא מסנוור.

ofir
13-10-2018, 21:58

זה לא עניין של חוק, אלא עניין של גישה.

אני מנסה להיות חכם ולא צודק, למרות שלא תמיד אני מצליח ליישם את זה כמו שרציתי...

אגב, זה נכון לא רק לכביש.