התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה בכניסה לתחום ובחירת אופנוע שטח ראשון

nyifvi1
25-04-2019, 17:06
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל לרכב בסופ"שים בעיקר בשטח פרדסי בעיקר ואין לי ממש ניסיון בתחום אז אם יש מישהו שיוכל לענות לי על כמה שאלות אני אשמח.
1. הבנתי מהרבה אנשים שכדאי לי לקנות מוטוקרוס 250 סמק 4 פעימות בתור התחלה אם הייעוד שלי רק לשטח (יש לי שטחים פתוחים קרובים לבית, גר באזור השרון אז אם יש כאן מישהו מהאזור זה יהיה נחמד שנדבר) גם מבחינת עלות וגם שימוש.
2. אין לי רישיון על אופנוע (יש על רכב אם זה קריטי) וראיתי באינטרנט קצת על תפעול הילוכים באופנוע אז איך זה לדעתם ללמוד לבד בשטח לרכב עם הזמן.
3. אני מתכנן לקנות מיגון טוב ושואף להשקיע כולל ציוד סביבות ה15,000 שקל על כלי ומיגון מה לדעתכם כדאי להביא? שמעתי הרבה שממליצים על crf250r או yz250
4. אם אני קונה כלי ביד 2 אז איך אני בודק אותו וגם לגבי טיפולים של אופנועי מוטוקרוס אם יש מישהו שיכול להסביר לי קצת על זה הבנתי שמספיק ידע בסיסי בתחום ואפשר ללמוד לעשות את זה לבד וגם מבחינת כל כמה זמן וכו'.

אשמח ממש שתעזרו לי וחג שמח https://static.fcdn.co.il/smilies2/smile.gif

ayalzo
25-04-2019, 17:17
אתהבטח לא תדע להעריך את מה שאני הולך לכתוב, זה יותר בשביל להרגיע את המצפון שלי.
אל תרכב בלי רשיון וביטוח, בטח שלא באזור פרדסים ובטח באזור השרון.
מנסיון מר, טרקטור, או טרקטורון שיוצאים משורה של פרדס, או סתם מגיחים מולך באיזה עיקול עיוור, יכניסו אותך להרבה צרות.
ואני לא מדבר רק על הסכנת פציעה/מוות שהם חלק בלתי נפרד מהתחביב הזה.

הנה, יצאתי ידי חובה. אפשר להמשיך.

exc
27-04-2019, 07:42
תמשיך:headbang:

exc
27-04-2019, 08:20
הייתי בפולגז על כתום 250 בשביל .מה קוראים אותו אדרלנין . פתאום יצא משורת פרדס טרקטור עם דיסקים( קוצץץ ענפים).דפקתי ברקס של של החיים זרקתי את עצמי מהאופנוע כמו כיסא מפלט יצאתי מיזה בנס אל תשחקו בחיים לי זה לא יקרה תהיו שקולים ואחראיים !

exc
27-04-2019, 10:19
מוטוקרוס לא מורשה לטייל חופשי בשטחי ארצנו מבין?או שכחול 1 יסביר לך את זה יותר טוב?יש כלי אינדורו ברישוי צהוב תוכל לטייל חופשי איתם תוציא רישיון וסע חופשי

xlib
01-05-2019, 07:17
אתהבטח לא תדע להעריך את מה שאני הולך לכתוב, זה יותר בשביל להרגיע את המצפון שלי.
אל תרכב בלי רשיון וביטוח, בטח שלא באזור פרדסים ובטח באזור השרון..

אותי יותר מפתיע שאנשים מוכנים לשלם 15000 על ציוד ומנסים לחסוך 2000 על דבר הרבה יותר חשוב - אימון ורישיון.

Sent from my iPhone using Tapatalk

idan300
02-05-2019, 13:25
[QUOTE=xlib;142690]אותי יותר מפתיע שאנשים מוכנים לשלם 15000 על ציוד ומנסים לחסוך 2000 על דבר הרבה יותר חשוב - אימון ורישיון.

אחי, הוא אמר 15000 שח אופנוע כולל ציוד, ולא רק על ציוד!
מסתדר עכשיו :thumbsup: