מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : התלבטות ברכישת KTM

OneBiker
25-03-2019, 12:10
שלום חברים, אז ירדתי מהרעיון של MT07 לבינתיים בגלל שאין טעם להביא אותו מוגבל..
קיבלתי הצעה מאוד מעניינת מהסוכנות של KTM אך אני לא מכיר מקרוב את הכלים שלהם.
שמעתי הרבה דברים טובים על הדיוק וארסי 390 אך גם דברים לא טובים על בעיות אמינות לכן ההתלבטות.
מצד אחד יש אחריות על הכלי אבל אין לי כוח פעם בחודש ללכת למוסך..
למישהו יש התנסות או חוות דעת על הכלים?
וגם הבנתי שהדיוק יותר פרקטי ליום יום מאשר הארסי אבל מבחינת מראה הארסי היה נראה יותר מושך וגדול פיזית.

Shasha127
25-03-2019, 12:22
כל דגמי הכביש של הקטומים מ390 סמק ומטה מיוצרים בהודו והמנועים שם לא נהנים מאמינות יתרה בניגוד לאחיהם הגדולים יותר ואופנועי האינדורו שמיוצרים באוסטריה
אם אתה נעול על הנפח ביניים הזה לך על משהו יפני במקרה הזה

Maxi
25-03-2019, 13:12
אני רוכב וותיק ומנוסה והיו לי שני דיוק 390 (שנת 2016 ו 2017) שנרכשו חדשים מהחברה. בחרתי באופנוע הזה בשל חזרה לתחום לאחר מספר שנות הפסקה, ורצון שלא להוציא סכום גדול אך מצד שני להנות מביצועים טובים.

חשוב לציין שהאופנוע הזה בעל ביצועים שבעיניי הטובים בקטגוריה ולעיטים אף מאופנועים גדולים ממנו בנפח. מדובר לטעמי באופנוע מהנה מאוד לרכיבה, בעל מכלולים מעולים המאפשר רכיבה ספורטיבית של ממש במחיר מעולה!

תקרא מבחנים בחו"ל ותראה עד כמה משבחים את האופנוע הזה ואילו ציונים גבוהים הוא מקבל ולגמרי בצדק.

מבחינת אמינות - קשה מאוד להגיד, לתחושתי זו איננה אמינות יפנית כנראה, אך אני לא נתקלתי בשום בעיה חמורה (אני גם לא עושה הרבה קמ בשנה מצד שני). אם הייתי צריך הייתי חוזר על הקנייה שוב (שוב זה רק אני - אני לא מהווה נתון סטטיסטי כמובן).

בהצלחה,

JohnnyDough
25-03-2019, 14:20
באותה סביבה בדיוק יש את הZ400, הCB300R, הG310R והMT03.
לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו כשאישית, התלבטתי בין הדיוק 390 לCB300R ואחרי נסיעות מבחן העדפתי דווקא את ההונדה.

Maxi
25-03-2019, 14:38
אכן בסוף זו העדפה אישית.

Gsx
25-03-2019, 15:24
אני רוכב וותיק ומנוסה והיו לי שני דיוק 390 (שנת 2016 ו 2017) שנרכשו חדשים מהחברה. בחרתי באופנוע הזה בשל חזרה לתחום לאחר מספר שנות הפסקה, ורצון שלא להוציא סכום גדול אך מצד שני להנות מביצועים טובים.

חשוב לציין שהאופנוע הזה בעל ביצועים שבעיניי הטובים בקטגוריה ולעיטים אף מאופנועים גדולים ממנו בנפח. מדובר לטעמי באופנוע מהנה מאוד לרכיבה, בעל מכלולים מעולים המאפשר רכיבה ספורטיבית של ממש במחיר מעולה!

תקרא מבחנים בחו"ל ותראה עד כמה משבחים את האופנוע הזה ואילו ציונים גבוהים הוא מקבל ולגמרי בצדק.

מבחינת אמינות - קשה מאוד להגיד, לתחושתי זו איננה אמינות יפנית כנראה, אך אני לא נתקלתי בשום בעיה חמורה (אני גם לא עושה הרבה קמ בשנה מצד שני). אם הייתי צריך הייתי חוזר על הקנייה שוב (שוב זה רק אני - אני לא מהווה נתון סטטיסטי כמובן).

בהצלחה,

כנ"ל לגביי כיום בעלים של דיוק 390 2018 בעבר בעלים של דיוק 200.
לא היו לי שום בעיות מיוחדות.
תטפל בזמן תתחזק בזמן תעשה הרצה כמו שצריך ויהיה בסדר..

ותעשה טובה לעצמך אל תקשיב לכל הילדים האלה שאומרים לך שקטמ שמיוצר בהודו זה חרא של אופנוע.
תדבר עם אנשים אמינים שהחזיקו כלים כאלה וטיפלו בהם כמו שצריך.

אם תקשיב להם אתה עלול לפספס אחלה עסקה ואחלה אופנוע.
תכנס קצת לפורומים בחו"ל תקרא יותר על האופנוע תעשה רכיבת מבחן תראה שהוא נוח לך ואם כן, לך על זה.

OneBiker
25-03-2019, 16:19
כנ"ל לגביי כיום בעלים של דיוק 390 2018 בעבר בעלים של דיוק 200.
לא היו לי שום בעיות מיוחדות.
תטפל בזמן תתחזק בזמן תעשה הרצה כמו שצריך ויהיה בסדר..

ותעשה טובה לעצמך אל תקשיב לכל הילדים האלה שאומרים לך שקטמ שמיוצר בהודו זה חרא של אופנוע.
תדבר עם אנשים אמינים שהחזיקו כלים כאלה וטיפלו בהם כמו שצריך.

אם תקשיב להם אתה עלול לפספס אחלה עסקה ואחלה אופנוע.
תכנס קצת לפורומים בחו"ל תקרא יותר על האופנוע תעשה רכיבת מבחן תראה שהוא נוח לך ואם כן, לך על זה.
תודה על התשובה, איך בגדול אתה מרוצה מהכלי?
אני יודע ש99 אחוז מהאנשים לא ילכלכו על הכלי שהם נוסעים עליו אבל עדיין תנסה להיות אובייקטיבי.
מבחינת יום יום, נוחות, צריכת דלק הכלי נחשב טוב?

OneBiker
25-03-2019, 16:21

בהצלחה,

אכן המחירים שלהם מאוד טובים והחברה יוצאת כם מבצעים מעולים ומשתלמים.
מבחינת ביצועים הוא יותר חזק מהונדה קוואסקי וימאה?
ואיך הוא ביום יום, בתוך העיר לנסיעות קצרות וכו?

OneBiker
25-03-2019, 16:21
באותה סביבה בדיוק יש את הZ400, הCB300R, הG310R והMT03.
לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו כשאישית, התלבטתי בין הדיוק 390 לCB300R ואחרי נסיעות מבחן העדפתי דווקא את ההונדה.
תודה,
אפשר לשאול מה פחות אהבת בדיוק שבהונדה אהבת?

OneBiker
25-03-2019, 16:25
כל דגמי הכביש של הקטומים מ390 סמק ומטה מיוצרים בהודו והמנועים שם לא נהנים מאמינות יתרה בניגוד לאחיהם הגדולים יותר ואופנועי האינדורו שמיוצרים באוסטריה
אם אתה נעול על הנפח ביניים הזה לך על משהו יפני במקרה הזה
הרבה כלים היום מיוצרים בהודו, לאו דווקא מסיבה של לחסוך כלכלית בעלות הייצור.
לא יודע כמה ההונדה מצדיק את המחיר שלו..
שבמחיר שלו יישאר לי גם כסף לביטוח וקסדה חדשה.

JohnnyDough
25-03-2019, 16:57
תודה,
אפשר לשאול מה פחות אהבת בדיוק שבהונדה אהבת?

לדיוק יש יותר כח בסל"ד גבוה וזה מורגש אבל רוב הזמן אני לא שם. ההונדה נוחה יותר עבורי, מעט הכח שלה זמין יותר בסל"ד ביניים, התפעול שלה חלק יותר ואינטואיטיבי, מרווחי הטיפולים ארוכים יותר ולדיוק הספציפי שקיבלתי לנסיעת המבחן היו כמה בעיות קטנות (כולל במנוע) שחיזקו אצלי את סימני השאלה ביחס לאמינות (למרות שיכול להיות שזה כלי שעבר התעללות ולאו דווקא מייצג).
אם אתה יכול, תנסה לקחת נסיעות מבחן. מה שנכון לגבי לא בהכרח נכון לגבי אנשים אחרים.

Shasha127
25-03-2019, 17:06
הרבה כלים היום מיוצרים בהודו, לאו דווקא מסיבה של לחסוך כלכלית בעלות הייצור.
לא יודע כמה ההונדה מצדיק את המחיר שלו..
שבמחיר שלו יישאר לי גם כסף לביטוח וקסדה חדשה.

את האמינות אני לא משליך ישירות על ארץ היצור, ורוב הבעיות שצצו היו בגלל שימוש לא סביר (רוב הקהל של הכלים האלה הם ילדי רוצעחט שבטוחים שהם רכשו R1 ורוכבים איתם על המנתק כל היום), אבל לעומתם האחים האוסטרים שלהם הפגינו ומפגינים אמינות יציבה מאוד
את הדברים שאני כותב אני כותב מהצד השני, לא מצד הלקוח

OneBiker
25-03-2019, 18:36
את האמינות אני לא משליך ישירות על ארץ היצור, ורוב הבעיות שצצו היו בגלל שימוש לא סביר (רוב הקהל של הכלים האלה הם ילדי רוצעחט שבטוחים שהם רכשו R1 ורוכבים איתם על המנתק כל היום), אבל לעומתם האחים האוסטרים שלהם הפגינו ומפגינים אמינות יציבה מאוד
את הדברים שאני כותב אני כותב מהצד השני, לא מצד הלקוח
חחח כן מבין מה אתה אומר זאת גם הסיבה שאני לא הולך על יד 2, לך תדע מי ומה עשו איתו..
דרך אגב מה זה המנתק שרשמת?
והאם אתה חושב שבשנים האחרונות (החל מ18') האמינות של הכלים השתפרו?
אני בטוח שKTM שומעים את הלקוחות שלהם ועשו שיפורים ושינויים במנוע.
הגיוני?

Shasha127
25-03-2019, 19:51
מדובר באותם מנועים ללא עדכון מכני בנתים. בסופו של דבר אם אתה רוכש כלי יד שניה מטופל ושמור מבעלים אחראי ותתיחס לכלי כמו שצריך אין סיבה שהוא יקרוס או יפתיע אותך עם בעיה אקוטית במנוע. כמו שאמרתי רוב המקרים שאני מדבר עליהם הגיעו מידיים של רוכבים שלא בדיוק יודעים מהי רכיבה, וחלקית זו לא אשמתם כי ככה משווקים להם את הכלים האלה.

בןהלאמשחיז
25-03-2019, 22:24
חחח כן מבין מה אתה אומר זאת גם הסיבה שאני לא הולך על יד 2, לך תדע מי ומה עשו איתו..
דרך אגב מה זה המנתק שרשמת?
והאם אתה חושב שבשנים האחרונות (החל מ18') האמינות של הכלים השתפרו?
אני בטוח שKTM שומעים את הלקוחות שלהם ועשו שיפורים ושינויים במנוע.
הגיוני?

מנתק ההצתה.

Gsx
26-03-2019, 00:21
תודה על התשובה, איך בגדול אתה מרוצה מהכלי?
אני יודע ש99 אחוז מהאנשים לא ילכלכו על הכלי שהם נוסעים עליו אבל עדיין תנסה להיות אובייקטיבי.
מבחינת יום יום, נוחות, צריכת דלק הכלי נחשב טוב?

בגדול? כן מרוצה מאוד מהכלי, נוסע איתו יום יום לעבודה וחזור בערך 40 קמ..
לגבי הנוחות? עד שלא תרכב עליו לא תדע, יכול להיות שהוא ממש נוח בשבילי ובשביל המידות שלי ובשבילך ממש לא, תעשה רכיבת מבחן ותראה.

Maxi
26-03-2019, 10:42
אכן המחירים שלהם מאוד טובים והחברה יוצאת כם מבצעים מעולים ומשתלמים.
מבחינת ביצועים הוא יותר חזק מהונדה קוואסקי וימאה?
ואיך הוא ביום יום, בתוך העיר לנסיעות קצרות וכו?

לכלים של המתחרים אין את המכלולים האיכותיים של הדיוק. הדיוק הוא אופנוע עם נטייה ספורטיבית כמו כל אופנועי החברה. יש כאלה שאוהבים את זה וזה מתאים להם יותר ויש כאלה שפחות - כמו המגיב שרכש את ההונדה, וזה בסדר גמור. בעיר הוא פורח. מצד אחד קל משקל ומצד שני חזק. החיסרון שלו יותר בנסיעות ארוכות, גם בגלל מגבלות האופנוע וגם בגלל מרווח טיפולים.
דרך אגב, אני כבר לא איתו אז אין לי שום בעיה לכתוב רק אמת. אחד האופנועים המהנים שיש בעיניי!!

כRובי
27-03-2019, 08:56
לכלים של המתחרים אין את המכלולים האיכותיים של הדיוק. הדיוק הוא אופנוע עם נטייה ספורטיבית כמו כל אופנועי החברה. יש כאלה שאוהבים את זה וזה מתאים להם יותר ויש כאלה שפחות - כמו המגיב שרכש את ההונדה, וזה בסדר גמור. בעיר הוא פורח. מצד אחד קל משקל ומצד שני חזק. החיסרון שלו יותר בנסיעות ארוכות, גם בגלל מגבלות האופנוע וגם בגלל מרווח טיפולים.
דרך אגב, אני כבר לא איתו אז אין לי שום בעיה לכתוב רק אמת. אחד האופנועים המהנים שיש בעיניי!!

מציע בחום לבדוק גם את ההוסקוורנה 401 (צור קשר בפרטי אם ברצונך ברכיבת מבחן - ראה חתימה).
תוצרת אוסטריה - בעל בסיס הגלגלים הקצרצר בקטגוריה - מכלולים איכותיים - שנתיים אחריות ללא הגבלת קילומטרים וסטייל בלי סוף...

Maxi
27-03-2019, 09:33
מציע בחום לבדוק גם את ההוסקוורנה 401 (צור קשר בפרטי אם ברצונך ברכיבת מבחן - ראה חתימה).
תוצרת אוסטריה - בעל בסיס הגלגלים הקצרצר בקטגוריה - מכלולים איכותיים - שנתיים אחריות ללא הגבלת קילומטרים וסטייל בלי סוף...

אכן המלצה מעולה כיוון שבגדול אלו מכלולי דיוק 390 כולל המנוע (אולי רק ארץ יצור שונה?).

כרובי - דרך אגב, חזרתי הביתה ורכשתי GSX S750 חדש.

כRובי
27-03-2019, 09:41
כרובי - דרך אגב, חזרתי הביתה ורכשתי GSX S750 חדש.

ברוך שובך למשפחה! :) אתה בוואסטאפ של סוזוקי?

Maxi
27-03-2019, 09:44

לא. לא ידעתי שיש.

TundraOG
27-03-2019, 13:43
יש ווצאפ לסוזוקי? 3 שנים רוכב על אחד ולא ידעתי.
Do tell.

erel
27-03-2019, 22:50
היה לי דיוק 390 2017 חדש למשך שנה ו 11 אלף קמ... כלי אדיר שנהנתי ממנו מאוד.

חויתי אפס תקלות.
היתרון הגדול בעיני הוא הכוח הזמין בכל סלד.
החיסרון הוא העדר מיגון הרוח והחום לברך שמאל. עניין של הרגל. בנסיעות קצרות בתוך העיר, כנראה שתרגיש את המאורר. מחוץ לעיר, את הרוח.

כלי מאוד מאוד כיפי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

משה
31-03-2019, 10:14
יש לי 390 2018 של החברה
נסעתי כ5 אלף ק"מ.
למי שבא מאופנועים גדולים, אני לא אוהב אותו, אבל יש המון פיצרים טובים כמו, קלאץ מחליק, מסך tft, ועוד שטויות.
זה בעיקר בגלל המנוע יש לי רגשות מעורבים לגביו, בעיקר בהקשר של צילנדר אחד ורכיבה בין עירונית שזה הרוב אצלי.( מרגיש מתאמץ בתחום של 120)
יש אנשים שמתחברים למנוע כזה, בטח לשימוש בעיר.
חוץ מזה לא היו לנו בעיות אמינות, פרט למסך שכמה פעמים בודדות קרה והוא נכבה באמצע נסיעה, או מרצד.

ayalzo
31-03-2019, 10:27
יש לי 390 2018 של החברה
נסעתי כ5 אלף ק"מ.

חוץ מזה לא היו לנו בעיות אמינות, פרט למסך שכמה פעמים בודדות קרה והוא נכבה באמצע נסיעה, או מרצד.

זאת תופעה אחת מני כמה שמתועדת הרבה ברשת. באופנוע חדש זה בלתי נסלח בעיני, ואם להאמין לשאר התופעות המתועדות ברשת, התמונה הכוללת לגבי האופנוע היא לא מזהירה

גילוי נאות- אין לי מטר אחד של נסיון עם ה390, ולכן יש להתייחס לתגובה שלי בהתאם.

OneBiker
31-03-2019, 19:55
זאת תופעה אחת מני כמה שמתועדת הרבה ברשת. באופנוע חדש זה בלתי נסלח בעיני, ואם להאמין לשאר התופעות המתועדות ברשת, התמונה הכוללת לגבי האופנוע היא לא מזהירה

גילוי נאות- אין לי מטר אחד של נסיון עם ה390, ולכן יש להתייחס לתגובה שלי בהתאם.
אבל בסופו של דבר זה במסגרת האחריות לא?
כמובן שבאסה לבזבז זמן במוסך אבל כל תקלה היא במסגרת האחריות?

OneBiker
31-03-2019, 20:00
יש לי 390 2018 של החברה
נסעתי כ5 אלף ק"מ.
למי שבא מאופנועים גדולים, אני לא אוהב אותו, אבל יש המון פיצרים טובים כמו, קלאץ מחליק, מסך tft, ועוד שטויות.
זה בעיקר בגלל המנוע יש לי רגשות מעורבים לגביו, בעיקר בהקשר של צילנדר אחד ורכיבה בין עירונית שזה הרוב אצלי.( מרגיש מתאמץ בתחום של 120)
יש אנשים שמתחברים למנוע כזה, בטח לשימוש בעיר.
תודה על חוות הדעת.
איך היה היחס מבחינת החברה לתקלה, האם ניסו להתנער מאחריות או שמתנצלים ועוזרים?
ומה זאת אומרת מי שבא מאופנועים גדולים, אם היה לי דיוק 790 איזה סיבה יש לרדת ל390?
אתה אז אומר שהוא יותר בנוי לרכיבה עירונית מאשר בינעירונית (אפשר להבין בגלל צילינדר 1)?

OneBiker
31-03-2019, 20:02
היה לי דיוק 390 2017 חדש למשך שנה ו 11 אלף קמ... כלי אדיר שנהנתי ממנו מאוד.

חויתי אפס תקלות.
היתרון הגדול בעיני הוא הכוח הזמין בכל סלד.
החיסרון הוא העדר מיגון הרוח והחום לברך שמאל. עניין של הרגל. בנסיעות קצרות בתוך העיר, כנראה שתרגיש את המאורר. מחוץ לעיר, את הרוח.

כלי מאוד מאוד כיפי.

תודה על חוות הדעת.
האם זה היה האופנוע הראשון שלך?
עם הרוח אני חושב שאוכל להסתדר, הרי בסופו של דבר הוא לא בנוי לשיוט בכביש 6.
90 אחוז מהנסיעות שלי הם בתוך העיר, לעבודה וכו.
טיולים מידי פעם אז אוכל להסתדר.
איך היה לך מבחינת תחזוקה יומיומית, טיפולים, צריכת דלק וכו' אשמח אם תפרט יותר, תודה.

כRובי
01-04-2019, 05:55
לא. לא ידעתי שיש.

יש ווצאפ לסוזוקי? 3 שנים רוכב על אחד ולא ידעתי.
Do tell.

שלחו סלולארי בפרטי ואצטרף אתכם :)

כRובי
01-04-2019, 05:57
אכן המלצה מעולה כיוון שבגדול אלו מכלולי דיוק 390 כולל המנוע (אולי רק ארץ יצור שונה?).

המנוע אותו מנוע אבל כל שאר המכלולים (כולל חשמל) מיוצר ומורכב באוסטריה. יחי ההבדל הוינאי :)

Maxi
01-04-2019, 13:53
תודה על חוות הדעת.
איך היה היחס מבחינת החברה לתקלה, האם ניסו להתנער מאחריות או שמתנצלים ועוזרים?
ומה זאת אומרת מי שבא מאופנועים גדולים, אם היה לי דיוק 790 איזה סיבה יש לרדת ל390?
אתה אז אומר שהוא יותר בנוי לרכיבה עירונית מאשר בינעירונית (אפשר להבין בגלל צילינדר 1)?

החיים קצת יותר מורכבים מזה - יש סיבות שונות שרוכבים עשויים לרדת בנפח, זו לא דרך חד סיטרית. אני אישית למשל עשיתי הפסקה מאופנועים לכמה שנים. אופנוע אחרון לפני החזרה היה 750 אבל חזרתי ל 390.

בגדול האופנוע יותר מתאים לרכיבה עירונית ובינעירונית לא ארוכה מדיי ובטח שלא בינעירונית ארוכה מאוד ויום יומית. זה נפח קטן בעל צילינדר אחד כך שמהירות השיוט הנוחה איתו היא סביב 130 בגדול שסלד יחסית גבוה. זה לא נוח או נעים או בריא למנוע לאורך נסיעות ארוכות מאוד.

alexsupreme
01-04-2019, 14:58
שלחו סלולארי בפרטי ואצטרף אתכם :)

מה עם אנשים ששוקלים סוזוקי ואוהבים את המותג? :)

erel
01-04-2019, 22:02
תודה על חוות הדעת.
האם זה היה האופנוע הראשון שלך?
עם הרוח אני חושב שאוכל להסתדר, הרי בסופו של דבר הוא לא בנוי לשיוט בכביש 6.
90 אחוז מהנסיעות שלי הם בתוך העיר, לעבודה וכו.
טיולים מידי פעם אז אוכל להסתדר.
איך היה לך מבחינת תחזוקה יומיומית, טיפולים, צריכת דלק וכו' אשמח אם תפרט יותר, תודה.היה לי crf250l לפניו ולפני כן קטנועים.. היום על mt07.

התחזוקה השוטפת אצלי הייתה רק שימון שרשרת וכמובן טיפולים במוסך. הכל עבר ללא תקלות.
אחרי 6 אלף הברקסים התחילו לעשות קצת רעשים אבל אחרי שיוף קטן בטיפול 7 הכל הסתדר.

כמו שאמרתי, אני מאוד נהנתי מהקלילות והזריזות שלו. מנוע סינגל כמעט הכי חזק ב a1.

אם אתם מחפש איכות ללא פשרות, זה לא האופנוע...
יש לו כל מיני שטיקים כמו כיבוי מסך וכו טכו... מצד שני אני לא נתקלתי בשום דבר קריטי ומה שכן הפריע לי (כמו הרפידות) טופל במוסך ללא שאלות.
אם אתה מחפש אופנוע מהנה מאוד באיכות טובה מאוד, קח אותו בחשבון.

erel
01-04-2019, 22:04
והצריכת דלק הייתה ליטר ל 28 קמ בממוצע ברכיבה יחסית רגוע.
כשלוחצי חזק יורדים ל 25 קמ לליטר

OneBiker
01-04-2019, 22:33
היה לי crf250l לפניו ולפני כן קטנועים.. היום על mt07.

התחזוקה השוטפת אצלי הייתה רק שימון שרשרת וכמובן טיפולים במוסך. הכל עבר ללא תקלות.
אחרי 6 אלף הברקסים התחילו לעשות קצת רעשים אבל אחרי שיוף קטן בטיפול 7 הכל הסתדר.

כמו שאמרתי, אני מאוד נהנתי מהקלילות והזריזות שלו. מנוע סינגל כמעט הכי חזק ב a1.

אם אתם מחפש איכות ללא פשרות, זה לא האופנוע...
יש לו כל מיני שטיקים כמו כיבוי מסך וכו טכו... מצד שני אני לא נתקלתי בשום דבר קריטי ומה שכן הפריע לי (כמו הרפידות) טופל במוסך ללא שאלות.
אם אתה מחפש אופנוע מהנה מאוד באיכות טובה מאוד, קח אותו בחשבון.

Sent from my SM-G950F using Tapatalkנסעתי עליו היום בנסיעת מבחן, חייב להגיד שמאוד הופתעתי.
כלי מאוד נוח, הרבה כוח זמין, זריז וקליל.
אך בסביבות ה130 קמש הרגשתי שהוא מאוד מתאמץ, יכולתי להמשיך עוד אבל כאב לי על המנוע החד בוכנתי.
האם אתה חושב שMT07 מוגבל יד שנייה יהיה אולי אופציה טובה יותר?
זה לא כלי ראשון שלי, יש לי מעט ניסיון ברכיבה ואני לא אחד שמתגרזן עם אופנועים אלא לרוב נוסע רגוע ומידי פעם פותח חזק.
התקציב הוא בסביבות ה38-40K, מה דעתך?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

OneBiker
01-04-2019, 22:37
החיים קצת יותר מורכבים מזה - יש סיבות שונות שרוכבים עשויים לרדת בנפח, זו לא דרך חד סיטרית. אני אישית למשל עשיתי הפסקה מאופנועים לכמה שנים. אופנוע אחרון לפני החזרה היה 750 אבל חזרתי ל 390.

בגדול האופנוע יותר מתאים לרכיבה עירונית ובינעירונית לא ארוכה מדיי ובטח שלא בינעירונית ארוכה מאוד ויום יומית. זה נפח קטן בעל צילינדר אחד כך שמהירות השיוט הנוחה איתו היא סביב 130 בגדול שסלד יחסית גבוה. זה לא נוח או נעים או בריא למנוע לאורך נסיעות ארוכות מאוד.נסעתי עליו היום בנסיעת מבחן, חייב להגיד שמאוד הופתעתי.
אך בסביבות ה130 קמש הרגשתי שהוא מאוד מתאמץ, יכולתי להמשיך עוד אבל כאב לי על המנוע החד בוכנתי.
זה לא כלי ראשון שלי, יש לי מעט ניסיון ברכיבה ואני לא אחד שמתגרזן עם אופנועים אלא לרוב נוסע רגוע ומידי פעם פותח חזק.

JohnnyDough
01-04-2019, 23:33
במבחנים שראיתי הדיוק סוגר 160 קמ"ש. כשעשיתי עליו נסיעת מבחן לא הרגשתי שהוא סובל ב130 קמ"ש אבל זה נכון שכל מנוע קטן יחייב הגעה לסל"ד גבוה יחסית ועדיין, אתה לא צריך להיות קרוב לאיזור של מנתק ההצתה ולא צריך לחשוש במיוחד לנסוע במהירות כזו.
היה לי נסיון עם אופנוע מוגבל אחר (SV650) שלא אהבתי, בין היתר בגלל ההגבלה של המנוע והמכלולים הפשוטים. הMT07 הוא גם כלי עם מכלולים פשוטים ולמעט המנוע העדיף (שאתה לא הולך לקבל בגלל ההגבלה) הדיוק 390 צריך להיות כלי טוב יותר ו"שלם" מבחינת ההתנהגות שלו.

alexsupreme
02-04-2019, 11:21
במבחנים שראיתי הדיוק סוגר 160 קמ"ש. כשעשיתי עליו נסיעת מבחן לא הרגשתי שהוא סובל ב130 קמ"ש אבל זה נכון שכל מנוע קטן יחייב הגעה לסל"ד גבוה יחסית ועדיין, אתה לא צריך להיות קרוב לאיזור של מנתק ההצתה ולא צריך לחשוש במיוחד לנסוע במהירות כזו.
היה לי נסיון עם אופנוע מוגבל אחר (SV650) שלא אהבתי, בין היתר בגלל ההגבלה של המנוע והמכלולים הפשוטים. הMT07 הוא גם כלי עם מכלולים פשוטים ולמעט המנוע העדיף (שאתה לא הולך לקבל בגלל ההגבלה) הדיוק 390 צריך להיות כלי טוב יותר ו"שלם" מבחינת ההתנהגות שלו.

אז אתה אומר שהמכלולים של דיוק 390 טובים יותר מה-650 של יאמהה וסוזוקי?

OneBiker
02-04-2019, 11:29
אז אתה אומר שהמכלולים של דיוק 390 טובים יותר מה-650 של יאמהה וסוזוקי?לא מבין איך אנשים קונים SV
נראה כלי מכוער משנות ה90, מיושן ולא חדשני, עיצוב דומה כבר עשרות שנים, מכלולים פשוטים וזולים.
מה שכן יתרון זה אמינות ונוחות לא יותר מזה..

Maxi
02-04-2019, 12:36

כן בהחלט. בולמי ה WP על ה 390 הם ברמה גבוה יותר לדעתי.

אני יכול להגיד לך שכשחשבתי להחליף את ה 390 2016 עשיתי סיבוב על ה 07 לא מוגבל. כמובן שיותר כוח ומומנט מורגש ביחס ל 390, מהירות סופית שחוצה את ה 200, וגם שיוט במהירות גבוה יותר, אבל באופן כללי, לא חשבתי שזה שווה הפרש מחיר של 24 אלף בזמנו (חדש מול חדש).

JohnnyDough
02-04-2019, 12:50

בודאי. לדיוק יש מצערת חשמלית, קלאץ' מחליק, בולמים מצוינים, בלמים מצוינים, מסך TFT וכו. הוא קל משקל וההתנהגות שלו נהדרת. לSV650 וMT07 יש מנועים מצוינים וזהו בערך.
מנוע מצוין זה המון במידה ואתה מתכוון להחזיק אותו שנים ולשדרג את כל המסביב אבל פה מדובר באופנוע מוגבל ומסורס שאתה כנראה לא תחזיק שנים ומלכתחילה הוצאת עליו הרבה יותר כסף שעכשיו אין לך בשביל השדרוגים האלה. כסטוק, מהחברה, הדיוק הוא אופנוע "נכון" ומתאים יותר ואני גם מאמין שהוא יהנה ממנו הרבה יותר.

ayalzo
02-04-2019, 15:40
לא מבין איך אנשים קונים SV
נראה כלי מכוער משנות ה90, מיושן ולא חדשני, עיצוב דומה כבר עשרות שנים, מכלולים פשוטים וזולים.
מה שכן יתרון זה אמינות ונוחות לא יותר מזה..

מחיר ואמינות מוכחת.
אם הוא היה עם מיגון רוח יותר טוב, ותא אכסון, ולא מכוער כמו תחת של כלב הייתי קונה sv ולא nc. הטכנולוגיה ה"ישנה" שלו היא יתרון בעיני.

כRובי
03-04-2019, 07:45
מה עם אנשים ששוקלים סוזוקי ואוהבים את המותג? :)

יצטרכו להאזר בסבלנות עד שיוכלו לממש אהבתם למותג ואשכרה להיות בעלים של אחד :)

erel
03-04-2019, 08:04
נסעתי עליו היום בנסיעת מבחן, חייב להגיד שמאוד הופתעתי.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk130 זה בערך הגבול לאזור הנוחות של האופנוע.. אחכ מתחיל להיות פחות כיף אם כי בהחלט אפשרי לזמן מוגבל.

לעומת mt07 נראה לי באמת שהמכלולים בדיוק טובים יותר... ה mt07 אופנוע שלם בעיקר בגלל המנוע ועפ אחד מוגבל זה כנראה גי פוגע בכל החבילה.

בקיצור, אני המצבך הייתי הולך כנראה על הדיוק