מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : התחדשתי באופנוע שפתח תת קטגוריה חדשה: מוטו גוצי V85 TT

Dresdner
23-04-2019, 22:07
בשעה טובה ואחרי שחיכיתי חודש הגיע המוטו גוצי V85 TT הגירסה "המושקעת" (כיסא דמוי עור הפוך, צביעה עם שני צבעים שילדה אדומה וצמיגי מישלין אנאקי 2CT) כמובן בתוספת תשלום.

הV85 TT הוא אופנוע שקצת קשה להגדיר, מצד אחד מפוצץ בטכנולוגיה כמו מסך LCD, מצבי רכיבה, תאורת לדים קדימה ואחורה כולל אור ראשי, בקרת שיוט ועוד אבל מצד שני מראה קלאסי שמנסה לחכות את גירסאת הפריז דקר של מוטו גוצי בשנות ה80 (הצביעה בלבן צהוב לא במקרה).
הניגודים ממשיכים גם במנוע שהוא 853 סמ"ק אבל אין אף אופנוע בקטגורית הסמ"ק הזאת עם גל הנע חוץ מהTT (רק במנועים הגדולים כמו במוו GS).

בסופו של יום זה אופנוע אדוונצ'ר קלאסי נייקד, למה נייקד? כי אין לו כמעט פלסטיקה, מקדימה יש פנסים ומשקף וזהוא, בצדדים כיסוי פלסטיק קטן.

הדבר היחיד שקרוב הוא הבמוו URBAN שהוא אופנוע מעולה אבל תנוחת הישיבה רחוקה מלהיות אדוונצ'ר ולפי דעתי בכוונה תחילה כדי שהURBAN לא ינגוס במכירות של הGS.

לTT יש רק 80 כח סוס אבל עד עכשיו לא הצלחתי להבין איך, ההרגשה היא מאה פלוס מבחינת כח סוס וזה כנראה מהמומנט השטוח, העברות הילוכים יכולות להתבצע בקלות ב3000 סל"ד והאופנוע מאיץ חזק מהסל"ד הזה, אני בהרצה אז מעדיף לא לבחון עד כמה נמוך אפשר לרדת איתו מבלי לגרום למנוע להתחיל "להשתעל" אבל בוודאות אפשר עוד וזה אני זוכר מרכיבת המבחן שעשיתי לפני חודש.

האופנוע הגיע עם צמיגי אנאקי ומכוון שאין לי כוונה לרכב בשטח הם הוחלפו לאנג'ל GT שמרגישים טוב יותר בפניות, האופנוע לרוב יקבל שימוש סטייל סופר מוטו, הוא אולי לא נראה כזה אבל הוא מרגיש קצת כזה לפחות לי וזה מה שחשוב.

לגבי אמינות ימים יגידו מה שבטוח האיכות נשפחת מכל כיוון, האופנוע הורכב ברמה גבוהה מאד עובדה שגם לא חובבי המותג יאלצו להסכים שיראו את האופנוע.
ואם כבר הזכרנו את חובבי המותג הם דווקא עלולים להתאכזב, הTT שקט, חלק עם תיבת הילוכים חמאה מה שעושה אותו לשונה במשפחת הגוצים

7304

7305

7306

7307

אפקט המבער
7308

Dresdner
23-04-2019, 22:09
7309

7310

7311

NAOR2207
23-04-2019, 22:14
נראה חיקוי זול של הימליאן

Dresdner
23-04-2019, 22:18
נראה חיקוי זול של הימליאן

יש בזה משהוא, לא בטוח מי פזל לכיוון של מי כי הTT הופיע כקונספט בתערוכות כבר ב2016.
בכל מקרה האנפילד הימלאן הוא אופנוע עם שימוש מאד צר של טיולים בהודו ולא יתאים לטיולים בעולם המערבי.

AsafA
23-04-2019, 22:39
אופנוע יפיוף

diesel
24-04-2019, 01:27
תתחדש. אופנוע מגניב.
תכל'ס, הוא דומה מאוד (באופן מחשיד) ל- gs מסוף שנות ה-90 תחילת האלפיים, עם עדכון לרוח התקופה (רטרו מודרני).
מתי יצא לך לראות לאחרונה gs ערום? כלומר, בלי מיגונים, תוספות, ארגזים וכל השומן העודף ההופך אותו לממותה.
בתצורה הזו מדובר בכלי צר וגבוה מהמרכז על הזנב וחזה שריר ומנופח, אתלט כזה. מין היפרמוטו XXL. שכאמור מזכיר לי מאוד.
(נ.ב. gs ושטח זה סוג של אוקסימורון)
בכל אופן מדובר בכלי מאוד ייחודי ומעניין, תהנה ממנו ותמשיך לעדכן.

lokimonster
24-04-2019, 03:12
תתחדש נראה מיוחד ואחר.
אותי המראה מחזיר לשנות ה80 ובהחלט מעורר חיוך ואת בלוטות החשק.

אגב הפנסים מזכיר דווקה את הבגירה של mz אם אני זוכר נכון

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190424/fa6048e343f3954ddac9f4a235ce413a.jpg

ofirus
24-04-2019, 07:13
תתחדש

Busy
24-04-2019, 08:16
השוק קשה וקשה לתפוס מקום, צריך משהו מיוחד כדי למשוך את העיניים של הקונה.ראיתי את הכלי הזה בתצלום מאיזושהי תערוכה.
נראה כמו קסטומאיזינג לא מוצלח במיוחד.
צבע...ניראה כמו איזה ילד בן 5 בחר לצבוע.
טוב...סך הכול אופנוע חדש,מאמין יהיה יותר מזל מה ק.ט.מ

JohnnyDough
24-04-2019, 09:46
תתחדש!

(למרות שבתכלס כל האופנועים אותו דבר... אותם רכיבים, אותם יצרנים, חלקי מרכב שיצאו מאותו פאונדרי. ק.ט.מ, רויאל אנפילד, מוטוגוצי - אותו דבר:ugly004:)

השושנים
24-04-2019, 10:02
תתחדש, קצת חבל שאנחנו מפספסים אחד את השני בקיץ אבל זה מה יש...
אבל...אם בכל זאת...אני ב-1/8 בצהרים אצל הרמן בנירברג ישן לילה,
משם לרוטנברג ולילה בהיידנבג-אם הגוצי צריך אתגר).
בכל מקרה תעשה חיים.

KKatkov
24-04-2019, 10:03
די... איזה מגניב! תתחדש!
אופנוע כל כך שונה ומיוחד... ואין על המומנט של הגוצים (ואפקט גל ההינע, שמטה לך את האופנוע במכת גז).

אמנם אני ניזון משמועות ומנסיון עם V7 RACER - אבל:
1. כנראה שהמנוע הולך להשתפר (מבחינת צריכת דלק וויברציות) במשך תקופה ארוכה (אולי גם 10000 ק"מ). הגוצים צריכים break-in ארוך.
2. שים לב לברגים, ותהדק אותם כל טיפול (מנסיון עם ה-V7). אחרת אתה עלול למצוא את עצמך עם משהו בסגנון של זרוע אחורית משוחררת.
3. אם תקרע אותו, יהיו נזילות שמן מבסיס הצילינדרים. ראה הוזהרת.
4. קנית דגם של גוצי שרק יצא. סביר מאוד שתוכל מחלות ילדות, חלקן כואבות יותר וחלקן פחות.

אני מצידי, אשמח לשמוע ממך (בסיום ההרצה):
1. מה צריכת הדלק (כתלות באופן השימוש, כמובן).
2. באיזה מהירות האופנוע אוהב לשייט?
3. כמה הוא נוח לבד/בהרכבה לכיסוי מרחקים (מניח שנוח מאוד)?
4. כמה זמן עבודה נדרש לטיפול קטן? מה עלות החלקים הדרושים? האם יש צורך בכלים מיוחדים?

erani99
24-04-2019, 13:40
תתחדש !! :thumbsup:
כלי מיוחד!:clap:

ilang
24-04-2019, 14:38
שגרירינו תתחדש.!
נראת יפה ומושכת.
איטלקייה בגרמניה.
2 צבעים ותחילת העונה.

Dresdner
24-04-2019, 14:45
די... איזה מגניב! תתחדש!
אופנוע כל כך שונה ומיוחד... ואין על המומנט של הגוצים (ואפקט גל ההינע, שמטה לך את האופנוע במכת גז).

אמנם אני ניזון משמועות ומנסיון עם V7 RACER - אבל:
1. כנראה שהמנוע הולך להשתפר (מבחינת צריכת דלק וויברציות) במשך תקופה ארוכה (אולי גם 10000 ק"מ). הגוצים צריכים break-in ארוך.
2. שים לב לברגים, ותהדק אותם כל טיפול (מנסיון עם ה-V7). אחרת אתה עלול למצוא את עצמך עם משהו בסגנון של זרוע אחורית משוחררת.
3. אם תקרע אותו, יהיו נזילות שמן מבסיס הצילינדרים. ראה הוזהרת.
4. קנית דגם של גוצי שרק יצא. סביר מאוד שתוכל מחלות ילדות, חלקן כואבות יותר וחלקן פחות.

אני מצידי, אשמח לשמוע ממך (בסיום ההרצה):
1. מה צריכת הדלק (כתלות באופן השימוש, כמובן).
2. באיזה מהירות האופנוע אוהב לשייט?
3. כמה הוא נוח לבד/בהרכבה לכיסוי מרחקים (מניח שנוח מאוד)?
4. כמה זמן עבודה נדרש לטיפול קטן? מה עלות החלקים הדרושים? האם יש צורך בכלים מיוחדים?

ההרצה עצמה אכן ארוכה, 1500 ק"מ שבהם דורשים לא לעבור את ה4500 סל"ד, רכבתי על הV7 שהם רק יצאו והאמת אין כמעט קשר בין השניים, המנוע מתנהג לגמרי אחרת ומבחינה דינמית גם.

לפי הדילר אנשים נוטים למלא את גל ההנע ביותר מידי שמן וזה הגורם לרוב הנזילות בגלל שגל ההנע דוחף את השמן בלחץ למנוע, ימים יגידו.
החיים שלו לא עומדים להיות קלים, השימוש עומד להיות ספורטיבי עם רכיבות ארוכות במהירות גבוהה על הכביש המהיר כדי לצמצם מרחקים.

כרגע מבחינת נוחות הכסא סופר נוח אבל הכיפוף בברכיים יחסית לאופנועי אדוונצ'ר גדול יותר, אני 1.85.

כל טיפול דורש בדיקת מרווח שסתומים, טיפול אחרי הרצה מוגדר כשעתיים עבודה (שעות מוסך) וזה מקפיץ את המחיר, לפי האינטרנט בערך 270 יורו שזה הרבה ביחס לאופנועים אחרים שטיפול אחרי הרצה עולה באיזור ה150 יורו

Dresdner
24-04-2019, 15:28
תתחדש. אופנוע מגניב.
תכל'ס, הוא דומה מאוד (באופן מחשיד) ל- gs מסוף שנות ה-90 תחילת האלפיים, עם עדכון לרוח התקופה (רטרו מודרני).
מתי יצא לך לראות לאחרונה gs ערום? כלומר, בלי מיגונים, תוספות, ארגזים וכל השומן העודף ההופך אותו לממותה.
בתצורה הזו מדובר בכלי צר וגבוה מהמרכז על הזנב וחזה שריר ומנופח, אתלט כזה. מין היפרמוטו XXL. שכאמור מזכיר לי מאוד.
(נ.ב. gs ושטח זה סוג של אוקסימורון)
בכל אופן מדובר בכלי מאוד ייחודי ומעניין, תהנה ממנו ותמשיך לעדכן.

זה סוג של חזרה למקורות עם כל הטכנולוגיה של היום, הבמוו 1100 GS באמת נראה כמו אופנוע מהקטגוריה הזאת שאולי עכשיו תעשה קאמבק.

השוק קשה וקשה לתפוס מקום, צריך משהו מיוחד כדי למשוך את העיניים של הקונה.ראיתי את הכלי הזה בתצלום מאיזושהי תערוכה.
נראה כמו קסטומאיזינג לא מוצלח במיוחד.
צבע...ניראה כמו איזה ילד בן 5 בחר לצבוע.
טוב...סך הכול אופנוע חדש,מאמין יהיה יותר מזל מה ק.ט.מ

בגלל הצבע הזה חיכיתי חודש כי האפור היה זמין מידית, לפי הקבוצה בפייסבוק הצבע הזה הוא הנמכר ביותר עד עכשיו.
שים את המראה בצד יש לאופנוע הזה מכלולים שמאפשרים רכיבות חזקות לצד רכיבות נינוחות בסל"ד סופר נמוך.
נכון לעכשיו כל הבוחנים מההשקה בסרדיניה שהייתה במרץ השנה מהללים, נראה לי שאם החבילה הזאת לא תתפרק זה עומד להיות הבסט סלר של מוטוגוצי.

Dresdner
29-04-2019, 19:39
רק 500 ק"מ עד עכשיו נצברו (גשם, משפחה ועבודה), מה שבטוח המראה של האופנוע ומה שהוא מסוגל לא תואמים, הוא לא רך כמו שמצופה מאופנועי אדוונצ'ר והוא נכנס לפניות ללא נידנודים וללא בעיות והוא לא עושה מזה עניין, ההרגשה בסביבוב ב20 קמ"ש זהה לזאת ב70, הוא נטוע בכביש, כנראה המנוע הכבד שלו שיושב נמוך תורם להרגשה הזאת.
הבולמים טובים אבל מי שמגיע מאופנוע עם בולמי WP ירגיש ישר שהם דרגה אחת למטה אבל עדיין בתחום הגבוה של בולמי זעזועים.

אופנוע ראשון עם בקרת שיוט, הרגשה מוזרה ולא בטוח שאני עומד להשתמש בדבר הזה, לוח השעונים אומנם בצבעים לא מרהיבים אבל בהיר מספיק כדי להיות קריא גם בשמש ישירה עליו.

פחדתי שאני יתאכזב קצת מהיכולות הדינמיות בהשוואה לקטמ SMT אבל התבדתי הוא אומנם תוקף פניות בצורה קצת שונה אבל לפי דעתי יעמוד בקצב של הSMT בכביש מפותל, גם לגבי המנוע עם ה80 כח הסוס שלו אפשר לתהות איך הם עשו את זה כי זה מרגיש הרבה יותר.

הייתי רוצה להגיד לכם רוצו ותקנו אבל מעדיף שלא, חלק מהכיף זה להיות מיוחד על הכביש :smoke:

השושנים
30-04-2019, 07:23
רק 500 ק"מ עד עכשיו נצברו (גשם, משפחה ועבודה), מה שבטוח המראה של האופנוע ומה שהוא מסוגל לא תואמים, הוא לא רך כמו שמצופה מאופנועי אדוונצ'ר והוא נכנס לפניות ללא נידנודים וללא בעיות והוא לא עושה מזה עניין, ההרגשה בסביבוב ב20 קמ"ש זהה לזאת ב70, הוא נטוע בכביש, כנראה המנוע הכבד שלו שיושב נמוך תורם להרגשה הזאת.
הבולמים טובים אבל מי שמגיע מאופנוע עם בולמי WP ירגיש ישר שהם דרגה אחת למטה אבל עדיין בתחום הגבוה של בולמי זעזועים.

אופנוע ראשון עם בקרת שיוט, הרגשה מוזרה ולא בטוח שאני עומד להשתמש בדבר הזה, לוח השעונים אומנם בצבעים לא מרהיבים אבל בהיר מספיק כדי להיות קריא גם בשמש ישירה עליו.

פחדתי שאני יתאכזב קצת מהיכולות הדינמיות בהשוואה לקטמ SMT אבל התבדתי הוא אומנם תוקף פניות בצורה קצת שונה אבל לפי דעתי יעמוד בקצב של הSMT בכביש מפותל, גם לגבי המנוע עם ה80 כח הסוס שלו אפשר לתהות איך הם עשו את זה כי זה מרגיש הרבה יותר.

הייתי רוצה להגיד לכם רוצו ותקנו אבל מעדיף שלא, חלק מהכיף זה להיות מיוחד על הכביש :smoke:

+ דרושים

diesel
30-04-2019, 08:25
אופנוע ראשון עם בקרת שיוט, הרגשה מוזרה ולא בטוח שאני עומד להשתמש בדבר הזה.
:smoke:

שני דברים שבאמת לא האמנתי שאגע בהם בחיים: בקרת שיוט וקוויק-שיפטר, ואחרי כמה רכיבות אני שואל את עצמי איפה היוכל השנים האלה?!
תן לו צ'אנס, בשיוט על כביש מהיר זה יכול אחלה דבר.

Dresdner
30-04-2019, 12:38
שני דברים שבאמת לא האמנתי שאגע בהם בחיים: בקרת שיוט וקוויק-שיפטר, ואחרי כמה רכיבות אני שואל את עצמי איפה היוכל השנים האלה?!
תן לו צ'אנס, בשיוט על כביש מהיר זה יכול אחלה דבר.

הבעיה היא שכבר שנה אני נוסע ברכב עם רדאר שבבקרת שיוט מוריד מהירות עד עצירה שרכב נמצא מקדימה ונראה שהתרגלתי לזה בתת מודע, שהייתי על הכביש המהיר עם האופנוע בלמתי מאד מאוחר אחרי רכב כי המוח שלי ציפה שהאופנוע יאט מעצמו חוויה לא נעימה.

מצד שני שהייתי צריך לסגור ריץ' רץ' שמתי בקרת שיוט לדקה וסידרתי עם יד ימין מה שהיה צריך.

Yanivus8
30-04-2019, 19:29
תתחדש! אופנוע יפיפה[emoji7]
שתי שאלות שיתפתחו לארבע ואם לא תעצור אותי בזמן זה ימשיך...
למה ללא מגן מנוע? (נכון שמכער אבל במוטוגוצי זה די חובה לא?)
ולמה אדוונצר אם אתה לא מעוניין בשטח? (ואם כבר לא עדיף גאנט יציקה?)

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Dresdner
30-04-2019, 22:10
תתחדש! אופנוע יפיפה[emoji7]
שתי שאלות שיתפתחו לארבע ואם לא תעצור אותי בזמן זה ימשיך...
למה ללא מגן מנוע? (נכון שמכער אבל במוטוגוצי זה די חובה לא?)
ולמה אדוונצר אם אתה לא מעוניין בשטח? (ואם כבר לא עדיף גאנט יציקה?)

המגן של Hepco becker ושל מוטו גוצי עדיין לא זמינים, מק"ט יש, מחיר יש אבל אין יצור עדיין, מוטו גוצי מפתיעים בזה שהמגן שלהם עולה חצי מהפקו בקר.
ברגע שיצא אני הקנה, בנוסף אני גם מחכה למגן גל הנע.
7332

לגבי למה אדונצר זה בגלל מהלך מתלים ארוך שמאפשר להיכנס לפניות בכביש משובש ללא הורדת מהירות, בגלל כידון רחב שמאפשר לשלוט באופנוע יותר טוב, ובגלל הישיבה הזקופה.
כעיקרון אני חסיד של ההיפרמוטרד אבל יש בקטגוריה הזאת צורך להתפשר בהרבה דברים אחרים, בגלל זה הקטמ SMT היה כאילו נעשה לפי הדרישות שלי אבל אני וקטמ כבר לא חברים והSMT או דגם ממשיך אין ממש.
הTT לא נראה היפרמוטרד (אולי קצת בגלל הכנף הקידמית) אבל שרוכבים עליו הוא כן נותן את התחושה שהוא כזה בנוסף אני אוהב את מנועי קירור האוויר עם מומנט שמתקבל נמוך וזה כמעט ולא ניתן להשיג יותר בטח שלא בקטגוריית ההיפרמוטארד.
לגבי הג'נט אני הייתי מעדיף טיובלס ולא משנה עם שפיצים או יצוק בנוסף הייתי מעדיף 17" מקדימה, שאמרתי את זה לדילר הוא אמר שבמחיר הזה אי אפשר לקבל הכל והוא צודק, בסה"כ האופנוע מצוייד בהרבה דברים שרואים רק באופנועים יקרים יותר כמו פנסי לד קדימה אחורה ווניקרים, לוח שעונים LCD, מערכת בלימה ברמבו, מצבי רכיבה, בקרת שיוט, מד דלק, תצוגת הילוכים, מחשב דרכים, הצגת ניווט על לוח השעונים בתוספת תשלום צנועה יחסית (140 יורו) שגם עונה לטלפונים מכפתור בכידון ועוד.

השושנים
01-05-2019, 07:30
תפסיק בסוף כולם יקנו..

ehudco8
01-05-2019, 08:10
תתחדש

lokimonster
01-05-2019, 08:43
אגב הכנף הגבוהה לא גורנמת לנידנוד במהירות גבוהה?

השושנים
01-05-2019, 09:57

נהפוך הוא, הכנף היא סוג של כונס רוח שמנתב אוויר טרי למנוע, היא בנויה בדיוק בשביל זה.
שים לב לכנפונים הקטנים שבחלק הפנימי.

Dresdner
01-05-2019, 10:05

כרגע לא יודע בכלל איך הוא מתנהג במהירויות גבוהות, עושה כרגע הרצה לפי הספר (בטוח אני ישבר באיזה שלב) ולפי הספר 120 קמ"ש זאת המהירות הכי גבוהה שאפשר.

lokimonster
01-05-2019, 13:34
נהפוך הוא, הכנף היא סוג של כונס רוח שמנתב אוויר טרי למנוע, היא בנויה בדיוק בשביל זה.
שים לב לכנפונים הקטנים שבחלק הפנימי.

אומנם לא בר השוואה אבל מימיי על הXR600 הכנף הייתה כמו מפרש ומתעוותת מהרוח במהירויות מעל 90 או 100 ( אני כבר לא זוכר אי שם בשנות ה90 בערך) וכל היציבות הכיוונית הייתה נפגעת.

השושנים
01-05-2019, 13:42
אומנם לא בר השוואה אבל מימיי על הXR600 הכנף הייתה כמו מפרש ומתעוותת מהרוח במהירויות מעל 90 או 100 ( אני כבר לא זוכר אי שם בשנות ה90 בערך) וכל היציבות הכיוונית הייתה נפגעת.

ה-XR600 בשונה מאופנועי האדוונצ'ר המודרניים היה כלי לשטח עם תוספות לחוקיות כביש.

הוא מעולם לא תוכנן לרכיבה מהירה ארוכה או תיור, התפקיד היחידי של הכנף היה לקלוט את הבוץ שעף
מהגלגל ולהיות גמיש במכות והנפילות שהבחור סופג בשטח.

בכל אופנועי האדוונצ'ר הכנף הגבוהה מזמן הפסיקה להיות גמישה. ככל שהאופנוע איכותי יותר הכנף עשויה
מתרכובות פלסטיות אקזוטיות ולפעמים אפילו היא חלק מהפרייניג הקדמי.

הכנף המודרנית קשוחה ונוקשה יותר מרון ג'רמי כשהיה בן 18....

Dresdner
01-05-2019, 13:42
זאת כנף כפולה, כלומר עשוייה מ2 חלקים, עליון ותחתון, אין לה גמישות בכלל, כמו המקור של דוקאטי ההיפרמוטארד

אRני
01-05-2019, 14:40
יפה תתחדש! מוזר לשמוע השוואה ל-SMT אבל אני עוקב :smoke:

Yanivus8
01-05-2019, 14:43
המגן של Hepco becker ושל מוטו גוצי עדיין לא זמינים, מק"ט יש, מחיר יש אבל אין יצור עדיין, מוטו גוצי מפתיעים בזה שהמגן שלהם עולה חצי מהפקו בקר.
ברגע שיצא אני הקנה, בנוסף אני גם מחכה למגן גל הנע.
7332

לגבי למה אדונצר זה בגלל מהלך מתלים ארוך שמאפשר להיכנס לפניות בכביש משובש ללא הורדת מהירות, בגלל כידון רחב שמאפשר לשלוט באופנוע יותר טוב, ובגלל הישיבה הזקופה.
כעיקרון אני חסיד של ההיפרמוטרד אבל יש בקטגוריה הזאת צורך להתפשר בהרבה דברים אחרים, בגלל זה הקטמ SMT היה כאילו נעשה לפי הדרישות שלי אבל אני וקטמ כבר לא חברים והSMT או דגם ממשיך אין ממש.
הTT לא נראה היפרמוטרד (אולי קצת בגלל הכנף הקידמית) אבל שרוכבים עליו הוא כן נותן את התחושה שהוא כזה בנוסף אני אוהב את מנועי קירור האוויר עם מומנט שמתקבל נמוך וזה כמעט ולא ניתן להשיג יותר בטח שלא בקטגוריית ההיפרמוטארד.
לגבי הג'נט אני הייתי מעדיף טיובלס ולא משנה עם שפיצים או יצוק בנוסף הייתי מעדיף 17" מקדימה, שאמרתי את זה לדילר הוא אמר שבמחיר הזה אי אפשר לקבל הכל והוא צודק, בסה"כ האופנוע מצוייד בהרבה דברים שרואים רק באופנועים יקרים יותר כמו פנסי לד קדימה אחורה ווניקרים, לוח שעונים LCD, מערכת בלימה ברמבו, מצבי רכיבה, בקרת שיוט, מד דלק, תצוגת הילוכים, מחשב דרכים, הצגת ניווט על לוח השעונים בתוספת תשלום צנועה יחסית (140 יורו) שגם עונה לטלפונים מכפתור בכידון ועוד.המגן דווקא משתלב יפה, לא ראיתי את זה מגיע.
נשמע שהוא גם דומה בהתנהגות להיפר, איך הוא בצריכת דלק?
ואם בהיפר עסקינן למה שללת את הדורסודורו?

uriar
01-05-2019, 15:27
תתחדש. ה-TT המקורי משנות ה-80 היה האופנוע ה״כבד״ הראשון שרכבתי עליו מחוץ לשעורי הנהיגה. היה לשכן שלי כזה.. מה שבעיקר זכור לי זה הפיצוץ שקיבלתי מתחת לברך מהצילינד - שמור על הרגליים שלך :)

https://uploads.carandclassic.co.uk/uploads/cars/moto_guzzi/11407266.jpg

Dresdner
01-05-2019, 18:08
יפה תתחדש! מוזר לשמוע השוואה ל-SMT אבל אני עוקב :smoke:

הם שונים באיך שהם עושים את זה אבל בסופו של יום אם מסתכלים על מהירות הפניה היציבות והיכולת לשנות כיוון הם די דומים.

המגן דווקא משתלב יפה, לא ראיתי את זה מגיע.
נשמע שהוא גם דומה בהתנהגות להיפר, איך הוא בצריכת דלק?
ואם בהיפר עסקינן למה שללת את הדורסודורו?

המגן של גוצי דק יותר ולפי דעתי יפה יותר אבל אחד משלושת נקודות החיבור הוא המנוע, אני מאמין שמוטוגוצי יודעים מה הם עושים אבל בהפקו בקר החליטו לא לחבר למנוע.
זה של מוטוגוצי
7335

וזה של הפקו
7336

צריכת דלק בזמן ההרצה 22 ק"מ לליטר.
הדורסדרו אופנוע מעולה והוא כבר היה מועמד שקניתי את הSMT אבל המיכל דלק בדורסדרו קטן מידי בזמן שהמנוע לא חסכוני במיוחד מה שמאלץ עצירות דחופות מידי ובטיולים שאתה רוכב במקומות שאתה לא מכיר הפחד שלא תספיק לתחנה הבאה מעיק.

תתחדש. ה-TT המקורי משנות ה-80 היה האופנוע ה״כבד״ הראשון שרכבתי עליו מחוץ לשעורי הנהיגה. היה לשכן שלי כזה.. מה שבעיקר זכור לי זה הפיצוץ שקיבלתי מתחת לברך מהצילינד - שמור על הרגליים שלך :)

https://uploads.carandclassic.co.uk/uploads/cars/moto_guzzi/11407266.jpg

זה משהוא שחשבתי עליו כי יש לי רגליים ארוכות אבל על הTT אני לא רואה איך הברך שלי תגיע לראש המנוע.

Yanivus8
01-05-2019, 22:29
העיצוב של הגוצי נראה הרבה יותר עדין מה גם שהוא מתפרס על יותר שטח.
כן צריכת דלק נוראית (הזוי שב900 אפריליה בחרה להתעלם מזה ולהקטין עוד את הטווח).
הצריכה מרשימה מאוד באופן יחסי, אפילו שזה הרצה. על איזה תחום סלד אתה נשאר?

Dresdner
01-05-2019, 23:03
העיצוב של הגוצי נראה הרבה יותר עדין מה גם שהוא מתפרס על יותר שטח.
כן צריכת דלק נוראית (הזוי שב900 אפריליה בחרה להתעלם מזה ולהקטין עוד את הטווח).
הצריכה מרשימה מאוד באופן יחסי, אפילו שזה הרצה. על איזה תחום סלד אתה נשאר?

כרגע מעביר הילוכים בין 2500-4000, ומשייט על 120 קמ"ש ב4500 סל"ד, זה איזור שלמנוע יש הרבה מומנט והוא מאיץ מעולה בטווח הזה.
על האופנוע הדגמות גם מ1500 סל"ד היה אפשר להאיץ כרגע אני שומר על המנוע בטווח העבודה שלו.
אלו שסיימו הרצה מדווחים על 20 ק"מ לליטר.

קידוזו
02-05-2019, 23:05
תתחדש. עיצוב וצבע יוצאים דופן ללא ספק.

Dresdner
03-05-2019, 12:04
כנראה שאני לא עומד להיות היחיד על הכביש, 1800 יחידות נמכרו כבר באירופה ומוטו גוצי מתכננים ליצר 5000 יחידות עד סוף השנה, מחוץ לאירופה המכירות עומדות להתחיל החודש כולל בארצות הברית.

כRובי
03-05-2019, 19:00
כנראה שאני לא עומד להיות היחיד על הכביש, 1800 יחידות נמכרו כבר באירופה ומוטו גוצי מתכננים ליצר 5000 יחידות עד סוף השנה, מחוץ לאירופה המכירות עומדות להתחיל החודש כולל בארצות הברית.

תשאירו קצת לאחרים! אנחנו מתקשים לקבל מלאי של ה-TT החדש לישראל..
את ההזמנה המקורית שלנו, דוחים כבר יותר מחודש. מכל הכלים שהזמנו צמצמו לנו את המשלוח הראשון ל-2 יחידות בלבד. (מותר בהזמנה ראשונית של דגם חדש לחלוטין לישראל להזמין רק 10 יחידות תחת הגדרת "אב טיפוס").
השבוע הודיעו שישלחו לנו רק בעוד שבועיים, יחידה אחת בלבד מכל ההזמנה :(

Dresdner
03-05-2019, 23:01
תשאירו קצת לאחרים! אנחנו מתקשים לקבל מלאי של ה-TT החדש לישראל..
את ההזמנה המקורית שלנו, דוחים כבר יותר מחודש. מכל הכלים שהזמנו צמצמו לנו את המשלוח הראשון ל-2 יחידות בלבד. (מותר בהזמנה ראשונית של דגם חדש לחלוטין לישראל להזמין רק 10 יחידות תחת הגדרת "אב טיפוס").
השבוע הודיעו שישלחו לנו רק בעוד שבועיים, יחידה אחת בלבד מכל ההזמנה :(

אני הזמנתי בסוף מרץ וקיבלתי אחרי חודש, הדילר אמר לי שאלו שהזמינו אחרי בתחילת אפריל יקבלו אחרי חודשיים.

Meirson
12-05-2019, 12:25
אופנוע מהמם בעיני. תתחדש וסע בדרכים טובות

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Dresdner
25-05-2019, 20:58
עידכונים:
700 ק"מ- מגיע לאופנוע בחניה בעבודה ורואה את זה
7368

נראה כמו שכלב השתין על הג'נט אבל בנגיעה זה היה כמו דבש שזה אומר שמן גיר.
טלפון לדילר והוא גרר את האופנוע, לאחר דין ודברים עם מוטוגוצי גרמניה הוחלט להחליף את מה שנקרא באנגלית BEVEL GEAR
7369

ההמתנה התחילה לעצבן אותי ימים עברו ללא התקדמות, אז מכתבים נכתבו וטלפונים נעשו כמו שרק ישראלים יודעים לעשות :smoke: והנה הטלפון מצלצל והשיחה המזוהה מראה שיחה מאיטליה, דויד (לא יהודי) ממוטו גוצי (HQ) בקו השני מדבר איתי גרמנית במבטא איטלקי כבד, מתנצל ומסביר לי איך הם מטפלים בזה (KTM אני מקווה שאתם קוראים את זה), מאותו היום הוא התקשר עוד פעמיים לוודא שהכל טוב איתי.
פעם ראשונה שאני שומע שהיצרן מתקשר ללקוחות ועובד מולם, מאותו הרגע דויד לקח פיקוד ודיבר בשבילי עם הדילר, נראה שהם מתחילים לקחת ברצינות את עניין השירות.

עידכון ה1000 ק"מ למטה

Dresdner
25-05-2019, 21:13
1000 ק"מ
הכל עובד ומתפקד כמו שצריך, מגן מנוע של הפקו בקר הותקן, המגן של מוטוגוצי מתעכב לשוק הגרמני לכן לא היה לי זמן לחכות, במפתיע ההפקו בקר עולה כפול 2 מזה של מוטו גוצי (100 יורו מול 200 יורו) אבל לא הייתה ברירה.

צריכת הדלק רק משתפרת, עכשיו חציתי את קו ה22 ק"מ לליטר והמחשב מראה 22.5.
המנוע פנינה אמיתית, הרבה בוחנים כתבו שצריך להחליף הילוכים תכוף יותר ממה שהם מצפים וכך גם היה איתי אבל אז שמתי לב שזה הרוכב לא המנוע, אני ממש צריך להכריח את עצמי לא להוריד הילוך שהמהירות יורדת זה הרגל שקשה להיפטר ממנו, הTT סוחב במישור גם מתחת ל2000 סל"ד בלי להתרגש, צריך ללמד את המוח מחדש כדי להנות מזה.

המנוע מפיק הרבה צלילים מכניים, טיקטוק פה יבבת מיסבים שם אבל זה הDNA של המנוע וככה הוא עובד, חלק אולי התקשו לקבל את זה, בכל מקרה המנוע שקט כמיטב תקן היורו האחרון

7370

xlib
25-05-2019, 21:25
אתה יודע מה דבר אחרון שאני רוצה בשירות? זה שיחות עם יצרן.
ליקויים צריך לתקן ומהר. עדיף בלי דיבורים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dresdner
25-05-2019, 21:36
אתה יודע מה דבר אחרון שאני רוצה בשירות? זה שיחות עם יצרן.
ליקויים צריך לתקן ומהר. עדיף בלי דיבורים.

נכון אבל ברגע שהיצרן הבין שדברים לא הולכים חלק בשבילי בגרמניה הוא התערב תוך 24 שעות משליחת המייל.
הבעיה לא הייתה ההסכמה לתקן ואיך,הייתה סחבת בצד הגרמני, האיטלקים שלחו את החלק במשלוח מהיר ברגע שערבתי אותם והוא הגיע אחרי יומיים

Dresdner
25-05-2019, 21:47
מומנט זמין זה כל הסיפור

כמעט 80% ב3000 סל"ד ו100% כבר ב4000, כרגע גם אחרי 1000 ק"מ הגרף הזה מתורגם לכיף של רכיבה.
המדידה למטה נעשתה ע"י אדם פרטי ולא ע"י מוטו גוצי.

7371

xlib
25-05-2019, 21:47
אני מבין אותך. זה בדיוק הסיבה למה אני לא קונה מחברה קטנה. אתה מקבל מערך שירות לא קיים.

Dresdner
25-05-2019, 22:00
אני מבין אותך. זה בדיוק הסיבה למה אני לא קונה מחברה קטנה. אתה מקבל מערך שירות לא קיים.

ומצד שני בחברה גדולה אם אתה בבעיה ואתה לא מטופל ע"י היבואן כמו שצריך אין לך עם מי לדבר ונשאר לך רק אופציה משפטית.
החברות הגדולות בדרך כלל לא עונות למיילים ואין טלפון HOT LINE, לפי דעתי זה יותר גרוע.

לגבי המערך מוטוגוצי שהיא חלק מפיאגו מקבלת מערך דילרים בפריסה ארצית רחבה רק באיזור שלי יש 3 דילרים של פיאגו (מוטו גוצי, אפריליה..) שזה אותו מספר דילרים שיש להונדה.

Dresdner
08-06-2019, 08:52
ההרצה נגמרה ואפשר לתת בגז, דבר ראשון ששמים לב אליו זה האין רעש מנוע, אני לא בעד אגזוזים רועשים אבל כאן סירסו מסורת, גוצי ידועים בסאונד הערב שלהם או יותר נכון היו ידועים, נראה שהתקנות החדשות לקחו את זה מהם.
המנוע ממשיך לצרוך 22 ק"מ לליטר גם שפותחים מצערת חזק ועם ה23 ליטר שלו אין הרבה ביקורים בתחנות הדלק.

הגוצי ממשיך להפתיע בתחום כח המנוע, יש כח ובשפע, אני חוזר ומזכיר לעצמי שזה בסה"כ 80 כח סוס אבל מה איכפת לי, גובה הביטוח וגובה המס השנתי מחושב לפי כח סוס אז אם כתוב 80 כח סוס ברשיון מעולה.

הבחירה באנג'ל GT של פירלי מוכיחה את עצמה כמעולה, בטיפול ההרצה קיבלתי את אופנוע ההדגמות של הדילר עם המישלין אנקי המקורי וברכיבה גב לגב הרעש שהאנקי מייצרים הוא על גבול הבלתי נסבל, כמו ג'יפ רנגלר על הכביש, מי שלא מחפש שטח שיחליף אותם ישר, הדגם הרגיל של הTT מגיע עם מצלר טורנס נקסט ושם אין בעיה.

האופנוע קיבל עוד כמה תוספות, הראשונה זה הGUZZI MIA, מערכת המולטי מדיה של מוטו גוצי שכוללת ניווט שמוצג בעזרת חצים על לוח השעונים, כל העניין מחובר דרך אפליקציה בנייד, האפליקציה מרגישה כמו משהוא שעדיין בחיתוליו (גורסא 1.0) אבל כבר עכשיו האופציות הקיימות שוות את המחיר של 130 יורו.
7405

תוספת שניה זה ארגז סמי אלומיניום של GIVI כולל המתאמים שGIVI כבר מוכרת לTT
7406

7407

7408

xlib
08-06-2019, 18:35
בשעה טובה ואחרי שחיכיתי חודש הגיע המוטו גוצי V85 TT הגירסה "המושקעת" (כיסא דמוי עור הפוך, צביעה עם שני צבעים שילדה אדומה וצמיגי מישלין אנאקי 2CT) כמובן בתוספת תשלום.

הV85 TT הוא אופנוע שקצת קשה להגדיר, מצד אחד מפוצץ בטכנולוגיה כמו מסך LCD, מצבי רכיבה, תאורת לדים קדימה ואחורה כולל אור ראשי, בקרת שיוט ועוד אבל מצד שני מראה קלאסי שמנסה לחכות את גירסאת הפריז דקר של מוטו גוצי בשנות ה80 (הצביעה בלבן צהוב לא במקרה).
הניגודים ממשיכים גם במנוע שהוא 853 סמ"ק אבל אין אף אופנוע בקטגורית הסמ"ק הזאת עם גל הנע חוץ מהTT (רק במנועים הגדולים כמו במוו GS).

בסופו של יום זה אופנוע אדוונצ'ר קלאסי נייקד, למה נייקד? כי אין לו כמעט פלסטיקה, מקדימה יש פנסים ומשקף וזהוא, בצדדים כיסוי פלסטיק קטן.

הדבר היחיד שקרוב הוא הבמוו URBAN שהוא אופנוע מעולה אבל תנוחת הישיבה רחוקה מלהיות אדוונצ'ר ולפי דעתי בכוונה תחילה כדי שהURBAN לא ינגוס במכירות של הGS.

לTT יש רק 80 כח סוס אבל עד עכשיו לא הצלחתי להבין איך, ההרגשה היא מאה פלוס מבחינת כח סוס וזה כנראה מהמומנט השטוח, העברות הילוכים יכולות להתבצע בקלות ב3000 סל"ד והאופנוע מאיץ חזק מהסל"ד הזה, אני בהרצה אז מעדיף לא לבחון עד כמה נמוך אפשר לרדת איתו מבלי לגרום למנוע להתחיל "להשתעל" אבל בוודאות אפשר עוד וזה אני זוכר מרכיבת המבחן שעשיתי לפני חודש.

האופנוע הגיע עם צמיגי אנאקי ומכוון שאין לי כוונה לרכב בשטח הם הוחלפו לאנג'ל GT שמרגישים טוב יותר בפניות, האופנוע לרוב יקבל שימוש סטייל סופר מוטו, הוא אולי לא נראה כזה אבל הוא מרגיש קצת כזה לפחות לי וזה מה שחשוב.

לגבי אמינות ימים יגידו מה שבטוח האיכות נשפחת מכל כיוון, האופנוע הורכב ברמה גבוהה מאד עובדה שגם לא חובבי המותג יאלצו להסכים שיראו את האופנוע.
ואם כבר הזכרנו את חובבי המותג הם דווקא עלולים להתאכזב, הTT שקט, חלק עם תיבת הילוכים חמאה מה שעושה אותו לשונה במשפחת הגוצים

7304

7305

7306

7307

אפקט המבער
7308

D ddddnна тебе рбы

Dresdner
07-07-2019, 14:41
אם לוקי מעדכן אז גם אני.
מגרד את ה3000 ק"מ, טיול אחרון אתמול לKARLOVY VARY בצ'כיה למי שמכיר כטיול הכנה לטיול הגדול שמתחיל ביום שבת.
רכיבה לצד טריומף טייגר ספורט מגלה את הפער בכח הסוס, בקו ישר הוא יצא לעקיפות שגרמו לי להגיע למנתק ההצתה כדי להדביק את הקצב שלו, בכביש הררי לא היה שום הבדל והיכולת של הTT לפתוח גז באמצע פניה הוכיחה את עצמה.
מה שמוזר בכל העניין זה שאם רוכבים לבד הTT מרגיש מהיר מאד אבל ברגע שהוא עומד מול גדולים ההבדל מורגש.
הכיף ברכיבה שהאופנוע הזה מספק הוא אחד הדברים שאי אפשר לשים על נייר.

בקרוב סיקור איך הTT עומד ברכיבה של 3500-4000 ק"מ ב7 ימים, האם יחזור על גרר או בכוחות עצמו?

השושנים
07-07-2019, 15:24
אם לוקי מעדכן אז גם אני.
מגרד את ה3000 ק"מ, טיול אחרון אתמול לKARLOVY VARY בצ'כיה למי שמכיר כטיול הכנה לטיול הגדול שמתחיל ביום שבת.
רכיבה לצד טריומף טייגר ספורט מגלה את הפער בכח הסוס, בקו ישר הוא יצא לעקיפות שגרמו לי להגיע למנתק ההצתה כדי להדביק את הקצב שלו, בכביש הררי לא היה שום הבדל והיכולת של הTT לפתוח גז באמצע פניה הוכיחה את עצמה.
מה שמוזר בכל העניין זה שאם רוכבים לבד הTT מרגיש מהיר מאד אבל ברגע שהוא עומד מול גדולים ההבדל מורגש.

בקרוב סיקור איך הTT עומד ברכיבה של 3500-4000 ק"מ ב7 ימים, האם יחזור על גרר או בכוחות עצמו?

רק תזכור שכל מה שאתה כותב לא קרה בלי תמונות וסרטונים!

lokimonster
07-07-2019, 15:44
תמוננות חובה

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

JohnnyDough
07-07-2019, 17:41
KARLOVY VARY בצ'כיה

קארלסבאד הכבושה, מינד יו!
השכנים עלולים להתעצבן...

Dresdner
07-07-2019, 21:52
קארלסבאד הכבושה, מינד יו!
השכנים עלולים להתעצבן...

חבל על הזמן, כל הטיול אני אומר קארלווי וארי אבל הם (הגרמנים) לא מוכנים להוציא את המילה הזאת מהפה, רק קארסבאד.

Dresdner
07-07-2019, 22:01
כחלק מההכנות הייתי צריך להתקין את הGPS הסיני שלי על האופנוע כי האפליקציה של מוטו גוצי שמראה את הניווט על לוח השעוניפ עובדת רק בלייב ולא באוף ליין, מה שאומר שבשוויץ לא יהיו לי מפות.
מאחורי לוח השעונים התקנתי ממיר מ12V ל5V (הקופסא עם הCPT) כדי שהGPS יעבוד.
7519

7522

עוד הכנה מראש זה לקנות זוג פנימיות למקרה של פנצ'ר, כמובן שאין באפשרותי להחליף פנימית לבהמה הזאת בצד הדרך אבל לפחות אם אני יתקע איפה שהוא יהיה לי מה לתת במוסך ובכך אני יחסוך עיקובים אם אין במלאי.
7520

7521

JohnnyDough
07-07-2019, 22:29
חבל על הזמן, כל הטיול אני אומר קארלווי וארי אבל הם (הגרמנים) לא מוכנים להוציא את המילה הזאת מהפה, רק קארסבאד.

:D
כשיהיה לך מצב רוח התאבדותי תנסה להציע איזה טיול צפוני שעובר בשצ'צ'ין, גדנסק ומסתיים בקלינינגרד.
גם אם סטטין ודנציג יעברו בשלום, בקניגסברג כבר ישלפו סכינים.

השושנים
08-07-2019, 07:50

הוכח מדעית שהגוף משקר לעצמו בתחושות, זה כבר ידוע לכולם וזה מה שאני מנסה להסביר לבעל הונדה מסוימת כבר הרבה זמן.
נכון שכשמעמידים את התחושה מול המציאות האגו סופד מכה קטנה בכנף, אבל יאללה העיקר שאתה נהנה מכל רגע.

ולא לגוצי אני דואג בתכנון המקורי שלך....

lokimonster
08-07-2019, 08:26
אם זה עושה טוק טוק טוק
ובעל. ספק של כ54 כוח סוס
ומתקשה לעבור 160 טיטולים בשעה
אז כנראה זה אחד מהשתיים:

גוף צעיר ראש אינפנטיל ובדיוק גמול מהטיטול
או
בא בימים שקול ונבון מוכן לגיחה לאפיקים וחיתולי צעדים אחרונים.

בכל מקרה זו ואיך שהגוף לא יפרש או יפריש במונחי היפרליטר 4 בשורה וגם לא מעט אחרים זה טוקטוק (הכנף כמובן) יעיל ונחמד

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

johnny drama
08-07-2019, 16:30
נראה פגז ... ועוד יותר שראיתי אותו אצלך.
סע בזהירות הכי חשוב !

Dresdner
14-07-2019, 19:28
חזר לארץ מולדתו, מסכן, עובד קשה להידבק מאחורי מולטיסטרדה עם 160 כח סוסhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190714/0731e0dd312f11f6de6e608053cb122a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190714/a2cdd85f11a78c8b698484cf8b54c73a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190714/02eb788f89abd738145189339524a5f7.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Dresdner
15-07-2019, 23:20
נכון לעכשיו בטיול הדוקאטים צורכים שמן הTT עדיין לא.
אני לא מחשיב צריכת שמן כבעיה או אינדיקטור לבעיה במנוע (באופנועים חדשים) אבל מופתע שמקוררי מים צורכים יותר ממנוע קירור אוויר שאפילו רדיאטור שמן אין לו. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190715/8fda27108b54cffa8165120f674e86c7.jpg

lokimonster
16-07-2019, 01:01
הצצתי בעופר ואין את סכמת הצביעה שיש לכלי שלך.
בנוסף מחיר עדיין אין.
למרות שאני מניח שבכל מקרה זה יהיה יקר מדי בעבורי.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

השושנים
16-07-2019, 07:12
נכון לעכשיו בטיול הדוקאטים צורכים שמן הTT עדיין לא.
אני לא מחשיב צריכת שמן כבעיה או אינדיקטור לבעיה במנוע (באופנועים חדשים) אבל מופתע שמקוררי מים צורכים יותר ממנוע קירור אוויר שאפילו רדיאטור שמן אין לו.

עם כל האהבה והסימפתיה לאיטליה, איך לעזאזל צריכת שמן באופנוע חדש בשנת 2019 היא לא בעיה מבחינתך, כשכבר משנות
השמונים באופנועים יפניים חדשים צריכת שמן מתחילה רק אחרי עשרות אלפי קילומטר וכמה שנים טובות?

ההסברים המלומדים על רכיבה בתחום סל"ד גבוה חילופי גבהים וכזה לא מרגשת כי כל אופנוע ספורט יפני חווה אותם לא פחות.

מרגיש מופתע. :wtf:

KKatkov
16-07-2019, 10:26
עם כל האהבה והסימפתיה לאיטליה, איך לעזאזל צריכת שמן באופנוע חדש בשנת 2019 היא לא בעיה מבחינתך, כשכבר משנות
השמונים באופנועים יפניים חדשים צריכת שמן מתחילה רק אחרי עשרות אלפי קילומטר וכמה שנים טובות?

ההסברים המלומדים על רכיבה בתחום סל"ד גבוה חילופי גבהים וכזה לא מרגשת כי כל אופנוע ספורט יפני חווה אותם לא פחות.

מרגיש מופתע. :wtf:

זה עניין של טולראנסים.
יש מנועים שנוטים לצרוך שמן במידה זו או אחרת, יש כאלה שלא. יש את אלה שבסל"ד בינוני לא צורכים, אבל בסל"ד גבוה מתחילים לאכול.
יש גם מנועים שנוטים לצרוך שמן באלפי הקילומטרים הראשונים, עד שהמנוע מתאים את עצמו בצורה מיטבית.
כעיקרון, כל יצרן מגדיר מהי צריכת שמן "תקינה" מבחינתו, ולפעמים מדובר במספרים די גבוהים.

דרך אגב, לפני שאתה מהלל את האמינות היפאנית (שוב) - אתה מוזמן לדבר עם אותם בעלי סובארו מהשנים האחרונות, שהלכו להם מנועים עקב צריכת שמן חסרת פרופורציה...

erani99
16-07-2019, 11:06
זה עניין של טולראנסים.
יש מנועים שנוטים לצרוך שמן במידה זו או אחרת, יש כאלה שלא. יש את אלה שבסל"ד בינוני לא צורכים, אבל בסל"ד גבוה מתחילים לאכול.
יש גם מנועים שנוטים לצרוך שמן באלפי הקילומטרים הראשונים, עד שהמנוע מתאים את עצמו בצורה מיטבית.
כעיקרון, כל יצרן מגדיר מהי צריכת שמן "תקינה" מבחינתו, ולפעמים מדובר במספרים די גבוהים.

דרך אגב, לפני שאתה מהלל את האמינות היפאנית (שוב) - אתה מוזמן לדבר עם אותם בעלי סובארו מהשנים האחרונות, שהלכו להם מנועים עקב צריכת שמן חסרת פרופורציה...
:thumbsup::number1: אכן.. מה שהוא כתב.
ובאמת הכל לפי טולרנסים ו SPECS מהחברה והמהנדסים שפיתחו את המנוע..
לראייה אני יכול לציין צריכה המוגדרת "נורמטיבית" של שמן בסופר טנרה 750 שהיה לי שהיה כאמור עוקה יבשה (עם מיכל שמן חיצוני שהחזיק חלק משמן המנוע בנפרד מאגן הבלוק, כמו ל K1200 שהיה לי עד 2018 ול K1300 שיש לי עכשיו, ולשתיהם אין שום אכילת שמן בין הטיפולים כל 10 אלף ק"מ), וזה היה הרבה ביחס להונדה מגנה 1100 שעשיתי איתה את כל ארה"ב ב 93', ה KZ750 שהיה לי אח"כ בארץ וה ZZR1100.. הכרתי גם מישהו שרכב על ג'יקסר 1000 מסוף שנות ה 90'/תחילת ה 2000 שרכב עליו חזק ולא היתה צריכת שמן בכלל בין טיפולים אצלו (הכלי לא היה חדש, בן לפחות 8~9)
גם אופי הרכיבה משפיע - אז בואו נגיד שכל הכלים אצלי היו בערך עם אותו אופי רכיבה (אפילו על שני הבימרים הלפני אחרון והעכשוי אצלי, אני רוכב קצת יותר ספורטיבי מלפני, ועדיין אין שום צריכת שמן בין טיפולים)
נכון, אפשר להגיד שאכן תלוי גם במצב המנוע, ברור!!... אבל אם לוקחים כלים שהם בערך במצב טוב ועם בלאי סביר, רואים שבין סוג אחד לשני יש הבדלים לא קטנים בצריכת השמן הנורמלית.

השושנים
16-07-2019, 13:39
טולרנסים אכן מילה נחמדה, אז מדוע ולמה אופנועים יפניים ברובם לא מאבדים שמן בשנים האחרונות, אולי כי היפנים לא מצליחים לבטא את המילה הזאת?

אפרופו סובארו אמיניות וכזה, יש לי סוזוקי בלאנו 2017 שקניתי לג'ינג'ית חדשה מהניילון, כרגע עם 81000 ק"מ (שמונים ואחת אלף!) לא גרם שמן
לא ציוץ, פרט לטיפולים שוטפים. רפידות בלם נבדקו כי לחצתי ולא צריך להחליף, תקלה יחידה נורת אור דרך נשרפה והוחלפה ללא עלות, מחזיר שמן
של הצירייה מכיוון המנוע הזיע והוחלף במסגרת האחריות, אמינות יפנית?

KKatkov
16-07-2019, 14:13
טולרנסים אכן מילה נחמדה, אז מדוע ולמה אופנועים יפניים ברובם לא מאבדים שמן בשנים האחרונות, אולי כי היפנים לא מצליחים לבטא את המילה הזאת?

אפרופו סובארו אמיניות וכזה, יש לי סוזוקי בלאנו 2017 שקניתי לג'ינג'ית חדשה מהניילון, כרגע עם 81000 ק"מ (שמונים ואחת אלף!) לא גרם שמן
לא ציוץ, פרט לטיפולים שוטפים. רפידות בלם נבדקו כי לחצתי ולא צריך להחליף, תקלה יחידה נורת אור דרך נשרפה והוחלפה ללא עלות, מחזיר שמן
של הצירייה מכיוון המנוע הזיע והוחלף במסגרת האחריות, אמינות יפנית?

אתה מודע לעובדה שהבלנו הזאת הודית, כן?
אני לא יודע על סמך מה אתה קובע באופן גורף כ"כ שכל היפאנים לא מאבדים שמן. צריך להיות מכונאי במוסך גדול כדי שתהיה לך סטטיסטיקה כזאת.
כדוגמה נגדית לטענה שלך - ידוע שטנרה 660 למשל צורך כמות מסויימת של שמן אם הוא מבלה זמן רב בסל"ד גבוה, וזה לא מעיד על בעיה... של האופנוע. על בעיה של הבעלים שאונס אופנוע שלא נועד לכך דווקא כן.

חוץ מזה, הדוקאטי הפרטי שלי לא מאבד שמן כמעט - יורד מהמקסימום למינימום בין טיפולים. מה שכן, אני מטפל לפני הזמן, ורוכב רגוע. מצד שני, הדוקאטי שלי כבר עם 120 אלף ק"מ. ראיתי כמה אופנועים יפאנים שכבר צרכו כמות מורגשת של שמן בק"מ הזה עקב בלאי טבעי (R1 שהיה חבר טוב, למשל. יפאני שהורכב ביפן).

השושנים
16-07-2019, 14:38
אתה מודע לעובדה שהבלנו הזאת הודית, כן?
אני לא יודע על סמך מה אתה קובע באופן גורף כ"כ שכל היפאנים לא מאבדים שמן. צריך להיות מכונאי במוסך גדול כדי שתהיה לך סטטיסטיקה כזאת.
כדוגמה נגדית לטענה שלך - ידוע שטנרה 660 למשל צורך כמות מסויימת של שמן אם הוא מבלה זמן רב בסל"ד גבוה, וזה לא מעיד על בעיה... של האופנוע. על בעיה של הבעלים שאונס אופנוע שלא נועד לכך דווקא כן.

חוץ מזה, הדוקאטי הפרטי שלי לא מאבד שמן כמעט - יורד מהמקסימום למינימום בין טיפולים. מה שכן, אני מטפל לפני הזמן, ורוכב רגוע. מצד שני, הדוקאטי שלי כבר עם 120 אלף ק"מ. ראיתי כמה אופנועים יפאנים שכבר צרכו כמות מורגשת של שמן בק"מ הזה עקב בלאי טבעי (R1 שהיה חבר טוב, למשל. יפאני שהורכב ביפן).

מצידי שהבלאנו תהיה צ'רקסית-העובדה היא שהיא אמינה בכל קנה מידה.

לא קבעתי שכל היפנים כאלה אבל רובם ככולם במיוחד בשנים הראשונות לא מקבלים תלונות.

השימוש שנעשה במקרה של פותח השרשור היה זהה בכל האופנועים שלו לא צרך גרם שמן והאחרים בתנאים זהים צרכו.
מדובר על כלים מודרניים חדשים וכפי שאני נוטה להאמין גם מטופלים היטב.
עשיתי טיול דומה עם הונדה 800 קרוס ראנר - 0 צריכת שמן, יאמהה טריסר 09 0 צריכת שמן ב מ וו 1200CL 0 צריכת שמן
כולם בתנאי הרים טיפוס ורכיבה מאומצת של כמה מאות ק"מ רצוף שבוע ויותר. עם משקל מלא.

בתיאור הראשוני כבר בתחילת המסע נצפתה צריכת שמן גבוהה לכלי חדש, אז אולי זה לא מדאיג אולי זה בטולרנס אבל אצלי זה
גורם להרגשה לא נוחה מה גם שלכל רשימות הציוד צריך להוסיף גם מיכל שמן, כי זה בטולורנס....

מי שנוח לו עם זה סבבה אצלי זה לא נבלע, בטח לא בכלי חדש ובטח לא בסכום שמשלמים עליו, אני קונה כלי חדש כי אני לא
רוצה לבדוק שמן מים או להתחיל לטפל ולדאוג לו בין הטיפולים הרגילים. אבל אני דפוק.

erani99
16-07-2019, 14:54
ד"א, אולי בבוקסר ה LC 1200 (קירור נוזל למתקשים) צריכת השמן נפתרה.. אבל - ידוע שהבוקסר קירור אויר-שמן הדור האחרון (זם גם מה שמניע את ה R9T עד היום) הקודם ל LC וקודמיו, צרכו/צורכים שמן כברירת מחדל !!!, והם המנועים היותר אמינים בהשווה ל LC החדשים.. יש אומרים הכי אמינים של BMW
קיצר, צריכת/אכילת שמן לפי הצהרות יצרן לא אומרות כלום על אמינות מנוע, סתם מעצ'בן (את שושני בעיקר) שצריך מדי פעם להוסיף קצת שמן למדורה

Dresdner
17-07-2019, 10:21
רן, יש אצל כל יצרן אופנועים שצורכים שמן קצת יותר מאחרים, מכוון ש4 בשורה מאז ומתמיד היו צורכים פחות שמן (כל מנוע צורך שמן) יש לך תחושה שהיפנים לא צורכים בכלל שמן.

בכל מקרה אם כל האופנועים מדגם מסויים צורכים פחות או יותר את אותה כמות שמן זה אומר שזה התכנון של המנוע ויש הנדסה שלמה מאחורי זה, עובדה שב2019 עדיין יש אופנועים חדשים (יפנים, איטלקים, צ'רקסים) שצורכים שמן ברמה שמצריכה מילוי בין טיפולים.

diesel
17-07-2019, 10:47
ד"א, אולי בבוקסר ה LC 1200 (קירור נוזל למתקשים) צריכת השמן נפתרה.. אבל - ידוע שהבוקסר קירור אויר-שמן הדור האחרון (זם גם מה שמניע את ה R9T עד היום) הקודם ל LC וקודמיו, צרכו/צורכים שמן כברירת מחדל !!!, והם המנועים היותר אמינים בהשווה ל LC החדשים.. יש אומרים הכי אמינים של BMW
קיצר, צריכת/אכילת שמן לפי הצהרות יצרן לא אומרות כלום על אמינות מנוע, סתם מעצ'בן (את שושני בעיקר) שצריך מדי פעם להוסיף קצת שמן למדורה

יש לי שני בוקסרים שמפרידות ביניהם 40 שנות אבולוציה בווארית. הקירור מים, אינו צורך שמן כמעט כלל ולא מחייב כל התעסקות מעבר להציץ בחלונית מדי פעם. הקירור אוויר (רק אוויר), יש לו תיאבון בריא לשמן, ובמיוחד אחרי אוברהול עמוק למנוע*. אם משאירים אותו לילה שלם על רגלית הצד אז הצילנדר השמאלי יפנק גם בענן עשן רווי חלקיקי פחמן עם התנעת הבוקר. אז, קיצר, בבוקסר קירור נוזל יש בעיקר שקט בין הטיפולים השוטפים, בזמן שקירור האוויר אוכל שמן ומעשן. טוב, גם אני כזה האמת. ואנחנו מסתדרים סבבה.

*החלפה לצילנדרים עם ציפוי ניקסיל (של דגמי אחרי 81') ורינגים תואמים, גורם לשחיקה ראשונית ואטימה טובה יותר, ופרק הרצה קצר משמעותית. הדבר מתבטא בצריכת שמן שהולכת ופוחתת.

Dresdner
17-07-2019, 13:19
אגב המולטי עם 160 כ"ס עושה 18-20 ק"מ לליטר שזה מעולה וזה קשור גם לצריכת השמן, מנוע "משוחרר" יותר בדרך כלל גם צורך פחות דלק

קידוזו
20-07-2019, 02:02
חזר לארץ מולדתו, מסכן, עובד קשה להידבק מאחורי מולטיסטרדה עם 160 כח סוסhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190714/a2cdd85f11a78c8b698484cf8b54c73a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190714/02eb788f89abd738145189339524a5f7.jpg

קצת סקרנות בריאה. מה המעבר הראשון באופק בראשונה ושם האגם בתמונה השניה?

Dresdner
20-07-2019, 07:36
קצת סקרנות בריאה. מה המעבר הראשון באופק בראשונה ושם האגם בתמונה השניה?התקלת אותי, לא יודע, מכוון ששכרנו בית ליד הגבול עם שוויץ וצרפת התמונות מכל האיזורים האלו https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190720/7a64cb282d4033d4859dbef233b2ce78.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190720/4e9d909777f91479dd7b37a377c1b31c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190720/4cdcf72b0d005ffaa1513bccab1db72f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190720/3cfb4d19acbd05575a0d25529799151f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190720/54324fe887972898c5922add1ab6bde8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190720/673c89eea16cb62ff83953fd048e093c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190720/10b4421a3cc5e5f9cc7f24234db3a2cb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190720/0194a3f4739508c91a1f392e60f1032f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190720/e5338ed1f573105e25945dd85f44c840.jpg

קידוזו
20-07-2019, 19:40
תמונות יפות. תעלה עוד אם יש....

Dresdner
27-08-2019, 10:46
עידכון: אכזבה טוטאלית ממוטו גוצי! האופנוע לא מאכזב אבל מוטו גוצי נכון להיום לא מסוגלים לפתור את הבעיה.

נכון להיום (כמעט 7000 ק"מ) גל ההנע נזל 3 פעמים.

פעם ראשונה- הוחלף גל ההנע (כנראה שלא לצורך)

פעם שניה- מוטו גוצי הוציאו הנחיה סודית שלא כל הדילים קיבלו להוריד את כמות השמן מ180 מ"ל ל160 מ"ל מה שלא פתר את הבעיה.

פעם שלישית- ביום שבת האחרון, עדיין לא טופל.

יש כבר קבוצה לא קטנה עם אותה בעיה, בגדול זאת אמורה להיות בעיה סופר פשוטה לפיתרון כי בקצה גל ההנע אין כמעט חלקים והטכנולוגיה שם פשוטה מאד אבל מוטו גוצי שכבר עשרות שנים מייצרת גלי הנע נראה שמסתבכת עם זה.

מכוון ששמן על הצמיג האחורי הוא סכנה אמיתית אני ועוד רוכבים בגרמניה הגשנו למשרד התחבורה הגרמני שמתעסק בריקולים בקשה לחקור את העניין ונראה שהם כבר התחילו לעבוד על זה למרות שזה כנראה יהיה תהליך ארוך.

בנתיים גיליתי שבשקט בשקט מוטו גוצי החליפה את המק"ט של האטם, קשור או לא אני לא יודע אבל חשוד.

האופנוע יחזור לדילר לסיבוב אחרון שאחריו זה ילך לבית משפט ששם אני לא ידרוש תיקון אלה את כספי חזרה.

אני חייב לציין שמוטו גוצי גרמניה ואיטליה תמיד ענו למיילים שלי וגם לשיחות הטלפון וניסו לעשות הכל כדי לפתור את התקלה אבל בסופו של יום זה מבחן התוצאה שחשוב.

השושנים
27-08-2019, 11:22
בעסה מה שמעלה לי את המחשבה על סושי...

erani99
27-08-2019, 11:35
אכן בעסה !!!!!... אבל, מזלך שזה קרה שם ולא פה ברפובליקת הבננות המזה"ת שלנו.
איחלתי לדרזדנר בהצלחה

Dresdner
27-08-2019, 11:44
בעסה מה שמעלה לי את המחשבה על סושי...זה לא סושי זה rice cooker, לי זה דווקא מעלה מחשבות על קוואסקי והורסיס 650 מלפני כמה שנים שלידו הגוצי הוא שעון שוויצרי.

lokimonster
27-08-2019, 11:51
זה לא סושי זה rice cooker, לי זה דווקא מעלה מחשבות על קוואסקי והורסיס 650 מלפני כמה שנים שלידו הגוצי הוא שעון שוויצרי.

אווץ'

השושנים
27-08-2019, 11:54
זה לא סושי זה rice cooker, לי זה דווקא מעלה מחשבות על קוואסקי והורסיס 650 מלפני כמה שנים שלידו הגוצי הוא שעון שוויצרי.

אז ניצחון בריטי?

Dresdner
27-08-2019, 11:56
אז ניצחון בריטי?עדיין מתאושש מהטייגר שהיה לי (98), כל בורג שיוצא לא חוזר ולכל הילוך יש ניוטרל לידו.

השושנים
27-08-2019, 12:21
אז תגיד אתה...לא בריטי לא סושי, לא KTM לא בימר...מונטסה?

KKatkov
27-08-2019, 12:28
אז תגיד אתה...לא בריטי לא סושי, לא KTM לא בימר...מונטסה?

דוקאטי!
:wavey:

JohnnyDough
27-08-2019, 12:36
דוקאטי!
:wavey:

מאז 2012, דוקאטי זה VAG. אי אפשר לשלוח בן אדם שמחפש כלי אמין לקנות ואגית...

Dresdner
27-08-2019, 12:40
דוקאטי!
:wavey:עדיין זכרונות מאד טובים מה797 מונסטר (רכיבת מבחן ) שלפי דעתי הוא הטוב שבחבורה, כליל מהיר ושובב בלי יומרות, טעם של פעם.
לא שמעתי על בעיות סדרתיות איתו

Dresdner
27-08-2019, 12:45
מאז 2012, דוקאטי זה VAG. אי אפשר לשלוח בן אדם שמחפש כלי אמין לקנות ואגית...אם המטרה היא כלי אמין בסוף אתה מוצא את עצמך על הונדה קאב, מעולם לא חיפשתי כלי אמין רק כזה שיהיה סביר ויתן את הכיף שמצופה מאופנוע כתחביב ולא כלי תחבורה, הTT באמת בנוי טוב ורואים את זה עליו, אם היו מסדרים הכל כמו שצריך בהתחלה (600 ק"מ ) לא הייתי בכלל זוכר שהייתה נזילה, בסה"כ הוא פעמיים לקח אותי 1000 ק"מ ביום אחד מבלי להניד עפעף ובנוחות לכן אני יותר מתמקד בחברה ולא בדגם.

JohnnyDough
27-08-2019, 13:40
אם המטרה היא כלי אמין בסוף אתה מוצא את עצמך על הונדה קאב, מעולם לא חיפשתי כלי אמין רק כזה שיהיה סביר ויתן את הכיף שמצופה מאופנוע כתחביב ולא כלי תחבורה, הTT באמת בנוי טוב ורואים את זה עליו, אם היו מסדרים הכל כמו שצריך בהתחלה (600 ק"מ ) לא הייתי בכלל זוכר שהייתה נזילה, בסה"כ הוא פעמיים לקח אותי 1000 ק"מ ביום אחד מבלי להניד עפעף ובנוחות לכן אני יותר מתמקד בחברה ולא בדגם.

בחזרה לצד הרציני, אתה אומר שיש שם בסה"כ משהו כמו חצי כוס שמן בגל ההינע ואתה נוסע עליו לא מעט מה שאומר שהעסק יותר מזיע מנוזל.
בהנתן שזה אופנוע חדש דנדש ושהיצרן והדילר עושים רושם ענייני ורציני, אני מאמין שהם יפתרו את הבעיה כשיש פה בעיקר עניין של זמן וחוסר נוחות והרבה הרבה פחות עניין בטיחותי.

Dresdner
27-08-2019, 13:48
בחזרה לצד הרציני, אתה אומר שיש שם בסה"כ משהו כמו חצי כוס שמן בגל ההינע ואתה נוסע עליו לא מעט מה שאומר שהעסק יותר מזיע מנוזל.
בהנתן שזה אופנוע חדש דנדש ושהיצרן והדילר עושים רושם ענייני ורציני, אני מאמין שהם יפתרו את הבעיה כשיש פה בעיקר עניין של זמן וחוסר נוחות והרבה הרבה פחות עניין בטיחותי.לא מזיע, משפריץ, הכל אטום ויבש ופתאום שפריץ שמן לשניה אחת ואז שוב הכל אטום ועובד.

לגבי בטיחות תחליט לבד מהתמונות, רק אל תשכח שזה משפריץ בזמן רכיבה ולא בעמידה ככה שבסיבוב אתה כבר תדע.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190827/d8affa300be2cdb1d2aa8691b0559fb0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190827/ffcd57502ab1361f793d60f2257a356e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190827/3cb4d8e3d68cc4b0f76b1973a367c2d1.jpg

JohnnyDough
27-08-2019, 14:05
אאוץ'. נראה שהוא שפך לך חצי מהשמן שיש לו. הזוי לגמרי...

אז FTR1200?

Dresdner
27-08-2019, 14:23
אאוץ'. נראה שהוא שפך לך חצי מהשמן שיש לו. הזוי לגמרי...

אז FTR1200?התמונות לא מהאופנוע שלי אלה של גוצי TT אחר מהקבוצה בפייס בוק אני פשוט צילמתי רק את הג'נט עם השמן ושכחתי לצלם את הצמיג.

שזה קרה בפעם הראשונה איבדתי כמעט חצי, בפעם השניה בערך 30%

הFTR הוא לא אופנוע לטיולים, זה יותר אופנוע לעיר ולסביבה, תנוחה לא נוחה ומיכל דלק קטן.
לא יודע למה אבל הFAT BOB החדש מאד מתאים לי שאני יושב עליו והוא גם יודע להשכיב שלא כמו הHD האחרים אבל יקר.

ayalzo
27-08-2019, 14:45
התופעה שאתה מתאר מאוד אופיינית למערכות שיש בהן שמן והנשם נסתם. השמן מתחמם, ונוצר לחץ. גם של אדים. בסרנים של רכבי שטח זה קורה המון. אנשים מחליפים אטמים על גבי מחז"שים, ואח"כ גם מייסבים, וציריות ומה לא....
כשכל הפתרון הדרוש הוא לנקות את הבוץ מהנשם.

אז אני מתעניין.
יש לחלל הזה נשם? הוא פתוח?

Dresdner
27-08-2019, 14:55
התופעה שאתה מתאר מאוד אופיינית למערכות שיש בהן שמן והנשם נסתם. השמן מתחמם, ונוצר לחץ. גם של אדים. בסרנים של רכבי שטח זה קורה המון. אנשים מחליפים אטמים על גבי מחז"שים, ואח"כ גם מייסבים, וציריות ומה לא....
כשכל הפתרון הדרוש הוא לנקות את הבוץ מהנשם.

אז אני מתעניין.
יש לחלל הזה נשם? הוא פתוח?כן יש נשם, כמו שנאמר גל ההנע הוחלף בחדש שכולל גם את הנשם, לגבי חום אין שם הרבה, החום בסופו של דבר מגיע מהמנוע וזה לוקח זמן, ברכיבה של 30 דקות עדיין אפשר לגעת ביד בגל ההנע, בפעם הראשונה שזה קרה זאת הייתה רכיבה של 15 דקות ב15 מעלות בזמן הרצה ככה שהכל היה רגוע.
ממה שראיתי אני מעריך שמערכת כזאת יכולה לעשות כמה מאות קילומטרים בלי שמן בכלל לפני כשל.

קידוזו
28-08-2019, 14:06
לא מזיע, משפריץ, הכל אטום ויבש ופתאום שפריץ שמן לשניה אחת ואז שוב הכל אטום ועובד.

לגבי בטיחות תחליט לבד מהתמונות, רק אל תשכח שזה משפריץ בזמן רכיבה ולא בעמידה ככה שבסיבוב אתה כבר תדע.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190827/d8affa300be2cdb1d2aa8691b0559fb0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190827/ffcd57502ab1361f793d60f2257a356e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190827/3cb4d8e3d68cc4b0f76b1973a367c2d1.jpg

נראה כמו סרט אימה.
עצוב שבגרמניה אזרח יכול לפנות למחלקה שאחראית על ריקולים במשרד התחבורה ולפתוח תלונה וכאן רק עצם המחשבה לפנות למשרד ממשלתי מעלה פריחה.

Dresdner
28-08-2019, 15:15
עידכון קטן, מוטו גוצי גרמניה התקשרו אלי, לקחו אחריות, התנצלו, ואמרו שיעשו כל מה שצריך כדי לפתור את הבעיה.
בדקו עם אני מרוצה מהדילר הנוכחי שלי והציעו לגרור את האופנוע מהבית לדילר שנמצא 80 ק"מ ממני וגם להחזיר אם הרצה בכך.

erani99
28-08-2019, 15:25
עכשיו תספר את זה לבעלי ג'יאסים בארץ שהתפרקו להם הסיכים...:eek3:

Dresdner
28-08-2019, 18:05
עכשיו תספר את זה לבעלי ג'יאסים בארץ שהתפרקו להם הסיכים...:eek3:אין ספק שיש כאן שירות טוב אבל כמו שאמרתי, במבחן התוצאה אני עדיין סובל

Dresdner
31-08-2019, 12:10
בזמן שהאופנוע שלי במוסך עובר בדיקה מדוקדקת, גרמני שיצא לטיול עד טורקיה נתקע שם בגלל היריקה המפורסמת של השמן, חיכה לחלקים כמה ימים ואז יצא לדרכו בחזרה לגרמניה אבל היריקה חזרה באלבניה, עכשיו האופנוע נגרר מאלבניה לגרמניה ע"י מוטו גוצי.

ההצעה שלי למוטו גוצי זה לשנות גישה ומהר, בעידן הרשתות החברתיות דבר כזה יכול להיות מכת מוות למכירות, מקווה שהתעשתו שם, גל ההנע זה לא מדע טילים והאופנוע מצליח בכל מבחני הדרכים של כל המגזינים הגדולים בעולם , לא חבל?

mudale222
01-09-2019, 13:16
שמע זה אחד המפחידים... אני לא הייתי נוסע מטר על האופנוע הזה עד שיסדרו את זה 100%.
דבר כזה בסיבוב ואתה תוך שנייה עף לאיזה תהום.

Dresdner
01-09-2019, 19:29
הצלחה ראשונה "למטה המאבק" המאולתר שהיצלחתי להקים עם עוד כמה גרמנים עדישים (זה פשוט לא בDNA שלהם להפוך שולחנות), המגזין הגרמני MOTORRAD NEWS (http://www.motorrad.net/aktuelles/news) עומד להוציא כתבה קטנה על זה במגזין הכתוב והאינטרנטי.

Mortar
02-09-2019, 16:39
כל הכבוד על המאבק, באמת לא הגיוני לשחרר אופנוע חדש לשוק שזורק שמן לצמיג האחורי... הם חשופים לתביעה יצוגית ענקית, רשלנות שאין דברים כאלה... ועוד חוסר לקיחת אחראיות.

Dresdner
02-09-2019, 21:00
כל הכבוד על המאבק, באמת לא הגיוני לשחרר אופנוע חדש לשוק שזורק שמן לצמיג האחורי... הם חשופים לתביעה יצוגית ענקית, רשלנות שאין דברים כאלה... ועוד חוסר לקיחת אחראיות.אחריות הם לוקחים ועל זה אין לי תלונות, התקשרו אלי ממוטו גוצי איטליה ומוטו גוצי גרמניה ולרגע לא אמרו זה מה יש, הציעו לגשת לדילר אחר, הציעו גם לקחת מהבית ולהחזיר אבל כמו שכתבתי, במבחן התוצאה הם כרגע נכשלים, הם לא מצליחים להתגבר על הבעיה.

Mortar
03-09-2019, 05:53
כן זה גם משהו... אבל אם אתה שואל אותי, הם צריכים לעשות RECALL לכל הכלים האלה במידי.

מפחיד לעלות על אופנוע שאתה יודע שיש מצב שפתאום הגלגל שלך יטבול בשמן סתם ככה משום מקום.

השושנים
03-09-2019, 08:17
צריך הרבה אומץ לקנות כלי חדש בשנתו הראשונה, היצרן לומד בעצם על גב הלקוחות על תחלואי האופנוע, הכשלים שלו ומבצע התאמות
תיקונים והדגם הבא משתפר וכך עד למציאת המצב המושלם.

אם היצרן לוקח אחריות מלאה הלקוח מפסיד קצת זמן ועצבים, ויצרן טוב ידע גם לפצות לקוחות אלה, זה בעצם המבחן האולטימטיבי לרצינות
היצרן ותוקף האחריות.

את הריקול עושים כשיש פתרון אמתי, זאת אומרת שהכשל הובן, נמצא פתרון אמתי והלקוח מוזמן למוסך להחלפת החלק הכושל ותיקון, התופעה עדיין
בחיתוליה ולא ברור מה צריך לעשות בכדי לפתור אותה, אני מניח שזה ייקח עוד כמה חודשים עד שהיצרן ימצא פתרון אמת אבל כיוון שמדובר בכשל
בטיחות היצרן צריך למצוא פתרון לכל אלה שרכשו את האופנוע עד עכשיו עד לתיקון.

עד עכשיו ממה שהצלחתי להבין הגם היצרן וגם הדילר מקבלים אחריות, אבל בגלל הסכנה האמתית ברכיבה אולי שווה לבקש אופנוע תחלפי עד לתיקון
ואני מדבר על ליין האופנועים היקר יותר כפיצוי.

אלעד הירדני
03-09-2019, 10:59
מה שאותי הכי מפתיע בסיפור של האמינות של האופנוע זה התגובה שלך.
מוטו גוצי כנראה הוציאו לשוק אופנוע שלא תוכנן היטב ויותר חמור - לא נבדק. כלומר למרות שזו כנראה תופעה נפוצה היא לא התגלתה ע"י היצרן לפני הוצאת האופנוע לשוק.
ואתה מבזבז זמן על גרירות וטלפונים ואולי על בתי משפט.
לדעתי חברה כזו ב-2019 לא צריכה להתקיים.

בוודאי שאופנוע צריך להיות מהנה אבל האמינות היא דרישה בסיסית כי אחרת כל טיול עשוי להפוך לסיוט.
אני מצפה מהאופנוע שיעבוד ורק אחר כך מצפה לעוד דברים.

KKatkov
03-09-2019, 14:12
מוטו גוצי כנראה הוציאו לשוק אופנוע שלא תוכנן היטב ויותר חמור - לא נבדק. כלומר למרות שזו כנראה תופעה נפוצה היא לא התגלתה ע"י היצרן לפני הוצאת האופנוע לשוק.

בוודאי שאופנוע צריך להיות מהנה אבל האמינות היא דרישה בסיסית כי אחרת כל טיול עשוי להפוך לסיוט.
אני מצפה מהאופנוע שיעבוד ורק אחר כך מצפה לעוד דברים.

מי ירוויח אם מוטו גוצי תיסגר?
אתה בכל מקרה לא תהיה לקוח שלהם, אתה תקנה הונדה או ימאהה.
מי שכן רוכש מוטו גוצי, לצערי מודע לעובדה שהוא רוכש אופנוע מחברה שידועה במחלות כאלה ואחרות באופנועים שלה.
האופנוע של דרזדנר זה דגם חדש שרק יצא לשוק. זה מתכון לחטוף מחלות ילדות, ולא רק במוטו-גוצי (היו גם דגמים יפנים שבשנתון הראשון סבלו ממחלות כואבות).
אם ליצרן איכפת, הוא ימצא פתרון ויסדר את הבעיה ללא עלות.
אני לא מבין מהיכן בדיוק הנזילה (מחז"ש? עליית לחץ שגורמת לזריקת שמן משסתום/מעבר עודפים?) אבל גל הינע זה דבר די פשוט, ואני מאמין שהפתרון יימצא בקרוב.
נורא חבל שדבר כזה יוצא לשוק ומכתים רקורד של אופנוע מעולה סה"כ, אבל כאמור - אם חברת מוטו-גוצי תיעלם, אף אחד לא ירוויח מזה.

אלעד הירדני
03-09-2019, 14:52
"
מי ירוויח אם מוטו גוצי תיסגר?"

הנה דוגמא - חמישה רוכבים בסטלביו בצד החיצוני של הפניה כאשר רוכב עם מוטוגוצי בתוך הפניה משפריץ שמן על הגלגל שלו, מאבד אחיזה ועף למסלול הנגדי ומשכיב חמישה רוכבים.
החמישה האלה ירוויחו אם מוטוגוצי תיסגר.

Dresdner
03-09-2019, 15:20
רק מוסיף שאחד מדגמי האבטיבפוס הסתובב באירופה כגירסה מוגמרת שנתיים לפני שיצא לשוק בנוסף הקרביים של גל ההנע הם של הV9, האלקטרוניקה לקוחה מדגמים קיימים של אפריליה ככה שעל הנייר הסיכון של דגם חדש היה אמור להיות נמוך.

לגבי ריקול או TSB מוקדם עדיין, האופנוע התחיל להימכר באפריל ככה שיש עוד הרבה זמן עד שנראה משהוא אם נראה משהוא.

Dresdner
03-09-2019, 15:26

אני מצפה מהאופנוע שיעבוד ורק אחר כך מצפה לעוד דברים.לצערי עוד הרבה יצרנים ב2019 לוקים בחסר כולל הונדה שמנועי ה300 סמ"ק התפרקו ברכיבה וכמובן במוו שכבר ראינו איך האופנוע מטיח את הרוכב על הריצפה בגלל שיפיצים שקרסו.

חוששני שב2019 השאלה לא אצל מי זה קורה אלה מי הוא היצרן שהכי דואג ללקוחות שלו אם קורה משהוא.

כדי להגיד שאני מרוצה ממוטוגוצי הייתי מצפה להרחבת האחריות על גל ההנע לעוד שנתיים מעל השנתיים אחריות הרגילה וכמובן אופנוע חלופי לתקופת התיקון, זה כנראה לא יקרה.

אלעד הירדני
04-09-2019, 00:13
לצערי עוד הרבה יצרנים ב2019 לוקים בחסר כולל הונדה שמנועי ה300 סמ"ק התפרקו ברכיבה וכמובן במוו שכבר ראינו איך האופנוע מטיח את הרוכב על הריצפה בגלל שיפיצים שקרסו.

חוששני שב2019 השאלה לא אצל מי זה קורה אלה מי הוא היצרן שהכי דואג ללקוחות שלו אם קורה משהוא.

כדי להגיד שאני מרוצה ממוטוגוצי הייתי מצפה להרחבת האחריות על גל ההנע לעוד שנתיים מעל השנתיים אחריות הרגילה וכמובן אופנוע חלופי לתקופת התיקון, זה כנראה לא יקרה.

אתה צודק. לכולם יש בעיות. אבל מה שאתה מתאר כאן הוא חריג מאד.
מאחל לך בהצלחה בטיפול באירוע הזה.

Dresdner
04-09-2019, 00:18
אתה צודק. לכולם יש בעיות. אבל מה שאתה מתאר כאן הוא חריג מאד.
מאחל לך בהצלחה בטיפול באירוע הזה.בהשוואה למנועים מתפוצצים או ג'נטים קורסים לא הייתי אומר שזה חריג.

Dresdner
10-09-2019, 10:22
מגזין מוטורד הגרמני קיבל את הTT למבחן של 50000 ק"מ שבסופו האופנוע מפורק לגורמים וכל חלק נמדד ונבדק.

עכשיו בעמוד הראשי הכותרת "בעיה ראשונה ב11000 ק"מ" כמובן שהבעיה היא יריקת שמן מגל ההנע, מכה קשה לדגם, מעניין איך מוטו גוצי תגיב, הם עדיין יכולים להציל את המצב לפי דעתי בכמה פעולות יחסית פשוטות אבל יצרנים לפעמים לא עובדים לפי ההגיון (ע"ע במוו וחישוקיים הקורסים)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190910/5d4096daa81204b3d72c0b26c3e6b235.jpg

קובי
10-09-2019, 10:48
אין ספק שיש כאן סיפור עיתונאי חשוב

mudale222
10-09-2019, 14:28
עכשיו בעמוד הראשי הכותרת "בעיה ראשונה ב11000 ק"מ" כמובן שהבעיה היא יריקת שמן מגל ההנע, מכה קשה לדגם, מעניין איך מוטו גוצי תגיב, הם עדיין יכולים להציל את המצב לפי דעתי בכמה פעולות יחסית פשוטות אבל יצרנים לפעמים לא עובדים לפי ההגיון (ע"ע במוו וחישוקיים הקורסים)

לא נראה לי שזה עניין של היגיון אלא יותר עניין של השלכות משפטיות. אם הם יודו אז אולי פתאום יקבלו 10 תביעות של אנשים שנפצעו בתאונות לא קשורות ולך תוכיח שאין לך אחות. מניח שיש עוד השלכות אולי רגלוטריות שלא חשבתי עליהם.

Dresdner
10-09-2019, 14:34
לא נראה לי שזה עניין של היגיון אלא יותר עניין של השלכות משפטיות. אם הם יודו אז אולי פתאום יקבלו 10 תביעות של אנשים שנפצעו בתאונות לא קשורות ולך תוכיח שאין לך אחות. מניח שיש עוד השלכות אולי רגלוטריות שלא חשבתי עליהם.זה לא משנה, אם תיהיה לי תאונה ומומחה יבדוק את האופנוע ויקבע שגל ההנע נזל הם בבעיה.
להזכירך בטיוטה קודם היו התביעות ורק אחר כך הריקול

Dresdner
17-09-2019, 13:27
המגזין שהסכים לפרסם את הבעיה אחרי שפנינו אליו עשה זאת.
https://www.motorrad.net/oelspur-moto-guzzi-v85-kardan-undicht/

מוטוגוצי סירבו להגיב.

matanbar26
17-09-2019, 15:04
המגזין שהסכים לפרסם את הבעיה אחרי שפנינו אליו עשה זאת.
https://www.motorrad.net/oelspur-moto-guzzi-v85-kardan-undicht/

מוטוגוצי סירבו להגיב.

תגובה של מוטוגוצי מתוך הכתבה:
Update 17 September 2019: Moto Guzzi has commented on the matter for the first time after about three weeks. It is said that the leak on a sealing ring and a false oil level in the cardan, it says from the headquarters. Watch the problem through the dealership and have taken steps to solve the problem.

Dresdner
17-09-2019, 15:11
תגובה של מוטוגוצי מתוך הכתבה:
Update 17 September 2019: Moto Guzzi has commented on the matter for the first time after about three weeks. It is said that the leak on a sealing ring and a false oil level in the cardan, it says from the headquarters. Watch the problem through the dealership and have taken steps to solve the problem.הגיבו ממש עכשיו, זה לא היה לפני שעה.
בכל מקרה החלפת מחזיר השמן בחלק מהמקרים לא צלח והאופנוע "אוכל" גומיות

Dresdner
29-09-2019, 19:20
לאחר 3 שבועות האופנוע חזר, מכוון שפעם שעברה החליפו את כל החלק קומפלט וזה לא עזר מוטו גוצי הנחו את הדילר לפרק את הדרייב שאפט לעבור חלק חלק ולהחליף את כל הגומיות על הדרך, הזמן הארוך הוא כתוצאה מכלי עבודה מיוחד ומותאם לחלוץ מיסבים שחיכו לו מאיטליה, כנראה אני לא מספיק חשוב לשלוח את זה באקספרס.

כמו שנאמר אני חושב שהאופנוע טוב אבל נותני השירות באיטליה לוקים בחסר, יש הרבה יחס וטלפונים אבל במבחן התוצאה נאדה!
הTT נכנס לטבלאות המכירות בגרמניה בסערה, בהתחלה במקום ה20 אחר כך עלה ל17 ולפני כמה ימים התפרסמו כמות המכירות לאוגוסט והTT לא נכנס לTOP 20, אם הנזילה קשורה או לא אני לא יודע.

בכל מקרה כמה מאות קילומטרים אחרי התיקון ונכון לעכשיו אין נזילה, מכוון ששיחקתי ברעיון להחליף אותו בבושת פנים עשיתי כמה רכיבות מבחן על אופנועים אחרים אבל הם אפילו לא היו קרובים לספק את מה שאני מחפש באופנוע כמו שהTT מספק, אולי נחכה לאדוונצ'ר של הארלי דווידסון ב2020 או נגשים את חלום הFAT BOB החדש או שאולי נשאר עם הTT אם יחליט לא להשפריץ שמן יותר.

היום בביקור האחרון כנראה (לפני החורף) במפגש האופנועים בצ'כיה הידוע בשם BIKER CAVE
7742

lokimonster
29-09-2019, 19:23
שנה טובה וללא נזילות.

כנראה שעל הגוצי אוותר (אחרי שרכשת זה דידג לי לרכוש).

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

Dresdner
29-09-2019, 19:45
שנה טובה וללא נזילות.

כנראה שעל הגוצי אוותר (אחרי שרכשת זה דידג לי לרכוש).

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

מצד שני הTT ניצח במבחן הדרכים "מלך האלפים" האירופי בקטגורית הסקרמבלר בא השתתפו הR9T, טריומפף סקראמבלר והדוקאטי 1100 סקראמבלר.
מלך האלפים הוא שיתוף פעולה בין כל המגזינים האירופים הגדולים, לנצח בו באחת הקטגוריות נחשב לחתיכת ניצחון לדגם.
חכה לדגמי 2020 אני מניח ששם כבר לא תיהיה בעיה.

Dresdner
29-09-2019, 19:54
בנוסף אני יכול להמליץ לך על אופנוע לא פחות ממדהים, אופנוע שלא קיבל את היחס הראוי לו, מנוע 4 בשורה גמיש יותר ממנוע V2 שרכבתי עליהם, בולמים שעובדים לא פחות טוב מהTT בכבישים משובשים, תנוחת רכיבה שפויה ויכולות דינמיות מעולות.
אם היה קצת יותר מרווח לרגליים הארוכות שלי הייתי סוגר עליו שבוע שעבר

תתחדש
7743

JohnnyDough
29-09-2019, 22:06
ממה שהבנתי לא מוכרים יותר את הRSים בארץ.
אביעד רשם כאן שהם מכרו בסה"כ 10 כאלה ב2018, לפני כמה חודשים ראיתי בלוחות כמה שהועברו בתור יד2 אפס קילומטר לסוכנויות צד ג' ואין יבוא חדש.

Dresdner
29-09-2019, 22:59
אביעד רשם כאן שהם מכרו בסה"כ 10 כאלה ב2018, לפני כמה חודשים ראיתי בלוחות כמה שהועברו בתור יד2 אפס קילומטר לסוכנויות צד ג' ואין יבוא חדש.מוזר למה הZ 900 נמכר יותר בזמן שהRS הוא האופנוע הטוב יותר, הם אומנם חולקים הרבה מכלולים ויש היגידו שזה אותו אופנוע אבל הRS קיבל טיוניג למנוע שנתן לו אופי והמתלים למיטב הבנתי שונים בנוסף יש בקרת משיכה שנותנת לך בכיף לפתוח מצערת מבלי לאבד אחורי אבל גם מבלי להרגיש שבקרת המשיכה עובדת.
350 ק"מ של תענוג.

JohnnyDough
30-09-2019, 09:20
אני לא יודע למה בדיוק אבל אני יכול לנחש שזה קשור בזה שהיתרונות האלה באו על חשבון קפיצת מחיר של כ15,000 שקל בעוד שהכוונון של המנוע השיל ממנו משהו כמו 15 כ"ס ביחס לZ900 הרגיל.

Dresdner
30-09-2019, 11:48
אני לא יודע למה בדיוק אבל אני יכול לנחש שזה קשור בזה שהיתרונות האלה באו על חשבון קפיצת מחיר של כ15,000 שקל בעוד שהכוונון של המנוע השיל ממנו משהו כמו 15 כ"ס ביחס לZ900 הרגיל.15 כח סוס well spent , לא צריך אותם בהתחשב בתמורה, מ2000 סל"ד בהילוך שיש זה מושך וגם הסאונד טופל ומקבלים בס נעים ולא צורמני.

הבולמים גם הם להיט, מגהצים כמעט כמו אדוונצ'ר, גם מבחני הדרכים משבחים את האופנוע הזה ואפילו העדיפו אותו על CB1000R החדש שחזק ממנו בהרבה, אבל כנראה זה לא האופנוע אלה המתחרים, זה בעצם רטרו אבל כזה שיודע לתת בראש, הוא די אפרורי על הנייר וכנראה שם הוא נופל שרוכבים מתחילים בחיפוש לאופנוע הבא.
לא מאמין שאני כותב את זה על אופנוע יפני

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190930/dde7c51de452fab45d28528b7ec04173.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190930/af2e659c3548e4eb820ee9f3f983660c.jpg

KKatkov
30-09-2019, 13:20
אביעד רשם כאן שהם מכרו בסה"כ 10 כאלה ב2018, לפני כמה חודשים ראיתי בלוחות כמה שהועברו בתור יד2 אפס קילומטר לסוכנויות צד ג' ואין יבוא חדש.

באמת?!
נורא חבל אם זה אכן המצב.
אותו סיפור עצוב כמו ה-CB1100 של הונדה - אופנוע מעולה, שלא מצליח בארץ.

השושנים
30-09-2019, 18:26
באמת?!
נורא חבל אם זה אכן המצב.
אותו סיפור עצוב כמו ה-CB1100 של הונדה - אופנוע מעולה, שלא מצליח בארץ.

חסרים כאלה?

תרבות העדר, המחירים המוגזמים וחיפוש אחרי אופנוע כלבו עושים את שלהם, השוק בישראל לא דומה לשום דבר בעולם.

KKatkov
30-09-2019, 18:31
חסרים כאלה?

תרבות העדר, המחירים המוגזמים וחיפוש אחרי אופנוע כלבו עושים את שלהם, השוק בישראל לא דומה לשום דבר בעולם.

דווקא ה-Z900RS או ההונדה CB1100 הם יותר "קלבו" מנייקד-ליטר ממוצע...

כנראה שהעם בוחר אופנועים מכוערים. אין לי הסבר אחר.

Kenderkin
01-10-2019, 12:20
יש בזה משהוא, לא בטוח מי פזל לכיוון של מי כי הTT הופיע כקונספט בתערוכות כבר ב2016.
בכל מקרה האנפילד הימלאן הוא אופנוע עם שימוש מאד צר של טיולים בהודו ולא יתאים לטיולים בעולם המערבי.
שטויות במיץ.

Dresdner
01-10-2019, 12:58
שטויות במיץ.מה בדיוק אנחנו אמורים להבין מזה ?
אין לך תוכן לכתוב אז תמשיך הלאה.

Kenderkin
01-10-2019, 22:38
מה בדיוק אנחנו אמורים להבין מזה ?
אין לך תוכן לכתוב אז תמשיך הלאה.

אתה מוזמן להמשיך הלאה בעצמך.

Dresdner
01-10-2019, 22:57
אתה מוזמן להמשיך הלאה בעצמך.יפה, אתה יודע גם לכתוב תגובה של יותר משתי מילים אבל בכל זאת בחרת לבזבז אותן במקום להתיחס לגופו של עניין.

נראה לי שאתה מתבלבל בפלטפורמה, ממליץ לך לעבור לפייס בוק נראה ששם מסתפקים בתגובות "ידע" כמו שלך.

Kenderkin
01-10-2019, 23:25
יפה, אתה יודע גם לכתוב תגובה של יותר משתי מילים אבל בכל זאת בחרת לבזבז אותן במקום להתיחס לגופו של עניין.

נראה לי שאתה מתבלבל בפלטפורמה, ממליץ לך לעבור לפייס בוק נראה ששם מסתפקים בתגובות "ידע" כמו שלך.

וואי וואי מה קרה חמוד שלי? קשה לך עם צאת החג?
הדג עומד לך בגרון שהדרך היחידה שלך להרגיש טוב עם עצמך היא לרדת על אחרים?

ההימליאן אופנוע מצוין.
אני לא חייב לך או לאף אחד אחר הצדקה.
לך תעלה על הגוצי שלך ותתאוורר.
יש לך זמן עד יום כיפור להרהר על הגישה המעוותת שלך.

אני סיימתי.

matanbar26
01-10-2019, 23:41

ההימליאן אופנוע מצוין.

אני סיימתי.

במקום כל הכעס הזה, לא עדיף לרשום למה אתה חושב שזה "שטויות במיץ"?
לא בקטע רע, בקטע של יש לך דעה אחרת ואני חושב שאנשים יעדיפו לקרוא אותה.
לרשום רק "שטויות במיץ" לא אומר כלום לאף אחד וזה קצת מתריס לדעתי.
אתה לא חייב כלום לאף אחד, אבל אז נשאלת השאלה למה בחרת להגיב.

Dresdner
01-10-2019, 23:52

ההימליאן אופנוע מצוין.

אני סיימתי.לכתוב "שטויות במיץ" זאת תגובה שלא מכבדת את הכותב ולא מוסיפה שום דבר לדיון, כאן זה לא פייסבוק! לאורך השנים המנהלים כאן שמרו על רמה יחסית גבוהה אז התרגלנו ליותר.

עכשיו שאני יודע למה התייחסת שכתבת שטויות במיץ אני יכול לענות לך, שכמו שכתבתי, האנפילד הוא בעל שימושיות מוגבלת, זה אופנוע אדוונצ'ר עם 400 סמ"ק 24 כח סוס ו32 nm מומנט, במקומות כמו הודו זה מספק אבל במערב כמו אירופה או ארצות הברית אי אפשר ממש לטייל איתו, הוא חלש מידי, בכביש המהיר דעתי האישית הוא שזה מסכן את הרוכב ובאלפים עם נתונים כאלו וציוד עליו יהיה אתגר להגיע לפיסגה מבלי ליצור פקק מאחוריך.
קראתי שהם עומדים להוציא גירסה חדשה עם 650 סמ"ק ו50 כח סוס שזה כבר יותר הגיוני ומעשי לתיור.

NAOR2207
02-10-2019, 04:30
קראתי שהם עומדים להוציא גירסה חדשה עם 650 סמ"ק ו50 כח סוס שזה כבר יותר הגיוני ומעשי לתיור.
האינטרספטור וה GT כבר פה בארץ. ההימאלאין שחולק את אותו מנוע בדרך
https://www.youtube.com/watch?v=Yro5WX_5bQQ
לי אין ניסיון רכיבה כמו לך, אבל מבלי אפילו לעשות עליו רכיבת מבחן לא הייתי נוגע בו עם מקל
אני שומע הודית ישר בא לי להקיא כאילו שתיתי מסאללה עם גהי חמוץ מקולקל (וסליחה על שפת ה FXP)

השושנים
02-10-2019, 07:45
שטויות במיץ.

1. לא סוג התגובה הראויה פה.
2. הבנתי שאתה כועס על היחס להימליאן אתה מוזמן לפתוח לו במה מכובדת לדיון.
3. פותח השרשור מעלה פה בעיה כלל עולמית הנוגעת לאופנוע חדש שקנה ממיטב כספו, הוא ביצע עבודת מחקר ענקית
רכב על כמה וכמה אופנועים בחייו גם בארץ ובעיקר בחו"ל שזה שוק זר לנו, ומדווח משם, דבריו רחוקים מלהיות שטויות.
4. נראה לי שאתה מושך תסכול מהיחס שמקבל האופנוע שלך בארץ ויורה למקומות הלא נכונים.
5. אתה חושב אחרת נשמח לשמוע את דעתך ומניסיונך עם הכלי תוך הבאת נתונים מחקרים או כל מה שתחליט.
6. הפורום הזה שורד למרות כל אמצעי המדיה האחרים והמודרניים בדיוק מהסיבה שהיושבים פה מערכים את הדעות של אחרים
לומדים מהן, ותתפלא רוב היושבים פה גם מכירים את הפרצופים של האנשים מאחורי הכינויים ואפילו רוכבים איתם.
7. כן יש דעות קדומות כלפי אופנועים מסוימים, כן מדי פעם יש לצעירים הרגשה שמתעללים בהם, תתבגר.
8. "שברו את הכלים ולא משחקים" מתאים לגן ילדים לא לפורום פה, אז או תעניש את עצמך ותשתוק או כנס לזרם ותגלה המון ידע
ודברים חדשים.
9. מזלך הגדול שהתגובה שלך נעלמה מעיניי המנהלים כי כשהם היו קצת יותר צעירים היית מקבל באן במקום.
10. אתה מוזמן לפתוח שירשור משלך על ההימליאן ואנחנו נשמח לקרוא ולהגיב.

* אלה היו 60 שניות על כללי התנהלות בפורום.

ayalzo
02-10-2019, 08:12
סליחה על הסטיה, רק תיקון קטן לשושני.
רוב האנשים כאן לא מכירים את הפרצופים של שאר המשתמשים.
נכון שיש קבוצה/קבוצות קטנות שמכירים ורוכבים,
אבל באתר יש כ7,000 משתמשים רשומים.
גם אם רק חצי מהם אמיתיים, עדיין לא נראה לי שאפילו המקושר ביותר כאן, מכיר חלק משמעותי מהמספר הזה.

zoharrad
02-10-2019, 10:23
שנה טובה.
שמחתי לקרוא שלמרות השירות האיטי, כרגע הבעיה נעלמה ואיך נזילות.

ניסיתי לחפש באינטרנט מידע נוסף על תלונות לגבי נזילה / פריצת מחז"ש בכל הינע ב TT ולא מצאתי.

ממש מעניין אותי להבין כמה הבעיה נפוצה, מה היחס של היצרן/יבואן ומה אומרים הלקוחות בעוד מדינות.

או, במילים אחרות, האם מדובר בכשל תכנון בדגם, או כשל ייצור ביחידות בודדות.

אם יש לך עוד מקורות מידע שמדברים על הבעיה הזו, אשמח להפנייה.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Dresdner
02-10-2019, 12:36
שנה טובה.
שמחתי לקרוא שלמרות השירות האיטי, כרגע הבעיה נעלמה ואיך נזילות.

ניסיתי לחפש באינטרנט מידע נוסף על תלונות לגבי נזילה / פריצת מחז"ש בכל הינע ב TT ולא מצאתי.

ממש מעניין אותי להבין כמה הבעיה נפוצה, מה היחס של היצרן/יבואן ומה אומרים הלקוחות בעוד מדינות.

או, במילים אחרות, האם מדובר בכשל תכנון בדגם, או כשל ייצור ביחידות בודדות.

אם יש לך עוד מקורות מידע שמדברים על הבעיה הזו, אשמח להפנייה.

Sent from my Mi A1 using Tapatalkהעניין התפוצץ בקבוצות הTT בפייסבוק הבינלאומית, הגרמנית והאיטלקית.
מי שהעלה את הנושא קיבל בדרך כלל תגובות מגעילות כולל קריאות שקרן ומושתל של המתחרים (אמיתי לגמרי).
מסתבר שהקהל של מוטוגוצי הוא בעיקרו פאנטי שחושב שמונדלו דל לריו זה מקדש.

רק מוטוגוצי יודעת כמה מקרים קרו, מסקר שעשיתי בקבוצה אחת יצא משהוא כמו 5 עד 10 אחוז.
בחודש האחרון לא שמעתי על תלונות נוספות וזה יכול להיות בגלל שאנשים מפחדים להתלונן בקבוצות המשיחיות של מוטוגוצי או שהבעיה נפתרה.

מדובר במחזיר שמן שמופעל עליו לחץ מכני, המידע האחרון שיש לי זה שהמחזיר נמצא מאחורי טבעת שמוכנסת בלחץ ובמפעל יכול להיות שהכניסו אותה עמוק מידי ובכך לחצו את מחזיר השמן.

עם כל הבאסה של הסיפור הזה עשיתי כמה רכיבות מבחן על אופנועים אחרים כולל המולטי 950 של דוקאטי שמהללים בביקורות ובצדק אבל אני לפחות יותר נהנה לרכב על הTT, יש לו איכויות שלדוקאטי אין.

Dresdner
02-10-2019, 12:53
בתמונה מספר 11 הוא מחזיר השמן הבעייתי ועליו נסגרים 12,13,14 ש14 הוא מייסב.
לפי מה שהבנתי אין מדרגה ביציקה שעוצרת את המתקין לדפוק את המיסב והטבעות בכל הכח על המחזיר https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191002/1f672b73c9d23b6673dee3c46de3f43f.jpg

zoharrad
02-10-2019, 12:56
וואו. תודה על הפירוט.

זה ממש מוזר כי חברה שיש לה ככ הרבה ניסיון עם גלי הינע אמורה בתיאוריה לתכנן משהו שעובד.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Dresdner
02-10-2019, 13:06
וואו. תודה על הפירוט.

זה ממש מוזר כי חברה שיש לה ככ הרבה ניסיון עם גלי הינע אמורה בתיאוריה לתכנן משהו שעובד.

Sent from my Mi A1 using Tapatalkזה בדיוק מה שנאמר באינטרנט, מוטוגוצי עושה גלי הנע עשרות שנים והיא אמורה להיות מובילה בתחום עם אמינות גבוהה של המכלול הזה.

מאמין שהדילר סידר את זה עכשיו כי הוא היה מודע לעניין הלחץ על המחזיר ובנוסף קיבל הוראות ממוטו גוצי.
כרגע ידוע לי על אחד שקיבל טיפול דומה והוא נכון להיום כבר עשה 14000 קילומטר על המחזיר החדש.

KKatkov
02-10-2019, 14:34
זה בדיוק מה שנאמר באינטרנט, מוטוגוצי עושה גלי הנע עשרות שנים והיא אמורה להיות מובילה בתחום עם אמינות גבוהה של המכלול הזה.

מאמין שהדילר סידר את זה עכשיו כי הוא היה מודע לעניין הלחץ על המחזיר ובנוסף קיבל הוראות ממוטו גוצי.
כרגע ידוע לי על אחד שקיבל טיפול דומה והוא נכון להיום כבר עשה 14000 קילומטר על המחזיר החדש.

אכן לא ברור למה צריכה להיות הנדסה לקויה או תכנון שמזמין טעויות הרכבה ברכיב פשוט כמו גל הינע...
אם זאת, חבר שהיה לו בעברו V7 RACER קיבל 2 תיקוני אחריות (מעופר אבניר) לגל ההינע.
פעם ראשונה, הייתה נזילה עקב משטח לקוי - היציקה של הגוף הייתה פגומה. החליפו לו את היציקה (מאופנוע אחר), ולאחר כמה אלפי קילומטרים הגג"ש של גל ההינע נטחן למוות (ואז כל המנגנון הוחלף באחריות).
יכול להיות שזה קרה בגלל טעות בהרכבה הראשונה.
יכול להיות שזה קרה עקב חלק פגום.
בשני המקרים זה לא כיף... מצד שני, הוא קנה הוסקווארנה 701 חדשה, והספיק כבר לקבל פאשלות מוסך ותיקוני אחריות, כך שלהימנע מגוצי זה לא פתרון)

Dresdner
25-10-2019, 09:15
אחרי 7200 קילומטר ממאי השנה האופנוע נמכר.
לא זוכר אי פעם שהחזקתי אופנוע לתקופה קצרה כזאת, חוץ מהיסורים שמוטו גוצי האכילו אותי (מוטו גוצי אירופה לא אבניר) זה באמת אופנוע טוב ומהנה וכרגע אני בבעיה למצוא לו מחליף אומנם בכח המנוע יש חזקים ממנו (בתכלס כמעט כולם) אבל הוא מעל כולם בכל הקשור בחדוות רכיבה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191025/18c41b10d0c3887a2bc99e6e330e17f5.jpg

השושנים
25-10-2019, 09:37
כשקנית אותו אמרתי לך שאתה אמיץ, הוכחת את זה, אז דרך פרעה לים, ויאללה בלאגן, בימר בימר בימר........

Dresdner
25-10-2019, 09:47
כשקנית אותו אמרתי לך שאתה אמיץ, הוכחת את זה, אז דרך פרעה לים, ויאללה בלאגן, בימר בימר בימר........הבעיה שלי עם הבימר זה שזה המוני (בגרמניה) כמו לקנות סובארו DL בימים ההם ובנוסף אני לא אוהב ספינות מדבר, מעדיף אותם רזים יותר כמו הV85 TT, אני אוהב את הדזרט סלד של דוקאטי אבל עם מיכל הדלק הקטן שיש לו זה לא ממש אופנוע לטייל איתו

השושנים
25-10-2019, 11:44
"אם תלך בשביל שהלכת, תגיע בדיוק למקום שהיית"-סבתא ננה 1967

JohnnyDough
25-10-2019, 11:52
הבעיה שלי עם הבימר זה שזה המוני (בגרמניה) כמו לקנות סובארו DL בימים ההם ובנוסף אני לא אוהב ספינות מדבר, מעדיף אותם רזים יותר כמו הV85 TT, אני אוהב את הדזרט סלד של דוקאטי אבל עם מיכל הדלק הקטן שיש לו זה לא ממש אופנוע לטייל איתו

הGSים הגדולים שמנים אבל הם קטגוריה מעל הגוצי. הבינוניים, שנמצאים באותה קטגוריה, הם לא שמנים במיוחד.

matanbar26
25-10-2019, 11:58
אחרי 7200 קילומטר ממאי השנה האופנוע נמכר.
לא זוכר אי פעם שהחזקתי אופנוע לתקופה קצרה כזאת, חוץ מהיסורים שמוטו גוצי האכילו אותי (מוטו גוצי אירופה לא אבניר) זה באמת אופנוע טוב ומהנה וכרגע אני בבעיה למצוא לו מחליף אומנם בכח המנוע יש חזקים ממנו (בתכלס כמעט כולם) אבל הוא מעל כולם בכל הקשור בחדוות רכיבה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191025/18c41b10d0c3887a2bc99e6e330e17f5.jpg

למה מכרת אם אפשר לשאול? בגלל הבעיה במחז"ש?

Dresdner
25-10-2019, 12:23
למה מכרת אם אפשר לשאול? בגלל הבעיה במחז"ש?יותר בגלל איך שזה טופל ע"י מוטו גוצי, איבדתי אמון במכונה.
האופנוע במצטבר היה חודש וחצי במוסך ורוב הזמן בגלל שהוא חיכה לאישורים או חלקים ממוטו גוצי איטליה בזמן שאיטליה לא ממש רחוקה ממני ומשלוח בקלות יכול להגיע ב48 שעות אם רוצים.

למרות הנזילה הם בקלות היו יכולים לשמור עלי כלקוח שלהם כי האופנוע מהנה מעוד ובין הטובים שהיו לי והיו לי הרבה.

דוגמא קלאסית לאיך תרבות ארגונית יכולה לדפוק עסק שלם.

אגב הם נכנסו חזק בחודשים הראשונים של הדגם לטבלת ה20 הנמכרים בגרמניה ועכשיו נעלמו משם

Dresdner
25-10-2019, 12:31
הGSים הגדולים שמנים אבל הם קטגוריה מעל הגוצי. הבינוניים, שנמצאים באותה קטגוריה, הם לא שמנים במיוחד.עניין של טעם, הv85 TT יותר מהנה לרכיבה בגלל שהוא צר יותר והישיבה יותר על האופנוע לעומת הGS שיותר בתוך האופנוע.

Dresdner
25-10-2019, 16:33
"אם תלך בשביל שהלכת, תגיע בדיוק למקום שהיית"-סבתא ננה 1967מצד שני יש מי שאמר שאם ירדת מהאופנוע ובזמן שהתרחקת ממנו לא הסתובבת לפחות פעם אחת להסתכל עליו שוב, כנראה שזה לא האופנוע בשבילך.

אופנוע זה הרבה יותר משני גלגלים, אם הוא לא עושה לך את זה אז או שתסבול עליו בשקט או שתחליף אותו מהר מאד.

אני לא מוכן להתפשר על משהוא רק בשביל אמינות, כל מי שמדבר על כמה אמין האופנוע שלו כנראה מתנחם בזה.

מסתבר שאני לא היחיד שחושב ככה כי כל סדרת הMT של ימאהה בנוייה על זה, הם מנסים לתת את הערך המוסף שלא היה להם לפני, הדבר הזה שאי אפשר לקרוא עליו בדף הנתונים.

ayalzo
25-10-2019, 16:47
"כל פעם שתה כותב "כל מי ש...."
אתה סוגר את עצמך בתוך קופסא מחשבתית שמגבילה את הבנת העולם והאחר, וגורמת לך לראות את העולם רק מנקודת מבט אחת- שלך". (סבא ג'ורג', 1932).

lokimonster
25-10-2019, 17:05
צר לי דרז.
אבל לי מאוד מאוד חשובה האמינות.
החל מהעוגמת נפש של תקיעה בדרך.
דרך לך תחכה למוסך שיסיים
ובתוך כל זה המחירים של החלפים והזמינות שלהם בארץ הקודש

אמינות יכולה להשפפיעה על חווית המשתמש ראה ערך מוטוגוצי v85

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

Dresdner
25-10-2019, 17:42
צר לי דרז.
אבל לי מאוד מאוד חשובה האמינות.
החל מהעוגמת נפש של תקיעה בדרך.
דרך לך תחכה למוסך שיסיים
ובתוך כל זה המחירים של החלפים והזמינות שלהם בארץ הקודש

אמינות יכולה להשפפיעה על חווית המשתמש ראה ערך מוטוגוצי v85

Nc750 שפוי לא בהכרח רצויאתה צודק הכוונה הייתה יותר לאופנוע שנותן הרבה פאן ואם בקטנה יש פה ושם דברים (שלא תוקעים אותך בצד הדרך) את זה אני מוכן להקריב בשביל לקבל את אותו ערך מוסף.
החתימה שלך אומרת הרבה על הנושא הזה.

Dresdner
25-10-2019, 17:50
רק דיברנו, אביעד וכפיר על הGS ושימו לב להעדפה של הR1250R שבאמת יכול להוות פיתרון בשבילי

https://m.youtube.com/watch?t=669s&v=BaHU8d_c4_8#menu

השושנים
25-10-2019, 18:42
נו...על מה אני מדבר איתך כל הזמן?

Dresdner
25-10-2019, 19:14
נו...על מה אני מדבר איתך כל הזמן?על r1250r? גם כפיר רמז שלGS חסר משהוא.

השושנים
25-10-2019, 22:17
על r1250r? גם כפיר רמז שלGS חסר משהוא.

הם לא מתחברים ל GS בגלל שמוצאם מהרכיבה הספורטיבית, שניהם רוכבים תחרותיים שמחכים להתפוצצות שלא מגיעה ב-GS
זה לא אומר שזה מה שאתה צריך, תשקול שוב את ההוא עם ה-250 ק"מ גם יפה גם מיוחד וגם אופה.

Dresdner
25-10-2019, 22:34
הם לא מתחברים ל GS בגלל שמוצאם מהרכיבה הספורטיבית, שניהם רוכבים תחרותיים שמחכים להתפוצצות שלא מגיעה ב-GS
זה לא אומר שזה מה שאתה צריך, תשקול שוב את ההוא עם ה-250 ק"מ גם יפה גם מיוחד וגם אופה.

הR1250R הוא היותר הגיוני מהם (בשבילי), שטח אפילו הקל ביותר אני לא מתכוון לעשות, רכיבה בזוג גם לא, ארזים רק אחד של 52 ליטר מספיק לי לשבוע לא צריך ארגזי צד, משקפים גבוהים אני מוריד בכל מקרה אז למה GS?
אגב הZ900RS עדיין מועמד, אופנוע מעולה עם הרבה אופי מפתיע שמקבלים ממנוע 4 בשורה.

מחר אני רוכב 3 שעות על אופנוע מעניין, תמונות בהמשך.

ayalzo
26-10-2019, 09:24
הr1250r לא סובל מבעיית מיגון רוח וישיבה פחות זקופה?

tree
26-10-2019, 12:01
הr1250r לא סובל מבעיית מיגון רוח וישיבה פחות זקופה?

אז יש את ה R1250RS

Dresdner
26-10-2019, 14:22
אז יש את ה R1250RSהRS מאלץ ישיבה יותר שפופה מהR וכל הפלסטיק שם נראה לא קשור.

Dresdner
26-10-2019, 14:24
זה קצת שמנמן אבל חוויה מעניינת, לקחתי אותו ביחד עם חבר ל3 שעות היום https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191026/d679fa2682881c1d36c59f651d7e3544.jpg

Dresdner
26-10-2019, 17:49
יש מצב? זה כיף גדול רק מפריע לי המומנט, האופנוע הזה הוא דוגמא מעולה למה ההבדל בין כח סוס למומנט ולניקן חסר מומנט https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191026/07094fd752c2af856572e09491e640b3.jpg

קידוזו
28-10-2019, 00:44
איך התרשמת מתחושת ההיגוי והאחיזה?
מהגודל?

השושנים
28-10-2019, 08:20
עדיף כבר קלנעית.

lokimonster
28-10-2019, 08:22
עדיף כבר קלנעית.

זה יגיע עניין של אריכות ימים וסבלנות.

Dresdner
28-10-2019, 17:38
דברים נראים אחרת שיושבים עליו, הוא עדיין רחב כמו במוו אדוונצ'ר (הגירסה עם המיכל המורחב) אבל הרבה פחות מאיים מבחינת שיווי משקל שיושבים עליו עם רגליים על הריצפה.
הסיכום שלי כמו הרבה אחרים שזה אופנוע לכל דבר אין שום תחושה של תלת בשום מצב, תוך חצי שעה אתה בכלל שוכח מכל המערכת הזאת מקדימה וזה מרגיש כמו שיש גלגל אחד מקדימה.
מרגישים שהוא אוחז יותר טוב ושאפשר באמצע הפניה להאיץ בקלות ובלי דרמות אבל שוב, לא הרגשה של 2 גלגלים מקדימה אלה יותר הרגשה של צמיג חדש וסופר אוחז.

עוד מפליא זה היכולת של הבולמים מקדימה, הם מגהצים הכל וזה מוריד הרבה לחץ מהידיים ונותן הרגשה נינוחה לאורך זמן, במשך 3 שעות לא הרגשתי שבא לי לרדת ולמתוח את הגוף.
זה הרגשה ממכרת ואני יכול לראות איך אני מתרגל לרכב בצורה מסויימת ואז עולה על אופנוע רגיל ועף בסיבוב הראשון כי אין את הסווטש הזה כמו שאתה על טרקטורון ואז עולה על אופנוע וישר מבין את ההבדל כי כאן אין הבדל.

הניקן נכשל! בגרמניה סוגר עכשיו שנה וחצי או שנתיים של מכירות וכל האופנועים בשוק המשומשים הם אופנועי המבחן, אין פרטי.
מה שדפק את הניקן זה לא האופנוע עצמו כי הוא מעולה אלה האופנוענים שמתגלים כקבוצה שמרנית, מספיק לראות תגובות ברשת מאנשים שמעולם לא רכבו על אחד כדי להבין את זה.
מעניין לראות עם ימאהה התעקשו להמשיך את היצור שלו, לפי דעתי הם לא הוציאו עדיין את הוצאות הפיתוח והשיווק שהיה מאד מסיבי בגרמניה ואירופה

קידוזו
28-10-2019, 20:24
דברים נראים אחרת שיושבים עליו....אלה האופנוענים שמתגלים כקבוצה שמרנית, מספיק לראות תגובות ברשת מאנשים שמעולם לא רכבו על אחד כדי להבין את זה.

זה מתאר די טוב את רוב האנשים בלי קשר לרכיבה. שאלתי כי אני במשבר חיפוש רציני :)

Dresdner
28-10-2019, 21:38
זה מתאר די טוב את רוב האנשים בלי קשר לרכיבה. שאלתי כי אני במשבר חיפוש רציני :)אם יש לך אפשרות אז תרכב עליו, למרות המראה אופנוע מאד קל לרכיבה.

Dresdner
29-10-2019, 02:18
אחרי שראיתי וקראתי כמה מבחנים על הניקן זה המבחן שהכי קלע למטרה, בלי פילפולים ומיותרים אולי קצת יבש אבל יעזור לך להבין אם זה יכול להתאים לך
https://youtu.be/RBTzzU1Gshk

השושנים
29-10-2019, 08:28
שום דבר לא נראה אחרת, קונים דו"ג כי יש לו 2 גלגלים על היתרונות והחסרונות שלו, גם טום קאר ייתן לך תחושה של "אופנוע"
גם באגי לצורך העניין, התלת היחידי שעדיין עובד על חלק מהאוכלוסיה מסיבות אחרות לגמרי זה התלת של הארלי.

אז כן יש/ לו יתרונות וכן שכחת שזה תלת אחרי חצי שעה אבל עדיין זה סוג של יצור לא מזוהה שמתאים לפלח קטן מאד, והרוכבים
הצביעו ברגליים לא כי הם שמרניים אלה כי הם רוצים אופנוע אמתי ולא....

Dresdner
29-10-2019, 12:02
קשה אתה :adoration:
הניקן הוא אופנוע לכל דבר (תרכב תבין) טום קאר והארלי תלת בכלל בקטגוריה אחרת ולא דומים לניקן בכלום.
אני משווה את מערכת המתלים של הניקן לתיבה האוטומטית של הונדה, זה לא עניין של עוד גלגלים אלה יותר מערכת שבאה לעזור לרוכב להנות מהרכיבה.
אגב רוכבים התנגדו גם להזרקת דלק וABS ועדיין יש רבים שאני מדבר איתם שלא מוכנים לגעת באופנוע חדש בגלל ש"אלקטרוניקה זה לכוסיות"
בסופו של דבר הארלי דווידסון עם קרבורטורים ומתלה ספרינגר מקדימה זה האופנוע האמיתי לפי אותם רוכבים שמרנים.

השושנים
29-10-2019, 12:37
קשה אתה :adoration:
הניקן הוא אופנוע לכל דבר (תרכב תבין) טום קאר והארלי תלת בכלל בקטגוריה אחרת ולא דומים לניקן בכלום.
אני משווה את מערכת המתלים של הניקן לתיבה האוטומטית של הונדה, זה לא עניין של עוד גלגלים אלה יותר מערכת שבאה לעזור לרוכב להנות מהרכיבה.
אגב רוכבים התנגדו גם להזרקת דלק וABS ועדיין יש רבים שאני מדבר איתם שלא מוכנים לגעת באופנוע חדש בגלל ש"אלקטרוניקה זה לכוסיות"
בסופו של דבר הארלי דווידסון עם קרבורטורים ומתלה ספרינגר מקדימה זה האופנוע האמיתי לפי אותם רוכבים שמרנים.

חברים אם יש כאן מומחה סייבר שבמידה ודרזדנר ייקנה בטעות אחד כזה, מסוגל למחוק כל סוג של תכתובת ביני לבינו וכל זכר אלקטרוני
לקשר כלשהו שיגיב בבקשה בפרטי.

* מנהלים נא למחוק את המשתמש שלו מהפורום-תודה.

erani99
29-10-2019, 12:48
שוש, אל לך... כל שינוי קשה לנו הזקיינים :smoke:

Dresdner
29-10-2019, 13:37
חברים אם יש כאן מומחה סייבר שבמידה ודרזדנר ייקנה בטעות אחד כזה, מסוגל למחוק כל סוג של תכתובת ביני לבינו וכל זכר אלקטרוני
לקשר כלשהו שיגיב בבקשה בפרטי.

* מנהלים נא למחוק את המשתמש שלו מהפורום-תודה.

אתה לא יודע עד כמה מדגדג לי אחד, ככל שאני חושב על זה ככה זה נראה לי הגיוני יותר, המצחיק הוא שברשימה שלי יש את הניקן מצד אחד והארלי פאט בוב בצד השני

lokimonster
29-10-2019, 14:03
ולמה לא?

מוריד את הסיכויי לתאונות עצמיות (החלקה).
שומר על רוב היתרונות של אופנוע (קצת גדול אבל עדיין סביר).
נראה אכזרי

בהחלט הייתי קונה אם היה לי תקציב גם אם מומחה הסייבר של שושנה היה מוחק אותי מרשימת החברים שלו

matanbar26
29-10-2019, 14:17
שום דבר לא נראה אחרת, קונים דו"ג כי יש לו 2 גלגלים על היתרונות והחסרונות שלו, גם טום קאר ייתן לך תחושה של "אופנוע"
גם באגי לצורך העניין, התלת היחידי שעדיין עובד על חלק מהאוכלוסיה מסיבות אחרות לגמרי זה התלת של הארלי.

אז כן יש/ לו יתרונות וכן שכחת שזה תלת אחרי חצי שעה אבל עדיין זה סוג של יצור לא מזוהה שמתאים לפלח קטן מאד, והרוכבים
הצביעו ברגליים לא כי הם שמרניים אלה כי הם רוצים אופנוע אמתי ולא....

זה לא שהרוכבים הצביעו ברגליים.
מדובר בכלי חדשני יחסית (אופנוע תלת גלגלי לא היה לפני, היו קטנועים) ולכן אין הרבה רכישות.
בסופו של דבר רוב האנשים בכללי יעדיפו לרכוש מוצר קיים ידוע ולא להתנסות במשהו חדש.
לדוגמה, שסטיב ג'ובס הציג את האייפון בשנת 2007 צחקו עליו, ותראה איפה אנחנו היום.
לפני 3-4 שנים רוב הניידים הגיעו עם מצלמה אחת בלבד, ותראה כמה מצלמות יש לניידים היום (יש כאלה עם 5).
טכנולוגיה חדשה בהתחלה "מאומצת" ע"י אנשים בודדים, אבל אם היא טובה מהר מאוד היא צוברת תאוצה ומתפשטת.
אם ימאהה ימשיכו עם הקו הזה, ישפרו מה שצריך ואולי יוציאו עוד דגמים אתה תראה פתאום עוד ועוד כלים כאלה על הכביש.
אני חושב שהאבולוציה של דו גלגלי, לפני מנוע חשמלי, זה להפוך לתלת גלגלי.
הטכנולוגייה קיימת ומוכחת, יש לה יתרונות ברורים על הטכנולוגיה הקודמת וזה רק עניין של זמן, לפחות ככה אני חושב.

moonshield
29-10-2019, 14:21
התלת היחידי שבאמת דיגדג לי את בלוטות החשק היה זה:
https://youtu.be/TK4wzBYmTIo

Dresdner
29-10-2019, 14:32
זה לא שהרוכבים הצביעו ברגליים.
מדובר בכלי חדשני יחסית (אופנוע תלת גלגלי לא היה לפני, היו קטנועים) ולכן אין הרבה רכישות.
בסופו של דבר רוב האנשים בכללי יעדיפו לרכוש מוצר קיים ידוע ולא להתנסות במשהו חדש.
לדוגמה, שסטיב ג'ובס הציג את האייפון בשנת 2007 צחקו עליו, ותראה איפה אנחנו היום.
לפני 3-4 שנים רוב הניידים הגיעו עם מצלמה אחת בלבד, ותראה כמה מצלמות יש לניידים היום (יש כאלה עם 5).
טכנולוגיה חדשה בהתחלה "מאומצת" ע"י אנשים בודדים, אבל אם היא טובה מהר מאוד היא צוברת תאוצה ומתפשטת.
אם ימאהה ימשיכו עם הקו הזה, ישפרו מה שצריך ואולי יוציאו עוד דגמים אתה תראה פתאום עוד ועוד כלים כאלה על הכביש.
אני חושב שהאבולוציה של דו גלגלי, לפני מנוע חשמלי, זה להפוך לתלת גלגלי.
הטכנולוגייה קיימת ומוכחת, יש לה יתרונות ברורים על הטכנולוגיה הקודמת וזה רק עניין של זמן, לפחות ככה אני חושב.

השמועות מדברות על ניקן חדש בעל מיכל דלק גדול יותר ומערכת נעילה אוטומטית לגלגלים הקידמיים שתאפשר להישאר עם הרגליים על הרגליות ברמזורים, אם אכן כך זה יביא לקוחות פוטנציאלים כמו רוכבים עם נכות מסויימת ורוכבים שמחפשים טורר ספורטיבי, מיכל הדלק של הניקן הוא 17 ליטר שזה יחסית גדול לאופנוע ממוצע אבל לא יחסית לטורר

התלת היחידי שבאמת דיגדג לי את בלוטות החשק היה זה:
https://youtu.be/TK4wzBYmTIo

רכבתי אחרי אחד באלפים, אכן מכונה מופלאה שיכולה להוות תחליף לאופנוע בתקופת החורף (באירופה) למי שיש כסף, בקיץ הייתי מעדיף לראות גירסת קבריולט

השושנים
29-10-2019, 15:21
אז אתם נהגי פח מודחקים....איפה המנהלים בבית הזה?

lokimonster
29-10-2019, 15:42

אחד מהם אפילו הגיב שהוא מוכן לרכוש כזה אם רק יהיה לו תקציב לממן את מטרו.

Dresdner
29-10-2019, 15:42

אני יענה לך בתגובה אמיתית שקיבלתי מגרמני שעבדתי איתו "סבתא שלי אומרת שאם היטלר היה חי זה לא היה קורה" הוא אומנם אמר את זה אחרי שדיברנו על תוכנית בטלביזיה שהראת את חיי הקהילה הגאה בגרמניה אבל אני מניח שכמוך הוא ראה איך עולמו הולך ונעלם בזמן ש"יצורים" חדשים מגיעים לסביבתו.

שושנים, תתקדם!!

השושנים
29-10-2019, 16:11
אני יענה לך בתגובה אמיתית שקיבלתי מגרמני שעבדתי איתו "סבתא שלי אומרת שאם היטלר היה חי זה לא היה קורה" הוא אומנם אמר את זה אחרי שדיברנו על תוכנית בטלביזיה שהראת את חיי הקהילה הגאה בגרמניה אבל אני מניח שכמוך הוא ראה איך עולמו הולך ונעלם בזמן ש"יצורים" חדשים מגיעים לסביבתו.

שושנים, תתקדם!!

זה גזעני מצידך לרמוז שהדברים האלה להומואים, וזה גם לא PC...

Dresdner
08-01-2020, 14:58
עידכון:
אחרי שהשילטונות בגרמניה הכריזו על הנזילה כסכנה בטיחותית למוטו גוצי לא הייתה ברירה ולהודיעה שהיא עומדת להוציא ריקול, למה עומדת? כי נראה שהם עוד לא סגורים על עצמם, רישמית הם טוענים שמדובר בקצוות חדים של היציקה בדרייב שאפט שקורעים את המחז"ש אבל מצד שני זלג מהמפעל (לפחות ככה אומרים) חלק שאולי יהיה חלק מהריקול, החלק נראה כמו מיסב החלקה או משהוא בסגנון, מעניין? לא אותי בכל מקרה :smoke:

79817982