מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : התחדשתי

Guccii800
02-04-2019, 22:11
לאחר מכירת האוגוסטה והתלבטות קצרה (לא באמת התלבטות בגלל שהייתי סגור מראש על האופנוע שאקנה), התחדשתי בקטמ אדוונצ'ר 1190, שנת 2014 יד ראשונה עם 38000 ק"מ, הכוונה היתה בדרך חזרה הביתה לדרום לעשות לאופנוע בוק בשדות אבל כוונות לחוד ומציאות לחוד ואחרי הרבה סידורים שהיו לי באיזור המרכז יצא לי לחזור הביתה בלילה, בונוס נחמד היה לרכב עם הידיות המחוממות במזג האויר הקריר.
האופנוע ממש לא חד כמו האוגוסטה אבל מושך כמו קטר, כל מכת גז במצב ספורט גורם לגלגל הקידמי להתנתק מהקרקע, חייב לשנות את סגנון הרכיבה האגרסיבי שהתרגלתי אליו ולקחת את הדברים ביותר איזי, כמובן השלב הבא זה זווד האופנוע בסט ארגזים על מנת שאוכל לסחוב כמויות של ציוד במסעות שאני עושה כל שבת מהבית לבית ג'וברין.
כתיבה זה לא הצד החזק שלי וגם צילום לא, קבלו כמה תמונות, מהסוכנות ובחושך כשהגעתי הביתה.
רכיבות טובות.

asafie
02-04-2019, 22:30
תהנה, מכונה מופלאה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190402/e6880f15259b062a75ffdadec8ab7276.jpg

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Oznik
02-04-2019, 22:55
תתחדש! נראה מעולה.

Max
03-04-2019, 07:26
תתחדש!
שמח שהסתדר כמו שרצית.

השושנים
03-04-2019, 07:35
תתחדש איש נראה נפלא, מעניין יהיה לקרוא את ההרפתקאות שלך איתו. - רן

הפלג הצפוני
03-04-2019, 08:51
האופנוע הזה יראה חולות?

ofirus
03-04-2019, 09:35
מברוק

moonshield
03-04-2019, 09:35
תתחדש! איזו מכונה מדהימה, נראה מעולה!
רכיבות טובות ובטוחות.
עריכה:
אולי קצת מיותר אבל ממליץ לך בחום למגן אותו היטב. השילוב של כלי כבד עם יכולות שטח, ביחד עם אזור המגורים שלך (בלי להיכנס לסטיגמות ודעות קדומות) יכול לגרום ל'עיניים סקרניות' לסמן את הכלי שלך מאוד מהר.

Guccii800
03-04-2019, 09:42
תתחדש איש נראה נפלא, מעניין יהיה לקרוא את ההרפתקאות שלך איתו. - רן

סביר להניח שלא תקרא שום הרפתקאות שלי איתו, שתי סיבות שרשמתי בתחילת השרשור, סיבה ראשונה שאני לא אוהב ולא יודע לרשום והסיבה השניה שבשנתיים האחרונות הרכיבות היחידות שלי עם האופנוע זה מהבית (מיתר) לבית ג'וברין, מקווה שזה ישתנה וננצל קצת את האופנוע.

האופנוע הזה יראה חולות?

לא, לא רוכב בשטח וזאת הסיבה שהעדפתי את הדגם הרגיל ולא ה R שמיועד לשטח, מניח שהשאלה נבעה מגודל הגלגל וסוג הצמיג, אני רוכב בכביש וזה הדגם שהעדפתי, למרות שידוע לי שגם הוא יכול להכנס קצת לשטח.

lokimonster
03-04-2019, 09:46
תתחדש איש יקר
ניפגש בגוברין

asafie
03-04-2019, 09:47
סביר להניח שלא תקרא שום הרפתקאות שלי איתו, שתי סיבות שרשמתי בתחילת השרשור, סיבה ראשונה שאני לא אוהב ולא יודע לרשום והסיבה השניה שבשנתיים האחרונות הרכיבות היחידות שלי עם האופנוע זה מהבית (מיתר) לבית ג'וברין, מקווה שזה ישתנה וננצל קצת את האופנוע.

לא, לא רוכב בשטח וזאת הסיבה שהעדפתי את הדגם הרגיל ולא ה R שמיועד לשטח, מניח שהשאלה נבעה מגודל הגלגל וסוג הצמיג, אני רוכב בכביש וזה הדגם שהעדפתי, למרות שידוע לי שגם הוא יכול להכנס קצת לשטח.גם אני שרכשתי את האדוונצר הראשון שלי לקחתי את הדגם הרגיל משום שהגעתי מהכביש וחיפשתי תורר נוח וחזק, אחרי טיול אחד בשטח הבנתי שבזבזתי 20 שנה על הכביש ורצתי להחליף ל R.
המלצה שלי, תנסה שטח, לי זה פתח לי עולם חדש ומלהיב של רכיבה שונה, מאתגרת...
היום רכיבת כביש נראית לי משעממת ולא מאתגרת והכביש הוא רק קטע קישור לשטח.

Guccii800
03-04-2019, 13:19
תתחדש איש יקר
ניפגש בגוברין

שבת אני שם.

גם אני שרכשתי את האדוונצר הראשון שלי לקחתי את הדגם הרגיל משום שהגעתי מהכביש וחיפשתי תורר נוח וחזק, אחרי טיול אחד בשטח הבנתי שבזבזתי 20 שנה על הכביש ורצתי להחליף ל R.
המלצה שלי, תנסה שטח, לי זה פתח לי עולם חדש ומלהיב של רכיבה שונה, מאתגרת...
היום רכיבת כביש נראית לי משעממת ולא מאתגרת והכביש הוא רק קטע קישור לשטח.

לא מוכן לוותר על תאוצה תולשת ידיים ומהירות שכמובן מגיע אליה רק בחו"ל, חשבתי פעם לקנות איזה אינדורו קטן של קטמ ולנסות קצת שטח אבל להחזיק שלושה אופנועים נראה לי מוגזם.

asafie
03-04-2019, 13:21
שבת אני שם.

לא מוכן לוותר על תאוצה תולשת ידיים ומהירות שכמובן מגיע אליה רק בחו"ל, חשבתי פעם לקנות איזה אינדורו קטן של קטמ ולנסות קצת שטח אבל להחזיק שלושה אופנועים נראה לי מוגזם.לאדוונצר שלי יש תאוצה לא רעה בכלל ..

Guccii800
03-04-2019, 13:36
לאדוונצר שלי יש תאוצה לא רעה בכלל ..

דיברתי על המעבר לשטח

Guccii800
03-04-2019, 23:32
לא התאפקתי והאופנוע פונק בסט ארגזים.

asafie
04-04-2019, 05:05
דיברתי על המעבר לשטחבשטח יש אתגרים אחרים, זה שונה, גם אני חשבתי כמוך והופתעתי מהחיבור והמשיכה לשטח, לפני אותו הטיול מעולם לא נמשכתי לשטח לפני כן.
זה דווקא כיף ומרגש לגלות חדוות רכיבה חדשה אחרי שחשבתי שאני מכיר את עולם הרכיבה על בוריו...

Guccii800
04-04-2019, 09:49
בשטח יש אתגרים אחרים, זה שונה, גם אני חשבתי כמוך והופתעתי מהחיבור והמשיכה לשטח, לפני אותו הטיול מעולם לא נמשכתי לשטח לפני כן.
זה דווקא כיף ומרגש לגלות חדוות רכיבה חדשה אחרי שחשבתי שאני מכיר את עולם הרכיבה על בוריו...

את האספלט אני מכיר ואוהב, נסיתי אתמול לרכב קצת בשבילים ממש קלים, לא רגיל למשקל כזה כבד של אופנוע, מרכז כובד גבוה וחוסר אחיזה, הרגיש לי ממש לא בטוח ויציב.

asafie
04-04-2019, 10:29
את האספלט אני מכיר ואוהב, נסיתי אתמול לרכב קצת בשבילים ממש קלים, לא רגיל למשקל כזה כבד של אופנוע, מרכז כובד גבוה וחוסר אחיזה, הרגיש לי ממש לא בטוח ויציב.כן, צריך להתרגל, בגדול תן גז, זה פותר כמעט כל בעיה.

moonshield
04-04-2019, 11:20
לגבי ההתרגלות לרכיבת שטח עם אדוונצ'ר גדול, לפרוריידינג יש קורס רכיבה ייעודי לאדוונצ'רים שכולל שטח. כדאי לך לבדוק אם אתה בעניין.
גילוי נאות, אין לי שום קשר לפרוריידינג למעט היותי לקוח מרוצה.

Yanivus8
04-04-2019, 12:18
תתחדש!!
הפרט הכי חשוב.. מה סיבת המעבר?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

השושנים
04-04-2019, 12:57
את האספלט אני מכיר ואוהב, נסיתי אתמול לרכב קצת בשבילים ממש קלים, לא רגיל למשקל כזה כבד של אופנוע, מרכז כובד גבוה וחוסר אחיזה, הרגיש לי ממש לא בטוח ויציב.

הורדת אוויר?

Guccii800
04-04-2019, 18:56
תתחדש!!
הפרט הכי חשוב.. מה סיבת המעבר?

סתם בא לי לנסות קצת סגנון אדוונצ'ר, חשבתי שאם רוב האנשים עברו לסגנון הזה אז כנראה שיש משהו שאני מפספס, בנוסף חשבתי שאם יהיה יותר נוח לאישתי אולי ה יא תצטרף קצת ואז לא תרגיש שכל כסף שאני משקיע בתחביב הוא כסף מיותר שנזרק ( אמנם זה מה שהיא חושבת אבל לעולם לא הגבילה אותי לא באופנועים ולא בתחביב נוסף שלי שיקר לא פחות, סה"כ היא מפרגנת)

Guccii800
04-04-2019, 19:00
הורדת אוויר?

לא, לא נכנסתי בשביל לרכב בשטח, סתם כדי לראות איך האחיזה עם הצמיגי כביש שלי ומרכז הכובד הגבוה.

השושנים
05-04-2019, 07:07
לא, לא נכנסתי בשביל לרכב בשטח, סתם כדי לראות איך האחיזה עם הצמיגי כביש שלי ומרכז הכובד הגבוה.

ולכן ההרגשה ה-"לא בטוחה" שלך, הורדת לחץ האוויר בשטח עפר מאפשר לאופנוע שבמקור נופח ללחצי אויר שמתאימים לכביש
להרגיש יותר בבית, הצמיג לא יפרפר, ייתן הרגשת אחיזה משופרת ותגובות אטיות יותר. ההבדל משמעותי וברור.

עשיתי הדרכת שבילים עם הורסיס לפני כשנה, הורדת לחץ האוויר מהצמיג ועמידה על הרגליות נתנה לי רכיבה טובה לאורך
כ-30 ק"מ שבילים באזור בית ג'וברין והורסיס הרגיש בסדר, בפעם אחרת שניסית לעשות את זה ולא הורדתי אוויר מהרתי
לברוח חזרה לכביש. הבדל משמעותי.

להערכתי האופנוע שלך מתאים יותר מהורסיס שלי להרפתקה הזאת אתה עלול להתאהב...

Guccii800
05-04-2019, 18:38
ננסה בהזדמנות

Yanivus8
06-04-2019, 16:00
סתם בא לי לנסות קצת סגנון אדוונצ'ר, חשבתי שאם רוב האנשים עברו לסגנון הזה אז כנראה שיש משהו שאני מפספס, בנוסף חשבתי שאם יהיה יותר נוח לאישתי אולי ה יא תצטרף קצת ואז לא תרגיש שכל כסף שאני משקיע בתחביב הוא כסף מיותר שנזרק ( אמנם זה מה שהיא חושבת אבל לעולם לא הגבילה אותי לא באופנועים ולא בתחביב נוסף שלי שיקר לא פחות, סה"כ היא מפרגנת)ללא ספק מטרה ראויה

Guccii800
07-04-2019, 07:48
בשבת, בדרך הביתה לאחר הסיבוב הרגיל התחשק לי להכנס קצת לשטח ולראות מה הסיפור, בסופו של דבר ויתרתי על הרעיון, בהנחה ואני נכנס לשטח (בטוח שזה יקרה), מה ההבדל בין הקסדה הרגילה שלי (חבל עליה אם היא תפגע), לבין קסדת שטח או קסדת אדוונצ'ר?.
מניח שהשאלה היא יותר לכיוון ההבדל בין קסדת שטח לאדוונצ'ר.

ayalzo
07-04-2019, 08:17
קסדות שטח מאווררות ה ר ב ה יותר.
כשאתה רוכב בשטח, אתה שורף יותר קלוריות מאשר בריצה.
יש גם מצחיה והגנה לסנטר שיעילים יותר במניעת המפגש בין הפנים לבין פנים הקסדה במהירויות נמוכות. (בהנחה שבשטח נופלים).

כמובן שהסעיף השני רלוונטי יותר לרכיבת שטח ולא סתם שבילי קקל.

בכל מקרה,
אני ממש ממש ממליץ לך למצוא מישהו שיוכל להכניס אותך לעולם הזה, כי גם סתם על שבילים כבושים יש המון טעויות שהופכות את הרכיבה מכיף לא נורמלי, למלחמה מיותרת, שמוציאה את הכיף.

Guccii800
07-04-2019, 08:36
קסדות שטח מאווררות ה ר ב ה יותר.
כשאתה רוכב בשטח, אתה שורף יותר קלוריות מאשר בריצה.
יש גם מצחיה והגנה לסנטר שיעילים יותר במניעת המפגש בין הפנים לבין פנים הקסדה במהירויות נמוכות. (בהנחה שבשטח נופלים).

כמובן שהסעיף השני רלוונטי יותר לרכיבת שטח ולא סתם שבילי קקל.

בכל מקרה,
אני ממש ממש ממליץ לך למצוא מישהו שיוכל להכניס אותך לעולם הזה, כי גם סתם על שבילים כבושים יש המון טעויות שהופכות את הרכיבה מכיף לא נורמלי, למלחמה מיותרת, שמוציאה את הכיף.

קסדת אדוונצ'ר נראית בדיוק כמו קסדת שטח רק עם משקף, יש הבדל ביניהם?

ehudco8
07-04-2019, 08:57
תתחדש נראה אחלה אופנוע ,ממליץ על קורס רכיבת שטח של כפיר לוין ...פרוריידינג proriding

ayalzo
07-04-2019, 09:03
קסדת אדוונצ'ר נראית בדיוק כמו קסדת שטח רק עם משקף, יש הבדל ביניהם?

כן.
בגלל שיש משקף, ניתן לרכב בכביש בלי להיות חירש במהירות של מעל 50 קמ"ש. הן עדיין רועשות יחסית לקסדות כביש, אבל בצורה יותר נסבלת.
והמחיר.....אוי, המחיר :(

Guccii800
20-04-2019, 18:38
היום בדרכי להפגש עם חברים בבית גוברין החלטתי לנסות לרדת קצת מהכביש ולנסות קצת רכיבה בשבילים, לראות איך האופנוע מתנהג, מכיוון שמאתמול אני מושך פנצ'ר ממסמר שתקוע בגלגל והאויר יוצא, מלכתחילה לא תכננתי לעשות יותר מסיבוב קטן
למרות שרכבתי בשביל שיכולתי להכנס אליו גם עם כל אופנוע אחר אבל הרכיבה היתה יותר מהירה ומבחינת אחיזה הופתעתי לטובה, הבעיה הגדולה היתה משקל האופנוע, כשהחלטתי שאני רוצה להסתובב על השביל הצר על מנת לחזור על עקבותי המשימה היתה בלתי אפשרית, מניח שמגף הכביש עם הסוליה החלקה ממש לא תרמה לאחיזה בנסיון סיבוב האופנוע, אחרי שכמעט והפלתי את האופנוע החלטתי לוותר על הנסיונות והמשיך לרכב עד שאגיע למקום נוח יותר שאוכל להסתובב בו.
סה"כ הנסיון היה נחמד, השאלה אם רכיבות כאלו לא יהרסו את הצמיגים שמיועדים לכביש?

ayalzo
20-04-2019, 18:59
אני קורא את הפוסטים שלך פה ושם,
ואומר לעצמי שאתה ממש תרוויח מקורס רכיבת שטח.
או מפרטנר מנוסה שיכוללרכב איתך.

Guccii800
20-04-2019, 19:20
אני קורא את הפוסטים שלך פה ושם,
ואומר לעצמי שאתה ממש תרוויח מקורס רכיבת שטח.
או מפרטנר מנוסה שיכוללרכב איתך.

המטרה העיקרית זה רכיבת כביש, מבחינתי אין תחליף לכביש, השטח (שטח קל) זה בונוס, לא פוסל קורסים וכמובן לא שולל פרטנרים מנוסים (יש לי הרבה חברים שרוכבים בשטח אבל לא על גמלים).