צפייה בגרסה מלאה : (כ"ע) חמש אותיות שגורמות לי לצמרמורת: ביטוח
אהלן אנשים,
עבדכם הנאמן בדרך להוצאת רשיון (שבוע הבא טסט:omfg:) ורכישת כלי ראשון ומנסה להחכים בכל הנוגע לבלבול העצום הזה של ביטוח באופנועים.
*לא בטוח מאיפה להתחיל בכלל.. מה זה הפול? מי הם בכלל ומה הם קשורים?
*זה לא אפשרי פשוט להכנס אל הגנבים הרגילים שאני מבטח אצלם את הרכב ולרכוש שם ביטוחי חובה + ג + מקיף?
*הסתכלתי קצת באינטרנט וראיתי שמצד אחד אי אפשר להעביר טסט בלי ביטוח, מצד שני ל ~40% רוכבים אין ביטוח..
מה זה אומר? שהם עושים ביטוח, מעבירים טסט, ומיד לאחר מכן מבטלים? אם כן - זה חוקי?? ומה עושים במקרה של תאונה עם נזקי גוף?
*הבנתי שיש עכשיו איזה שהם דרגות ביטוח חדשות בהתאם לנפח מנוע? (מה קרה שהחליטו פתאום ללכת לפי נפח ולא כוח סוס??)
ושהמדרגה נופלת בדיוק על הגבול של לפני ואחרי 250 סמ"ק - השאלה היא איך זה מגיע לידי ביטוי בג'ובות? מה יהיה ההבדל בין לבטח CBR250r לבין R3\NINJA300
*יש מצב לזרוק הערכת מחיר כמה יעלה לי לבטח כלים כפי שהזכרתי למעלה?
כמובן שלא אתפוס אף אחד במילה אלא פשוט מנסה להעריך כמה יעלה לי ההוצאה הראשונית השמנה של כלי+ביטוחים+מיגון..
(בן 25, וותק 7 שנים על הכביש, ללא תביעות, נהג B\C1)
זה בערך רוב הבלבול שיש לי לגבי הנושא נכון לעכשיו,
אודה לתשובותיכם :biggrin:
תשובות במודגש:
חמש אותיות =
:)
הפול מספק פתרונות כאשר חברות ביטוח לא מוכנות לבטח נהגים בעלי עבירות תנועה מרובות. מאחר וחברות הביטוח החליטו להמנע גם מביצוע ביטוח חובה לכל רוכבי הדו גלגלי, הפך הפול לגוף היחידי שאצלו ניתן לבצע ביטוח חובה לרוכבי דו-גלגלי. הפול הוא גוף משותף לכל החברות ונועד להיות ל"רשת" שקולטת את כל מסורבי ביטוח החובה.
*זה לא אפשרי פשוט להכנס אל הגנבים הרגילים שאני מבטח אצלם את הרכב ולרכוש שם ביטוחי חובה + ג + מקיף?
ביטוח חובה לא, כפי שהסברתי בסעיף הקודם. אבל ג' ומקיף אתה בהחלט יכול לנסות.
*הסתכלתי קצת באינטרנט וראיתי שמצד אחד אי אפשר להעביר טסט בלי ביטוח, מצד שני ל ~40% רוכבים אין ביטוח..
מה זה אומר? שהם עושים ביטוח, מעבירים טסט, ומיד לאחר מכן מבטלים? אם כן - זה חוקי?? ומה עושים במקרה של תאונה עם נזקי גוף?
כן, זה מה שעושים. ולא, זה לא חוקי לרכוב כך או להעביר טסט כך (קומבינה).
אתה לא רוצה לדעת כמה גרוע זה הופך להיות אם מתרחשת תאונה ומעורב בה מחוסר ביטוח.
*הבנתי שיש עכשיו איזה שהם דרגות ביטוח חדשות בהתאם לנפח מנוע? (מה קרה שהחליטו פתאום ללכת לפי נפח ולא כוח סוס??)
ושהמדרגה נופלת בדיוק על הגבול של לפני ואחרי 250 סמ"ק - השאלה היא איך זה מגיע לידי ביטוי בג'ובות? מה יהיה ההבדל בין לבטח CBR250r לבין R3\NINJA300
כן. מדרגות ביטוח החובה, נכון להיום, עדיין נצמדות לחלוקה שהייתה בין דרגות הרישיונות מלפני 12 שנים בערך (לפי נפח) ולא התעדכנו מאז לחלוקת הרישיונות שיש כיום (לפי הספק).
ההפרש בין אופנוע 250 סמ"ק ל-300 יכול להגיע ליותר מ-1000 שקלים בשנה.
כמובן שלא אתפוס אף אחד במילה אלא פשוט מנסה להעריך כמה יעלה לי ההוצאה הראשונית השמנה של כלי+ביטוחים+מיגון..
יש מחשבון של חברות הביטוח באינטרנט שבו אתה מקליד פרטים ומקבל מחיר. חפש אותו.
moonshield
20-11-2018, 11:08
רק דבר את להוסיף לתשובה המפורטת של כרובי: הוותק הביטוחי נקבע בהתאם לשנות הרישיון לדו גלגלי. ז''א שכדי שתוכל לעדכן וותק ביטוחי אתה צריך רישיון כלשהו לדו''ג, לא משנה באיזו דרגה. וותק ביטוחי על כלי עם 4 גלגלים (או 6 או 8) לא תופס כאן.
תשובות במודגש:
חמש אותיות =
:)
הפול מספק פתרונות כאשר חברות ביטוח לא מוכנות לבטח נהגים בעלי עבירות תנועה מרובות. מאחר וחברות הביטוח החליטו להמנע גם מביצוע ביטוח חובה לכל רוכבי הדו גלגלי, הפך הפול לגוף היחידי שאצלו ניתן לבצע ביטוח חובה לרוכבי דו-גלגלי. הפול הוא גוף משותף לכל החברות ונועד להיות ל"רשת" שקולטת את כל מסורבי ביטוח החובה.
ביטוח חובה לא, כפי שהסברתי בסעיף הקודם. אבל ג' ומקיף אתה בהחלט יכול לנסות.
כן, זה מה שעושים. ולא, זה לא חוקי לרכוב כך או להעביר טסט כך (קומבינה).
אתה לא רוצה לדעת כמה גרוע זה הופך להיות אם מתרחשת תאונה ומעורב בה מחוסר ביטוח.
כן. מדרגות ביטוח החובה, נכון להיום, עדיין נצמדות לחלוקה שהייתה בין דרגות הרישיונות מלפני 12 שנים בערך (לפי נפח) ולא התעדכנו מאז לחלוקת הרישיונות שיש כיום (לפי הספק).
ההפרש בין אופנוע 250 סמ"ק ל-300 יכול להגיע ליותר מ-1000 שקלים בשנה.
יש מחשבון של חברות הביטוח באינטרנט שבו אתה מקליד פרטים ומקבל מחיר. חפש אותו.
תודה רבה על התשובות המפורטות
כותב מחירי ביטוח חובה אם מישהו יתעניין בעתיד:
250 סמק, ללא השתתפות עצמית - 4,278 ש"ח
300 סמ"ק, ללא השתתפות עצמית - 5,990 ש"ח
הפרש של 1,712 ש"ח! :omfg:
(לא הצלחתי למצוא מחשבון לביטוח מקיף וצד ג')
קצת מבאס האמת, אני לומד על סוזוקי אינזומה 250 ושכשעולים איתו לכביש מהיר הוא נותן תחושה שתכף הוא מתפרק לחתיכות,
וקיוותי לחוויה קצת אחרת עם כלים של ~300 (שאולי עכשיו פחות אסתכל עליהם בגלל מחיר הביטוח:confused2:)
רק דבר את להוסיף לתשובה המפורטת של כרובי: הוותק הביטוחי נקבע בהתאם לשנות הרישיון לדו גלגלי. ז''א שכדי שתוכל לעדכן וותק ביטוחי אתה צריך רישיון כלשהו לדו''ג, לא משנה באיזו דרגה. וותק ביטוחי על כלי עם 4 גלגלים (או 6 או 8) לא תופס כאן.
תודה על ההבהרה! :)
וכשאני מנסה להאבק ולפנות למבקר על הביטוח, ולהסביר כמה שודדים אותנו במדינה המושחתת הזאת... אנשים פה בפורום רבים איתי ומנסים להכניס לי מקלות לגלגלים...
ברוך הבא למאבק.
יש אנשים שעושים ביטוח תאונות אישיות ולא רוכבים עם ביטוח חובה אבל זה לא מכסה במקרה של תאונה כשאתה מרכיב אדם נוסף, וזה לא מכסה במקרה שאתה פוגע בהולך רגל/רוכב אופניים, כן יש גם מקרים כאלה...
זה לא חוקי לרכוב בלי ביטוח חובה, אבל שוטרים לא בודקים את זה ואין על זה אכיפה בתכלס.
אני לא ממליץ לרכוב בלי, אני אישית עושה ביטוח מוזל עם השתתפות עצמית, אני עובד כשליח על קטנוע של שהעבודה שם אני עם ביטוח מלא.
כן... זה עסק יקר לרכוב בישראל.
moonshield
20-11-2018, 16:42
תודה רבה על התשובות המפורטות
כותב מחירי ביטוח חובה אם מישהו יתעניין בעתיד:
250 סמק, ללא השתתפות עצמית - 4,278 ש"ח
(לא הצלחתי למצוא מחשבון לביטוח מקיף וצד ג')
ההפרש מצטמצם טיפה עם וותק ביטוחי גדול יותר.
לא מצאת מחשבון לביטוחי ג' ומקיף כי הם נקבעים ע"י חברות הביטוח. צד ג' הוא די קבוע ובסביבות ה 800₪. מקיף מאוד תלוי בכלי, בחברת הביטוח, בוותק ובהיסטוריה הביטוחית, בהיקף הכיסוי (גניבה, שריפה, תאונה וכו') ובמקום המגורים.
וכשאני מנסה להאבק ולפנות למבקר על הביטוח, ולהסביר כמה שודדים אותנו במדינה המושחתת הזאת... אנשים פה בפורום רבים איתי ומנסים להכניס לי מקלות לגלגלים...
ברוך הבא למאבק.
יש אנשים שעושים ביטוח תאונות אישיות ולא רוכבים עם ביטוח חובה אבל זה לא מכסה במקרה של תאונה כשאתה מרכיב אדם נוסף, וזה לא מכסה במקרה שאתה פוגע בהולך רגל/רוכב אופניים, כן יש גם מקרים כאלה...
זה לא חוקי לרכוב בלי ביטוח חובה, אבל שוטרים לא בודקים את זה ואין על זה אכיפה בתכלס.
אני לא ממליץ לרכוב בלי, אני אישית עושה ביטוח מוזל עם השתתפות עצמית, אני עובד כשליח על קטנוע של שהעבודה שם אני עם ביטוח מלא.
כן... זה עסק יקר לרכוב בישראל.
יקר זה קצת UNDERSTATEMENT, מי שמחפש להכנס לתחום לראשונה ידבר על סוכמים כאלה:
כלי קטן יד 2 זה איזור ה 15-30
ביטוחים משער שבאיזור ה 8
מיגון 4-6
אתה מגיע ל 27-44 א' שקל.. חצי מעלות של רכב דנדש מיבואן
אני לא מתכוון לעלות על הכביש בלי חובה..
לא לעשות צד ג' יהיה אידיוטי..
ומקיף? לא יודע.. לא רוצה לסכן 20 אלף בשביל עשירית מהסכום
ההפרש מצטמצם טיפה עם וותק ביטוחי גדול יותר.
לא מצאת מחשבון לביטוחי ג' ומקיף כי הם נקבעים ע"י חברות הביטוח. צד ג' הוא די קבוע ובסביבות ה 800₪. מקיף מאוד תלוי בכלי, בחברת הביטוח, בוותק ובהיסטוריה הביטוחית, בהיקף הכיסוי (גניבה, שריפה, תאונה וכו') ובמקום המגורים.
מצטמצם זה מגניב אבל הרעיון זה לעבור טסט ולהביא כלי.. זה ששנה הבאה יתנו לי הנחה של 150 שקל זה לא מה שיעשה את ההבדל
בקיצור, מקבל וויב שבתכליתו המדינה לוקחת את מי שמקל על המערכת והפקקים בכביש ואומרת להם "כנסו לפחית, תשלמו המון דלק, קנסות חניה, מיסי יבוא חסרי הצדקה, תשבו קצת בפקקים, ואל תאכלו לנו את הראס". חבל.
moonshield
20-11-2018, 18:38
בקיצור, מקבל וויב שבתכליתו המדינה לוקחת את מי שמקל על המערכת והפקקים בכביש ואומרת להם "כנסו לפחית, תשלמו המון דלק, קנסות חניה, מיסי יבוא חסרי הצדקה, תשבו קצת בפקקים, ואל תאכלו לנו את הראס". חבל.
זה הרבה יותר מוויב, זאת בדיוק כוונת המשורר.
המדינה מרוויחה המון מכל הפקקים והפחיות, פחות מהדו''ג והרבה פחות מהתח''צ.
עכשיו קצת יותר ברור לך מצב הכבישים בימנו?
אני רוכב עשר שנים, מעולם לא עשיתי צד ג' או מקיף...
להגיד שזה אידיוטי לא לעשות ? וואלה לא חושב שזה אידיוטי לא לעשות.
Ecliptica
20-11-2018, 21:57
מסכים לגבי הצד ג', ומקיף זה בכלל לא אופציה מבחינתי. אם הכלי יקר ויש חשש שיגנב יש פתרונות כמו הזעקה אחרונה שמחזירים את הכסף ועולים הרבה פחות מביטוח מקיף.
מסכים לגבי הצד ג', ומקיף זה בכלל לא אופציה מבחינתי. אם הכלי יקר ויש חשש שיגנב יש פתרונות כמו הזעקה אחרונה שמחזירים את הכסף ועולים הרבה פחות מביטוח מקיף.
במצב הכלכלי שלי מעדיף לשלם 800 ש"ח בתשלומים מאשר להכיל את הפוטנציאל שיפול עליי ביום סגריר הוצאה של מי יודע כמה אלפי שקלים..
זעקה אחרונה להבנתי מזכה אותך רק במקרה של גניבה ללא יכולת השבה, או השבה כשמצב הכלי ממש בקאנטים (איבוד 50% מערכו? משהו כזה? לא בטוח)
ולא מפצה אותך במקרה של.. אנא ערף.. תאונות נפילות שריפות ועוד מרעין בישין
נכון לימים אלו הכלי הכי יקר וגניב שאדמיין להביא יהיה NINJA300\R3
להבנתי אם קושרים ושמים מנעול דיסק, ביטוח מקיף יזכה אותך במקרה גניבה, לא?
יקר זה קצת UNDERSTATEMENT, מי שמחפש להכנס לתחום לראשונה ידבר על סוכמים כאלה:
כלי קטן יד 2 זה איזור ה 15-30
ביטוחים משער שבאיזור ה 8
מיגון 4-6
.
מאיפה הבאת מספרים כאלה??
ביטוח חובה זה בערך 4000 צד ג 400 קסדה 1000 ושאר המיגון עד 2000 תלוי מה אתה קונה
ב 30000 אתה קונה cbr500. זה קטן?
Sent from my iPad using Tapatalk
מאיפה הבאת מספרים כאלה??
ביטוח חובה זה בערך 4000 צד ג 400 קסדה 1000 ושאר המיגון עד 2000 תלוי מה אתה קונה
ב 30000 אתה קונה cbr500. זה קטן?
ממה שבדקתי:
ביטוח חובה מהאתר של הפול לכלי
ביטוח צג ג' מונשילד כתב כ-800 אז לקחתי את המספר הזה
ביטוח מקיף אני לא יודע כי אף אחד לא נותן באינטרנט, זורק סתם מספר.. נגיד 1,000
ביטוחים: 7,800
קסדה.. יש לי של LS2 ב 200 שקל אחרי הנחה, לא יודע כמה היא רעה או טובה :confused2:
שאר המיגון זרקתי מחיר גבוהה בגלל שמתכוון לבדוק אפשרות של מעיל מתנפח
(וגם כי אני לא מכיר ממש את המחירים, רק מהסתכלות בכמה אתרי אינטרנט)
בנוגע לכלי, הייתי מאוד מכוון עד לא מזמן לכיוון של R3, אבל מחיר הביטוח חובה קצת ערער אותי, התחלתי קצת להתסכל על CBR250
Say what!? 🤨
ממה שבדקתי:
ביטוח חובה מהאתר של הפול לכלי
תמונה שווה יותר מאלף מילים?
6965
6965אל תשווה את הנתונים שלך לשלו.
יכול לצאת לך x ולו מחיר y
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
6965
הוא רשם ללא השתתפות עצמית ואצלך התעודה עם השתתפות עצמית.
מרכיב זה לבד מעניק הנחה של 30% מהפרמיה.
מעבר לכך גם לוותק ולגיל יש השפעה על המחיר.
הוא רשם ללא השתתפות עצמית ואצלך התעודה עם השתתפות עצמית.
מרכיב זה לבד מעניק הנחה של 30% מהפרמיה.
מעבר לכך גם לוותק ולגיל יש השפעה על המחיר.
הוא ביקש אופציה חוקית הכי זולה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הוא ביקש אופציה חוקית הכי זולה.
אני מודה על הרצון לעזור ושצילמת את תעודת הביטוח אבל זה לא מדוייק יקירי..
אפילו בדוגמאות שהבאתי לא התיחסתי כלל לביטוח עם השתתפות עצמית.
אם והיה חס ושלום ויקרה משהו - באמת שאין לי מאיפה להקריץ 25 א' שקל מעכשיו לעכשיו..
בכל אופן, אני לא יודע אם אני עושה הכל כשורה כשאני ממלא פרטים לקבלת הצעת מחיר, אבל אתה מוזמן לראות הצעת מחיר שאני מקבל מהפול (R3):
6966
אתה לא תצטרך להביא 25,000 ש''ח מהבית.
ההשתתפות העצמית הינה מתוך רכיב הכאב והסבל (נזק לא ממוני). גם בפוליסה הזולה חברת הביטוח תשלם את כל ההוצאות הרפאיות שלך מהשקל הראשון (למעט פיצוי על 7 ימי עבודה ראשונים).
תשלם את כל ההוצאות הרפאיות שלך מהשקל הראשון (למעט פיצוי על 7 ימי עבודה ראשונים).
שטויות ב 100%. טיפול רפואי (קופה/בית חולים) זה במסגרת קופה
אם והיה חס ושלום ויקרה משהו - באמת שאין לי מאיפה להקריץ 25 א' שקל מעכשיו לעכשיו..
בכל אופן, אני לא יודע אם אני עושה הכל כשורה כשאני ממלא פרטים לקבלת הצעת מחיר, אבל אתה מוזמן לראות הצעת מחיר שאני מקבל מהפול (R3):
אתה כותב יותר מדי מבלי לבדוק כלום. לך לסוכן ביטוח של והוא יסביר.
תלי מי אתה. אם אין לך שום רכוש או כסף, אתה גר בדירה עם שוטף ועובד בשליחויות תמורת שכר מינימום - אפשר בלי צד ג כי גם אם גרמת נזק אי אפשר לקחת ממך כלום.
אבל אם זה לא המצב, ויש מה לתבוע ממך - תדע שפגיע בדלת יכולה לעלות אלפים.
alexsupreme
21-11-2018, 16:31
אאל״ט ביטוח קופה לא תקף לתאונות דרכים.
הוא נעלם באופן קסום ברגע שזה מערב כלי תחבורה. (חוץ מאופניים ואופניים חשמליות, כמובן)
אאל״ט ביטוח קופה לא תקף לתאונות דרכים.
הוא נעלם באופן קסום ברגע שזה מערב כלי תחבורה. (חוץ מאופניים ואופניים חשמליות, כמובן)
לא יודע מאיפה זה. שום דבר לא ״נעלם״. ביטוח חובה מכסה את זה. הפיצוי שלך נעלם אם בחרת בגירסה מוזלת.
לצערי בדקתי בעצמי ...
MasterOz
22-11-2018, 00:21
Xlib ...האם שומע?
אתה מתנסח לא טוב...שים לב שלא תיפול מהמרפסת (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/4412-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%95-%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%90%D7%9C-%D7%AA%D7%9E%D7%A9%D7%9B%D7%95-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%96%D7%A7%D7%9F-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%96%D7%A0%D7%91) שלנו.
אתה גם טועה וגם מטעה - שפר הופעתך ושפתך בבקשה.
הוא גם אינטרסנט למען חברות ביטוח, לא שזה לא לגיטימי, פשוט שיהיה הוגן ויציין את זה.
אם אני פוגע בדלת של רכב באשמתי פעם ב10 שנים, אני אשלם את הנזק... וככה סתם - אני לא פוגע בדלת.
יש עקרון שאומר שככל שאתה ממוגן יותר, ככה גם הבטחון שלך עולה וככה גם רמת הסיכון שאתה מוכן לקחת על עצמך עולה.
כשאתה נוסע עם מעיל עור חדש עם מיגונים, אתה מרשה לעצמך יותר מאשר עם חולצה קצרה וכפכפים.
אני מאמין שהדבר דומה בביטוח.
כשאין לך צד ג', אתה זוכר את זה כשאתה עולה על ההגה.
לרסק לרכב את הצורה באשמתך - יכול לקרות... וגם יכול לקרות שלא.
תאונת דרכים עם פגיעות גוף ? זה כבר קצת מעבר ליכולת שלנו לפעמים, וגם אם זה ביכולת שלנו למנוע... זה קורה יותר וזה עולה הרבה יותר ממראה או דלת של רכב.
עם רכב לא הייתי רוצה לנהוג בלי צד ג', עם דו גלגלי, במיוחד קטנועים קטנים... לא קריטי מבחינתי בכלל.
כשאתה נוסע עם מעיל עור חדש עם מיגונים, אתה מרשה לעצמך יותר מאשר עם חולצה קצרה וכפכפים.
מעניין איך היה נראה גוש דן אם כולם היו לבושים ממוגן?!
matanbar26
22-11-2018, 08:58
הוא גם אינטרסנט למען חברות ביטוח, לא שזה לא לגיטימי, פשוט שיהיה הוגן ויציין את זה.
אם אני פוגע בדלת של רכב באשמתי פעם ב10 שנים, אני אשלם את הנזק... וככה סתם - אני לא פוגע בדלת.
יש עקרון שאומר שככל שאתה ממוגן יותר, ככה גם הבטחון שלך עולה וככה גם רמת הסיכון שאתה מוכן לקחת על עצמך עולה.
תאונת דרכים עם פגיעות גוף ? זה כבר קצת מעבר ליכולת שלנו לפעמים, וגם אם זה ביכולת שלנו למנוע... זה קורה יותר וזה עולה הרבה יותר ממראה או דלת של רכב.
עם רכב לא הייתי רוצה לנהוג בלי צד ג', עם דו גלגלי, במיוחד קטנועים קטנים... לא קריטי מבחינתי בכלל.
יש המון סיבות למה לעשות או לא לעשות ביטוח צד ג'.
אבל להגיד שבגלל שיש ביטוח אתה מרשה לעצמך יותר זה קצת רחוק מהמציאות.
ביטוח צד ג' לקטנוע 125 עולה 450 שקל (בוודאות כי הרגע חידשתי) וזה נותן לי שקט נפשי למקרה ש.
אבל אני בטח לא "מרשה" לעצמי להתפרע ואומר "טוב יש לי צד ג'".
באופנועים, גם תאונה קלילה יכולה להיגמר בנזק גוף רציני ואז למי אכפת מהדלת או המראה של הרכב.
alexsupreme
22-11-2018, 10:18
חצי מתל אביב נוסעים ברכבים שעולים לפחות חצי מליון כל אחד.
כל שריטה הולכת לעלות לך פי 50 מביטוח צד ג׳, ואני אפילו לא נכנס לסיטואציה שבה אתה מחליק ומוריד הולך רגל.
מספיק פעם אחת להכנס לסיטואציה כזו כדי להרוס לעצמך כמה שנים טובות. זה שווה את זה?
אני תל אביבי אגב, וגם שנים שליח, וואלה... אתה לא נכנס כל כך בקלות ברכבים, צריך להיות מאוד מוכשר, או לעבור באדום מלא או משהו בסגנון.
לעומת זאת, להחליק או שיכנס בך רכב, או שיקפוץ לך כלב לכביש ויעיף אותך לעזאזל - זה דווקא קורה אחת לשנתיים בערך.
וגם אם אתה כבר כן נכנס ברכב כלשהו, אתה לא מפרק לו את הצורה כל כך מהר, וגם אם כן שברת מראה או נגעת בדלת, זה לא עולה מליונים... ולא... ממש לא כל הרכבים בתל אביב עולים חצי מליון, הרוב הגדול עולים בדיוק כמו בירוחם וקרית גת וכרמיאל...
שוב, אני לא נגד לעשות צד ג' עקרונית, אני פשוט חושב שזה לא "חובה".
ואם אתה מדבר על פגיעות בהולכי רגל, כנראה שאתה לא מבין מה זה ביטוח צד ג' - זה לא קשור לפגיעות בגוף, את זה ביטוח חובה מכסה.
שוב, אני לא נגד לעשות צד ג' עקרונית, אני פשוט חושב שזה לא "חובה".
זה בהחלט לא חובה, אך זה לא מקיף שאתה נכנס לריזיקה ידועה מראש ושתוך כמה שנים אם לא יקרה כלום חסכת.
צד ג׳ מכסה אותך בפני נזק לרכוש בסכומים שרובנו לא יכולים לספוג בשוטף ושהסיכוי שתצטרך להוציאם הוא קרוב לוודאי.
משכך, זה לא מסוג הביטוחים שמומלץ לחסוך בהם ושנוכח הנסיבות הם בגדר חובה הלכה למעשה.
איחלתי לרוכב בהצלחה...
זה בהחלט לא חובה, אך זה לא מקיף שאתה נכנס לריזיקה ידועה מראש ושתוך כמה שנים אם לא יקרה כלום חסכת.
צד ג׳ מכסה אותך בפני נזק לרכוש בסכומים שרובנו לא יכולים לספוג בשוטף ושהסיכוי שתצטרך להוציאם הוא קרוב לוודאי.
משכך, זה לא מסוג הביטוחים שמומלץ לחסוך בהם ושנוכח הנסיבות הם בגדר חובה הלכה למעשה.
איחלתי לרוכב בהצלחה...
קרוב לוודאי ???
אם זה היה קרוב לוודאי, כנראה שביטוח צד ג' היה עולה 3 אלף בשנה.
בואו ספרו לי על מקרים בהם פגעתם ברכבים או אפילו דו גלגלי אחר, ותבעו אתכם וערבתם צד ג' וזה כיסה אתכם בסכומים שרוחקים מהיכולת שלכם לשלם.
קרוב לוודאי ???
אם זה היה קרוב לוודאי, כנראה שביטוח צד ג' היה עולה 3 אלף בשנה.
בואו ספרו לי על מקרים בהם פגעתם ברכבים או אפילו דו גלגלי אחר, ותבעו אתכם וערבתם צד ג' וזה כיסה אתכם בסכומים שרוחקים מהיכולת שלכם לשלם.
אתה מגיב בהתאם לניסיונך וזה בסדר. אלא שמספיק שפעם אחת לא יהיה מדובר בסתם מראה, פנס או דפיקה קטנה והדברים ייראו שונים לגמרי.
זה כזה פאר-פטצ׳ שנהג שתנשק אותו ייבהל ויסטה לתוך רכב אחר, עץ אן משהו כדי לא למרוח אותך?
אתה מגיב בהתאם לניסיונך וזה בסדר. אלא שמספיק שפעם אחת לא יהיה מדובר בסתם מראה, פנס או דפיקה קטנה והדברים ייראו שונים לגמרי.
זה כזה פאר-פטצ׳ שנהג שתנשק אותו ייבהל ויסטה לתוך רכב אחר, עץ אן משהו כדי לא למרוח אותך?
קרה לי. למזלי היא "נישקה" אותי ויצאתי עם אופנוע טוטאלוס (TSW) + חבלות קלות. לרכב שלה נגרם נזק הרבה יותר יקר (עלתה וירדה מדרכה + וולוו חדשה).
שוב כנראה שאתם לא מכירים את עולם הביטוח, אבל אם נהג סוטה מהכביש ונכנס ברכב אחר, יהיה לו קשה מאוד להאשים אתכם בזה... ואת הנזק שנגרם לו הוא יצטרך לשלם מכיסו או מהביטוח המקיף שלו, ואת הנזק של הרכב החונה מביטוח הצד ג' של נהג הרכב, במקרה שהוא טרח להשאיר פרטים ולא ברח.
כבר העלתי פה שרשור לפני שנה ומשהו ושאלתי למי אי פעם פה יצא להפעיל ביטוח צד ג', היו מעט מאוד תגובות, מקרה אחד היה לגבי הארלי (שדווקא המלצתי לעשות צד ג' בכלים כבדים כאלה), ובמקרים אחרים מראה או שריטה בדלת... יכול לקרות ??? כן, לא משהו שימוטט אף אחד כלכלית.
את סיפורי הזוועה של סוכני הביטוח כולם מכירים.
לי יצא לגרום להונדה ג'אז נזק (כמובן שמנופח עם הוצאות שמאי רכב חלופי ועוד ועוד שחברות הביטוח אהבות להוסיף), של 25,000 ש"ח.
עם קטנוע 250.
מיותר לציין שזה נזק שהוא טוטאל-לוס להרבה מאוד רכבים.
אז כן,
ביטוח צד ג' בהחלט השתלם לי.
שוב כנראה שאתם לא מכירים את עולם הביטוח, אבל אם נהג סוטה מהכביש ונכנס ברכב אחר, יהיה לו קשה מאוד להאשים אתכם בזה... ואת הנזק שנגרם לו הוא יצטרך לשלם מכיסו או מהביטוח המקיף שלו, ואת הנזק של הרכב החונה מביטוח הצד ג' של נהג הרכב, במקרה שהוא טרח להשאיר פרטים ולא ברח.
לא אמרתי סטה אלא נשק. היינו יש מגע.
כמו שמארגנים רכיבות שמונות מאות רוכבים ליום האישה, תושבי הדרום, יוסי קירמה ז"ל וכו..' וכו...' אפשר גם למחאה על מחירי הביטוח והמס על האופנועים.
תמוה שלא מארגנים בשביל הדבר הזה ולכול שטות אחרת כן (לא מזלזל ביוסי קירמה, פשוט מביא דוגמה).
עד אז תמשיכו לבכות באינטרנט.
ניפגש ברכיבת הגנטלמנים הבאה
אירגנו,
וגם מארגנים.
פשוט לא מייחצנים את זה מספיק.
(זה גם לא מועיל לדעתי, אבל זאת רק דעה).
אירגנו,
וגם מארגנים.
פשוט לא מייחצנים את זה מספיק.
(זה גם לא מועיל לדעתי, אבל זאת רק דעה).
חרטא בריבוע.
פעם בחצי שנה יש "קריאה" מזויפת בפייסבוק, ואינספור דיונים על זה בקבוצות השונות.
רק בלבולי ביצים נטו... אנשים לא יכולים לטעון שאין בזה תועלת שכול שני וחמישי מארגנים כמה מאות אנשים בשביל שטות אחרת..
אבל אה... אם עושים על זה כתבה בYNET שיוצאים לתושבי הדרום אז שיעשו על הביטוח לא יצא מזה כלום.
תמשיכו לטחון מים
מעבר לצורת ההתבטאות שכבר המאסטר העיר עליה - אתה טועה ב-100%
תלי מי אתה. אם אין לך שום רכוש או כסף, אתה גר בדירה עם שוטף ועובד בשליחויות תמורת שכר מינימום - אפשר בלי צד ג כי גם אם גרמת נזק אי אפשר לקחת ממך כלום.
אבל אם זה לא המצב, ויש מה לתבוע ממך - תדע שפגיע בדלת יכולה לעלות אלפים.
כאן אני מסכיים לחלוטין עם xlib ומנסיון של חברים קרובים - פגיעה קלה ברכב חדש תתחיל מ-10000 ש״ח. כניסה בויטרינה של חנות מחשבים (כן, הכרתי מישהו שזה קרה לו) תעלה הרבה הרבה יותר.
6966
הייתי חוסך את ה-1800 ש״ח והולך על ההשתתפות העצמית.
12 שנים עם ביטוח חובה וצד ג'
פעם אחת השתמשתי לאחרונה.
רכב בלם לפני שבאתי לצאת לעקוף אותו.
יצא שנישקתי אותו, ללא נזק ממשי, פרט ל2 סריטות בפגוש לו, ולי סריטה קטנה במזלג.
שניה אח"כ אני רואה שהחלק הקשיח של הכבל גז פגע לו בפנס האחורי ועשה חור קטן.
דיוק מושלם שהיה נמנע ב5 ס"מ מרחק נוסף.
התוצאה.... 6 אלף שקל נזק, בעיקר על הפנס הזה של מיצובישי שמאוד יקר.
אז 12 שנים של ניסיון לא יצילו אותך ממכה קטנה לרכב לא יקר.
הפעלתי צד ג'
שוב... אני ממש לא נגד צד ג' מהותית, וכלים כבדים - אין לי ספק שהייתי מבטח בצד ג'.
לעבוד בין מכוניות עם גולד ווינג (בכוונה הלכתי על הקיצוני), זה לא כמו לנסוע בעיר עם טייפון 50.
אבל, בניגוד לביטוח חובה לנזקי גוף, יש הבדל בין לשלם לבנאדם כמה אלפים על הנזק שאתה גרמת לו, לבין לקבל פיצוי על תאונת דרכים ולקבל טיפול רפואי על כל צרה שלא תבוא, באשמתך או לא.
אגב, אתם יודעים מה כמות האנשים שרוכבים בלי ביטוח חובה בכלל... עכשיו קחו את המספר הזה ותוסיפו עוד כמות יפה שנוסעים גם בלי צד ג'.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft