צפייה בגרסה מלאה : ZERO - טווח גדל או "אשליה" ?
במסגרת חיפוש הכלי הבא גלשתי גם לאתר של זירו (http://emoto.co.il/zero/) לראות מה חדש..
ראיתי שהם מצהירים על טווח של עד 300 ק"מ כבר, ברור לי שזה לא באמת 300, אולי בתנאי מעבדה ועל 50 קמ"ש, אבל היה טבלה מעניינת למטה שמשווה בין הדגמים..
6862
לצרכים שלי, טווח של 200 ק"מ (אולי אפילו 180) יהיה סבבה..
(זה מוריד את הצורך לטעון בעבודה.. ואין לי בעיה להיות מתוכנן מראש מבחינת הטווחים)
השאלה שלי אם מישהו בדק לגבי הנתונים הללו או יכול לשפוך אור על הטווח לפני שאני נכנס להרפתקה הזו..
תודה מראש !
אני עם זירו S עם סוללות 13.0
אני נוסע בעיקר ביןעירוני, והמספרים המצויינים בטבלהלטווח ביןעירוני תואמים למציאות עם כמה השגות -
1. על מנת להשיג את הטווח הזה אתה צריך ליסוע במהירות חוקית. לא חוקית+, לא "כולם נוסעים ככה" - חוקית. יעני 90-100 גג בביןעירוני. זה מבאס. כל 10 קמ"ש נוספים חותכים את הטווח מאוד. כל עקיפה אגרסיבית מורידה את אחוז הסוללה שנשאר.
2. אני משתדל שלא להגיע למתחת ל20% סוללה, לא שיש עם זה בעיה על הנייר אבל לו רק בשביל האפשרות שיהיה בלת"מ ויהיה לי טווח ספייר, אפילו בזחילה (יצא לי כבר ליסוע מזכרון יעקב להרצליה על 15% וללה בערך. כביש החוף ב40 קמ"ש ב3 בלילה זה לא כיף)
מה הבעיה לטעון בעבודה?
מה זה מאוד ?
נגיד ואני מתחזר על הגז, כל הדרך על 443..
מה הטווח שישאר לי ?
אין לי נקודת חשמל בחניון בעבודה.. בדקתי את הנושא עם בעל הבניין לצערי..
אני לא יודע בדיוק כמה זה מאוד כי ספציפית הS לא מאפשר לך להתחזר על הגז לאורך זמן, הוא מתחיל להתחמם ולהבהב בנורת אזהרה ואני מוריד קצב, למרות שנאמר לי בזמנו בסוכנות שאין שום בעיה שהנורה מהבהבת ואפשר להמשיך ליסוע עד שהיא נדלקת - אני מעדיף שלא.
אני כן יודע שהטווח בשיוט של ~100 קמ"ש אצלי עומד על סביבות ה120 קילומטר והטווח על שיוט 120 כבר הטווח יורד לסביבות ה90 קילומטר.
חוץ מהחניון, אין עוד מקום ליד שאפשר להסתדר איתו? קיוסק? עסק כלשהו?
לא ממש - מקומות כאלו בסביבה מגבילים אותם בשעות..
יש ZERO אחד (לבן - לא יודע דגם) שאני פוגש לפעמים על 443, אם הוא במקרה קורא פה בפורום אשמח אם יגיב פה על הטווח ורמת ה"חזירות" שלו..
אבל אם זה ככה אצלך, כנראה שלא באמת השתנה משהו משמעותי בטווח..
תודה !
gil.zero1
16-10-2018, 12:17
אני נוסע כל יום כ 200ק'מ עם DSR 13.0 , מטעין גם בבית וגם בעבודה ומגיע לכל צד עם 40% בערך, הדגם החדש 14.4נותן כ15% יותר, לדעתי ה S חמש סוללות יתן לך את מה שאתה צריך ואף יותר
אני נוסע כל יום כ 200ק'מ עם DSR 13.0 .. ומגיע לכל צד עם 40% בערך
ומה אופי הנסיעה ?
90-100 כזה או מתפרע בכיף.. ?
אם זה מה שעומד בדרכך - מציע לשקול חיפוש נקודת חשמל שאתה כן יכול להתחבר אליה.
חשמל זו תשתית שנמצאת בכל מקום, הטעינות זולות וגם קל להתחשבן עליהן. יש סיכוי לא רע שאם תחפש תמצא באזור הקרוב לעבודתך מקום בו אפשר להתחבר בחינם או בתשלום.
ChocolateFigure
07-11-2018, 08:23
קצת בדיליי אבל...
יצא לי לשבת עם המנכ"ל של ZERO ולברר על כל האופציות: קודם כל לגבי הביצועים הכי טובים והטווח הכי גדול, זה לגמרי הZERO SR, מה גם שחוץ מSPEED KIT שאפשר להוסיף לו, שמעלה את המהירות המקסימלית מ170 בערך ליותר מ200 (אם אתה מעוניין), יש גם את עניין ההטענה המהירה (מ0 ל-100 אחוז בשעה וחצי) שבא במקום אותו "מיכל דלק" (מקום לפלאפון והארנק), ובנוסף, הם עובדים עם חברת צד שלישי שיכולים גם להוסיף לך סוללה חמישית גדולה יותר מה4 האחרות (יותר מ20% אקסטרה טווח) שמתחברת מתחת לגחון, אז כן, זה טיפה מצמצם את מרווח העלייה למדרכות, אבל במידה כזו שלא תשפיע כמעט, מה גם שאם אתה כבר רוכב על אופנועים ולא קטנועים, אני יכול רק להניח שאתה לא עושה את זה.
עוד משהו קטן, רק עכשיו חשבתי על זה שאולי אתה בכלל לא רוצה את הSR כי הוא קצת יקר, אל דאגה, גם בS אפשר לעשות את כל הנאמר לעיל.
הם עובדים עם חברת צד שלישי שיכולים גם להוסיף לך סוללה חמישית גדולה יותר מה4 האחרות (יותר מ20% אקסטרה טווח) שמתחברת מתחת לגחון
נשמע מעניין - נברר עם אנשים שעשו את זה, אם זה באמת מוכיח את עצמו ומגדיל טווח..
תרכיב גנרטור מאחורה.
את האמת - אני לא מבין באלקטרוניקה וכו' אבל זה נראה לי דבר פשוט למדי שאני לא מבין איך לא עשו את זה כבר ?...
אשמח לשמוע הסברים מהמלומדים בתחום..
קודם כל - למה לא "לנצל" את האנרגיה הסיבובית של הגלגל למשל כדי לטעון את הסוללות תוך כדי נסיעה (או שאולי זה כן קיים ולא הבנתי נכון ?), ואולי אפילו לעשות כונסי אוויר שיהיו סוג של טורבינות קטנות שמייצרות חשמל..
דבר שני - יש לא מעט מדריכים ביוטיוב וכו' איך לבנות מטענים לטלפונים, בלי חיבור לחשמל..
למשל, לקחו 2 מנועים קטנים (של מאווררים של ילדים) חיברו ביניהם עם גומייה ו"הניעו" אותם בהתחלה עם היד ואח"כ הם המשיכו מהאנרציה להסתובב והם מייצרים חשמל שטוען טלפון (לא יודע עד כמה זה ברור, יש כמה סרטונים כאלה ביוטיוב..)
אז נכון שזה מטענים שמייצרים בקושי זרם (1A ? 1.5A ?), אבל אני מניח שניתן לבנות משהו קצת יותר רציני שייתן יותר..
ואם זה נכון - אז כל עניין הסוללה הוא כמו המצבר ברכב, פשוט יטען כל הזמן וישמש רק לפעולות כמו התחלת נסיעה וכו'
אני טועה ? אם כן - איפה ?
קצת בדיליי אבל...
יצא לי לשבת עם המנכ"ל של ZERO ולברר על כל האופציות: קודם כל לגבי הביצועים הכי טובים והטווח הכי גדול, זה לגמרי הZERO SR, מה גם שחוץ מSPEED KIT שאפשר להוסיף לו, שמעלה את המהירות המקסימלית מ170 בערך ליותר מ200 (אם אתה מעוניין), יש גם את עניין ההטענה המהירה (מ0 ל-100 אחוז בשעה וחצי) שבא במקום אותו "מיכל דלק" (מקום לפלאפון והארנק), ובנוסף, הם עובדים עם חברת צד שלישי שיכולים גם להוסיף לך סוללה חמישית גדולה יותר מה4 האחרות (יותר מ20% אקסטרה טווח) שמתחברת מתחת לגחון, אז כן, זה טיפה מצמצם את מרווח העלייה למדרכות, אבל במידה כזו שלא תשפיע כמעט, מה גם שאם אתה כבר רוכב על אופנועים ולא קטנועים, אני יכול רק להניח שאתה לא עושה את זה.
עוד משהו קטן, רק עכשיו חשבתי על זה שאולי אתה בכלל לא רוצה את הSR כי הוא קצת יקר, אל דאגה, גם בS אפשר לעשות את כל הנאמר לעיל.
אתה גר בארה"ב? איפה פגשת את Sam Paschel Jr?
ChocolateFigure
13-11-2018, 10:00
אתה גר בארה"ב? איפה פגשת את Sam Paschel Jr?
כוונתי הייתה למנכ"ל ZERO בישראל.
לגבי כל הרעיונות שזרקת לייצור חשמל,
אז גנרטור זה בעצם מנוע בערה פנימית.
רוצה כזה? קנה אופנוע רגיל. או רכב היברידי.
הטענה ע"י בלימה יש. באופנוע זה פחות יעיל מברכב, אבל קיים.
כל שאר הרעיונות הם בסופו של דבר בזבוז אנרגיה.
ל
שבשבת, לדוגמה, כדי לייצר חשמל, מייצרת התנגדות. בעולם אידיאלי, האנרגיה המושקעת כדי להתגבר על ההתנגדות הזאת תהיה שווה לאנרגיה שהשבשבת מייצרת. במציאות, יש אבדן אנרגיה בכל אחד ואחד מהשלבים במעגל. כך שבסוף, אתה מפסיד ולא מרוויח. כנ"ל לגבי גלגלי אינרציה- כדי לסובב אותם צריך להשקיע הרבה אנרגיה. הפתרונות היום הם בדמות הפקת חשמל יעילה וזולה יותר (אנרגיה מתחדשת) וסוללות יעילות יותר לקיבול וניצול האנרגיה הזאת. יש רכבים נסיוניים סולארים. גם הם עוד לא משהו שניתן להשתמש בו ביומיום. ולאופנועים, כמובן, זה פחות ישים בגלל מחסור בשטח.
גנרטור זה בעצם מנוע בערה פנימית.
רוצה כזה? קנה אופנוע רגיל. או רכב היברידי.
.....
כל שאר הרעיונות הם בסופו של דבר בזבוז אנרגיה.
מתחיל להיות מעניין..
לא התכוונתי גנרטור בעירה פנימית ממש אלא משהו חשמלי..
לגבי הגלגל אינרציה - השקעת האנרגיה בהם (לפחות במה שראיתי) היא התחלתית, אח"כ זה מחזיר את עצמו ע"י הטעינה שנוצרת.. לא ?
כמו המצבר ברכב, אתה משתמש במצבר לסטרטר בהתחלה ואח"כ האלטרנטור טוען חזרה את המצבר..
אני מבין שיש איבוד אנרגיה גדול, אבל כ"כ גדול שהכל הולך לאיבוד ? אין איזה 30% רווח ?
אין רווח.
אם היה רווח היית פותר את בעייה האנרגיה העולמית. תחשוב על מכשיר שפולט יותר אנרגיה מזאת המושקעת בו (עזוב עניין של להוסיף מנוע חיצוני לטעינה).
האלטרנטור ברכב מסתובב מכוח המנוע שמונע ע"י דלק. האנרגיה הזאת (מינוס מה שהולך לאיבוד בדרך, בעיקר בצורת חום), היא אנרגיה שאצורה בדלק עצמו.
לא חסר כוחות בשוק שמעוניינים למנוע מפיתוח של אנרגיה כזו.. להרבה אנשים אנרגיה כזו תמיט עליהם אסון כלכלי..
אבל באופן עקרוני אני מנסה להבין, לא חזק בתחום..
אתה משקיע אנרגיה ראשונית להפעיל את ה"מכונה" והיא כבר ממשיכה מכוח עצמה (שלא היה ללא ההתחלה הראשונית) ומייצרת לך חשמל..
האלטרנטור אולי מונע מכוח המנוע, אבל המנוע התחיל לעבוד ע"י הסטרטר ש"הדליק" את המנוע.
קח למשל את הסרטון הזה - אפשר ליצור מצב שה"מכונה" שהוא בנה לא תפסיק לעבוד ותייצר חשמל ללא הפסקה.. אז אותו רעיון רק בגדול יותר, שמייצר יותר זרם..
ג€‹https://youtu.be/g3oXvy0J4PE
ChocolateFigure
13-11-2018, 15:50
ברור שיש פיתרון, דודי בהודעה מעליי צודק ב-100%, תחשוב על זה שכל העולם הזה (בסדר, המדינה שלנו במקרה המדובר) חי על כסף, וכמה שיותר ממנו, כבר שנים רבות שיש לנו פתרונות מתקדמים להמון דברים, שיכולים להפיק הרבה יותר מהמשאבים שניתנו לנו ע"י אמא אדמה, ביניהם אנרגיה, וזה מתורגם גם לאופנועים, ולכן הסיכוי שאופנועים חשמליים באמת ישתלטו, כמו שהם אמורים לעשות בצדק, הוא קלוש ושואף ל-0, ואנחנו נמשיך בדרכנו שלנו, יאמי, זיהום סביבתי! =)
ד.א - לא, אני לא חסיד של איכות הסביבה, אני יודע שהיא אבודה.
Dresdner
19-11-2018, 21:44
לא חסר כוחות בשוק שמעוניינים למנוע מפיתוח של אנרגיה כזו.. להרבה אנשים אנרגיה כזו תמיט עליהם אסון כלכלי..
אבל באופן עקרוני אני מנסה להבין, לא חזק בתחום..
אתה משקיע אנרגיה ראשונית להפעיל את ה"מכונה" והיא כבר ממשיכה מכוח עצמה (שלא היה ללא ההתחלה הראשונית) ומייצרת לך חשמל..
האלטרנטור אולי מונע מכוח המנוע, אבל המנוע התחיל לעבוד ע"י הסטרטר ש"הדליק" את המנוע.
קח למשל את הסרטון הזה - אפשר ליצור מצב שה"מכונה" שהוא בנה לא תפסיק לעבוד ותייצר חשמל ללא הפסקה.. אז אותו רעיון רק בגדול יותר, שמייצר יותר זרם..
ג€‹https://youtu.be/g3oXvy0J4PE
הסירטון לא נפתח לי אבל מה שאתה מתאר נוגד את חוקי הפיזיקה לכן מבלי לראות את הסירטון אפשר לקבוע שהוא פייק.
בזמנו היה גם מי שהראה איך הוא מפעיל את הרכב שלו בעזרת מים שאותם הוא הופך למימן בתוך הרכב, בגדול אפשר להניע רכב עם מימן אבל אי אפשר לייצר תוך כדי נסיעה מספיק מימן ממים צריך כלי קיבול.
היו ויש הרבה פתרונות לאנרגיה ירוקה שבמעבדה היו נראים מבטיחים אבל מיחוץ למעבדה כשלו כישלון חרוץ וזה למה אתה שומע על איזה טכנולוגיה מתקדמת ואז היא נעלמת
NAOR2207
19-11-2018, 23:03
וואו.
קסד היה מתמוגג מנחת אם הוא היה קורא את הדיון הזה.
מחד דודיבו. מגלה באלפיים שמונה עשרה למניינם את הפרפטום מובילה
https://media.giphy.com/media/l41m3e5ImQKNg12Q8/giphy.gif
מאידך טסלה.
לא אילון מאסק טסלה אלא ניקולא.
ניקולא טסלה.
אם קסד היה קורא את זה אני מניח שהיה לו מה לתרום לדיון.
מחד דודיבו. מגלה באלפיים שמונה עשרה למניינם את הפרפטום מובילה
לא מתיימר לדעת הכל, לא הכרתי את המושג - תודה..
אבל כן - על פניו לא מצליח להבין למה לא אפשרי לייצר אנרגיה אנסופית..
JohnnyDough
20-11-2018, 21:18
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A8_ %D7%94%D7%90%D7%A0%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%94
אי אפשר לייצר אנרגיה בכלל... אפשר רק להמיר אותה מצורה אחת לצורה אחרת כשבסופו של דבר היא בורחת מכאן למחוזות רחוקים.
הרוב המוחלט של האנרגיה שמניעה את החיים על פני כדור הארץ מגיע מהשמש כששם אטומים של מימן עוברים היתוך גרעיני והופכים להליום. בתהליך הזה נפלטת המון קרינה אלקטרומגנטית שמוקרנת לכל הכיוונים. חלק קטנטן ממנה פוגע בכדור הארץ, מחמם לנו את הכוכב ומתדלק את תהליך הפוטוסינטזה בצמחים.
בזכות זה אנחנו לא קופאים מקור. בזכות זה יש לנו אוכל. בזכות זה יש לנו גז, נפט ופחם באדמה שנותנים לנו חשמל ודלק לאופנועים.
בסופו של דבר האנרגיה שלנו תגמר. המימן בשמש יכלה ומה שלא יהיה כאן ילך קאפוט.
NAOR2207
21-11-2018, 00:24
בכיף.
אני שמח שלא לקחת את זה למקום של עלבון.
אגב, שמתי את התמונה של טוויטי לא במקרה. אני לא יודע אם אתה מכיר את הציפור השותה (https://www.youtube.com/watch?v=UCKC-QVcVn0) (אתה לא אמור להכיר. זה לא מהדור שלך)
בנוסף אני שוב ממליץ לך לקרוא/לחקור על ניקולא טסלה.
מעבר לסירטוני הטיוב הצועקים קונספירציה, מה שהוא אמר/טען (אם אני זוכר נכון. אל תתפוס אותי במילה) שאת האנרגיה הוא שואב ממספר טבעות המקיפות את כדוה"א (במרחק שונה ממנו)
לא המשכתי להתעמק בזה. עומק מאורת הארנב הדאיג אותי. (וגם היו לי חיים כמו שכ"ד לשלם וכ'ו)
אולם אינטואיטיבית אני אישית סבור שגם הטבעות הנ"ל אינן אינסופיות.
אם עיתותיך בידך אתה מוזמן להמשיך לחקור. אולי אתה תלמד אותי משהו.
רק היזהר גם אתה ממאורת הארנב, אחרת תגיע לקונספירציות של חייזרים וסיינטולוגים.
(יצא לי קצת עוף. סליחה מהמנהל)
אל תשכח את המעבדה שהמציאה סוללה שטוענת את עצמה אבל לפני שהם יצאו עם התגלית שלהם היה פיצוץ מוזר...
Dresdner
21-11-2018, 10:03
אל תשכח את המעבדה שהמציאה סוללה שטוענת את עצמה אבל לפני שהם יצאו עם התגלית שלהם היה פיצוץ מוזר...
ידע במוח האנשים אי אפשר למחוק, אם באמת היה שם המצאת המאה פיצוץ מסתורי לא היה עוצר אותם, בנוסף היום אם אתה ממציא משהוא אתה רושם אותו כפטנט ואז כולם רואים על מה אתה עובד.
בכיף.
אני שמח שלא לקחת את זה למקום של עלבון.
אגב, שמתי את התמונה של טוויטי לא במקרה. אני לא יודע אם אתה מכיר את הציפור השותה (https://www.youtube.com/watch?v=UCKC-QVcVn0) (אתה לא אמור להכיר. זה לא מהדור שלך)
מכיר את הציפור השותה, לא עד כדי כך צעיר..
נקרא לגבי הטסלה הזה, למרות שזה נראה לי לא הכיוון בכלל..
אני לא חוקר בכיוון של מכונה ששואבת כוח ממקור אנרגיה כלשהו, אלא מכונה שמצליחה לייצר לעצמה (ואולי קצת ספייר) אנרגיה אינסופית..
היוטיוב מלא סרטונים של מכונות "
פרפטום מובייל", שזה לכאורה מכונה שלא תיעצר לעולם, ממילא תמיד היא יכולה לייצר אנרגיה, ללא הפסקה.
עוד לא מצאתי סיבה (לוגית, לא על בסיס אמירות של.. גם אם הוא היה פי כמה וכמה חכם ממני..) למה זה לא יתכן..
טוב, נמשיך לחפש.
Dresdner
21-11-2018, 12:31
אני לא חוקר בכיוון של מכונה ששואבת כוח ממקור אנרגיה כלשהו, אלא מכונה שמצליחה לייצר לעצמה (ואולי קצת ספייר) אנרגיה אינסופית..
פרפטום מובייל", שזה לכאורה מכונה שלא תיעצר לעולם, ממילא תמיד היא יכולה לייצר אנרגיה, ללא הפסקה.
עוד לא מצאתי סיבה (לוגית, לא על בסיס אמירות של.. גם אם הוא היה פי כמה וכמה חכם ממני..) למה זה לא יתכן..
טוב, נמשיך לחפש.
אם איך שזה נראה אתה בדרך להיות חבר בflat earth, גם הם טוענים שלא מצאו הוכחות לוגיות והאמת הם מאד משכנעים.
בדיוק שניה וחצי לפני שהמדען הראשי בא לרשום את ההמצאה,בום!
פיצוץ.
ועכשיו ברצינות, דודי- טוב מאוד שאתה מתעניין.
אני יכול להמליץ לך לצפות בסירטונים של אלקטרובום
https://www.youtube.com/channel/UCJ0-OtVpF0wOKEqT2Z1HEtA
הוא מסביר שם על אנרגיה אינסופית ועל מושגים בסיסיים בחשמל, כיף מאוד לצפות בסרטונים שלו.
הבחור מהנדס מצויין והוא מעביר את המידע בדרך מעניינת וגם מתחשמל תוך כדי.
JohnnyDough
21-11-2018, 15:34
טוב, נמשיך לחפש.
אני מרגיש שקוף...
עזוב את ניקולה טסלה. הוא התעסק בחשמל ובעיקר במגנטיות - לא הכיוון שאתה מחפש.
ושוב, אי אפשר לייצר אנרגיה. אפשר רק לקחת אנרגיה קיימת מסוג אחד ולהמיר אותה לאנרגיה קיימת מסוג אחר. מרגיש שזה לא אינטואיטיבי? מכיר מכונות שמייצרות אינסוף חומר כלשהו? למה זה בלתי אפשרי?
אני מרגיש שקוף...
אני מכיר את החוק הזה בפיסיקה.. ואני יודע שאפשר לגלגל אנרגיה לכל מיני צורות וכו', אני חושב לנסות להטיל בו ספק..
אולי לא הבנת את השאלה שלי.
מכונות
פרפטום מובייל (מזל שיש לזה שם ולא צריך כל פעם להסביר מה זה במשפט אינסופי.. תודה NAOR :thumbsup:
) מסתובבת כל הזמן ולא נעצרת.
התנועה הסיבובית הזו יכולה לייצר אנרגיה (חשמלית ?), וכשהמכונה הזו לא נעצרת, גם ייצור האנרגיה לא נעצר = אנרגיה אינסופית..
איפה הטעות פה ? (או שאין טעות ואני צודק - פחות סביר, אם כי יתכן)
מקווה שזה מספיק ברור..
JohnnyDough
21-11-2018, 17:05
ברגע שאתה מנסה לקחת חלק מהאנרגיה של מערכת ולהמיר אותה לסוג אחר, האנרגיה של המערכת המקורית תרד. אם יש לך משהו שמסתובב ואתה מוציא ממנו אנרגיה אז הוא יסתובב פחות מהר ובסוף יעצר.
בתור ילד, יצא לך אולי לנסוע על אופניים עם פנס שמופעל בדינמו מהסיבוב של הגלגל? לחילופין, יצא לך פעם לנסוע במכונית חשמלית/היברידית? נסיעה באופניים עם דינאמו היתה מבאסת בטירוף כי היא הפעילה התנגדות שמחייבת דיווש חזק יותר. למכוניות חשמליות יש קטע שכשאתה בא לעצור, הן משתמשות במנוע החשמלי כגנרטור לצורך טעינת הסוללה. זה נקרא "בלימה רגנטיבית" משום שהתהליך הזה בולם את הרכב.
הירח מסתובב סביב כדור הארץ משום שאין שום דבר שמפריע לו והוא שומר על האנרגיה שלו קבועה.
אם תחבר עליו מגנטים ותשתמש בשדה המגנטי שנוצר על ידי המגנטים האלה בשביל להפיק חשמל מסלילים על כדור הארץ, התוצאה תהיה שמהירות הסיבוב שלו תקטן והירח יתקרב לכדור הארץ עד לשלב שבו...
הבנתי.
אז לטענתך, המטען הזה (בסרטון שצרפתי) שמטעין את הטלפון יעצור מתישהו בגלל שהוא "מבזבז" מהאנרגיה שלו לטעינה..
מעניין לבדוק את זה, ננסה לבנות כזה.
כי על פניו זה נראה שהוא לא יעצור לעולם.. (לא רק בדוגמה של המטען, בעוד הרבה מקרים של מכונות כאלה מרכיבים אחרים)
JohnnyDough
21-11-2018, 18:03
כמו שכבר נאמר, הקישור לסרטון לא עובד ולכן אין לי מושג על מה מדובר אבל אין פיזיקה אחרת ועוד לא נולד האדם ששבר את חוק שימור האנרגיה.
מעניין,
באפליקציה עובד לי..
ככה עובד ?
https://youtu.be/g3oXvy0J4PE
Sent from my iPhone using Tapatalk
JohnnyDough
21-11-2018, 23:41
:thumbsup:
זה מבדר אבל מזויף. בתגובות אנשים טוענים שהמנוע הגדול/גנרטור הוא לא באמת מנוע ובפנים יש סוללה. זה כנראה נכון.
הסרטון הזה ערוך מאוד וניכר שהיתה פה סדרה ארוכה מאוד של בעיות ואלתורים עד שהם הצליחו לצלם את מה שהם רצו:
קודם כל אפשר לראות שבין השלב שבו הם חיברו את המנוע לסוללת 9V והשלב שבו הם הלחימו את המנוע, הם פתחו אותו ולא טרחו לסגור:
6967
בנוסף, שים לב למחזיקי הגומיה הלבנים שפתאום הופיעו עליהם סימונים בטושים (דקה 0:59 מול 1:32), החיתוך המיותר של החוט השחור וההלחמה המוזרה שלו לגוף המנוע (דקה 1:20), שלא לדבר על חוט הנחושת שמשתרבב לו בדקה 1:20 מחוץ למגרעת הנעילה (אותו איזור שסימנתי בתמונה) וכנראה משמש אותם לסגור מעגל ולהפעיל את המערכת בדקה 1:33 (שים לב לאצבע ש"לוחצת" בנקודה הזו בדיוק כאשר המנוע מתחיל לפעול).
טוב...
ומה לגבי המטען עם המגנטים על המאוורר ?
JohnnyDough
22-11-2018, 11:03
שם הם אפילו לא טרחו לעשות הצגה ולהראות את המערכת מכל הכיוונים.
בגדול אתה תקבל את מה שהם מקבלים ב7:28. ב7:30 הם מחברים למאוורר מקור מתח והוא טס בלי קשר למגנטים האלה.
ב7:47 אפשר בכלל לראות איך המאוורר מתניע לפני שהם מספיקים לקרב את המגנטים :rotfl:
NAOR2207
22-11-2018, 21:24
טוב...
ומה לגבי המטען עם המגנטים על המאוורר ?
ומה לגבי מינכאהוזן ?
http://wordsmith.org/words/images/bootstrap_large.jpg
https://he.wikipedia.org/wiki/Bootstrapping
מכונות
פרפטום מובייל (מזל שיש לזה שם ולא צריך כל פעם להסביר מה זה במשפט אינסופי.. תודה NAOR
:thumbsup:
) מסתובבת כל הזמן ולא נעצרת.
התנועה הסיבובית הזו יכולה לייצר אנרגיה (חשמלית ?), וכשהמכונה הזו לא נעצרת, גם ייצור האנרגיה לא נעצר = אנרגיה אינסופית..
איפה הטעות פה ? (או שאין טעות ואני צודק - פחות סביר, אם כי יתכן)
מקווה שזה מספיק ברור..
פרפטום מובילה זה מונח היפוטתי. אין חיה כזאת, גם אם ביוטיוב טוענים אחרת.
אין מערכת בעולם שתייצר יותר אנרגיה ממה שהושקע בה. מעבר לזה, הרוב המוחלט של האנרגיה שאנו צורכים מקורה הישיר הוא בצורת מנועי חום תרמודינמיים- בין אם ברכב או בחשמל המיוצר בתחנות כוח. במנועים אלו, אפילו באופן תיאורטי/ אידיאלי אי אפשר להגיע לנצילות של 100%- חפש בגוגל מנוע קרנו. ואתה מחפש מכונה שתיתן יותר ממאה אחוזי נצילות להזכירך.
באחת ההודעות מעליי הוזכר הירח בתור דוגמא למערכת שמתמידה במצבה מאחר שלא יוצאת ממנה אנרגיה, ואם תצא ממנה אנרגיה התנועה תדעך. אני אחזק ואגיד שאפילו הירח מאבד אנרגיה דרך גלי כבידה- למעשה בתהליך איטי מכדי שנמדוד אותו הוא מתקרב אל כדור הארץ, ויום אחד יתנגש, או יקרוס אליו. קיומם של גלי הכבידה נובע מתורת היחסות הכללית של איינשטיין, קשה מאוד למדוד אותם, אבל בשנים האחרונות יש מיזמים אחדים שטוענים שהצליחו.
JohnnyDough
23-11-2018, 18:52
אנחנו מפליגים רחוק רחוק מהנושא ואתה מבהיל אנשים לחינם:tomato2:
למיטב ידיעתי הירח דווקא מתרחק מכדור הארץ - תולדה של איזו דינמיקה קצת מטורללת שמערבת בין מחזור הגאות באוקינוסים (תוצאה של כבידת הירח), החיכוך של מי הים עם קליפת כדור הארץ ומעבר של אנרגיה מקצב הסיבוב של כדור הארץ (סביב צירו) לירח. היממה על כדור הארץ הולכת ומתארכת והירח בורח. בכל מקרה, מדובר בתהליכים בקבועי זמן של מיליארדי שנים שכנראה לא צפויים להבשיל לשום דבר מהותי לפני שהשמש תבלע את הכדור.
לעניין המדידות של גלי הכבידה, יצא לי לשבת לפני שנתיים בהרצאה של החבר'ה מLIGO שתיארה את המדידות שלהם. זה בהחלט היה נראה חביב.
Tribalmistyc2
23-11-2018, 21:07
פרפטום מובילה זה מונח היפוטתי. אין חיה כזאת, גם אם ביוטיוב טוענים אחרת.
אין מערכת בעולם שתייצר יותר אנרגיה ממה שהושקע בה. מעבר לזה, הרוב המוחלט של האנרגיה שאנו צורכים מקורה הישיר הוא בצורת מנועי חום תרמודינמיים- בין אם ברכב או בחשמל המיוצר בתחנות כוח. במנועים אלו, אפילו באופן תיאורטי/ אידיאלי אי אפשר להגיע לנצילות של 100%- חפש בגוגל מנוע קרנו. ואתה מחפש מכונה שתיתן יותר ממאה אחוזי נצילות להזכירך.
באחת ההודעות מעליי הוזכר הירח בתור דוגמא למערכת שמתמידה במצבה מאחר שלא יוצאת ממנה אנרגיה, ואם תצא ממנה אנרגיה התנועה תדעך. אני אחזק ואגיד שאפילו הירח מאבד אנרגיה דרך גלי כבידה- למעשה בתהליך איטי מכדי שנמדוד אותו הוא מתקרב אל כדור הארץ, ויום אחד יתנגש, או יקרוס אליו. קיומם של גלי הכבידה נובע מתורת היחסות הכללית של איינשטיין, קשה מאוד למדוד אותם, אבל בשנים האחרונות יש מיזמים אחדים שטוענים שהצליחו.
אמנם ביוטיוב אפשר להראות מה שרוצים אבל הסרטון הזה דיי מציאותי (אשמח לדעת אם מישהו מכיר אחרת)
https://www.youtube.com/watch?v=oEkK87m-2B8
Reidar Finsrud
JohnnyDough
24-11-2018, 00:47
https://www.quora.com/What-happened-to-Reidar-Finsruds-perpetual-motion-machine
Dresdner
24-11-2018, 09:48
https://www.quora.com/What-happened-to-Reidar-Finsruds-perpetual-motion-machine
בנוסף כמו שגם כתוב בתגובות ביו טיוב, אף מכשיר עם מגנט יכול להחשב כפרפטום מובייל כי מגנט שווה ערך לבטריה, בסוף גם הוא יחלש.
האדם שבנה את המכונה הזאת הוא פסל ואמן והמכונה בעצם אמורה להיות סוג של אומנות.
NAOR2207
24-11-2018, 10:34
רק לחדד.
פרפטום מובילה היא מכונה המייצרת אנרגיה כדי להניע את עצמה כדי ליצור אנרגיה.
כל המכונות אשר הובאו כאן כולן (אלו שלא פייק) נבנו בדיוק מכאני ובצורה כזו שהאנרגיה ה"הולכת לאיבוד" הינה אפסית (חיכוך לדומה)
כך שלמוקסמים ממנה היא תראה כאילו היא מניעה את עצמה.
באותה מידה ניתן להציג להם מטוטלת בריק.
דודי כאן מדבר בדיון לא על מכונה המייצרת אנרגיה רק כדי להניע את עצמה - אלא על מכונה כזו שניתן *להפיק* ממנה אנרגיה.
שזו אופרה אחרת.
Dresdner
24-11-2018, 11:26
רק לחדד.
פרפטום מובילה היא מכונה המייצרת אנרגיה כדי להניע את עצמה כדי ליצור אנרגיה.
כל המכונות אשר הובאו כאן כולן (אלו שלא פייק) נבנו בדיוק מכאני ובצורה כזו שהאנרגיה ה"הולכת לאיבוד" הינה אפסית (חיכוך לדומה)
כך שלמוקסמים ממנה היא תראה כאילו היא מניעה את עצמה.
באותה מידה ניתן להציג להם מטוטלת בריק.
דודי כאן מדבר בדיון לא על מכונה המייצרת אנרגיה רק כדי להניע את עצמה - אלא על מכונה כזו שניתן *להפיק* ממנה אנרגיה.
שזו אופרה אחרת.
אין מכונה כזאת שהיא לא פייק, יש כאלו שקרובות מאד אבל אף אחת לא מדגימה אנרגיה אינסופית.
בגדול אם זה עושה רעש זה "מבזבז" אנרגיה כי רעש הוא תוצר של חיכוח וחיכוח הוא איבוד אנרגיה
NAOR2207
24-11-2018, 11:39
אין מכונה כזאת שהיא לא פייק, יש כאלו שקרובות מאד אבל אף אחת לא מדגימה אנרגיה אינסופית.
בגדול אם זה עושה רעש זה "מבזבז" אנרגיה כי רעש הוא תוצר של חיכוח וחיכוח הוא איבוד אנרגיה
אני לא מצליח להבין ממה שכתבת שום דבר אחר מלבד לחזור על (חלק מ) הדברים שכתבתי :)
Tribalmistyc2
24-11-2018, 11:43
בנוסף כמו שגם כתוב בתגובות ביו טיוב, אף מכשיר עם מגנט יכול להחשב כפרפטום מובייל כי מגנט שווה ערך לבטריה, בסוף גם הוא יחלש.
האדם שבנה את המכונה הזאת הוא פסל ואמן והמכונה בעצם אמורה להיות סוג של אומנות.
אורח חיים של מגנט לא שווה ערך לבטריה.
מגנט נוצר בצורה טבעית.
באותה נימה אפשר להגיד שגם השמש תיחלש בבוא הזמן.
אבל ביחס לחיים של האדם זה זמן אינסופי
Dresdner
24-11-2018, 12:26
אורח חיים של מגנט לא שווה ערך לבטריה.
מגנט נוצר בצורה טבעית.
באותה נימה אפשר להגיד שגם השמש תיחלש בבוא הזמן.
אבל ביחס לחיים של האדם זה זמן אינסופי
אם מגנט יושב בתוך קופסא בטפרטורת החדר אז כן אבל אם יש שני מגנטים שמשפיעים אחד
על השני זה מחליש אותם כבר בתקופת חייך
אם מגנט יושב בתוך קופסא בטפרטורת החדר אז כן אבל אם יש שני מגנטים שמשפיעים אחד
על השני זה מחליש אותם כבר בתקופת חייך
אוקי, נגיד והמכונות שביוטיוב הם "אשליה", והאנרגיה תיגמר מתישהו והם יעצרו.
מה לגבי המאוורר שפועל על ניגוד מגנטים (מהסרטון שהבאתי - גם אם הוא ערוך, אני מאמין שאפשרי לעשות כזה אמיתי) ?
גם אם דרזדנר טוען שהמגנט יגמר מתיישהו, עדיין זה יקח זמן ובכל הזמן הזה ייצרתי אנרגיה מ"אפס" (החזרתי את ההשקעה והרווחתי עוד..)
אז פעם בכמה שנים נחליף מכונה וניסע עוד אלפי קילומטרים :thumbsup:
JohnnyDough
25-11-2018, 14:59
מציע לך לנסות ולבנות כזה כי הדבר לא יניח את דעתך עד שלא תשחק עם זה קצת.
אתה תגלה שהמנוע/מאוורר שלך "ינעל" בנקודה מסוימת על ידי הכוחות המגנטיים.
Dresdner
25-11-2018, 15:27
אוקי, נגיד והמכונות שביוטיוב הם "אשליה", והאנרגיה תיגמר מתישהו והם יעצרו.
מה לגבי המאוורר שפועל על ניגוד מגנטים (מהסרטון שהבאתי - גם אם הוא ערוך, אני מאמין שאפשרי לעשות כזה אמיתי) ?
גם אם דרזדנר טוען שהמגנט יגמר מתיישהו, עדיין זה יקח זמן ובכל הזמן הזה ייצרתי אנרגיה מ"אפס" (החזרתי את ההשקעה והרווחתי עוד..)
אז פעם בכמה שנים נחליף מכונה וניסע עוד אלפי קילומטרים :thumbsup:
קודם כל המגנט לא יגמר אלה יחלש במקצת מה שיביא לעצירת הכדור במכונה שהוצגה כאן.
כמו שכבר אמרו כדי שמערכת כזאת תעבוד כמה שנים על (לדוגמא) אופנוע השרשרת, גלגלי השיניים, המייסבים והצמיגים צריכים להיות כמעט ללא חיכוך.
כדי להבין עד כמה החיכוך גדול תסתכל על ההבדל בנתוני כח הסוס בקראנק ובגלגל האחורי.
כלומר כדי שמערכת תייצר אנרגיה שתניע את עצמה בלופ אינסופי או כזה שלפחות תתן טווח נורמלי המערכת צריכה ליצר יותר אנרגיה משיוון וזה נוגד את חוקי הפיזיקה.
דרזדנר, זה נכון אם אני מחבר את המכונה לשרשרת/קראנק וכד' אז אני חייב להשתוות באנרגיה ואף יותר,
אבל אם אני מחבר אותה למצבר (או לשורת סוללות כמו ב-זירו), ככה שההתנגדות של החלקים באופנוע לא משפיעים, וכל האופנוע עובד דרך הסוללות,
אז אני יוצר מצב שאני כל הזמן טוען את הסוללות, והסוללות מניעות את האופנוע, משמע -> טווח רכיבה ארוך מאוד.. (זה מה שאני מנסה להגיע, למצב שהאופנוע לא צריך טעינה לעולם חוץ מהטעינה שהוא מקבל במהלך הנסיעה..)
למעשה - היום כבר מייצרים חשמל שטוען את הסוללות במנגנון הבלימה, ואולי גם בסיבוב גלגלים (לא יודע), אבל זה לא מספיק כדי לקבל טווח ארוך. אני רוצה להוסיף עוד מנגנונים כאלו על מנת לקבל את המטרה..
mudale222
25-11-2018, 18:24
נראה לי שאתה מפספס את חוק שימור האנרגיה.
בשביל שרכב ייסע ללא טעינה אתה צריך שהאנרגיה שאתה שורף גם תזיז את הרכב וגם תוכל לצבור אותה בחזרה ב100% בשביל להמשיך להזיז את הרכב..
אתה מבין למה זה קצת בעיה??
בלימה רגנרטיבית עובדת על זה שכשאנחנו רוצים לעצור זאת בעצם אנרגיה שאפשר לנצל לטובתנו, כשאנחנו נוסעים בלימה רנגרטיבית פשוט תאט אותנו ותתן לנו פחות אנרגיה ממה שאנחנו מוציאם בשביל להמשיך לנסוע.
ואגב בלימה רגנטיבית מצליחה במקרה הטוב בקושי להגדיל את הטווח ב5-15%.
יש לך גם טעות שאתה חושב שבגלל שזה רכב חשמלי אין אובדן של אנרגיה.
המנוע פועל ב85-90% יעילות ולא ב100%, בנוסף יש גם אובדן אנרגיה בחוטים\כבלים\בקר וכו' שמתחממים.
הכוח עדיין עובד מהמנוע לגלגל דרך שרשרת וגם שם יש אובדן קטן.
מהתנועה הסיבובית של הגלגל לא מצאו שום דרך להפיק אנרגיה בכמות משמעותית (דינמו של פעם בקושי היה מדליק פנס מסכן).
ולכן כל עוד לא ימציאו משהו שישנה דרמטית את כל עולם האנרגיה, אנחנו עדיין נהיה מוגבלים לאנרגיה הראשונית שבסוללות\דלק\מקור כוח שלנו.
Dresdner
25-11-2018, 18:40
דרזדנר, זה נכון אם אני מחבר את המכונה לשרשרת/קראנק וכד' אז אני חייב להשתוות באנרגיה ואף יותר,
אבל אם אני מחבר אותה למצבר (או לשורת סוללות כמו ב-זירו), ככה שההתנגדות של החלקים באופנוע לא משפיעים, וכל האופנוע עובד דרך הסוללות,
אז אני יוצר מצב שאני כל הזמן טוען את הסוללות, והסוללות מניעות את האופנוע, משמע -> טווח רכיבה ארוך מאוד.. (זה מה שאני מנסה להגיע, למצב שהאופנוע לא צריך טעינה לעולם חוץ מהטעינה שהוא מקבל במהלך הנסיעה..)
למעשה - היום כבר מייצרים חשמל שטוען את הסוללות במנגנון הבלימה, ואולי גם בסיבוב גלגלים (לא יודע), אבל זה לא מספיק כדי לקבל טווח ארוך. אני רוצה להוסיף עוד מנגנונים כאלו על מנת לקבל את המטרה..
היצרנים עובדים על זה כל הזמן וכרגע זה מה יש, אין מכונות קסם שמתפוצצות דקה לפני שעומדים להציג אותה או שמישהוא שילם הרבה כסף כדי להשתיק אותם.
יש הרבה איבוד אנרגיה באופנוע, הטענת המצבר בבלימה זה בדיחה שמסתכלים באחוזים על הגדלת הטווח, צריך טכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת ממה שיש היום.
מודלה, אני מכיר את החוק. אני מנסה להבין אם הוא "עדיין תקף" בימינו, או שהתפתחות טכנולוגית יכולה "לנפץ" אותו..
אני לא מתכוון למחזר את האנרגיה שדחפה את האופנוע חזרה כדי שתדף שוב, אלא ליצור מנגנון שכל הזמן יטעין את הסוללות, והסוללות כבר יעשו את מה שהן יודעות היום לעשות.. שום מיחזור..
וגם לא אמרתי שאין איבוד אנרגיה, ברור לי שיש.. חיכוך/חום ועוד כל מיני צורות, ברור..
אז אם כרגע למשל הסוללות מספיקות לטווח של 200 ק"מ (אחרי כל איבוד האנרגיה), אם נטעין אותן תוך כדי נסיעה נגיע ל-400/4,000/400,000 ק"מ ?!
בלימה רגנטיבית מוסיפה 5%, ועוד מנגנון שיוסיף 5% וכו' עד שנקבל טווח משמעותי (אינסופי יחסית ?)
דרזדנר, אני בטוח שעל זה עובדים טובי המוחות בתעשיה הזו, אני רק מנסה להבין למה לא עושים שימוש ב"ייצור" אנרגיה מהסוג שאני מדבר עליו.. כאילו שהם "מקובעים מחשבתית" לחשוב בכיוון מסוים, כאשר יש דרך אחרת (יש ? לא יודע, על פניו נראה לי שכן)
אגב - אני ממש לא בטוח שבעלי עניין הפוך לא יכולים לעצור את ההמצאות בכיוון, הם יכולים לעכב כמובן אולי לא לנצח..
בכל אופן, תודה חברים, נראה לי שאני צריך לחקור קצת יותר על הפפטרום הזה, ולהבין איפה בדיוק הטעות שלי בהבנה..
ועד אז - נתפרע על מנוע בנזין משובח..
(במיוחד אחרי הפרסום של ההארלי החשמלי החדש - רעש החשמל עשה לי רע.. ממש כמו רכב עם בלמים גמורים שצורבים לך את הנשמה..)
אני אחסוך לך שלוש שנים של לימודי פיסיקה.
נכון להיום,
אף אחד לא הצליח לייצר שום דבר שאפילו קרוב למה שאתה רוצה לעשות. אז או שתקרא קצת חומר ותבין למה, או שתאמין לנו.
הדבר שהכי קרוב למה שאתה מדבר עליו, הוא לחסוך באנרגיה שהולכת לאיבוד בצורת חום (למשל בבלימה, ובאופנוע זה לא ממש יעיל בגלל משקלו הנמוך). בתחנות כוח סופר מתוחכמות, מנצלים כל ג'אול של חום נפלט כדי לחמם חימום מקדים של המים שהופכים לקיטור, ועושים על הקיטור הנפלט מעגל שני ושלישי. וגם אז היעילות לא משהו.
רוצה לייצר אנרגיה? שים טורבינת רוח שעובדת על רוחות צד וסע רק בימים עם רוח ב90° לכיוון הנסיעה שלך.
או שתחבר פנלים סולאריים. כל מה שהוא מקור אנרגיה שלר מגיע במקור מהסוללות שלך.
אה,
ותחליף את כל המיסבים באופנוע לכאלו עם מינימום חיכוך (יעלה כמו עוד אופנוע, לפחות). זה לבד יגדיל לך את היעילותבהמון.
בנוסף,
בנה חופה בצורה של טיפה מסביב לכל האופנוע. כי גרר הוא אחד הכוחות הכי בזבזנים שאתה מתמודד איתם.
NAOR2207
25-11-2018, 21:29
או שישב על ריאקטור גרעיני.
אומרים שזו האנרגיה הכי ירוקה.
האמת?
אם דביל כמו קיאנו ריבס יכול, אז למה לא אנחנו?
https://youtu.be/XmqvTVuOzgA
אז או שתקרא קצת חומר ותבין למה, או שתאמין לנו.
...
או שתחבר פנלים סולאריים.
אחי, זה לא שאני לא מאמין למישהו, רק מנסה לחשוב קצת אחרת..
לגבי פנלים סולאריים - אני מניח שזה עניין של זמן עד שכל הפיירינג של האופנוע יהיה פנל סולארי, כדי לנצל את השטח כמה שאפשר..
Dresdner
26-11-2018, 13:41
אחי, זה לא שאני לא מאמין למישהו, רק מנסה לחשוב קצת אחרת..
לגבי פנלים סולאריים - אני מניח שזה עניין של זמן עד שכל הפיירינג של האופנוע יהיה פנל סולארי, כדי לנצל את השטח כמה שאפשר..
רק שהפריג פונה לכיוון הלא נכון אם רוצים לנצל את השמש עד הסוף בנוסף הניצולת של פנל סולארי עומדת היום על 15% שזה לא מתקרב למה שמנוע חשמלי צורך.
אם יגיעו לניצולת של 90% ומעלה פאנלים סולארים יוכלו לתרום להגדלת הטווח של רכב חשמלי ביום בהיר
NAOR2207
26-11-2018, 22:25
יפה.
אז עברנו מלדבר על טבעות עלומות המקיפות את הגלובוס - להתמרת אנרגיה.
לא עוד אנרגיה יש מאין אלא התמרה.
אפילו הוזכרה המילה "ניצולת". שזה נחמד. כי זה מוביל אותנו בדיוק חזרה לנושא הפורום - חשמל.
כאילו, הניצולת של המנוע החשמלי גדולה במאות אחוזים ממנוע הבעירה הפנימית אבל ...
מה מילא את אותם מצברים? מה הניע את תחנת הכח הקרובה לביתך?
כמה פחם/דיזל נשרף כדי להניע את הטורבינות? כמה אנרגיה הלכה לאיבוד בשנאים וקווי המתח?
סתפא ננה היתה אומרת - חשמל לא גדל על העצים.
גם לא על המדפים במכולת.
mudale222
27-11-2018, 01:12
יפה.
מה מילא את אותם מצברים? מה הניע את תחנת הכח הקרובה לביתך?
כמה פחם/דיזל נשרף כדי להניע את הטורבינות? כמה אנרגיה הלכה לאיבוד בשנאים וקווי המתח?
סתפא ננה היתה אומרת - חשמל לא גדל על העצים.
גם לא על המדפים במכולת.
הרבה מהתחנות עוברות לגז טבעי. האובדן של האנרגיה בקווי מתח ובשנאים הוא אפסי לעומת ה50-80% של מנוע בעירה פנימית.
NAOR2207
28-11-2018, 22:56
הרבה מהתחנות עוברות לגז טבעי.
האובדן של האנרגיה בקווי מתח ובשנאים הוא אפסי לעומת ה50-80% של מנוע בעירה פנימית.
יותר בכיוון של 10%~ רק על קווי המתח.
וגז טבעי אתה אומר... מה הניצולת של טורבינה כזו, בדקת?
הנה מודל'ה, בדקתי בשבילך -
https://blog.schneider-electric.com/energy-management-energy-efficiency/2013/03/25/how-big-are-power-line-losses/
This must not be mixed up with the efficiency of power plants like nuclear, coal-fired or natural gas turbine. These technologies are based on a thermodynamic cycle, which efficiency is in the order of 35%. This means that the combustion of coal, for example, will produce heat, which will be converted into mechanical energy and then into electricity.
או אם קל לך יותר במצוייר -
Lost in transmission (http://insideenergy.org/2015/11/06/lost-in-transmission-how-much-electricity-disappears-between-a-power-plant-and-your-plug/)
https://www.youtube.com/watch?v=PNh6PO3aM4s
שמחתי לעזור
mudale222
28-11-2018, 23:26
גם 10% זה זניח לעומת 50-80% של מנוע בעירה פנימית. מעבר לזה שאני לא משוכנע שזה נכון הנתון הזה. לא נראה לי שיש מישהו שבאמת יודע בוודאות כמה.
אין לי מושג גם מה הניצולת של גז טבעי אבל זה הרבה פחות משנה כי הוא פשוט לא מזהם כמו דלק.
NAOR2207
29-11-2018, 08:04
אה.
כבודו לא בטוח בנכונות הנתונים אשר הבאתי. אז זה בטח פייק ניוז.
חברים אחלה דיון, שמרו על נימוס בבקשה.
אני חושב שמה שאילון מאסק ואחרים מלמדים אותנו בעידן הזה זה שחשמל לא גדל על העץ, אבל הוא כן גדל על כך משטח חשוף לשמש, ובתחנות ממסר סוללות, ובסוללות ביתיות, וטכנולוגיות V2G וכך האלה.
בישראל לא רואים זאת בגלל מונופול החשמל שיש לחברת חשמל הכושלת, אבל למשל באנגליה אפשר להתחבר לחברות חשמל שמתחייבות לייצר את כולו מאנרגיה מתחדשת, למשל רכש של חשמל שהופק במקומות שונים ע"י פאנלים פוטווולטאים או טורבינות רוח.
mudale222
05-12-2018, 17:43
אפילו בארץ התחילו קצת כ2%:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%9B%D7%95% D7%97_%D7%91%D7%90%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D
Dresdner
06-12-2018, 22:55
חברים אחלה דיון, שמרו על נימוס בבקשה.
אני חושב שמה שאילון מאסק ואחרים מלמדים אותנו בעידן הזה זה שחשמל לא גדל על העץ, אבל הוא כן גדל על כך משטח חשוף לשמש, ובתחנות ממסר סוללות, ובסוללות ביתיות, וטכנולוגיות V2G וכך האלה.
בישראל לא רואים זאת בגלל מונופול החשמל שיש לחברת חשמל הכושלת, אבל למשל באנגליה אפשר להתחבר לחברות חשמל שמתחייבות לייצר את כולו מאנרגיה מתחדשת, למשל רכש של חשמל שהופק במקומות שונים ע"י פאנלים פוטווולטאים או טורבינות רוח.
יש את זה גם בגרמניה וזה התגלה כבלוף, רק את החשבון אתה מקבל מחברה "ירוקה" כביכול.
בישראל לא רואים זאת בגלל מונופול החשמל שיש לחברת חשמל הכושלת
חברת החשמל אכן מונופול ממשלתי, אבל היא לא יותר ״כושלת״ מכל חברה דומה בעולם.
, למשל רכש של חשמל שהופק במקומות שונים ע"י פאנלים פוטווולטאים או טורבינות רוח.
בישראל אנשים מתקינים פאנלים כאלה בעצמם. השיטה האירופית של ״לקנות חשמל ירוק״ היא בלוף חשבונאי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל משפט שנזרק פה זה עוד עולם ונושא שאפשר להקים רק עליו עוד פורום שלם.
אם אתם רוצים להגיב בנושאים אלו לפחות נמקו והביאו מקורות, להגיב בנחרצות חצאי משפטים על נושאים מורכבים זה לא עובד בדיון, אי אפשר ללמוד מכך או להגיב על זה משהו סדור.
כנ"ל התנהלות של חברת חשמל - אנא הבא סימוכין למנהל תקין בחברת חשמל לישראל באופן אבסולוטי וביחס ליצרני חשמל ממשלתיים דומים בעולם.
כנ"ל נושא של ייצור עצמי והתחברות למערכת ההולכה. בישראל אני יכול לייצר את החשמל של עצמי אבל אסור לי לצרוך אותו!
אלו באמת נושאים גדולים וקטונתי מלהיות מומחה אבל יש הרבה מה ללמוד ולהעמיק לפני שיוצאים בהצהרות נחרצות.
Dresdner
12-12-2018, 22:14
כל משפט שנזרק פה זה עוד עולם ונושא שאפשר להקים רק עליו עוד פורום שלם.
אם אתם רוצים להגיב בנושאים אלו לפחות נמקו והביאו מקורות, להגיב בנחרצות חצאי משפטים על נושאים מורכבים זה לא עובד בדיון, אי אפשר ללמוד מכך או להגיב על זה משהו סדור.
כנ"ל התנהלות של חברת חשמל - אנא הבא סימוכין למנהל תקין בחברת חשמל לישראל באופן אבסולוטי וביחס ליצרני חשמל ממשלתיים דומים בעולם.
כנ"ל נושא של ייצור עצמי והתחברות למערכת ההולכה. בישראל אני יכול לייצר את החשמל של עצמי אבל אסור לי לצרוך אותו!
אלו באמת נושאים גדולים וקטונתי מלהיות מומחה אבל יש הרבה מה ללמוד ולהעמיק לפני שיוצאים בהצהרות נחרצות.
https://www.welt.de/wirtschaft/article185321626/Energiewende-Verbraucher-zahlen-Hunderte-Millionen-Euro-fuer-ungenutzten-Oekostrom.html?fbclid=IwAR0m9oNuS_p5rjpYhIHZN-6uMXClBum4y1vfrzf-KfCUBVKatNu5FqjPbcs
זה הזמן ללמוד גרמנית
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft