התחברות

צפייה בגרסה מלאה : טיולים ארוכים לרוכב עם מעט ניסיון + הכנות לפני

Amir.M
02-05-2019, 22:45
שלום חברים, כאן אמיר!
מזה כחודש בערך אני רוכב על CB500X של הונדה, אופנוע שאני נהנה ממנו מאוד, אבל גילוי נאות זה האופנוע הראשון שלי (ובהזדמנות זו תודה לחברי הפורום שייעצו והדריכו והובילו לרכישה הכי מוצלחת שלי בעשור האחרון).
עד כה נסעתי איתו לכל היותר משהו כמו 60 ק"מ לכיוון עם עצירות ובכבישים די ישרים, בעיקר בכביש 2.

אני שוקל ביום שבת לנצל את שעות הבוקר המוקדמות והכבישים הריקים וללכת על טיול ארוך מהרגיל. יוצא ממחלף נתניה, אז נניח משהו כמו נסיעה לטבריה או נהריה נראה לי כרגע בטווח הניסוי הסביר.
אני מרגיש די בטוח ונח על הברנש שלי, אבל אלו מכם שכבר הספיקו להכיר אותי יודעים כמה אני מעריך את חוכמתם של בעלי ניסיון.

אז בנושא זה,
1. לדעתכם, מסלול הנסיעה ואורכו הגיוניים בשלב זה או שכדאי לחכות ולהמשיך לצבור ניסיון על הכלי בשימוש יומיומי לפני טיולי רכיבה של שבת?
2. אם עניתם כן בסעיף 1, איך כדאי להתכונן לנסיעות מסוג זה/טיפים או דגשים שרוכבים חדשים נוטים לפספס שהייתם רוצים לחלוק?
משהו מעבר לבקבוק מים, אוויר בצמיגים וצידה לדרך, כן? חח אני לא עד כדי כך אבוד, תודה :D

Mמהר
03-05-2019, 08:14
אתה נשמע כמו בחור אחראי וזהיר צא לטיול זה בסדר. ממליץ על קורס רכיבה בסיסי ועל אימוץ דפוס רכיבה הגנתי.

בימים יפים אני זהיר במיוחד על האופנוע, אלה הימים המסוכנים ביותר.

NAOR2207
03-05-2019, 08:54
הכנות לפני? חדר כושר!
אין לך מושג כמה גוף מתוחזק טוב - יעיל בפיזור חום למשל.
תדאג ללבוש נוח. קסדה מעט לוחצת אחרי רכיבה של שעה הופכת לגיהינום אחרי ארבע.
אל - תרכוב - עם מוזיקה
קבע לעצמך יעדים וציוני דרך, אך אל תמהר להגיע אליהם

But trust me on the sunscreen

Amir.M
03-05-2019, 11:14
אתה נשמע כמו בחור אחראי וזהיר צא לטיול זה בסדר. ממליץ על קורס רכיבה בסיסי ועל אימוץ דפוס רכיבה הגנתי.

בימים יפים אני זהיר במיוחד על האופנוע, אלה הימים המסוכנים ביותר.
משתדל להיות זהיר. אני חושב שאופנוע הוא כלי מדהים ליום יום ולפנאי, ואני מאוד אוהב את שלי. אבל משתדל לזכור שזלזול פה עשוי להוביל לתרחישים לא נעימים בכלל. אז אני נותן לנושא את מימד הרצינות הראוי.
בנוגע לימים יפים, כי יש יותר נהגים על הכביש בדרך לים ולצפון, או משהו נוסף שכדאי להתחשב בו?

הכנות לפני? חדר כושר!
אין לך מושג כמה גוף מתוחזק טוב - יעיל בפיזור חום למשל.
תדאג ללבוש נוח. קסדה מעט לוחצת אחרי רכיבה של שעה הופכת לגיהינום אחרי ארבע.
אל - תרכוב - עם מוזיקה
קבע לעצמך יעדים וציוני דרך, אך אל תמהר להגיע אליהם

בדיוק התחלתי להתאמן חודש קודם, חלק ממשבר גיל 30 עם האופנוע אני מניח.
תודה על שאר הטיפים.

ayalzo
03-05-2019, 14:01
אם לנהריה, אז סע מכבישים עוקפים.
אין שום כיף בלהתקע בכל הקטע של חיפה-קריות-עכו.
אני הייתי מעדיף לנסוע לטבריה.
וגם,
דרך הכבישים הצדדיים (כפר תבור, יבניאל, פוריה).
אם אתה עולה על כביש 2, רד בזכרון, קח ימינה באלייקים רד לכיוון צומת מגידו, התענכים, צומת נבות, ואז תחליט אם אתה רוצה לטבריה דרך בקעת הירדן (,עליה חובה לקפה בכוכב הירדן) או דרך טמרה-נעורה ומשם לכפר תבור, יבניאל פוריה.
כמובן שבחזור אתה יכול לקחת את הצד השני.

בכל מקרה,
קח בחשבון שהכבישים יהיו עמוסים מאוד בנהגים של שבת.

Amir.M
03-05-2019, 17:46
יפה, האמת ניראה מסלול נחמד ומקיף מאוד. אני כנראה אקצר אותו, אבל אני אוהב את המתווה הכללי.
תודה!

Amir.M
04-05-2019, 16:06
עדכון:
היה טיול מדהים!!
נסעתי כמו שהצעת דרך הכבישים הצדדיים, חוויית נסיעה, הכל ירוק ויפה מסביב. היו כמה פיתולים טובים בדרך, אבל לא משהו מאגר מדי. הירידה מזכרון גרמה לי לחייך כמו ילד, מצאתי את עצמי מחזיק את הקלאץ' ונותן לכח המשיכה לעשות את שלו. בטבריה רציתי להגיע לקו המים, ואז הדרך חזור הייתה יופי של תרגול לזינוק בעלייה עם כל הרמזורים בעלייה, אבל גם זה צריך לפעמים. עצירות בדרך למים, שוקולד ופיתה דרוזית. סך הכל אחלה שבת.
עכשיו רק למצוא קבוצת רכיבה שמוכנה לצאת בשעה 10, כי אני בשבת בטח לא מתעורר ב7.

NAOR2207
04-05-2019, 17:27
:לא תמונות לא קרה:
:offtopic:

Amir.M
04-05-2019, 20:17
אין בעיה בוס, אם כי לא צילמתי יותר מדי.
מנוחת הלוחם לנוף הכנרת.
7342

סלפי סביר למדי
7343

פיתה דרוזית בחזור שהייתה עולם!
7344

ayalzo
04-05-2019, 23:43
יפה!
טיפ של אלופים-
תחליף נעליים.
אם לא בא לך מגף/נעל רכיבה יקרות, אפילו נעלי טיולים מסיביות (,מעור, לא בד), או נעלי עבודה גבוהות (עם שרוכים), יהיו עדיפות על הרדבק/בלנסטון.
אלו האחרונות לא מספקות שום הגנה ותמיכה לרגל, ובמילא עפות קיבינימאט בשניה שהרגל פוגשת את הכביש.

NAOR2207
05-05-2019, 22:23
7343
תנקה את העדשה. יש כתם שחור שמסתיר את הנוף :)
שנים שלא יצאתי לטיול. אין לי באמת תירוץ למה.
עם התמונות שלך קצת יצאתי. תודה.
ואני שמח שנהינית.

Amir.M
06-05-2019, 20:55
יפה!
טיפ של אלופים-
תחליף נעליים.
אם לא בא לך מגף/נעל רכיבה יקרות, אפילו נעלי טיולים מסיביות (,מעור, לא בד), או נעלי עבודה גבוהות (עם שרוכים), יהיו עדיפות על הרדבק/בלנסטון.
אלו האחרונות לא מספקות שום הגנה ותמיכה לרגל, ובמילא עפות קיבינימאט בשניה שהרגל פוגשת את הכביש.

תודה על הטיפ, הגיוני סך הכל לא חשבתי על כמה הנעל רופפת.

נאור, אני אצטרך להתארגן על איזו מצלמת קסדה או לעצור בכמה נקודות תצפית ונארגן לך כמה תמונות טבע שתרצה.
האמת הפשוטה היא שכל כך נהנתי מהטיול הזה שממש לא עניינו אותי תמונות באותם רגעים.

NAOR2207
06-05-2019, 21:33
התמונות הן רק חלק מהפאזל גם מילים יפות הולך, שמתארות איך נהינית לך תדע, אולי יברח לך איזה זן ואומנות קטן

Amir.M
07-05-2019, 17:40
בקיצור לפתוח בלוג על מסעותיי בארץ הקודש, "רק אני וההונדה שלי", שם אספר בהרחבה כמה שאנשים רנדומליים בטוחים שאני שוטר כי האופנוע, החליפה והקסדה לבנים.
האמת, יהיו כניסות לבלוג, רואה את זה מתרומם.

השושנים
08-05-2019, 08:27
עדכון:
היה טיול מדהים!!
נסעתי כמו שהצעת דרך הכבישים הצדדיים, חוויית נסיעה, הכל ירוק ויפה מסביב. היו כמה פיתולים טובים בדרך, אבל לא משהו מאגר מדי. הירידה מזכרון גרמה לי לחייך כמו ילד, מצאתי את עצמי מחזיק את הקלאץ' ונותן לכח המשיכה לעשות את שלו. בטבריה רציתי להגיע לקו המים, ואז הדרך חזור הייתה יופי של תרגול לזינוק בעלייה עם כל הרמזורים בעלייה, אבל גם זה צריך לפעמים. עצירות בדרך למים, שוקולד ופיתה דרוזית. סך הכל אחלה שבת.
עכשיו רק למצוא קבוצת רכיבה שמוכנה לצאת בשעה 10, כי אני בשבת בטח לא מתעורר ב7.

לא לא ולא...תתאים לך את ההילוך שנוח לך איתו והישאר בו, לא רוכבים עם קלאצ' משוך!

כמו שאמרו לך לך תעשה קורס רכיבה למתחילים, תשתדל בהתחלה לרכוב עם מישהו מנוסה שאתה סומך עליו
ורכוב הרבה, רק ככה צוברים ניסיון.
פורס גאמפ החליט שהוא רוצה לרוץ רץ עד סוף הרחוב הרגיש לו טוב המשיך ככה רץ את כל הארץ בלי בעיה,
בלי הכנה ובלי כלום, אבל זה היה בסרט.

לטיול לוקחים ציוד חילוץ נגד פאנצ'ר, ערכה בסיסית של ע"ר, מים, משקפי שמש, טלפון ואביזריו, ואת כל ציוד
הבטיחות שיש לך, בבית משאירים אגו דאווין ואת תעודת ה-גבר גבר.

אחרי שתהיה בעניינים מומלץ לצרף בת/בן זוג על פי העדפתך.

הכי חשוב ליהנות. בהצלחה.

Amir.M
08-05-2019, 15:20
איווה!
בציוד שציינת לקחתי הכל חוץ ממגפיים טובות יותר, שעל זה כבר עברנו, וערכה לפנצ'רים שזה כנראה שכדאי להשיג במהרה.
לצערי אין לי היכרות טובה עם רוכבים לנסיעות ארוכות, במעגל הקרוב ואפילו הרחוק יותר אני מכיר רק נהגי קטנועים לנסיעות קצרות יחסית. אז אני נוסע לאט, ובזהירות, ואוסף דגשים מהיוטוב ומחברי הפורום הנהדר הזה.
לא בטוח אם ההיערה על ה"דאווין והגבר-גבר" מיוחסת למשהו שאמרתי פה, או בקטע של הכוונה ואמירה כללית.
אם זה מיוחס אליי, יכול להבטיח לך שאני עובר את ה-130 במצבים נדירים, ונוסע בצורה מאוד רגועה וממותנת. אני באמת ובתמים פשוט נהנה לרכב, המהירות כרגע פחות קריטית לי, אבל דע לך שאני מעריך את הדאגה!

השושנים
08-05-2019, 17:32
איווה!
בציוד שציינת לקחתי הכל חוץ ממגפיים טובות יותר, שעל זה כבר עברנו, וערכה לפנצ'רים שזה כנראה שכדאי להשיג במהרה.
לצערי אין לי היכרות טובה עם רוכבים לנסיעות ארוכות, במעגל הקרוב ואפילו הרחוק יותר אני מכיר רק נהגי קטנועים לנסיעות קצרות יחסית. אז אני נוסע לאט, ובזהירות, ואוסף דגשים מהיוטוב ומחברי הפורום הנהדר הזה.
לא בטוח אם ההיערה על ה"דאווין והגבר-גבר" מיוחסת למשהו שאמרתי פה, או בקטע של הכוונה ואמירה כללית.
אם זה מיוחס אליי, יכול להבטיח לך שאני עובר את ה-130 במצבים נדירים, ונוסע בצורה מאוד רגועה וממותנת. אני באמת ובתמים פשוט נהנה לרכב, המהירות כרגע פחות קריטית לי, אבל דע לך שאני מעריך את הדאגה!

הערת הגבר גבר כללית לכל מי שקורא כאן, מהירות לא הורגת אבל היא מחמירה את התוצאות במקרה הגרוע.

בוא לבר בהר בשבת/שישי חפש מפגשי רוכבים בעיר שלך, בטוח תמצא חברה עם אופנועים כמו שלך ולאט לאט
תתקדם, אין תחליף לשכל הישר, ענווה והבנה שאנחנו הארנבות על הכביש כל השאר ציידים ועונת הצייד אף פעם
לא נגמרת!
ואל תרכוב עם קלאצ' משוך!

NAOR2207
08-05-2019, 17:39
די עם השטויות.
ניתן לרכוב עם קלאץ' משוך בתנאי שאתה בהילוך הנכון בטווח הסל"ד, אחרת אולי. במקרה. וחס וחלילה אתה עלול לאבד אחיזה באחורי.
שושני אתה חטיאר, אל תפחיד את הילד.
גם ככה הוא לא מעז לדמיין לחשוב על לחזור הביתה מטוביה על אופנוע.

ayalzo
08-05-2019, 17:45
מהירות באופנוע (בניגוד לרכב) כן הורגת. לבוא מהר מדי לסיבוב עם אופנוע זה הרבה יותר בעייתי מאשר עם רכב. וזה בפירוש הורג.

NAOR2207
08-05-2019, 17:49
טוב. שיחררתי קלאץ' ב48
וגם ב 443
וגם אתמול. בפקק.

תתבעו אותי

Amir.M
09-05-2019, 11:52
די עם השטויות.
ניתן לרכוב עם קלאץ' משוך בתנאי שאתה בהילוך הנכון בטווח הסל"ד, אחרת אולי. במקרה. וחס וחלילה אתה עלול לאבד אחיזה באחורי.
הילד לא פוחד, הילד בן אדם נורא אדיש בסך הכל.
יש משהו מעניין בבאר טוביה, או שזאת סתם נקודת ציון כללית?

בר בהר - תוצאת חיפוש ראשונה נמצאת בבר גיורא, ניראה שאפשר לתכנן מסלול נסיעה נחמד מאוד מפה לשם. זה המיקום, או מקום אחר? אם כן, ניראה כמו יעד לשבת בבוקר.

NAOR2207
09-05-2019, 12:52
טוביה היה פאב בירושלים אשר הייתי רוכב אליו וחוזר(!) ממנו דרך נס הרים (בר גיורא/בר בהר) .
כבישים נהדרים לנשמה. אבל בחיאת, שם תרכוב ממשש זהיר.

השושנים
10-05-2019, 11:31
די עם השטויות.

לא רוכבים עם קלאצ' משוך כמו שלא נוסעים ברכב עם קלאצ' דרוך.

כאיש טכני אתה גם יודע למה, ואם במקרה שכחת אני מאתגר אותך (באנגלית זה נשמע יותר טוב)
לבדוק במרשתת, למה.

NAOR2207
10-05-2019, 12:04
.

לא רוכבים עם קלאצ' משוך כמו שלא נוסעים ברכב עם קלאצ' דרוך.

כאיש טכני אתה גם יודע למה, ואם במקרה שכחת אני מאתגר אותך (באנגלית זה נשמע יותר טוב)
לבדוק במרשתת, למה.

ו? ההסבר שנתתי לא מספיק משכנע אותך שאני צריך להטריח את עצמי במרשתת?
או שפשוט לא קראת.

את התיאוריה עברתי עוד כשהיית בשא"ש.
היה שם סעיף על דאבל קלאץ'. בדרך כלל במשאיות עתיקות.
לא נכשלתי בסעיף הזה. אולי אתה.
ואני סבור שזה קשור לנושא הדיון.

ובאותו עניין אני עדיין נותן גז ביניים בהורדת הילוך ...
חפש במרשתת למה

Amir.M
11-05-2019, 22:03
הייתי בבר בהר היום. מקום נחמד סך הכל.
עליה קשוחה וקצת מלחיצה לרוכב מתחיל, מודה שיצרתי פקק קטן מאחורי עם כל הסללומים שם. הירידה יותר זרמה אחרי שהכרתי את התוואי שטח, אבל עדיין מאתגרת ומהנה בהחלט.
הרבה אופנוענים היו שם, זה בטוח. אבל מודה שלא כל כך מצאתי את עצמי, ניראה שכולם שם מחולקים לקבוצות ומכירים טוב, וואלה לא יודע איך מתערבבים, לא טיפוס עם כישורים חברתיים וואו. אז אחרי כמה שיחות חולין צולעות במיוחד וסיגריה מצאתי את עצמי נוסע צפונה על דרך שבילים וכפרים עד שלקחתי מערבה חזרה לנתניה. הייתה שבת בסדר.

NAOR2207
11-05-2019, 22:43
היום חבר פשוט משך אותי באוזן ושלף אותי מהמאורה לסיבוב באוטו שלו, לאיזור הזה.
בפעם הראשונה בחיים שלי שביקרתי את המטוס בצומת נחשון. (פשוט לא מצאתי אותו בכרמי יוסף עד היום)
הוא שיחק עם ה dji שלו ואני הפקרתי את עצמי לשיכרון ריח האורנים.
אני חייב להזכיר לעצמי שזה עושה טוב בנשמה.

מה שאני מנסה לומר הוא שיש לי נבלה חבוטה שאני לא סוחט אותה מעבר ל 90,
ואתה לפי מה שאתה מתאר רוכב בקצב שלי. לפחות בישורת. (בסיבובים אני משאיר לך אבק ללעוס)
אם תצליח לשכנע אותי להצטרף אליך (משמע להוציא כלב זקן לעשות פיפי) זה אפילו יכול להיות פרודוקטיבי.
יש לך cbx שזה אומר גם יכולת שבילים כלשהי.
הא לך כישורי חיבורת.
צא לדרך

Amir.M
12-05-2019, 21:00
יאללה קניתי.
אך חשוב לציין בטרם תכנון מסלול שבכבישים ישרים ודלילים בתנועת רכבים אני מנצל את המצב ומשייט לי על ה130-140 כדי שהילד שבי יוכל לצאת קצת ולהינות לו ממשב הרוח. אז לאור מה שאמרת תכנן שבילים כמה שיותר מפותלים ותהנה לראות אותי נוסע על 40 כמו ילדה בת 12 עם קוקיות ואופניים חשמליים של אבא.