צפייה בגרסה מלאה : התלבטות ברכישת אופנוע ראשון 125 סמק
lokimonsterson
22-01-2019, 17:56
שלום אני צריך עזרה במציאת אופנוע 125cc.
אני לקראת הוצאת רישיון לאופנוע 125 סמק a2.
אני מתלבט איזה אופנוע לקנות מבין האופציות שראיתי בתוכן ה kiweay superlite dialim roadwin ועוד כמה.
התקציב שלי לאופנוע הוא סביב 6000 שקל ( ציוד כבר יש לי תודה רבה אבל'ה היקר שלי אתה הכי בעולם ממש מלח הארץ).
הדרישות הן כלי שידע אחת לכמה שבועות להגיע לעכו מירושלים וגם לחזור משם.
אבא שלי מעדיף כלי דוגמת הונדה cb או לחילופין דו"ש ואני מאוד רוצה את הקאסטום.
אשמח לחוכמת ההמונים.
נ.ב יש הונדה וואראדרו 125 שאני ( אבא) ראיתי אשמח לדעת אם מישהו מכיר ויכול להמליץ.
תודה
Lokimonsterson and lokimonster sin
נערך על ידי lokimonster sin
Sent from my SM-J701F using Tapatalk
TundraOG
22-01-2019, 18:59
הדיאלים רודווין הוא ממש לא קאסטום, הוא נייקד כביש. יצא לי לרכב עליו סיבוב זריז, מאוד חמוד, קליל ויציב. חבר מכונאי שהחזיק תקופה את ה-250 כאופנוע של אישתו אמר שמאוד הופתע מהאמינות.
כשאתה מדבר על טראנסאלף 125 מדובר על CBF125 או ורדאו 125? ורדאו מאוד מאוד קשה למצוא, ו-CB על פניו אופנוע נחמד ללא יומרות מיוחדות והמון חלפים זמינים מחו"ל, ממה שידוע לי הוא עדיין מיוצר בצורה כזו או אחרת.
לגבי הקיוואי אין לי מה לאמר, לא חוויתי. חבר החזיק תקופה יוסאנג אקילה 125 שהיה האופנוע הראשון שלו וגם הוא היה מאוד מבסוט.
אם הייתי צריך להמליץ על אחד - לך על בטוח, לך על מוכח, לך על CBF.
lokimonsterson
23-01-2019, 20:26
הדיאלים רודווין הוא ממש לא קאסטום, הוא נייקד כביש. יצא לי לרכב עליו סיבוב זריז, מאוד חמוד, קליל ויציב. חבר מכונאי שהחזיק תקופה את ה-250 כאופנוע של אישתו אמר שמאוד הופתע מהאמינות.
כשאתה מדבר על טראנסאלף 125 מדובר על CBF125 או ורדאו 125? ורדאו מאוד מאוד קשה למצוא, ו-CB על פניו אופנוע נחמד ללא יומרות מיוחדות והמון חלפים זמינים מחו"ל, ממה שידוע לי הוא עדיין מיוצר בצורה כזו או אחרת.
לגבי הקיוואי אין לי מה לאמר, לא חוויתי. חבר החזיק תקופה יוסאנג אקילה 125 שהיה האופנוע הראשון שלו וגם הוא היה מאוד מבסוט.
אם הייתי צריך להמליץ על אחד - לך על בטוח, לך על מוכח, לך על CBF.תודה רבה
Sent from my SM-J701F using Tapatalk
NAOR2207
23-01-2019, 21:02
(כל כך צעיר, וכבר במדים? אין לו מה לעשות בחיים?
איזה יורם. מה יש לו כבר לעשות עם החיים המשעממים שלו)
מבלי להכיר אישית אני גם ממליץ על הבייבי ווראדרו
(אל תבייש את הפירמה! מואהההאההה (https://www.youtube.com/watch?v=L2IuPjpAHnI))
ואני אומר: רד מזה.
בשביל לעשות, גם אם זה רק פעם בשבוע, עכו - ירושלים - לא קונים 125 סמ"ק. לא אופנוע ולא קטנוע. בטח לא משומש שנרכש ב-6000 שקלים. בטח לא רוכב חדש וחסר ניסיון.
האופנוע יכול לעמוד בזה, כנראה, עם יד מלטפת ומשקיעה, אבל זה פשוט לא הייעוד של האופנועים הללו. זה מסוכן מדי לרוכב להתנייד בכבישים המהירים שיש בקו הנסיעה הזה,
בכזו תדירות, לאורך כזה קילומטראז'.
TundraOG
31-01-2019, 22:36
לא מסכים עם כרובי. הבחור אמר אחת לכמה שבועות. כן, זה לא אידיאלי, אבל זה בהחלט אפשרי (כאחד שעשה כמה טיולים ארוכים עם ידידה רכובה על 125 שביום טוב גירד מלמטה את ה-100 קמ"ש בישורת, זה אפשרי. בקצב של 85 בנתיב הימני, תופס את ימין הנתיב למקרה וצריך לחמוק לשול, עושה עצירה כל 50-60 ק"מ לרבע שעה לתת לכלי לנוח ולרוכב, ויהיה בסדר).
ראיתי אקזמפלרים של ה-CBF125 גם ב-4000 שנקנו במצב טוב לגמרי ומרצים את הבעלים שלהם.
YaronNahum
01-02-2019, 00:33
בשביל לעשות, גם אם זה רק פעם בשבוע, עכו - ירושלים - לא קונים 125 סמ"ק. לא אופנוע ולא קטנוע. בטח לא משומש שנרכש ב-6000 שקלים. בטח לא רוכב חדש וחסר ניסיון.
האופנוע יכול לעמוד בזה, כנראה, עם יד מלטפת ומשקיעה, אבל זה פשוט לא הייעוד של האופנועים הללו. זה מסוכן מדי לרוכב להתנייד בכבישים המהירים שיש בקו הנסיעה הזה,
בכזו תדירות, לאורך כזה קילומטראז'.מה שהוא אמר. המרחק גדול מדי , הכבישים עמוסים מדי והרכבים נוסעים במהירות גבוהה הרבה יותר ממה שהכלי יכול לגרד. ולצערי, הנהג הישראלי הממוצע ינסה להוריד את המטרד הזה מהכביש. או יעשה את זה בזמן שהוא שולח הודעה בווטסאפ.
Sent from...
ב
מה שהוא אמר
Sent from...
מה ששניהם אמרו ... אלו כבישים מהירים מאוד.
רוצה אופנוע? כן בהחלט, רוצה לרכוב עכו - י"מ - הייתי שוקל זאת שוב ושוב ... הסכנות גדולות מאוד.
הנהג הישראלי לא רואה ממטר גם אופנועים גדולים, בטח ובטח אופנועים קטנים.
עלייה על כביש מהיר בלא קורס רכיבה, נסיון רכיבה, ובהשגחת PAPA , לא מומלצים כלל וכלל.
כן לאופנוע, אבל לא לרכיבה כ"כ ארוכה בתחילת הדרך.
lokimonster
03-02-2019, 14:25
דבר האב הישיש.
לגבי רכיבה לעכו אני בהחלט חושב שכדאי לחשוב על זה פעמיים ואכן הכביש המהיר אינו ידידותי לאופנועים קטני נפח.
מאידך בסופ"ש אני בהחלט מתעתד ללוות את הנער בהרים שסובבים את ירושלים מה גם שזה אחד התנאים לרשיון והסיבסוד שלי לעניין.
לטעמי צריך לטפס לאט במדרג המזון וכלי 125 יהווה פלטפורמה טובה להתחלה.
מה שכן הנער צריך לעמוד ביעדים שאבא שלו הציב לקבלת האישור המיוחל לאופנוע( מיסטר MONSTERSON לשימת ליבך) שכרגע הוא לא ממש עומד בהם.
ואללה...
אם תמצאו וראדרו 125 במצב טוב (קשה לי להאמין) - לכו על זה.
הכלי המשובח ביותר שהיה בקטגוריה.
אם לא - לכו על ק.ט.מ דיוק 125 וזהו. סוגר איזה 120 על השעון, וישייט 90 (כל עוד העלייה לא תלולה מדי).
אני מאמין שהם גם לא יקרים.
יש גם את הדיאלים רואדוין 125. על פניו, הוא קרוב להספק המקסימלי בקטגוריה, והם ממש זולים לקניה כמשומשים.
אני שותף לדעה שתוואי הנסיעה פחות מתאים ל125 (בטח שלנהג חדש שלא רגיל לרוחות) והעומס של מרחק הנסיעה אף פחות בריא ל125, אבל זה אפשרי.
אשר לאופנוע עצמו... אני פחות אופטימי ביחס לטיב וראדרו בתקציב שכזה שספק אם יהיה שמור וככל הנראה שיהיה נכון יותר לרכוש איזה אופנוע דאלים 125 עם נסועה פחותה.
מעכו לירושלים פעם בכמה שבועות עדיף ברכבת.
כן, אפשר לעשות את זה פעם פעמיים בשביל הקטע. אבל זה מתיש ולא בטיחותי. (האופנוע כנראה ישרוד את זה יותר בקלות ממך).
Delirious1989
07-02-2019, 09:43
רק אומר, היו לי שני ואראדרויים.
את הראשון רצחתי ביד קרה על מעקה בטיחות, היה אחלה אופנוע, חוץ מבעיות חשמל קטנות הכל היה בסדר.
השני החליט שנמאס לו ושפך מנוע ב50k, היה אצלי סהכ חמש אלף קמ.
מהירות סופית של 110, אבל מה אופנוע עם מראה של ליטר, מה שמאתגר את הפרים והפרות לתת בגז ברמזור.
Sent from my S60 using Tapatalk
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft