מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : עצת המכונאי והאם להקשיב לה

TundraOG
29-04-2019, 23:15
היי חברים.
הייתי אתמול אצל המכונאי שלי לכיוון שסתומים ועוד כמה דברים, והוא אמר לי מאוד בפשטות "הגיע הזמן למכור את האופנוע". ארחיב - האופנוע המדובר הוא GS500, אצלי כ-3 שנים. כרגע עם אוטוטו 115 אלף ק"מ, אצלי מאז 67 אלף. לא מזניח שום דבר, לא לוחץ, רוכב רגוע יחסית (שיוט 110-120, בכבישים מפותלים פעם באף פעם הקוף קופץ לראש, אבל מדובר על 2 ק"מ מתוך 1000).
ההסבר שלו פשוט - האופנוע לא צעיר, ובמידה ויתחילו נקישות בקראנק מדובר על סכום עתק, שלא לדבר על זה שצריך למצוא בלוק תקין וכו'. אני כרגע - סטודנט שעובד במשרה חלקית, האופנוע משמש להגעה לעבודה, אני תלוי בו. הוא הציע לרדת בנפח ל-250, ואפילו נתן לי סיבוב על שלו. בנפח - לא מתכוון לדרת, לא לתמהיל הנסיעות ולטיולים שלי. אופנוע חדש - לא בתקציב כרגע. משומש גדול יותר - יהיה כבד לכיס (גם ככה לתחזק אופנוע לא תמיד קל על הכיס as is, ואני עושה תחזוקה שוטפת לבד).
העניין הוא כזה - הנתונים על הנייר הם תקינים. קומפרסיה של 170 בשני הצילינדרים, לחץ שמן לא נבדק כ-20 אלף ק"מ אבל אני מאמין שבסדר היות והאופנוע חי על סל"ד בינוני לגמרי בלי האצות חזקות. רוב הדברים הוחלפו (החל מרוב רכיבי מערכת החשמל, בולמים, קלאץ', שרשרת טיימינג, אטמים וכו') ואני יודע מה עבר על האופנוע. ה"החלפה" היחידה שאני שוקל היא DR650 משתנון חדש, וגם זה כרוך בעבודה בקיץ ולא בדיוק ממשי בחצי השנה הקרובה.
האם אני צריך לפחד מזה? אני מתייחס בפדנטיות יתר לאופנוע ולא מאמין שתהיה בעיה יוצאת דופן איתו, אבל הקילומטראז' והגיל עושים את שלהם ואני לא רוצה להעמיד את האופנוע כפסל מתחת לבית. אני יודע שאף אחד לא בדיוק יכול להגיד לי מה יהיה מצבו של האופנוע מחר, או בעוד שנה, אבל אשמח לקצת חוות דעת בנושא.

AsafA
29-04-2019, 23:40
תחזיק אותו עד שתסיים את הלימודים, אחר כך כבר יהיה לך יותר קל להתקדם למשהו משנתון מתקדם.

Dresdner
29-04-2019, 23:52
המכונאי שלך מסתמך על סטיסטיקה.
כמו שכבר אמרתי לך בעבר למרות שהGS500 קיבל בישראל את מעמד סובארו DL הוא אף פעם לא היה אופנוע אמין כלכך ורבים לא זכו לראות את ה100000 ק"מ בלי שיפוץ מנוע כל שהוא (עליון, תחתון) חלק כבר ב60000 ק"מ.

כמו בכל סטיסטיקה יש סמנים עליונים ותחתונים האופנוע שלך הוא הסמן העליון.

TundraOG
30-04-2019, 00:14
המכונאי שלך מסתמך על סטיסטיקה.
כמו שכבר אמרתי לך בעבר למרות שהGS500 קיבל בישראל את מעמד סובארו DL הוא אף פעם לא היה אופנוע אמין כלכך ורבים לא זכו לראות את ה100000 ק"מ בלי שיפוץ מנוע כל שהוא (עליון, תחתון) חלק כבר ב60000 ק"מ.

כמו בכל סטיסטיקה יש סמנים עליונים ותחתונים האופנוע שלך הוא הסמן העליון.
מסכים איתך, אבל רק אחדד משהו - האמינות של האופנוע הזה היא יותר עניין של הנסיבות. כאופנוע, הוא בסדר, פשוט הייעוד שלו וקהל היעד שקנה אותו בארץ הם שילוב שהוא מתכון לאסון. זה commuter, ואנשים היו קונים אותו כמקפצה לקטגוריית הספורט הכבדה, דהינו - פול גז כל היום וכל הזמן, סל"ד גבוהה. למנוע הזה יש 2 דברים שצריך מאוד לשים לב אליהם - מרווח שסתומים שצריך לכוון לעתים יחסית קרובות, ושמן מנוע. גם עצם היותו מקורר אוויר משמע הוא רגיש לסגנון הרכיבה ורכיבה במצערת פתוחה, ללא חימום מתאים של המנוע לא תיטיב לו. (כמו לכל אופנוע).

לא מנסה פה לשבח יתר את האופנוע, it is what it is - אופנוע בסיסי עם מכלולים וגימור סבירים מינוס ומנוע ממוחזר משנות ה-70, פשוט שבארץ מצבם נובע יותר מהתחזוקה הישראלית מאשר מתכון האופנוע. בארץ דברים נמדדים ביכולתם לעבור אונס קבוצתי ללא וזלין ולהמשיך לנסוע.

ואסף - זו גם אופציה. אשקול גם את זה.

NAOR2207
30-04-2019, 04:58
בוא נראה...
אתה מתלבט בין הוצאה וודאית עכשיו (החלפת אופנוע)
לבין הוצאה אשר תתרחש מתי שהוא, כשהמקסימום שלה הוא מחיר ריאלי של האופנוע מינוס מכירה לחלקים

אני מבין נכון ?

השושנים
30-04-2019, 07:30
קח את ההפרש שרצית לשים ותקע בתכנית חיסכון, תחליט על סכום חודשי שיכנס לשם בכל חודש.
וסע, אם יתמזל מזלך תמשוך איתו עד סיום הלימודים ואז תחליט אם למכור ולהוסיף את הסכום שצברת
למשהו אחר או להמשיך להמר עד שימות ואז...

matanbar26
30-04-2019, 07:42
נשמע שאתה שומר על הכלי ברמה גבוהה, לא רוכב עליו אגרסיבי ומטפל במה שצריך בזמן.
האם זה אומר שלא ייקרה כלום? לא, אבל אתה מוריד את הסיכוי.
הרי גם אם תנסה למכור אותו היום לא תקבל יותר מכמה אלפי שקלים ואני ממש אופטימי.
אז אין לך מה להפסיד ועדיף כרגע לא להחליף.

KKatkov
30-04-2019, 07:54
היי חברים.
הייתי אתמול אצל המכונאי שלי לכיוון שסתומים ועוד כמה דברים, והוא אמר לי מאוד בפשטות "הגיע הזמן למכור את האופנוע". ארחיב - האופנוע המדובר הוא GS500, אצלי כ-3 שנים. כרגע עם אוטוטו 115 אלף ק"מ, אצלי מאז 67 אלף. לא מזניח שום דבר, לא לוחץ, רוכב רגוע יחסית (שיוט 110-120, בכבישים מפותלים פעם באף פעם הקוף קופץ לראש, אבל מדובר על 2 ק"מ מתוך 1000).
ההסבר שלו פשוט - האופנוע לא צעיר, ובמידה ויתחילו נקישות בקראנק מדובר על סכום עתק, שלא לדבר על זה שצריך למצוא בלוק תקין וכו'. אני כרגע - סטודנט שעובד במשרה חלקית, האופנוע משמש להגעה לעבודה, אני תלוי בו. הוא הציע לרדת בנפח ל-250, ואפילו נתן לי סיבוב על שלו. בנפח - לא מתכוון לדרת, לא לתמהיל הנסיעות ולטיולים שלי. אופנוע חדש - לא בתקציב כרגע. משומש גדול יותר - יהיה כבד לכיס (גם ככה לתחזק אופנוע לא תמיד קל על הכיס as is, ואני עושה תחזוקה שוטפת לבד).
העניין הוא כזה - הנתונים על הנייר הם תקינים. קומפרסיה של 170 בשני הצילינדרים, לחץ שמן לא נבדק כ-20 אלף ק"מ אבל אני מאמין שבסדר היות והאופנוע חי על סל"ד בינוני לגמרי בלי האצות חזקות. רוב הדברים הוחלפו (החל מרוב רכיבי מערכת החשמל, בולמים, קלאץ', שרשרת טיימינג, אטמים וכו') ואני יודע מה עבר על האופנוע. ה"החלפה" היחידה שאני שוקל היא DR650 משתנון חדש, וגם זה כרוך בעבודה בקיץ ולא בדיוק ממשי בחצי השנה הקרובה.
האם אני צריך לפחד מזה? אני מתייחס בפדנטיות יתר לאופנוע ולא מאמין שתהיה בעיה יוצאת דופן איתו, אבל הקילומטראז' והגיל עושים את שלהם ואני לא רוצה להעמיד את האופנוע כפסל מתחת לבית. אני יודע שאף אחד לא בדיוק יכול להגיד לי מה יהיה מצבו של האופנוע מחר, או בעוד שנה, אבל אשמח לקצת חוות דעת בנושא.

כרגע לא דופק? סבבה.
כשיתחיל לנקוש, אז תחשוב מה לעשות. יש סיכוי טוב שזה ל יקרה ב-50 אלף הקרובים, ויש סיכוי מסויים שזה יתחיל מחר.
גם עם מנוע נוקש אפשר להמשיך לרכב עוד הרבה, הרבה זמן.
ובמקרה הכי גרוע - מה שיש לך להפסיד (כאשר תגיע למצב שאכן קיימת בעיית מנוע חמורה, אחרי שנסעת שנה-שנתיים עם נקישות מהקאנק) זה את המחיר של האופנוע. כמה זה היום, 8-9-10?
סכום קטן מאוד, שעם סיום הלימודים יפסיק להיות בעיה גדולה בשבילך.

אגב, מי המכונאי שלך?

600 ירושלמי
30-04-2019, 09:17
הוא הציע לרדת בנפח ל-250, ואפילו נתן לי סיבוב על שלו.
אני רק שאלה...
האם כבודו גם הציע לך (או רמז) באותו מעמד טרייד-אין?

ayalzo
30-04-2019, 09:25
זה את המחיר של האופנוע. כמה זה היום, 8-9-10?

אתה רציני?
המחיר הריאלי של האופנוע הזה הוא לא הרבה יותר מהמחיר שלו לפירוק.

KKatkov
30-04-2019, 10:31
אתה רציני?
המחיר הריאלי של האופנוע הזה הוא לא הרבה יותר מהמחיר שלו לפירוק.

לא נראה לי.
אני מאמין ש-GS500 מאושר ברישיון ל-A1 שווה בשוק 8-10 אם הוא במצב טוב.
אם אתה צריך אופנוע A1 שעושה בינעירוני ארוך בכיף, אין לך הרבה מבחר בתקציב נמוך... נינג'ה 250 טווין, CBR250 - או GS500\DR650\ER-5 אחרי עדכון רישיון. השלושה האחרונים הרבה יותר שריריים בבין-עירוני, נוחים יותר ולא בהכרח הרבה יותר יקרים לאחזקה - ויש אנשים שמחפשים דווקא אותם.
בכל מקרה, לא יצא לי לראות אופנוע כלשהו במצב טוב, עם טסט בתוקף שנמכר בפחות מ-5. לא משנה מה הדגם והשנתון. אני קורא לזה "חוק הנבלה". יש מאין מחיר מינימום לאופנוע שנוסע בסדר, שבפחות ממנו פשוט מעדיפים לשים אותו במחסן ולא למכור.

כל האמור לעיל מתבסס על ניסיוני מלפני איזה 3 שנים, כשעוד התעסקתי עם נבלות A1 למינהן. אולי מבול הכלים החדשים והזולים בקטגוריה שינה את התמונה, ועכשיו אופנוע A1 ישן נמכר ב-3-4 אלף או בכלל לא, גם אם הוא נוסע בסדר.
אם זה המצב, אז על אחת כמה וכמה עדיף לפות"ש לרכב על ה-GS שלו עד שה-GS ימות או עד שלפות"ש יהיה כסף לאופנוע חדש.

TundraOG
30-04-2019, 10:34
תודה על ההתייחסות חברים.
לגבי טרייד - לא, לא הוצע. להפך, אמר להתרחק מטריידים. בכל פעם שאני אצלו כמעט הוא ממליץ לי לעבור לאופנוע אמנם קטן יותר אך חדש יותר (נניח z300).
לגבי השווי - כן, 8-10 זה בערך המחיר שלהם. במקרה הכי (ואני מדבר הכי) טוב בהתחשב בק"מ ותיעוד הטיפולים אני אקבל עשיריה, וגם זה ממש על הצד האופטימי. (ולחשוב שלפני שנתיים הציעו לי 15-16).

לגבי הרכיבה - כן, בימים אגרסיביים 130, בימים רגועים 100. יכול לעלות צפונה מזה פעם באף פעם לשחרר קצת לחץ, וגם אז לא נשאר שם כי אני צריך את הרשיון שלי.

אני חושב שהבנתי, חברים. אמשיך לרכב על העז עד שתהיה אופציה טובה יותר באופק.

KKatkov
30-04-2019, 10:41
לגבי השווי - כן, 8-10 זה בערך המחיר שלהם. במקרה הכי (ואני מדבר הכי) טוב בהתחשב בק"מ ותיעוד הטיפולים אני אקבל עשיריה, וגם זה ממש על הצד האופטימי. (ולחשוב שלפני שנתיים הציעו לי 15-16).

רק שתדע - זאת ירידת ערך אפסית. 3-4 אלף בשנה? לקחתי :)
תחשוב על מישהו שקונה דיוק 390 חדש ורוכב עליו 15K בשנה... אחרי שנתיים הוא אולי יצליח לגרד 20.

TundraOG
30-04-2019, 11:17
רק שתדע - זאת ירידת ערך אפסית. 3-4 אלף בשנה? לקחתי :)
תחשוב על מישהו שקונה דיוק 390 חדש ורוכב עליו 15K בשנה... אחרי שנתיים הוא אולי יצליח לגרד 20.
על לקנות חדש אני בכלל לא מדבר, זה לא חכם לספוג ירידת ערך כזו. אפשר בקלות לקנות "חדש" בן שנתיים-שלוש, להינות מכלי כמעט חדש במחיר הרבה, הרבה יותר שפוי (דוגמא לכך אלה כל ה-650 שנמכרים חדשים ב-45 וצפונה ואחרי שנתיים-שלוש עומדים על 30, כשהאופנוע בקושי נסע 20 אלף ק"מ).

מה שמצחיק שקניתי את האופנוע ב-10.7, אם אני אמכור ב-10 זה יהיה מאוד משעשע.

ayalzo
30-04-2019, 11:18
רק בשביל הספורט, תנסה לפרסם אותו ב8-10. (לא כתבת איזו שנה, אבל אני מניח שהוא לא יכול להיות יותר חדש מ2004. וזה אומר שהוא כבר צריך אישורי בלמים לטסט השנה).
אני מקווה בשבילך שאני טועה, אבל מנסיוני עם נבלות, אתה לא תקבל יותר מ"חוק הנבלה" שציין קקטוב.
אני הייתי נוסע עליו עד שימות או שיעשה סימנים כאלו ואז שובר את הראש. (על הדרך מנסה לחסוך לכלי הבא).

KKatkov
30-04-2019, 11:40
רק כדי לסבר את האוזן...
בעבודה הקודמת, היה בחור עם נינג'ה 250. יד לא גבוהה במיוחד (3-4), 67 אלף ק"מ, אופנוע מקורי לא מכופכף. שנת 2010 לדעתי. לא בהכרח "טופל בפדנטיות", אבל כנראה גם לא אחד שלא קיבל החלפות שמן בזמן. הבחור פרסם אותו ב-10 במטרה לקבל עליו 8.5-9.
לא יודע מה המצב כרגע, אבל קודם - האופנוע עמד למכירה יותר מחודש. היו טלפונים, הייתה התעניינות (בעיקר מצד בני הדודים) - אבל רוב ההצעות היו מתחת ל-8.
האופנוע הזה הוא במידה מסויימת מקבילה של ה-GS שלך. אופנוע מתחילים ישן אך שמור, עם ק"מ סביר אך לא נמוך, מרוכב בוגר שלא מתעלל בכלי. כלי שיודע לעשות הכל כולל כבישים מהירים, גם אם לא "בכיף" ולא במוד טייס קרב, דגם עם אמינות מוכחת שמזדקן יפה בידיים הנכונות.
הביצועים שלהם דומים, רק שהנינג'ה עושה הכל בסל"ד הרבה יותר גבוה (וזה לא גורם לו להתפרק מהר). בקיצור, כלים דומים שפונים לאותו קהל תפרנים... אז אם את הנינג'ה קשה למכור, אני לא בטוח שה-GS שלך ימכר בקלות במחירים שדיברנו עליהם.

matanbar26
30-04-2019, 12:02
לפי החתימה שלך, האופנוע הוא משנת 2002.
אם זה נכון, מדובר על כלי בן 19 שנה עם 120 אלף קילומטר (זה לא המון אבל לפי מה שאתה מציין את רוב כמעט חצי מהק"מ עשית בתוך 3 שנים).
אם זה נכון, החל מהשנה ה19 הכלי מוגדר כלי רכב מיושן מה שדורש אישור מוסך לפני טסט וגם:
"בעליו של רכב מיושן חייב בתשלום אגרה, בקבלת אישור מוסך על תקינות רכבו ובביצוע בדיקה לרכבו במכון רישוי פעמיים בשנה".
זה מהאתר של משרד התחבורה אבל אני לא בטוח בזה.
אני לא מאמין שתקבל עליו 10, אפילו לא 8.
בין 5-7 זה כנראה ריאלי יותר אבל גם זה לא בטוח בכלל.
היום השוק שונה, ההיצע הכלים A1 יד שנייה גבוה משמעותית והכלי שלך לא "אטרקטיבי" בטח במצב הנתון.

KKatkov
30-04-2019, 14:23
לפי החתימה שלך, האופנוע הוא משנת 2002.
אם זה נכון, מדובר על כלי בן 19 שנה עם 120 אלף קילומטר (זה לא המון אבל לפי מה שאתה מציין את רוב כמעט חצי מהק"מ עשית בתוך 3 שנים).
אם זה נכון, החל מהשנה ה19 הכלי מוגדר כלי רכב מיושן מה שדורש אישור מוסך לפני טסט וגם:
"בעליו של רכב מיושן חייב בתשלום אגרה, בקבלת אישור מוסך על תקינות רכבו ובביצוע בדיקה לרכבו במכון רישוי פעמיים בשנה".
זה מהאתר של משרד התחבורה אבל אני לא בטוח בזה.
אני לא מאמין שתקבל עליו 10, אפילו לא 8.
בין 5-7 זה כנראה ריאלי יותר אבל גם זה לא בטוח בכלל.
היום השוק שונה, ההיצע הכלים A1 יד שנייה גבוה משמעותית והכלי שלך לא "אטרקטיבי" בטח במצב הנתון.

1. הטעות שלך מתחילה בחשבון. אנחנו בשנת 2019, ולא בשנת 2021, ולכן לכלי ימלאו השנה 17 שנים. הבחור צריך אישור בלמים לפני הטסט (חרטא שכל מוסך יסדר לך, כל עוד הדיסק בערך מעל המינימום, יש רפידות ואין אוויר במערכת. סתם קנס של 150 שקל).
אישור מיושן (לא בעיה, סתם קנס) עם טסט פעמיים בשנה (בעיה מעצבנת) האופנוע הנ"ל יצטרך רק בשנת 2022 (אחרי שימלאו לו 19 שנים).
2. הטעות שלך ממשיכה בזה שאתה משווה תפוזים לבטטה. כלי ה-A1 החדשים והזולים מאוד אלה אופנועי 250 מארצות המזרח הרחוק. הביצועים שלהם גבוליים בעיניי לכבישים מהירים וטיולים ארוכים. אורך החיים של המכונות האלה לא ידוע, ואם אנחנו מדברים על הזולים שבהם (קרי - כאלה שעברו כמה בעלויות והרבה פול-גז) אז הקניה יכולה להיות יותר "חתול בשק" מאשר GS ישן.
אם נדבר על אופנועי 500 - אז היחידים בקטגוריה הם הונדה (לא מזמן בנלי הצטרפו). הונדות 500 משומשות עולות לרוב 20K ומעלה, והזולים שבהם אלה אופנועים עם ק"מ שכבר לא כזה רחוק מה-GS המדובר. אמנם 10 שנים פחות על הכביש זה גם חשוב ובהחלט שווה את תוספת המחיר, אבל זה לא עוזר למי שהממון אינו מצוי בכיסו.
יש גם את אופנועי ה-400 החדשים, חלקם (הקטומים בעיקר) קיימים בכמויות כמשומשים במחירים מפתים (אך עדיין כפולים מה-GS). גם כאן, מי שמחפש אופנוע בתחתית השוק, כנראה יפול על מכונה שנקרעה קשות ולא בהכרח תפגין אמינות ראויה בהמשך (מה גם, שרקורד האמינות של ה-390 לא מדהים, בעיקר בסדרות הראשונות. היו לא מעט תלונות).

בקיצור - עדיין יש נישה לאופנועי ה-500 הישנים. שילוב של אופנוע שמור ומטופל ומחיר מפתה (בן 4 ספרות) כנראה בכל זאת יביא טלפונים ומכירה עם עוד איזה קווץ'.
טונדרה, אם תחליט למכור - ספר לנו איך היה.

dudybou
30-04-2019, 14:45
כמו שכתבת וייעצו לך..
סע אתו עד שימות, תחסוך בצד מה שתוכל.
כשימות (אם..) תחפש כלי בתקציב הרלווונטי לאותו זמן..

לי היה דילמה דומה קצת על ה-NC שלי, כשהגעתי לאזור 100 אק"מ. אם למכור ולשדרג לפני שיתחילו בעיות או לא.
הירידת ערך הגדולה יחסית לכלי כבר עברה עליו, אז להחזיק אותו עכשיו יכול להיות מאוד משתלם (אא"כ כמובן יתחילו בעיות, אבל אז זה כבר סיפור אחר..)

סע ותהנה.

matanbar26
30-04-2019, 14:55
1. הטעות שלך מתחילה בחשבון. אנחנו בשנת 2019, ולא בשנת 2021, ולכן לכלי ימלאו השנה 17 שנים. הבחור צריך אישור בלמים לפני הטסט (חרטא שכל מוסך יסדר לך, כל עוד הדיסק בערך מעל המינימום, יש רפידות ואין אוויר במערכת. סתם קנס של 150 שקל).
אישור מיושן (לא בעיה, סתם קנס) עם טסט פעמיים בשנה (בעיה מעצבנת) האופנוע הנ"ל יצטרך רק בשנת 2022 (אחרי שימלאו לו 19 שנים).
2. הטעות שלך ממשיכה בזה שאתה משווה תפוזים לבטטה. כלי ה-A1 החדשים והזולים מאוד אלה אופנועי 250 מארצות המזרח הרחוק. הביצועים שלהם גבוליים בעיניי לכבישים מהירים וטיולים ארוכים. אורך החיים של המכונות האלה לא ידוע, ואם אנחנו מדברים על הזולים שבהם (קרי - כאלה שעברו כמה בעלויות והרבה פול-גז) אז הקניה יכולה להיות יותר "חתול בשק" מאשר GS ישן.
אם נדבר על אופנועי 500 - אז היחידים בקטגוריה הם הונדה (לא מזמן בנלי הצטרפו). הונדות 500 משומשות עולות לרוב 20K ומעלה, והזולים שבהם אלה אופנועים עם ק"מ שכבר לא כזה רחוק מה-GS המדובר. אמנם 10 שנים פחות על הכביש זה גם חשוב ובהחלט שווה את תוספת המחיר, אבל זה לא עוזר למי שהממון אינו מצוי בכיסו.
יש גם את אופנועי ה-400 החדשים, חלקם (הקטומים בעיקר) קיימים בכמויות כמשומשים במחירים מפתים (אך עדיין כפולים מה-GS). גם כאן, מי שמחפש אופנוע בתחתית השוק, כנראה יפול על מכונה שנקרעה קשות ולא בהכרח תפגין אמינות ראויה בהמשך (מה גם, שרקורד האמינות של ה-390 לא מדהים, בעיקר בסדרות הראשונות. היו לא מעט תלונות).

בקיצור - עדיין יש נישה לאופנועי ה-500 הישנים. שילוב של אופנוע שמור ומטופל ומחיר מפתה (בן 4 ספרות) כנראה בכל זאת יביא טלפונים ומכירה עם עוד איזה קווץ'.
טונדרה, אם תחליט למכור - ספר לנו איך היה.

אמת, טעיתי בחשבון.
אבל לגבי השוק הנוכחי, לא חושב שטעיתי.
בסופו של דבר יש אלטרנטיבות טובות יותר בשוק מאשר GS בן 17 שנה עם 120 אלף ק"מ ולא משנה כמה שמור הוא.
במחיר הנכון (5-7) כנראה שמישהו ייקנה, אבל אני לא מאמין שמעבר לזה.
האם שווה לפות"ש למכור במחיר הזה? כנראה שלא, אבל זה כבר עניין שלו.

TundraOG
30-04-2019, 15:04
אם מדובר על 5-7, יש סיכוי לא רע שגם אחרי רכישת אופנוע אחר אשמור את זה כפרוייקט שתמיד רציתי לעשות - פלאט טראקר.
במצב כזה אני כנראה לא אמכור עכשיו, ואולי אפילו אאסוף בקיץ כמה אלפיות, אעשה אוברול מונע ואמשיך לרכב.

KKatkov
30-04-2019, 15:30
אם מדובר על 5-7, יש סיכוי לא רע שגם אחרי רכישת אופנוע אחר אשמור את זה כפרוייקט שתמיד רציתי לעשות - פלאט טראקר.
במצב כזה אני כנראה לא אמכור עכשיו, ואולי אפילו אאסוף בקיץ כמה אלפיות, אעשה אוברול מונע ואמשיך לרכב.

אתה לא בסדר בראש.
יש לך מנוע עם קומפרסיה 170, כרגע לא דופק, לא מעשן, לא אוכל שמן בכמויות מסחריות (לפחות, כך הבנתי).
למה אוברהול?
את הביטוי "עובד - אל תיגע" אתה מכיר?
רבים וטובים השביתו אופנוע שהיה יכול לנסוע עוד עשרות אלפי קילומטרים בגלל שהם התחילו לתקן דברים שלא דורשים תיקון.
במצבך הכלכלי... פשוטו כמשמעו, אל תיגע.

mudale222
30-04-2019, 15:44
בקיצור... אין מה למכור ואין מה לגעת. ההבדל במחיר בין עכשיו לבין מנוע דופק קטן מאוד.
נגיד עם המנוע הדופק תקבל 3-5 ועכשיו 5-8. זה זניח.
לא הייתי נוגע בכלום, ממשיך לרכב עליו עד שימות או שיהיה לך כסף לשדרוג משמעותי ואז מעיף וקונה משהו מודרני יותר.

TundraOG
30-04-2019, 15:50
אתה לא בסדר בראש.
יש לך מנוע עם קומפרסיה 170, כרגע לא דופק, לא מעשן, לא אוכל שמן בכמויות מסחריות (לפחות, כך הבנתי).
למה אוברהול?
את הביטוי "עובד - אל תיגע" אתה מכיר?
רבים וטובים השביתו אופנוע שהיה יכול לנסוע עוד עשרות אלפי קילומטרים בגלל שהם התחילו לתקן דברים שלא דורשים תיקון.
במצבך הכלכלי... פשוטו כמשמעו, אל תיגע.

אם היה לי שקל על כל פעם ששמעתי את המשפט הראשון, סביר להניח שהיה עומד לי 09 מהניילון בחניה 😅.
הבנתי חברים, ממשיכים בשגרה.

השושנים
30-04-2019, 16:56
עם 09 לא יעמוד לך כלום...#רקאומר