צפייה בגרסה מלאה : אקסל עלויות אחזקה - עד כמה התפרנות משתלמת?
החלטתי לנסות לבדוק את תחושות הבטן שלי על דף אקסל.
לצורך זה, בחנתי עלויות אחזקה לאופנועים שונים באותם תנאים:
נסועה של 2000 ק"מ בחודש (24K בשנה), 90% בינעירוני.
תנאי השימוש:
רוכב רגוע ומתון, שמשתדל למנוע בלאי מיותר ומתחשב בצריכת הדלק (בלי פאנאטיזם).
לכן - מהירות השיוט הינה 120-140 לאופנוע 500 ומעלה, 110 לאופנוע 250.
האצות בקצב התנועה, מינימום בלימות, מקסימום תכנון וזרימה.
טיפולים מתבצעים עצמאית, החלקים מוזמנים מראש בחו"ל אלא אם פער המחירים לא מצדיק את הטרחה.
זמן העבודה (העצמאית) אינו נכנס בתחשיב ההוצאות.
מרווחי החלפת השמנים קצרים מהרשום בספר (12K בשלושת הכלים) - 33% באופנוע "כבד", ובחצי ב-250, שטוחן סל"ד גבוה כל הדרך.
ירידת הערך גבוהה מהמחירון, עקב הבנה שקשה למכור אופנוע עם ק"מ גבוה, והקושי עולה ככל שנפח המנוע קטן יותר (והדגם פופולארי יותר).
ההערכות הינן ל-3 שנים.
שלושת הכלים הינם בטווח מחירים של 25-33 אלף שקל.
שלושת המקרים הנידונים:
1. הדוקאטי הפרטי שלי - מולטיסטראדה 1100 שנת 2008, כרגע עם 115 אלף ק"מ. העלויות מסתמכות על ניסיוני עם האופנוע (בבעלותי 3.5 שנים).
2. הונדה CBR500/CB500X שנת 2016, שירכש שמור ועם ק"מ נמוך לשנתון.
3. הונדה CRF250 RALLY שנת 2018, שירכש עם ק"מ אפסי (עד 6000, נניח).
הערות, הארות ודיונים יתקבלו בברכה.
ניסיון ריאלי של בעלי כלים מקבילים עם אופי שימוש דומה יתקבלו בברכה אף גדולה יותר.
האקסל:
https://i.ibb.co/3vGD8n1/Running-costs.jpg (https://ibb.co/kJkRrtK)
lokimonster
11-02-2019, 20:03
אני מצטרף עם הnc שלדעתי הוא נמצא בקטגוריית ה500 יותר מאשר ה750.
אפשר לערוך אולי מפגש רכיבה ולהשוות נתונים.
זה יכול להיות מעניין.
LokiMonsteR
mudale222
11-02-2019, 21:28
תודה חישוב סופר-מעניין. אני חושב שיש בו אבל משהו קצת שגוי.
ההשוואה היא בין 2018 ל2016 ל2008.
אם לדוג' ניקח את הcrf250 ובמקום 18 הוא יהיה 16 (לא נראה לי שיוצר\יובא, אבל תיאורתית. ואפשר למצוא כלים עם ק"מ מאוד נמוך בדר"כ בשנים כאלה אפילו 10-20K.)
ואז הוא יעלה באיזור ה22K. הירידת ערך שלו תצטמצם לכ4-5K בשנה, וכ1500 שקל הוצאה בחודש.
כאילו.. אם כבר תפרן אז תפרן הגיוני :) אין מצב שתפרן קונה רכב חדש מהניילונים כשכל הירידת ערך הענקית זה השנתיים 3 הראשונים.
אגב, סתם להיכנס לפורפורציות למגרזנים. אני הוצאתי הרבה הרבה יותר על ה250 שלי מאשר ההוצאה של המולטיסטרדה.
אני מצטרף עם הnc שלדעתי הוא נמצא בקטגוריית ה500 יותר מאשר ה750.
אפשר לערוך אולי מפגש רכיבה ולהשוות נתונים.
זה יכול להיות מעניין.
LokiMonsteR
בכיף... כשהעולל הצעיר יגדל מעט. כרגע כל "פאס" שאני מקבל מהאישה נועד לשטח :L)
תודה חישוב סופר-מעניין. אני חושב שיש בו אבל משהו קצת שגוי.
ההשוואה היא בין 2018 ל2016 ל2008.
אם לדוג' ניקח את הcrf250 ובמקום 18 הוא יהיה 16 (לא נראה לי שיוצר\יובא, אבל תיאורתית. ואפשר למצוא כלים עם ק"מ מאוד נמוך בדר"כ בשנים כאלה אפילו 10-20K.)
ואז הוא יעלה באיזור ה22K. הירידת ערך שלו תצטמצם לכ4-5K בשנה, וכ1500 שקל הוצאה בחודש.
כאילו.. אם כבר תפרן אז תפרן הגיוני אין מצב שתפרן קונה רכב חדש מהניילונים כשכל הירידת ערך הענקית זה השנתיים 3 הראשונים.
אגב, סתם להיכנס לפורפורציות למגרזנים. אני הוצאתי הרבה הרבה יותר על ה250 שלי מאשר ההוצאה של המולטיסטרדה.
ההשוואה היא של כלים בשווי שוק דומה - כאמור, 25-33.
אבל זה ברמת התירוץ...
הכלים האלה נבחרו לא במקרה. היו לי לאחרונה מחשבות כפירה בדוקאטי, עקב רצון לנצל טוב יותר את תזרים המזומנים המשפחתי.
בהנחה והייתי מתניע את התהליך - כנראה שלא הייתי נוגע ב-250 עם יותר מיד אחת ויותר מכמה אלפי קילומטרים בודדים (באידיאל - קונה אופנוע עם "יד יבואן" 0 ק"מ). הסיכוי שהבעלים הקודם אנס את האופנוע, טיפל "לפי הספר" (קרי: בתדירות נמוכה מדי לעומס) והספיק לגרום נזק או בלאי שידרוש תיקון - לא שווה לי את החיסכון הקטן בקניה.
עם 500, אני כבר יותר רגוע. מספיק שהבעלים הוא רוכב שפוי, כדי שאניח שלא נגרם נזק.
מנסיון שלי של רכיבה רגוע על נפחי ביניים של 600-700 בשימוש יומיומי רגוע מדובר בעלות של כ 1500 ש"ח שכוללת הכל. ביטוחים, מקיף , ירידת ערך וגם ציוד. כן גם דלק לפי כ 15-20 א' ק"מ בשנה. מקווה שעוזר.
אחלה ראיון - אבל מאיפה מספרים? מניסיון שלי עם CBR500:
* טיפול הוא כל 12K, לכן "filter every 8K" לא נכון
* שרשרת מחזיקה 48K? איפה אני קונה כזה?
* 600 שח על "חלקים שונים"? כל שנה? למה?!
ואם אתה כבר עושה - למה לא לשטף גיליון עצמו?
מה אם להכניס רכב זול למשוואה?
אחלה ראיון - אבל מאיפה מספרים? מניסיון שלי עם CBR500:
* טיפול הוא כל 12K, לכן "filter every 8K" לא נכון
* שרשרת מחזיקה 48K? איפה אני קונה כזה?
* 600 שח על "חלקים שונים"? כל שנה? למה?!
ואם אתה כבר עושה - למה לא לשטף גיליון עצמו?
לא קראת את ההודעה כנראה. החישוב מתבסס על אופן השימוש שלי, ועל תחזוקה שאני מבצע עצמאית על סמך הגישה והניסיון המכונאי האישי שלי.
אני לא מאמין במרווח טיפולים של 12K, נקודה.
בדוקאטי הפרטי שלי אני מחליף שמן ופילטר כל 8, וכך הייתי עושה גם ב-CBR.
ב-CRF 250 הייתי מחליף כל 6. למה? ככה. זה מה שהייתי עושה, ואני מחשב את ההוצאות שלי.
שרשרת איכותית מחזיקה אצלי 42K. זה בהערכה גסה - השרשרת הקודמת בדוקאטי הוחלפה אחרי 47K (משכתי את ההחלפה כמה אלפים יותר מדי). זו הייתה RK GXW עם גג"ש מקורי (כנראה, הוחלפה בליגל קצת לפני שקניתי את האופנוע). השרשרת הנוכחית עם 32K והיא עדיין במצב טוב מאוד ודרשה מתיחה פעמיים - אחרי 15K ואחרי עוד 12K. השרשרת היא DID ZVMX-2 עם גג"שים פלדה של AFAM. הטריק נורא פשוט - רכיבה רגועה, ושימון עם שמן גיר 80W-90 כל 300-400 ק"מ, ואחרי כל רכיבה בגשם.
600 ש"ח על חלקים שונים - כי בשנה הראשונה אקנה סבל, או מנשאים לתיקי צד. לשנה הבאה אקנה כבלי מצערת או כבל קלאץ (שישכב במחסן לעת צרה), איזה מחז"ש שנחשב מחלה של הדגם וכו'. או שאחליט שאני צריך שדרוג למושב אצל רפד, להחליף נורות למשופרות. או שאקנה ל-CRF מגני ידיים.
כל זה נכנס אצלי בהגדרה של "חלקים שונים". בדוקאטי העלות גבוהה יותר, כי האופנוע ישן ויש יותר בלת"מים, מצד שני - כל התוספות שהיו חשובות לי כבר מותקנות עליו.
מה אם להכניס רכב זול למשוואה?
בשביל הספורט, אני יכול להוסיף את הפיאט.
לי זה לא משנה, כי אני צריך אופנוע כדי להגיע לעבודה - ורכב לא יכול להוות תחליף. לא זורם לי לבלות 3 שעות ביום בפקקים.
וואוו זה יקר!!!!
2500 ש"ח לחודש להחזקת אופנוע ישן. וגם לא הכנסת קילקולים. יקר פה מישהוא שם לב ?
mudale222
14-02-2019, 16:51
אחזקה של כל כלי רכב ובמיוחד אופנוע זה עסק יקר.
אנשים פשוט לא מחשבים את הכל (כמו ירידת ערך, תיקונים קטנים פה ושם וכו'...)
בפועל זה יוצא הרבה יותר ממה שרוב האנשים חושבים.
וואוו זה יקר!!!!
ישן או חדש - 2000 קמ בחודש לא באים בחינם.
וואוו זה יקר!!!!
1. הכנסתי תקלות - זה נמצא בסעיף "חלקים שונים".
2. יקר? זה קצת יותר משקל לקילומטר לאופנוע ליטר ישן, ופחות משקל לקילומטר באופנוע 500 חדש. נשמע לי הגיוני ולא גבוה בכלל.
כמובן, שעם טיפולים במוסך זה היה יוצא יקר יותר.
אחזקה של כל כלי רכב ובמיוחד אופנוע זה עסק יקר.
אנשים פשוט לא מחשבים את הכל (כמו ירידת ערך, תיקונים קטנים פה ושם וכו'...)
בפועל זה יוצא הרבה יותר ממה שרוב האנשים חושבים.
סיפור חיי ..
הכסף הגדול מסתתר בדברים הקטנים
רק בגלל זה עברתי לאופנוע חשמלי.
ישבתי עם המנכ"ל ועם מנהל הכספים וראינו כי זה כלי הרכב היחיד שעומד בתקציב של 3000 שקלים לחודש (ב 4 שנים) למרות ירידת הערך המטורפת שלו.
ואני עושה 35 אלף ק"מ לשנה.
אם הייתה עובר לאופניים - היה עוד יותר זול.
בנתיים זירו זה אופנוע עם סחירות אפס, ומחיר החל מ-62000, זמן טעינה של שעות וטווח של 100 קמ. אני חושב שאוותר
edgaroviz
18-02-2019, 22:06
ישבתי עם המנכ"ל ועם מנהל הכספים וראינו כי זה כלי הרכב היחיד שעומד בתקציב של 3000 שקלים לחודש (ב 4 שנים) למרות ירידת הערך המטורפת שלו.
ואני עושה 35 אלף ק"מ לשנה.
35K ק"מ בשנה על חשמלי? אתה לא יכול להטעין מספיק מהר כדי לנסוע את זה. אני סקפטי.
alexsupreme
19-02-2019, 12:23
תזכרו שבנוסף לטבלה הזו, יש טבלת הוצאות על ציוד רכיבה.
כפפות חורף וקיץ חדשות כל שנתיים - שלוש, קסדה מקבלת ריפודים חדשים אחרי שנתיים ומוחלפת אחרי 4-5, מגני ברכיים שלי מתים כל שנתיים.
נעלי רכיבה עדיין מחזיקות אבל הייתי צריך להחליף די הרבה ציוד גשם עד שמצאתי משהו שעובד לי.
למרות שזה נראה כמו דיון שלילי, לדעתי הוא די חשוב.
לא כולם מבינים כמה כסף באמת נכנס לתחביב הזה.
כי לא כולם קונים קסדה ב 5000 ומחליפים כפפות (?!) כל שנתיים (למה זה טוב?).
לטבלה בהתחלה אין הרבה משמעות בגלל מספרים טלושים מהמציאות.
TundraOG
19-02-2019, 13:48
כפפות חורף וקיץ חדשות כל שנתיים - שלוש, קסדה מקבלת ריפודים חדשים אחרי שנתיים ומוחלפת אחרי 4-5, מגני ברכיים שלי מתים כל שנתיים.
נעלי רכיבה עדיין מחזיקות אבל הייתי צריך להחליף די הרבה ציוד גשם עד שמצאתי משהו שעובד לי.
יש אנשים שבשבילם זה תחביב, ויש כאלה שבשבילם זה כלי תחבורה לכל דבר, הרגליים שלהם קודם כל, והכיף רק נבנה על זה.
ויש אחלה מיגון במחירים הוגנים, הכל תלוי במה אתה צריך. הפריט הכי יקר בארסנל שלי זו הקסדה שעלתה 1200, והמיגון נפלא ומחזיק לאורך זמן.
קודם כל, ההתייחסות בטבלה היא לאופנוע ככלי תחבורה ולא כתחביב.
כתחביב - לא תיסע 24K בשנה.
מצד שני, כתחביב כנראה גם לא תבחר צמיגים לפי אורך חיים, ולא תמנע מלסובב את הגז כדי לחסוך דלק ובלאי.
לגבי הציוד - מבחינתי, הוא לא רלוונטי לטבלה.
מטרתה של הטבלה הייתה לבחון את הפרשי העלויות בין סוגי אופנועים שונים, ולאמת (או להפריך) את הטענה שאופנוע 250 כלכלי בהרבה ככלי תחבורה מאשר כלים בנפח גדול יותר.
ציוד הרכיבה מתבלה ללא קשר לסוג האופנוע, ולכן אינו חלק במשוואה.
צר לי שהמספרים נראים לך תלושים מהמציאות.
רק מה? המספרים של הדוקאטי מסתמכים על 3.5 שנים שהאופנוע בבעלותי. מה שנקרא, "ממקור ראשון".
המספרים של ההונדות מסתמכים על ניסיוני כמכונאי, ומהיכרותי עם מחירי החלפים בשוק (תאמין לי, קניתי מספיק מהם. לכל סוגי האופנועים).
בקיצור - על מה אתה מסתמך, כשאתה קורא לי שקרן?
צר לי שהמספרים נראים לך תלושים מהמציאות.
רק מה? המספרים של הדוקאטי מסתמכים על 3.5 שנים שהאופנוע בבעלותי. מה שנקרא, "ממקור ראשון".
המספרים של ההונדות מסתמכים על ניסיוני כמכונאי, ומהיכרותי עם מחירי החלפים בשוק (תאמין לי, קניתי מספיק מהם. לכל סוגי האופנועים).
בקיצור - על מה אתה מסתמך, כשאתה קורא לי שקרן?
דבר ראשון - לא קורא שקרן לאף אחד.
מה שכן - ניסיון שלך ... בו נקרא לו "מיוחד". למשל, טענת שאתה "
לא מאמין במרווח טיפולים של 12K, נקודה." אכפת לך אם אני מאמין להוראות יצרן ולא לך?
רוב האנשים לא עושים טיפול לבד. פלאגים ומסנן אוויר - מחליפים רק כל טיפול שני (24K). צמיגים אתה גם מחליף לבד או 1400 זה כולל עבודה? וכך הלאה.
החישוב נראה כמו אוסף מספרים כלשהם, קשה להתייחס לזה ברצינות.
רוצה לעשות חישוב שימישי - תחזור לעולם בו אנשים עושים טיפול במוסך, לפי הוראות יצרן.
mudale222
19-02-2019, 20:42
כפפות בדר"כ לא יגיעו בכלל לשנתיים. או שיהרסו בהחלקה או שיתחילו להיפרם או שיאבדו.
שנתיים זה מעולה.
כנ"ל מגיני ברכיים וכנ"ל רוב המעילים.
בקיצור חוץ מקסדות טובות שמחזיקות באמת הרבה זמן, רוב הציוד הולך כל שנה שנתיים.
כפפות בדר"כ לא יגיעו בכלל לשנתיים. או שיהרסו בהחלקה או שיתחילו להיפרם או שיאבדו.
כל שנה החלקה?? בכביש??
Sent from my iPhone using Tapatalk
TundraOG
19-02-2019, 21:01
שנתיים זה מעולה.
תלוי בכפפות.
כפפות של Scoyco החזיקו לי בקושי שנה, כפפות חורף של Laret החזיקו לי 3 (ואני רגיש לקור בידיים אז רכבתי איתם חצי שנה בשנתיים האחרונות, ובראשונה עד אוגוסט כי לא הייתי מודע לזה שיש כפפות חורף וקיץ)
דבר ראשון - לא קורא שקרן לאף אחד.
מה שכן - ניסיון שלך ... בו נקרא לו "מיוחד". למשל, טענת שאתה "
לא מאמין במרווח טיפולים של 12K, נקודה." אכפת לך אם אני מאמין להוראות יצרן ולא לך?
רוב האנשים לא עושים טיפול לבד. פלאגים ומסנן אוויר - מחליפים רק כל טיפול שני (24K). צמיגים אתה גם מחליף לבד או 1400 זה כולל עבודה? וכך הלאה.
החישוב נראה כמו אוסף מספרים כלשהם, קשה להתייחס לזה ברצינות.
רוצה לעשות חישוב שימישי - תחזור לעולם בו אנשים עושים טיפול במוסך, לפי הוראות יצרן.
וואו... לא פחות ממדהים אתה.
עשיתי חישוב בשבילי. לעצמי, אם זה לא מספיק ברור - לאופן השימוש שלי, לקילומטראז'ים שלי וכו'. חלקתי עם החבר'ה (שחלקם, אגב, מטפלים לבד בדיוק כמוני).
אתה, שאני לא בטוח האם אתה יודע היכן נמצא בורג ריקון שמן - תגיד לי מתי להחליף שמן?
אתה דורש ממני לעשות תחשיב לפי טיפולים במוסך... תגיד, ממתי אתה משלם לי משכורת? למה שאעשה חישוב שלא רלוונטי כלל בשבילי - רק כדי לספק לך את ההנאה שבלהתווכח איתי?
אנשים שיש להם מושג בסיסי באחזקה של אופנוע, אגב, לא ראו את זה כ"אוסף מספרים כלשהם". להם זה אומר משהו. זה שלך אין מושג - זאת בעיה שלך, לא שלי.
לאותם אנשים, אגב, ברורה לחלוטין הסיבה שאני לא נצמד ל"הוראות היצרן". אפשר להתווכח עד כמה מה שאני עושה באמת נחוץ, אבל אין מכונאי מנוסה שלא יגיד שהגישה שלי לגיטימית. אתה, עד כמה שנראה, לא נמנה על קהל המכונאים המנוסים, ולכן משקל דעתך בנושא הוא אפסי.
מי שיכול להפיק מהאקסל הזה תועלת או עניין לעצמו - בכבוד, חלקתי. מי שלא, מוזמן לעבור הלאה.
טפל איפה שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה, שלם כמה שאתה משלם. זה שהאקסל הנ"ל נכתב לשימוש האישי שלי הודגש יותר מפעם אחת, ובעיות בהבנת הנקרא - זה לא אליי.
בחישוב שלי בהסתמך על המובא בטבלה שלך
ובהתחשב שהביטוחים שלי עולים מעט יותר
1500 לרכב ידני קטן
1200 לאופנוע 250
לפי 20000KM לשנה
לא כולל חלפים מתכלים מלבד צמיגים,שמנים ופילטרים
שנתיים זה מעולה.
לא רציתי להתערב בדיון (החשוב) עד עכשיו כי הדעות שלי חלוקות.
לגבי ציוד יש לי מה להגיד...
אלו פרטי הציוד הותיקים ביותר שלי:
זוג כפפות קיץ מעור של אלפניסטארס מינואר 2011 - קצת דהוי אבל כל התפרים במקום.
מעיל חורף רוקה - מרץ 2012. עדיין אטום למים לחלוטין.
מגפי קיץ רוויט 2013. מקווה שימשיכו להחזיק מעמד כי הן מעולות.
מעיל דיינז/מכנס רוויט - סט קיץ - יולי 2014. כמו חדשים.
זוג כפפות קיץ מעור/רשת של רוויט 2014 (נקנו בארץ אז אין לי תאריך מדוייק).
אז אפשר להחזיק ציוד גם קצת יותר משנתיים אם קונים ציוד טוב ושומרים עליו טוב.
בכל מקרה ציוד באמת לא משנה לסוג האופנוע ויעלה אותו דבר בשלושת האופנועים הנ״ל.
אם הייתה עובר לאופניים - היה עוד יותר זול.
בנתיים זירו זה אופנוע עם סחירות אפס, ומחיר החל מ-62000, זמן טעינה של שעות וטווח של 100 קמ. אני חושב שאוותר
לעניין הסחירות - רונן פירט כאן בפורום לא מעט על הכלי, גם הוא וגם מי שמתכנן לקנות את הכלי יוצא מנקודת הנחה שאחרי X זמן (תלוי במגוון פרמטרים אינדיוידואלים של כל רוכב) העלות מחזירה את עצמה, כלומר מחיר המכירה משחק כאן תפקיד קטן.
מי שמתכנן לקנות את הכלי יוצא מנקודת הנחה שאחרי X זמן (תלוי במגוון פרמטרים אינדיוידואלים של כל רוכב) העלות מחזירה את עצמה, כלומר מחיר המכירה משחק כאן תפקיד קטן.
לקנות פריט ב-62000 בלי אפשרות אמיתית למכור אותו במידת הצורך - זאת הצעה בעיתית בלי קשר לכדאיות השימוש.
MasterOz
20-02-2019, 14:57
xlib אני קורא את מה שאתה כותב ומבקש ממך להיות פחות נחרץ ויותר קשוב.
יש לי הרגשה ששמעתי צליל זילזול...אנא המנע מכך אם זה נכון,
לפעמים אני לא שומע טוב ואם טעיתי אני מתנצל.
כך או כך, בוא נשמור על דיון איכותי.
lokimonster
20-02-2019, 16:11
xlib מגיע עם משנה סדורה כיצד יש להתנהל ומצפה שגם הסביבה תחשוב כמוהו.
נתקלנו בתגובות "אוהדות" שלו גם בשרשורים אחרים.
לא רציתי להתערב בדיון (החשוב) עד עכשיו כי הדעות שלי חלוקות.
לגבי ציוד יש לי מה להגיד...
אלו פרטי הציוד הותיקים ביותר שלי:
זוג כפפות קיץ מעור של אלפניסטארס מינואר 2011 - קצת דהוי אבל כל התפרים במקום.
מעיל חורף רוקה - מרץ 2012. עדיין אטום למים לחלוטין.
מגפי קיץ רוויט 2013. מקווה שימשיכו להחזיק מעמד כי הן מעולות.
מעיל דיינז/מכנס רוויט - סט קיץ - יולי 2014. כמו חדשים.
זוג כפפות קיץ מעור/רשת של רוויט 2014 (נקנו בארץ אז אין לי תאריך מדוייק).
אז אפשר להחזיק ציוד גם קצת יותר משנתיים אם קונים ציוד טוב ושומרים עליו טוב.
בכל מקרה ציוד באמת לא משנה לסוג האופנוע ויעלה אותו דבר בשלושת האופנועים הנ״ל.
יש כאן גם פונקציה של קילומטראז'. אני לא חושב שזה נכון למדוד בלאי של ציוד לפי שנים בלבד.
בקילומטראז'ים שלי למשל (20-25K בשנה), הציוד אכן מתבלה תוך כמה שנים.
הנה דוגמאות:
1. כפפות ספורטיביות (עור קנגרו) ICON - שרדו כ-4 עונות ותאונה אחת. לאחר מכן, נפתחו התפרים. כפפות קיץ של FIVE (לדעתי) נמצאות בשימוש 2 עונות ויוחלפו בעונה הבאה (עקב תפקוד לקוי של הסקוטצ'ים ותחושת בלאי כללית).
2. כפפות חורף CLOVER - שרדו אצלי 3 חורפים. לאחר מכן הוחלפו עקב ירידה משמעותית באיכות הבידוד (מים/קור). כפפות חורף של RICHA החזיקו 2 עונות בקושי והלכו לפח (נפתח תפר).
3. חלפ"ס (כשהשתמשתי) - טובים לעונה או 2, אחרי זה מתחילים לנזול, בד"כ באיזור המפסעה.
4. קסדות - לרוב, אחרי שנתיים-שלוש (50-60 אק"מ) גם הטובות שבהן (שואי/שוברט)מרגישות לא נעימות בפנים וזועקות להחלפת ריפודים. אם מושכים לכיוון ה-4 שנים (80-100 אק"מ), אני מעדיף כבר להחליף את הקסדה ולא לשפץ את הנוכחית.
5. משקף+פינלוק - אני נוטה להחליף בערך אחת לשנה עקב שריטת על המשקף ותפקוד לקוי של הפינלוק.
6. חילפת RUKKA - נקנתה כמשומשת לפני 3.5 שנים. עברה נפילה אחת בכביש ו-2-3 בשבילים. בשלב זה, התחילו להיפתח תפרים במעיל ובמכנס (ללא פגיעה בעמידות למים).
תוקנה אצל ג'ורג' החייט ב-350 ש"ח, מאמין שתחזיק עוד מספר עונות.
7. מגיני ברכיים DAINESE (3 כאלה): אחרי +/- שנה וחצי של שימוש, הסקוטצ'ים נמתחים לרמה שהמגן אינו מהודק. פתרון חלקי הוא לקצר אותם.
8. מגפי SIDI טורינג - אחרי שנתיים העמידות למים ירדה מ"טובה מאוד" ל"בינונית". הלכו בתאונה.
9. מגפי ICON PATROL - כנראה נקנו לאחר שעמדו במחסן שנים רבות. אחרי חצי שנה התפרקה הסוליה.
אני ממש לא "שומר בקנאות" על הציוד, ואני מניח שכמוני רוב רוכבי היומיום. מנסיוני, פריט המיגון היחיד שיש לו אורך חיים כמעט אינסופי (ללא תאונות, מן הסתם) - זה מעיל רכיבה, בעיקר מעילי עור.
ציוד עמיד למים לרוב מוחלף עקב משום שאינו אוטם כראוי יותר.
כפפות מתבלות מהחיכוך בידיות, סשנים של רטיבות וייבוש, השפעת השמש (דהייה והיחלשות של הבד).
בקסדה מתבלים הריפודים, המשקף והפינלוק. כשצריך להחליף את כל אלה יחד, הרבה פעמים עדיף לרכוש קסדה חדשה מאותו דגם.
תודה רבה על זה שאתה חולק את הידע.
אני גם החלטתי שאני עושה מעקב צמוד אחרי האופנוע שלי.
אני הלכתי שלב אחד קדימה, במקום באקסל עשיתי את זה בגוגל Sheets
עטפתי את זה באפליקציה לאנדרואיד
וכן מימשתי API מול בוט ייעודי בטלגרם
סתם דברים נחמדים שאני אוהב
בסופו של דבר, יצאתי 3 גרפים נחמדים:
7158
פילוח הוצאות לפי קטגוריות
7159
פילוח הוצאות בראייה חודשית
7160
גרף תיעוד צבירת ק"מ
וכבר אענה על השאלה שקופצת לכם,
Yearly General זה טסט שנתי וביטוח, שילמתי הכל במכה אחת, חובה + צד ג' + מקיף + גרירה.
SM26, באיזה אופנוע מדובר?
פעם עשיתי טבלת השוואה לגבי רכבים עם אותה נסועה ולא הצלחתי לרדת מ 4,000 ש"ח לחודש.
חדש, משומש, ידני, אוטומט- זה מה שעולה באמת כולל ירידת ערך.
פעם עשיתי טבלת השוואה לגבי רכבים עם אותה נסועה ולא הצלחתי לרדת מ 4,000 ש"ח לחודש.
חדש, משומש, ידני, אוטומט- זה מה שעולה באמת כולל ירידת ערך.
אין מצב.
בחישוב מקורב מאוד, הפיאט שלי תעלה 2300-2500 בחודש לק"מ כזה (24 אלף בשנה)... כולל ירידת ערך וביטוח מקיף.
בוא נבדוק (זריז, מחשב מהראש):
ביטוח (מקיף, כל נהג מעל 24) - 4200 בשנה: 370 בחודש.
טסט + אגרה - כ-1500: 130 בחודש.
טיפולים (קטן כל 10 במקום כל 15 בספר, גדול כל 75) - 2400 בשנה: 200 בחודש.
צמיגים - אחת ל-3 שנים רביעיה ב-1800 שקל (מקורב). 50 בחודש.
בלת"מים וקטנות (פנצ'רים, שטיפה וכו'): 100 בחודש.
ירידת ערך: רכב 2015 נקנה ב-41K (משמעותית מתחת למחירון עקב היותו לא מבוקש וידני). מעריך שבעוד 3 שנים, אוכל למכור אותו בסביבות 20. זה כ-7000 בשנה: 600 בחודש.
דלק - הרכב עושה 7ליטר/100ק"מ. בהנחה וליטר 95 עולה כ 6.5 שקלים: 910 שקל בחודש.
סה"כ: 2360 בחודש, כולל הכל. משעשע, אבל זה יוצא כמו להחזיק דוקאטי... מינוס הזמן המבוזבז על אחזקה עצמאית. פלוס הזמן המבוזבז בפקקים והשעמום בלשייט 100-120 באוטובאן חוצה שומרון.
כמובן, שעם לא היו דופקים אותי בביטוח (אני משלם 100 שקל בחודש יותר בגלל שטות בירוקרטית) או אם טעיתי וירידת הערך תהיה קטנה מההערכה המאוד-פסימית שהסתמכתי עליה - העלויות ירדו.
הגעת ל 2360 עם אותו מקרר וגישה כל כך שונה :rolleyes2:
מזגן, מחשב, ציריה, בולם, כל חלק כזה מסתכם בהרבה יותר מעלות טיפולים לפי היצרן וברכבים בני 3 ומעלה מרפי מבקר, במיוחד מכוניות "לא אסייתיות".
אם תקנה 40 אלף מהבנק ל 4-5 שנים תשלם עליהם 4-5 אש"ח - עוד 500 ש"ח בחודש.
אם לא תקנה מהבנק זה עדיין סכום שצריך להיכנס להוצאות כי הוצאת ותוציא עוד, ברכב הבא.
במילים אחרות שתמכור את הרכב האחרון שלך (עד 120 ידידי) תוכל לקבל עלות אמיתית של הרכבים בחייך.
איך אני אגיד את זה .. אבל לעניות דעתי הטבלה הזו פשוט מנותקת מן המציאות.
יכול להיות שאצלך זה עובד אבל זה ממש לא בגדר ה"נורמא".
יש לי "טבלאות ומסמכים" לגבי הוצאות , הכנסות , אחזקה וכו..
וזה לגבי כל דבר בחיינו .
הסיבה העיקרית שהטבלה הזאת מנותקת מן המציאות היא שהחישוב שאתה מבצע הוא "לפרטים" ולא לממוצע.
חישוב לממוצע מבצעים בעזרת סכומים ממוצעים ולא על ידי נתונים "לפרטים".
לצורך השוואה של חישוב דלק של מחיר לליטר 6.5 שקל וכמות ליטרים , צריכת דלק של הכלי עצמו ועוד .. עניין פסול ביסודו. [ולא אפרט למה]
המידע הזה מכווצים בדו"ח שנתי בדיעבד .
החישוב מתבצע לפי הוצאה חודשית נטו .
הוצאה חודשית נטו בחיבור כל חודשי השנה , בחיבור כל ההוצאות החודשיות לדבר .
חלקי 12/4/2 תלוי אם ברצונך לקבל נתון חודשי/רבעון/חצי שנתי.
את כל זה אתה מפצל ל3 מצבים :
התרחיש הטוב ביותר
התרחיש הצפוי
התרחיש הגרוע ביותר.
עליך לתכנן את "אופן החיים" לפי התרחיש הגרוע ביותר
הגעת ל 2360 עם אותו מקרר וגישה כל כך שונה :rolleyes2:
מזגן, מחשב, ציריה, בולם, כל חלק כזה מסתכם בהרבה יותר מעלות טיפולים לפי היצרן וברכבים בני 3 ומעלה מרפי מבקר, במיוחד מכוניות "לא אסייתיות".
אם תקנה 40 אלף מהבנק ל 4-5 שנים תשלם עליהם 4-5 אש"ח - עוד 500 ש"ח בחודש.
אם לא תקנה מהבנק זה עדיין סכום שצריך להיכנס להוצאות כי הוצאת ותוציא עוד, ברכב הבא.
במילים אחרות שתמכור את הרכב האחרון שלך (עד 120 ידידי) תוכל לקבל עלות אמיתית של הרכבים בחייך.
לא רואה סיבה שתזדקק להחלפת כל אלה לפני 120 אלף ק"מ. מחשב? בולמים? למה, מה קרה? מה אתה עושה לרכבים שלך?
דוגמא מהחיים:
אבא'לה נוהג ברנו (דאצ'יה) לוגאן MCV שנת 2009. הרכב נקנה מליסינג לפני איזה 5 שנים, עומד כרגע על רבע מיליון קילומטר. אבא'לה לא מחליף, כי הרכב ממשיך לעשות עבודה, לא מוצץ כסף - ושווי השוק שלו נמוך כ"כ, שלא משתלם למכור.
את הבולמים הוא החליף ב-160 אלף. מעבר לזה - מעט מאוד דברים נעשו שלא במסגרת טיפולים שוטפים, והם הגיעו אחרי ה-120 אלף.
השקלול שזרקתי מתייחס לרכב שלי, שנקנה עם 49K - משמע, שלוש שנים קדימה יביאו אותו ל-123K במסגרת ה"ניסוי המחשבתי".
אני מוכן להוסיף עוד 100 שקל בחודש (יעני, 1200 בשנה) - על ציריות/בולמים/צלחות אנאעארף מה פספסתי בחישוב שמפריע לך.
תסכים איתי שהפער בין 2360 ל-2460 לא משנה את התמונה?
ה-40 אלף ל-5 שנים בנוסף לעלויות שמניתי זה מספר ללא הקשר, שלא ברור לי מהיכן הוא מגיע. אשמח אם תצליח להסביר.
איך אני אגיד את זה .. אבל לעניות דעתי הטבלה הזו פשוט מנותקת מן המציאות.
יכול להיות שאצלך זה עובד אבל זה ממש לא בגדר ה"נורמא".
יש לי "טבלאות ומסמכים" לגבי הוצאות , הכנסות , אחזקה וכו..
וזה לגבי כל דבר בחיינו .
הסיבה העיקרית שהטבלה הזאת מנותקת מן המציאות היא שהחישוב שאתה מבצע הוא "לפרטים" ולא לממוצע.
חישוב לממוצע מבצעים בעזרת סכומים ממוצעים ולא על ידי נתונים "לפרטים".
לצורך השוואה של חישוב דלק של מחיר לליטר 6.5 שקל וכמות ליטרים , צריכת דלק של הכלי עצמו ועוד .. עניין פסול ביסודו. [ולא אפרט למה]
המידע הזה מכווצים בדו"ח שנתי בדיעבד .
החישוב מתבצע לפי הוצאה חודשית נטו .
הוצאה חודשית נטו בחיבור כל חודשי השנה , בחיבור כל ההוצאות החודשיות לדבר .
חלקי 12/4/2 תלוי אם ברצונך לקבל נתון חודשי/רבעון/חצי שנתי.
את כל זה אתה מפצל ל3 מצבים :
התרחיש הטוב ביותר
התרחיש הצפוי
התרחיש הגרוע ביותר.
עליך לתכנן את "אופן החיים" לפי התרחיש הגרוע ביותר
לא הבנתי את כוונתך (והחלטת שלא לפרט, כך שזה נשאר לא ברור).
איך בדיוק אתה עושה "ממוצע" 3 שנים קדימה, אם אתה מוכן לעבוד רק "בדיעבד"?
במקרה כזה, אין לך שום יכולת לתכנן.
הדוקאטי מסתמך על 3.5 "בדיעבד", השאר - זה השערות מושכלות.
מעבר לזה, אם לא שמת לב, האקסל מסודר לפי הוצאה חודשית נטו - שמתקבלת אחרי חישוב של עלות שנתית וחלוקה ל-12. כמו שבקשת.
לא רואה שום סיבה לעשות 3 תרחישים - כי הפער היחסי בין הכלים צריך להישמר (פלוס-מינוס) גם אם, לצורך העניין, הדלק יעלה ל-7 שקלים לליטר, או השקל יהיה שווה 4.5 יורו.
את "אופן החיים" לא ניסתי לתכנן במסגרת האקסל הזה. סה"כ - זאת השוואה מקורבת של 3 אופנועים במחיר קניה זהה ומקטגוריות שונות לגמרי.
במקרה כזה, אין לך שום יכולת לתכנן.
נאמר על ידי אדם שעשה טבלת על פי מה שהיה ולא מה שיהיה.
מה משמעות שיתוף הטבלה אינני יודע .
מה משמעות הטבלה כשלעצמה , גם כן אינני יודע.
מה גם שכן הטבלה הזאת שגויה גם בחישוב :עלויות כלליות , ממוצע הוצאות , הוצאות עבר , תכנון עתידי , שווי אחזקה.
מה ל - א' ול - ד' יעזור לדעת של - ב' עלה להחזיק את האופנוע X כסף, בדיעבד בשנה לא רלוונטית עבור מודל לא רוולנטי ?
אתה צודק , יהיה לך קשה להבין את כוונתי במיוחד כשאין ברצוני לפרט אותה לפרטי פרטים מכיוון שזה יהיה סתם "מאמץ" מבחינתי.
ובכל מקרה , הטבלה הזאת נראה כמו גיבוב שטויות של אדם מתחיל בחישובים שנכנס לו ג'וק לחשב את הכסף שלו.
"לאן הולך הכסף" ?! אבל הכיוון נכון .. כולם מתחילים איפשהו.
וכפי שהבנת השקעתי רק מבט זריז , המבט זריז הזה הספיק לי להבין מי כתב את שכתב ולמה כתב את שכתב.
ככה שתיהיה בטוח לגבי היכולת שלי להבין טבלאות ותכנון.
אנאעארף מה פספסתי בחישוב שמפריע לך.
תסכים איתי שהפער בין 2360 ל-2460 לא משנה את התמונה?
הסברתי מדוע החישוב לא ריאלי. בעיני לפחות.
יוסי סטודנט שגר בתל אביב.
עקרונית הוא יכול להסתדר עם קורקינט, תחב"צ, אופניים, -או חשמליות, אופנוע, רכב וסקייטבורד.
לכל אפשרות מלבד תחבורה ציבורית ומוניות עלות שכוללת קניה+ מימון, תחזוקה, דלק ועוד.
הרכישה הפסד הערך והמימון (75% בממוצע דרך מימון אאל"ט) -בתוספת הרכב הבא משנים את תמונת העלויות.
שמת 40 אש"ח
נניח שקנית עוד 30 ב- 35
קנית משהו ב 70
עברו 5 שנים
מכרת ב 20
הפסדת 50
משדרג לרכב הבא שעולה...75
תעמיס 50 על 60 חודשים ותקבל עוד אלפיה.
מעבר לכך, אתה מחשב רק את הדלתא לשדרוג -ואני מוסיף את ה-40 אש"ח הראשונים.
לגבי תחזוקה, אם רכבים לא היו מתקלקלים -גם אחרי 3 שנים למוסכים לא היתה עבודה.
חשבונית ממוצעת במוסך עומדת על 232 אלא יותר קרוב ל 2,320 ש"ח.
מכיוון אחר- אם רכב משומש לא היה מתקלקל אף סוכנות לא היתה מציעה שנות אחריות. זה שיקול חשוב כי מדובר בעלויות משמעותיות.
הסברתי מדוע החישוב לא ריאלי. בעיני לפחות.
יוסי סטודנט שגר בתל אביב.
עקרונית הוא יכול להסתדר עם קורקינט, תחב"צ, אופניים, -או חשמליות, אופנוע, רכב וסקייטבורד.
לכל אפשרות מלבד תחבורה ציבורית ומוניות עלות שכוללת קניה+ מימון, תחזוקה, דלק ועוד.
הרכישה הפסד הערך והמימון (75% בממוצע דרך מימון אאל"ט) -בתוספת הרכב הבא משנים את תמונת העלויות.
שמת 40 אש"ח
נניח שקנית עוד 30 ב- 35
קנית משהו ב 70
חי טוב הסטודנט שלך... אני הייטקיסט, וקניתי משומש ב-40. רכב חדש זה לעשירים.
עברו 5 שנים
מכרת ב 20
הפסדת 50
משדרג לרכב הבא שעולה...75
תעמיס 50 על 60 חודשים ותקבל עוד אלפיה.
מעבר לכך, אתה מחשב רק את הדלתא לשדרוג -ואני מוסיף את ה-40 אש"ח הראשונים.
אני רואה שלא קראת את ההודעה המקורית שלי. בכלל. התייחסת לשורה הזאת?
ירידת ערך: רכב 2015 נקנה ב-41K (משמעותית מתחת למחירון עקב היותו לא מבוקש וידני). מעריך שבעוד 3 שנים, אוכל למכור אותו בסביבות 20.
זאת "ירידת ערך" - יעני, כמה כסף אני צריך לשים בצד, כדי בעוד 3 שנים לאפס את המצב.
כמובן, שאם ארצה בעוד שלוש שנים לשדרג לפאג'רו ארוך - אני צריך לשים עוד איזה 3000 שקל בחודש בצד. אבל להחשיב את זה כהוצאות על הפיאט זה פשוט לא נכון.
לגבי תחזוקה, אם רכבים לא היו מתקלקלים -גם אחרי 3 שנים למוסכים לא היתה עבודה.
חשבונית ממוצעת במוסך עומדת על 232 אלא יותר קרוב ל 2,320 ש"ח.
ברור שרכבים מתקלקלים. מעט, אם אתה יודע לבחור רכב נכון, לתחזק ולנהוג נכון. את ניסיון בדאצ'יה של אבא שלי כתבתי כדי לתת דוגמא מהחיים. אתה לעומת זאת, זורק מונחים כגון "עלות משמעותית" בלי לבסס אותם במחירי שוק ריאליים, או מכלולים ספציפיים שצפויים לדרוש החלפה.
כמו שאתה אולי תנחש, פיאט שסיימה את תקופת האחריות לא עוברת טיפולים במרכזי. יש לזה השפעה לא קטנה על המספרים בחשבונית - בלי לאבד איכות.
מכיוון אחר- אם רכב משומש לא היה מתקלקל אף סוכנות לא היתה מציעה שנות אחריות. זה שיקול חשוב כי מדובר בעלויות משמעותיות.
תשובות באדום.
שוב, ושוב - אני לא מנסה לשקף את הוצאותיו של מר ישראל ישראלי, שקונה טויוטה משומשת ב-70 אלף שקל בתור סטודנט (חצי מזה בהלוואה), כי הוא "רוצה יפאני אמין", "יש לו סטנדרטים", "אוטו ידני היום זה כמו אוטו בלי מזגן" וכו'.
זאת התנהלות מטומטמת בעיניי, ואין לי שום עניין לדון בה. אני, כחובב מוטוריקה, עושה דברים אחרת - ואני מאמין שהחישוב שלי שמראה כמה זה עולה לי די מדוייק.
גם ההנחה שרכב עד גיל 6-7 ועד 120-130 אלף ק"מ לא דורש תיקונים רבים מעבר לטיפול שוטף מבוססת על ניסיון. אולי חוסר ההסכמה נובע מכך שלא הדגשתי את אופן השימוש - הרכבים שלי נוסעים בעיקר בינעירוני, בנהיגה מתונה ומתחשבת. אני מסכים שבפקקים של ת"א הבלאי יהיה גבוה יותר - אבל זה לא רלוונטי בשבילי.
נאמר על ידי אדם שעשה טבלת על פי מה שהיה ולא מה שיהיה.
מה משמעות שיתוף הטבלה אינני יודע .
מה משמעות הטבלה כשלעצמה , גם כן אינני יודע.
מה גם שכן הטבלה הזאת שגויה גם בחישוב :עלויות כלליות , ממוצע הוצאות , הוצאות עבר , תכנון עתידי , שווי אחזקה.
מה ל - א' ול - ד' יעזור לדעת של - ב' עלה להחזיק את האופנוע X כסף, בדיעבד בשנה לא רלוונטית עבור מודל לא רוולנטי ?
אתה צודק , יהיה לך קשה להבין את כוונתי במיוחד כשאין ברצוני לפרט אותה לפרטי פרטים מכיוון שזה יהיה סתם "מאמץ" מבחינתי.
ובכל מקרה , הטבלה הזאת נראה כמו גיבוב שטויות של אדם מתחיל בחישובים שנכנס לו ג'וק לחשב את הכסף שלו.
"לאן הולך הכסף" ?! אבל הכיוון נכון .. כולם מתחילים איפשהו.
וכפי שהבנת השקעתי רק מבט זריז , המבט זריז הזה הספיק לי להבין מי כתב את שכתב ולמה כתב את שכתב.
ככה שתיהיה בטוח לגבי היכולת שלי להבין טבלאות ותכנון.
מצטער, לא מצליח להיות "בטוח לגבי היכולת שלך להבין טבלאות ותכנון". אתה הרי לא מעוניין להתאמץ.
הבנת חלקית נכון את הסיבה לכתיבת הטבלה. אנסה להסביר טוב יותר.
החלטתי להעריך כמה כסף הייתי צפוי לחסוך אילו הייתי מחליף את הדוקאטי שלי ."ראש בראש" באופנוע קטן, מבאס - ומשמעתית חדש יותר.
לא ידעתי האם הפער יהיה 400, 700 או 100 שקל. לכן בניתי את הטבלה, וקבלתי סדרי גודל. אני מבין שמפריע לך (ולאחרים גם) שאני מדבר על כלים משנתונים שונים - אבל משום שבבסיס המשוואה נמצא תקציב הקניה. בעיניי (נכון, מומחה לטבלאות אני לא) - זאת דרך לגיטימית לשקלל.
ההפתעה שלי הייתה שהפער בין אופנוע 250 לאופנוע 500 הוא קטן כ"כ. למה שיתפתי? ולמה לא, בעצם? הטבלה הזאת משקפת דיון שהתנהל אצלי בחבר'ה יותר מפעם אחת, ואף פעם לא הגיע למספרים שיהיו איכשהו מדוייקים - כי התעצלנו לכתוב. אז אולי זה יכול להיות רלוונטי לעוד 2-3-4 אנשים שגולשים כאן - גם אם אתה לא נמנה עליהם?
TundraOG
03-03-2019, 22:33
האמת שאני צריך להודות על הפוסט הזה.
הייתה לי מחשבה לרדת בנפח מה-GS למשהו כמו CBR250 בגלל עלויות האחזקה. אחרי חישוב - זה פשוט לא משתלם, ואהנה פחות בטיולים המזדמנים שיוצא לי לעשות.
[...] למה שיתפתי? ולמה לא, בעצם? [...]
תודה ששיתפת. גם ההגיון העומד בבסיס ההשוואה ברור.
אופנוע זה אולי החפץ הדומם שמוציא מאיתנו הכי הרבה רגשות.
זה נחמד גם לגוון מידי פעם, להיפרד, להתחיל קשר חדש.
פעם עם אופנוע ליטר ופעם עם רבע ואז לחזור שוב לליטר ולהיזכר כמה התגעגענו.
lokimonster
04-03-2019, 08:50
תודה ששיתפת. גם ההגיון העומד בבסיס ההשוואה ברור.
אופנוע זה אולי החפץ הדומם שמוציא מאיתנו הכי הרבה רגשות.
זה נחמד גם לגוון מידי פעם, להיפרד, להתחיל קשר חדש.
פעם עם אופנוע ליטר ופעם עם רבע ואז לחזור שוב לליטר ולהיזכר כמה התגעגענו.
ואז שלושת רבעי הליטר
אז ירדנו חצי בנפח שליש הספק וחצי מהמומנט
roNiNinja636
04-03-2019, 16:04
האמת שאני צריך להודות על הפוסט הזה.
הייתה לי מחשבה לרדת בנפח מה-GS למשהו כמו CBR250 בגלל עלויות האחזקה. אחרי חישוב - זה פשוט לא משתלם, ואהנה פחות בטיולים המזדמנים שיוצא לי לעשות.
לא הכי מדויק. כלי ה"250" שלו הוא אופנוע שטח והתחזוקה שלו יותר יקרה משל CBR250.
מה שכן, תהנה פחות בטיולים.
לא הכי מדויק. כלי ה"250" שלו הוא אופנוע שטח והתחזוקה שלו יותר יקרה משל CBR250.
מה שכן, תהנה פחות בטיולים.
אני מניח שבשימוש כביש-נטו (אולי קצת שבילים פה ושם) הפער בין ה-CBR ל-CRF זניח.
הבדל של 200-300 גרם דלק ל-100 ק"מ, והצמיגים חיים טיפה פחות (אם הלכת על 90% כביש).
לצורך זה, בחנתי עלויות אחזקה לאופנועים שונים באותם תנאים:
נסועה של 2000 ק"מ בחודש (24K בשנה), 90% בינעירוני.
תנאי השימוש:
רוכב רגוע ומתון, שמשתדל למנוע בלאי מיותר ומתחשב בצריכת הדלק (בלי פאנאטיזם).
לכן - מהירות השיוט הינה 120-140 לאופנוע 500 ומעלה, 110 לאופנוע 250.
האצות בקצב התנועה, מינימום בלימות, מקסימום תכנון וזרימה.
טיפולים מתבצעים עצמאית, החלקים מוזמנים מראש בחו"ל אלא אם פער המחירים לא מצדיק את הטרחה.
זמן העבודה (העצמאית) אינו נכנס בתחשיב ההוצאות.
מרווחי החלפת השמנים קצרים מהרשום בספר (12K בשלושת הכלים) - 33% באופנוע "כבד", ובחצי ב-250, שטוחן סל"ד גבוה כל הדרך.
ירידת הערך גבוהה מהמחירון, עקב הבנה שקשה למכור אופנוע עם ק"מ גבוה, והקושי עולה ככל שנפח המנוע קטן יותר (והדגם פופולארי יותר).
ההערכות הינן ל-3 שנים.
שלושת הכלים הינם בטווח מחירים של 25-33 אלף שקל.
שלושת המקרים הנידונים:
1. הדוקאטי הפרטי שלי - מולטיסטראדה 1100 שנת 2008, כרגע עם 115 אלף ק"מ. העלויות מסתמכות על ניסיוני עם האופנוע (בבעלותי 3.5 שנים).
2. הונדה CBR500/CB500X שנת 2016, שירכש שמור ועם ק"מ נמוך לשנתון.
3. הונדה CRF250 RALLY שנת 2018, שירכש עם ק"מ אפסי (עד 6000, נניח).
הערות, הארות ודיונים יתקבלו בברכה.
ניסיון ריאלי של בעלי כלים מקבילים עם אופי שימוש דומה יתקבלו בברכה אף גדולה יותר.
האקסל:
https://i.ibb.co/3vGD8n1/Running-costs.jpg (https://ibb.co/kJkRrtK)
עושה ניסיון, אולי מישהו עוד קורא פה..
לא מצליח לראות את המספרים בטבלה (הכל מטושטש) ואשמח לקבל צילום ברור או קישור.
אני על סף כניסה לרכיבה והולך לכיוון של דו שימושי. מעניין אותי לראות את הערכת הוצאות ל crf250 שהוא אחד האופנועים שאני מסתכל עליהם.
תודה מראש לכל העוזרים
mudale222
11-06-2021, 09:13
אני על סף כניסה לרכיבה והולך לכיוון של דו שימושי. מעניין אותי לראות את הערכת הוצאות ל crf250 שהוא אחד האופנועים שאני מסתכל עליהם.
תודה מראש לכל העוזרים
תלחץ על התמונה, זה יעביר אותך ל: https://imgbb.com/kJkRrtK
תלחץ על התמונה, זה יעביר אותך ל: https://imgbb.com/kJkRrtK
תודה רבה. הצליח..
תודה מראש לכל העוזרים
קבלת פינוק, קח לינק:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VPEqyhY83Ls2CJspc2AnrVX3IFO6d-zeSQuJXmg6LW4/edit?usp=sharing
מסתבר שאחרי זה הוספתי למשוואה גם טנרה 660, פשוט כי הפלטפורמה כבר קיימת. עוד מחשבת החלפה שרצה אצלי בראש בזמנו, תרום-קורונה...
קבלת פינוק, קח לינק:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VPEqyhY83Ls2CJspc2AnrVX3IFO6d-zeSQuJXmg6LW4/edit?usp=sharing
מסתבר שאחרי זה הוספתי למשוואה גם טנרה 660, פשוט כי הפלטפורמה כבר קיימת. עוד מחשבת החלפה שרצה אצלי בראש בזמנו, תרום-קורונה...
פינקת.. תודה
אם כבר השרשור הזה הועלה באוב.
פונה לקידוזו, בהמשך לאותו ויכוח שניהלנו לפני כשנתיים בנוגע לעלויות אחזקה של רכב... הזמן עושה את שלו, והפיאט בדיוק סגרה 3 שנים ו-42 אלף ק"מ אצלי, והרכב כרגע בן 6.
משום שאני מחזיק אקסל שבו אני רושם את כל הטיפולים/תיקונים שאני עושה ברכב, עכשיו יש לי סטטיסטיקה.
אז הפיאט שלי, שנקנתה ביוני 18' כשהיא בת 3 עם 49 אק"מ ועומדת כרגע על כ-91 אק"מ, אכלה בתקופה הזאת כ-6400 ש"ח בחלקים, צמיגים וטיפולים. הטיפולים נעשו חלקית במוסך, וחלקית (בעיקר החלפות שמן/פילטרים/פלאגים) עצמאית. יש לציין שההחלפות השמן בוצעו בתדירות גבוהה יותר מהדרוש עפ"י היצרן - בתדירות של בין 5 ל-10 אלף ק"מ. פרט לזה - שום דבר מאלה לא דרש תיקון:
ההוצאה כאמור עומדת על 6400 ב-3 שנים - שהם כ-2130 בשנה, או כ-180 שקלים בחודש.
זה אפילו פחות מהתרחיש האופטימי שלי, שקראת לו "לא סביר":
טיפולים (קטן כל 10 במקום כל 15 בספר, גדול כל 75) - 2400 בשנה: 200 בחודש.
צמיגים - אחת ל-3 שנים רביעיה ב-1800 שקל (מקורב). 50 בחודש.
בלת"מים וקטנות (פנצ'רים, שטיפה וכו'): 100 בחודש.
נכון לרגע זה, אין לי שום כוונה להחליף את הרכב למרות שהוא בן 6 - הוא עובד מצויין, עושה את כל המוטל עליו ולא עושה בעיות (טפו, טפו, טפו). אם זה ימשך כך, אני מתנדב לעדכן בעוד שנה-שנתיים-שלוש עד כמה עלו הוצאות התיקונים של הרכב.
אז הפיאט שלי, שנקנתה ביוני 18' כשהיא בת 3 עם 49 אק"מ ועומדת כרגע על כ-91 אק"מ
חייבים לציין שרכב שלך 1) קטן 2) פשוט 3) נוסע יחסית מעט.
קקטוב, תודה על השיתוף ומאמין לכל מילה שכתבת לגבי הפיאט שלכם.
נתחיל באובייסט...- רובנו מטפלים במוסך וצוברים הרבה יותר מ 90,000 ק"מ במהלך 6 שנים. מעבר לק"מ הנמוך והאמינות (טפו טפו) אני עדיין מחזיק בדיעה שהסכום האמיתי חייב לכלול את כל היבטי המימון השימוש והתיקון וחלק מבעלי הרכבים נוטים להתעלם מההוצאה הכי גדולה.
אם קנית לדוגמא ב 50,000 ש"ח ואחרי 3 שנים תמכור ב 20,000 ש"ח ואתה צריך לאפס לרכב ברמה דומה ב- 50,000 ש"ח, אז יש 10,000 נוספים להעמיס בשנה שהם בערך 1,000 ש"ח בחודש לתפרנים כמוני וכמוך שלא קונים חדש. אם קנית חדש ממוצע ומכרת אחרי 4 שנים (בסביבות 100,000 ק"מ) הפסדת קרוב ל- 50% אחוז מערך הרכב (50,000 ש"ח גרוסו) מצד שני, כמעט ולא ביקרת במוסך. אם קנית ג'יפ או טנדר (משומש) כי אתה חובב שטח תשלם ביטוח שנתי באזור ה -8,000 אש"ח.
צריכת דלק ממוצעת לפני עשור היתה גבוהה משמעותית במשומשות והסכום שחישבתי כלל מכוניות שצורכות ליטר לכל 12-10 ק"מ. צריכת הדלק וירידת המחיר כבר מקרבים אותנו לאזור 2,000 ש"ח בחודש- לפני העיזים ויתר ההוצאות הידועות. ממה שהבנתי ממוסכניקים וניסיון אישי, לרוב העיזים מגיעות אחרי 100,000 ק"מ. נתקלתי בעז ששקלה 6,000 ש"ח (קאיה) עז ששקלה 5,000 (פג'ו) ועוד בלי עין הרע. מהמותן אני מעריך שהסכום הריאלי של הטבלה שהכנתי בעבר ירד גם כי שוק הרכב השתנה וכבר יש חדשות ב 70,000.
אין לי את הקובץ המקורי אבל חבר שכיר שנוסע מעל הממוצע (לדעתי) בחן במשך תקופה אלטרטיבה לעלות שווי שימוש מהחברה שהיה יקר ולא הצליח להגיע לתחזוקת משפחתית סבירה בסכום נמוך מ 3,500 בחודש.
מסתכל על הצעירים בצנטרום של תל אביב עם קורקינט שעולה לירה וחצי ודירת 2 חדרים שעולה 8,000 ש"ח לחודש ופתאום הטמטום נראה יותר נכון.
lokimonster
15-06-2021, 12:56
יש לי פיאט 500 1.4 ידנית מודל 2009 עם 130,000 קילומטר נכון ל29/03/2021.
אני עושה בשנה כ3000 קילומטר.
רמת הבלאי שלה יותר גבוה מהסובארו B4 מודל 2001 שהייתה לנו ( כשעברה אליי עשתה בשנה בערך אותו הדבר ).
יש לציין שהB4 הייתה לפני כן של אישתי ועשתה קזיליון קילומטרים עד שעברה אלי ולמעט זוג בולמים ומפלג לא הוחלף כלום ולא היו תקלות.
ההוצאות על הB4 היו נמוכות מהשווי שימוש של ההברידית שאישתי קיבלה מהעבודה שעולה 3000 שקל בחודש.
הטבלה היא של הפיאט.
11/10/2018
116000
רכישה
21,000.00
11/10/2018
116000
העברת בעלות
240
02/09/2018
ביטוח מקיף
1,049
02/09/2018
ביטוח חובה
311
17/10/2018
מכון רישוי
96
19/12/2018
11900
טיפול קטן
500
01/01/2019
ביטוח חובה
1,087
01/01/2019
ביטוח מקיף
12/09/2018
פנסים קדמיים
580
01/11/2018
11900
רישיון רכב
1206
19/12/2018
11900
טסט
96
21/07/2019
124420
מצבר וולטה
550
10/10/2019
125597
רישיון רכב
1076
11/11/2019
125597
טסט
96
11/11/2019
125599
טיפול קטן
550
11/11/2019
12599
נשם ראש מנוע
90.16
22/08/2020
129295
כיסוי צומת אלמוג
450
23/10/2020
129560
רשיון רכב
1074
12/11/2020
129474
טיפול ובולמים
2785
12/11/2020
129474
טסט
96
12/11/2020
129474
כיוון גלגלים
120
12/11/2020
129494
חלונות כהים
70
12/11/2020
129494
מעמד לדיבורית
50
16/12/2020
129509
טלסקופים דלת אחורית
300
31/12/2020
130100
סליל הצתה 4
350
אני עושה בשנה כ3000 קילומטר.
או במילים אחרות - אתה לא נוסע בכלל. איזה תקלות היו או לא היו במצב הזה - לא דוגמה לשום דבר.
lokimonster
15-06-2021, 13:15
סליל
טלסקופים
בולמים
חיישן בית מצערת שניקיתי ואיפסתי לבד את התקלה ( יש לי OBD לצורך זה)
האמת שישנם עוד מלא דברים קטנים שמתפרקים שפשוט סידרתי לבד.
הפיאט שורדת את השנים הרבה פחות יפה מהB4 שבכמה השנים האחרונות היו אצלי ועשתה קילומטראג' דומה.
ונכון הרכב כמעט ולא נוסע.
אני מקפיד פעם ב לעשות סיבוב כדי שיזוז קצת.
אני מהמר שכשהילדה תירש את הפיאט התבלה תהיה עשירה יותר ואני עני יותר.
סליל
טלסקופים
בולמים
חיישן בית מצערת שניקיתי ואיפסתי לבד את התקלה ( יש לי OBD לצורך זה)
האמת שישנם עוד מלא דברים קטנים שמתפרקים שפשוט סידרתי לבד.
הפיאט שורדת את השנים הרבה פחות יפה מהB4 שבכמה השנים האחרונות היו אצלי ועשתה קילומטראג' דומה.
ונכון הרכב כמעט ולא נוסע.
אני מקפיד פעם ב לעשות סיבוב כדי שיזוז קצת.
אני מהמר שכשהילדה תירש את הפיאט התבלה תהיה עשירה יותר ואני עני יותר.
הגיוני שרכב בן למעלה מעשור ידרוש חלפים ותיקונים, גם אם הקילומטראז' שלו לא גבוה במיוחד. מבין החלקים שהחלפת, אין משהו שהייתי מגדיר כ"בלאי לא סביר".
אפרופו הסובארו - אני מאמין לך ששלך ספציפית הייתה אמינה להפליא, למרות שלא ברור לי למה ואיך. לצורך העניין, ניסיון של חבר עם פורסטר 2006 עם כ-160 אלף ק"מ מראה שלא מדובר ברכב נטול תקלות, והתקלות אינן זולות בכלל.
זכור לי שברכב שלו הוחלפו:
- מסרק הגה ומשאבת הגה.
- בולמים
- בול ג'וינטס
- פנסים קדמיים
- בית מתגים בדלת
וכנראה עוד כמה דברים שאינני זוכר.
זה בלי שמזכירים נזילה משהמשמשה הקדמית, מלחמה ברעשי הרוח דרך החלונות (מחלה סוברואית ידועה) ובעיות קטנות בפלסטיקת הפנים (מחזיק כוסות שנשבר) וכדומה.
כך שניסיוני מראה שיפני או לא יפני, הגיל עושה את שלו - וכל רכב ישן ידרוש השקעה של זמן וכסף כדי לשמור עליו במצב טוב. במקרה הטוב, הסכום שתשלם יהיה נמוך משמעותית מירידת ערך של רכב בן שנתיים-שלוש, ואז זה משתלם. במקרה הגרוע - הסכומים יהיו דומים לירידת ערך של רכב חדש משמעותית, ואז אין הצדקה רציונלית להחזיק את הרכב הישן פרט לעניינים סנטימנטליים (ע"ע האלפא 159 שהייתה לי). האלטנרנטיבה היא להזניח את הרכב, ולהגיד שהוא אמין כי הוא ממשיך לנסוע למרות ההזנחה... עד שיפסיק לנסוע.
אגב, אשמח עם תוכל לחלוק את הפרוצדורה לאיפוס חיישן מצערת. גם אני ניקיתי את בית המצערת לא מזמן, והרכב התנהג מגעיל לכמה עשרות קילומטרים - עד שהחיישן "למד" את עצמו מחדש. כדי לוודא תקינות, הייתי רוצה לבצע איפוס כהלכה.
Dresdner
16-06-2021, 00:36
הגיוני שרכב בן למעלה מעשור ידרוש חלפים ותיקונים, גם אם הקילומטראז' שלו לא גבוה במיוחד. מבין החלקים שהחלפת, אין משהו שהייתי מגדיר כ"בלאי לא סביר".
אפרופו הסובארו - אני מאמין לך ששלך ספציפית הייתה אמינה להפליא, למרות שלא ברור לי למה ואיך. לצורך העניין, ניסיון של חבר עם פורסטר 2006 עם כ-160 אלף ק"מ מראה שלא מדובר ברכב נטול תקלות, והתקלות אינן זולות בכלל.
זכור לי שברכב שלו הוחלפו:
- מסרק הגה ומשאבת הגה.
- בולמים
- בול ג'וינטס
- פנסים קדמיים
- בית מתגים בדלת
וכנראה עוד כמה דברים שאינני זוכר.
זה בלי שמזכירים נזילה משהמשמשה הקדמית, מלחמה ברעשי הרוח דרך החלונות (מחלה סוברואית ידועה) ובעיות קטנות בפלסטיקת הפנים (מחזיק כוסות שנשבר) וכדומה.
כך שניסיוני מראה שיפני או לא יפני, הגיל עושה את שלו - וכל רכב ישן ידרוש השקעה של זמן וכסף כדי לשמור עליו במצב טוב. במקרה הטוב, הסכום שתשלם יהיה נמוך משמעותית מירידת ערך של רכב בן שנתיים-שלוש, ואז זה משתלם. במקרה הגרוע - הסכומים יהיו דומים לירידת ערך של רכב חדש משמעותית, ואז אין הצדקה רציונלית להחזיק את הרכב הישן פרט לעניינים סנטימנטליים (ע"ע האלפא 159 שהייתה לי). האלטנרנטיבה היא להזניח את הרכב, ולהגיד שהוא אמין כי הוא ממשיך לנסוע למרות ההזנחה... עד שיפסיק לנסוע.
אגב, אשמח עם תוכל לחלוק את הפרוצדורה לאיפוס חיישן מצערת. גם אני ניקיתי את בית המצערת לא מזמן, והרכב התנהג מגעיל לכמה עשרות קילומטרים - עד שהחיישן "למד" את עצמו מחדש. כדי לוודא תקינות, הייתי רוצה לבצע איפוס כהלכה.
לפני 3 שנים רציתי לקנות פורסטר 2.5 דגם אנברסרי ירוק מטלי עם פס לבן חדש מהחברה, רכב בדיוק כמו שאני אוהב עם חלונות גדולים וסאנרופ ענק אבל שנכנסתי לעובי הקורה גיליתי שזה דגם לא מוצלח של סובארו ים מחלות ילדות כמו מנועים שנהרסים ומוחלפים תחת האחריות ואיכות כללית ירודה, עדיין כיף של רכב אבל לא כל מה שסובארו אמין
עדיין מפנטז על כזאת
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210615/df11040c961dfe30610734b4cc8737b1.jpg
lokimonster
16-06-2021, 08:57
ניקיתי ועשיתי איפוס תקלות לא משהו מעבר.
יש בקארס פורום דיון שלם על ניקוי בפונטו ספייס ואני מניח שבקוצת פיאט ידעו לכוון אותך יותר טוב ממני.
אני מניח שאצלי זה מזל של מתחילים.
אם תרצה אקפוץ אליך עם הobd שיש לי (דגם פשוט 12 דולר באי ביי).
לגבי הסובארו.
הb4 שלי סבלה מהזנחה פושעת בהשוואה לפיאט ולמעט טיפולים שוטפים לא השקעתי כלום.
בגדול הבלאי היה סביר וכן הוחלפו בולמים ציריות ואולי עוד כמה דברים.
מבחינת תקלות
כאמור מפלג
משאבת מים של השפריצר שנזלה
פנסים שדאגתי ללטש פעם בכמה שנים או לפני טסט.
בפיאט ביחס לסובארו יש המון ריג'קטים קטנים וושגעונות של המחשב של הרכב.
מהנסיון שלי אין תחליף ליפני לפחות בכלי הרכב של שנות ה80 עד סוף שנות ה2000.
בכל מקרה הבת שלי תקבל את הפיאט בעוד שנתיים מתנה לרשיון ואני ארכוש לי רכב של גברים
או ג'ימיני או אבארט 500 קבריולט.
ידני כמובן.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft