צפייה בגרסה מלאה : שימון שרשרת בחורף/בגשם
אהלן לכולם,
חורף ראשון עם אופנוע.
האופנוע עומד מכוסה ביום ובלילה.
והשרשרת מוגנת מהגשם.
הבנתי שתדירות השימון בחורף עולה, אך לא הבנתי כמה יותר עולה?
האם כל רכיבה בגשם שוטף מחייבת שימון?
האם כל רכיבה על כביש רטוב ללא גשם או גשם קל מחייבת שימון?
אשמח לתובנתכם וניסיונכם ברכיבה בחורף?
ניר
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
תיאורטית בכל רכיבה בגשם רציני אתה תראה שהצד הפנימי של השרשרת כסוף, כלומר שכבת השמן שתופסת את הלכלוך והיא שחורה נעלמת, זה סימן שצריך לשמן.
אני אישית לא משמן אחרי כל רכיבה בגשם, לדוגמה אם זה שבוע שצפוי להיות גשום, אלא מחכה שיסתיים פרק הגשם.
אני רוכב ביומיום בעיר, אם זה רכיבות ארוכות אז כן הייתי משמן יותר.
TundraOG
19-10-2018, 12:01
אני אישית משמן בחורף כל שבוע כולל לנקות את השרשרת בספריי ייעודי שלא פוגע באו-רינגים לפני זה. או כל שבוע או כל 400-500 ק"מ, מה שבא קודם.
אני אישית משמן בחורף כל שבוע כולל לנקות את השרשרת בספריי ייעודי שלא פוגע באו-רינגים לפני זה. או כל שבוע או כל 400-500 ק"מ, מה שבא קודם.
מנקה שרשרת כל שבוע?
TundraOG
19-10-2018, 16:13
מנקה שרשרת כל שבוע?
חיובי. בעונת הגשם.
בקיץ (כל 11 החודשים האחרים) מנקה כל שבועיים, או כל 500 ק"מ, לפני השימון.
יש הגיון בלנקות כ"כ הרבה את השרשרת?
TundraOG
19-10-2018, 18:30
אסביר לך. אני בן אדם שלרוב תופר הרבה ק"מ (18 אלף בשנה בערך). אני מטייל הרבה. כשאתה רק משמן את השרשרת בתדירות קבועה אתה בעצם מורח שמן על לכלוך שכבר מצטבר לך על השרשרת, שהחיכוך בו מאיץ את הבלאי של השרשרת.
אבל זה אני. אני גם בחורף עובר אחת לשבוע על כל רכיבי המתכת החשופים (בעיקר שלדה) עם WD40 כדי שהאופנוע לא יחליד (גם בשאר השנה עושה את זה אבל פחות) ויש לי סט תכשירים בכמה מאות שקלים להכל מניקוי והברקת פלסטיקה, מסיר ג'יפה מהג'נטים, דגריזר יעודי למנוע (ייעודי לאופנועים) ועוד. הרגלים שהצטברו עוד מהאופנוע הראשון ועם הזמן זה מוכח שזה שומר בצורה מופתית (!) על הכלי.
לדעתי הכי נוח ויעיל לשמן את השרשרת עם שמן 80w90. מורחים טיפה שמן עם מברשת שיניים, מנגבים עודפים והשרשרת מבריקה ומשומנת תמיד. את האופנוע הקודם מכרתי עם 28,000 והשרשרת המקורית היתה במצב חדש.
אסביר לך. אני בן אדם שלרוב תופר הרבה ק"מ (18 אלף בשנה בערך). אני מטייל הרבה. כשאתה רק משמן את השרשרת בתדירות קבועה אתה בעצם מורח שמן על לכלוך שכבר מצטבר לך על השרשרת, שהחיכוך בו מאיץ את הבלאי של השרשרת.
אבל זה אני. אני גם בחורף עובר אחת לשבוע על כל רכיבי המתכת החשופים (בעיקר שלדה) עם WD40 כדי שהאופנוע לא יחליד (גם בשאר השנה עושה את זה אבל פחות) ויש לי סט תכשירים בכמה מאות שקלים להכל מניקוי והברקת פלסטיקה, מסיר ג'יפה מהג'נטים, דגריזר יעודי למנוע (ייעודי לאופנועים) ועוד. הרגלים שהצטברו עוד מהאופנוע הראשון ועם הזמן זה מוכח שזה שומר בצורה מופתית (!) על הכלי.
אני גם ככה בקטע של ה WD40 והתכשירים.
אצלי שרשראות היו מחזיקות מספר דמיוני של ק"מ. הייתי מנקה שרשרת רק אחרי נסיעות בבוץ (דוש).
רק משמן כשצריך (נניח פעם בשבוע שבועיים).
הרבה יותר קריטי לשרשרת מה אתה עושה עם יד ימין.
(לא זה, יא סוטים).
בןהלאמשחיז
21-10-2018, 13:28
אצלי שרשראות היו מחזיקות מספר דמיוני של ק"מ. הייתי מנקה שרשרת רק אחרי נסיעות בבוץ (דוש).
רק משמן כשצריך (נניח פעם בשבוע שבועיים).
הרבה יותר קריטי לשרשרת מה אתה עושה עם יד ימין.
(לא זה, יא סוטים).
ניסיתי לעשות עם השרשרת ויד ימין - יצא רק לכלוך שחור :frustrated:
אבל למה לשמן עם אפשר לשים משמנת אוטומטית ונגמר סיפור.
תודה על התשובות.
ז"א ששימון בחורף דומה לשימון בשאר עונות השנה..?
(כל שבוע או 500 ק"מ מש שבא קודם)
תודה על התשובות.
ז"א ששימון בחורף דומה לשימון בשאר עונות השנה..?
(כל שבוע או 500 ק"מ מש שבא קודם)
או אחרי רכיבה בגשם רציני, למרות שציינתי שאני אישית לא אשמן כל יום אם זה שבוע גשום, אלא אחכה שפרק הגשם יחלוף...
או אחרי רכיבה בגשם רציני, למרות שציינתי שאני אישית לא אשמן כל יום אם זה שבוע גשום, אלא אחכה שפרק הגשם יחלוף...תודה רבה פז.
היות והאופנוע מחנה ברחוב, אני מאמין שאנהג כמוך[emoji4]
תודה רבה פז.
היות והאופנוע מחנה ברחוב, אני מאמין שאנהג כמוך[emoji4]
השרשרת לא תשטף מגשם בעמידה, אבל בכל מקרה תדאג לכסות.
השרשרת לא תשטף מגשם בעמידה, אבל בכל מקרה תדאג לכסות.[emoji3]
HeartWood
23-10-2018, 14:29
השמן יורד מהר יותר מהשרשרת בנסיעה גשומה, פשוט תפעיל הגיון בריא ותסתכל על השרשרת ועל המצב שלה אחרי שהתייבשה מהנסיעה, אם צריך לשמן טיפה כדי למנוע חלודה או או אם השרשרת נראית יבשה לעין אז לך על זה, זה לוקח בדיוק 2 דקות לשמן. אחרי שבוע גשום אם אתה רואה הצטברות של חול ולכלכוך אז רצוי גם לשטוף.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft