מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : החלפת אגזוז ושימוש נכון בקלאצ'

Isrecpecr312
12-12-2018, 21:15
אהלן,
אז ככה- נתחיל מהאגזוז
ברשותי cb500f ותמיד סלדתי מאופנועים מחרישי אוזניים, מצד שני לאחר שהיום שני (!) נהגים החליטו לפתוח את הדלת שלהם בפקק תוך כדי שאני משתחל בין הרכבים וכמעט נגרמו תאונות (אחד לשפוך פאקינג מאפרה, ואחד ניסע שליד הנהג שהחליט לרדת באמצע הכביש כדי להשתין), החלטתי שאחליף את האגזוז, אם הבהוב באורות וצופר שנתמע בין כל הצפירות לא מתריע מספיק, אז לפחות עוד טיפה רעש, קצת באס שמרגישים בדלת הרכב.

אני לא יודע אם שווה להחליף לפול סיסטם - כי גם עכשיו אני לא לוקח את האופנוע לקצה, רוכב רגוע מאיד סה"כ והתוספת כח הזה תיהיה מינורי עד לא מורגשת בשבילי.

מצד שני הפחתת המשקל תקל עליי לדעתי.

או שאסתפק בסליפ-און וזהו?
(בשני המקרים הdb קילר ישאר באגזוז)

עצתכם.

ולנושא השני-

בזמן השתחלויות בין רכבים אני נמצא בין ה20-30 קמש לרוב

ולפעמים כשממש צפוף בין ה10-20
בשני המצבים אני נמצא בהילוך שני כשהקלאצ' לחוץ מעט והמצערת פתוחה על המינימום, מה שעוזר לי לשמור על המהירות יציבה בלי העברות משקל כשאני עוזב את הגז.
בהתחלה הייתי עושה את זה על הילוך ראשון אך כל עזיבה של הגז(עזיבה איטית ולא זריקה) הייתה מורגשת בבלימת מנוע מעיקה שמערערת את היציבות במהירות הנמוכה.

האם אני נוהג נכון?
איך אתם נשארים במהירות נמוכה כל כך בלי הזריקות המציקות האלה?

)השאלה היא בעיקר כשהכביש בעליה ולא ניתן לשחרר את הגז ולהכניס קלאצ' לגלישה איטית.)

תןדה מראש 👌

matanbar26
12-12-2018, 21:34
אני מקווה שאתה לא באמת סומך על רעש מהבחינה הבטיחותית.
כל מה שתיארתי ייקרה גם אם תיסע על קטנוע חשמלי.

Isrecpecr312
12-12-2018, 23:40
אני מקווה שאתה לא באמת סומך על רעש מהבחינה הבטיחותית.
כל מה שתיארתי ייקרה גם אם תיסע על קטנוע חשמלי.

הכוונה שלי היא להוסיף רעש, כי כשאני נוהג ברכב ושומע אגזוז זה גורם לי לחפש את האופנוע שקרוב אליי.
אולי זה לא יעזור ב100% אבל מספיק עוד בן אדם אחד שישים לב וכבר הקטנה את הסיכוי שלך להצטרף לסטטיסטיקה.

FoxLight
13-12-2018, 01:19
ולנושא השני-

בשני המצבים אני נמצא בהילוך שני כשהקלאצ' לחוץ מעט והמצערת פתוחה על המינימום, מה שעוזר לי לשמור על המהירות יציבה בלי העברות משקל כשאני עוזב את הגז.
בהתחלה הייתי עושה את זה על הילוך ראשון אך כל עזיבה של הגז(עזיבה איטית ולא זריקה) הייתה מורגשת בבלימת מנוע מעיקה שמערערת את היציבות במהירות הנמוכה.

האם אני נוהג נכון?

)השאלה היא בעיקר כשהכביש בעליה ולא ניתן לשחרר את הגז ולהכניס קלאצ' לגלישה איטית.)

תןדה מראש נŸ‘Œ
זה לא טוב שהקלאץ לחוץ חלקית כל הזמן.
פשוט תהייה עדין יותר עם הגז.

JohnnyDough
13-12-2018, 09:26
אני מציע לך לקחת את הכסף של האגזוז ולהשקיע אותו בקורס רכיבה מתקדמת שכנראה ישתלם לך הרבה יותר.
הם יתנו לך דגשים וכלים לגבי הניהול העדין של הגז (שרלוונטי למה שאתה מתאר) ועוד שורה של דברים שגם רוכבים מנוסים הרבה יותר לא עושים נכון (כמו החזקת הכידון, איך לבצע פניות כמו שצריך ועוד).

Isrecpecr312
13-12-2018, 09:58
אני מציע לך לקחת את הכסף של האגזוז ולהשקיע אותו בקורס רכיבה מתקדמת שכנראה ישתלם לך הרבה יותר.
הם יתנו לך דגשים וכלים לגבי הניהול העדין של הגז (שרלוונטי למה שאתה מתאר) ועוד שורה של דברים שגם רוכבים מנוסים הרבה יותר לא עושים נכון (כמו החזקת הכידון, איך לבצע פניות כמו שצריך ועוד).זה ממש לא בא על חשבון הקורס, מתכנן שעד סוף החודש אעשה את הקורס בפרו ריידינג.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

kanter.m
13-12-2018, 10:11
מנסיון אישי- גם יושב ברכב לפעמים וגם נוסע על אופנוע בפקקים,
נהג עצבני ברכב עם חלון סגור ורדיו לא ישמע הרלי בלי אגזוזים בכלל, (נסעתי עם אגזוז פתוח בלי DB קילר)- חבל על הכסף והאוזניים של השכנים.
נהג באחריות וזהירות ומותר גם לעמוד עם האופנוע לפעמים אם נראה לך שהמעבר בין מכוניות מסוכן.

Ami
13-12-2018, 10:24
נשמע כאילו מתחשק לך סליפאון ועכשיו אתה מחפש הצדקה

Isrecpecr312
13-12-2018, 10:37
נשמע כאילו מתחשק לך סליפאון ועכשיו אתה מחפש הצדקהממש לא מחפש הצדקה, את ההחלטה כבר קיבלתי.

השאלה שלי הייתה אם ללכת לכיוון פול סיסטם למרות שהממיר של הסעפת המקורית קטן יחסית, אם זה שווה את המחיר או שלא שווה ואלך לכיוון הסליפ-און.

בכ"מ תודה על ניתוח אופי וכוונות זריז ביותר.

אחלה יום [emoji108]

the striker
13-12-2018, 10:45
עזוב אותך משטויות, הרעש של האגזוז לא ישפיע על הבטיחות בכלל. זה רק יכול לפגוע בשסתומי הפליטה שלך, אם אתה לא מכוון את שאר המערכת. כמובן גם סתם יפריע לשכנים.
לעניין ההשתחלות, לא מומלץ בכלל להשאיר חצי קלאץ'. אתה תשרוף אותו מהר, סע על ראשון, וכשאתה עוזב את הגז, תלחץ על הקלאץ'. זה רק עניין של תרגול וזמן.

Isrecpecr312
13-12-2018, 10:48
עזוב אותך משטויות, הרעש של האגזוז לא ישפיע על הבטיחות בכלל. זה רק יכול לפגוע בשסתומי הפליטה שלך, אם אתה לא מכוון את שאר המערכת. כמובן גם סתם יפריע לשכנים.
לעניין ההשתחלות, לא מומלץ בכלל להשאיר חצי קלאץ'. אתה תשרוף אותו מהר, סע על ראשון, וכשאתה עוזב את הגז, תלחץ על הקלאץ'. זה רק עניין של תרגול וזמן.כמה זה בעייתי לכוון את שאר המערכת? אצה מדבר על המפות או משהו אחר?

וכן כסע היום לאיזה מגרש ריק לתרגל את הנושא.

תודה

קידוזו
13-12-2018, 11:03
אהלן,
אז ככה- נתחיל מהאגזוז
ברשותי cb500f ותמיד סלדתי מאופנועים מחרישי אוזניים, מצד שני לאחר שהיום שני (!) נהגים החליטו לפתוח את הדלת שלהם בפקק תוך כדי שאני משתחל בין הרכבים וכמעט נגרמו תאונות (אחד לשפוך פאקינג מאפרה, ואחד ניסע שליד הנהג שהחליט לרדת באמצע הכביש כדי להשתין), החלטתי שאחליף את האגזוז, אם הבהוב באורות וצופר שנתמע בין כל הצפירות לא מתריע מספיק, אז לפחות עוד טיפה רעש, קצת באס שמרגישים בדלת הרכב.

אני לא יודע אם שווה להחליף לפול סיסטם - כי גם עכשיו אני לא לוקח את האופנוע לקצה, רוכב רגוע מאיד סה"כ והתוספת כח הזה תיהיה מינורי עד לא מורגשת בשבילי.

מצד שני הפחתת המשקל תקל עליי לדעתי.

או שאסתפק בסליפ-און וזהו?
(בשני המקרים הdb קילר ישאר באגזוז)

עצתכם.

ולנושא השני-

האם אני נוהג נכון?

תןדה מראש 👌
תמיד העדפתי מבחינה בטיחותית אגזוז מרעיש ורוב הנהגים מבחין היטב כשאני מודיע.

הזדחלות וזיגזג במהירות ריצה הליכה לרוב עם קלאץ'.

erel
13-12-2018, 11:12
הייתי מציע לך לעשות קודם את הקורס ואח"כ לשקול שוב את ההחלטה לגבי האגזוז... אולי דעתך תשתנה.
ואם בכל זאת מחליף, לך על פול סיסטם. לא תרגיש בהבדלים גדולים בכל מקרה אבל תקבל אופנוע יותר מכוון

the striker
13-12-2018, 11:47
בנוסף לאגזוז זרימה חופשית, צריך לכוון שסתומים, קרבורטור, תיבת אויר וכו' וכו'

Tribalmistyc2
13-12-2018, 12:26
בנוסף לאגזוז זרימה חופשית, צריך לכוון שסתומים, קרבורטור, תיבת אויר וכו' וכו'
שסתום הפליטה עשוי להתחמם מעבר למתוכנן ולהתפשט מעבר למתוכנן,כאשר שמים מערכת פליטה שתהיה פתוחה מהמקורית,אבל זה לא דבר קבוע בכל מנוע או בכל משתיק וכו.
מערכת פליטה ייעודית לא תידרוש להתערב במרווח השסתומים וכמעט הרוב המוחלט כבר עברו להזרקת דלק.
שינויים בתיבת אוויר לא עושים בתנאיי מדרכה,כשמדובר בקרבורטור - לכל היותר אפשר לדחוף פנימה עוד דלק ולפתוח את המסנן או להחליף אותו באחד פתוח (עם החסרונות הנלווים).

Ami
13-12-2018, 13:43
ממש לא מחפש הצדקה, את ההחלטה כבר קיבלתי.

השאלה שלי הייתה אם ללכת לכיוון פול סיסטם למרות שהממיר של הסעפת המקורית קטן יחסית, אם זה שווה את המחיר או שלא שווה ואלך לכיוון הסליפ-און.

בכ"מ תודה על ניתוח אופי וכוונות זריז ביותר.

אחלה יום [emoji108]

https://www.youtube.com/watch?v=3QCIIDSYJLc

קידוזו
14-12-2018, 00:07
https://www.youtube.com/watch?v=B8YRA-tiav4

עוד דיעה...

efi
22-12-2018, 21:05
אני לפני החלפה גם של אגזוז שהוזמן,
לפי מה שקראתי ברשת, לא כדאי ללכת על כל המערכת אלא רק על סליפ און (דגם ייעודי לאופנוע שלך)

כיוון שהשיפור בהתנהגות ובתוספת הכוח זניח.
אבל הסאונד נהדר, ורוב האגזוזים מחברות מובילות לא נותנים ברא/ש ברעש מעיק וחזק מדי אלא במקום ונשמע נהדר

efi
22-12-2018, 21:07
מה שהוא טוען בסרטון פשוט לא נכון.
לא לגבי המחיר (בכלל) , לא לגבי הסאונד ובטח לא לגבי ההרגשה.

miki
22-12-2018, 22:33
מנסיוני... כרוכב על קאסטום כבד מאוד ( 1900 סמ"ק) , שהיה מורכב לו אגזוז פתוח שאי אפשר בשום צורה ואופן לומר שלא היה נשמע למרחקים, החלפתי חזרה לאגזוז המקורי השקט...
חוץ מלהפריע לכל הסביבה (שכנים, וכו' ) זה לא הועיל בשיט, צריך לרכוב נכון ובמשנה זהירות במיוחד בפקקים.
אני לא מסוגל להסתגל לרעש של אגזוזים רועשים, הרעש נשמע היטב אחרי שהאופנוע עובר, השקעתי טיפה בזוג פנסים נוסף שאני מדליק מעת לעת כשאני רוצה שישימו לב שאני עובר בשול הימני, או בין מכוניות.
אתה רוצה אגזוז לא מקורי תתקין.
אתה רוצה אגזוז רועש , תתקין...
אבל, קח בחשבון שיכולים לעשות לך בעיות בטסט ובכלל ...

naked
23-12-2018, 12:07
לא מוותר על האגזוז. בכבישים בין עירוניים כשלא באמת שומרים מרחק לקראת עקיפה או מעבר בין 2 רכבים, אני תמיד רואה נהגים ששמים לב שאני מאחוריהם ורובם מתקבעים בנתיב שלהם בזהירות. רוכב רק עם אטמים בגלל שהרעש לא באמת נסבל לפרקים ארוכים ונוסע בשכונה על טורים נמוכים יותר.
לא אומר שזה שווה ערך לאפוד מתנפח, אבל בטוח גורם לנוכחות בולטת יותר בכביש, ובהחלט מספיק שבקריירה שלמה יציל רק פעם אחת מנהג שעמד לסטות מהנתיב אחרי שלא ראה אותך במראה אך ויתר כי שמע רעש של סילון דו גלגלי איפשהו קרוב.

xlib
23-12-2018, 17:51
לא מוותר על האגזוז

... אבל בטוח גורם לנוכחות בולטת יותר בכביש
מה שבטוח זה שרעש שלך מעצבן אנשים. אפשר לראות את זה אפילו בקהל אודד כמו כאן.

ובהחלט מספיק שבקריירה שלמה יציל רק פעם אחת מנהג שעמד לסטות מהנתיב אחרי שלא ראה אותך במראה אך ויתר כי שמע רעש של סילון דו גלגלי איפשהו קרוב.
מספיק שפעם אחד נהג שעצבנת אותו עם אגזוז שלך יחתוך אותך קצת יותר חזק ממה שאתה רגיל. לא סתם קוראים לזה "road rage".

Isrecpecr312
24-12-2018, 15:52
ממש שמח לקרוא את התגובות שלכם לשני הצדדים.

אחרי שהחלטתי לקנות אגזוז (סליפ-און)
נתפסתי על דגם מאוד ספציפי שלא מצאתי מישהו שמחזיק אותו בארץ כולל היבואן של החברה.
(מצאתי אותו רק במקום אחד שמוכר אותו ביותר מפי2 ממה שניתן למצוא באיביי)

אז החלטתי שאזמין בעצמי באיביי,
כמה שאלות:
1. אם מוטבע על האגזוז תקן, צריך עוד משהו נוסף?
2. נדרש אישור של מכון התקנים? (השקר החמוד הזה של הטכניון שקורה עם קסדות)
3. האגזוז שאני רוצה עולה פחות מ500$ ובאתר של המכס רשום שהמס על זה הוא 31.04%, השתנו דברים מאז?

מצרף תמונות מהאתר של המכס לגבי תקן נדרש ואחוז מיסוי.

(מקווה שזה באמת מה שנקרא עמעם פליטה כי לא מצאתי משהו אחרי)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181224/73797bddbe14ace950f22739243ee976.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181224/a8e6ae6fc02b22f3c46f20db0f35d11b.jpg

Isrecpecr312
24-12-2018, 16:17
לא מצליח לערוך דרך הTapTalk.

אם מישהו התנסה עם הזמנת אגזוז בזמן האחרון, אשמח לתובנות.
ואם יש עוד מיסי שקר כלשהם תעדכנו לפני שאני מזמין בבקשה [emoji28]

ayalzo
24-12-2018, 21:17
חוץ מהמס הזה יש גם מעמ ואולי אולי מס קניה.
לוודא שהתקן המוטבע הוא הנכון (לא מספיק שיש את האות e).
יתכן ןינסו להערים קשיים בכל מקרה, ותצטרך להראות בקיאות ולעמוד על שלך.
את האישור ליבוא פרטי כדאי להגיש מראש כדי לא להתעכב כשהחלק מעוכב בארץ ויש סכנה לתשלומי אחסנה שקריים.

Isrecpecr312
24-12-2018, 22:35
חוץ מהמס הזה יש גם מעמ ואולי אולי מס קניה.
לוודא שהתקן המוטבע הוא הנכון (לא מספיק שיש את האות e).
יתכן ןינסו להערים קשיים בכל מקרה, ותצטרך להראות בקיאות ולעמוד על שלך.
את האישור ליבוא פרטי כדאי להגיש מראש כדי לא להתעכב כשהחלק מעוכב בארץ ויש סכנה לתשלומי אחסנה שקריים.תעזור לי בבקשה לעשות סדר כי קצת בלבלת אותי.

במוצרים שערכם הוא בין 75$ ועד 500$ יש פטור ממכס, ומחויבים רק במע"מ (תשלום מס) של 17% למעט מוצרים מסויימים (כדוגמת האגזוז) שמשלמים יותר.

מה שאומר שבעצם בנתיים יש רק מס/מע"מ ללא מכס.

נוסיף לזה אם ידרשו עוד 300שח +/- בדיקה של הטכניון כמו ששמעתי שעושים על קסדות.

זה אומר תשלום 31.04% מערך המוצר + 300שח.

האם אני צודק?

ומה זה מס קניה והיכן אני יכול לברר אם אגזוז גורר גם מס קניה?
או שסה"כ עשיתי סמטוחה ומס הקניה של אגזוז הוא 31.04% ועוד 17% מעמ ועוד 300 שח לטכניון?

strelok89
24-12-2018, 22:52
ממש שמח לקרוא את התגובות שלכם לשני הצדדים.

אחרי שהחלטתי לקנות אגזוז (סליפ-און)
נתפסתי על דגם מאוד ספציפי שלא מצאתי מישהו שמחזיק אותו בארץ כולל היבואן של החברה.
(מצאתי אותו רק במקום אחד שמוכר אותו ביותר מפי2 ממה שניתן למצוא באיביי)

אז החלטתי שאזמין בעצמי באיביי,
כמה שאלות:
1. אם מוטבע על האגזוז תקן, צריך עוד משהו נוסף?
2. נדרש אישור של מכון התקנים? (השקר החמוד הזה של הטכניון שקורה עם קסדות)
3. האגזוז שאני רוצה עולה פחות מ500$ ובאתר של המכס רשום שהמס על זה הוא 31.04%, השתנו דברים מאז?

מצרף תמונות מהאתר של המכס לגבי תקן נדרש ואחוז מיסוי.

(מקווה שזה באמת מה שנקרא עמעם פליטה כי לא מצאתי משהו אחרי)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181224/73797bddbe14ace950f22739243ee976.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181224/a8e6ae6fc02b22f3c46f20db0f35d11b.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalkלא
התשלום זה 31%+17% בנוסף יש עמלות קבועות
300 מכון התקנים
עמלות עמילות מכס אם תחליט 150-250
עמלות אכסנה אם תרצה לשחרר לב שזה 12 שקל ליום
עמלות מחשב ועמלות פקידה
בקיצור סביב ה500-800 שקל עמלות ובנוסף זה 48% סך הכל מס למחיר האגזוז בתוספת עלות משלוח

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

Isrecpecr312
24-12-2018, 23:00
לא
התשלום זה 31%+17% בנוסף יש עמלות קבועות
300 מכון התקנים
עמלות עמילות מכס אם תחליט 150-250
עמלות אכסנה אם תרצה לשחרר לב שזה 12 שקל ליום
עמלות מחשב ועמלות פקידה
בקיצור סביב ה500-800 שקל עמלות ובנוסף זה 48% סך הכל מס למחיר האגזוז בתוספת עלות משלוח

Sent from my SM-A730F using Tapatalkתודה רבה, עשית לי סדר.

בקיצור הכי משתלם לבקש מהמוכר לרשום עד 75$ ובתיאור שירשום צינורות לאינסטלציה ולקוות ליפול על פקיד שלא מבין כלום [emoji848]

כמה כיף לנו בארץ! אין לי מושג איך לא מהגרים לכאן מברלין.

matanbar26
24-12-2018, 23:43
תודה רבה, עשית לי סדר.

בקיצור הכי משתלם לבקש מהמוכר לרשום עד 75$ ובתיאור שירשום צינורות לאינסטלציה ולקוות ליפול על פקיד שלא מבין כלום [emoji848]

כמה כיף לנו בארץ! אין לי מושג איך לא מהגרים לכאן מברלין.

כן, תעשה את זה בחבילה ענקית שבדוק תיעצר במכס ואז תשלם כפל מס.
ובהרחבה:
האנשים במכס לא לגמרי טיפשים, וחבילות גדולות בדרך כלל נעצרות לבדיקה.
ברגע שיפתחו את החבילה יבינו שאין שם צינורות לאינסטלציה החבילה תיעצר ואז המכס יעריך את שווי החבילה לפי ראות עיניו.
אחר כך תקבל דרישה לכפל מס בגלל הניסיון לרמות.
אגב, לטעון שלא ידעת והמוכר אשם לא עוזר-מבחינת המכס אתה אחראי.
קח את זה בחשבון לפני שאתה מבקש מהמוכר לרשום שקרים על החבילה.

Isrecpecr312
24-12-2018, 23:46
כן, תעשה את זה בחבילה ענקית שבדוק תיעצר במכס ואז תשלם כפל מס.
ובהרחבה:
האנשים במכס לא לגמרי טיפשים, וחבילות גדולות בדרך כלל נעצרות לבדיקה.
ברגע שיפתחו את החבילה יבינו שאין שם צינורות לאינסטלציה החבילה תיעצר ואז המכס יעריך את שווי החבילה לפי ראות עיניו.
אחר כך תקבל דרישה לכפל מס בגלל הניסיון לרמות.
אגב, לטעון שלא ידעת והמוכר אשם לא עוזר-מבחינת המכס אתה אחראי.
קח את זה בחשבון לפני שאתה מבקש מהמוכר לרשום שקרים על החבילה.למען הסר ספק זו הייתה הודעה צינית.

למרות שאני מכיר כמה צלמים שהזמינו חצובות בסביבות ה1000-1500 שח וביקשו שירשם על זה צינורות ומרזבים ועבר להם בלי בעיה.
(וגודל החבילה היה פחות או יותר כגודל חבילה של סליפ און)

matanbar26
25-12-2018, 00:17
למען הסר ספק זו הייתה הודעה צינית.

למרות שאני מכיר כמה צלמים שהזמינו חצובות בסביבות ה1000-1500 שח וביקשו שירשם על זה צינורות ומרזבים ועבר להם בלי בעיה.
(וגודל החבילה היה פחות או יותר כגודל חבילה של סליפ און)

זאת הבעיה של ציניות-לא עוברת בטקסט.
וכן, זה לא 100%, כנראה שאפילו לא קרוב אבל בחבילות גדולות לא הייתי לוקח סיכון.

AsafA
25-12-2018, 00:37
תבדוק גם במחשבון מיסים של EBAY

https://www.ebay.co.il/buy/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A1-%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90/

הזמנתי סט מזוודות צד והמס לתשלום היה בדיוק כמו שיצא במחשבון.