התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חברות בפייסבוק

Busy
10-02-2019, 08:28
אני חבר כמה מועדוני אופנועים ,מדי פעם יוצא לטיולים,מדי פעם מצלם גם תמונות,מין חובב צילום.מעלה את התמונות בדף שלי ,אחרי עושה שיתוף עם דף של מועדון כלשהוא.חוץ מלייקים ,מדי פעם אני מקבל גם בקשת חברות ,מאנשים ש אישית לא מכיר.
השאלה שלי: למה הם מבקשים את החברות שלי?
הם לא רואים את התמונות..? או חלק מהתמונות? או עוד סיבה?

Oznik
10-02-2019, 10:48
מניח שזה מתחלק לכמה סוגי אנשים.

כאלו שמעוניינים להכיר אנשים חדשים ולצרף אותם למעגל חברים חדש.
אלו שמעוניינים להגדיל את מכסת החברים בפייסבוק כי זה אשכרה עושה להם טוב לאגו.

סביר להניח שרוב רובם אינם נמנים מהסוגים מעלה אלא יותר מהסוג של האנשים שמנצלים את הפייסבוק כפלטפורמה לתכנים שיווקיים. כאמור, כל פוסט שהם יפרסמו יופיע אצלך, ובנוסף יש אפילו אופציה שבה הם מוסיפים אותך לקבוצות ללא ידיעתך.

בקיצור, תסנן כמה שיותר, אלא אם זה באמת מישהו שמעוניין בחברות שלך ממניעים אותנטיים.

Busy
10-02-2019, 11:13
זהו זה..זה לא קורה הרבה,אבל שמקבל בקשה כזו ,מסתכל מי זה בן אדם הזה,לרוב אלה אני מגדיר כ "אנשים רציניים" אז אני שואל את עצמי
"... מי אתה ,ומה אתה רוצה?"
לא ש חבל לי לתת חברות
אני מבין - אין לנו אינטרסים משותפים במיוחד את המשפטים שאני לפעמים כותב (ברוסית על ברוב :)) הם יראו... ואת ההודעות שלהם אני יראה
...פשות מנסה להבין למה הם צריכים את זה,אולי איזה עניין טכני ש אני לא מבין.

moonshield
10-02-2019, 11:58
כמו שOznik כתב,
כנראה אלו בוטים או דמויי בוטים שמנצלים את הפלטפורמה הגוססת כדי להרחיב את מעגל צופי הג'אנק הפירסומי שלהם. אני אישית לא מאשר אנשים שאני לא מכיר ואף כאלו שאני מכיר אך אין לי יותר מידי מה לשתף איתם (נניח דודה ממעגל שני). יש שיקראו לי סוציומט או מיזנתרופ (אבא שלי לדוגמא), אבל כנראה שזה לא באמת מפריע לי.

Busy
10-02-2019, 12:32
כנראה אלו בוטיםלא.
שוב,אולי אני לא ממש מובן או שאתה קורא לא הכול.
אני מסתכל ל"פרופיל" שלהם-אין להם הרבה חברים,אנשים אמתיים, רציניים בדרך כלל על פי מה ש אני רואה שם.

ayalzo
10-02-2019, 13:24
מה זה משנה אם זה בוט,
או האקר,
או סתם מישהו משועמם.

הכלל הוא פשוט, אם זה מישהו שאתה לא מכיר, אתה לא מאשר אותו.

Busy
10-02-2019, 14:27
...שוב,שואל
.מפשת כמה שאפשר.
אחרי שיתוף תמונות בקבוצה של טיול לדוגמה.
יש למישהו מיגבלה כלשהי,לראות את כל התמונות אם הוא חבר בקבוצה ולא חבר שלי?

moonshield
10-02-2019, 16:36
אני חושב שזה תלוי בהגדרות פרטיות של הפרופיל שלך. יש שם אפשרות לקבוע מי יכול לראות תמונות שלך- חברים, חברים של חברים או כלל הפייסבוק.

Busy
10-02-2019, 17:02
אתה,יצאה לטיול אופנועים עם קבוצה מפייסבוק.אחרי טיול משהו משתף כמות תמונות של הטיל,בין תמונות גם תמונה שלך ,תמונה יפה.תשלח לו חברות?

matanbar26
10-02-2019, 20:01
אתם חברים באותה קבוצה, עם תחום עניין משותף.
יש כאלה שרואים בזה בסיס מסוים לחברות (בפייסבוק).
יש כאלה שרואים בפייסבוק מקום להכיר אנשים בעלי תחומי עניין זהים ולא רק בשביל מעגל החברים הקרוב מ"הבית".
אני יכול לספר על עצמי, במסגרת קבוצת פייסבוק (לגידול זקן אם מעניין אותך לדעת) הכרתי אחלה אנשים שהפכו לחברים גם בחוץ.
זה השנקל שלי לדיון.

Busy
10-02-2019, 20:54
קבלתי,תודה!
PS לפעמים יש מין תחושה ,שאנשים חוששים להגיב כאן משום מה

matanbar26
10-02-2019, 22:16
...שוב,שואל
.מפשת כמה שאפשר.
אחרי שיתוף תמונות בקבוצה של טיול לדוגמה.
יש למישהו מיגבלה כלשהי,לראות את כל התמונות אם הוא חבר בקבוצה ולא חבר שלי?

לגבי השאלה שלך:
תלוי מאוד בהגדרות הפרטיות שלך.
אצלי למשל רק חברים מאושרים יכולים לראות את הדברים בפרופיל (תמונות,פוסטים ושאר הירקות).
אם שיתפת את כל התמונות בקבוצה, אז כולם יכולים לראות הכל.

moonshield
10-02-2019, 22:48
אתה,יצאה לטיול אופנועים עם קבוצה מפייסבוק.אחרי טיול משהו משתף כמות תמונות של הטיל,בין תמונות גם תמונה שלך ,תמונה יפה.תשלח לו חברות?לשאלתך, אני אשלח בקשת חברות לעיתים רחוקות מאוד, למה? לא יודע, כנראה כי אני לא מעריך את הפייסבוק כ'זירה' לאיסוף חברים.
כמו שכתבו לך, אם שיתפת תמונות בקבוצה מסוימת, כל חברי הקבוצה יוכלו לראות אותן.
אם תאשר הצעת חברות ממישהו בקבוצה? זאת כבר שאלה שרק אתה תדע לענות עליה.

israel
10-02-2019, 22:53
פשוט רואים בפרסומים שלך דברים מעניינים ורוצים, שכל פעם שתפרסם משהו ולא משנה איפה אפילו רק לחבריך ולא בקבוצות שונות זה יופיע אצלם בפיד.

Dresdner
11-02-2019, 20:47
יכול לאשר שהתופעה מאד יחודית לישראל ואני לא מדבר על הבוטים שאפשר להריח מרחוק אלה על אנשים שפשוט לוחצים ADD FRIEND ביחד עם הLIKE.

כRובי
17-02-2019, 08:28
אתם נותנים הרבה יותר מדי משקל למילה "חברות" בפלטפורמה הזו. היא לא משמשת שם כמו שהיא משמשת אותנו בחיים האמיתיים.

600 ירושלמי
17-02-2019, 12:34
אתם נותנים הרבה יותר מדי משקל למילה "חברות" בפלטפורמה הזו. היא לא משמשת שם כמו שהיא משמשת אותנו בחיים האמיתיים.
אתה זקן, חביבי. (זה בסדר, גם אני:c0148:).

הדור של היום מייחס למילה חברות בפרצופספר ובפלטפורמות האינטרנטיות השונות הרבה יותר משקל ממה שחבר אמור להיות, או אולי אפשר לומר שחבר בפרצופספר הוא יותר חבר מאשר חבר במציאות.

כשיש לך 3000 חברים בפייס אז אתה מקובל, מוצלח, חברותי. ממש גבר-גבר.
כשיש לך 3 חברים במציאות שאיתם אתה רוכב, שותה בירה ויכול לסמוך עליהם אבל בפייס יש לך 0 חברים אתה לוזר, לא מקובל, כשלון חברתי, חסר לגיטימציה לקיום.

גוואעלד, כן- אנחנו לא הולכים לשם, אנחנו כבר שם.

ולנושא השרשור- למי אכפת מי מבקש חברות בפייס? מכיר- סבבה, לא מכיר- לא סבבה, וזהו. לא חייב לסבך דברים.

ayalzo
17-02-2019, 13:00
זה לא רק זה.
כשמישהו חבר שלך, הוא יכול לראות דברים שאחרים אולי לא (תלוי מה ואיך חסמת).
בנוסף, זאת יכולה להיות פלטפורמה ליצירת אמינות לפרופיל שאיננו תמים. ובהמשך לעשות מליון ואחת שימושים בזה.
בוטים הם רק קצה הקרחון.

כRובי
17-02-2019, 18:24
אתה זקן, חביבי. (זה בסדר, גם אני:c0148:).

הדור של היום מייחס למילה חברות בפרצופספר ובפלטפורמות האינטרנטיות השונות הרבה יותר משקל ממה שחבר אמור להיות, או אולי אפשר לומר שחבר בפרצופספר הוא יותר חבר מאשר חבר במציאות.

כשיש לך 3000 חברים בפייס אז אתה מקובל, מוצלח, חברותי. ממש גבר-גבר.
כשיש לך 3 חברים במציאות שאיתם אתה רוכב, שותה בירה ויכול לסמוך עליהם אבל בפייס יש לך 0 חברים אתה לוזר, לא מקובל, כשלון חברתי, חסר לגיטימציה לקיום.

גוואעלד, כן- אנחנו לא הולכים לשם, אנחנו כבר שם.

ולנושא השרשור- למי אכפת מי מבקש חברות בפייס? מכיר- סבבה, לא מכיר- לא סבבה, וזהו. לא חייב לסבך דברים.

ואם אני זקן אבל עם 5000 חברים בפייסבוק? :D

NAOR2207
18-02-2019, 09:32
אין לי פייסבוק.
אבל אני לא מפסיק לקבל הצעות חברות מנשים יפות. בתדירות יומית(!) בלינקדאין.
אני מרגיש גבר גבר.
(אז מה אם המכנה המשותף לכולן הוא HR? זה בטח לא קשור)

Dresdner
18-02-2019, 13:10
הכל תלוי למה אתה משתמש בפייס בוק שלך.
אם מישהוא משתמש בפייס בוק כדי להראות תמונות אישיות למשפחה וחברים לא וירטואלים להוסיף סתם אנשים זה לא במקום

Busy
18-02-2019, 17:39
אני מרגיש מיושן לגמרי ,אין לי
לינקדאין ,אמת-גם לא יודע מה זה בדיוק.
גם לא מקבל הצעות חברות מנשים יפות...לא על בסיס "יום יומי " אלה בכלל
רציתי לשאול -זו דרך יחידה להרגיש "גבר גבר"?

NAOR2207
18-02-2019, 20:32
אני מרגיש מיושן לגמרי ,אין לי
לינקדאין ,אמת-גם לא יודע מה זה בדיוק.
גם לא מקבל הצעות חברות מנשים יפות...לא על בסיס "יום יומי " אלה בכלל
רציתי לשאול -זו דרך יחידה להרגיש "גבר גבר"?

בוודאי שלא!
אני עונה בחיוב לכל המיילים ששולחת לי הנסיכה הניגרית.
מתה עלי זותי. היא הבטיחה להתגייר ושנקים בית בישראל.