התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ייבוא אישי שמשה לקטנוע

Vision
02-04-2019, 00:58
הזמנתי דרך ebay שמשה לקטנוע מחנות באיטליה לפני שבועיים בערך(המשלוח כבר יצא).

ולאחרונה אחרי שדיברתי עם כמה אנשים הבנתי שלייבא מוצרי חילוף לרכב יכול להיות סיפור ארוך. אני מתבלט אם עדיף לי כבר לבטל את ההזמנה, לספוג את הדמי ביטול/משלוח חזרה, ולקנות את זה בארץ במחיר כפול, או לנסות לעבור את הפרוצדורה בארץ.

האם יש סיכוי שחבילה כזאת גדולה לא תיעצר במכס? זאת שמשה גדולה מאוד יחסית לקטנוע.

מקצת מחקר אני מבין שכדי לשחרר את זה ממכס צריך אישור של "מעבדה מוסמכת לרכב המאשרת עמידת מוצר התעבורה בדרישות התקן אובאישור משרד התחבורה." ובגלל שזה טרם הגיע לארץ מי שנותן את האישור זה אגף הרכב מחלקת יבוא. וכדי לקבל אישור כזה השמשה צריכה לעמוד בתקן "FMVSS 205 Glazing Materials".
באתר היצרן לא מצוין כלום לגבי התקן הזה, אבל מין הסתם אני מניח שזה עומד בו כי אני רואה מלא כאלה בארץ.

נראה לי כמו פרוצדורה שאני לא אצא ממנה

האם למישהו יש ניסיון עם ייבוא? אם אני מגיע פיזית למשרד התחבורה ומבקש אישור על זה יעשו לי בעיות? צריך להוכיח להם שזה עומד בתקן איכשהו? ואם כן איך? בהנחה שזה עוד לא הגיע לארץ.

אשמח לעצות

dice
02-04-2019, 06:41
הזמנתי דרך ebay שמשה לקטנוע מחנות באיטליה לפני שבועיים בערך(המשלוח כבר יצא).

ולאחרונה אחרי שדיברתי עם כמה אנשים הבנתי שלייבא מוצרי חילוף לרכב יכול להיות סיפור ארוך. אני מתבלט אם עדיף לי כבר לבטל את ההזמנה, לספוג את הדמי ביטול/משלוח חזרה, ולקנות את זה בארץ במחיר כפול, או לנסות לעבור את הפרוצדורה בארץ.

האם יש סיכוי שחבילה כזאת גדולה לא תיעצר במכס? זאת שמשה גדולה מאוד יחסית לקטנוע.

מקצת מחקר אני מבין שכדי לשחרר את זה ממכס צריך אישור של "מעבדה מוסמכת לרכב המאשרת עמידת מוצר התעבורה בדרישות התקן אובאישור משרד התחבורה." ובגלל שזה טרם הגיע לארץ מי שנותן את האישור זה אגף הרכב מחלקת יבוא. וכדי לקבל אישור כזה השמשה צריכה לעמוד בתקן "FMVSS 205 Glazing Materials".
באתר היצרן לא מצוין כלום לגבי התקן הזה, אבל מין הסתם אני מניח שזה עומד בו כי אני רואה מלא כאלה בארץ.

נראה לי כמו פרוצדורה שאני לא אצא ממנה

האם למישהו יש ניסיון עם ייבוא? אם אני מגיע פיזית למשרד התחבורה ומבקש אישור על זה יעשו לי בעיות? צריך להוכיח להם שזה עומד בתקן איכשהו? ואם כן איך? בהנחה שזה עוד לא הגיע לארץ.

אשמח לעצות

הזמנתי משקף כמוך מאיטליה לאופנוע החדש
המשלוח הגיע תוך 5ימים לארץ ונתקע שבועיים בבדיקת מכס
אתמול קיבלתי הודעה שהוא שוחרר להמשך טיפול בתנאי שאשלם מיסים בסך של 330 ש"ח
בלי שום בקשה נוספת
ערערתי אתמול על הסכום ומקווה לקבל תשובה בקרוב
בפעם הקודמת שערערתי על גובה תשלום גבוה (מצלמת קסדה) קיבלתי מענה תוך 24 שעות עם שובר מופחת לתשלום

אעדכן בהתפתחויות

בועז

Tribalmistyc2
02-04-2019, 11:43
סיכוי קלוש שתצטרך מעבדה בשביל חלק כזה.
רק תשלום מסים.

Maxi
02-04-2019, 12:42
הזמנתי בעבר משקף לאופנוע (לא חבילה גדולה), ולא הייתה שום בעיה.

אני מניח שאתה מתכוון למשהו גדול יותר ממשקף רוח לאופנוע.

leonid tdi
02-04-2019, 20:43
הזמנתי מחנות בגרמניה משקף רוח ב120 יורו , אריזה בגודל של 60x60 , קיבלתי אחרי שבועיים בדואר רגיל , היה מכס סביב 250 שייח .
יותר מאוחר קניתי בתל אביב בחצי מחיר ובאיכות יותר טובה תוצרת איטליה ... :nocomment:

Vision
02-04-2019, 21:34
dice אפשר לשאול כמה עלה המשקף? 330 ש"ח מכס זה הרבה לא?. מה גם שאני לא רואה את זה בכלל בטבלת מיסים מרוכזים באתר של רשות המיסים, הכי קרוב שמצאתי היה "שמשת ביטחון לרכב" שלא נראה לי שזה זה. אבל גם אם כן, זה אמור להיות 17% מכס+מע"מ ממה שאני מבין.

leonid יותר מ50% מכס? איך יכול להיות

האמת שבמקום להוכיח להם שזה עומד בתקנים ומעבדות וכל הטופסיאדה .. אם יבקשו ממני כזה סכום ובזה זה נגמר אני פשוט ישתוק וישלם.

MAXI TRIBALMYSTIC תודה רבה

אני אשאיר את ההזמנה ונקווה לטוב

Vision
26-04-2019, 11:33
סליחה שאני מקפיץ את ההודעה, למען שלמות המידע אני רוצה להשלים את הסיפור, שאולי יעזור לעוד אנשים

קיבלתי הודעה מדואר ישראל, מסתבר שהמוצר הגיע ארצה כבר לפני קרוב לחודש ורק עכשיו הגיע המכתב.
דרשו ממני לשלם מכס 390 ש"ח. (השווי של הפריט זה 640 ש"ח כולל משלוח)

מס קניה + מע"מ 260
"עמלת הצהרת יבוא מקוצרת לפריט חייב - מזדמן" 80ש"ח
כל השאר "אגרת מחשב", "דמי הקצאת אשראי"

הייתי בקשר גם עם Givi איטליה והם אמרו לי שהמגני רוח שלהם לא עוברים בדיקות לתקן שמשרד הרישוי דורש "
FMVSS 205 Glazing Materials".
אז ממה שאני מבין לפי החוק היבש אסור לי לייבא את זה, או מותר לי אבל צריך שמעבדה בארץ תבדוק שהמשקף עומד בתקן הזה מה שנראה לי יעלה מאוד יקר אם בכלל יש בארץ מעבדה כזאת.

אז 390 ש"ח זה כן הרבה לשלם אבל לפחות כן יש מנגנון שמקל על העניין הזה ומאפשר לי בכלל לייבא מוצר שלא עומד בתקן הדרוש.

שילמתי באתר שלהם וקיבלתי הודעה שהפריט שוחרר ממכס.

Maxi
26-04-2019, 12:03
סליחה שאני מקפיץ את ההודעה, למען שלמות המידע אני רוצה להשלים את הסיפור, שאולי יעזור לעוד אנשים

קיבלתי הודעה מדואר ישראל, מסתבר שהמוצר הגיע ארצה כבר לפני קרוב לחודש ורק עכשיו הגיע המכתב.
דרשו ממני לשלם מכס 390 ש"ח. (השווי של הפריט זה 640 ש"ח כולל משלוח)

מס קניה + מע"מ 260
"עמלת הצהרת יבוא מקוצרת לפריט חייב - מזדמן" 80ש"ח
כל השאר "אגרת מחשב", "דמי הקצאת אשראי"

הייתי בקשר גם עם Givi איטליה והם אמרו לי שהמגני רוח שלהם לא עוברים בדיקות לתקן שמשרד הרישוי דורש "
FMVSS 205 Glazing Materials".
אז ממה שאני מבין לפי החוק היבש אסור לי לייבא את זה, או מותר לי אבל צריך שמעבדה בארץ תבדוק שהמשקף עומד בתקן הזה מה שנראה לי יעלה מאוד יקר אם בכלל יש בארץ מעבדה כזאת.

אז 390 ש"ח זה כן הרבה לשלם אבל לפחות כן יש מנגנון שמקל על העניין הזה ומאפשר לי בכלל לייבא מוצר שלא עומד בתקן הדרוש.

שילמתי באתר שלהם וקיבלתי הודעה שהפריט שוחרר ממכס.

שאלה - איך נשלח המוצר? חברת שילוח כזו או אחרת או דואר רגיל ?

תודה

moonshield
26-04-2019, 13:41
גם לי היה סיפור דומה עם משקף, ומיסים בגובה של כמעט חצי מעלות המשקף,עם שלל סעיפי שקר למיניהם. לדעתי אין שום קשר לתקן או משהו בסגנון, זה לא חלק בטיחותי או כזה שדורש רגולציה, זה בסה''כ חתיכת פלסטיק שמסיטה רוח.

matanbar26
26-04-2019, 14:41
על ייבוא חלקי חילוף יש 50% מס.
ככה שלא שילמתם משהו חריג, שילמתם על פי חוק.

Vision
26-04-2019, 17:36
שאלה - איך נשלח המוצר? חברת שילוח כזו או אחרת או דואר רגיל ?

EMS

erel
26-04-2019, 19:30
גם לי היה סיפור דומה עם משקף, ומיסים בגובה של כמעט חצי מעלות המשקף,עם שלל סעיפי שקר למיניהם. לדעתי אין שום קשר לתקן או משהו בסגנון, זה לא חלק בטיחותי או כזה שדורש רגולציה, זה בסה''כ חתיכת פלסטיק שמסיטה רוח.נראה לי שאם מגן ישבר ויעוף תוך כדי רכיבה כי לא עמד בעומס (תקן), זה יכול להיות מאוד מסוכן לרכוב.

מאמין שזה לא המצב במוצרים של givi אבל תכלס זה כל הסיפור מאחורי התקנים.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

moonshield
26-04-2019, 20:16
נראה לי שאם מגן ישבר ויעוף תוך כדי רכיבה כי לא עמד בעומס (תקן), זה יכול להיות מאוד מסוכן לרכוב.

מאמין שזה לא המצב במוצרים של givi אבל תכלס זה כל הסיפור מאחורי התקנים.

Sent from my SM-G950F using Tapatalkאבל אתה חייב להסכים שהתקן לא שווה כלום אם המוצר נכנס לארץ ללא בעיה למעט תשלום כופר דואר למדינה.

ayalzo
26-04-2019, 20:24
EMS

אני אכתוב את זה כל פעם ששילוב האותיות המקולל הזה יעלה:
לא! מזמינים! דרך! EMS!

ביטלתי כבר כמה עסקאות טובות כי המוכר שילח רק דרכם. וזה אחרי מספר נסיונות רעים מאוד איתם.
תגיד תודה שהיית צריך רק לשלם, כי הרבה פעמים אתה צריך לשרוף חצי יום בבית הדואר בתלאביב כדי לשחרר בעצמך (ועדיין לשלם עמילות מכס).

erel
26-04-2019, 20:44
אבל אתה חייב להסכים שהתקן לא שווה כלום אם המוצר נכנס לארץ ללא בעיה למעט תשלום כופר דואר למדינה.ברור! זה כבר עניין מטופש לחלוטין

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Vision
26-04-2019, 23:00
אני אכתוב את זה כל פעם ששילוב האותיות המקולל הזה יעלה:
לא! מזמינים! דרך! EMS!

לא ידעתי :O

האמת בכלל לא טרחתי לבדוק איך המוכר שולח את זה.

יש מצב שבגלל EMS זה התעכב חודש בארץ עד שהגיע אלי המכתב?

Vision
30-04-2019, 11:58
המשלוח הגיע היום, המשקף שבור.

אני לא יודע מה לעשות עכשיו כי שילמתי כבר 400 שק"ל מעמ ומכס וכל העמלות האלה.

אם אני מחזיר להם את המוצר, אני יכול להזדכות על הסכומים האלה ששילמתי?

ואם לא אז אני אחליף, מה שבטח ייקח עוד שלושה חודשים עד שזה יגיע, והשאלה גם האם אני אצטרך לשלם שוב 400 שקל למכס כשיגיע החדש?!

alexsupreme
30-04-2019, 14:23
המשלוח הגיע היום, המשקף שבור.

אני לא יודע מה לעשות עכשיו כי שילמתי כבר 400 שק"ל מעמ ומכס וכל העמלות האלה.

אם אני מחזיר להם את המוצר, אני יכול להזדכות על הסכומים האלה ששילמתי?

ואם לא אז אני אחליף, מה שבטח ייקח עוד שלושה חודשים עד שזה יגיע, והשאלה גם האם אני אצטרך לשלם שוב 400 שקל למכס כשיגיע החדש?!

יש טופס מיוחד של משלוח לתיקון שמצורף למוצר שאתה רוצה לשלוח.
אם החבילה מתקבלת בארץ בלי הטופס הזה, זה נחשב כהזמנה רגילה וכנראה תאלץ לשלם את הכל שוב.

matanbar26
30-04-2019, 15:00
החזרת פריטים מיובאים או החלפתם טובין המוחזרים לחו"ל
מי שייבא טובין, שילם את מלוא המסים החלים עליהם ולאחר מכן התגלה בטובין פגם שהיה בטובין עוד טרם היבוא או אי התאמה להזמנה, רשאי להחזירם לספק ולאחר ההחזרה לפנות בבקשה להחזר המסים ליחידת דואר חבילות הקרובה לאזור מגוריו. אם החבילה הגיעה באמצעות חברת שילוח בינ"ל יש להגיש את הבקשה במחלקת תפ"ג (תביעות, פקדונות, גרעונות) בבית המכס נתב"ג. טל: 03-9751171/72 פקס: 03-9751183

הבקשה להחזר מסים תכלול את כל פרטי הטובין, הנימוקים לבקשה להחזר, לרבות הסבר מדוע הטובין הוחזרו לחו"ל וכן פרטי ההתקשרות של הפונה: שם מלא, ת.ז, כתובת ומספר טלפון.
לבקשה יש לצרף את המסמכים הבאים:
א. קבלה על תשלום המסים בציון מספר הצהרת היבוא.
ב. התכתבות עם הספק וכל האסמכתאות הנוגעות להחזרת הטובין לספק.
ג. אסמכתא המעידה על זיכוי שניתן מאת הספק או להחלפת הטובין שהוחזרו לספק וטובין אחרים מאותו הספק.
ד. מסמכי ייצוא- רשימון ייצוא ובקשה לבדיקה פיזיתאו כתב משלוח של הדואר כמפורט להלן.
ה. כל מסמך אחר בהתאם לדרישת רשות המסים לפי שיקול דעתה ובהתאם לצורך.

החזר המסים מותנה בעמידה בתנאים המפורטים להלן:
הטובין לא יובאו בצובר.
הוכח כי לא נעשה שימוש בטובין למעט שימוש שגרם לגילוי הפגם או אי התאמה והיה הכרחי לצורך גילוי הפגם/ אי ההתאמה.
הטובין יוצאו לא יאוחר מ-6 חודשים לאחר ייבואם והוכח כי אכן בוצע יצוא כאמור.
הוכח כי הטובין שיובאו זהים לטובין שיוצאו.
אם ערכם של הטובין עולה על 200$ - יש להפיק רשימון ייצוא בעת יצוא הטובין, ביחידת מכס דואר חבילות או באמצעות סוכן מכס. ברשימון היצוא יוצהר כי מדובר בייבוא מוחזר. כמו כן, יש למלא יחד עם רשימון היצוא טופס מכס 87 לבקש בדיקה פיזית בעת היצוא. אם ערכם של הטובין אינו עולה על 200$ אין צורך ברשימון יצוא ויש לצרף לבקשה להחזר מסים כתב משלוח של הדואר.

פרטים ליצירת קשר עם בתי המכס
תל אביב
דרך ההגנה 137, יד אליהו, תל אביב
טלפון: 03-9421730
פקס: 03-9421733

ירושלים
מרכז שטנר, גבעת שאול ב' , ירושלים 91999
טלפון : 02-6526193
פקס: 02-6511589

חיפה
שד' פל-ים 19, שקמונה, ת.ד. 245, חיפה 31999
טלפון: 04-8664130
פקס: 02-6669803

אילת
הדואר המרכזי, הקניון האדום, אילת 83100
טלפון: 08-6326476
פקס: 08-8669702

https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/PersonalImport_guide.aspx

לפי מה שאני מבין מאתר רשות המיסים, צריך לשלוח חזרה את המוצר ואז לקבל זיכוי על התשלום שביצעת.
כמובן שצריך לספק מסמכים כפי שרשום.

Vision
30-04-2019, 20:58
תודה רבה.

מה שהכי מעצבן אותי זה שסביר להניח שמי ששבר את זה זה מכס. הקרטון נראה במצב טוב בלי שום סימן לאיזה מכה רצינית, ואני מניח שהשולח לא שלח את זה במצב שבור. אז המקום הכי סביר שזה היה יכול להישבר זה שמכס פתחו את זה לבדיקה.

בגלל שאיזה עובד מכס שם *** אני עכשיו צריך לרדוף אחרי הדואר ואחרי מכס כדי לקבל את הכסף שלי חזרה, ואני עוד צריך לספוג את העלות משלוח חזרה למוכר

גועל נפש

matanbar26
30-04-2019, 22:45
אפשר להניח הרבה דברים אבל אי אפשר לדעת מה קרה.
זה שלא נראה שחטף מכה לא אומר כלום.
זה הסיכון של הזמנה באינטרנט, לוקחים את זה בחשבון.