צפייה בגרסה מלאה : החלפות שמן תכופות יותר - האם יש להן יתרון משמעותי?
TundraOG
26-04-2019, 18:41
היי חברים.
בגלל הקילומטראז' היחסית גבוהה של האופנוע שלי, והיותו מקורר אוויר, חשבתי לקצר עוד יותר את מרווחי החלפת השמן.
כרגע מחליף כל 5K. האופנוע מיוצר מ-89 ללא שינויים, הספר עד 2001 אמר כל 5K להחליף שמן, ומאז 2002 - כל 6. בגלל שהמנוע לא השתנה אני נשאר עם ההמלצה המקורית.
עלתה לי המחשבה לקצר את טווח ההחלפות ל-3 אלף ק"מ. אני לא רוכב "חזק", אבל אני כן רוכב לפעמים לטיולים של מאות קילומטרים ביום (עם הפסקות כמובן). השאלה היא - עד כמה הקטנת טווח ההחלפות תשפיע על הבריאות של המנוע לטווח הארוך, והאם זה שווה בכלל? (כרגע הקומפרסיה טובה ותקינה לחלוטין, המנוע כן צורך שמן אבל בכמות סבירה בהחלט למקורר אוויר ישן).
Shasha127
26-04-2019, 19:00
המנוע לא השתנה אבל איכויות השמנים השתפרו מה שאולי יכול להסביר את השינוי בספר הרכב של היצרן של האופנוע שלך מ 5K ל 6K
לדעתי לרדת מ5K נראה כמו בזבוז כסף כל עוד אתה משתמש בשמן איכותי, אולי לרדת ל4K אם היצרן מדבר על 6 במידה ואתה רוצה להגזים , מתחת לזה זה כבר לזרוק כסף לפח
עם שמנים מודרנים מושכים גם 12k (לא אני). מיותר לקצר יותר מה 5k שהיצרן המליץ עוד בתקופה ששמן המנוע היה באיכות של שמן בישול.
חוץ מלחרוש את ההברגות אתה לא תשיג שום דבר.
matanbar26
26-04-2019, 20:49
אף פעם לא הבנתי למה לקצר את זמן ההחלפה מעבר להמלצות היצרן.
רשום 5,6 או 12 אז זה מה שצריך.
הרי ליצרן אין אינטרס להגדיל את הטווח (לעומת מוסכים שדווקא "נפגעים" מזה).
כמו שרשמו, השמנים המודרניים הם הרבה יותר איכותיים ממה שהיה בתקופה שהאופנוע יוצר וגם אתה מציין בעצמך שהכל תקין.
Dresdner
26-04-2019, 20:56
זה עושה טוב לנשמה, יש בזה צד פסיכולוגי יותר מטכני.
matanbar26
26-04-2019, 21:05
זה עושה טוב לנשמה.
גם סקס,אוכל ולראות את ברצלונה מנצחת 5-0 בקלאסיקו.
אז אני אשאר עם הדברים האלו ואחליף שמן לפי הוראות היצרן.
Dresdner
26-04-2019, 21:18
תמיד אומר שסקס זה התשובה להכל, אם תראה בן אדם ברחוב עם פרצוף זעוף 99% הוא לא קיים יחסי מין לפחות חודש.
Nick 645
04-05-2019, 20:07
בקיצור, מה שניסו כאן לומר זה שתלך לעשות סקס במקום לזיין לנו ת'שכל...😂🤣
בקיצור, מה שניסו כאן לומר זה שתלך לעשות סקס במקום לזיין לנו ת'שכל...נ˜‚נ₪£
זה היה חזק :thumbsup:
היי חברים.
בגלל הקילומטראז' היחסית גבוהה של האופנוע שלי, והיותו מקורר אוויר, חשבתי לקצר עוד יותר את מרווחי החלפת השמן.
כרגע מחליף כל 5K. האופנוע מיוצר מ-89 ללא שינויים, הספר עד 2001 אמר כל 5K להחליף שמן, ומאז 2002 - כל 6. בגלל שהמנוע לא השתנה אני נשאר עם ההמלצה המקורית.
עלתה לי המחשבה לקצר את טווח ההחלפות ל-3 אלף ק"מ. אני לא רוכב "חזק", אבל אני כן רוכב לפעמים לטיולים של מאות קילומטרים ביום (עם הפסקות כמובן). השאלה היא - עד כמה הקטנת טווח ההחלפות תשפיע על הבריאות של המנוע לטווח הארוך, והאם זה שווה בכלל? (כרגע הקומפרסיה טובה ותקינה לחלוטין, המנוע כן צורך שמן אבל בכמות סבירה בהחלט למקורר אוויר ישן).
לא, אין טעם.
בשונה מהמנועים המודרניים, שבחלקם היצרן מורה על מרווחים מוגזמים משיקולים שיווקיים (IMHO), במנוע שלך המרווחים נקבעו משיקולים הנדסיים, ובתקופה שהשמנים היו משמעותית פחות טובים. האופנוע שלך גם מחזיק כמות שמן גדולה מאוד במונחים של היום (2.9 ליטר לטווין 500).
אם אתה משתמש בשמן סינטטי, אין סיכוי שב-5K של רכיבה מתונה אתה מביא אותו לרמת דגרדציה שפוגעת בתכונות שלו. סביר יותר, שאתה מחליף אותו כשהוא עוד יכל למלא את תפקידו עוד כמה אלפים טובים.
אתה יכול להחליף גם כל 1000 ק"מ או כל רכיבה, אבל זה בזבוז זמן וכסף.
ליצרן דווקא יש אינטרס..
להציג את הכלים שלו ככאלה שדורשים טיפול כל הרבה זמן (פחות התעסקות לרוכב)
היום שה"סטנדרט" זה טיפול ב-12 (נגיד), אם אתה מוכר כלים שמצריכים טיפול ב-6 או אפילו 10 אתה לא עדכני, ופחות אטרקטיבי ללקוחות חדשים (שלא מבינים יותר מידי אבל טיפול ב-12 במקום 10 נשמע להם פלוס רציני..)
השמנים המודרניים הם הרבה יותר איכותיים ממה שהיה בתקופה שהאופנוע יוצר.
ומה תגיד על אופנועים מודרניים יותר שהשמנים היום היו בתקופתם - אם שמנים "חדשים" לאופנוע ישן זה "מפצה", אז אולי לאופנוע חדש צריך לקצר טווח כדי לפצות ?
לא יודע - אני גם מתלבט בזה עכשיו..
matanbar26
05-05-2019, 11:07
ליצרן דווקא יש אינטרס..
להציג את הכלים שלו ככאלה שדורשים טיפול כל הרבה זמן (פחות התעסקות לרוכב)
היום שה"סטנדרט" זה טיפול ב-12 (נגיד), אם אתה מוכר כלים שמצריכים טיפול ב-6 או אפילו 10 אתה לא עדכני, ופחות אטרקטיבי ללקוחות חדשים (שלא מבינים יותר מידי אבל טיפול ב-12 במקום 10 נשמע להם פלוס רציני..)
ומה תגיד על אופנועים מודרניים יותר שהשמנים היום היו בתקופתם - אם שמנים "חדשים" לאופנוע ישן זה "מפצה", אז אולי לאופנוע חדש צריך לקצר טווח כדי לפצות ?
לא יודע - אני גם מתלבט בזה עכשיו..
היצרן מרוויח מזה שיווקית אבל מניח שזה לא נעשה בהחלטה של "בוא נראה איך אני מבדל את עצמי מאחרים בלי בדיקות".
האם יש בזה אינטרס שיווקי? בטח.
אבל האינטרס השיווקי "דחף" את היצרנים להגיע לרמת ייצור ואמינות שמאפשרת טווח טיפולים מורחב.
אני לא טענתי ששמן מודרני "מפצה" באופנוע ישן, אני אומר שאם אמרו לך החלפת שמן כל 5k אין מה להגדיל ראש ולהחליף כל 3k.
בטח שהאופנוע הוא בן 20 שנה והטווח שנרשם בזמנו היה עם שמנים "ישנים" שהאיכות שלהם היא נמוכה משמעותית ממה שהיום קיים בשוק.
אני מחליף שמן פעמים בשנה פעם לפני החורף מחליף את השמן שהתבשל בקיץ הישראלי וספג אבק,
ופעם לפני הקיץ את השמן שספג את הלחות והקור בהבדלי הטמפ' של חורף. עושה לפחות 12000 בשנה
היצרן ממליץ על החלפה כל 12, אני עושה בחצי.
אבל אני דפוק ולא מבין כלום.
כמו שרשמו, השמנים המודרניים הם הרבה יותר איכותיים ממה שהיה בתקופה שהאופנוע יוצר וגם אתה מציין בעצמך שהכל תקין.
אם באמת "לא הבנת", אני אסביר.
ליצרן יש לא רק שיקולים הנדסיים, אלא גם שיקולים שיווקיים. מרווח טיפולים גדול הוא שיקול חשוב עבור אנשים מסויימים, שרוצים להיכנס למ וסך כמה שפחות. להגיד שיש לך מרווח של 12-15K באופנוע (או 30-35K ברכב) זה מוכר.
ליצרן אין אינטרס שהמנוע יחזיק הרבה מעבר לתקופת האחריות. הוא לא מחפש למכור לך אופנוע שלא תצטרך להחליף גם אחרי 10 שנים ו-200 אלף ק"מ.
חשוב גם לציין, שהתנאים בישראל (בעיקר בקיץ) אינם מטיבים עם השמן - החום כבד, ובתנועה צפופה השמן בקרטר מגיע לטמפרטורות מאוד גבוהות. סביר מאוד שתנאים אלה מזרזים את הדגרדציה של השמן.
לכן, יש אסכולה (ואני גם משתייך אליה) שטיפולי שמנים במרווחים "שמרניים" (קרי: מה שהיה נהוג לפני עשור-שניים) יאפשרו למנוע לנצל את כל אורך החיים שלו, וימנעו שחיקה מיותרת שנובעת משילוב של שמן עייף ותנאים קיצוניים.
ליצרן יש לא רק שיקולים הנדסיים, אלא גם שיקולים שיווקיים. מרווח טיפולים גדול הוא שיקול חשוב עבור אנשים מסויימים, שרוצים להיכנס למ וסך כמה שפחות. להגיד שיש לך מרווח של 12-15K באופנוע (או 30-35K ברכב) זה מוכר.
ליצרן אין אינטרס שהמנוע יחזיק הרבה מעבר לתקופת האחריות. הוא לא מחפש למכור לך אופנוע שלא תצטרך להחליף גם אחרי 10 שנים ו-200 אלף ק"מ.
חשוב גם לציין, שהתנאים בישראל (בעיקר בקיץ) אינם מטיבים עם השמן - החום כבד, ובתנועה צפופה השמן בקרטר מגיע לטמפרטורות מאוד גבוהות. סביר מאוד שתנאים אלה מזרזים את הדגרדציה של השמן.
לכן, יש אסכולה (ואני גם משתייך אליה) שטיפולי שמנים במרווחים "שמרניים" (קרי: מה שהיה נהוג לפני עשור-שניים) יאפשרו למנוע לנצל את כל אורך החיים שלו, וימנעו שחיקה מיותרת שנובעת משילוב של שמן עייף ותנאים קיצוניים.
ואף אחד לא מדבר על פילטר האוויר שנחנק פה....
Dresdner
05-05-2019, 11:54
עניין המרווחים לפי חבר שעובד בתעשיה באירופה הוא די פשוט, היצרנים מצאו שמבחינה טכנית אפשר להגדיל את מרווחי החלפת השמן אבל המוסכים מתנגדים לזה.
לרוב היצרנים אין רווח מהשמן כי הוא נקנה ע"י המוסך ממקור אחר (כן לימאהה יש ימאהה לוב) ופילטר שמן הוא כמה גרושים וגם ככה מרווח החלפתו גדל כבר פי שניים.
מזה יוצא שרק המוסכים רואים רווח מהחלפת שמנים לא היצרן
matanbar26
05-05-2019, 11:55
"לא הבנתי" זה ביטוי, אני מבין בדיוק למה יש אנשים שעושים את זה.
אבל ההבדל הוא שאתה כנראה מחליף שמן כל 6k (מניח שזאת ההגדרה לשמרני) ואילו המקרה המדובר פה הוא שבמילא החלפת השמן מתבצעת כל 5k.
ואפשר להסכים שלא להסכים על החלפה כל 12k אבל תסכים איתי שהחלפת שמן כל 3k היא מיותרת? לא משנה באיזה מזג אוויר?
אני מחליף שמן פעמים בשנה פעם לפני החורף מחליף את השמן שהתבשל בקיץ הישראלי וספג אבק
למה שהשמן יספוג אבק?
"לא הבנתי" זה ביטוי, אני מבין בדיוק למה יש אנשים שעושים את זה.
אבל ההבדל הוא שאתה כנראה מחליף שמן כל 6k (מניח שזאת ההגדרה לשמרני) ואילו המקרה המדובר פה הוא שבמילא החלפת השמן מתבצעת כל 5k.
ואפשר להסכים שלא להסכים על החלפה כל 12k אבל תסכים איתי שהחלפת שמן כל 3k היא מיותרת? לא משנה באיזה מזג אוויר?
ראה את הודעתי למעלה.
כעיקרון - כן, מסכים. אבל יש סייגים.
אם מדובר בקטנוע שמחזיק 900CC של שמן - לא בהכרח מסכים.
אם מדובר באופנוע אינדורו - אז גם 1500 זה יותר מדי.
אם האופנוע משמש לרכיבה ספורטיבית, ונמצא כל הזמן על המנתק (פסול לכשעצמו) - אז לא מסכים.
הסבר שלך נשען על מוטיבציה של יצרן בלבד. לסוג כזה של הסבר יש שם - "תאורית קונספירציה". אם לא באמת בדקת
הדגרדציה של השמן - זה לא הסבר.
סביר מאוד שתנאים אלה מזרזים את הדגרדציה של השמן.
עוד יותר סביר שלא מדדת את זה. מה שעוד סביר - שיצרן כן בדק. הטענה שלך ברורה, אבל אין שום מדידה/ניסוי שתומך בה.
למה שהשמן יספוג אבק?
תעביר פעם יד על שמן משומש ותרגיש את החספוס שלו אח"כ תנסה עם שמן חדש ותגיד לי אתה...
הסבר שלך נשען על מוטיבציה של יצרן בלבד. לסוג כזה של הסבר יש שם - "תאורית קונספירציה". אם לא באמת בדקת
הדגרדציה של השמן - זה לא הסבר.
עוד יותר סביר שלא מדדת את זה. מה שעוד סביר - שיצרן כן בדק. הטענה שלך ברורה, אבל אין שום מדידה/ניסוי שתומך בה.
בבקשה, אדוני.
תפעיל גוגל טרנסלייט ותתחיל לקרוא:
https://www.zr.ru/content/articles/589662-ekspertiza-masel-gubitelnyj-zastoj/
ארשה לעצמי לציין שהנחרצות שלך אינה נובעת מידע רב שיש לך בנושא, אלא מההפך הגמור ממנו.
אם תתחיל לקרוא ולהתעניין בנושא לפני שאתה קופץ עם הדיעות שלך, הדיון איתך יהיה הרבה יותר מעניין ומעשיר.
ארשה לעצמי לציין שהנחרצות שלך אינה נובעת מידע רב שיש לך בנושא, אלא מההפך הגמור ממנו.
נכון. אין לי כל ידע בנושא.
בבקשה, אדוני.
תפעיל גוגל טרנסלייט ותתחיל לקרוא:
https://www.zr.ru/content/articles/589662-ekspertiza-masel-gubitelnyj-zastoj/
מזל שאני יכול לקרוא בשפת מקור. אז קראתי. ו - ...
1. מדובר במכוניות.
2. מטרה - להשוות שמנים שונים באותם תנאים.
3. בגלל #2 אין שום גרף של "כתלות בזמן או מרחק"
4. מסקנה של כתבה - "מבלה הרבה בפקקים - תחליף שמן לפני".
5. אני אצתת: "для сложных условий эксплуатации (езда в пробках к ним вполне относится) сократите межсервисный срок замены масла в полтора-два раза".
תרגום: בתנאים קשים (למשל בפקקים) תצמצם מרווח החלפת שמן פי 1.5-2.
6. תשובה של הונדה: "נסיעה בעיר זה לא תנאים קשים, מרווח מומלץ 15000".
אני מסכים עם #6.
lokimonster
05-05-2019, 16:14
נסיעה בעיר היא בהחלט נסיעה בתנאים קשים בייחוד במדינה חמה ופקוקה כמו שלנו.
העומס המופעל המחלולים בשילוב חוסר קירור ( אגזוז קרטר שיושב מעליו ועוד) שמן גיר עם דגש על גיר אוטומטי ושאר ממתקים שסובלים מחוסר קירור בעת נסיעה בתנועה עירונית.
סעיף 6 ממש לא נשמע לי הגיוני עם כל הכבוד לטענה שזו התגובה של הונדה.
נסיעה בעיר היא בהחלט נסיעה בתנאים קשים בייחוד במדינה חמה ופקוקה כמו שלנו.
כתבה על רוסיה. מדינה אולי פקוקה אבל לא חמה. מדובר על מכוניות.
אפילו במדינה שלנו מחליפים שמן באוטו כל 15.
Sent from my iPhone using Tapatalk
במדינה שלנו (לפחות באוטו שלי, אוטו חדש, שנת 2018), היבואן מחליף כל 15.
רק מה,
הספר שמגיע עם הרכב (שנכתב ע"י היצרן) מגדיר מהם "תנאים קשים", שבהם יש לקצר משמעותית את זמני ההחלפה ל9k.
נכתב שם (בתרגום חופשי) נסיעה בפקקים, או (מדגיש את ה"או") בטמפרטורות חמות (מעל 30-35 מעלות) או אבק וזיהום אוויר נחשבים תנאים קשים.
אצלנו, רוב השנה יש הצטברות של שלושה תנאים שכל אחד מהם לבד מצדיק את קיצור זמני ההחלפה.
תעשה עם זה מה שאתה רוצה, אני מקצר את האינטרוולים, ואפילו עושה זאת בהמלצת יצרן.
lokimonster
05-05-2019, 20:58
כתבה על רוסיה. מדינה אולי פקוקה אבל לא חמה. מדובר על מכוניות.
אפילו במדינה שלנו מחליפים שמן באוטו כל 15.
Sent from my iPhone using Tapatalkייתכן שבאזורים של רוסיה בהם קר אז פחות חשוב.
פה בארצנו הקטנה בהחלט חשוב.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
Tribalmistyc2
05-05-2019, 21:41
למה שהשמן יספוג אבק?
אבק נכנס עם האוויר שהמנוע יונק והוא מגיע לתאי שרפה ושם פוגש את השמן על השפות של הצילינדרים.
המסנן אוויר לא סטרילי ב 100%
Dresdner
05-05-2019, 22:06
אבק נכנס עם האוויר שהמנוע יונק והוא מגיע לתאי שרפה ושם פוגש את השמן על השפות של הצילינדרים.
רק לחדד, סטרילי במסנן אוויר זה עניין יחסי, מגודל מסויים של פרטיקלים הכל עובר דרכו אבל אלו גדלים שמוגדרים כלא מזיקים לתא הבערה אבל בסופו של דבר הם מצטברים בשמן.
לשאלתך - פות"ש, זה תלוי גם בצריכת השמן. אם האופנוע צורך כחצי קילו ל-1000 ק"מ הייתי מחליף אחת ל-4000 ק"מ (פחות, אם מדובר על תנאים קשים). צריכת שמן גבוהה יותר - הייתי מחליף כל 3000.
600 ירושלמי
06-05-2019, 07:23
לשאלתך - פות"ש, זה תלוי גם בצריכת השמן. אם האופנוע צורך כחצי קילו ל-1000 ק"מ הייתי מחליף אחת ל-4000 ק"מ (פחות, אם מדובר על תנאים קשים). צריכת שמן גבוהה יותר - הייתי מחליף כל 3000.
למה?
דווקא כשצריכת השמן גבוהה יותר ואתה דואג למלא כל הזמן את החסר אז אתה 'מרענן' את השמן לעיתים תכופות יותר ומכך שהחלפה של כל השמן פחות קריטית. (דגש על המילה "פחות").
האבק שמצליח להגיע לתא השריפה, נשרף ונפלט החוצה. במנוע תקין ואטום לא אמור להיות שום מגע בין השמן לתא השריפה.
החלקיקים שרואים/מרגישים בשמן ישן הם חלקיקי מתכת הנפלטים כתוצאה מהחיכוך ועוד אי אלו חלקים מתבלים במנוע (מיסבים, אטמים, חלקים ממכניזם הטיימינג וכו')
האבק שמצליח להגיע לתא השריפה, נשרף ונפלט החוצה. במנוע תקין ואטום לא אמור להיות שום מגע בין השמן לתא השריפה.
החלקיקים שרואים/מרגישים בשמן ישן הם חלקיקי מתכת הנפלטים כתוצאה מהחיכוך ועוד אי אלו חלקים מתבלים במנוע (מיסבים, אטמים, חלקים ממכניזם הטיימינג וכו')
ביצעתי בחיי לפחות 1000 החלפות שמן מלאות, אחת מהסטיות שלי היא מישוש השמן המשומש
בחיפוש אחר חלקי מתכת ותחושה של "סוג" השמן, (אני גם מריח אותו אבל שוב אני דפוק) אני
יכול להעיד בשבועה שככול שהשמן ישן יותר וזמן השימוש בו ארוך יותר התחושה שהוא הרבה יותר
מחוספס. יתרה מזאת, בפרוק אגן השמן וחפירה בבוצה, תמיד תראה רמזים לאבק שנראה כמו חול...
אני ממליץ לך לנסות בעצמך ולראות.
אגב גם אם אתה מחליט שזה באמת אבק מתכתי יש לך סיבה נוספת להחלפת שמן קצרה יותר.
Tribalmistyc2
06-05-2019, 10:39
קודם כל אף פעם לא תהיה הפרדה של 100% ותמיד תהיה זליגה דו כיוונית מבוקרת - גזים פנימה ושמן החוצה.
בתא שרפה אידאלי ציפוי השמן יגיע עד לקצה התנועה של הטבעת העליונה ולא לתא השרפה בזה אתה צודק.
אבל.
כשהמנוע יונק הבוכנה יורדת וחושפת את הצילינדר שמצופה בשמן.
אותו שמן יפגוש בעוד רגע את התערובת ואיתה גם את האבק שיכנס ביחד עם האוויר ומשם למעגל השימון.
למה?
דווקא כשצריכת השמן גבוהה יותר ואתה דואג למלא כל הזמן את החסר אז אתה 'מרענן' את השמן לעיתים תכופות יותר ומכך שהחלפה של כל השמן פחות קריטית. (דגש על המילה "פחות").
כי מה שנשרף זה רק שמן הבסיס כך שאתה נשאר עם כמות גדולה של פולימרים.
בןהלאמשחיז
06-05-2019, 12:58
השנקל שלי לדיון:
חבל שאני לא מוכר לכם שמן כל 3000ק"מ.
ואם אתם כאלה מהנדסים דגולים שיודעים יותר טוב מהונדה וסוזוקי (לצורך הדיון בלבד) שבודקים את האופנועים שלהם בעוד אי אלו שווקים מלאי אבק וחול (נניח הודו/תאילנד/מרוקו) ולא רק באירופה (שבא אין אבק, הכל רק ירוק ושוודיות בלונדיניות) אז אולי תבנו לי אופנוע שלא צריך להחליף בו שמן בכלל.
alexsupreme
06-05-2019, 13:38
השנקל שלי לדיון:
ואם אתם כאלה מהנדסים דגולים שיודעים יותר טוב מהונדה וסוזוקי (לצורך הדיון בלבד) שבודקים את האופנועים שלהם בעוד אי אלו שווקים מלאי אבק וחול (נניח הודו/תאילנד/מרוקו) ולא רק באירופה (שבא אין אבק, הכל רק ירוק ושוודיות בלונדיניות) אז אולי תבנו לי אופנוע שלא צריך להחליף בו שמן בכלל.
אפס שמן.
https://i.imgur.com/PoZivEM.jpg
פעם שמעתי על BMW שהגיע למליון קילומטר
הבעלים שם שמן שמקביל באיכותו לשמן בישול...אבל כל 1000 ק"מ החליף אותו
תבדוק לחץ בעוקה
אם הרינגים לקראת הסוף הייתי מחליף שמן כל 1000 ק"מ..
אז אולי תבנו לי אופנוע שלא צריך להחליף בו שמן בכלל.
אתה לא מבין את המוטיבציה.
פעם רכבים דרשו המון תשומת לב. מנוע, שמן, מיים, מנוע, מצבר וכו. אבל זמן עבר ורכבים השתפרו בכל פרמטר אפשרי אבל אתה לא יכול לתקן לבד כמעט כלום. מכוניות הפסיקו להיות הובי.
אותו תהליך קרה לאופנועים. מצערת אלקטרונית, מחשב מנוע, בקרת אחיזה וכו. תדלק ורכב. תטפל לפי הוראת יצרן ויהי בסדר. אתה לא יכול לשחק איתו יותר. דבר אחד נשאר - אפשר ... להחליף שמן! והנה אנשים מוצאים סיבה לשחק עם הצעצוע האהוב. אין לזה כל סיבה הנדסית.
השנקל שלי לדיון:
בן הלא משחיז, אני שמח שאתה כזה בטוח בעצמך ונחרץ, סבבה כל אחד והאמת שלו.
העלות של החלפת שמן ופילטר שמן מסתכמת בכמה מאות שקלים בצד הנמוך, התועלת
בשמן טרי ברורה לכולם, מי שמחזיק אופנוע ולא רוצה להשקיע לטווח הארוך סבבה, מי
שבוחר לתת לאופנוע שלו יותר מהמקובל גם סבבה. איש באמונתו יחיה.
פעם רכבים דרשו המון תשומת לב. מנוע, שמן, מיים, מנוע, מצבר וכו. אבל זמן עבר ורכבים השתפרו בכל פרמטר אפשרי אבל אתה לא יכול לתקן לבד כמעט כלום. מכוניות הפסיקו להיות הובי.
אותו תהליך קרה לאופנועים. מצערת אלקטרונית, מחשב מנוע, בקרת אחיזה וכו. תדלק ורכב. תטפל לפי הוראת יצרן ויהי בסדר. אתה לא יכול לשחק איתו יותר. דבר אחד נשאר - אפשר ... להחליף שמן! והנה אנשים מוצאים סיבה לשחק עם הצעצוע האהוב. אין לזה כל סיבה הנדסית.
מזג האוויר והתנאים השתפרו לרעה!
היצרן מכוון לממוצע, אנחנו חיים מחוץ לסקלה.
השימוש באופנועים בעולם ובארץ שונים לחלוטין.
העלות אפסית מול התועלת.
מה השאלה?
מזג האוויר והתנאים השתפרו לרעה!
היצרן מכוון לממוצע, אנחנו חיים מחוץ לסקלה.
השימוש באופנועים בעולם ובארץ שונים לחלוטין.
העלות אפסית מול התועלת.
מה השאלה?
או כמו שסבא שלי היה אומר "פעם נשים היו צעירות יותר".
lokimonster
06-05-2019, 17:44
התועלת תהיה לרוכש שיקבל את הכלי אחרי xxx קילומטרים.
כלי שטופל טוב יותר יאריך ימים.
כלי שהוזנח יתנהג בהתאם.
זו התורה על רגל אחת והאמור מי שמחליף כל 3 שנים לחדש ממש לא משנה התדירות.
הכלי יתפקד יופי
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
matanbar26
06-05-2019, 18:46
התועלת תהיה לרוכש שיקבל את הכלי אחרי xxx קילומטרים.
כלי שטופל טוב יותר יאריך ימים.
כלי שהוזנח יתנהג בהתאם.
זו התורה על רגל אחת והאמור מי שמחליף כל 3 שנים לחדש ממש לא משנה התדירות.
הכלי יתפקד יופי
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
אבל לא מדובר על הזנחה, מדובר על החלפת שמן על פי הוראות היצרן.
זה בטח לא נופל תחת קטגוריה של "הזנחה".
מהנדס מה אתה?
מהיכן הנחרצות שבה אתה קובע ש"אין לזה שום סיבה הנדסית" - בלי שאתה טורח להוסיף "לדעתי"?
אגב, מי שמטפל לבד ולא מחליף אופנוע כל 3-4 שנים - יש לו מספיק התעסקות גם חוץ מהחלפות שמן.
פשוט החלפות שמן הופכות להיות ה"כסף הקטן" שלך. ביטוח למנוע בחצי שעה עבודה ו-200 שקל.
אם היינו מנהלים דיון רציני ולא היית זורק בנחרצות דעות שאתה מגיש כעובדות מוגמרות, הייתי יכול להביא לך כמה דוגמאות מהשטח (קרי - ממכונאים) על התועלת שבהחלפות שמן לפני הזמן, בעיקר בדגמים שבהם היצרן "הגזים" במרווחים.
עם צורת הדיבור שלך, נוצר חשק אפסי לחלוק איתך ידע ואינפורמציה מכל סוג.
עשה מה שאתה רוצה, מבחינתי אל תחליף שמן בכלל. אני אעשה מה שאני רואה לנכון, ואני מאמין שאני מבין דבר או שנים במכונאות. בזה מבחינתי אפשר לחתום את הדיון בינינו. מי שרוצה להמשיך - שיקח את זה מכאן.
lokimonster
06-05-2019, 19:04
הוויכוח פה הוא על דחיפות החלפת השמן.
ועל שיקול היצרנים להגדיל את מרווחי הטיפולים.
לא בהכרח שמה שהיצרן ממליץ הוא מיטבי לאופנוע במצב נתון אקלים נתון וכיוצא בזאת.
הונדה ממליצה בnc לערוך כל 12 אלף החלפת שמנים.
למרות שהמנוע שלי עצלן והמנוע עובד ברוגע יחסי עדיין אני מעדיף להחליף כל 6000 קילומטר את השמן.
אני בטוח שמי שירוויח מזה זה אחת הידיים הבאות של הכלי כי אצלי בעוד שנים ספורות יהיה אופנוע חדש.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
מהנדס מה אתה?
מהיכן הנחרצות שבה אתה קובע ש"אין לזה שום סיבה הנדסית" - בלי שאתה טורח להוסיף "לדעתי"
כי זאת לא ״דעתי״. זאת דעה של מהנדסי הונדה.
Dresdner
06-05-2019, 19:30
אם כולם פתאום מהנדסים הייתי מאד רוצה לראות תוצאות אמפיריות ליתרונות שיש להחלפה תכופה של שמן על אמינות ואריכות המנוע.
כי זאת לא ״דעתי״. זאת דעה של מהנדסי הונדה.
ודעתם של מהנדסי טויוטה - יצרן שמוכר ללקוחות אמינות בלתי מתפשרת לפני כל דבר אחר - היא להחליף שמן ברכב משפחתי כל 15K בתנאים "רגילים" וכל 7.5K בתנאים "מחמירים". כן, בשנת 2019.
אגב גם אם אתה מחליט שזה באמת אבק מתכתי יש לך סיבה נוספת להחלפת שמן קצרה יותר.
חייב לומר שאני מעריך את הסובלנות שלך והדברך אתה בה מציג את עמדתך.
אני לגמרי חסיד של החלפות תכופות יותר מהמלצות היצרן בייחוד כפונקציה של אקלים ותנאי עבודה בכלל.
מה גם שאחד הנושאים הקצת מפוספסים הוא החלפת שמן כפונקציה של זמן ולא רק שימוש, כלומר גם אם השמן עשה 1000 ק"מ באופנועים שלי, לאחר שנה הוא יוחלף כי השמן מתחמצן ומאבד מתכונתיו כתלות בזמן.
יש לי ניסוי חצי אמפירי של מנוע ה- R100 כשנפתח לראשונה (מנוע בן 40, כן?!) וכאשר ידוע על היסטוריית טיפולים מלאה שהחליף שמן כל 3000 ק"מ או שנה (הקודם מביניהם) למשך 34 שנה לפחות. הוא נראה חדש ומבריק (מבפנים) כיום ייצורו, בהשוואה למראה זוועות שראיתי במנועים מפרויקטים אחרים.
אחפש את התמונות ואשלח בהמשך.
600 ירושלמי
07-05-2019, 09:04
אם כולם פתאום מהנדסים הייתי מאד רוצה לראות תוצאות אמפיריות ליתרונות שיש להחלפה תכופה של שמן על אמינות ואריכות המנוע.
לצערך אתה לא תראה תוצאות כאלו כי אין.
לזרוק משפטים בשקל שנשמעים הגיוניים כולם יודעים. לעשות מחקרים הנדסיים- קצת פחות, אבל מי שכן ערך ועורך את אותם מחקרים קבע וקובע שאין שום יתרון בלהחליף שמנים לעיתים קרובות יותר.
אם יש משהו שכן מוסכם על כולם זה שמי שמתעקש להחליף שמנים לעיתים תכופות יותר וסתם זורק שמן משומש שעדיין טוב- תורם בכח ללזיין את הסביבה. אבל מה זה משנה איכות הסביבה? שיזדיינו כולם, העיקר שפסיכולוגית אני ארגיש שהאופנוע שלי יותר אוהב אותי.
matanbar26
07-05-2019, 09:22
חייב לומר שאני מעריך את הסובלנות שלך והדברך אתה בה מציג את עמדתך.
אני לגמרי חסיד של החלפות תכופות יותר מהמלצות היצרן בייחוד כפונקציה של אקלים ותנאי עבודה בכלל.
מה גם שאחד הנושאים הקצת מפוספסים הוא החלפת שמן כפונקציה של זמן ולא רק שימוש, כלומר גם אם השמן עשה 1000 ק"מ באופנועים שלי, לאחר שנה הוא יוחלף כי השמן מתחמצן ומאבד מתכונתיו כתלות בזמן.
יש לי ניסוי חצי אמפירי של מנוע ה- R100 כשנפתח לראשונה (מנוע בן 40, כן?!) וכאשר ידוע על היסטוריית טיפולים מלאה שהחליף שמן כל 3000 ק"מ או שנה (הקודם מביניהם) למשך 34 שנה לפחות. הוא נראה חדש ומבריק (מבפנים) כיום ייצורו, בהשוואה למראה זוועות שראיתי במנועים מפרויקטים אחרים.
אחפש את התמונות ואשלח בהמשך.
תראה, ברור שמי שיחליף שמן כל 3,000 ק"מ המנוע ייראה ככה.
לא זאת השאלה.
אתה רושם ההשוואה לזוועות אחרות שראית אבל האם הזוועות האלה אלו אנשים שהחליפו שמן לפי הוראות יצרן או חיפפו לגמרי?
the striker
07-05-2019, 09:37
לא מקבל את הטעון שניצחון של ברצלונה עושה טוב על הנשמה .......
matanbar26
07-05-2019, 10:25
לא מקבל את הטעון שניצחון של ברצלונה עושה טוב על הנשמה .......
תתפלא.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft