התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מערכת הינע חדשה עשויה להחליף את השרשרת וגלגלי השיניים (?)

fleetfoot
19-11-2018, 13:34
נתקלתי בסרטון הבא במקרה:

https://www.youtube.com/watch?v=rgo-yEaXDzA

מה דעתכם? האם המערכת ישימה לאופנועים?
מה ההבדל ביחס למערכות גל הינע קיימות (כמו בBMW)?

Fufi
19-11-2018, 14:48
יקח הרבה מאוד זמן עד שתראה את זה באופניים, ועוד הרבה יותר מזה לאופנועים.. כרגע זה לא יותר מרעיון
המערכת הזו לא ישימה נכון לעכשיו כי במומנט מסויים אתה תגרום לניתוק בין המיסבים שיושבים על "גל ההינע" לבין ה"גלגלי שיניים"

(להבנתי) מערכות גל הינע קיימות מבוססות על אלמנטים של גיר רגיל, כמו ברכב עם הנעה אחורית לדוגמא (MITRE GEAR \ WORM AND PINION)

FoxLight
19-11-2018, 19:50
רוב הסיכווים שאם זה מאוד אפקטיבי זה לא יגיע(כי אז זה אומר פחות כסף) כמו כל הצמיגים המיוחדים שפרסמואבות תיפוס שלהם לפני שנים ועד עכשיו אין עם זה שום דבר חדש.

Dresdner
19-11-2018, 20:53
זה גל הנע סטנדרטי, מה ששונה כאן הוא שהגיר נמצא על הגלגל האחורי כמו בכל אופניים אבל לא כמו באופנוע, הסיבה היא שזה לא מסיבי מספיק ומוסיף הרבה משקל מוקפץ באופנוע

כRובי
20-11-2018, 06:51
זה גל הנע סטנדרטי, מה ששונה כאן הוא שהגיר נמצא על הגלגל האחורי כמו בכל אופניים אבל לא כמו באופנוע, הסיבה היא שזה לא מסיבי מספיק ומוסיף הרבה משקל מוקפץ באופנוע

זה על הזרוע ו"מתחת" לבולם, כך שזה משקל בלתי-מוקפץ :)

Dresdner
20-11-2018, 10:25
זה על הזרוע ו"מתחת" לבולם, כך שזה משקל בלתי-מוקפץ :)

ה"גיר" יושב על הגלגל האחורי זאת הכוונה ובאופנוע זה עומד להיות חתיכת משקל

כRובי
20-11-2018, 20:41
ה"גיר" יושב על הגלגל האחורי זאת הכוונה ובאופנוע זה עומד להיות חתיכת משקל
בהחלט. רק שהחידוד שלי נגע להגדרה. הגלגל (והגיר הזה) הם חלק מהמשקל הבלתי מוקפץ שההשפעה שלו משמעותית על התנהגות הכלי.

Dresdner
20-11-2018, 21:51
בהחלט. רק שהחידוד שלי נגע להגדרה. הגלגל (והגיר הזה) הם חלק מהמשקל הבלתי מוקפץ שההשפעה שלו משמעותית על התנהגות הכלי.

צודק טעות שלי התלבלתי בין משקל מוקפץ ובלתי מוקפץ