מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : עיצה לרכישת אופנוע חדש a1 - בייבי אדוונצ׳ר

ירון
15-01-2019, 23:59
אודה לחוכמת ההמונים המנוסים....
אני חדש לחלוטין בתחום, בשלבי סיום הוצאת רשיון a1.
מתעניין ברכישת אופנוע חדש , כשהנטייה היא לבייבי אדוונצ׳ר...
ומתלבט בין מס׳ דגמים.
אני בחור גדול 1.80/110, מתכנן נסיעה עירונית וטיולי שבת עם מורכבת מאחור.
הדגמים שחשבתי עליהם הם:
BMW g310gs
cb500x
קוואסקי ורסוס 300

חשובה לי נוחות הנסיעה והישיבה, לי ולמורכבת, כלי נוח לתיפעול
וידידותי לרוכב המתחיל. כמובן שגם צריכת דלק טיפולים וכיוצב, אבל אלה שיקולים
משניים לחלוטין.
אשמח לקבל חוות דעת.

TundraOG
16-01-2019, 00:32
ממה שהצעת - ה-CB500X הוא האופציה הטובה ביותר. הכי "פול סייז", אופנוע גדול לכל דבר שהרבה פחות "בייבי" מה-300 למיניהם. מספיק מתון בשביל רוכב מתחיל, מספיק נשיכה כדי להישאר איתו לתקופה ארוכה מאוד בלי באמת הצורך לשדרג. אם מהירות סופית לא מדברת אליך, זה יכול להיות פרטנר לשנים רבות. (אומר כאחד שרוכב על 500 סמ"ק כבר מעל שנתיים וחצי בלי באמת צורך בשדרוג, וטיילתי בכל רחבי הארץ, כולל עם מורכבת).

ירון
16-01-2019, 00:42
תודה רבה על התשובה.
האם קיים BMW f700gs עם הגבלה לרשיון a1 ?

eranb
16-01-2019, 08:19
ויסטרום 650 מוגבל.
ידידותי נוח מאוד בפרט בהרכבה ויתן לך תמורה מקסימלית, ההגבלה לא מאוד מורגשת
במהירויות לא פליליות...

TundraOG
16-01-2019, 09:54
תודה רבה על התשובה.
האם קיים BMW f700gs עם הגבלה לרשיון a1 ?

אם זכור לי נכון, כן.
אגב, ב.מ.וו הם החברה היחידה למיטב הבנתי בארץ שחוקית מסירה הגבלות, כלומר אם קנית אופנוע מוגבל, הגדלת רשיון ואתה רוצה לממש את כל ההספק - הם יסירו, בעלות של כ-2000₪ (שינויים ברישוי וכדומה). אני חושב שגם ניתן לעשות להפך ולהגביל כלי לא מוגבל, אבל צריך לבדוק.

JohnnyDough
16-01-2019, 10:27
הויסטרום המוגבל יכול להתאים (למרות שלנסיעות עירוניות הוא קצת פחות קליל) אבל ההגבלה לA1 מורגשת ודי מתסכלת, גם במהירויות בינעירוניות חוקיות.

לגבי ב.מ.וו, אני גם חושב שהם מאפשרים לעשות את ההמרה לשני הכיוונים אבל אלה כבר כלים די יקרים (גם יד 2) ובתור כלי ראשון, חשוב לבדוק את כל העלויות הנלוות בדגש על ביטוח מקיף שעולה בעצמו המון וגם יכול לדרוש מערכות איתור שעוד עולות התקנה ומנוי חודשי.

אם אתה שוקל לקנות כלי חדש אז צריך לקחת בחשבון שהCB500X הולך להיות מוחלף בקרוב (וזה אולי מאפשר לקנות את הקיים בתנאים משופרים) ובנוסף, יש לו מתחרה ישיר שצריך להיות לא רע בכלל בדמות הבנלי TRK502X שעולה מעט פחות ומגיע מאובזר היטב מהיצרן.

mastery
16-01-2019, 12:34
הויסטרום המוגבל יכול להתאים (למרות שלנסיעות עירוניות הוא קצת פחות קליל) אבל ההגבלה לA1 מורגשת ודי מתסכלת, גם במהירויות בינעירוניות חוקיות.

לגבי ב.מ.וו, אני גם חושב שהם מאפשרים לעשות את ההמרה לשני הכיוונים אבל אלה כבר כלים די יקרים (גם יד 2) ובתור כלי ראשון, חשוב לבדוק את כל העלויות הנלוות בדגש על ביטוח מקיף שעולה בעצמו המון וגם יכול לדרוש מערכות איתור שעוד עולות התקנה ומנוי חודשי.

אם אתה שוקל לקנות כלי חדש אז צריך לקחת בחשבון שהCB500X הולך להיות מוחלף בקרוב (וזה אולי מאפשר לקנות את הקיים בתנאים משופרים) ובנוסף, יש לו מתחרה ישיר שצריך להיות לא רע בכלל בדמות הבנלי TRK502X שעולה מעט פחות ומגיע מאובזר היטב מהיצרן.
במה עומד להיות מוחלף?

JohnnyDough
16-01-2019, 13:42
במה עומד להיות מוחלף?
הוא מוחלף בגרסה משופרת של CB500X עם לא מעט שינויים בכל הכיוונים:
https://www.youtube.com/watch?v=dsdH1dZKsb4

ירון
16-01-2019, 15:57
תודה רבה.
החכמתי מאוד.

ירון
18-01-2019, 08:20
חברים - בתגובה הראשונה שלי כאן למעלה שיתפתי בהתלבטויות שלי איזה דגם הכי מומלץ לי לרכוש כאופנוע ראשון לרשיון a1, כשאני אוהב מאוד את האדוונצ׳ר.
אתמול הייתי בסוכנות.
ראיתי (ישבתי עליו כמובן), את ה BMW g310gs והתאהבתי בו. כשראיתי את ה BMW f750gs והתיישבתי עליו, וכשהבנתי שניתן להגבילו לרשיון a1 מבחינה חוקית, ובעת הגדלת הרשיון ניתן ״לפתוח״ אותו, בכלל עפתי והתעלפתי ממנו.
והחלטתי ללכת על אחד מהם.
נניח לרגע בצד את הבדלי המחיר בינהם. ( מוכן לקחת הלוואת מימון לטווח ארוך יותר מרוב שהתאהבתי...), השאלה שלי האם אני לא קופץ מעל הפופיק לאופנוע ראשון ?
לשניהם נוכחות, עוצמה, מראה ממכר וכל אחד עם יכולותיו הטכניות.
להזכירכם הכלי מיועד בעיקר לרכיבת כיף בשבילים, טבע וטיולים בשבתות, ובימים רגילים בעיר מדי פעם, בד״כ זה יהא עם מורכבת, לא מחפש מהירות.
מה אתם אומרים ? נסחפתי עם ה f750 ?

JohnnyDough
18-01-2019, 11:11
תיאורטית לא. גם אני שקלתי את האופציה. לF750GS יש בקרות למניעת החלקה, שבודאי לא מזיקות לאף רוכב, בטח לא לרוכב חדש והוא כלי מרשים ונוח.
רק כמה דברים שצריך לקחת בחשבון:
א. כמו שרשמתי מקודם, המחיר של הכלי זה רק ההתחלה. הוא כלי יקר שעולה כמו אוטו ואתה כמובן רוצה לעשות לו ביטוח מקיף. ביטוח מקיף לכלי כזה יעלה לך ~8000 שקל בשנה. זה מעבר לביטוח החובה שיעלה כמעט 6000 (נכון לכל כלי מעל 250 סמ"ק). חלק מחברות הביטוח ידרשו שתקשור אותו כל הזמן בשרשרת כבדה ומנעול (מאוד מאוד מסורבל ולא תמיד אפשרי) ואלה שלא (או יותר נכון, אודי דגן) ידרשו ממך התקנה של איתוראן שמעבר להתקנה דורש תשלום חודשי נוסף. אתה מוצא את עצמך עם הוצאה שנתית של כ15K רק על הביטוח. וזה כלי ראשון עם פוטנציאל נזק של כלי ראשון...
2. מוסכים מורשי יבואן. לב.מ.וו יש מעט מאוד כאלה וחשוב שתוודא שיש אחד במרחק סביר ממך. תיאורטית, אתה יכול לטפל בו גם במוסכים כלליים אבל זה כלי דנדש, אלקטרוני ומודרני מאוד ואני לא בטוח שאתה רוצה לתת לאיזה מוסכניק קלולס לעשות עליך שיעורי בית ותוך כדי לתת ליבואן תירוץ להתחמק מהאחריות. מדיונים שעלו פה בעבר, זה נראה שלא כל המוסכים מוכנים בכלל לגעת בכלים האלה.
3. מנסיון שלי עם כלי מוגבל אחר, ההגבלה לA1 "יכולה" להיות מעיקה. שיא המומנט מגיע מוקדם מאוד ומשם הוא יורד לינארית, מה שגורם לזה שבסל"ד גבוה המנוע נכנס לתרדמת. בגדול, אפשר להעביר הילוכים מוקדם ולהשאר על סל"ד נמוך אבל לא מחוץ לעיר (ויש פה אופנוע של 225 קילו פלוס שני מבוגרים). עדיין, כשלעצמו זה לא דיל ברייקר ויתכן שבF750GS זה יהיה פחות חמור ממה שאני מכיר כי מדובר במנוע שהוא מלכתחילה מוגבל וסביר שהיצרן סידר יחסי ההעברה ארוכים כך שהמנוע יושב בסל"ד נמוך יחסית גם במהירויות בינעירוניות.

אם כל אלה לא מרתיעים אותך אז הF750GS הוא אופציה טובה אבל אם אתה כבר מורתע אז נעבור הלאה.
הG310GS הוא כלי חביב. ישבתי גם עליו בסוכנות והוא מרגיש נוח בצורה מפתיעה אבל אתה לא נער הודי ואם אתה לוקח בת זוג אז אתה כנראה כבר עובר את המשקל המותר שלו. הביקורות עליו לא רעות אבל גם לא טובות במיוחד והתמחור שלו הזוי לכלי כזה. הCB500X והבנלי TRK502X יהיו הרבה יותר מתאימים ואטרקטיביים.

ירון
18-01-2019, 12:09
תודה. כדרכך החכמת אותי מאוד.
מה לגבי נוחות נסיעה למורכב מאחור ? שואל על שני הבימרים ועל ה cb500x.

JohnnyDough
18-01-2019, 12:52
קשה לי לענות על זה והתשובה כנראה גם תלויה בזהות האנשים.
אם לשפוט מהתמונות אז לF750GS יש מושב אחורי מכובד וגם זה של CB500X נראה סביר. הG310GS פחות (וכאמור, ספק אם הוא יסחוב שני אנשים מבוגרים כמו שצריך).

FoxLight
18-01-2019, 19:15
דווקא הוורסיס 300 יותר גבוה מCB500X והכי אדוונצ'ר מהשלושה.

ירון
18-01-2019, 22:28
האם הוא יעמוד בכבוד בדרישות ?
יצליח לסחוב רוכב + מורכבת ? נוחות נסיעה למורכבת ? גובהי 1.78 מ׳ אצליח לעמוד עם שתי כפות רגליים על הקרקע ? (נותן לי ביטחון...).

KKatkov
19-01-2019, 00:14
אופנועי ה-300 למינהם לא יהיו טובים במיוחד בהרכבה, בעיקר בבין עירוני.
בהתחשב בעובדה שאתה בפני עצמך בחור כבד, כנראה שמעבר לכוח המנוע שיחסר, אתה גם תוציא את המתלים מאיזור הנוחות שלהם.
מצד שני, יש הרבה היגיון בלהימנע מלהשקיע סכום גבוה שדורש מימון באופנוע ראשון שנוטה ליפול (או שפשוט תבין שאופנוע לא מדבר אליך כמו שחשבת. גם לגיטימי).
יש כאן התלבטות בין הרבה משתנים, ורק אתה יכול להחליט מה נכון בשבילך.
במקומך, הייתי הולך דווקא לכיוון של אופנוע פול-סייז משומש.
אפשר לפתוח קצת את הראש, ולשקול אופציות שלא עלו כאן עדיין.
למשל - ימאהה טנרה 660. הוא מתאים ל-A1 (ללא הגבלה), חזק מספיק לכל שימוש סביר, ובניגוד לאדוונצ'רים-קרוסאוברים שצויינו כאן מדובר באופנוע דו"ש אמיתי, עם יכולת שטח לא מבוטלת ומראה פריז-דקאר. הוא יענה לכל הדרישות שלך בעיר, מחוצה לה ובטיולי שבילים.
הבעיה העיקרית שלו היא משקל ומרכז כובד גבוה. השילוב בין השניים יוצר אופנוע שקשה לשלוט בו אלא אם אתה מאוד גבוה או לחילופין בעל טכניקת רכיבה טובה.
בהתחשב במידות הגוף שרשמת, יש מצב שאחרי תקופת הסתגלות תהיו חברים טובים. הדגם אינו מיובא יותר, אך ניתן להשיג אופנועי 2017 עם יד יבואן במחירים שלא רחוקים ממחירי ה-300 ששקלת, או לרדת קצת בשנתון ולקבל אופנוע עם תוספות באלפי שקלים - מיגונים לשטח, זיווד וכו'.
גם הויסטרום הוא אופנוע נפלא (מניסיוני עם הגרסה הלא מוגבלת). הוא מכוון יותר לכביש מאשר לשטח, אבל בהחלט מסוגל לספק הנאה בשבילים. יש לו גרסה שמכוונת קצת יותר לשטח (עם כנף מוגבהת וגלגלי שפיצים במקום ג'אנטים יצוקים), לא ידוע לי האם היא מיובאת לארץ.

ModChiP
19-01-2019, 01:42
אני רוצה קצת להכניס אותך למסגרת
אני נוסע כל יום 50ק"מ הלוך וחזור על דאון טאון 300.
בהרכבה, כשהמשקל המשותף הוא בערך 160 קילו אני יכול לנסוע על 130 ממש ממש בכיף בלי אף בעיה.
לא כולם צריכים אופנוע ליטר כדי לנסוע בבין עירוני בהרכבה.

בקטוס
19-01-2019, 09:25
ורסיס 650 מוגבל 2019
ונשאר לך עודף מחמישים.

xlib
19-01-2019, 11:16
.
לא כולם צריכים אופנוע ליטר כדי לנסוע בבין עירוני בהרכבה.

אף אחד לא צריך. מצד שני לא כולם רוצים קטנוע

Sent from my iPhone using Tapatalk

ModChiP
19-01-2019, 13:17
לא חייב קטנוע, אבל להגיד ש 300 זה גבולי נשמע לי קצת מוגזם.

xlib
19-01-2019, 13:22
לא חייב קטנוע, אבל להגיד ש 300 זה גבולי נשמע לי קצת מוגזם.

ממש לא מוגזם. אני נוסע עם מורכבת (ביחד 140 קג) על 500 וכל עליה מנוע מתאמץ.

ירון
19-01-2019, 18:31
תודה רבה חברים

ירון
25-01-2019, 15:07
שלום חברים.
האם יש אפליקציות בנייד לטיולים בטבע ?

ירון
26-01-2019, 22:11
שבוע טוב חברים.
בעד ונגד ויסטרום 650 לעומת f750gs. לרשיון a1. ממש מתלבט.
את הנתונים והדרישות כתבתי למילה.

JohnnyDough
26-01-2019, 22:40
הויסטרום זול יותר, האמינות שלו מוכחת, מרווח טיפולים מעט ארוך יותר, הרבה יותר מוסכים מורשים ועלויות אחזקה ואבזור נמוכות יותר. לשלילה הגבלת מנוע מסרסת (ע"ע מה שרשמתי על הSV650 - זה אותו מנוע) ובלתי ניתנת לשחרור בצורה חוקית.
לF750GS מסך צבעוני, מערכות ממוחשבות חדישות יותר ויכולת לשחרר את הגבלת המנוע באופן חוקי.

שניהם גדולים, כבדים ולא זולים. שניהם גם מוגבלים (עם הבעיות הרלוונטיות) ואני עדיין חושב שהCB500X יהיה יותר מתאים כאופנוע ראשון.

ירון
26-01-2019, 22:48
תודה.
אני משער ששניהם בשל היותם גדולים יותר נוחים יותר לרכיבה מה cb550x , לי ולמורכבות, או שאני טועה ?

ירון
26-01-2019, 22:48
Cb500x
מורכבת
... כמובן

xlib
26-01-2019, 22:56
תודה.
אני משער ששניהם בשל היותם גדולים יותר נוחים יותר לרכיבה מה cb550x , לי ולמורכבות, או שאני טועה ?
אתה טועה. Cb500 מספיק גדול.

JohnnyDough
27-01-2019, 00:00
יכול להיות שהם יהיו מעט יותר נוחים אבל לא בהכרח ואולי גם להפך. אני עברתי מאופנוע גדול לאחד קטן כי הגדול היה צפוף ומציק לי בעוד שהקטן מרווח ונעים לי. ארגונומיה היא משהו שתלוי מאוד בזהות האנשים ואם זה השיקול העיקרי אז כדאי לבדוק את זה, במינימום על ידי ישיבה של שניכם על הכלים בסוכנויות.
ושוב, יש גם את הבנלי trk502x, שהוא יותר גדול מהcb500x וגם הוא, לדעתי, מתאים יותר כאופנוע ראשון תואם A1.

ירון
27-01-2019, 00:27
תודה רבה.
החכמתי.

KKatkov
27-01-2019, 14:12
תודה.

רכבתי על CB500X מזווד בכל טוב עם מורכבת ביוון.
אני שוקל 72-74 ק"ג, ובתוספת מורכבת ואיזה 15 ק"ג ציוד האופנוע התאמץ מאוד במהירויות אוטוסטראדה (מעל 120). בעליות למשל, מעל 130 האופנוע בקושי האיץ וצבר קמ"שים בקצב של צב עם גז פתוח עד הסוף.
זה כנראה יהיה המצב בכל אופנוע מוגבל... 47 כ"ס זה לא הרבה. אבל הבעיה האמיתית לא שם.
העומס של מורכבת וציוד הביא את המתלים הרופסים מדי מלכתחילה, ובעיקר את הבולם האחורי - לקצה גבול היכולת שלהם.
זה הורגש במרחקי בלימה, תחושת עירפול קיצונית בפניות (גם כאלה איטיות, של 40-50 קמ"ש) ובטיפול בתחלואי הדרך (פסי רכבת שפספסתי ב-60 קמ"ש שיגרו אותנו גבוה לאוויר, והלב שלי היה עמוק בתחתונים בזמן שהשתלטתי על האופנוע בנחיתה).

המסקנה החד-משמעית שלי הייתה, שלהבא לא אתקמצן לרמה כזאת בהזמנת אופנוע לטיול זוגי, כי הפגיעה בהתנהגות הופכת את הרכיבה מהנאה לעבודה.
בטיול הבא שעשיתי עם אשתי באיטליה, שכרתי דוקאטי מולטיסטראדה 950 - וחרף ההרכבה והזיווד, האופנוע הרגיש דבוק לכביש וממושמע בכל טווח המהירויות בין 5 ל-150 קמ"ש.
הויסטרום במקום טוב באמצע בין השניים, ומנסיון עם הדגם הלא מוגבל אני חושב שלא תצטער אם תבחר בו.
על ה-GS לא רכבתי. הוא אמור להיות אופנוע מעולה, אבל לא ברור לי מה יש לו להציע כדי להצדיק את תוספת המחיר ביחס לויסטרום.

JohnnyDough
27-01-2019, 23:01
החשש/חשד שלי הוא שהמומנט שהוא יקבל במהירויות האלה מהמוגבלים יהיה נמוך יותר ממה שהוא יקבל מהלא מוגבלים (ואלה כלים כבדים יותר וגם כנראה אנשים כבדים יותר)
לגבי מתלים שלא בנויים לעומס, בCB500X הם די פשוטים ולבנלי צריך להיות כאן יתרון.

KKatkov
28-01-2019, 11:48
החשש/חשד שלי הוא שהמומנט שהוא יקבל במהירויות האלה מהמוגבלים יהיה נמוך יותר ממה שהוא יקבל מהלא מוגבלים (ואלה כלים כבדים יותר וגם כנראה אנשים כבדים יותר)
לגבי מתלים שלא בנויים לעומס, בCB500X הם די פשוטים ולבנלי צריך להיות כאן יתרון.

לא רכבתי על הבנלי, אבל:
מניסיוני, זה שהמתלים נראים טוב במפרט (מזלג הפוך בשרני וכו') - לא מעיד כלום על איכות ההידראוליקה והכיול שלהם.
כדוגמא, אני יכול להזכיר את היוסאנג GTR (פרונט הפוך בקוטר רציני) מול נינג'ה 250 ישן (פרונט קונבנציאונלי דקיק).
היית מצפה שליוסאנג תהיה התנהגות כביש טובה בכמה רמות. בפועל, ברכיבה לא היה ליוסאנג שום יתרון.
צריך לרכב כדי לדעת, אבל בדרך כלל - למחיר הנמוך יש סיבה. לרוב היא תמצא במקומות שלא בולטים לעין, כמו החלקים הפנימיים של המתלים...

JohnnyDough
28-01-2019, 12:59
אני גם לא רכבתי עליו אבל הביקורות מחו"ל שראיתי וקראתי ציינו את המתלים כנקודת חוזק של הכלי ולבולם האחורי יש כיוונון מלא.
אני מסכים שלמחיר נמוך צריכות להיות השלכות אבל זה כלי כבד יחסית, ההרכבה היא סינית, חלק מהמכלולים (כמו הבלמים) מגיעים מהיצרן הסיני ומרווח הטיפולים שלו קצר (6000KM) ככה שיש להם מאיפה לחסוך ולגרד עוד כסף.

כRובי
31-01-2019, 03:31
הויסטרום זול יותר, האמינות שלו מוכחת, מרווח טיפולים מעט ארוך יותר, הרבה יותר מוסכים מורשים ועלויות אחזקה ואבזור נמוכות יותר. לשלילה הגבלת מנוע מסרסת (ע"ע מה שרשמתי על הSV650 - זה אותו מנוע) ובלתי ניתנת לשחרור בצורה חוקית.
לF750GS מסך צבעוני, מערכות ממוחשבות חדישות יותר ויכולת לשחרר את הגבלת המנוע באופן חוקי.

שניהם גדולים, כבדים ולא זולים. שניהם גם מוגבלים (עם הבעיות הרלוונטיות) ואני עדיין חושב שהCB500X יהיה יותר מתאים כאופנוע ראשון.

ניתן לשחרר את המגבלה בוי סטרום 650 החדשים באופן חוקי.

JohnnyDough
31-01-2019, 10:01

זה שינוי מבורך! עד היום הטענה כאן היתה שלמעט דלק (ואולי ליגל), היבואנים לא מוכנים לבצע את השינוי/לספק אישורים רלוונטיים.
האם מדובר רק בויסטרומים או שזה תופס לכל הכלים המוגבלים שאבניר מייבאת?

כRובי
31-01-2019, 14:09
זה שינוי מבורך! עד היום הטענה כאן היתה שלמעט דלק (ואולי ליגל), היבואנים לא מוכנים לבצע את השינוי/לספק אישורים רלוונטיים.
האם מדובר רק בויסטרומים או שזה תופס לכל הכלים המוגבלים שאבניר מייבאת?

תופס לכל הכלים המוגבלים של סוזוקי, אפריליה, מוטו גוצי והוסקוורנה מדגמי ה-701.

JohnnyDough
31-01-2019, 14:48

בהחלט מהלך צרכני מבורך ביותר (וכנראה ששווה גם פרסום אקטיבי)!

Delirious1989
31-01-2019, 16:15
תופס לכל הכלים המוגבלים של סוזוקי, אפריליה, מוטו גוצי והוסקוורנה מדגמי ה-701.בשעה טובה!! חדשות כאלה צריכות להיות מפורסמות.
תוכל לספק פרטים לגבי עלות התהליך?

Sent from my S60 using Tapatalk

moonshield
31-01-2019, 18:32
תופס לכל הכלים המוגבלים של סוזוקי, אפריליה, מוטו גוצי והוסקוורנה מדגמי ה-701.וואלה בשעה טובה!!! איזה שינוי מבורך. בהחלט פותח מגוון אופציות חדשות לשדרוג. עכשיו רק צריך לעבור את המשוכה של לשכנע את האישה בצורך לשדרג אופנוע [emoji16]

matanbar26
01-02-2019, 00:03

אני חושב שלעניין כזה מגיע שרשור נפרד :) אפילו בראשי.
זה יכול להיות הבדל משמעותי באיזה כלי לקנות.
אני למשל בשנה הקרובה מתכנן לקנות a1 והעובדה שאפשר לשחרר באופן *חוקי* את ההגבלה מקפיצה את הוי סטרום למקום ראשון מבחינתי.
העובדה שאני יוכל לשחרר את החסימה אחרי שנה בלי להחליף כלי היא סופר משמעותית.

ירון
02-02-2019, 00:11
חברים - איזה יופי של מידע ועידכון חשוב.
למיטב הבנתי עד כה רק b.m.w היו עושים זאת באופן חוקי.
היות ואני לא כל כך מכיר את החברות הנוספות שצויינו קודם , אפשר לקבל פירוט על איזה דגמי בייבי אדוונצ׳ר שניתן להגביל מדובר , באותן חברות ?

JohnnyDough
02-02-2019, 00:53
"בייבי" אדוונצ'רים לא מגיעים מוגבלים כי המנועים שלהם גם ככה עומדים בדרישות הרשיון.
הדגם הרלוונטי הוא הויסטרום 650 שאוזכר בהקשר הזה (והוא לא במיוחד בייבי).
לאפריליה יש את הדורסודורו 900 הכעור שכנראה גם יכול להתאים אבל אני לא יודע עליו מספיק.

ירון
03-02-2019, 19:35
תודה רבה חברים

r&a
04-02-2019, 10:17

האם אפשרי גם להגביל ולא רק לשחרר ?

כRובי
04-02-2019, 23:37
האם אפשרי גם להגביל ולא רק לשחרר ?

כן.

moonshield
05-02-2019, 00:50
כן.פששש, אתה לא מפסיק לספק לנו הפתעות! לפנק לפנק [emoji16]

r&a
05-02-2019, 12:04
תודה,מאיזה שנת דגם ?
האם תוכל לפרסם עלות ?

r&a
07-02-2019, 18:12
כן.

מה העלות ?

ירון
14-02-2019, 12:23
שלום חברים.
האם מומלץ מבחינת מחירים, (מבחינת מבחר אני בטוח שכן), לרכוש אביזרי רכיבה בסיסיים כגון: קסדה , מעיל , ביגוד ומכנס רכיבה, ומיגון מלא למעשה... בברלין ?
האם הפערים משמעותיים ששווה להביא משם ?
אם כן אפשר לקבל פרטים על חנות כזו ?
הרכיבה המיועדת היא על ויסטרום 660 או gs750 , מוגבלים ל a1, עם מורכבת.

moonshield
14-02-2019, 13:17
נתחיל בזה שכן, משמעותית יותר זול לקנות ציוד מיגון בחו''ל, ובפרט בגרמניה.
משזה נאמר, זה משתלם בעיקר אם אתה נמצא פיזית בחנות ויכול למדוד ולהתאים את הציוד לעצמך. בנוסף להכניס את הציות לארץ במזוודה (מה שחוסך את עלויות השילוח והמיסים).
דרך נוספת שזה ישתלם היא לדעת בדיוק מה אתה רוצה לקנות, זאת אומרת איזה מותג, איזה דגם, והכי חשוב איזו מידה. אם מדדת בארץ (בחנות או אצל חבר) ואתה יודע בדיוק מה אתה צריך אז תוכל להזמין באופן מקוון ולא ליפול. אם תתארגן על מישהו שיסכים לשאת את הציוד במזוודה אז שוב חסכת עלויות.
אם אתה מזמין ושולח לארץ העלויות כבר מתקרבות לאלו של הארץ. בנוסף, יש מספר חנויות ציוד בארץ שמוכרות במחירים מאוד טובים ולא מנסות לדחוף ציוד מיותר.

JohnnyDough
14-02-2019, 14:12
מהנסיון המוגבל שיש לי עם כמה חנויות כאן, נראה שהן מסוגלות למכור מוצרים במחירי חו"ל, כשהמחיר הרשמי/נקוב הוא רק המלצה ונקודת פתיחה.
הרושם הפרטי שלי הוא שהנחה של 15% היא סוג של שבלונה שניתנת כמעט אוטומטית.
הנחה של 20% גם מתקבלת בלי יותר מדי בעיה (בטח אם קונים מספר פריטים ו/או אם המוכר בדיוק גלגל משהו לעשן)
הנחה של 25% בהרבה מקרים כבר מביאה אותך למחירי חו"ל ריאליים ובימי מכירות/מבצעים היא מחולקת בלי יותר מדי רעש וצלצולים.

יש בארץ בעיה של מגוון וחווית הקניה בחלק לא מבוטל מהחנויות מזכירה עולם שלישי אבל הזמנות מחו"ל עשיתי בעיקר לדברים שלא היו זמינים בארץ.

ירון
14-02-2019, 21:18
תודה.
אני מתעתד להיות בברלין בשבוע הבא....
אז מדובר על רכישה שם.
אפשר בבקשה שמות של מותגים איכותיים למיגון מלא ? קסדה, נעליים , מעיל וכיוצ״ב....

JohnnyDough
15-02-2019, 10:37
ביגוד: rukka, held, klim, alpinestars, dainese, revit, ... יש גם מותגים טובים שמתמחים בנעליים, דוגמא TCX.
קסדות: schubert, shark, shoei, arai, agv, hjc, nolan, ...

אתה תהיה חייב לעשות שיעורי בית משום שיש עוד יצרנים ולכל יצרן כזה יש כמות גדולה מאוד של דגמים עם הבדלים גדולים ביניהם.
יש גם סיכוי גבוה שאת הקניות שלך אתה תערוך בחנות של louis (רשת גרמנית גדולה לציוד אופנועים) וללואיס יש את מותגי הבית שלה שגם צריכים להיות טובים (אבל אני לא יודע להגיד עליהם כלום).

כל הביגוד צריך להיות תקני אבל שים לב לכמות ולאיכות המיגונים שמגיעים עם המעילים והמכנסיים. הם צריכים להגיע בתקן CE level 1 או level 2 - כשlevel 2 הוא המחמיר יותר. מכנסיים בד"כ יגיעו עם מיגוני ברך וירך. מעילים בד"כ יגיעו עם מיגוני כתף ומרפק אבל רק עם הכנה למגן גב שצריך לקנות בנפרד.
תשאל את עצמך אם אתה מעוניין במיגון מתנפח כי אם כן אז לא צריך מגן גב אבל זה יכול גם להשפיע על בחירת המעיל (חלק מהמיגונים האלה מגיעים עם מעילים אינטגרליים, חלק מחייבים מעילים ספציפיים וחלק לא מחייבים שום דבר. לא בטוח שזה חכם לקנות את המיגון המתנפח עצמו בחו"ל).
לכל הקסדות יהיה תקן אירופאי אבל הגורם הבולט שבודק ומפרסם דירוג של איכות המיגון של הדגמים השונים הוא שארפ הבריטי (https://sharp.dft.gov.uk/). חשוב שהקסדה תהיה מותאמת היטב למבנה הראש ומאווררת מאוד.
כפפות צריכות להיות עשויות עשויות מעור (לפחות בצד הפנימי) ורצוי מאוד שיהיו להן מיגונים בצד החיצוני להגנה על המפרקים והאצבעות ובצד הפנימי להגנה על כרית כף היד.

לבסוף, שים לב שאתה קונה ביגוד שמתאים לאקלים בישראל (טקסטיל עם הרבה אוורור) ולא חלילה ציוד שמתאים לחורף הברלינאי ויהיה בלתי שמיש בארץ.

קניה נעימה:biggrin:

ירון
15-02-2019, 14:28
תודה רבה חברים.

ירון
16-02-2019, 08:59
שלום לכולם.
האם בקורסי הרכיבה השונים מלמדים גם איך להתמודד עם תיקון פנצ׳ר ?

ayalzo
16-02-2019, 12:30
לא.
אבל אם תשאל, יסבירו לך.

ירון
16-02-2019, 20:30
מעולה.
אשאל...
תודה.

NivBar
06-04-2019, 21:09
אתה כותב מניסיון שויסטרום מוגבל מרגיש מוגבל גם במהירויות חוקיות? כל מה שקראתי, לרבות סרטוני תאוצה ביוטיוב, מדובר על אופנוע חזק למדי. אני לפני רכישה, בגלל זה שואל. תודה

NivBar
06-04-2019, 21:17
האם בויסטרום 2016 ניתן לבטל הגבלה?

ירון
20-04-2019, 09:39
חג שמייח חברים.
באיזו מדינה באירופה ניתן לרכוש ציוד מיגון לרכיבה: כגון: קסדה, מעיל, ביגוד ונעליים וכיוצ״ב, איכותי וברמה גבוה מאוד, מותגים מוכרים או מותגים מקומיים איכותיים, במחירים נמוכים מאוד משמעותית ממחירי הארץ , חוץ מגרמניה ?

Oznik
20-04-2019, 14:58
חג שמייח חברים.
באיזו מדינה באירופה ניתן לרכוש ציוד מיגון לרכיבה: כגון: קסדה, מעיל, ביגוד ונעליים וכיוצ״ב, איכותי וברמה גבוה מאוד, מותגים מוכרים או מותגים מקומיים איכותיים, במחירים נמוכים מאוד משמעותית ממחירי הארץ , חוץ מגרמניה ?

אם מתכנן להגיע לאירופה בשביל רכישת ציוד, אנדורה זה המקום בשבילך.

ירון
20-04-2019, 19:00
תודה.
אתה יכול לפרט קצת בבקשה.
היית ? מה שמות החנויות ? מיקום מדוייק יודע לומר ? אני מבין שאין שם מע״מ....

John
21-04-2019, 20:04
לדעתי מיותר לבזבז סכומים כאלה על BMW בנפחים האלה.
עדיף להשקיע על CB500X או ויסטרום 650 .
לא מלליץ לך על דגמי 300 שהעלאת כאן .
הביטוח גם ככה יהיה יקר כי זה עבר את ה 250 .
אבל אין הבדל אמיתי בין ה 250 ל 300.

אם זכור לי נכון, כן.
אגב, ב.מ.וו הם החברה היחידה למיטב הבנתי בארץ שחוקית מסירה הגבלות, כלומר אם קנית אופנוע מוגבל, הגדלת רשיון ואתה רוצה לממש את כל ההספק - הם יסירו, בעלות של כ-2000₪ (שינויים ברישוי וכדומה). אני חושב שגם ניתן לעשות להפך ולהגביל כלי לא מוגבל, אבל צריך לבדוק.

אכן אפשרי להסיר את ההגבלה או להפך להחיל הגבלה על דגם לא מוגבל .
העלות אכן בסביבות ה 2000 ש"ח .

ירון
27-04-2019, 07:03
תודה על התשובות חברים.
האם ה cb500x ישרוד טיולי שבת בשבילי קק״ל, חוף ים, (רצועת החוף מהיציאה לחיפה עד עתלית למשל, מקביל לכביש החוף), דרך כורכר וכד׳ , עם מורכבת ? כשבנוסף מטרת האופנוע היא גם נסיעות טורינג כיפיות בשבת. מזווד כמובן עם ארגזי צד ואחד אחורי.
כשאני שואל ״ישרוד״ הכוונה היא גם מכנית וגם מבחינת נוחות נסיעה.
הבנתי שחווית הנסיעה גם על ה 750gs וגם על הויסטרום אחרת לחלוטין, והם גם כלים שיעמדו בכך בכבוד...
בכל מקרה מתכנן נסיעות מבחן בע״ה ממש בקרוב.

ayalzo
27-04-2019, 10:18
דרכי קק"ל וכורכר -כן.
חול ים-ממש לא.

יש הבדל מהותי בין הgs לבין הויסטרום ביכולות שטח. הויסטרום והcb500 בערך באותה קטגוריה (מבחינת היכולת שטח כמובן).

ירון
29-04-2019, 07:22
האם ניתן לומר של gs יתרונות ברורים בשטח ,( כורכר וקק״ל ) ?
הכוונה ל F750gs

John
06-05-2019, 14:19
האם ניתן לומר של gs יתרונות ברורים בשטח ,( כורכר וקק״ל ) ?
הכוונה ל F750gs
לBMW יש יתרונות ברורים ומוחלטים בשטח לעומת המתחרים.
רק KTM וBMW מספקים כיום אופנוע תיור עם יכולות שטח אמייתים.
[יש גם את הונדה עם אפריקה טווין אבל למען ההגינות משרד הביטחון פסל אותם].
השאר מספקים אופנועים שנועדו בעיקר לכביש עם יכולת לרכיבה בשבילים ודרכי עפר אבל לא משהו קיצוני.

אם אתה מחפש אדוונצ'ר עם יכולת שטח ויש לך יכולת כלכלית
תלך על BMW או KTM .

שים לב שבדגם ה ה750 של במוו היכולת שטח גם לא ואו .. הם מספקים ביצועים טובים החל מדגמי ה 800+ .

זה הKTM החדש :
https://www.ktm.com/en/travel/790-adventure-r/
אחלה של יכולות שטח [מעולות] ...
הבעיה שהוא לא וואו בלשון המעטה בכביש.. כל האופנוע בנוי בצורה של אופנוע שטח , גם המושבים ותנוחה הישיבה.
זה בא בגדול על חשבון הנוחות בכביש.

ירון
28-07-2019, 07:57
תודה רבה.

ירון
28-07-2019, 08:00
האם מישהו מכיר חנות למכירת ציוד לאופנועים ביוון, באתונה או מקום אחר באיים ?

ירון
07-09-2019, 11:55
האם קיים ספר מסלולי טיולים , (טורינג ושבילים), לרוכבים בכל הרמות על אופנועי בייבי אדוונצ׳ר למינהם? זה נראה לי בגדר must , לא ?

NAOR2207
07-09-2019, 12:44
האם קיים ספר מסלולי טיולים , (טורינג ושבילים), לרוכבים בכל הרמות על אופנועי בייבי אדוונצ׳ר למינהם? זה נראה לי בגדר must , לא ?

ספר לא ידוע לי שקיים.
יש קבוצות בפייסבוק. למשל אחת שקוראים לה "אדוונצ'ר למתחילים" של בחור בשם גלעד.
התחלתי איתם איזה טיול ועל פניו נראה שבייבי אדוונצ'ר דווקא יהיה יתרון מול כל הפילים הכבדים והמגושמים שיש שם.
אין לי פייסבוק ואני לא מוצא את הקבוצה.

ירון
08-09-2019, 00:00
תודה רבה חבר.
שבוע טוב.

ronen_sch
08-09-2019, 10:40
גם הונדה בדגמי NC750 החדשים. (בדקתי מול היבואן ואכן ניתן להסיר הגבלה עתידית)
אצלי הוגבל מסיבות של מיסוי.

ירון
17-09-2019, 18:22
שלום חברים.
האם מישהו מכיר חנויות לציוד אופנועים בלונדון ובאמסטרדם. (קסדות, מעילים ומכנסיים וכו׳).
מתעתד להיות שם בקרוב.
חנויות ? היכן מומלץ ? מה המחירים ביחס לארץ ?

moonshield
17-09-2019, 23:03
באמסטרדם, אני מכיר 2 חנויות:
http://www.motozoom.com/
https://www.bikeroutfit.nl/en/
הראשונה היא חנות גדולה בעיקר עם ציוד של רוויט והלד, אבל יש גם חברות אחרות. היא קצת רחוקה מהמרכז.
השניה קטנה יותר וקרובה יותר. יש שם גם שלל מותגים, אבל מבחר פחות גדול. מצד שני יש להם אתר טוב יותר שמאפשר בדיקת מלאים.
גילוי נאות: את רוב הציוד שלי קניתי מ motozoom.
כתבתי בפורום ציוד סקירת קניה וחנות של מוטוזום, יש שם גם מחירים לדוגמא.

ירון
20-09-2019, 12:16
תודה רבה

ירון
25-09-2019, 16:25
חברים - שואל עבור חבר - חנות ציוד ואביזרים בלונדון.
כתובת ומחירים יחסית לארץ ?

ירון
18-11-2019, 16:10
חברים - האם מכירים חנות לציוד בלונדון אפילו מעט מחוצה לה ?

ירון
18-01-2020, 12:10
שלום חברים.
האם מישהו מכיר חנות לאביזרים באיסטנבול ? איך נחשבים המחירים שם יחסית ליתר אירופה ? (אני מניח שיחסית לארץ הכל יקר.....😩)

matanbar26
18-01-2020, 23:23
מציע לך לפתוח שרשור נפרד בפורום ציוד לשאלות מהסוג הזה.
כמו שאתה רואה אתה לא מקבל תשובה כי לא כולם נכנסים לתת פורום הזה.

ירון
19-01-2020, 15:40
תודה