התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התאונות האחרונות בכביש 90 - מה הרושם שלכם ?

Mortar
04-11-2018, 19:22
הבוקר תאונה קשה מאוד, ביום שלישי תאונה קשה מאוד... וכו'

עצוב וקשה ואין מה להוסיף, טרגדיה.

אבל אני שומע בימים האחרונים הרבה מאוד טענות על כביש 90, הפקרות, המדינה לא עושה מספיק צריך שני נתיבים עם גדר הפרדה באמצע וכו' וכו'... בלי קשר שזה אחד מהכבישים הארוכים ביותר במדינה, אז סטטיסטית יתרחשו בו יותר תאונות מהכביש הקטן ליד הבית שלכם.

בתור אחד שיורד אחת לכמה זמן לים המלח ולאזור אני חייב להגיד שכן, זה כביש מסוכן. אבל לדעתי הדרישה שכל כביש במדינה יהיה דו נתיבי עם גדר הפרדה באמצע היא מוגזמת.
נראה לי שרמת הנהיגה הנדרשת מהנהג הממוצע בישראל, זה שהוא יהיה מסוגל לנסוע בכביש דו סיטרי בלי הפרדה ולא להתנגש ברכב שבא ממולו סתם ככה.
לפחות לגבי התאונה ביום שלישי, נראה שהיא התרחשה בקטע חדש של הכביש, עם מספיק מקום לעצור בשוליים, עם אספלט חדש ולא בסיבוב מסוכן כלשהו או בקטע בלי ראות, פשוט כביש ישר עם אספלט חדש.

ההרגשה שלי זה שבתקשורת נהנים לחפש אשמים בדמות הכביש, הרצפה עקומה ומי שסלל אותו ואחראי לו ומשרד התחבורה ורשלנות וכו' וכו'.

אזור ים המלח זה מערב פרוע (מזרח אבל שיהיה), אבל אני באופן אישי לא חושב שיש משהו בכביש שהוא מסוכן באופן יוצא דופן או רשלני.

איך אתם הרגשתם בפעמים האחרונות שהסתובבתם שם ?

mudale222
04-11-2018, 19:51
שמע, קשה בכלל לדבר על כל הכביש הזה כמקשה אחת.
זה כביש של איזה 500 ק"מ... בגדול הכביש ברובו די טוב.
ספציפית לגבי התאונות האחרונות שקרו, בשניהם לא היה שום קשר לכביש אלא נטו לנהגים.
בראשונה נהג הג'יפ סטה ישירות לתוך הנתיב השני ייתכן שגם תחת השפעת סמים כלשהם (לפי הפרסומים).
בתאונה השנייה כמעט בדיוק אותו סיפור, נהג המשאית סטה לתוך הנתיב הנגדי ורכב ראשון חמק ימינה ורכב שני שהיה אחריו חמק שמאלה ואז נהג המשאית התעורר וחזר שמאלה והתוצאות ידועות.
לדעתי הכבישים באיזור ים המלח אומנם כוללים לא מעט עיקולים חדים וכו' אבל שום דבר באמת מסוכן לנהג ערני שלא עושה שטויות ונוהג במהירות סבירה.

JohnnyDough
04-11-2018, 20:01
להבנתי אין בעיה עקרונית עם כביש 90. התנועה בו דלילה ולא מצדיקה שפיכה של מיליארדים בשביל להפוך אותו לכביש דו נתיבי עם הפרדה. מהפעמים שנסעתי בו בשנים האחרונות גם לא התרשמתי שהמצב שלו רע והוא מתוחזק בצורה סבירה.

אם כל מה שאתה מכיר מגיע מהתקשורת אז אתה כנראה בטוח שבישראל יש מגפה איומה של קטל בדרכים ושהמצב הולך ומחמיר עם השנים. אם אתה בודק נתונים סטטיסטיים אתה מגלה שישראל היא אחת המדינות הבטוחות ביותר בעולם ושמאז שנות ה70 ועד היום, מספר ההרוגים צנח ב50% ושיעור ההרוגים צנח דרמטית ב70-80%.
הדבר היחיד שהתקשורת מחפשת זה רייטינג. שתקליק על הכתבה, שתקנה את העיתון, שתצפה במהדורה וכו. בשביל רייטינג צריך דרמה ואם המציאות לא מייצרת אותה אז הכתב והעורך ייצרו אותה בשביל המציאות. פעם היתה שאיפה כללית לאוביקטיביות ואתיקה עיתונאית אבל המושגים האלה עברו מהעולם וצרכן חדשות אינטיליגנטי חייב להיות מסוגל להתעלם מה95% אשפה ואינטרסים ולברור את העובדות הקשיחות.

ayalzo
04-11-2018, 20:07
האופציה היחידה למנוע שם תאונות היא להוריד את כל הנהגים מהכביש. המכונית האוטונומית תעשה את זה עוד כמה שנים.
התאונות האחרונות היו נטו בגלל נהגים.
אי אפשר להאשים את התשתיות בכל דבר.

Paz
04-11-2018, 20:10
יצא לי לרכב ביום אחד לפני שנתים כמעט את כולו מצמח עד אילת, באזור הבקעה הכביש הכי מסוכן והכי פחות מתוחזק לדעתי, תוסיף לזה גם תנועה מעורבת של ישראלים ופלשתינאים שמעלה את העומס ואת הסיכוי לתאונות.
דווקא הקטע של ים המלח ברובו סלול טוב ומספיק רחב, בטח בקטע של המלונות בו נספתה המשפחה.
בהמשך בערבה ממפעלי ים המלח ודרומה הכביש לא משהו ודי מסוכן, בעיקר בגלל שהוא מונוטוני וישר והרבה מתפתים לעקוף בצורה מסוכנת. לקראת סופו מיוטבתה לאילת הוא כבר דו נתיבי עם הפרדה.
אני גם לא חושב שרוב הכביש דורש הפרדה, הרבה מהתאונות הן טעויות אנוש.

ניסו
05-11-2018, 13:47
יכולים להמשיך להאשים את הכבישים עד שנה הבאה. התאונות האלו הם נטו בריונות בכביש וטעויות אנוש/חוסר תשומת לב של הנהגים.
כל עוד תרבות הנהיגה שואפת ל0 זה ימשיך לקרוא

Yuv_Coehn
05-11-2018, 14:18
ברור שהתאונות שהתרחשו שם הם טעויות אנוש של סטייה לנתיב הנגדי, אבל רוב הטענות על הכביש הן שהוא מסוכן בגלל שאין בו הפרדה.
האמת הפשוטה היא שהפרדה בין הנתיבים הייתה מונעת את ההרוגים די בקלות. זה קל להגיד פשוט אל תעקוף בצורה מסוכנת, אל תסטה מהנתיב כשבאות מכוניות ממול וכו' אבל תאונות מטבען קורות כשאנשים מתרשלים, וזה התפקיד של התשתית להיות סלחנית כמה שיותר כדי שהטעות תיגמר כמה שפחות גרוע. כנ"ל בדיוק לגבי הפלסטיקים ששמו לנו האופנוענים בכבישים על הגדרות בטיחות כך שאם נחליק לא נשתפד.
האם זה הגיוני לדרוש הפרדה בכל הכביש הזה/בכל כביש דו-כיווני? כנראה שלא. בתכלס כל התאונות האחרונות זאת סטיית תקן סטטיסטית שישכחו שהיא קרתה עד הפעם הבאה...

KKatkov
05-11-2018, 14:20
הכביש בסדר גמור.
הבעיה היחידה בו זה שהוא משעמם, וקשה לשמור על ריכוז כשנוסעים בו לאורך זמן - שזאת ממש לא בעיית תשתית.
אני תמיד אומר, שרוב התאונות לא קורות בגלל תשתית - התשתית היא נתון, ואחריותו של הנהג להתאים את סגנון הנסיעה לתנאים.

הנהג הישראלי של היום הוא נהג גרוע ומנוון. אחוז לא קטן בכלל הוציא רישיון לרכב אוטומאטי... כי אולי הוא יתסבך בתפעול של 3 דוושות וידית אחת? הוא קונה רכב עם מובילאיי, ואז מפסיק לאותת במעברי נתיב - הרי זה לא מצפצף, אז אפשר לעבור. בקרוב הוא ירכוש רכב עם מערכת בלימה אוטונומית, שאותה הוא ינצל כדי להיצמד לרכב מלפניו עד שהוא יקבל (או לא יקבל) ברקס מהמערכת. הוא גדל על רכבים עם ESP, ובטוח שרכב שדופק צלחת בכניסה מהירה לפניה על כביש רטוב - זה משהו שקיים רק בסרטים. אין לו מושג מהי "אינרציה", והוא עובר מהגז לברקס עשרות פעמים בדקה. הוא רגיל לנסוע בתוך פקק אינסופי, ולכן לא טורח להסתכל קדימה ולתכנן את נסיעתו מעבר לכמה מאות מטרים. הוא גם לא יודע לנווט, כי יש וייז. בקיצור - הוא נוהג בשילוב מסוכן של ביריונות ושאננות.

בכבישי השומרון והבקעה, אותו נהג שאנן וחצוף ממרכז הארץ פוגש נהגים אחרים - ברכבים עם מספרים לבנים או ירוקים.
הם פחות שאננים, מתפעלים את הרכב טוב יותר ומודעים יותר לתשתית - אבל את הבריונות רובם לוקחים כמה צעדים קדימה.

קוקטייל הנהגים הזה גורם לתאונות קטלניות שעושות כותרות. ושום תשתית איכותית לא תמנע את זה.

tree
05-11-2018, 16:39
הכביש בסדר גמור.
הבעיה היחידה בו זה שהוא משעמם, וקשה לשמור על ריכוז כשנוסעים בו לאורך זמן - שזאת ממש לא בעיית תשתית.
אני תמיד אומר, שרוב התאונות לא קורות בגלל תשתית - התשתית היא נתון, ואחריותו של הנהג להתאים את סגנון הנסיעה לתנאים.

הנהג הישראלי של היום הוא נהג גרוע ומנוון. אחוז לא קטן בכלל הוציא רישיון לרכב אוטומאטי... כי אולי הוא יתסבך בתפעול של 3 דוושות וידית אחת? הוא קונה רכב עם מובילאיי, ואז מפסיק לאותת במעברי נתיב - הרי זה לא מצפצף, אז אפשר לעבור. בקרוב הוא ירכוש רכב עם מערכת בלימה אוטונומית, שאותה הוא ינצל כדי להיצמד לרכב מלפניו עד שהוא יקבל (או לא יקבל) ברקס מהמערכת. הוא גדל על רכבים עם ESP, ובטוח שרכב שדופק צלחת בכניסה מהירה לפניה על כביש רטוב - זה משהו שקיים רק בסרטים. אין לו מושג מהי "אינרציה", והוא עובר מהגז לברקס עשרות פעמים בדקה. הוא רגיל לנסוע בתוך פקק אינסופי, ולכן לא טורח להסתכל קדימה ולתכנן את נסיעתו מעבר לכמה מאות מטרים. הוא גם לא יודע לנווט, כי יש וייז. בקיצור - הוא נוהג בשילוב מסוכן של ביריונות ושאננות.

בכבישי השומרון והבקעה, אותו נהג שאנן וחצוף ממרכז הארץ פוגש נהגים אחרים - ברכבים עם מספרים לבנים או ירוקים.
הם פחות שאננים, מתפעלים את הרכב טוב יותר ומודעים יותר לתשתית - אבל את הבריונות רובם לוקחים כמה צעדים קדימה.

קוקטייל הנהגים הזה גורם לתאונות קטלניות שעושות כותרות. ושום תשתית איכותית לא תמנע את זה.

:thumbsup:

בןהלאמשחיז
05-11-2018, 16:48
הכביש בסדר גמור.

לא יודע כמה אתה נוסע בשטחים - אבל שם דווקא המוניות הצהובות חותכות קו הפרדה רצוף כאילו הוא אוויר.
הם הרבה יותר שאננים שם ומעניין להם את הסבתא ערך החיים. אבל אם אפשר לרדת על הנהג הישראלי אז סבבה.
וחוץ מזה מה כל כך קשה לשמור על ריכוז לאורך כביש של בלחץ 100ק"מ??

Ami
05-11-2018, 17:39
הכבישים לא מסוכנים. אם תיסע שם לבד לגמרי ובמהירות סבירה, לא יקרה לך כלום. הנהגים הם שהופכים את הכבישים למסוכנים.

Paz
05-11-2018, 18:02
לא יודע כמה אתה נוסע בשטחים - אבל שם דווקא המוניות הצהובות חותכות קו הפרדה רצוף כאילו הוא אוויר.
הם הרבה יותר שאננים שם ומעניין להם את הסבתא ערך החיים. אבל אם אפשר לרדת על הנהג הישראלי אז סבבה.

מה לעשות שחלק גדול מהנהגים, בטח אלה "המפונקים" של המרכז הם נהגים נוראיים מבחינה טכנית בשילוב כל תכונות האופי של הישראלי המכוער והאנוכי, זה הכי בולט בכביש.

Mמהר
05-11-2018, 19:06
האזור בכביש 90 שבו היו התאונות האחרונות ליד ים המלח הוא הרבה יותר איכותי ובטוח מהחלקים הצפוניים יותר. ממה שפורסם נראה שהגורם האנושי הוא הסיבה לתאונות. התקשורת בארץ מתנהגת קולקטיבית כמו ילד מתבגר ומפונק, ראיתי כבר כתבות בסגנון ״שטח הפרדה עכשיו״. לא רציני.

Paz
05-11-2018, 20:48
האזור בכביש 90 שבו היו התאונות האחרונות ליד ים המלח הוא הרבה יותר איכותי ובטוח מהחלקים הצפוניים יותר. ממה שפורסם נראה שהגורם האנושי הוא הסיבה לתאונות. התקשורת בארץ מתנהגת קולקטיבית כמו ילד מתבגר ומפונק, ראיתי כבר כתבות בסגנון ״שטח הפרדה עכשיו״. לא רציני.

ברור שזה לא רציני, כמו שלא רציני שירחיבו את הכביש הזה לשני נתיבים, פשוט לא נוסעים עליו מספיק אנשים.
הגורם האנושי בשילוב היעדר אכיפה אפקטיבית הוא קריטי, לא זוכר מתי ראיתי ניידת מתנ"א בכביש הערבה או בדרך לים המלח כשרכבתי לשם או נסעתי ברכב בשנים האחרונות.

xlib
05-11-2018, 20:49
האופציה היחידה למנוע שם תאונות היא להוריד את כל הנהגים מהכביש. המכונית האוטונומית תעשה את זה עוד כמה שנים.
התאונות האחרונות היו נטו בגלל נהגים.

כן. מכוניות אוטומטיות מעופפות! כל התאונות נטו בגלל נהגים. אלא בגלל מי? חייזרים?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ayalzo
06-11-2018, 12:11
נשמעות הרבה טענות שבגלל תשתיות. ציינתי שזה לא.
בלי קשר,
יש לך איזו בעיה ספציפית איתי? א
כי זה קצת מרגיש ככה בכמה שרשורים. אם כן, אשמח לתקן את דרכיי.

AsafA
06-11-2018, 13:09
...לא זוכר מתי ראיתי ניידת מתנ"א בכביש הערבה או בדרך לים המלח כשרכבתי לשם או נסעתי ברכב בשנים האחרונות.

אני רוכב הרבה על הציר של ירושלים - ים המלח, יש שם באופן כמעט קבוע טיוטה אוונסיס לבנה עם מערכת דבורה. גם בכביש הבקעה יצא לי לפגוש ניידת סמויה עם דבורה. כך שזה שלא רואים אותם לא אומר שהם לא שם.

xlib
06-11-2018, 14:20
יש לך איזו בעיה ספציפית איתי? א
כי זה קצת מרגיש ככה בכמה שרשורים. אם כן, אשמח לתקן את דרכיי.

ממש לא, סליחה אם זה נשמע ככה

Paz
06-11-2018, 17:34
אני רוכב הרבה על הציר של ירושלים - ים המלח, יש שם באופן כמעט קבוע טיוטה אוונסיס לבנה עם מערכת דבורה. גם בכביש הבקעה יצא לי לפגוש ניידת סמויה עם דבורה. כך שזה שלא רואים אותם לא אומר שהם לא שם.

ה 30 ק"מ האלה בערך מירושלים עד לים המלח הם עניין אחר וכן אתה צודק יש שם אכיפה, את הבקעה אני לא מכיר מספיק אבל כן יוצא לי כמה פעמים בשנה לרכב או לטייל ברכב את כביש 90 לאורכו של ים המלח ואין מספיק אכיפה לדעתי, גם לא בכביש הערבה לכיוון אילת, אני גם לא חושב שמלכודות המהירות האלה הן מה שימנעו את התאונות, צריך יותר אכיפה בעבירות מסכנות חיים כמו עקיפה בפס לבן רצוף וכו', אבל אני מצטרף למי שטוען כאן שהבעיה היא בכלל לא רק בתשתיות, אנחנו אוהבים לתרץ את התאונות בזה.

KKatkov
06-11-2018, 22:35

ואללה.
לא יודע מי אתה, מה אתה, ומה ראית בחיים חוץ מת"א. אתה יודע, אנונימיות זה חלק מהקטע של האינטרנט.
אני גר בשומרון משנת 95. זוכר כילד את כביש 505, שהיה אז הדרך לאריאל - כששוליו מלאים בזכוכית שבורה בימי האינתיפאדה.
השומרון הוא הבית שלי. כמו שאומרים ברוסית - "מולדתי הקטנה".
יש מעט מאוד כבישים באיזור שהאופנועים שלי לא הניחו את גלגליהם עליהם. את הפלטינה שלי קבלתי בירידות ממעלה אפרים לבקעה על 505.
446 ו-465 היו היומיים שלי כשעבדתי באירפורט סיטי.
578 דרך מכורה נכלל בכל נסיעה לצפון (יש כמה כאלה בשנה).
60 הוא הדרך החביבה עלי לירושלים.
90? הדרך לגולן, לים המלח ולאילת.

ב-3 שנים האחרונות, הפוקוס עבר לשטח - וגם אותו אני מכיר לא רע. אני מגיע מאיזור אריאל לרנטיס דרך השטח, מכיר היטב את ואדי קנה על הסתעפותיו, מבקר קבוע בחוות גלעד, ובשבת האחרונה שתיתי קפה בסבסטיה (הגעתי דרך השטח, כמובן. ונראה לי שביציאה מהכפר זרקו עלי אבן שפגעה בזרוע האחורית).

בקיצור, את פינת ההיכרות עם השומרון אני מאמין שסגרנו.

לתוכן ההודעה שלך - כנראה שאנחנו מגדירים "שאננות" בצורה שונה.
אין לי בעיה עם עקיפה על פס לבן רצוף, כל עוד יש שדה ראיה שמאפשר לבצע אותה בביטחון יחסי, ירידה (או מנוע שיאיץ את הרכב כמו שצריך למרות העליה) והבנה של הסיכון.
יש לא מעט קווים רצופים שמסומנים עבור הפיאט בנזין העגלתית שלי, אבל לא בהכרח מוצדקים עבור טרנספוטר או ויטו טורבו-דיזל.
לפעמים זה "על הקסקס", ואז אפשר להגדיר את זה בלי להתבלבל כביריונות.
אבל שאננות? לא. שאננות זה לנסות לבצע את אותה עקיפה עם הפיאט שלי, בלי להבין את הבדל ההאצה בין 1.4 בנזין ללא טורבו לטורבו-דיזל.
שאננות זה לצאת לעקיפה, במקום שבו באמת אין שדה ראיה.
שאננות זה לצאת לעקיפה הזאת בעליה, כי אתה זוכר שהצלחת לבצע אותה ללא בעיה בירידה בכיוון ההפוך.
שאננות זה לצאת לעקיפה הזאת, ולא להוריד את הגיר 2-3 הילוכים מראש.
שאננות זה לראות רכב שעשה את כל הטעויות האלה בניסיון לעקוף אותך - ולא לרדת לשול כמה שרוחבו מאפשר לך כדי למנוע תאונה חזיתית.
בזה הנהג הישראלי חוטא הרבה יותר מערביי השומרון.

ואחד אחרון.
אולי אתה גיבור-על, אבל אני מודה ומתוודה - לפני כ-6-7 שנים נרדמתי בכביש הבקעה. בעצם, אולי רק ניקרתי, לא משנה כרגע. זה היה על גבי בנדיט 1200.
השעה הייתה 4 לפנות בוקר, יום עצמאות, הייתי בדרכי מהכנרת לשומרון. נסיעה מנהלתית איטית, כי אני עייף והאופנוע מאיר חרא (מחלה ידוע בבנדיטים) - רכבתי סביב המהירות החוקית, אולי אפילו פחות.
תתפלא - כביש ישר, עם נוף משמים בשעת לילה זה מתכון לאסון. גם אם זה לאורך "רק" 100 ק"מ, ובייחוד עם כבר רכבת/נהגת איזה 200-300 ק"מ לפני שהגעת למקטע ה"קצר" הזה...
התעוררתי כשכבר הייתי בתעופה. אני לחוד והאופנוע לחוד. למזלי, אז זה נגמר בסימנים כחולים, 6 שעות המתנה לגרר ונזק רב לאופנוע.
על הדרך, מר "רק 100 ק"מ", ספר לנו מה השיא האישי שלך בק"מ יומי. אני אפילו לא אדרוש הוכחות, אאמין למילה שלך - בכל מקרה אין איך לוודא.

בןהלאמשחיז
07-11-2018, 09:24
ואללה.
לא יודע מי אתה, מה אתה, ומה ראית בחיים חוץ מת"א. אתה יודע, אנונימיות זה חלק מהקטע של האינטרנט.
אני גר בשומרון משנת 95. זוכר כילד את כביש 505, שהיה אז הדרך לאריאל - כששוליו מלאים בזכוכית שבורה בימי האינתיפאדה.
יש מעט מאוד כבישים באיזור שהאופנועים שלי לא הניחו את גלגליהם עליהם. את הפלטינה שלי קבלתי בירידות ממעלה אפרים לבקעה על 505.

ב-3 שנים האחרונות, הפוקוס עבר לשטח - וגם אותו אני מכיר לא רע. אני מגיע מאיזור אריאל לרנטיס דרך השטח, מכיר היטב את ואדי קנה על הסתעפותיו, מבקר קבוע בחוות גלעד, ובשבת האחרונה שתיתי קפה בסבסטיה (הגעתי דרך השטח, כמובן. ונראה לי שביציאה מהכפר זרקו עלי אבן שפגעה בזרוע האחורית).

אין לי בעיה עם עקיפה על פס לבן רצוף, כל עוד יש שדה ראיה שמאפשר לבצע אותה בביטחון יחסי, ירידה (או מנוע שיאיץ את הרכב כמו שצריך למרות העליה) והבנה של הסיכון.
יש לא מעט קווים רצופים שמסומנים עבור הפיאט בנזין העגלתית שלי, אבל לא בהכרח מוצדקים עבור טרנספוטר או ויטו טורבו-דיזל.
אבל שאננות? לא. שאננות זה לנסות לבצע את אותה עקיפה עם הפיאט שלי, בלי להבין את הבדל ההאצה בין 1.4 בנזין ללא טורבו לטורבו-דיזל.
שאננות זה לצאת לעקיפה הזאת בעליה, כי אתה זוכר שהצלחת לבצע אותה ללא בעיה בירידה בכיוון ההפוך.
שאננות זה לראות רכב שעשה את כל הטעויות האלה בניסיון לעקוף אותך - ולא לרדת לשול כמה שרוחבו מאפשר לך כדי למנוע תאונה חזיתית.

ואחד אחרון.
אולי אתה גיבור-על, אבל אני מודה ומתוודה - לפני כ-6-7 שנים נרדמתי בכביש הבקעה. בעצם, אולי רק ניקרתי, לא משנה כרגע. זה היה על גבי בנדיט 1200.
השעה הייתה 4 לפנות בוקר, יום עצמאות, הייתי בדרכי מהכנרת לשומרון. נסיעה מנהלתית איטית, כי אני עייף והאופנוע מאיר חרא (מחלה ידוע בבנדיטים) - רכבתי סביב המהירות החוקית, אולי אפילו פחות.
תתפלא - כביש ישר, עם נוף משמים בשעת לילה זה מתכון לאסון. גם אם זה לאורך "רק" 100 ק"מ, ובייחוד עם כבר רכבת/נהגת איזה 200-300 ק"מ לפני שהגעת למקטע ה"קצר" הזה...
התעוררתי כשכבר הייתי בתעופה. אני לחוד והאופנוע לחוד. למזלי, אז זה נגמר בסימנים כחולים, 6 שעות המתנה לגרר ונזק רב לאופנוע.
על הדרך, מר "רק 100 ק"מ", ספר לנו מה השיא האישי שלך בק"מ יומי. אני אפילו לא אדרוש הוכחות, אאמין למילה שלך - בכל מקרה אין איך לוודא.

ראיתי יותר מת"א אני שונא את ת"א ומשתדל לא להגיע לשם. אני גר בשטחים אז אני מכיר את הנהגים שם.
פס לבן רצוף או כפול כנראה מי שתכנן אותו היה מהנדס כבישים מטומטם שצריך לקחת לו את הרישיון - כי לפי מה שאתה אומר הוא רק קישוט או המלצה. אני לעומת זאת חושב שכנראה הייתה סיבה למה שמו אותו שם ולכן גם אם יש לי שדה ראיה מפה ועד השמים אני לא חוצה אותו, וכן אני חושב שנהגים שחוצים אותו כי הם יותר חכמים ממהמנדס מקומם בתורת האבולוציה של דארווין.
לגבי הגיר ו2 -3 הילוכים רב המכוניות היום זה אוטומט מחורבן אז קיק דאון מסוג זה או אחר אולי ייתן לך את תוספת הכח שאתה צריך, אבל לא ייתן לנהג את תוספת השכל שיש לו עוד 10 נוסעים ברכב שהוא צריך להביא אותם בשלום הביתה ולא חמש דקות מוקדם יותר לקבר.

ולגבי גיבור על - אני לא, אבל אם 850 ק"מ ציריך - אמסטרדם בחורף כשמתחילים ב1800 אחרי יום עבודה לבד ברכב עונה לך על השאלה אז זו התשובה

600 ירושלמי
07-11-2018, 10:29
אין לי בעיה עם עקיפה על פס לבן רצוף,

כדאי מאוד שיהיה לך בעיה עם עקיפה על קו לבן רצוף.
לא יודע מאיזו בועה צצת אבל אתה יודע כמה רוכבים קיפחו את חייהם כי לאדיוט המטומטם שבא מולם לא הייתה בעיה עם חציית קו לבן?

אני חושב שנהגים שחוצים אותו כי הם יותר חכמים ממהמנדס מקומם בתורת האבולוציה של דארווין.

ויפה שעה קודם!

mudale222
07-11-2018, 15:41
חציית קו לבן ברכב או באופנוע זה דבר שונה לחלוטין.
בעוד ברכב אתה תופס את כל הנתיב ובעצם לא משאיר שום מקום למי שמולך לברוח ועוד בנוסף על זה - זה יכול לקחת לך איזה 15 שניות לפעמים ברכבים חלשים...
באופנוע זה 2-3 שניות ומקסימום מי שמולך יכול להיצמד לימין, אתה תצמד גם לימין ולא תהיה תאונה.
אני בטוח שקקטוב דיבר על אופנוע ולא על רכב.

600 ירושלמי
07-11-2018, 18:47
חציית קו לבן ברכב או באופנוע זה דבר שונה לחלוטין.
בעוד ברכב אתה תופס את כל הנתיב ובעצם לא משאיר שום מקום למי שמולך לברוח ועוד בנוסף על זה - זה יכול לקחת לך איזה 15 שניות לפעמים ברכבים חלשים...
באופנוע זה 2-3 שניות ומקסימום מי שמולך יכול להיצמד לימין, אתה תצמד גם לימין ולא תהיה תאונה.
אני בטוח שקקטוב דיבר על אופנוע ולא על רכב.
אני לא בטוח.

xlib
07-11-2018, 19:09

וואו. אתה פשוט אוסף של דוגמאות "מה לא לעשות". חצית קוו הפרדה, רכיבה במצב עייפות הם בין סיבות ראשונות לתאונות קטלניות. נכון - יש אותם חוקים לפיאט טרנטה ולפורשה.

חצית קוו הפרדה יוצרת מצב מסוכן לכל המשתתפים גם אם אתה עושה את זה על אופניים. אבל אני מניח ש-"זה בסדר כשאני עושה את זה כי נהג/רוכב כזה מנוסה". לא פלא שמחירי ביטוח בשמיים.

Paz
07-11-2018, 20:14
וואו. אתה פשוט אוסף של דוגמאות "מה לא לעשות". חצית קוו הפרדה, רכיבה במצב עייפות הם בין סיבות ראשונות לתאונות קטלניות. נכון - יש אותם חוקים לפיאט טרנטה ולפורשה.

חצית קוו הפרדה יוצרת מצב מסוכן לכל המשתתפים גם אם אתה עושה את זה על אופניים. אבל אני מניח ש-"זה בסדר כשאני עושה את זה כי נהג/רוכב כזה מנוסה". לא פלא שמחירי ביטוח בשמיים.

אני לא מצדיק שום עבירה על החוק ובטח לא אחת חמורה כמו קו הפרדה רצוף, אבל אני גם לא מתמם, הרבה רוכבים חוטאים ועוקפים בקו הפרדה רצוף, תוך נקיטת סיכון מחושב לעצמם ולרשיונם, בטח כשמדובר באופנועים כבדים ואתה תקוע מאחורי רכב שזוחל על 50 בכביש הררי ומפותל אי שם ברחבי הארץ. לאופנוע כבד יש המון כוח ובסיבוב קצר של המצערת אתה עוקף ללא שום בעיה.
שוב לא מצדיק את זה אבל זה המצב וכן יש הבדל בין רכב עגלה/רכב מסחרי לאופנוע שעוקף (לפעמים גם ללא מעבר של הפס הלבן אם הרכב נצמד לימין ונותן לעקוף).

erani99
07-11-2018, 21:18
אני לא מצדיק שום עבירה על החוק ובטח לא אחת חמורה כמו קו הפרדה רצוף, אבל אני גם לא מתמם, הרבה רוכבים חוטאים ועוקפים בקו הפרדה רצוף, תוך נקיטת סיכון מחושב לעצמם ולרשיונם, בטח כשמדובר באופנועים כבדים ואתה תקוע מאחורי רכב שזוחל על 50 בכביש הררי ומפותל אי שם ברחבי הארץ. לאופנוע כבד יש המון כוח ובסיבוב קצר של המצערת אתה עוקף ללא שום בעיה.
שוב לא מצדיק את זה אבל זה המצב וכן יש הבדל בין רכב עגלה/רכב מסחרי לאופנוע שעוקף (לפעמים גם ללא מעבר של הפס הלבן אם הרכב נצמד לימין ונותן לעקוף).
לכלי כבד לא צריכה להיות בעיה "לזחול" על 50 קמ"ש, גם אפילו על הילוך חמישי (או שישי אפילו, אבל זה לבהמות טורינג/ספוטורינג עטירות מומנט בלמטה).
ואין שום סיבה הגיונית לתת בגז כמו חנזיר ולעקוף על קו לבן!!, עדיף יותר לרדת בזהירות לשול מימין ולעקוף בעדינות, אם כבר אתה כ-ז-ה לחוץ כי הכלי הרוצחעטת! שלך לא בכבודו לזחול מאחורי פחית/יות.
וכן, אני מצהיר פה שקו לבן זה מבחינתי קו אדום, לא חוצה בשום צורה !!!!, שוב - רק אם זה חיים ומוות, גם עם פחית אחצה.

Mortar
08-11-2018, 04:51
ממש לא יותר בטוח לעקוף מימין מהשול... אופנוע גם יכול לצאת לעקיפה בקו לבן, אבל בתכלס בלי לעבור את הקו עצמו.
אני לא חושב שזאת נורמה טובה לעקוף בקו לבן, מצד שני יש מצבים מסוימים שאתה מאחורי משאית איטית או רכב כבד שחוסם שדה ראייה, ומאחוריך יש עוד רכב שנצמד אליך... ובתור רוכב במצב כזה הייתי מעדיף מאוד בזהירות לחכות לזמן טוב לעקוץ ולהתחפף משם, גם אם זה אומר לפלרטט עם קו לבן.
כמובן שבסיבוב חד בלי ראות מה קורה אחרי הפנייה על 200 קמ"ש - לא.

כשרכב עוקף בקו לבן, הוא לא משאיר למי שבא ממול (במקרה הגרוע שבא מישהו ממול) כמעט שום סיכוי, דו גלגלי יכול לעמוד "על הקו עצמו", זה גם יכול לגרום לסטייה מהנתיב ותאונה, אבל מסוכן הרבה פחות מאשר רכב. וגם הראות שלך ביציאה לעקיפה עם אופנוע טובה משמעותית מהראות ברוב הרכבים.

בןהלאמשחיז
08-11-2018, 09:18
ממש לא יותר בטוח לעקוף מימין מהשול... אופנוע גם יכול לצאת לעקיפה בקו לבן, אבל בתכלס בלי לעבור את הקו עצמו.
אני לא חושב שזאת נורמה טובה לעקוף בקו לבן, מצד שני יש מצבים מסוימים שאתה מאחורי משאית איטית או רכב כבד שחוסם שדה ראייה, ומאחוריך יש עוד רכב שנצמד אליך... ובתור רוכב במצב כזה הייתי מעדיף מאוד בזהירות לחכות לזמן טוב לעקוץ ולהתחפף משם, גם אם זה אומר לפלרטט עם קו לבן.
כמובן שבסיבוב חד בלי ראות מה קורה אחרי הפנייה על 200 קמ"ש - לא.

כשרכב עוקף בקו לבן, הוא לא משאיר למי שבא ממול (במקרה הגרוע שבא מישהו ממול) כמעט שום סיכוי, דו גלגלי יכול לעמוד "על הקו עצמו", זה גם יכול לגרום לסטייה מהנתיב ותאונה, אבל מסוכן הרבה פחות מאשר רכב. וגם הראות שלך ביציאה לעקיפה עם אופנוע טובה משמעותית מהראות ברוב הרכבים.

זה יכול לגרום לתאונה - ואז בא נראה מה אולי יקרה - הפחית המסכן שלא עשה כלום ורק רצה ליסוע הביתה מוצא את עצמו מואשם בהריגה, כי אופנוען החליט שיותר מתאים לו לעקוף על פס לבן. כולנו יודעים שבמדרג החוזק על הכביש אנחנו הכבשים, הפחיות הם הזאבים והמשאית עושה מה שבא לו.

lokimonster
08-11-2018, 09:56
זה וויכוח עקר.

אי אפשר לבודד תשתית מהתנהגות הנהג או השותפים לדרך וכדומה.
זו "סמפוניה" שבה משתתפים כל המרכיבים ומשפעים אחד על השני.
ללא ספק אם יבנו גדר הפרדה ראוייה בין הנתיבים זה ימנע תאונות חזיתיות בין כלי רכב שנגרמות מסטייה.
זה לא ימנע את התאונה שתגרם בגלל נהג עייף או סטייה לשוליים.

לגבי קו לבן עם הרכב אני לעולם לא אחצה בין אם הוא חזק או לא.

אם האופנוע בעיקרון לא אלא אם הנהג יורד לשול ומאפשר עקיפה וגם אז אני עושה זאת המשנה זהירות.

לגבי נסיון חברה צעירים וכו' אני מניח שזה לא קשור למקום מגורים למרות שברור שאדם שמתחיל את חייו כנהג באזור הררי ינהג שם טוב יותר מאידך אולי התנועה האורבאנית הוא יקלל את הרגע שהוא נכנס אליה.

לבסוף מודעות ואגו זו הבעייה של הציבור בישראל ללא קשר לאוריאנטציה פוליטית דתית וכו'.

Mortar
08-11-2018, 18:36
בואו נגיד את האמת, יש מקומות בלי קו לבן וסיטואציות שבהן זו התאבדות לנסות לעקוף, בגלל תנאי הכביש/סיבוב/תאורה/תנועה ממול וכו'...
ויש מקומות עם קו לבן עם סיטואציות שבהן העקיפה תהיה בטוחה מאוד.

גם כשאנחנו נותנים לרכבים לעקוף אותנו כשבא לנו לנסוע לאט ואנחנו נצמדים לשול, הרכב שיעקוף יציץ טיפה מבעד לקו הלבן... ואף אחד לא יתרגש מזה.
בקיצור, כל מקרה לגופו, צריך לדעת איך להתנהג וגם לנסות לתקשר עם שאר הנהגים בכביש שידעו מה אתה זומם.

xlib
08-11-2018, 18:44
ויש מקומות עם קו לבן עם סיטואציות שבהן העקיפה תהיה בטוחה מאוד.

הקו הלבן באותם מקומות נועד להגיד לך "אתה טועה, אקיפה כאן מסוכנת". כמו שרמזור אדום זה לא "כל מקרה לגופו" אלא "עצור".

Mortar
09-11-2018, 06:55
ברור לי מה הקו מסמן... גם השוליים באיילון לא מסמנים תעקוף את כולם בפקק, ובכל זאת... לכל כלל יש יוצא מן הכלל כנראה.
אני לא מעודד עקיפות מסוכנות על קו לבן כדרך חיים או משהו, פשוט נראה לי שכל אחד מבין למה אני מתכוון בלי שאני ארחיב.

ayalzo
09-11-2018, 19:00
אני מבין למה אתה מתכוון.
ועדיין מבחינתי זה קו אדום.
אח"כ אנחנו לא מבינים למה כל נהגי הפחיות שונאים אותנו.
לגבי השול (הימני),
יש הבנה עם גורמי האכיפה.

קידוזו
10-11-2018, 16:35
זה לא קו אדום כי השול הימני הוא לא קו אדום וכהולכי רגל אדום הוא המלצה ואיסור נסיעה על מדרכה (כדי להחנות מבלי לסכן) הוא המלצה והכל כאן המלצות ואין תרבות וכולנו יודעים את התורה. אם יש נהג דו גלגלי שמעולם לא ביצע עבירת תנועה שיקום.

Ami
11-11-2018, 12:01
ואללה.

ואחד אחרון.

גם אני מהשומרון ואשמח להצטרף לטיולי שטח. WRR

Mortar
11-11-2018, 20:28
https://www.themarker.com/allnews/1.6638980

טרי מהיום...

כמו שטראמפ אוהב לומר Billions and Billions and Billions...

מה אפשר לעשות עם כל המילארדים האלה ?
אוטוסרדה של אופניים ושבילים מסודרים בכל הערים.
קווי רכבת תחתית.
להאיץ חישמול של הרכבת בכל הארץ.
רכבת לאילת (שתצמצם תנועת רכבים לשם).
להוריד מיסים על דו גלגלי ולעודד מעבר לדו גלגלי ולהורדת הגודש בכבישים.

אבל, הכי חשוב זה לשפוך מילארדים בפרויקט שיגמר יום אחד שיהיו לי נכדים בצה"ל, בכביש שסלול טוב ברוב הדרך ועומד בכבוד בכל הסטנדרטים בכל העולם, בגלל נהג משאית ונהג שג'יפ שפשוט החליטו לשבור את ההגה שלהם ולהרוג משפחות.

מה, אין תאונות בכביש דו נתיבי ??? לא ראינו הרוגים בכבישה החוף ? בכביש 1 ?

שר התחבורה הכושל בכל הזמנים במדינת ישראל לדעתי... הכי הרבה זמן בתפקיד ברצף אי פעם לדעתי, ובתקופה שלו המדינה הכי פקוקה מאי פעם, תחנה מרכזית בתל אביב נראית כמו ביוב, אין תחבורה בשבת, פרויקט הרכבת מירושלים מתעכב ומתעכב... ישראל הפכה להיות סיוט לנהגים.

xlib
11-11-2018, 20:43
לא הבנתי איפה ראית ״מיליארדים ומיליארדים״, אבל - רכבת תחתית זה עסק יקר. מאוד. אבל הגיוני ברוב ערים.
רכבת נוסעים לאילת זה בכלל מדע בדיוני (אין מספיק נוסעים להצדיק השקעה).
שבילי אופניים זה נחמד, אבל בישראל אין כל כך תרבות רכיבה אל אופניים ביום יום.
וכבישים - אותם צריך לתחזק ולפעמים לשדרג.
לסיכום, אפשר לסכם כתבה ב-״שר תחבורה החליט לשדרג כביש״.

Mortar
11-11-2018, 20:50
מילארדים רשום בכותרת, כמה נראה לך עולה להפוך את הכביש הארוך בישראל לדו נתיבי עם הפרדה ??

אין בישראל תרבות אופניים ביום יום ???? תגיד אתה חי בישראל ?

חוץ מזה... כשיש תשתית - משתמשים בה, כשאין, אז אין תרבות כזאת.
זה כמו להגיד שבישראל אין תרבות של רכבת תחתית, אז לא צריך.
רכבת נוסעים לאילת היא גם רכבת משא חשובה מאוד, אבל יותר מזה היא יכול לקשר את המרכז לאילת בצורה משמעותית ממה שיש היום, נגיש הרבה יותר מאוטובוס ומטיסה.

xlib
11-11-2018, 21:10
מילארדים רשום בכותרת, כמה נראה לך עולה להפוך את הכביש הארוך בישראל לדו נתיבי עם הפרדה ??
טעות שלי - פספסתי את זה. אבל בכל מקרה לא הבנתי את התענה: אתה חושב שזה יקר מדי? שלא צריך?

אין בישראל תרבות אופניים ביום יום ???? תגיד אתה חי בישראל ?
בהחלט. בישראל שבה למשפחה יש 2.5 ילדים. ואתה? כידוע תל אביב זה מדינה אחרת.

חוץ מזה... כשיש תשתית - משתמשים בה, כשאין, אז אין תרבות כזאת.
משנכון - נכון. אבל אין תרבות - אין לחץ על פוליטיקאים - אין תשתית - אין תרבות. דמוקרטיה ...

רכבת נוסעים לאילת היא גם רכבת משא חשובה מאוד
וגם וזה אין הצדקה כלכלית. נמל באילת קטן ויותר משתלם לשדרג נמלים בחיפה או אשדוד.

ayalzo
11-11-2018, 21:37
בכל הערים בישראל יש תרבות אופניים.
אמנם, חשמליות ולא סטייל הולנד, אבל בכל זאת.
ממש לא רק תל אביב

xlib
11-11-2018, 21:41
בכל הערים בישראל יש תרבות אופניים.
אמנם, חשמליות ולא סטייל הולנד, אבל בכל זאת.
ממש לא רק תל אביב
נכון, עם אופניים חשמליות המצב השתנה. אולי באמת יבנו להם שבילים ....

Mortar
11-11-2018, 22:54
אני לא מכיר כל מטר על כביש 90, אבל ברובו, לפחות בכביש של עין גדי עד צומת אלמוג, זה לא כביש שעוברים בו כל כך הרבה רכבים מדי יום, זה לא אומר שצריך להפקיר אותם ולהזניח, אבל הכביש שם במצב טוב והוא מקבל תשומת לב אחת לכמה זמן.
הכביש באיזור אילת עובדים עליו היום גם ככה ומרחיבים אותו.

ואם אני חושב שזה מיותר ? כן, כי זה אומר פגיעה משמעותית בטבע באיזור ים המלח, זה אומר לחצוב עוד בהר ולפגוע עוד בנוף, שגם ככה הרבה מהאיזור בסכנת בולענים והרחבת הכביש אומר להכנס עוד יותר לסכנת בולענים עתידית, וזה אומר להקדיש לזה מילארדים בשביל "בטיחות", כשאת המילארדים האלה אפשר להשקיע במקום הרבה יותר נחוץ שמשרת כל יום מליוני ישראלים ומשפיע על הבטיחות שלהם ועל חופש ויכולת התנועה שלהם פי כמה. במיוחד שהתאונות שקרו לא נגרמו בגלל טעויות תכנון של הכביש או איזה מקטע מסוכן במיוחד.

בדיוק כמו שאמר היום מנכ"ל משרד הבטחון לשעבר היום, הכסף על הצוללות זה לא כסף מהשמיים, אם הוא הולך למשהו מיותר שגם לחיל הים יהיה קשה לתפעל זה אומר שבמקום אחר לא מקבלים כסף, זה אומר פחות כסף להצטידות של חיל רגלים ושריון וחיל אוויר וכו' וכו', תמיד חסר אפשהו כסף ואותו דבר עם משרד התחבורה.