צפייה בגרסה מלאה : התייעצות: סוזוקי מול דוקאטי - מוח מול לב
DavidSpi
20-01-2019, 18:13
שלום.
אני עומד לקנות אופנוע ראשון. אני צריך לנסוע 70 קילומטר לכיוון כל יום, מאזור ירושלים לאזור המרכז. אני 183 ס"מ, קצת פחות מ80 קילו. רשיון כיום A1.
המועמד הטבעי מבחינתי הוא sv650. אמין, חסכוני ובטוח. טיפה קטן אבל לא מציק מידי. חדש עולה 48k, יד שנייה 0 קילומטר מיבואן 40k, יד שנייה שנת 2017 עם בערך 15 אלף קילומטר בסביבות ה35.
המועמד השני שכבש לי את הלב, זה דוקאטי 797 או 796. אני לא מתכוון לקנות חדש, אבל אני יכול לקנות יד שנייה שנת 2017 עם 5000 קילומטר ב52k. הדגם הישן יותר 796, שנת 2011 בסביבות ה35k. אומרים שהוא פחות אמין, פחות חסכוני. אבל הוא לוהט. וגם אפשר יהיה לפתוח לו את ההגבלה ברשיון כשארצה.
אני יכול לשלם טיפה יותר בשביל הדוקאטי, רוצה לשמוע את דעתכם אם אני לא עושה כאן טעות.
תודה!
sv650 - אופנוע אדיר, ביצעתי עליו רכיבת מבחן ונהנתי מאד.
בשביל 140קמ ביום לא הייתי חושב על שום דבר אחר בטח. כאשר מדובר ברכישת אופנוע תקציב
יפני בטוח אבל לא בטוח שSV בגלל המרחק והנוחות (כמובן שאם כן חובה לפחות להוסיף מגן רוח כלשהו).
הייתי בודק טרייסר 700, ויסטרום או ורסיס מוגגבלים.
JohnnyDough
20-01-2019, 19:56
אני לא יודע איך הדוקאטי אבל את הSV650 המוגבל אני מכיר אישית כי החזקתי כזה 7 חודשים.
בהנתן שהגובה שלנו זהה ושאני החלפתי אותו אחרי 7 חודשים משום שנמאס לי לסבול, אני לא כל כך יכול להמליץ עליו. הארגונומיה שלו פשוט לא התאימה לי.
קח גם בחשבון שזה אופנוע בסיסי כשהמרכיב היחיד שמככב בו הוא המנוע המצוין שלו רק שאתה לא ממש מקבל את המנוע המצוין הזה כי החל מ6000 סל"ד, ההגבלה מסרסת אותו נורא. משום שאתה הולך לנסוע איתו 140 ק"מ ביום, ככל הנראה בכבישים בינעירוניים, אז אתה הולך בעיקר לבלות איתו בתחום שבו המנוע מסורס (ולמען ההשוואה, החלפתי אותו בCB300R עם מנוע קטנטן שלמרות גדלו מרגיש נמרץ יותר מהSV המוגבל במהירויות בינעירוניות).
מעבר לזה, גם הSV וגם המונסטרים הם נייקדים והם מלכתחילה לא יהיו כל כך נוחים לנסיעות ארוכות. זה כנראה יהיה "נכון" יותר לפזול לכיוון של אדוונצ'רים עם מושב נוח, תנוחת ישיבה זקופה ומיגון רוח.
moonshield
20-01-2019, 22:19
שאלה לפות''ש, האם הדוקאטי'ז האלו קיימים בכלל בתצורה מוגבלת? כי עד כמה שאני יודע לא ניתן להגביל דוקאטי בדיעבד (אשמח לגלות שאני טועה כמובן).
DavidSpi
20-01-2019, 22:57
ניתן להגביל אותם בדיעבד וניתן לקנות אותם מוגבלים. מה שכן, אין להם אחד כזה לנסיעת מבחן. /:
למה שלא תיקח SV650 לרכיבת מבחן? (יש מוגבל).
דבר איתי ונתאם. אני עובד אצל היבואן.
DavidSpi
21-01-2019, 21:04
למה שלא תיקח SV650 לרכיבת מבחן? (יש מוגבל).
דבר איתי ונתאם. אני עובד אצל היבואן.
תודה. עשיתי נסיעת מבחן.
הוא סבבה, נוסע היטב, חלק, קל לתפעול, בלי בעיות. טיפה צפוף לי. הוא יעשה את העבודה כנראה יותר טוב מהדוקאטי, אני יכול לשים עליו ארגז מאחורה, הוא חסכוני ואמין ואני אגיע לעבודה בזמן. הדבר היחיד שהוא לא עשה בשבילי זה להעלות לי את הדופק ולהדביק לי חיוך מטופש לפנים.
ואגב, אין ויסטרום לנסיעת מבחן. אני לא יכול להבין את זה.
למרחקים האלה הייתי לוקח אופנוע עם תנוחת רכיבה יותר זקופה.
נסה לחפש קטמ אדוונצר בדלב או איזה סופר טנרה משומש.
גם ויסטרום יתאים.
לא רכבתי על הSV וגם לא כל הדוקאטי אבל התנוחות שלהם נראות לי מאד לא נוחות.
DavidSpi
21-01-2019, 23:03
גם ויסטרום יתאים.
כן, אני שוקל את הויסטרום. סופר טנרה נראה לי הרבה פחות נוח, הוא כבר יותר דו"ש. אני לא צריך שבילים. אני נוסע לעבודה.
בכל מקרה כולכם ככל הנראה תומכים במוח, רק מנסים לשנות טיפה את דעתו 😊.
JohnnyDough
21-01-2019, 23:43
אם לא מוח, מה לגבי נינג'ה 400? בגיזרה הזו של A1, יש לו כנראה את הפוטנציאל הטוב ביותר להביא אותך עם חיוך לעבודה והוא צריך להיות מסוגל לעשות איתך את המרחקים האלה בקלות ובנוחות סבירה יחסית. רק שהתחזוקה מעט טרחנית ויקרה...
גם ויסטרום יתאים.
ב2015 היה KTM ADVENTURE 1050 שהגיע בהגבלה לA1, מנוע וי טווין 75 מעלות עם מומנט בשרני, היה מעניין. אבל הם נדירים וקצת מעל התקציב של פות"ש.
הייתי שוקל גם DUKE 690, מגיע גם בהגבלה לA1.
נכון הוא סינגל, אבל בדור החדש מאמצע 2016 הוא משמעותית פחות מווברץ, ואם הדרך לעבודה צפופה, אתה תקבל הזרקת אדרנלין קבועה במנה גבוהה ביותר, ועל פי תוואי הדרך המתואר, צפוף it is.
תנסה, מה יש לך להפסיד ;)
DavidSpi
22-01-2019, 06:56
אם לא מוח, מה לגבי נינג'ה 400? בגיזרה הזו של A1, יש לו כנראה את הפוטנציאל הטוב ביותר להביא אותך עם חיוך לעבודה והוא צריך להיות מסוגל לעשות איתך את המרחקים האלה בקלות ובנוחות סבירה יחסית. רק שהתחזוקה מעט טרחנית ויקרה...
מראש לא רציתי ספורט בגלל תנוחת הישיבה. ואני גם לא איש של מהירות, מהירות לא עושה לי את זה. הנייקדים שהזכרתי, ובפרט המונסטר 797 נייקדים נותנים תנוחה כמעט זקופה.
DavidSpi
22-01-2019, 07:02
ב2015 היה KTM ADVENTURE 1050 שהגיע בהגבלה לA1, מנוע וי טווין 75 מעלות עם מומנט בשרני, היה מעניין. אבל הם נדירים וקצת מעל התקציב של פות"ש.
הייתי שוקל גם DUKE 690, מגיע גם בהגבלה לA1.
נכון הוא סינגל, אבל בדור החדש מאמצע 2016 הוא משמעותית פחות מווברץ, ואם הדרך לעבודה צפופה, אתה תקבל הזרקת אדרנלין קבועה במנה גבוהה ביותר, ועל פי תוואי הדרך המתואר, צפוף it is.
תנסה, מה יש לך להפסיד ;)
וואלה האדוונצ'ר הזה עושה חשק לנסות... התקציב לא נורא. צריך למשש אחד כזה.
דוקאטי מגיע עם חבילה נוספת שכדאי מאד להכיר אותה, זה לא אופנוע למתחילים והמחירים שתשלם יהיו גבוהים ממה שאתה חושב
גם בכסף וגם בתחומים אחרים, על פניו נשמע כי הויסטרום תפור לדרישות שלך, אם אתה מחפש להתבלבל יותר נסה את הורסיס 650
אבל רק מהשנים האחרונות לקודמים הייתה בעיה שנפתרה. הרוסיס יותר מרווח ונוח, שווה לבדוק את שניהם, וילד נוסף למשוואה זה
ה-NC 750 של הונדה ייתן לך יותר מקום אמינות וצריכת דלק טובה. אלה צריכים להיות המועמדים שלך.
DavidSpi
22-01-2019, 09:04
דוקאטי מגיע עם חבילה נוספת שכדאי מאד להכיר אותה, זה לא אופנוע למתחילים והמחירים שתשלם יהיו גבוהים ממה שאתה חושב
גם בכסף וגם בתחומים אחרים, על פניו נשמע כי הויסטרום תפור לדרישות שלך, אם אתה מחפש להתבלבל יותר נסה את הורסיס 650
אבל רק מהשנים האחרונות לקודמים הייתה בעיה שנפתרה. הרוסיס יותר מרווח ונוח, שווה לבדוק את שניהם, וילד נוסף למשוואה זה
ה-NC 750 של הונדה ייתן לך יותר מקום אמינות וצריכת דלק טובה. אלה צריכים להיות המועמדים שלך.
מה זה החבילה הנוספת?
החזקה יקרה יותר, כלי עם אמינות פחותה מהמקבילים, טיפולים שמצרכים מוסך מצוין, זה אכן כלי לנשמה אבל הוא מאתגר,
אפשר לחיות איתו אבל צריך הרבה יותר תשומת לב. לשקט נפשי ועד תכניס רגל איתנה למים ותכיר טוב את התחום עדיף
להתחיל עם אופנוע יפני חדש או קרוב לחדש, אחרי שתשתפשף קצת תחליט אם תרצה לעבור.
lokimonster
22-01-2019, 09:47
אישית אני עדיין חסיד של יפנים.
מאידך היום עם כל האלקטרוניקה והאוטומיזציה ( בקרות וכו') אני כבר מטיל ספק עד כמה ההבדל מהותי בין יפן והעולם.
JohnnyDough
22-01-2019, 10:11
מראש לא רציתי ספורט בגלל תנוחת הישיבה. ואני גם לא איש של מהירות, מהירות לא עושה לי את זה. הנייקדים שהזכרתי, ובפרט המונסטר 797 נייקדים נותנים תנוחה כמעט זקופה.
אז זהו שארגונומית הוא מזכיר נייקדים ותנוחת הישיבה בו זקופה.
לא במיוחד הגדרת מה זה אופנוע כזה שמדבר לך לרגש אבל לא לראש ולכן אתה מקבל בעיקר המלצות לאופנועים "רציונליים".
DavidSpi
22-01-2019, 10:35
לא במיוחד הגדרת מה זה אופנוע כזה שמדבר לך לרגש אבל לא לראש ולכן אתה מקבל בעיקר המלצות לאופנועים "רציונליים".
נקודה טובה. הרגש שהדוקאטי מעורר אצלי זה התחושה של איכות, פלסטיק שמרגיש נעים יותר ביד, תחושה של עבודת יד, תחושה של ירידה לפרטים. הוא לא באמת יותר אמין, אבל הוא מרגיש לי יותר נעים.
כמו ההבדל בין שעון קסיו לאומגה. הקסיו יותר מדויק, לא צריך שום תחזוקה ואמין במאה אחוז. עדיין האומגה עושה לי צמרמורות.
Dresdner
22-01-2019, 10:51
רק הוסיף שהפורומים בעולם וגם כאן מראים שליפנים לא חסר בעיות ובכלל להגיד יפני אמין שזה כולל כל כך הרבה יצרנים ודגמים זה דבלי ומנותק מהמציאות.
שכל אחד יקנה מה שעושה לו את זה אבל אם אתה רוצה דוקאטי אבל קונה הונדה כי "זה הכי אמין" אתה משקר לעצמך.
שכל אחד יקנה מה שעושה לו את זה אבל אם אתה רוצה דוקאטי אבל קונה הונדה כי "זה הכי אמין" אתה משקר לעצמך.
לפי כל הדעות אכן *בממוצע* הונדה אמינים יותר. תוסיף לזה כמות מאוד מוגבלת של מוסכים שיודעים לטפל באותו דוקאטי
JohnnyDough
22-01-2019, 11:31
נקודה טובה. הרגש שהדוקאטי מעורר אצלי זה התחושה של איכות, פלסטיק שמרגיש נעים יותר ביד, תחושה של עבודת יד, תחושה של ירידה לפרטים. הוא לא באמת יותר אמין, אבל הוא מרגיש לי יותר נעים.
כמו ההבדל בין שעון קסיו לאומגה. הקסיו יותר מדויק, לא צריך שום תחזוקה ואמין במאה אחוז. עדיין האומגה עושה לי צמרמורות.
תחושת איכות אתה תמצא גם בב.מ.וו ואפילו בחלק מהאופנועים הסיניים של בנלי.
אני מסכים עם דרזדנר שאין טעם לקנות אופנוע שיבאס אותך בכל פעם שאתה עולה עליו. חבל על עוגמת הנפש. לדוקאטי יש סקרמבלרים שגם יכולים להתאים (62 ואייקון מוגבל) ואם הם מדברים אליך אז ל62 יכול להיות אופציה מעניינת כי המחיר כנראה יתאים כחדש והמכלולים צריכים להיות איכותיים.
מה בנוגע ל-07 טרייסר?
יתאים לגובה שלך, ולשימוש היומיומי שציינת.
https://cdn2.yamaha-motor.eu/prod/product-assets/2019/MT07TR/2019-Yamaha-MT07TR-EU-Nimbus_Grey-Action-006-03.jpg
DavidSpi
22-01-2019, 12:12
מה בנוגע ל-07 טרייסר?
יתאים לגובה שלך, ולשימוש היומיומי שציינת.
כן, הטרייסר יכול להתאים (נראה לי שהוא ירגיש לי צפוף, נראה שיש לו בדיוק אותה ארגונומיה כמו הMT07 רק שיש לו מגן רוח), וגם הוורסיס. אם אני הולך על אדוונצ'ר זה כנראה יהיה וי-סטרום.
DavidSpi
22-01-2019, 12:19
תחושת איכות אתה תמצא גם בב.מ.וו ואפילו בחלק מהאופנועים הסיניים של בנלי.
אני מסכים עם דרזדנר שאין טעם לקנות אופנוע שיבאס אותך בכל פעם שאתה עולה עליו. חבל על עוגמת הנפש. לדוקאטי יש סקרמבלרים שגם יכולים להתאים (62 ואייקון מוגבל) ואם הם מדברים אליך אז ל62 יכול להיות אופציה מעניינת כי המחיר כנראה יתאים כחדש והמכלולים צריכים להיות איכותיים.
נכון, בימרים מרגישים נהדר וגם הסיניים האלו. כרגע אני פחות מתחבר לסקרמבלרים, אולי כי לא רכבתי על אחד, אבל שנות השבעים זה לא הקטע שלי.
DavidSpi
22-01-2019, 12:20
אני חייב לומר, כאן באמצע הדיון, שאני אסיר תודה על זה שאתם משקיעים בקריאה ומעלים עוד רעיונות ומחשבות.
האמינות של הדוקאטי סבירה+.
לא אופנוע שחף מגליצ'ים קטנים פה ושם, אבל גם לא איזה נבלה שמבלה במוסכים כל שני וחמישי.
הדוקאטי שלי בן 10, עם 113 אלף ק"מ. יצא לי כבר לראות כמה יפאנים שהתפרקו לפני.
DavidSpi
22-01-2019, 19:15
האמינות של הדוקאטי סבירה+.
לא אופנוע שחף מגליצ'ים קטנים פה ושם, אבל גם לא איזה נבלה שמבלה במוסכים כל שני וחמישי.
הדוקאטי שלי בן 10, עם 113 אלף ק"מ. יצא לי כבר לראות כמה יפאנים שהתפרקו לפני.
תודה!
איך אתה שם עליו ציוד? נראה לי זה היה שובר לי את הלב לשים ארגז על אופנוע כזה.
Dresdner
23-01-2019, 14:07
תודה!
יש לו מולטי ישן שום ארגז לא ישנה איך שהדבר הזה נראה 😀
Dresdner
23-01-2019, 14:11
לפי כל הדעות אכן *בממוצע* הונדה אמינים יותר. תוסיף לזה כמות מאוד מוגבלת של מוסכים שיודעים לטפל באותו דוקאטי
הבעיה היא שאין ממוצעים אוביקטיבים.
כל הסקרים הם סקרי שביעות רצון שלא בהכרח משקפים אמינות.
DavidSpi
23-01-2019, 14:31
יש לו מולטי ישן שום ארגז לא ישנה איך שהדבר הזה נראה 😀
כן, מצאתי תמונה שלו בארכיון של פורום מכירה. הדבר הזה נראה נהדר, ומולטי באמת הולך יותר טוב עם ארגזים.
DavidSpi
23-01-2019, 14:35
יש בסקרים האלו משהו אובייקטיבי. למשל הסקר המפורסם הוא האם האופנוע היה צריך לבקר במוסך לתיקונים כלשהם ב4 השנים הראשונות. נראה לי ששליש מהדוקאטי היו, ורק אחד עשר אחוזים מהסוזוקים. מה הסקר הזה אומר על אופנועים בני יותר מ4? איזה סוג תיקונים זה היה בכל חברה? לא יודע...
כן, הטרייסר יכול להתאים (נראה לי שהוא ירגיש לי צפוף, נראה שיש לו בדיוק אותה ארגונומיה כמו הMT07 רק שיש לו מגן רוח), וגם הוורסיס. אם אני הולך על אדוונצ'ר זה כנראה יהיה וי-סטרום.
לא יודע לגבי צפוף. אני אמנם 10 ס"מ פחות ממך אבל עבורי הוא ממש מרווח, כיפי בטירוף וגם סוחב נסיעות ארוכות (חיפה-תל אביב) פעם בחודש בלי טיפת חוסר נוחות. גם בסופ"שים בהרכבה תענוג לנסוע עליו.
ולא פחות חשוב - לפחות בהתחלה, כשתפתח את המנוע, יהיה לך אחלה חיוך מטופש שבעולם.
ממליץ בחום.
לא כל הסקרים בודקים שביעות רצון. יש אלה שבודקים כמות תקלות או פניות למוסך בשנה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dresdner
23-01-2019, 18:32
לא כל הסקרים בודקים שביעות רצון. יש אלה שבודקים כמות תקלות או פניות למוסך בשנה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
משום מה אנשים משקרים בסקרים כך הפתיע ביבי, טראמפ ועוד כמה.
פעם דיברתי עם רוכב אחד ששיבח את האופנוע שלו, ואיזה אמין וכו, אחרי 15 דקות שדיברנו פתאום אה כן היה משהוא "קטן" כזה ומשהוא קטן אחר, יש אנשים שפשוט סולחים לאופנוע שלהם כמו אישה מוכה ויש כאלו שרצים ללכך בפורומים על ידית קלאץ שהשתחררה לכן קשה לקחת כל סקר כזה ברצינות.
יש עוד משהו.
יש מצב בו אופנועים שיוצאים מהחברה עם תקלות שאינן מקובלות באופנוע חדש, אבל לגמרי נסלחות באופנוע בן עשר (נגיד).
יש מקרים בהם אופנוע שכחדש יצא לו שם של נבלה, שמזדקן יפה וכשהוא מגיע לגיל גבורות, מציג אמינות דומה מאוד לאופנועים שנחשבו סופר אמינים כשיצאו מהחברה.
אני לא מכיר ספציפית באופנועים, אבל בעולם הרכב (והג'יפים במיוחד) יש כמה דוגמאות מובקהות לכך.
Dresdner
24-01-2019, 01:07
יש עוד משהו.
יש מצב בו אופנועים שיוצאים מהחברה עם תקלות שאינן מקובלות באופנוע חדש, אבל לגמרי נסלחות באופנוע בן עשר (נגיד).
יש מקרים בהם אופנוע שכחדש יצא לו שם של נבלה, שמזדקן יפה וכשהוא מגיע לגיל גבורות, מציג אמינות דומה מאוד לאופנועים שנחשבו סופר אמינים כשיצאו מהחברה.
אני לא מכיר ספציפית באופנועים, אבל בעולם הרכב (והג'יפים במיוחד) יש כמה דוגמאות מובקהות לכך.
נראה לי שהMV טוריסמו הוא כזה, ים בעיות כבר ב3000 ק"מ אבל אם תקנה אחד עם 30000 ק"מ הכל כבר סודר וכנראה תקבל אופנוע אמין
תודה!
זה אופנוע תיור.
ארגז עליון נמצא עליו תמיד, ארגזי צד עולים עליו בטיולים.
חוץ מזה - אני משתמש בו בתור קטנוע, אז לפעמים קורים דברים כאלה...
https://i.ibb.co/TBswnB0/duc-load.jpg (https://ibb.co/HDjKMDP)
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft