התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ביטוח חובה לדו גלגלי, למה אין אפשרות דיגיטלית ONLINE ???

Mortar
06-10-2018, 19:03
יש ביטוח נסיעות באינטרנט, תשלומי מס, תשלומי ארנונה חשמל ומים, בנקאות דיגיטלית, הלוואות בלחיצת כפתור, הפקדות צ'קים מהפלאפון וכו' וכו' וכו'...

למה אין לנו אפשרות לבטח את כלי הרכב מהפלאפון/מחשב ???
לא הגיע הזמן להפטר מהפתק המצ'וקמק הזה שיושב לנו בארנק/אופנוע ?
האם כשאתם נוסעים לחו"ל ומבטחים את עצמכם, וקיבלתם פוליסה במייל, אתם מסתובבים עם חתיכת נייר בתיק שאומרת שאתם מבוטחים ? אותו דבר לגבי ביטוח חיים, ביטוח דירה וכו' וכו' ?

הרי במחשבים של חברות הביטוח יש את כל המידע שבעולם עלינו, להכניס מידע על כל המאפיינים של כלי הרכב שצריך לבטח - לא בעיה ועשו את זה כבר ועושים את זה כל יום.
להכניס למחשב תביעות קודמות והיסטוריית מבוטח - לא בעיה ובעצם כבר יש להם את זה.
גיל ות.ז - יש להם כבר את כל זה.

רשיון רכב בתוקף ? גם את זה יש במחשבים של משרד התחבורה ואמורה להיות להם גישה לזה, וגם אם אין, אפשר לסרוק בפלאפון רשיון רכב בשנייה וחצי.

וזהו בגדול... מה עוד נשאר לבקש ?

ועוד דבר שחשבתי עליו לאחרונה, כמעט כולנו יוצאים לחו"ל כל שנה לשבוע שבועיים או חודש ויותר...
האם אתם טורחים לבטל את ביטוח החובה לשבוע הזה שקפצתם בו לסיני ? או בטיול הזה שעשיתם עכשיו באירופה לשבוע וחצי ? בירח הדבש ? וכו' וכו'...
אתם לא... במצטבר, בנאדם שיוצא מהארץ לחודש ולא מבטל את הביטוח, משלם באיזור ה300-400 שקל על כלום בשנה. שזה בערך מה שאתם משלמים לחברת הסלולר שלכם בשנה, (אני מדבר רק על ביטוח חובה, לא מקיף/צד ג').
הרי, לאף אחד אין כוח עכשיו לנסוע לחברת הביטוח, לחכות אצל הפקידה, להפקיד את הביטוח, אולי תרצו לחזור פתאום יום לפני הזמן המתוכנן בשישי בבוקר, לא תוכלו כבר לחדש ביטוח ותרצו לרכב ביום שבת/חג...
בקיצור - זה לא נוח! וזה כמובן טוב לחברות הביטוח, הם מבחינתם רוצים לחזור לעולם הפקס והדואר ושלא יגמר לעולם.

למי פונים בנושא, איך מקדמים את העניין הזה ?
לא מספיק כל הזין שאנחנו מקבלים מהם על בסיס יומי והתעריפים השערוריתיים שלהם והמאפיה שלהם, לפחות שיתקדמו למאה ה21, לפחות את זה אפשר לבקש ?

zx2r
06-10-2018, 19:59
מתקדמים אבל לאט: https://cars.walla.co.il/item/3126541 , https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5285313,00.html
בשביל לקדם את העיניין:
אתה יכול לפנות לחברי הכנסת הנ"ל בנושא.
אתה יכול לפנות למועדון האופנועים הישראלי בנושא ולראות כיצד לעזור.
אתה יכול להרים עצומה ולפרסם ברשתות החברתיות.
אתה יכול לפעול דרך תא המפלגה שלך באם אתה חבר באחת.
אתה יכול לפנות לחברות הביטוח בנושא ו\או ל"פול" או שתקים חברת ביטוח ותציע ביטוחים אחרים מהנהוג בשוק.
משער שיש עוד אופציות, בהצלחה.

Mortar
06-10-2018, 20:12
תודה אבל הכתבות שפרסמת לא נוגעות למה שדיברתי עליו כל כך...

אם הייתי יכול לפתוח חברת ביטוח, כנראה שהייתי איש עשיר שלא מבזבז את זמנו בפורומים.

xlib
07-10-2018, 11:07
למה אין לנו אפשרות לבטח את כלי הרכב מהפלאפון/מחשב ???

למה אין? בביטוח ישיר אתה יכול להעריך פוליסה דרך מחשב/טלפון.

לא הגיע הזמן להפטר מהפתק המצ'וקמק הזה שיושב לנו בארנק/אופנוע ?

כי "פתק מצוקמק" הוא פתרון אמין, פשוט ובעלות אפס. לא לכל בעיה תשובה היא "מחשב".

Mortar
07-10-2018, 18:40
למה אין? בביטוח ישיר אתה יכול להעריך פוליסה דרך מחשב/טלפון.

כי "פתק מצוקמק" הוא פתרון אמין, פשוט ובעלות אפס. לא לכל בעיה תשובה היא "מחשב".

נראה לך הגיוני שבשביל לבטל את ביטוח החובה, אתה צריך למסור את המסמך המקורי שיצא להם מהמחשב ?
זה כמו שעכשיו תקנה כרטיס טיסה עם אפשרות לביטול/שינוי ב1000$ ובשביל לשנות תצטרך לנסוע לסוכנות הנסיעות באמצע היום ולהחזיר להם את הכרטיס שהם שלחו לך בדואר... מה אנחנו בשנות ה70 ?

להעריך ביטוח ? או להאריך ביטוח ?
בכל מקרה, רק ביטוח חובה - אין אפשרות.

xlib
07-10-2018, 19:23
נראה לך הגיוני שבשביל לבטל את ביטוח החובה, אתה צריך למסור את המסמך המקורי שיצא להם מהמחשב ?
.
אין לי מושג על מה אתה מדבר. מה זה בכלל ״מסמך מקורי״? - על משאני מקבל מהם כתוב בגדול ״עותק״.

בכל מקרה, רק ביטוח חובה - אין אפשרות.
במקרה הביטוח שלי נגמר החודש ואני הארכתי לפני כמה ימים (חובה + צד ג).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mortar
07-10-2018, 19:40
כמו שאמרתי, רק על חובה... אין אפשרות, אני מדבר על ביטוח ח-ו-ב-ה.
מה שהמדינה מחייבת אותנו לרכוש על פי חוק.

xlib
07-10-2018, 19:48
כמו שאמרתי, רק על חובה... אין אפשרות, אני מדבר על ביטוח ח-ו-ב-ה.
מה שהמדינה מחייבת אותנו לרכוש על פי חוק.
לא הבנתי אותך. היתי יכול לא לקנות צד ג.

JohnnyDough
07-10-2018, 20:25
מורטר, מהנסיון שלי (לא מאופנועים), סוכני הביטוח תמיד ביקשו ממני לשלוח את תעודת הביטוח בדואר ולא להגיע עצמאית.
יכול להיות שבעולם הדו"ג ההתנהלות של הסוכנים שונה על מנת להרתיע אנשים שמנפיקים ביטוח חובה רק על מנת לעבור טסט ומיד אח"כ מבטלים אותו.

xlib
07-10-2018, 20:40
על מנת להרתיע אנשים שמנפיקים ביטוח חובה רק על מנת לעבור טסט ומיד אח"כ מבטלים אותו.

לא חשבתי שיש כזה דבר. כל יום לומדים משהו חדש ...

Mortar
07-10-2018, 20:47
מורטר, מהנסיון שלי (לא מאופנועים), סוכני הביטוח תמיד ביקשו ממני לשלוח את תעודת הביטוח בדואר ולא להגיע עצמאית.
יכול להיות שבעולם הדו"ג ההתנהלות של הסוכנים שונה על מנת להרתיע אנשים שמנפיקים ביטוח חובה רק על מנת לעבור טסט ומיד אח"כ מבטלים אותו.

לך עכשיו תשלח את תעודת הביטוח בדואר, צא מהבית, לך לדואר, תחכה בתור (כי אתה רוצה לשלוח רשום), ועד שזה מגיע, ורק אז הביטוח מבוטל ואם לא הגיע, אז לא בוטל, וכן מגיע לך החזר ולא מגיע לך החזר..

לא הבנתי אותך. היתי יכול לא לקנות צד ג.

תראה לי בבקשה דרך לבטח את עצמך בביטוח חובה, דרך האינטרנט, לשלם, ולהיות מבוטח ולשים גז.
אין כזאת אפשרות.
אני רוצה עכשיו לצאת מהסוכנות עם מפתח חדש ביד, להכנס לפלאפון, ותוך דקה לקבל מייל מחברת הביטוח שיש לי פוליסה בתוקף וסע לשלום, זה לבקש יותר מדי ב2018 ? או שאנחנו עדיין בעידן הדואר והפקס ???

זה שאנשים מבטלים ומחרטטים ומבטחים רק לצורך הטסט - את זה אנשים יעשו גם ככה, אי אפשר בגלל שיש אנשים שרוצים לבטל את ביטוח החובה, להקשות על כל מאות האלפים שרוצים וצריכים את הביטוח הזה.
אתם חושבים שעוד 10-20-30 שנה מהיום, עדיין יהיה משהו בכלל שתצטרכו לשלוח בדואר בשביל לבטל אותו ? או להשתמש בפקס ?
ברור לכולם לאן העולם צועד, את השינוי אפשר וצריך לעשות כבר היום, לא כשיהיו לנו נכדים.

בכל מקרה, אני שלחתי תלונה למפקח על הביטוח, גם לדעתי צריכה להיות אפשרות לקבל החזר על כל יום בו לא היית בארץ, למה אני צריך לשלם לחברת הביטוח 200 ש"ח אם עכשיו נסעתי לשבועיים לחו"ל ? הם מבטחים אותי שם על משהו ?

xlib
07-10-2018, 21:27
תראה לי בבקשה דרך לבטח את עצמך בביטוח חובה, דרך האינטרנט, לשלם, ולהיות מבוטח ולשים גז.
אין כזאת אפשרות.

כי ביטוח זה חוזה על סכום די גבוה (סכום פיצוי, לא של פרמיה). לכן יש בן אדם בשרשרת החלטות.
פעם אחרונה כשקניתי אופנוע חלק ״ביטוח״ לקח מקסימום חצי שעה. אני לא רואה כאן כל בעיה ודי בטוח שחברת ביטוח לא רואה גם.

אתם חושבים שעוד 10-20-30 שנה מהיום, עדיין יהיה משהו בכלל שתצטרכו לשלוח בדואר בשביל לבטל אותו ? או להשתמש בפקס ?
ברור לכולם לאן העולם צועד, את השינוי אפשר וצריך לעשות כבר היום, לא כשיהיו לנו נכדים.

כן. כל עוד מושג ״הונאת ביטוח״ יהי קיים. (פקס לא צריך כבר היום - כולם מקבלים מיילים).

moonshield
07-10-2018, 21:52
^^^^
Xlib,
אתה מפספס את כוונתו של mortar.
האם מחר, כשתלך לסוכנות ותקנה אופנוע חדש, תוכל לרכוש ביטוח חובה (ושוב, חובה בלבד), בין אם באינטרנט או טלפונית מול נציג (הרי אנחנו עדיין ב 2003...) בעודך ממתין בסוכנות עם כוס אספרסו שהסוכן יסיים לגהץ את האשראי?
הרי ביטוח דירה, שהוא לא סכום נמוך, אתה יכול לרכוש בהינף סלולר. כנ''ל גם ביטוח נסיעות לחו''ל, ביטוח בריאות ועוד שלל ביטוחים. אם הנ''ל כן, למה ביטוח חובה (שכאמור הוא חובה, אין לך איך לברוח ממנו, בניגוד לרוב שאר הביטוחים) אתה לא יכול לרכוש בכמה לחיצות במסך?
דבר נוסף, למה כדי לבטל ביטוח חובה אני צריך מינימום להוכיח את היהדות שלי 10 דורות אחורה?

xlib
07-10-2018, 22:40
^^^^
Xlib,
אתה מפספס את כוונתו של mortar.
האם מחר, כשתלך לסוכנות ותקנה אופנוע חדש, תוכל לרכוש ביטוח חובה (ושוב, חובה בלבד), בין אם באינטרנט או טלפונית מול נציג (הרי אנחנו עדיין ב 2003...) בעודך ממתין בסוכנות עם כוס אספרסו שהסוכן יסיים לגהץ את האשראי?
אני מנסה להבין.
אתה לא יכול לבטח דבר (אופנוע/דירה) לפני שהוא שלך. רק אחרי העברת בעלות ואחרי שבסיס נתונים התעדכן (מספר דקות) - חברת ביטוח יכולה לתת הצעת מחיר. אחרי זה - כמו שאמרתי, לפני שנה זה לקח חצי שעה.

^^^^
הרי ביטוח דירה, שהוא לא סכום נמוך, אתה יכול לרכוש בהינף סלולר
לא מכיר כזאת דרך. אבל מנסיון אישי, כתלות בסכום ביטוח, אתה מחויב בביקור שמאי, וביטוח לא פעיל לפני זה. אמרת הינף סלולר?

ביטוח בריאות
הצהרת בריאות + אישורים יכולים לקחת שבעות, תלוי במקרה.

מה שאני מנסה להגיד שחברות ביטוח היו מתות לפטר כל עובדי מוקד. יש סיבות שזה לא קורה.

דבר נוסף, למה כדי לבטל ביטוח חובה אני צריך מינימום להוכיח את היהדות שלי 10 דורות אחורה?
לא יודע. אין לי כזה ניסיון. עשיתי את זה (אם אני זוכר נכון) כשמכרתי רכב. התקשרתי למוקד וזהו.

moonshield
07-10-2018, 22:58
אני מנסה להבין.
אתה לא יכול לבטח דבר (אופנוע/דירה) לפני שהוא שלך. רק אחרי העברת בעלות ואחרי שבסיס נתונים התעדכן (מספר דקות) - חברת ביטוח יכולה לתת הצעת מחיר. אחרי זה - כמו שאמרתי, לפני שנה זה לקח חצי שעה.

אתה כאילו מתעקש שלא להבין, בוא נשאל את זה בדרך הכי פשוטה: מחר נגמר לך הביטוח חובה (ושוב, חובה בלבד, לא כל השאר), האם אתה יכול לחדש אותו בטלפון?

לא מכיר כזאת דרך. אבל מנסיון אישי, כתלות בסכום ביטוח, אתה מחויב בביקור שמאי, וביטוח לא פעיל לפני זה. אמרת הינף סלולר?

אני עשיתי ביטוח דירה בטלפון, כחלק מביטוח משכנתא, מה שאומר שזה כלל ביטוח על הבניה, ביטוח על תקלות, ביטוח על תכולה בסכום גבוה פי כמה מזה של ביטוח החובה. הביטוח נרכש אחרי שיחות עם מספר חברות וזהו, לא שמאי ולא ביטוח לא פעיל לפניכן.

הצהרת בריאות + אישורים יכולים לקחת שבעות, תלוי במקרה.

מה שאני מנסה להגיד שחברות ביטוח היו מתות לפטר כל עובדי מוקד. יש סיבות שזה לא קורה.

ביטוח נסיעות לחו''ל הוא ביטוח בריאות לכל דבר ועניין, לוקח 5 דקות לרכישה בטלפון בתור לעליה למטוס.
כנ''ל גם ביטוח תאונות אישיות.
שיחה של 2 דקות עם המוקדנית, 'גיהוץ' האשראי ותתחדש, יש לך ביטוח חדש. לא אישורים ולא נעליים. כמובן שאם יש לך עבר ביטוחי זה ייקח לך מעט יותר, אבל
חברות הביטוח יעדיפו למכור כמה שיותר ביטוחים הרבה הרבה (ושוב הרבה) לפני שיסגרו מוקדים.

לא יודע. אין לי כזה ניסיון. עשיתי את זה (אם אני זוכר נכון) כשמכרתי רכב. התקשרתי למוקד וזהו.

ביטול ביטוח חובה, נניח כי העלות יקרה לך ואתה רוצה להשבית את האופנוע (או לרכוב בלי ביטוח, עסק שלך) ניתן כמובן, רק אחרי הגעה למשרדי הפול (שוב, מדובר רק בביטוח חובה). כדי לקבל החזר יחסי על הזמן המבוטל מתקבל רק במידה והאופנוע נמכר או נגנב, וגם אז אתה חייב להציג אישור לכך. אם החלטת לא לרכוב חצי שנה (אולי כי אתה טס לחו''ל, לדוגמא) לא תקבל חזרה את ההפרש.
ושוב, אני מדגיש שכל הכיף הזה רלוונטי רק עבור ביטוח חובה לאופנוע, שלמרות שהוא חובה הוא ניתן לרכישה רק ממקום אחד (הפול הישראלי ימח שמם), ולהם כמו רוב שירותי המדינה המונופוליים אין שום רצון או מוטיבציה להתקדם מעבר ל 1995.

xlib
08-10-2018, 00:06
אתה כאילו מתעקש שלא להבין, בוא נשאל את זה בדרך הכי פשוטה: מחר נגמר לך הביטוח חובה (ושוב, חובה בלבד, לא כל השאר), האם אתה יכול לחדש אותו בטלפון?

אתה קורא תגובות? אני עשיתי את זה לפני כמה ימים. לקח 10 דק׳

ביטוח נסיעות לחו''ל הוא ביטוח בריאות לכל דבר ועניין
?!לא קשור לנושא, אבל ממש לא. קראת פוליסה בכלל?

ביטול ביטוח חובה ...
לא ניסיתי בעצמי ולכן מעדיף לא להמציא עובדות.

Mortar
08-10-2018, 00:51
תשמע Xlib, אתה כאילו מתעקש לנסות לא להבין משהו, ומסבירים לך בפעם האלף, שאי אפשר לעשות ביטוח חובה, רק חובה, בטלפון או באינטרנט, ולא נותנים לך לשלם עליו באשראי, רק אם אתה מבטח צד ג' או מקיף בנוסף, ביטוח חובה (בלבד), אתה חייב ללכת להוציא את השטר, ללכת לדואר ולשלם עליו במזומן.
ולבטל אותו, זה גם סיפור מהתחת שאתה גם לא מקבל עליו החזר מלא.

עד כאן הבנת את העניין ? אני שמח שלך זה לקח רק חצי שעה בטלפון עם עם הצד ג' שביטחת.

אם אתה מוצא אתר אינטרנט של חברה או סוכן דרכם אפשר לבצע ביטוח חובה דרך האינטרנט או הנייד, בבקשה תקשר אותנו עם זה.

Mortar
08-10-2018, 00:59
ובכלל, מי פה בנינו לא קנה אופנוע יד שנייה בחייו, יצא מהדואר, לחץ ידיים למוכר, ונסע כשאין לו ביטוח ? גם אם זה היה ישירות משם לסוכנות הביטוח הקרובה, בבקשה להרים את היד.

moonshield
08-10-2018, 01:12
xlib,
התחלתי לכתוב לך תגובה אבל התעורר בי החשד ובזכות השרשור הזה נכנסתי לאתר הפול כדי לבדוק את העניין ונראה שהפול החליטו להצטרף לשנות ה 2000 ולהוסיף אופציית רכישת ביטוח חובה באופן טלפוני, באמצעות כ.א:
http://www.pool-act.org.il/?CategoryID=189
נכון לשנה שעברה (פחות כמה חודשים) זה לא היה ככה.
תודה על ההארה. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181007/d5bcbcec81079fca84f826745a7fe5cb.jpg

moonshield
08-10-2018, 01:15
עכשיו, לגבי ביטול הביטוח חובה, נכון לפעם האחרונה שהייתי צריך להתעסק בזה (לפני שנה וקצת), ביטול ביטוח שלא מסיבת מכירת הכלי או גניבתו/הורדה חוקית מהכביש לא זיכתה אותך בהחזר על הפרשי הזמנים, והיה ניתן לביצוע במשרדי הפול בלבד.

Mortar
08-10-2018, 03:24
טוב אני חוזר בי מחלק מהדברים, כנראה שבאמת משהו קטן מאוד השתנה שם...
עדיין, אני רוצה לראות אותם עוברים לאינטרנט, כנ"ל לגבי הביטול.

ayalzo
08-10-2018, 08:22
אני קבוע מבטח בטלפון (דרך סוכן)

מקבל העתק במייל במקום (מקסימום שעה שעתיים) והעותק מגיע בדואר באיחור של שבוע עד אף פעם כתלות בטיפשות הדואר באותו זמן.
העותק של הביטוח במייל הוא קביל ושריר וקיים.

duadi
08-10-2018, 10:50
אני קבוע מבטח בטלפון (דרך סוכן)

מקבל העתק במייל במקום (מקסימום שעה שעתיים) והעותק מגיע בדואר באיחור של שבוע עד אף פעם כתלות בטיפשות הדואר באותו זמן.
העותק של הביטוח במייל הוא קביל ושריר וקיים.
גם אני, בביטוח ישיר.

Mortar
08-10-2018, 17:10
גם אני, בביטוח ישיר.

אתה מבטח גם צד ג' או מקיף, או רק חובה ?
אתה יכול לבטל את הביטוח בטלפון ?

בכל אופן... אני מדבר לעשות את זה באינטרנט, לא בטלפון... אם זה לא היה ברור מהכותרת.

duadi
08-10-2018, 17:34
אתה מבטח גם צד ג' או מקיף, או רק חובה ?
אתה יכול לבטל את הביטוח בטלפון ?

בכל אופן... אני מדבר לעשות את זה באינטרנט, לא בטלפון... אם זה לא היה ברור מהכותרת.
גם ג'.
לא ניסיתי לבטל אז לא יודע לענות.

ayalzo
08-10-2018, 21:06
אני מניח שאתה רוצה לעשות ביטוח באינטרנט, אבל שתופס למאלף אריות.
...
לבנים.

גם באינטרנט עשיתי (לאוטו לא לאופנוע) אבל זה היה מזמן, ואני לא רוצה להתחייב שלא חזר אלי נציג בשלב מסוים כדי לאמת את הפרטים.

Ami
09-10-2018, 12:53
ביטוח חובה זה הפול. לפול אין שם תחרות או אינטרס ליעל לך את החיים

Mortar
11-11-2018, 22:29
** עדכון **

נשלחה פנייה למפקח על הביטוח, והתקבלה תשובה יפה בסך הכל אבל העניין המוזר, שהגב' אסנת גרוסמן שהגיבה לי, שלחה את המייל דרך הPOOL@ORG.IL, כלומר, היא עונה מטעם הפו"ל עצמו והיא המפקחת על הפו"ל במשרד האוצר ?
נראה כמו פרדוקס היועץ המשפטי לממשלה... שאחד מהחבר'ה שלהם, צריך גם להגיש נגדם כתב אישום. ניגוד אינטרסים ?!

אני מפרסם פה את התשובה שהיא ענתה לי, (מצורף למטה) ואת התשובה שהשבתי לה אחר כך...

התשובה שלי:

אוסנת תודה רבה על התשובה.
קודם כל, אני מבין שאת עונה בשם הפו"ל, אבל אני פניתי למפקח על הביטוח במשרד האוצר... אז בעצם הרבה מהנקודות שרציתי להעלות הן לקובעי המדיניות במשרד האוצר כי עם כל הכבוד, לבעלי העניין בפו"ל ולמשרד האוצר אמורים להיות אינטרסים שונים, פרטי מול ציבורי.

לגבי סעיף מס' 1 : עדיין לא ברור לי, למה לא ניתן להפיק ברוב המקרים ביטוח בצורה מקוונת, הרי אם ניתן להפעיל מחשבון ביטוח חובה באתר משרד האוצר, מה שנשאר זה רק לאמת את הנתונים במחשבי הפו"ל עם מה ששמת במחשבון הביטוח ולסגור את אופן התשלום.
התשלום באשראי בטלפון - זו כבר התקדמות ממה שהיה פעם, ועדיין... אפשר לעבור לרשת האינטרנט ובמקרים חריגים אפשר להשיב בהודעה שהמבטח מנוע מלבצע את הפעולה באינטרנט אלא רק בסניף או בטלפון וכו'.

2: לא ידעתי שזה נעשה לפי חוק, אני מבין שאתם מחויבים לחוק... אז שוב, הפנייה שלי באה אל קובעי המדיניות במשרד האוצר/ממשלה, ולא אליכם.

3: כנ"ל - מיועד למשרד האוצר... מבחינת הפו"ל מה אכפת לו להנות מעוד גבייה ועוד כסף ?

4: תודה, לא שמתי לב שיש גם סניפים שפתוחים גם בשבת, למרות שביטוח באינטרנט היה פותר את הבעיה הזאת ברובה, אבל טוב לדעת שיש גם עם מה לעבוד במקרה הצורך בשבת.

אני רק רוצה להפנות את תשומת ליבך שכל יום מתבצעות בישראל מאות מכירות של דו גלגלי יד שנייה בדואר, שם אין חובת הצגת ביטוח חובה כתנאי לשחרור הכלי כמו בסוכנויות הרכב, ורוב הרוכבים יוצאים מהדואר על הכלי שהם זה עתה קנו, ללא ביטוח חובה, ואם הם יבטחו את עצמם זה יקרה או דרך הסניף או לאחר כמה שעות/ימים, הם לא יחכו בסניף הדואר בטלפון ויחכו לקבל את הפוליסה במייל, הרבה מאוד גם לא יודעים שיש אופציה כזאת בכלל.
אני לא אומר שזה הדבר הנכון לעשות, ואי אפשר לעשות את זה אחרת, אני רק אומר שזו המציאות הקיימת היום, והפעלת ביטוח בצורה מקוונת יעזור לשנות את המצב הזה.

chase
12-11-2018, 15:52
לבטל את הביטוח חובה לזמן שאתה בחו"ל? אתה מבין את המשמעות של הביטוח הזה בכלל?

אתה בחו"ל, ילד עובר ליד האופנוע והאופנוע נופל עליו כי הייתה רוח חזקה ואתה לא עיגנת טוב את האופנוע, מי מפצה את הילד?

ביטוח חובה הוא לא רק לזמן שאתה רוכב על הכלי, אלא גם לזמן שהוא עומד ברחוב (רוב הזמן).

xlib
12-11-2018, 18:52
אם מישהו מוכן לשאת בתוצאות - למה לא?

chase
12-11-2018, 18:54
אז בוא נבטל לגמרי את הביטוח חובה כי אם אתה מוכן לשאת בתוצאות למה בכלל לעשות ביטוח?

הביטוח הוא בדיוק כדי שהנפגע לא יצטרך לרדוף אחרי בעל הכלי.

Mortar
12-11-2018, 18:55

אתה בחו"ל, ילד עובר ליד האופנוע והאופנוע נופל עליו כי הייתה רוח חזקה ואתה לא עיגנת טוב את האופנוע, מי מפצה את הילד?

ביטוח חובה הוא לא רק לזמן שאתה רוכב על הכלי, אלא גם לזמן שהוא עומד ברחוב (רוב הזמן).

אההה צודק !!! רק בגלל זה אני צריך את הביטוח הזה.
בשביל היום הזה שיש הוריקן בישראל ובדיוק נכנס ילד לחנייה שלי כשאני בחו"ל ועף עליו הקטנוע, קורה כל לי כל שנה!

chase
12-11-2018, 18:56
אז תגיד שאתה נגד ביטוח באופן כללי, זה יהיה יותר קל להסברה.

xlib
12-11-2018, 18:56
הביטוח הוא בדיוק כדי שהנפגע לא יצטרך לרדוף אחרי בעל הכלי.

אין חובה בחוק לבטח כלי שלא נוסע. זה נכון גם לגבי רכב.

chase
12-11-2018, 18:58
החוק לא מבדיל בין רכב נוסע ללא נוסע בעניין של ביטוח חובה

xlib
12-11-2018, 19:03
החוק לא מבדיל בין רכב נוסע ללא נוסע בעניין של ביטוח חובה

אתה צודק. לא בדקתי לפני שעניתי.

Mortar
12-11-2018, 19:25
כשאתה מוריד לרחוב ספה לפינוי אשפה, אתה גם מבטח אותה בביטוח חובה למקרה שתהיה רוח וזה יעוף על ילד שבדיוק עבר והוא יתבע אותך ?

בגלל זה לשלם מאות שקלים בחודש ? בשביל הסיכוי שמישהו יפלוש לחנייה הפרטית שלך בבית ויעיף על עצמו את כלי הרכב שלך ?
ומה אם יש לי בבית גארג' פרטי סגור ?
אולי גם נבטח את עמודי הבניין למטה, כי יכול להיות שאיזה ילד ירוץ שם וישחק כדורגל ויחליט לנגוח בבניין במקום בכדור ויפתח את הראש... אתה יודע, שיהיה את מי לתבוע...

אחלה תירוץ בשביל לחייב כל אזרח לשלם מאות שקלים לחברות הביטוח כל שנה.

chase
13-11-2018, 09:41
גם אם יש לך גראג' פרטי, וגנב נכנס לשם בלילה כדי לגנוב את האופנוע, והוא נפצע כי נפל עליו האופנוע, הוא זכאי לפיצוי מהביטוח שלך.

ושוב, לפי השיטה שלך, צריך לבטל בכלל את הביטוח חובה ולתת לכל אזרח להחליט האם הוא רוצה או לא רוצה לעשות ביטוח. הרי ביטוח נועד למקרה שיקרה משהו בתקווה שלא יקרה,מה זה משנה אם אתה ברכיבה או לא. ואם אתה בעד ביטוח חובה אבל לפי תקופות, אז למה לא ללכת לפי שעות היממה? אתה משלם ביטוח כשהאופנוע עומד בחניה בלילה, אתה יודע כמה כסף זה בשנה?

xlib
13-11-2018, 10:47
גם אם יש לך גראג' פרטי, וגנב נכנס לשם בלילה כדי לגנוב את האופנוע, והוא נפצע כי נפל עליו האופנוע, הוא זכאי לפיצוי מהביטוח שלך.
זאת אגדה אורבנית. עקרון המנחה כאן "מעילה בת עוולה לא תצמח זכות תביעה".

chase
13-11-2018, 10:53
זאת אגדה אורבנית. עקרון המנחה כאן "מעילה בת עוולה לא תצמח זכות תביעה".

אגדה או לא, זה הסבר שקיבלתי משופט, ובנוסף לזה זה די דומה לסיפור עם כלב שנושך גנב והגנב בכל זאת זכאי לפיצוי (כיום יש סייג לפיצוי בדמות שלט שמתריע על הימצאות הכלב).

Mortar
13-11-2018, 19:56
אני אשמח לשמוע מתי בתולדות המדינה, תבע הולך רגל בעלים של דו גלגלי על פגיעת גוף מדו גלגלי שחנה בבית.

xlib
13-11-2018, 20:23
אני אשמח לשמוע מתי בתולדות המדינה, תבע הולך רגל בעלים של דו גלגלי על פגיעת גוף מדו גלגלי שחנה בבית.
ולמה זה משנה? שום ביטוח לא עובד על בסיס ״היום כן מחר לא ומחרתיים למה לא״.

chase
13-11-2018, 20:31
אם לא ברור, הוא לא רוצה בכלל ביטוח חובה, ואם הוא עושה שיאפשרו לו לעשות ביטוח רק לזמן שהוא רוכב בפועל.

Mortar
13-11-2018, 20:51
ולמה זה משנה? שום ביטוח לא עובד על בסיס ״היום כן מחר לא ומחרתיים למה לא״.

למה אתה משלם 4000 ש"ח בשנה ?
אתה יודע על מה אתה משלם את זה ?
על סטטיסטיקה.
אם בעולם דמיוני רוכבי דו גלגלי לא היו נפגעים לעולם בתאונות, מחיר הביטוח היה עומד על שקל בשנה.
אז על תירוץ דבילי של "אני צריך ביטוח חובה בחנייה, למקרה שיפול הכלי שלי על ילד", עניין שכנראה מעולם לא קרה בהיסטוריה של תביעות הביטוח, וספק אם אי פעם גם יקרה, אני לא רוצה לשלם ולא רוצה לבטח - זכותי ? במדינה דמוקרטית נראה לי שכן.
ביטוח לא עובד על בסיס הזייה של המחוקק ותרחישים לא הגיוניים.

נראה לי שיש פה נציגים סמויים של בעלי עניין בפורום, אחרת לא ברור לי התגובות שלכם.

ואם אתם פראנואידים, אני ממליץ גם לרכוש פוליסת ביטוח לאופניים החשמליים שלכם, למכשיר הסלולר שלכם, שאם בטעות תדברו איתו במרפסת, והוא בדיוק יפול לכם מהיד ויפגע בראש של הולך רגל ברחוב, למנורה בגינה שילד עלול להתחשמל ממנה, ובכלל לכל חפץ שבבעלותכם.

כנראה שבישראל אנשים נהנים להיות פראיירים והפרות החולבות של בעלי ההון.

Mortar
13-11-2018, 21:01
אבל אתם יודעים מה ?
תנו לי להילחם על החופש שלי ועל הזכויות שלי במדינה.
אתם מוזמנים לשלם את הפוליסה המורחבת בנוסף ביטוח חיים ותאונות אישיות.

אין לכם עניין באנשים שמנסים לקדם אינטרס ציבורי של רוב הרוכבים בארץ ? לא ברור מדוע, אבל לגיטימי לגמרי חברים, אתם לא חייבים,
אבל לפחות ? שבו בשקט.

chase
13-11-2018, 21:07
האינטרס הוא להוריד את עלות הביטוח עצמו ולשאר עם אותו כיסוי כמו היום, לא חכמה להגיד לי שהורידו את התעריף אבל הביטוח יהיה תקף בין יום ראשון ליום שלישי ורק בין 2 ל-4.

אני רוצה לשלום פחות על אותה חבילת ערוצים שיש לי היום, לא שיורידו לי ל-2 ערוצים ואז אני אשלם פחות כי זאת סתם אשליה.

xlib
13-11-2018, 21:35
למה אתה משלם 4000 ש"ח בשנה ?
אתה יודע על מה אתה משלם את זה ?
על סטטיסטיקה.

כן. ביטוח ״עובד״ על עקרון סטטיסטי. ו-?

אני לא רוצה לשלם ולא רוצה לבטח - זכותי ? במדינה דמוקרטית נראה לי שכן.
ביטוח לא עובד על בסיס הזייה של המחוקק ותרחישים לא הגיוניים.
אז נראה לך לא נכון. משלל סיבות אנושות המציאה ביטוח חובה. וכן, כמו כל דבר רגולטורי הוא עובד על בסיס ״הזיה של מחוקק״.

נראה לי שיש פה נציגים סמויים של בעלי עניין בפורום, אחרת לא ברור לי התגובות שלכם.

נראה שיש עוד הרבה דברים אחרים לא ברורים לך. כמו למשל ״מהוא ביטוח״. או ״מה תפקודו של מחוקק״

Mortar
14-11-2018, 02:13
באמת שויתרי... לא רוצים להבין את העקרון ? לא צריך.
אתם רוצים כיסוי בחנייה שלכם בבית הפרטי בזמן שאתם בחו"ל שאנשים לא יתבעו אתכם על זה שאיזה ילד טמבל הפיל על עצמו את האופנוע שלכם בזמן החופשה ביוון - בבקשה, תשלמו על זה 400 שקל בשנה. לבריאות.
פשוט נגעתם בשורש העניין והסיבה בגללה הביטוח שלנו כל כך יקר, בגלל מקרה ביטוחי הכי אקזוטי וזניח שמעולם כנראה לא מומש.