התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הKTM הראשון והאחרון שלי ואזהרה לבעלי LC8

Dresdner
01-10-2018, 20:12
כרוכב ותיק עברתי הרבה אופנועים בחיי כולל כאלו ש"יודעי דבר" הזהירו אותי עם כל מיני סטיגמות, שהיה לי אפריליה אמרו שיש בעיות בחשמל, שהיה לי טריומף אמרו איכות גרועה הגיר ילך או שהיה לי ביואל אמרו שבכלל לא יצא מגבולות העיר, הנ"ל לכל הדעות נחשבים למותגים בעייתיים אבל אצלי תפקדו מעולה בלי שנשארתי תקוע בצד הדרך ונהנתי מכל רגע שהיו ברשותי, לביואל כנראה החזור לפעם שניה.

ואז הגיע הKTM SMT, אופנוע מעולה שעושה את הכל גם אלפים גם אוטבאנים וגם ימי מסלול פשוט אופנוע לכל מטרה עם הרבה פאן אבל האופנוע הזה השאיר אותי תקוע בכביש פעמיים, בפעם הראשונה למרות שלא ציפיתי מאופנוע 2012 עם 20000 ק"מ שצינור מים התפוצץ ויתרתי לו, קורה אפילו שזה היה בסלובניה והאופנוע נלקח במשאית לאיטליה השכנה כי לא הייתה סכנות KTM קרובה יותר והפסדתי יום שלם בטיול.

הפעם השניה היא הקש ששבר את גב הגמל...

Dresdner
01-10-2018, 20:32
מאז הסיפור עם הצינור עברו 6000 ק"מ בלבד, קניתי קסדה חדשה (שואי GT AIR) ורציתי לבדוק איך היא במהירות גבוה כי אפשר להחזיר לFC MOTO במקרה ולא מתאים לי, בעודי רוכב 160 ל180 קמ"ש שלא ממש מרגשים את מנוע הLC8 של KTM נורת לחץ השמן נדלקת ובמזל הכביש היה פנוי כדי לרדת במהירות לשוליים ולכבות מנוע.

6827

מזמינים גרר גדול במיוחד וחוזרים הביתה כדי לנסות להבין מה קרה.
מרוקן שמן ופילטרים (יש 3) ולא רואה שום עדות לבעיה, דוחף את המצלמה הקטנה מאליאקספרס מאיזור הפילטר רשת כי שם נמצאת משאבת השמן ומבחין בגלגל שיניים שלא אמור להיות שם.
6828

כאן כבר הבנתי שאכלתי אותה ופתיחת הצד הימני של המנוע בלתי נמנעת, לאחר הפתיחה והורדת הקלאץ קומפלט
הנזק גלוי, גלגל השיניים של משאבת הדלק נשבר לחצי
6829

6830

על הדרך גלגל השיניים מאחורי סלסלת הקלאץ קרע את הפינים של סלסלת הקלאץ ממקומם
6831

עכשיו מתחיל התיקון ושם קטמ התגלו במערומיהם שלא לדבר על סיכון הרוכבים

Dresdner
01-10-2018, 20:49
עכשיו שכבר רואים את הנזק הזמנתי את כל החלקים ובמזל מצאתי סלסלת קלאץ משומשת כחדשה בעלות כחצי מחיר מחדשה.
בזמן הזמנת החלקים באתר דילר של קטמ זה די נפוץ שמזינים את המק"ט המערכת כותבת שיש מספר קטלוגי חדש שאותו צריך להזמין ואכן זה קרה עם כמה חלקים ככה שלא התענייתי בזה יותר מידי, אבל אז הגיעו החלקים ואיתם הריקול שלא היה בKTM

החלק השבור
6832

החלק החדש
6833

לא צריך להיות מהנדס כדי להבין שהחלק הישן חלש וכנראה שכמה אירועים דומים כבר קרו אבל בקטמ לא הוציאו ריקול לבעייה בטיחותית שעלולה לגרום לנעילת מנוע ותאונה בעיקבות זאת.

פניתי לקטמ גרמניה לפני פתיחת המנוע ולמרבה הפלא הם ענו שאני צריך ללכת לדילר שזה הגיוני אבל אז הגיע השוס, כדי שהם יסתכלו על האופנוע וישקלו תיקון מחוץ לזמן האחריות אני צריך להגיע לדילר עם הוכחה להיסטורית טיפולים במוסכי קטמ בלבד מ2012 עד היום.
כאן הבנתי אם מי יש לי עסק ועם מי אני לא יעשה עסקים לעולם.

האופנוע תוקן ובימים אלו עומד למכירה.

zx2r
02-10-2018, 00:09
מבאס לשמוע.
אגב הם לא היחידים ש"מסתירים" ריקולים מסויימים. שמעתי שכמה יצרנים מכניסים אותם כהתראות במחשבים בזמן שמגיעים לטיפול שיגרתי במוסכי יצרן\יבואן.

Dresdner
02-10-2018, 08:00
מבאס לשמוע.
אגב הם לא היחידים ש"מסתירים" ריקולים מסויימים. שמעתי שכמה יצרנים מכניסים אותם כהתראות במחשבים בזמן שמגיעים לטיפול שיגרתי במוסכי יצרן\יבואן.

כרגע הם היחידים שאני מכיר שמסתירים כשל במנוע שעלול לנעול את המנוע בזמן רכיבה ולגרום לתאונה.

היה לי סיפור דומה שלא סיכן חיים עם סוזוקי אבל הם לקחו אחריות.

ב2004 אחרי שנגמרה האחריות על הויסטרום 1000 שהיה לי סלסלת הקלאץ עשתה רעשים, חיפוש באינטרנט הראה שזאת מחלה ידועה, כתבתי לסוזוקי גרמניה מכתב רשום ולאחר שבועיים קיבלתי תשובה "תגיע לדילר סלסלת קלאץ חדשה ומעודכנת מחכה לך שם כולל הרכבה ללא עלות"

Ami
02-10-2018, 09:49
יש סיפור דומה סביב השסתום בוורסיס 650

zx2r
02-10-2018, 11:23
חושב שגם ימאהה עם הסלילים\מגנטים בפייזר.

Dresdner
02-10-2018, 11:49
יש סיפור דומה סביב השסתום בוורסיס 650

כן שכחתי מזה, אכן תקלה שגם עלולה להיגמר בתאונה.

חושב שגם ימאהה עם הסלילים\מגנטים בפייזר.

יש עוד הרבה דוגמאות אבל אני מדבר רק על אלו שיכולות לסכן רוכב.

yyt
02-10-2018, 12:05
בסופו של דבר האמינות הכי חשוב מעבר לביצועים, מחיר ועוד שיקולים אישים.
חבל שחברה רצינית לא לוקחת אחריות, עם מטרו גם אני קצת התבאסתי עם האגזוז של X-max כשזה ידוע שזהו הדבר היחיד הפגום בכלי ואין ניסיון לפתור את העניין.
ואחינו... אתה עדיין מפרסם את KTM... בתמונת פרופיל שלך :omfg:

Tribalmistyc2
02-10-2018, 12:22
בסופו של דבר האמינות הכי חשוב מעבר לביצועים, מחיר ועוד שיקולים אישים.
חבל שחברה רצינית לא לוקחת אחריות, עם מטרו גם אני קצת התבאסתי עם האגזוז של X-max כשזה ידוע שזהו הדבר היחיד הפגום בכלי ואין ניסיון לפתור את העניין.
ואחינו... אתה עדיין מפרסם את KTM... בתמונת פרופיל שלך :omfg:

המתן ידידי,בן כמה ק"מ הילד?
אגב שלחתי לך ה"פ בקשר למשתיק ולא הגבת

zx2r
02-10-2018, 12:47
דרזדנר - ממה שקראתי ברשת בנושא אף אחד לא ציין זאת כבעיה בטיחותית אלא כשל במנוע (בLC8), כלומר ייגרם נזק למנוע אבל לא יגרום לתאונה וכך גם למיטב הבנתי מכל המידע הזה. אני יכול לשער שבמצב שלא מגיע שימון מספיק לגיר אזי כן תתרחש אפשרות לבעיה בטיחותית, האם לכך אתה מתכוון?
YYT - אשמח גם לדעת יותר פרטים בעיניין האגזוז של הX-MAX.

mastery
02-10-2018, 12:52
מזלך שאתה מבין במכונאות ויכול להחליף לבד...אם זה היה קורה לי......

FoxLight
02-10-2018, 13:00
אתה גר בחו"ל?
כדאי שתכתוב את זה גם בפורומים שמה שידעו

yyt
02-10-2018, 14:05
אני לא רוצה להסיט את הנושא באשכול ואענה בקצרה.
zx2r, הסיפור של האגזוז של ה-X-max (2012) הוא פשוט שאוסף ברזלים משוחררים בתוך הדוד אשר מייצרים רעשים לא נעימים לאוזן בכל פעם שעוברים על באמפ או כביש משובש, דבר המחייב אותי בהגברת ה AC-DC בקסדה למקסימום.
יום אחד (בקרוב) אני ינסה לסדר את האגזוז ואעדכן פה בפורום.

המתן ידידי,בן כמה ק"מ הילד?
אגב שלחתי לך ה"פ בקשר למשתיק ולא הגבת
השאלה בן כמה הילד היא ל X-max?
אז אני עוד שניה ב-100K ק"מ..
אחרי השנתיים של האחריות רק אני מטפל.. ובעיקרון רק החלפת שמנים בזמן.
דיסקית פאן וריאטור רק בגלל שמשכתי את החלפת הרצועה.
לדעתי קטנוע אמין ומומלץ.

Busy
02-10-2018, 14:23
מעניין ,אם אפשר להכניס מצלמה דומה לאיזה חור במנוע בשביל לראות איזה גלגל שיניים מותקן

Dresdner
02-10-2018, 15:23
דרזדנר - ממה שקראתי ברשת בנושא אף אחד לא ציין זאת כבעיה בטיחותית אלא כשל במנוע (בLC8), כלומר ייגרם נזק למנוע אבל לא יגרום לתאונה וכך גם למיטב הבנתי מכל המידע הזה. אני יכול לשער שבמצב שלא מגיע שימון מספיק לגיר אזי כן תתרחש אפשרות לבעיה בטיחותית, האם לכך אתה מתכוון?
YYT - אשמח גם לדעת יותר פרטים בעיניין האגזוז של הX-MAX.

המזל שלי זה שהסלסלת קלאץ חזקה יותר מגלגל השיניים הזה והיא טחנה אותו אבל יותר קרוב אליו יש את גלגלי השיניים שמולבשים על הציר הראשי והטיימינג והם דקים יותר אם הוא היה משתגר לשם המנוע היה ננעל וב160 קמ"ש זאת תאונה ודאית.

מעניין ,אם אפשר להכניס מצלמה דומה לאיזה חור במנוע בשביל לראות איזה גלגל שיניים מותקן

אפשר וזה מה שעשיתי.

Dresdner
02-10-2018, 15:29
אתה גר בחו"ל?
כדאי שתכתוב את זה גם בפורומים שמה שידעו

זה נמצא בפורום אחד בחו"ל וכאן אבל הבליץ יגיע אחרי עוד סבב מיילים עם קטמ גרמניה כדי לאפשר להם להגיב.

Ritalin
02-10-2018, 15:45
אני על אדוונצר 990 2012
עוד מעט צריך להחליף אטם צילינדר אחורי שמשפריץ שמן
אני על 70 אלף קמ
יש לך מושג אם זה הגלגל שיניים שיש גם באדוונצר?
יש לך מקט של הגלגל שיניים שאני גם אחליף כי אני עושה הרבה קמ על האופנוע.

KKatkov
02-10-2018, 15:48
תשמע...
מבאס מאוד, אבל היי - תקלות קורות.
הדרישה לראות תיעוד טיפולים מרגע הקניה ע"מ לתת אחריות היא דרישה לגיטימית.
מאיפה להם לדעת - אולי הגלגל"ש קרס כי מכונאי לא מיומן הפיל לתוך המנוע שייבה או פין פציל שנתקעו בין השיניים?
אם הייתה היסטוריה - הייתה גם אחריות.
משום שאין לך היסטוריה, כנראה שמצפה לך קרב קשה מול הדילר - בישראל זה היה אבוד, בגרמניה אולי עוד יש סיכוי.

זה שהייתה בעיה, לא משליך על כל מנועי ה-LC8. יש מספיק מהם שעברו מעל 100 אלף ק"מ ללא שיפוץ.

Dresdner
02-10-2018, 16:12
כל הקטע במקרה שלי זה שיש הוכחה שקטמ יודעת על הבעיה הזאת ולכן הוציאה חלק חדש ומחוזק לכן אין כאן קשר להיסטוריית טיפולים.

זה גם מוכיח שזה קרה לאחרים אחרת לא היו מהנדסים חלק מחוזק אבל כנראה זה הושתק ע"י פיצוי פה פיצוי שם.

Dresdner
02-10-2018, 16:17
אני על אדוונצר 990 2012
עוד מעט צריך להחליף אטם צילינדר אחורי שמשפריץ שמן
אני על 70 אלף קמ
יש לך מושג אם זה הגלגל שיניים שיש גם באדוונצר?
יש לך מקט של הגלגל שיניים שאני גם אחליף כי אני עושה הרבה קמ על האופנוע.

בתמונה למעלה מופיעה על הקופסה המק"ט של החדש, את הישן עם החורים אי אפשר להזמין יותר.
האדוונצ'ר זהה לSMT, קוראים לזה oil pump sprocket

ilang
02-10-2018, 19:29
ואני חשבתי שאן על הגרמנים שמדובר על מכונות ,מנועים ויעילות..
דרזדנר היקר אולי תקנה לך איזה יפנית
צייתנית .

(תראה איך מארקז פורח על הונדה.
ורוסי מתעקש על ימאהה...)
שלום מארץ הקודש .

Dresdner
02-10-2018, 19:32
המק"טים הדרושים לטיפול מונע LC8 990

60035053000- water pump gasket
0770250030- O-ring 25,00x3,00 nbr 70 דרוש 2 חתיכות
60030025000- clutch cover gasket inside
60030027000- gasket ring clutch
60038001024- oil pump gear 24T
0799080000- retaining washer

חוץ מגלגל השיניים מומלץ להחליף את האטמים והגומיות הם גם ככה זולים.
כל המק"טים למעלה עולים לא יותר מ80 יורו

ממליץ לפני הפירוק לקנות את זה ולבדוק דרך הפתח של מסנן הרשת בצד ימין איזה גלגל שיניים מותקן אצלכם עולה כמה גרושים ואפשר להשתמש בו להרבה דברים

https://www.youtube.com/watch?v=AvWIp5vtsEU

Dresdner
02-10-2018, 19:38
ואני חשבתי שאן על הגרמנים שמדובר על מכונות ,מנועים ויעילות..
דרזדנר היקר אולי תקנה לך איזה יפנית
צייתנית .

(תראה איך מארקז פורח על הונדה.
ורוסי מתעקש על ימאהה...)
שלום מארץ הקודש .

כמו שאמרתי היו לי אופנועים ממותגים מוכפשים שעבדו מעולה ובעיקר נתנו הרבה פאן, אני לא נעול על תוצרת אירופאית אבל נכון להיום לא רכבתי על יפני שנתן את הפאן שאני מחפש, קשה לשים את האצבע על מה בדיוק אבל שרוכבים מבינים, אולי סדרת הMT והXSR שברו את התבנית, עוד לא ניסיתי.

אגב KTM זה אוסטרי לא גרמני, אומנם היטלר נולד שם אבל זה עדיין לא גרמניה

eeebbr
03-10-2018, 07:59
נצל"ש-
המצלמה שצירפת נותנת תמונה טובה ובאמת מאפשרת אבחנה טובה?
באחד הסרטונים שמישהו העלה, בזמן צילום של כתב, נראה שהתמונה קצת מטושטשת.

והיי, לא נהנת איתי במשאית בטיול? אחלה מומנט, לא? [emoji12]

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ritalin
03-10-2018, 09:05
המק"טים הדרושים לטיפול מונע LC8 990

60035053000- water pump gasket
0770250030- O-ring 25,00x3,00 nbr 70 דרוש 2 חתיכות
60030025000- clutch cover gasket inside
60030027000- gasket ring clutch
60038001024- oil pump gear 24T
0799080000- retaining washer

חוץ מגלגל השיניים מומלץ להחליף את האטמים והגומיות הם גם ככה זולים.
כל המק"טים למעלה עולים לא יותר מ80 יורו

ממליץ לפני הפירוק לקנות את זה ולבדוק דרך הפתח של מסנן הרשת בצד ימין איזה גלגל שיניים מותקן אצלכם עולה כמה גרושים ואפשר להשתמש בו להרבה דברים

https://www.youtube.com/watch?v=AvWIp5vtsEU

תודה רבה!

השושנים
03-10-2018, 09:34
כמו שאמרתי היו לי אופנועים ממותגים מוכפשים שעבדו מעולה ובעיקר נתנו הרבה פאן, אני לא נעול על תוצרת אירופאית אבל נכון להיום לא רכבתי על יפני שנתן את הפאן שאני מחפש, קשה לשים את האצבע על מה בדיוק אבל שרוכבים מבינים, אולי סדרת הMT והXSR שברו את התבנית, עוד לא ניסיתי.

אגב KTM זה אוסטרי לא גרמני, אומנם היטלר נולד שם אבל זה עדיין לא גרמניה

מתבאס ביחד איתך, התחושה היא סוג של בגידה לאחר שנתת לכלי הכל והוא עדיין לא....
למה אני שומע בין השורות מולטיסטרדה?

Dresdner
03-10-2018, 09:54
נצל"ש-

מזל שהייתה משאית אחרת זה היה סרט אחר לגמרי וגם מזל שבסוף לא הצטרפתי לטיול בספרד שטל הוציא השנה כי מי יודע מה היה יכול לקרות.

המצלמה עובדת והצילה אותי עוד פעם אחת שמרמיטה החליטה לשים ציפור מתה באיזור המנוע ברכב שלי, היה ריח מסריח אבל לא מצאתי מאיפה אז התחלתי לדחוף את המצלמה לכל מיני איזורים עד שמצאתי גופה על הגיר.
עובד גם באף (בחיי שניסיתי), הבעיה היחידה של המצלמה הזאת היא שהיא מחוברת לכבל רגיל, היה הרבה יותר טוב אם הוא היה קשיח יותר אבל גמיש כמו פותח סתימות של אינסטלטורים.

מתבאס ביחד איתך, התחושה היא סוג של בגידה לאחר שנתת לכלי הכל והוא עדיין לא....
למה אני שומע בין השורות מולטיסטרדה?

יותר לכיוון הDesert Sled

השושנים
03-10-2018, 10:28
זה נוח למרחקים, ומה בדבר ארגז לציוד?

https://www.artworksadv.com/wp-content/uploads/2017/10/2017-Ducati-Scrambler-Desert-Sled-Review-22.jpg

Dresdner
03-10-2018, 11:55
זה נוח למרחקים, ומה בדבר ארגז לציוד?

https://www.artworksadv.com/wp-content/uploads/2017/10/2017-Ducati-Scrambler-Desert-Sled-Review-22.jpg

התיק הזה איתי כבר כמה שנים על כמה אופנועים, יתלבש גם על הדסרט
6837

6838

Dresdner
03-10-2018, 12:01
נצל"ש-

קשירות וחיזוקים eeebbr
6839

levil
03-10-2018, 16:19
אני במקומך גם מחליף את הסמל האישי פה, אם כבר אז לך עד הסוף.

Dresdner
03-10-2018, 18:10

עניין של מסורת, הסמל מוחלף ביחד עם האופנוע

Dresdner
10-10-2018, 15:07
קטמ חזרו בשנית, הם טוענים שהחלק שונה כי הם עברו לספק אחר, מעניין שהספק החדש לא עשה את החורים המדוברים בחלק החדש.
הם גם הריצו את מספר השילדה של האופנוע על המחשב שלהם ומצאו שב2017 ו2018 לא ביקרתי במוסך ktm לכן הגיעו למסקנה שבאופנוע יש שמן ופילטר לא מתאימים והם גרמו לנזק.
כמובן שבאופנוע יש רק חלקים מקוריים של ktm שהוזמנו מאתר דילר של קטמ בגרמניה כמו שעון כל שנה באפריל (מחליף לפי זמן לא קילומטרים מכוון שאני עושה 6000 קילומטר בשנה)

עלבון לאינטיליגנציה, היה עדיף שלא היו עונים בכלל.

השושנים
10-10-2018, 15:33
בקיצור כל סרטני התדמית, הפרסומות, ולהטוטי המכירה מתגמדים מול המציאות.

טוב שם טוב משמן טוב...

יאללה דפדף ועבור לדבר הבא, אייתך זה תמיד מעניין!

Oznik
10-10-2018, 15:41
לק.ט.מ יש שם רע (גם בארה"ב) וגם בארץ בנוגע לאמינות המוטלת בספק בעיקר בדגמי הכביש כי בשטח דווקא הכל עובד נפלא, לפחות יחסית.
מצער כל הסיפור, מאחל לך להתחדש באופנוע מהנה שישאיר אותך בריא ושלם.

moonshield
10-10-2018, 15:46
מעניין, קטמ האוסטרית מהסניף הגרמני ענו לך תשובה ב'עברית צחה' שלא היתה מביישת אף יבואן/מוסך מקומי.
בקיצור, מסכים עם קודמי ועם המסקנה שלך, תתחדש באופנוע מבית אחר.

ModChiP
10-10-2018, 16:09
הם כנראה מאמינים שלא תעשה מספיק בלאגן שיצדיק את הכסף שהם יצטרכו להוציא כדי לפצות אותך.
כמה עלתה לך כל ההפתקאה הזו?
הכלי נוסע עכשיו?

Dresdner
10-10-2018, 20:43
הם כנראה מאמינים שלא תעשה מספיק בלאגן שיצדיק את הכסף שהם יצטרכו להוציא כדי לפצות אותך.
כמה עלתה לך כל ההפתקאה הזו?
הכלי נוסע עכשיו?

האופנוע עובד, מכוון שעשיתי הכל לבד חסכתי הרבה וגם המזל שמצאתי סלסלת קלאץ משומשת
שהורדה מאופנוע עם פחות קילומטר'ז משלי הורידו את המחיר לאיזור 2000 ש"ח בערך

uriar
11-10-2018, 07:30
קטמ חזרו בשנית, הם טוענים שהחלק שונה כי הם עברו לספק אחר, מעניין שהספק החדש לא עשה את החורים המדוברים בחלק החדש.
הם גם הריצו את מספר השילדה של האופנוע על המחשב שלהם ומצאו שב2017 ו2018 לא ביקרתי במוסך ktm לכן הגיעו למסקנה שבאופנוע יש שמן ופילטר לא מתאימים והם גרמו לנזק.
כמובן שבאופנוע יש רק חלקים מקוריים של ktm שהוזמנו מאתר דילר של קטמ בגרמניה כמו שעון כל שנה באפריל (מחליף לפי זמן לא קילומטרים מכוון שאני עושה 6000 קילומטר בשנה)

עלבון לאינטיליגנציה, היה עדיף שלא היו עונים בכלל.
תראה להם קבלות.

Dresdner
11-10-2018, 13:06
תראה להם קבלות.

הם ממש לא בקטע, עוד מהמכתב הראשון הם חוזרים ואומרים שאין מה לדבר כל עוד לא זרקתי מלא כסף אצל הדילר המקומי של קטמ, גם אם הייתי עושה טיפולים במוסך מורשה ועם קבלות הם לא מקבלים את זה אז בטח שגם קבלות על קניה באינטרנט ללא הוכחה שזה באמת הורכב על האופנוע.

יש כאן עניין גדול יותר, תיקון האופנוע ע"י קטמ יהיה אישור שהם מכירים בבעיה ואז היו צריכים להוציא ריקול יקר לכל מנועי ה990, מכוון שלבית המשפט אין ידע כדי להכריע, הוא יקרא לעדים מומחים משני הצדדים ואני מעריך שמשפט כזה יכול להימתח על שנתיים שלוש ועם הוצאות גבוהות והם בונים על זה.

zx2r
11-10-2018, 19:36
פשפשתי בזמנו בנושא ומצאתי את זה: https://www.ktmforums.com/forums/canada/26169-2012-rc8-engine-destroyed-after-oil-pump-fails.html
בנתיים הדיווח שלך ושלו אלו היחידים שמצאתי (לא השקעתי הרבה) מה שמעלה בי תהיות.
הוא מדווח שם (עמוד שני הודעה ראשונה) שהוא שמע\גילה שקטמ הורידו מנועים מהפס בשביל לבדוק אותם לתקלה הזו, מסקרן אותי לדעת מה היו התוצאות אבל בגלל שלא נוכל לקבל מהם את המידע לא נדע. כל הממצאים כרגע (אחוז נמוך מאוד של בעלי כלים עם הבעיה הזו ו"החלפת ספק") יכולים להעיד על כשל באבטחת איכות של המוצר מטעם הספק, כל זה לא כלכך רלוונטי אבל באם מישהו עם מנוע דומה משנתון דומה שטיפל רק בחברה יוכל לצלם את הגלגל שמותקן אצלו זה יוכל להעיד על ריקול "סמוי" שיצא מהחברה.
אני סקרן גם לדעת באם היית מטפל במוסך מורשה הם כן היו מסדרים על חשבונם את העיניין. (שגם שווה בדיקה לראות אם יש מישהו שעבר את זה ולא במסגרת האחריות כמו הבחור בקישור למעלה).

בלי ועם קשר ההתנהלות מבאסת במקרה שלך, מקווה שהיצרן\אופנוע הבא יגרום לך רק לחייך :)

Dresdner
12-10-2018, 00:21
פשפשתי בזמנו בנושא ומצאתי את זה: https://www.ktmforums.com/forums/canada/26169-2012-rc8-engine-destroyed-after-oil-pump-fails.html
בנתיים הדיווח שלך ושלו אלו היחידים שמצאתי (לא השקעתי הרבה) מה שמעלה בי תהיות.
הוא מדווח שם (עמוד שני הודעה ראשונה) שהוא שמע\גילה שקטמ הורידו מנועים מהפס בשביל לבדוק אותם לתקלה הזו, מסקרן אותי לדעת מה היו התוצאות אבל בגלל שלא נוכל לקבל מהם את המידע לא נדע. כל הממצאים כרגע (אחוז נמוך מאוד של בעלי כלים עם הבעיה הזו ו"החלפת ספק") יכולים להעיד על כשל באבטחת איכות של המוצר מטעם הספק, כל זה לא כלכך רלוונטי אבל באם מישהו עם מנוע דומה משנתון דומה שטיפל רק בחברה יוכל לצלם את הגלגל שמותקן אצלו זה יוכל להעיד על ריקול "סמוי" שיצא מהחברה.
אני סקרן גם לדעת באם היית מטפל במוסך מורשה הם כן היו מסדרים על חשבונם את העיניין. (שגם שווה בדיקה לראות אם יש מישהו שעבר את זה ולא במסגרת האחריות כמו הבחור בקישור למעלה).

בלי ועם קשר ההתנהלות מבאסת במקרה שלך, מקווה שהיצרן\אופנוע הבא יגרום לך רק לחייך :)

בהקשר ל"אחוז נמוך" יש שם בחור שכתב את זה "The oil pump gear had been known to shatter"

בכל מקרה נראה כרגע שיצאתי בזול

mor-t
12-10-2018, 12:02
גם אני רוכב על SMT990 כבר כמה שנים
א. תודה על ההזהרה.
ב. בתחילת יחסי עם היבואן הוא עשה פדיחה גדולה, לזכותו יאמר שהוא לקח אחריות מלאה ויצא גדול מהסיפור (וכאן ההזדמנות להודות לנעמן).
ג. בעקבות לקיחת האחריות KTM תמיד יהיו אופציה מבחינתי בבחירת האופנוע הבא.
ד. אופנועי הLC8-990 הם סידרה של אופנועי קצה (דיוק, SMT, ADV) ומתנהגים בהתאם - לטעמי לפחות אף אופנוע עד היום לא מספק את השילוב של פאן-ביצועים-זריזות שלהם.

zx2r
12-10-2018, 14:08
בהקשר ל"אחוז נמוך" יש שם בחור שכתב את זה "The oil pump gear had been known to shatter"

בכל מקרה נראה כרגע שיצאתי בזול
בהחלט, עדיין מוזר שהמקרה "הושתק".

Busy
12-10-2018, 20:52
לכל חברה בטח יש "תיבת פנדורה" ,מי יודע למי התיבה גדולה יותר.

Nick 645
14-10-2018, 07:35
האופנוע תוקן ובימים אלו עומד למכירה.

לאט לך דרזדנר,
בוא ואנסה לשקף לך את המציאות...
עד עכשיו אתה בזוגיות יפה וטובה עם האופנוע כבר לא מעט זמן,
למדתם להסתדר אחד עם השני/ה, לכל אחד יש את המגבלות שלו ואת החוזקות שלו
ואתם אוהבים ומעריכים אחד את השני כפי שהם, למרות הכל.
עכשיו מה?, נגיד אשתך/ בת הזוג באה ומספרת לך, לא עלינו, שיש לה בעיה רפואית, משהו גנטי, צריך לטפל,
כמו בן זוג טוב ואוהב אתה כמובן מלווה אותה בכל התהליך, עוזר לה להבריא, להשתקם, להתאושש, לא קם והולך.
ואז מגיע הטלפון להורים, שלה, עם הסברים מה היה, מה קרה, מה שלום בתם האהובה,
והם בתשובה "מה פתאום, לא יכול להיות, לא גנטי, אצלנו כולם בריאים... אולי היה לא ישנה מספיק?, אולי אכלה משהו לא טוב?... אולי הזנחת אותה?..."
ואתה? אתה יודע שזה לא כך, נתת לה מה שרק אפשר, קפה חם בבוקר למיטה, גלידה בימי השמש, כיסיתה אותה בלילות הקרים... אבל לך תתווכח, לך תוכיח שאין לך אחות...
ומה עכשיו? בגלל שאבא שלה אמר שזה לא גנטי, זו הסיבה לפרק משפחה אוהבת? זה החינוך שאתה רוצה להקנות לילדים? שעם הקושי הראשון הקטן קמים, זורקים הכל ועוזבים?
לא !! זה לא אתה, אתה גדול מזה.

לך, תניע, תשמע איך הכל עכשיו מסונכרן ומתוזמן, תעשה סיבוב בחוץ ותרגע, תיזכר בכל הרגעים הקטנים היפים שעברתם יחד, בכל החוויות שצברתם, בכל הדרכים הצדדיות, עם השלכת, הנוף והרוח בפנים.

הגדולה האמיתית זה גם לדעת לסלוח ☻

tree
14-10-2018, 09:29
לאט לך דרזדנר,
עכשיו מה?, נגיד אשתך/ בת הזוג באה ומספרת לך, לא עלינו, שיש לה בעיה רפואית, משהו גנטי, צריך לטפל,
כמו בן זוג טוב ואוהב אתה כמובן מלווה אותה בכל התהליך, עוזר לה להבריא, להשתקם, להתאושש, לא קם והולך.
והם בתשובה "מה פתאום, לא יכול להיות, לא גנטי, אצלנו כולם בריאים... אולי היה לא ישנה מספיק?, אולי אכלה משהו לא טוב?... אולי הזנחת אותה?..."
ואתה? אתה יודע שזה לא כך, נתת לה מה שרק אפשר, קפה חם בבוקר למיטה, גלידה בימי השמש, כיסיתה אותה בלילות הקרים... אבל לך תתווכח, לך תוכיח שאין לך אחות...
ומה עכשיו? בגלל שאבא שלה אמר שזה לא גנטי, זו הסיבה לפרק משפחה אוהבת? זה החינוך שאתה רוצה להקנות לילדים? שעם הקושי הראשון הקטן קמים, זורקים הכל ועוזבים?

לך, תניע, תשמע איך הכל עכשיו מסונכרן ומתוזמן, תעשה סיבוב בחוץ ותרגע, תיזכר בכל הרגעים הקטנים היפים שעברתם יחד, בכל החוויות שצברתם, בכל הדרכים הצדדיות, עם השלכת, הנוף והרוח בפנים.

הגדולה האמיתית זה גם לדעת לסלוח ג˜»

אהבתי מאוד... רק שאופנוע אחרי הכל זו לא אישה.

השושנים
14-10-2018, 09:54
לאט לך דרזדנר,

זוגיות טובה לכאורה, החברים מקנאים בכם חיוכים מתנות עזרה הדדית,
בשקט בשקט כולם יודעים שגם הסקס משהו.

אבל היא מסתירה סוד "קטן" משהו בפנים, המשפחה משפחה טובה, חינוך
מצויין אבל החיים הפיתויים, הדשא של השכן.

הוא משקיע שאנן בטוח בעצמו בקשר בבית ואז....

בגידה, והגילוי בדרך הקשה ככה מול פני כולם, האבא אומר זה לא אנחנו,
זה אתה הזנחת, לא טיפלת כמו שצריך, שברת בה משהו, הילדה שלי הכי.

כן ניסה טיפול זוגי, ניסה להכיל להבין לסלוח אבל משהו בו קרס, היחסים כבר
לא מה שהיו, תמיד הוא יזכור לה את זה, היא מבינה יודעת, מצטערת אבל....

Dresdner
14-10-2018, 10:03
לאט לך דרזדנר,

זה פיספוס של השירשור הזה,
1. השירשור מזהיר בעלי LC8 990 שבזמן רכיבה הגלגל שיניים של משאבת השמן יכול להישבר כי יש לו כשל הנדסי ברור ומוכח, הכשל הזה יכול להביא לנעילת הגלגל האחורי ולגרום לתאונה, רוכב עם אינסטינקטים טובים ילחץ על הקלאץ מהר ובכך ישחרר את הגלגל שוב.

2. יש פיתרון לבעיה ע"י החלפת גלגל השיניים לדגם החדש שנראה מחוזק יותר (מק"ט סופק)

3. אופנועים מתקלקלים ויש מזל נאחס, הייתה כאן חברת פורום לפני כמה שנים טובות שהבוכנה יצאה לטייל מחוץ למנוע בהונדה CBR כמעט חדש, אם זה היה קורה לי אומנם הייתי פותח שירשור התבכינות על מר גורלי אבל לא הייתי מאשים את הונדה במשהוא שיטתי.
במקרה שלי מדובר באופנוע עם קילומטרז מאד נמוך שכבר הספיק לבלות פעמיים על גרר שבפעם השניה אין ספק שמדובר בכשל תיכנוני שעלול לסכן חיי אדם, חברות אחרות לוקחות את זה יותר ברצינות ונראה שקטמ לא, הם מעדיפים את החישובים המשפטיים שעומדים לצידם.

האופנוע כרגע תקין ללא שום צורך בישור קו (בלמים, צמיגים, שמן, מים, כיוון שסתומים) ואולי ישרת נאמנה את הבעלים הבאים לשנים הבאות אבל מנטלית קשה לי לבטוח באופנוע הזה או כל אופנוע מהמותג הזה, אם להיכנס לעולם האנלוגיות שלך אז אישתי בגדה בי עם החבר הכי טוב שלי וקשה לסלוח על זה לכן דרכנו יפרדו

lokimonster
14-10-2018, 12:38
אופנוע זה לא אישה למרות שהיא לפעמים תדע לגרום לך לרצות למות.

בגדול ישנו כשל שאסור שיקרה ( בכול זאת נעילת גלגל היא סכנה בטיחותית) שלא משנה אם זה משהו נקודתי או לא היה גורם לי לחשוב האם לחזור למותג מסויים אחת כמה וכמה אם החברה מנסה להתנער מכל אחריות באמטלות שונות.

אני החזקתי חברת הסעים ורכשתי פיג'ו בוקסר.
הרכב היה מתחמם וכשפניתי לחברה ניסו לומר לי שזה טבעי לכבות מזגן ועוד כל מני שטויות.
לאחר מלחמות רבות והשוואה עם רכב אחר התברר שהרדיאטור מיועד לכלי רכב אירופאים והיה קטן מהנדרש בארץ.
תקלה נקודתית.
מיותר לציין שמאז אני לא מתקרב ללובינסקי אם זה שיטרואן פיג'ו או MG.

600 ירושלמי
14-10-2018, 13:09
לאט לך דרזדנר,

ההקבלה שלך בכלל לא נכונה.

תן לי להסביר לך...

"עד עכשיו אתה בזוגיות יפה וטובה עם האופנוע כבר לא מעט זמן,
עכשיו מה? יום אחד באמצע הסקס היא שולפת דילדו ענק ודוחפת לך אותו לתוך הת*ת. זה כואב, זה מפחיד, אבל שרדת.
אחרי זה אתה מגלה, למרות שהיא מכחישה, שהדילדו הזה היה לה במגירה מהיום שהכרתם והיא רק חיכתה להזדמנות לשלוף לך אותו בהפתעה."

זה הקבלה הרבה יותר נכונה. פה תחליט אם אתה לוקח את הסיכון ונותן אמון במישהי ששיקרה לך וכמעט הרגה אותך או שאתה מעיף אותה לקיבינימאט.

השושנים
14-10-2018, 18:19
לאט לך דרזדנר,

זוגיות טובה לכאורה, החברים מקנאים בכם חיוכים מתנות עזרה הדדית,
בשקט בשקט כולם יודעים שגם הסקס משהו.

אבל היא מסתירה סוד "קטן" משהו בפנים, המשפחה משפחה טובה, חינוך
מצויין אבל החיים הפיתויים, הדשא של השכן.

הוא משקיע שאנן בטוח בעצמו בקשר בבית ואז....

בגידה, והגילוי בדרך הקשה ככה מול פני כולם, האבא אומר זה לא אנחנו,
זה אתה הזנחת, לא טיפלת כמו שצריך, שברת בה משהו, הילדה שלי הכי.

כן ניסה טיפול זוגי, ניסה להכיל להבין לסלוח אבל משהו בו קרס, היחסים כבר
לא מה שהיו, תמיד הוא יזכור לה את זה, היא מבינה יודעת, מצטערת אבל....

ההקבלה שלך בכלל לא נכונה.

תן לי להסביר לך...

"עד עכשיו אתה בזוגיות יפה וטובה עם האופנוע כבר לא מעט זמן,
עכשיו מה? יום אחד באמצע הסקס היא שולפת דילדו ענק ודוחפת לך אותו לתוך הת*ת. זה כואב, זה מפחיד, אבל שרדת.
אחרי זה אתה מגלה, למרות שהיא מכחישה, שהדילדו הזה היה לה במגירה מהיום שהכרתם והיא רק חיכתה להזדמנות לשלוף לך אותו בהפתעה."

זה הקבלה הרבה יותר נכונה. פה תחליט אם אתה לוקח את הסיכון ונותן אמון במישהי ששיקרה לך וכמעט הרגה אותך או שאתה מעיף אותה לקיבינימאט.

איך כל אחד רואה את העולם....

Dresdner
22-04-2019, 22:42

אומנם לקח חצי שנה אבל עכשיו הסמל האישי הוחלף ובתקווה לקבל את הכלה מחר.

lokimonster
23-04-2019, 19:59
נו יש תמונות?

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Ritalin
23-04-2019, 20:41
כל עוד עומד לך מחברה שלך אתה תסבול את כל השטויות שלה.
ובקשר לאופנוע
יש לי 990 אדוונצר כמעט 3 שנים.
אם אתה רוצה להרגיש טוב אני יכול לרשום את התקלות שהיו לי.
הוצאתי על תיקונים בערך 20 אלף שח.
אבל למכור אופנוע בגלל תקלה מסכנת חיים?
נעילת אחורי זה לא סכנת חיים.
זה אולי מפתיע ומבהיל אבל ממש לא סוף העולם.

lokimonster
23-04-2019, 21:01
נעילת גלגל אחורי בהחלט יכול לסכן חיים.
החל מרכב שלא שומר מרחק דרך נעילה בזמן הטייה או בעת עקיפה וכן הלאה.

להזכירך שזה לא משהו יזום או מתוכנן שאתה יכול להיערך אליו

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Dresdner
23-04-2019, 21:25
כל עוד עומד לך מחברה שלך אתה תסבול את כל השטויות שלה.
ובקשר לאופנוע
יש לי 990 אדוונצר כמעט 3 שנים.
אם אתה רוצה להרגיש טוב אני יכול לרשום את התקלות שהיו לי.
הוצאתי על תיקונים בערך 20 אלף שח.
אבל למכור אופנוע בגלל תקלה מסכנת חיים?
נעילת אחורי זה לא סכנת חיים.
זה אולי מפתיע ומבהיל אבל ממש לא סוף העולם.

אם אני לא טועה הזכרתי שזה היה במהירות גבוהה באוטובאן ששם רכבים נוסעים מאחוריך באותה מהירות כמוך, נפילה שם וכל מי שעקפת ב3 דקות האחרונות עובר עליך אחד אחרי השני.
איבדתי אמון באופנוע, גם מבחינה בטיחותית וגם מבחינה שאני לא בטוח אם אני חוזר בגרר או ברכיבה הביתה, אמון במכונה זה סוביקטיבי אבל שמקבלים את ההרגשה הזאת לא נשאר הרבה חוץ מלמכור

Busy
16-06-2019, 17:01
https://www.facebook.com/notes/rimoto/the-wall-of-honor-an-engines-killers/1147935188740930/

Dresdner
17-06-2019, 21:53
https://www.facebook.com/notes/rimoto/the-wall-of-honor-an-engines-killers/1147935188740930/

הלינק לא עובד, כנראה קבוצה סגורה

Busy
17-06-2019, 22:08
כן,בגלל זה צרפתי צילום מסך

enzane
18-06-2019, 16:04
כן,בגלל זה צרפתי צילום מסך

מעולה, אבל מה זה אומר?

שהיה אופנוע מדגם Superduke 1290 שהלך לו המנוע בקילומטרז' נמוך. אין לנו היסטוריה. אין לנו רקע. אין כלום. כמה כלים כאלו עלו לכביש. מה אחוז הכשל.

בקיצור, בלי תשובות ברורות יותר הצילום מסך לא אומר כלום אלא מתאר מצב בודד ומצער.

ehudco8
19-06-2019, 10:19
מישהו פה רוכב על ה 1290t אדוונצ'ר ?

forcty
19-06-2019, 12:03
מזלך לפחות שאתה מבין מעולה במכונאות, מה היה קורה לי לדוגמא ולרבים וטובים אחרים שלא יודעים לפרק, להרכיב וכו....היינו פושטים את הרגל