מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : MT09 שרשרת נקרעה חור בבלוק מנוע

ls dmt hc
12-10-2018, 13:44
אהלן חברים צריך להתייעץ איתכם.
ברכיבה מנהלתית אתמול ולמזלי בכביש פנימי על מהירות נמוכה יחסית נקרעה השרשרת באופנוע MT09 2016
לאחר גרירה נגלה הנזק הרציני - חור בבלוק מנוע התחתון (תמונה מצורפת למטה)
האופציות שניתנו לי להלן:

1. ריתוך ארגון וסתימת החור, מישהו מכיר מקצוען שמתמחה בריתוכים שכאלה?
2. החלפת בלוק מנוע, לטענת המכונאי מטרו מוכרים את הבלוק כיחידה אחת למרות שזה 2 קייסים, הם רוצים סכום שערורייתי של יותר מ17K
3. חיפוש קייס משומש מפירוק - למישהו יש כיוון איפה מחפשים דבר שכזה?
4. הבאת מנוע קומפלט מאיביי? למישהו יש ניסיון בתהליך? עלויות מכס ומה צריך לעשות? המכונאי אומר שלא יוכל לקחת אחריות על מנוע מייבוא שלא יודע מה טיבו.

זהו התבאסות קטנה אבל ממשיכים הלאה, יומיים בלי אופנוע וצריכים להתקדם קדימה
תודה לכולם על ההקשבה והעיצה

Shasha127
12-10-2018, 14:49
אפשר בהחלט לתקן את החור, יש סיכוי שגם בלי פירוק מאסיבי
אנשים לרתך אצלהם - ג.מ.א ראשים - מריאן מצ'וש, יושב ברחוב בן אביגדור בתל אביב, ‏053-330-7535‏
זיו פורת הוא שם נוסף ומוכר בתחום, נמצא ברחובות
אייבי ריתוכים גם כן מוכר, יושב בפתח תקווה

לידע כללי קייסים תמיד מחליפים בזוג ולא רק אחד מהם מסיבות של תאימות החלקים אחד לשני, אבל אתה לא צריך להחליף קייסים בשביל החור שצילמת.

להבא להחליף שרשרת בזמן.

ls dmt hc
12-10-2018, 14:53
אפשר בהחלט לתקן את החור, יש סיכוי שגם בלי פירוק מאסיבי
אנשים לרתך אצלהם - ג.מ.א ראשים - מריאן מצ'וש, יושב ברחוב בן אביגדור בתל אביב, ‏053-330-7535‏
זיו פורת הוא שם נוסף ומוכר בתחום, נמצא ברחובות

לידע כללי קייסים תמיד מחליפים בזוג ולא רק אחד מהם מסיבות של תאימות החלקים אחד לשני, אבל אתה לא צריך להחליף קייסים בשביל החור שצילמת.

להבא להחליף שרשרת בזמן.

האופנוע מטופל בזמן, שרשרת שומנה כל 1000 ק"מ, האם זה תקין שאחרי 20K שרשרת נקרעת?

Dresdner
12-10-2018, 14:53
יש בMT מגן לבלוק או שזה קרה למרות המגן?

לגבי הנזק, האם החלפת הקייס דורשת פירוק של כל המנוע ? אם כן אז מנוע מפירוק נשמע כמו הדבר הכי הגיוני לעשות.

Shasha127
12-10-2018, 15:01
באופנוע כמו MT09 שהשימוש בו ברובו הוא "לא רגוע" 20K לשרשרת זה המון, השימון הוא לא ערובה לאורך חיים, צריך לבדוק מה מצבה וכמה היא נמתחה מהפעם האחרונה. שרשרת שנקרעת זו שרשרת שזמנה עבר הרבה לפני הקריעה.

ls dmt hc
12-10-2018, 15:12
יש בMT מגן לבלוק או שזה קרה למרות המגן?

לגבי הנזק, האם החלפת הקייס דורשת פירוק של כל המנוע ? אם כן אז מנוע מפירוק נשמע כמו הדבר הכי הגיוני לעשות.

לא היה מגן לבלוק, אני בספק אם הוא היה מונע את ההצלפה אבל עכשיו זה כבר לא משנה, אם המנוע תקין למה לא לעשות ריתוך? האם יש חסרונות בריתוך ארגון? הוא יכול לא להחזיק מעמד?

ls dmt hc
12-10-2018, 15:12
באופנוע כמו MT09 שהשימוש בו ברובו הוא "לא רגוע" 20K לשרשרת זה המון, השימון הוא לא ערובה לאורך חיים, צריך לבדוק מה מצבה וכמה היא נמתחה מהפעם האחרונה. שרשרת שנקרעת זו שרשרת שזמנה עבר הרבה לפני הקריעה.

מובן לחלוטין תודה על ההארה

1122
12-10-2018, 15:19

יותר סביר שהיא הייתה מתוחה אובר על המידה והגאונים במוסך התעלמו מזה
אופנוע של 100 אלף שקל לפח על שטות... חחח אין גבול במדינה הזאת

zx2r
12-10-2018, 16:04
לא היה מגן לבלוק, אני בספק אם הוא היה מונע את ההצלפה אבל עכשיו זה כבר לא משנה, אם המנוע תקין למה לא לעשות ריתוך? האם יש חסרונות בריתוך ארגון? הוא יכול לא להחזיק מעמד?
החיסרון היחידי של ריתוך זה הרתך, העיניין פה זה יותר שיקול כלכלי בין כל האופציות (ריתוך, החלפת קייסים, החלפת מנוע).

ayalzo
12-10-2018, 16:10
אייבי ריתוכים בפתח תקווה (קרית אריה).
רתך אומן בסגסוגות אלומיניום (ושאר מתכות אקזוטיות).
עשה כבר עשרות אם לא מאות ריתוכים בקייסים של אופנועים.
אם מישהו יכול, זה הוא.

03-9226561
(כבר כמה שנים טובות לא הייתי שם, אז אם המספר לא רלוונטי, תריץ חיפוש בגוגל).

mudale222
13-10-2018, 15:28
מה השאלה בכלל - ברור שעדיף ריתוך.. זה יעלה וייקח לך אולי 10% משאר הפתרונות.

tree
14-10-2018, 09:35
השאלה שלי היא האם אין מצב שכל האזור מסביב לא חתף מכות וסריטות שהחלישו את עמידות הקייס? כמו שמתקנים נזילה של צנרת ישנה בסוף רק קונים זמן עד הנזילה הבאה.

Dresdner
14-10-2018, 10:15

לא ראיתי את התמונה בנייד אז עכשיו שאני רואה את זה ריתוך יעשה את העבודה.

בקשר למגן אם היה הוא היה מציל את הקייס, מכוון שהמגן מאד צמוד לשרשרת הוא מוביל את השרשרת החוצה, הקמצנות של ימאהה לא מובנת
6860

Ami
14-10-2018, 10:36

אני על Z1000 לא רגוע בכלל. החלפתי שרשרת ב 37,000 ק"מ

ayalzo
14-10-2018, 10:50
בד"כ סדקים רואים בעין (ועין מיומנת יותר טוב).
ריתוך ארגון שנעשה אצל מקצוען לא מחליש, גם לא את התפר שסביב.

yyt
14-10-2018, 12:30
לפי מה שראיתי/הבנתי מהתמונות נתלשו 2 אוזניים, אחת בצורה נקייה והשניה עם חלק מהבלוק.
ריתוך אכן זו האפשרות הכי יעילה וטובה. את אייבי אני מכיר כבר 20 שנה והוא מעולה, תבדוק איתו עם אפשר בלי לפרק את המנוע.
אולי אפשר אחרי הריתוך רק להחליף את האטם הקרוב של ציר גלגל שיניים שכפי הנראה יפגע מהחום.
אני אישית הייתי מדביק את 2 החלקים עם דבק מבנים..
לא לקפוץ כל רואיי השחורות...
אפוקסי מבני תעופתי חזק לפחות כמו ריתוך (תלוי בסוג), יהיה מספיק חזק להחזיק את מכסה הגלגל שינים הקדמי.
יאטום את הבלוק ללא בעיה, אין שם לחץ גבוהה והחום זניח.
והיתרון הגדול הוא ללא אפקט החום של ריתוך שממש לא בריא מבחינת עיוותים ולא דורש פרוק של כל המנוע.

Dresdner
14-10-2018, 15:45
לפי מה שראיתי/הבנתי מהתמונות נתלשו 2 אוזניים, אחת בצורה נקייה והשניה עם חלק מהבלוק.
ריתוך אכן זו האפשרות הכי יעילה וטובה. את אייבי אני מכיר כבר 20 שנה והוא מעולה, תבדוק איתו עם אפשר בלי לפרק את המנוע.
אולי אפשר אחרי הריתוך רק להחליף את האטם הקרוב של ציר גלגל שיניים שכפי הנראה יפגע מהחום.
אפוקסי מבני תעופתי חזק לפחות כמו ריתוך (תלוי בסוג), יהיה מספיק חזק להחזיק את מכסה הגלגל שינים הקדמי.
והיתרון הגדול הוא ללא אפקט החום של ריתוך שממש לא בריא מבחינת עיוותים ולא דורש פרוק של כל המנוע.

מבחינת חומרים יש לי נסיון טוב עם JB WELD, הוא מיועד לעבוד בחום גבוה ובסביבה רטובה (שמן, מים).

Shasha127
14-10-2018, 16:01

אפוקסי מתפורר משמן וחום אל תוך המנוע
דבר כמו שפות"ש צילם מלחמים וסוגרים סיפור, למזלו זה חור קטן במקום קל לגישה באיזור שאינו נושא עומס גבוה

Ami
15-10-2018, 11:31
חיפשת בלוק מחו"ל?