מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : למה קרוזר זה לא בשבילי!

diesel
23-09-2015, 18:50
אני אוהב אופנועים. נורא אוהב אופנועים. עד כדי כך אוהב אופנועים, שאילו קיבלתי 10 שקלים על כל שעת קריאת תוכן אופנועני, יכולתי לקנות אופנוע חלומותיי (bmw r1200rs) בקלות, ואולי יישאר כסף לביטוח.
עוד מימי הניעורים, ועד לשעה זו, דמיינתי את עצמי רוכב על כל סוגי האופנועים שתעלו על הדעת, כולל רויאל אנפילד דיזל ואופנוע הקונספט של דודג' אשר הוצג בתערכות דטרויט 2003 אאל"ט, הנקרא 'טומוהוק' ששתלו בו מנוע של הוויפר האגדית (8.3 ל' שמקורו אחד ממנועי המשאיות של החברה). עד כדי כך אוהב אופנועים.
מאז קבלת הרישיון רכבתי על קטנוע אחד לתקופה קצרה (הונדה CH250 ז"ל) ועוד כמה אופנועים כולבויניקים בנפחים בינוניים שביליתי על גבם המון רכיבות, חלקן טובות וחלקן פחות, ואינספור זכרונות. מה גם רכבתי יחסית הרבה בחו"ל (גרמניה, ספרד, נפאל, הודו, תאילנד, בוליביה ופירו).
מכל מיני סיבות, לא היה לי אופנוע בשנה האחרונה. וככה ביום בהיר אחד, חבר טוב הודיע כי הוא נוסע לשבועיים לחור כלשהו והציע שאפשר חופשי להשתמש ב- EN500 שלו. רכבתי שבועיים, כמה טיולים קצרים, קצת רכיבות מנהלתיות, כמה גיחות לסידורים. והאתהבתי! התאהבתי במבטים המעריצים, במשטחי הכרום שמעוותים את המרחב, בפנטזיית החופש וכאלה. בשטף פנטזייה וקצת שיכרון חושים, התחלתי לחפש אחד לעצמי, אבל האח היותר גדול VN900, מבלי לחפור את הרשת בחיפשו אחר מבחני דרכים והתרשמויות אישיות וכאלה. מה שכן חפרתי זה לוח יד 2 על מנת למצוא אחד טוב וכמה שיותר מהר.
מצאתי אחד מודל 2007 במצב תצוגה! כואב כמה שהוא יפה. כבר ביום הקנייה החל סרט הפנטזיות לצוף, על רכיבות לתוך השקיעה, על סיגריה ליד האופנוע על שפת צוק ומרחבים ירוקים אינסופיים.
המציאות כואבת! לקח חודשיים עד שסרט הפנטזיות, שלעיתים התמשש יפה מאוד, התחלף בסיטאוציות מעיקות עד בכי: על איך במהירות שיוט 100-110 קמ"ש אי אפשר להגיע לשום מקום ואניח בצד כמה מסוכן לרכב באותה מהירות של המכוניות, על איך כל חנייה צריכה תכנון מראש כי במשקל כזה אתה צריך להיות ארנולד שווינצנגר לפחות על מנת שתצליח לדחוף את האופנוע אחורנית אם יש שיפוע הגדול מ- 1 מעלות. וואי כמה כאב הגב אחרי רכיבה ארוכה משעה. תוך שבועיים האופנוע נמכר ונמצא כרגע בבית טוב (כולי תקווה) ולקח לי יומיים-שלושה שקוע בהרהורים בניסיון לעבד את הרומן הקצר.
הבנתי, קורזר זה לא בשבילי!
בימים הקרובים, אפתח שוב את עונת החיזורים, הפעם בצורה קצת אחרת, אולי.

קסד
23-09-2015, 22:23
אתה לפחות מתנסה בתנוחות שונות.
אני עוד כשהייתי צעיר התקבעתי על תנוחה של זקנים (דו"ש)

אברי
24-09-2015, 02:30
למה תנוחה של זקנים? עדיף תנוחה של דו"ש ( להיות זקוף ובשליטה ) מאשר בתנוחת ה'פסיבי' / 'כלבה' של הסופרספורט ( רכון ורוצה הכל מהר, טווח תנועה מוגבל והעדפה למחרשה מקוצרת מענייני 'נוחות')

uriar
24-09-2015, 15:09
לא בכל ה"קרוזרים" אותה תנוחה ואותה חוויית רכיבה. היום יש את הקרוזרים הקלים, הבולט של יאמאהה והוולקן של קוואסקי, שייתנו לך חוויה אחרת.

Jonathan
24-09-2015, 15:24
למה תנוחה של זקנים? עדיף תנוחה של דו"ש ( להיות זקוף ובשליטה ) מאשר בתנוחת ה'פסיבי' / 'כלבה' של הסופרספורט ( רכון ורוצה הכל מהר, טווח תנועה מוגבל והעדפה למחרשה מקוצרת מענייני 'נוחות')

דווקא מסתבר שהתנוחה הקיצונית של הספורבייק/סופרספורט מעמיסה את חוליות עמוד השדרה פחות מאשר תנוחת הדו"ש הזקופה.
ואכן הקאסטום הוא הגרוע ביותר - מהלך מתלים מינימלי, מתלה אחורי לא פרוגרסיבי והלמים מהכביש שמועברים ישירות לעצם הזנב של הייצור על המושב.....נו טוב לפחות הבנות מתלהבות מהלוק (במיוחד אם הוא משולב בשרירים משורגים בחתך בשרני ואז יש לך גם כח להרים את הבהמה אם היא נופלת....).

- הנה עוד הוכחה כמה אופנועי ספורט קיצוניים טובים לאיכות החיים של המשתשמש.

http://www.visordown.com/uploads/images/Large/5346.jpg

השושנים
24-09-2015, 16:53
זה הזמן לעבור לוי מקס.

http://wheelz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=867&stc=1http://wheelz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=868&stc=1http://wheelz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=869&stc=1

Mמהר
24-09-2015, 20:40
נוחות מירבית870

diesel
24-09-2015, 21:08
לא בכל ה"קרוזרים" אותה תנוחה ואותה חוויית רכיבה. היום יש את הקרוזרים הקלים, הבולט של יאמאהה והוולקן של קוואסקי, שייתנו לך חוויה אחרת.

מה שהיה אצלי זה הוולקן של קוואסאקי! תנוחה נוראית, המון עומס על הגב האמצעי והתחתון, הבולמים נמצאים שם רק בשביל הפרוטוקול, ובשל כך מעט מאוד חיבור בין הרוכב למכונה.
אך שוב, כואב כמה שהוא יפה ומושך מבטים מעריצים. פשוט מגנט.

diesel
24-09-2015, 21:09
[quote=השושנים;15312]זה הזמן לעבור לוי מקס.

וואו! נראה מפלצת

Jonathan
24-09-2015, 23:10
נוחות מירבית[ATTTACH]

כמו שבטח שמת לב פותח השירשור לא מתלונן על חוסר נוחות א אלא על כאבי גב
אבל אהבתי את הסרקזם
זאת אולי הצורה הנמוכה ביותר של השנינות אבל הגבוהה ביותר של האינטיליגנציה.

השושנים
25-09-2015, 09:27

וואו! נראה מפלצת

גם מרגיש ככה, 140 כ"ס, מערכת וי בוסט,
אף פעם לא צריך לצעוק "חכו לי" להפך...

רוכב על 2
26-09-2015, 14:36
לנסות להסביר למישהו למה סוג אחד של אופנוע "עושה לך את זה" יותר מסוג אחר זה כמעט כמו לנסות להסביר למישהו שלא רוכב על אופנוע למה כן לרכב.
מהירות שיוט של 100-110 - נכון. אבל זה כל היופי! אלו לא אופנועים שנועדו למהירויות גבוהות. אני קורא להם אופנועים של זקנים (אני משתדל לא להרגיש ככה, אבל הגיל עושה את שלו). אלו אופנועים למי שרוצה להרגיש כאילו הוא במרחבי טקסס ולא במסלול מירוצים (לא טוב יותר או רע יותר, זו פשוט גחמה אחרת). אגב, אם אתה חפץ במהירות אתה יכול לקנות את ה - XVS1300 של Yamaha שמגיע בקלות ל - 200, ומרשים לא פחות בלוק שלו.
חנייה - כן, זה מסורבל ודורש תכנון, אבל שיא הכיף זה לתכנן לא רק את מקום החנייה מבחינת המיקום הפיזי אלא לחנות במקומות הומים ולהסתכל על המבטים המעריצים.
פעם יצא לסיים יום מילואים באיזה שבע בערב. האופנוע חנה ליד הש.ג. ובש.ג. שמרו שתי חיילות צעירות. לקח לי איזה 5 - 10 דקות עם כל ההתארגנויות ובמשך כל הזמן הזה הן פשוט עמדו מחוץ לבוטקה והסתכלו בהערצה על האופנוע. אני יודע שזה מטופש להתלהב מזה, אבל לא יותר מלהתלהב מנסיעה ב - 200 קמ"ש בכבישי ישראל.
נסיעה עם בת זוג על האופנוע לטיולים זה חצי אורגזמה.
אז כל מה שכתבת נכון אבל הכל מתגמד כי אין, פשוט אין על הלוק של האופנועים האלו. אני לא יכול להסביר את זה אבל עוד לפני שאני מתחיל את הנסיעה אני כבר מאושר. הנסיעה כולה היא במוד רגוע של פאן טהור וכשאני מגיע לעבודה אני כל כך הרבה יותר רגוע שכל היום שלי פשוט נראה אחרת.
אני ממליץ לך לא להיפרד מהחלום הזה אלא למצוא קרוזר אחר. יש כאלה שהם יותר מתועשים ויותר נוחים ואולי יתאימו לך יותר. אתה לא תצטער.
אין כמו קרוזר.

JohnnyDee
27-09-2015, 03:17
אין כמו סופרמומו עצבני שחורש שבילים ויורד לעיר ומקפץ על באמפרים והמורכבת צריכה להחזיק חזק חזק כדי לא לעוף.

ItayK
27-09-2015, 08:23

וואו! נראה מפלצת
יופי. עוד מזון למפלצת האגו שלו (של האופנוע או הרוכב?) ממש מה שהוא צריך עכשיו.[emoji12]

אני מאמין שעוד תמצא את הקרייזי קרוזר שלך (:

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

השושנים
27-09-2015, 09:23
עם יד על הלב, אחת הסיבות שהפסקתי לכתוב על חווית הרכיבה על הקרנף היא, שאני לא מוצא בה אתגר. עם המפלץ (ה-bmw) הזקן כל רכיבה הייתה אתגר ומבחן יכולת. נהניתי להציב לו מבחנים מטרות ואתגרים ולראות את כולם נכבשים ומבוצעים. זה לא היה מובן מאליו הייתה תחושה של הישג, היו תקלות שהיה צריך להתגבר אליהם היה מעניין.

עם הקרנף הכל יותר פשוט, אין תקלות, אין בעיות אין אתגר, ברצוני הוא מפלצת יורקת אש או קרנף מחמד בפינת ליטוף.

הכל מתבצע בקלילות, בעצמה שקטה והמון יכולת. יש הכל מהכל, מראה נכוחות, יכולת גמיעת מרחקים, הכל.

הבעיה היחידה היא שהוא מגמד אופנועים אחרים, רכבתי על ה- bmw 1200 lc החדש 2014 עם 18 אק"מ כלום, שום דבר לא זז אצלי בפנים, הוא יפה (למי שאוהב את הסגנון) הוא יעיל כמו שהגרמנים ימ"ש יעילים. הוא עושה כל טוב יותר מהקרנף, יש בו אלקטרוניקה מדהימה אבזרי נוחות ובטיחות, אבל אופנוע מול אופנוע ברורה לי הבחירה שלי בלי היסוס בכלל.

קניתי וי מקס כי אהבתי וי מקס, אהבתי את הצורה האהבתי את התחושות, את הישיבה, הסגנון, בגלל זה אני משאיר אותו מקורי, ברמת המפעל ולא מקסטם אותו כמו אחרים, טיפה נגיעות אישיות קלות וזהו.

בקיצור בשבילי זה הכלי, ומה יהיה האופנוע אחריו (תמיד יש אופנוע אחרי) ממש, אבל ממש לא ברור. - רן

ItayK
27-09-2015, 10:12
עם יד על הלב, אחת הסיבות שהפסקתי לכתוב על חווית הרכיבה על הקרנף היא, שאני לא מוצא בה אתגר. עם המפלץ (ה-bmw) הזקן כל רכיבה הייתה אתגר ומבחן יכולת. נהניתי להציב לו מבחנים מטרות ואתגרים ולראות את כולם נכבשים ומבוצעים. זה לא היה מובן מאליו הייתה תחושה של הישג, היו תקלות שהיה צריך להתגבר אליהם היה מעניין.

עם הקרנף הכל יותר פשוט, אין תקלות, אין בעיות אין אתגר, ברצוני הוא מפלצת יורקת אש או קרנף מחמד בפינת ליטוף.

הכל מתבצע בקלילות, בעצמה שקטה והמון יכולת. יש הכל מהכל, מראה נכוחות, יכולת גמיעת מרחקים, הכל.

הבעיה היחידה היא שהוא מגמד אופנועים אחרים, רכבתי על ה- bmw 1200 lc החדש 2014 עם 18 אק"מ כלום, שום דבר לא זז אצלי בפנים, הוא יפה (למי שאוהב את הסגנון) הוא יעיל כמו שהגרמנים ימ"ש יעילים. הוא עושה כל טוב יותר מהקרנף, יש בו אלקטרוניקה מדהימה אבזרי נוחות ובטיחות, אבל אופנוע מול אופנוע ברורה לי הבחירה שלי בלי היסוס בכלל.

קניתי וי מקס כי אהבתי וי מקס, אהבתי את הצורה האהבתי את התחושות, את הישיבה, הסגנון, בגלל זה אני משאיר אותו מקורי, ברמת המפעל ולא מקסטם אותו כמו אחרים, טיפה נגיעות אישיות קלות וזהו.

בקיצור בשבילי זה הכלי, ומה יהיה האופנוע אחריו (תמיד יש אופנוע אחרי) ממש, אבל ממש לא ברור. - רן
ובכל זאת זכינו לעוד כמה שורות מפרי מקלדתך.

diesel
27-09-2015, 17:55
לנסות להסביר למישהו למה סוג אחד של אופנוע "עושה לך את זה" יותר מסוג אחר זה כמעט כמו לנסות להסביר למישהו שלא רוכב על אופנוע למה כן לרכב.
מהירות שיוט של 100-110 - נכון. אבל זה כל היופי! אלו לא אופנועים שנועדו למהירויות גבוהות. אני קורא להם אופנועים של זקנים (אני משתדל לא להרגיש ככה, אבל הגיל עושה את שלו). אלו אופנועים למי שרוצה להרגיש כאילו הוא במרחבי טקסס ולא במסלול מירוצים (לא טוב יותר או רע יותר, זו פשוט גחמה אחרת). אגב, אם אתה חפץ במהירות אתה יכול לקנות את ה - XVS1300 של Yamaha שמגיע בקלות ל - 200, ומרשים לא פחות בלוק שלו.
חנייה - כן, זה מסורבל ודורש תכנון, אבל שיא הכיף זה לתכנן לא רק את מקום החנייה מבחינת המיקום הפיזי אלא לחנות במקומות הומים ולהסתכל על המבטים המעריצים.
פעם יצא לסיים יום מילואים באיזה שבע בערב. האופנוע חנה ליד הש.ג. ובש.ג. שמרו שתי חיילות צעירות. לקח לי איזה 5 - 10 דקות עם כל ההתארגנויות ובמשך כל הזמן הזה הן פשוט עמדו מחוץ לבוטקה והסתכלו בהערצה על האופנוע. אני יודע שזה מטופש להתלהב מזה, אבל לא יותר מלהתלהב מנסיעה ב - 200 קמ"ש בכבישי ישראל.
נסיעה עם בת זוג על האופנוע לטיולים זה חצי אורגזמה.
אז כל מה שכתבת נכון אבל הכל מתגמד כי אין, פשוט אין על הלוק של האופנועים האלו. אני לא יכול להסביר את זה אבל עוד לפני שאני מתחיל את הנסיעה אני כבר מאושר. הנסיעה כולה היא במוד רגוע של פאן טהור וכשאני מגיע לעבודה אני כל כך הרבה יותר רגוע שכל היום שלי פשוט נראה אחרת.
אני ממליץ לך לא להיפרד מהחלום הזה אלא למצוא קרוזר אחר. יש כאלה שהם יותר מתועשים ויותר נוחים ואולי יתאימו לך יותר. אתה לא תצטער.
אין כמו קרוזר.

נגעת בדיוק באותן הנקודות והתחושות שעברו עליי בתקופת הקרוזר. מסכים בהחלט שמבטי ההערצה מדגדגים עמוק עמוק את האגו ולפעמים פשוט עושים לך את היום. ונכון שיש משהו מרגיע נורא בכל סצנת הרכיבה (בהמון רכיבות מצאתי את עצמי מזמזם בקסדה born to be wild), א-ב-ל, לצערי הרבה אופנוע בשבילי זה לא כלי פנאי טהור, יש לי צרכים פרקטיים גם, על אף שיש לי טרנטה בנוסף, ולפעמים כל מה שאתה צריך זה להגיע מהר ובקלות, ופה הקרוזר נכשל. תוסיף לאלה, שעוד קיימת בי "חדוות הרכיבה", משהו שאיני יכול להסביר בצורה אובייקטיבית, נשארו עוד בלוטות צמאות לריגושים ואדרנלין, וגם בפאן הזה, הקרוזר "לא מספק את הסחורה".
כרגע הכיוון הוא טורינג או טורינג-ספורט, וממש ממש לא RR-ים וטיסה ב- 200 קמ"ש, אלא משהו שיחזיר אותי לחוויה האופנוענית הבסיסית של חופש, אתגר וריגוש.

diesel
27-09-2015, 18:03

אם כבר עם יד על הלב, אז לפעמים אני מקנא בכם, אתם שהגעתם לתובנה/התאהבתם בכלי שלכם/מצאתם את השותף האולטימטיבי וכולי. לא שתהליך החיפוש וההתנסות לא מענייןף להפך משעשע ומאתגר מאוד, אך תמיד קיים החשק הזה להגיע לשם

sweet bamba
28-09-2015, 11:49
אני לא אוהב את אלו שממליצים על הכלים שלהם, אבל אחרוג ממנהגי הפעם.
לפני שעברתי ל-vfr הנוכחי שלי, חזרתי לתחום אחרי שבע שנים שחונות ולקחתי בורגמן.
קשה, קשה.
כשהתלבטתי לאיזה אופנוע לחזור חשבתי בעיקר בכיוון איזה נייקד חוליגן, דוקאטי 696 או z750 היו בין הפיינליסטים שלי. המכונאי שלי שיש לו, אין לי בעיה להודות, הרבה הרבה יותר ניסיון ממני מכל הבחינות, זרק לאוויר את ה-vfr. זרק והזהיר - "אם אתה לוקח אותו, יהיה לך מאוד קשה להחליף אותו".
למה.
כי הוא עושה הכל. אבל הכל. יש מהירים ממנו, יש קלים ממנו, יש יפים ממנו (אבל ממש לא בהרבה), יש זריזים ממנו, יש חזקים ממנו - אבל אופנוע שעושה את מה שהוא עושה, איך שהוא עושה (במיוחד במחיר שהוא נקנה) - אבל יותר טוב? וואלה, לא עולה לי לראש. נשבע.
הבחור שקניתי ממנו את ה-vfr עבר ל-r600. רצה יותר השחזות. רצה, ואמר שברור לו שהוא יחזור ל-vfr אחרי שיסיים עם השלב הזה.

אז רכבתי והתאהבתי. קפצתי לרכיבה על נינג'ה 1000 20015 חדש ומשודרג של חבר. היה מגניב, היה מנצנץ, היה סקסי, היה הרבה יותר רועש משלי עם אגזוז ה-m4 שלו.
חזרתי ל-vfr הקשיש שלי ולא היה חסר לי כלום.

המרדף אחרי ההכי חדש-הכי מהיר-הכי טוב תמיד קיים, אבל מצאתי שלעצמי, אני אוהב למצוא את הנישה שעושה לי טוב ולרוץ איתה.
זה קורה עם האופנוע וגם עם התחביב הגדול השני שלי, מוזיקה. קניתי את הרמקולים שלי בסכום לא מבוטל בכלל (20 אש"ח) - אבל הם האיזון בין המטורף לבין חוק התמורה השולית הפוחתת. אפשר יותר, אבל הקפיצה בתשלום וביתרונות שמקבלים פשוט לא מצדיקים את המרדף המתמיד.

תבדוק את ה-vfr, יכול להיות שלא תרד ממנו להרבה מאוד שנים.

the striker
28-09-2015, 12:39
אתה לפחות מתנסה בתנוחות שונות.
אני עוד כשהייתי צעיר התקבעתי על תנוחה של זקנים (דו"ש)

אין על דושי"ם.

אפריקה טווין החדש נשמע אימפריה.

strelok89
28-09-2015, 17:56
R-ninte
תפור עלייך
חווית קאסטום עם כל הפינוקים של הדור החדש ויכולת גם של מהירויות פליליות ללא בעיה.

או אולי איזה וימקס או דוקאטי סקרמבלר?

diesel
28-09-2015, 19:46
אני לא אוהב את אלו שממליצים על הכלים שלהם, אבל אחרוג ממנהגי הפעם.
לפני שעברתי ל-vfr הנוכחי שלי, חזרתי לתחום אחרי שבע שנים שחונות ולקחתי בורגמן.
קשה, קשה.
כשהתלבטתי לאיזה אופנוע לחזור חשבתי בעיקר בכיוון איזה נייקד חוליגן, דוקאטי 696 או z750 היו בין הפיינליסטים שלי. המכונאי שלי שיש לו, אין לי בעיה להודות, הרבה הרבה יותר ניסיון ממני מכל הבחינות, זרק לאוויר את ה-vfr. זרק והזהיר - "אם אתה לוקח אותו, יהיה לך מאוד קשה להחליף אותו".
למה.
כי הוא עושה הכל. אבל הכל. יש מהירים ממנו, יש קלים ממנו, יש יפים ממנו (אבל ממש לא בהרבה), יש זריזים ממנו, יש חזקים ממנו - אבל אופנוע שעושה את מה שהוא עושה, איך שהוא עושה (במיוחד במחיר שהוא נקנה) - אבל יותר טוב? וואלה, לא עולה לי לראש. נשבע.
הבחור שקניתי ממנו את ה-vfr עבר ל-r600. רצה יותר השחזות. רצה, ואמר שברור לו שהוא יחזור ל-vfr אחרי שיסיים עם השלב הזה.

אז רכבתי והתאהבתי. קפצתי לרכיבה על נינג'ה 1000 20015 חדש ומשודרג של חבר. היה מגניב, היה מנצנץ, היה סקסי, היה הרבה יותר רועש משלי עם אגזוז ה-m4 שלו.
חזרתי ל-vfr הקשיש שלי ולא היה חסר לי כלום.

המרדף אחרי ההכי חדש-הכי מהיר-הכי טוב תמיד קיים, אבל מצאתי שלעצמי, אני אוהב למצוא את הנישה שעושה לי טוב ולרוץ איתה.
זה קורה עם האופנוע וגם עם התחביב הגדול השני שלי, מוזיקה. קניתי את הרמקולים שלי בסכום לא מבוטל בכלל (20 אש"ח) - אבל הם האיזון בין המטורף לבין חוק התמורה השולית הפוחתת. אפשר יותר, אבל הקפיצה בתשלום וביתרונות שמקבלים פשוט לא מצדיקים את המרדף המתמיד.

תבדוק את ה-vfr, יכול להיות שלא תרד ממנו להרבה מאוד שנים.

ה- vfr בהחלט כלול ברשימה, אני חושב שהוא תפור בול על הצרכים, אך לא פשוט למצוא אחד ממש טוב במחיר טוב. זו הסיבה העיקרית שקרצתי בהתחלה לאחיו היותר פשוטים, ה- cbr600f או cbr650f שפחות אות יותר עונים על אותם הדרישות במחיר יותר נמוך. ייתכן מאוד כי אאריך את תקופת החיפוש לטובת חיסכון של עוד כמה אלפיות.

diesel
28-09-2015, 19:51
r-ninte
תפור עלייך
חווית קאסטום עם כל הפינוקים של הדור החדש ויכולת גם של מהירויות פליליות ללא בעיה.

או אולי איזה וימקס או דוקאטי סקרמבלר?

נתחיל בזה שה- r-ninet נמצא ממש, אבל ממש, מחוץ לתקציב שלי. באשר לשני האחרים: ה- vmax הוצע מקודם, נשמע (ונראה) מעניין מאוד, אך ההיצע דל עד אפס, ובכל זאת צריך לחקור את הנושא יותר. הסקרמבלר בעיניי מפספס את הפואנטה: לא נראה לי נוח לשיוט מהיר וממושך (עד שעה-שעה וחצי) שזו דרישה עיקרית מהכלי.

sweet bamba
28-09-2015, 19:59
בעייתי ה vfr. מי שקונה אותו ממש לא ממהר למכור. אין לך מה לצפות ליציאות מיוחדות. המחירים פחות או יותר סטטיים.

זה יכול להיות מעניין:
m.yad2.co.il/Cars/MotorCycleInfo.php?CarID=221465

תבדוק אם זה כיסא סרג'נט או סתם כיסוי.

strelok89
28-09-2015, 20:13
נתחיל בזה שה- r-ninet נמצא ממש, אבל ממש, מחוץ לתקציב שלי. באשר לשני האחרים: ה- vmax הוצע מקודם, נשמע (ונראה) מעניין מאוד, אך ההיצע דל עד אפס, ובכל זאת צריך לחקור את הנושא יותר. הסקרמבלר בעיניי מפספס את הפואנטה: לא נראה לי נוח לשיוט מהיר וממושך (עד שעה-שעה וחצי) שזו דרישה עיקרית מהכלי.

מה התקציב שלך?

diesel
28-09-2015, 21:10
מה התקציב שלך?

עד 60 אלף

ItayK
30-09-2015, 09:13
מה עם הדוש"ים המעניינים?

אברי
30-09-2015, 09:18
להגיד שוב vt?

Sent from my SM-E500F using Tapatalk

השושנים
30-09-2015, 11:32
אתה מוזמן לי-ם לראות, להרגיש ולהריח את הקרנף, אח"כ גם נדבר איך מוצאים לך אחד...

ItayK
30-09-2015, 13:16
רן תמיד חשבתי שרועי היא נדבן רכיבות המבחן על הימהה המפלצתי :)
מה טווח המחירים של וי מקס היום?

diesel
30-09-2015, 13:30
בעייתי ה vfr. מי שקונה אותו ממש לא ממהר למכור. אין לך מה לצפות ליציאות מיוחדות. המחירים פחות או יותר סטטיים.

זה יכול להיות מעניין:
m.yad2.co.il/Cars/MotorCycleInfo.php?CarID=221465

תבדוק אם זה כיסא סרג'נט או סתם כיסוי.

ראיתי. 124 אלף ק"מ, נראה קצת יותר מדיי

sweet bamba
30-09-2015, 13:36
1. יש גם כזה: http://www.yad2.co.il/Cars/Motorcycle.php?ModelID=115&SubModelID=651&RecordID=220916

2. אני סוגר עכשיו על 130 אלף ק"מ. קניתי אותו עם 115 אלף בערך. הקומפרסיה הייתה מעולה. לא אוכל שמן ואין רעשים חשודים. אם האופנוע מטופל, אין סיבה שיעשה לך בעיות.

diesel
30-09-2015, 13:55
1. יש גם כזה: http://www.yad2.co.il/Cars/Motorcycle.php?ModelID=115&SubModelID=651&RecordID=220916

2. אני סוגר עכשיו על 130 אלף ק"מ. קניתי אותו עם 115 אלף בערך. הקומפרסיה הייתה מעולה. לא אוכל שמן ואין רעשים חשודים. אם האופנוע מטופל, אין סיבה שיעשה לך בעיות.

כן, זו אופציה מעניינת. ראיתי גם את זה (למרות היותו בצבע שחור)
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicMotorcycle.php?CatID=1&SubCatID=4&RecordID=220429&Code=75761851e78a7dba1aa0ecdad68244fc

sweet bamba
30-09-2015, 13:58
אני גם לא אוהב אופנועים בשחור, אבל סה"כ השילוב של הג'אנטים מזהב (למרות שזה נשמע נורא) עובד טוב בצבע הזה, אז זה נסלח.
רק תיסגר קודם על vfr ואז אתה יכול לרוץ עם זה.

עדכן, אה? מעניין מה יצא מכל הדילמה הזו :)

diesel
30-09-2015, 14:19
ובכן, אני משוכנע אך עוד לא סגור לגמרי. חבר הציע עוד שחקן - ה- bmw f800st, שגם נראה מתאים וצריך ללמוד את הנושא עוד קצת (לא לחוץ בזמן).

השושנים
30-09-2015, 21:37
רן תמיד חשבתי שרועי היא נדבן רכיבות המבחן על הימהה המפלצתי :)
מה טווח המחירים של וי מקס היום?

Sent from my asus_z00ad using tapatalk

כיוון שיש הרבה מיתוסים ואגדות סביב קסם הוי מקס, קבוצת אופנועני הוי מקס (יש לנו מועדון פעיל) מעוניינת בדם חדש, ולכן מאפשרת (בזהירות רבה) למשתמשים חדשים לחוות את היכולות והרכיבה על הוי מקס.

ניתן להביא היום מארה"ב וי מקס אספנות (מודל 85) עם מעט מייל (עוד דבר האופייני לוי) בסביבות ה- 40k ולנסות ולחיות עם הגבלת התנועה לרכב אספנות (בין 0700-0900 בימים א-ה).

היה לא מזמן אופנוע במודל 96 כמדומני שנמכר בזול יחסית בין 25-30 אם אני זוכר נכון. וישנם האופנועים השמורים יותר שנמכרים בלמעלה מ-40 אם הם נמכרים. קשה להשיג אותם אבל אם יש אפשרות באזור התקציב הזה אלה אופנועים מומלצים, שנועדו לחיים קשים ולכן בנויים היטב עם מנועים שמחזיקים לעד.

החכמה כשמוצאים אחד, לעשות את זה מהר כי קשה למצוא כאלה למכירה. - רן

moriseven
30-09-2015, 22:04
תפסיק כבר להלל את הוי מקס!
אתה הורג אותי!
שלי יגיע רק עוד 4 חודשים :mad:

קסד
30-09-2015, 22:10
המדריך לרוכש וימקס -
קנית מנוע של אוטו. פשק רגליים ושב עליו. נכון נעים? עכשיו תעשה וורום וורום. עוד יותר כיף? עכשיו תאיץ בקו ישר. כבר הגעת לאורגזמה?
יופי.
מעכשיו תהפוך את האיביי בשביל לעבות את הספגטי שמסביב למנוע בשביל לקבל התנהגות שמזכירה אופנוע.
תשאלו את הגרוס על הברייסים והזרוע המחוזקת (בין היתר)

השושנים
30-09-2015, 22:13
זה בגלל שאף פעם לא היו לך ביצים לרכוב על אחד...;)

קסד
30-09-2015, 22:16
הקקה הזה מפיל כידון בפניות. רכבתי על אחד. של ראש המסדר.
אתה שוכח מי הכיר אותו לפניך.

השושנים
30-09-2015, 22:19
תלמד לרכוב ותהפוך את החיסרון ליתרון. אלפי רוכבי וי מצליחים לרכוב משנת 85 ועד היום.

קסד
30-09-2015, 22:26
אני לא צריך ללמוד.
הדושימושי שלי סלחן ועושה לי המון המון נעימים גם על שגיאות קטנות וחטאים קטנים.
התיאוריה שלי היא שהוא נולד לפני הוי.

השושנים
01-10-2015, 00:41
http:// (http://<a href=&quot;http://s1270.photobucket.com/user/ran-sh/media/10150763_10204112983856641_8122434254755286700_n_z ps599aaf07.jpg.html&quot; target=&quot;_blank&quot;>http://i1270.photobucket.com/albums/jj604/ran-sh/10150763_10204112983856641_8122434254755286700_n_z ps599aaf07.jpg</a>)http://i1270.photobucket.com/albums/jj604/ran-sh/10150763_10204112983856641_8122434254755286700_n_z ps599aaf07.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ran-sh/media/10150763_10204112983856641_8122434254755286700_n_z ps599aaf07.jpg.html)

ItayK
01-10-2015, 10:49
קסד בשביל לשאול את הגרוס אתה צריך להביא אותו לכאן.
מעולם לא ראיתי וי ב25 אלף

diesel
02-10-2015, 16:10
http:// (http://<a href="http://s1270.photobucket.com/user/ran-sh/media/10150763_10204112983856641_8122434254755286700_n_z ps599aaf07.jpg.html" target="_blank">http://i1270.photobucket.com/albums/jj604/ran-sh/10150763_10204112983856641_8122434254755286700_n_z ps599aaf07.jpg</a>)http://i1270.photobucket.com/albums/jj604/ran-sh/10150763_10204112983856641_8122434254755286700_n_z ps599aaf07.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ran-sh/media/10150763_10204112983856641_8122434254755286700_n_z ps599aaf07.jpg.html)

ובכן, ישבתי וחשבתי (לפעמים גם בעמידה). על אף הייחודיות, הכוח וההילה מסביב, בשלב הנוכחי זה לא אני! אז צר לאכזב, וי-מקס לא על הפרק כרגע.

JohnnyDee
02-10-2015, 21:28
סמ"ק,כ"ס מומנט.. למי יש יותר גדול?
פות"ש..
http://www.royal-enfield.co.il/
892
893
894

diesel
03-10-2015, 03:17
וואלה! לפני שנתיים רכבתי חודש שלם על בולט 500 בהודו. איזה כלי נהדר. אך לצערי, אינו ממלא אפילו סעיף אחד ממה שאני צריך באופנוע כרגע. בבוא הזמן, כשאוכל להחזיק שני כלים, הוא בטח יהיה האלטרנטיבה לקטנוע עירוני (בצבע ירוק בקבוק, עם שני תיקי עור בצבע חום שחום). עד אז, אתמקד בכלי וורסטילי אחד, שלא יצטיין בכלום, אך יהיה טוב מאוד בהכול.

הפלג הצפוני
03-10-2015, 08:44
אני מציע שתקנה איזה אופנוע עם מנוע לטעמך ותשדרג את המתלים,כך תקבל את הטוב בערימות.

השושנים
03-10-2015, 09:28
ובכן, ישבתי וחשבתי (לפעמים גם בעמידה). על אף הייחודיות, הכוח וההילה מסביב, בשלב הנוכחי זה לא אני! אז צר לאכזב, וי-מקס לא על הפרק כרגע.

ב-bot יש כמה מוטוגוצים למכירה חלקם חדשים חלקם משומשים.
במגוון סגנונות. היתרון מחיר נמוך יחסית לכלי חדש אקזוטי (מילה מכובסת
לאמינות פחותה מהיפנים)...

diesel
04-10-2015, 17:53
הסאגה נגמרה! התחדשתי ב- bmw f800st. למרות שעשיתי כמה שטויות בתהליך הרכישה (אולי יצאתי קצת פראייר) אך מרגיש מבסוט לאללה. וגם הייתה הפתעה טובה.
אפרט בקרוב.

900

sweet bamba
04-10-2015, 18:01
נראה יפהייפה! תתחדש, נסיעות טובות!

Shasha127
04-10-2015, 18:10
הסאגה נגמרה! התחדשתי ב- bmw f800st. למרות שעשיתי כמה שטויות בתהליך הרכישה (אולי יצאתי קצת פראייר) אך מרגיש מבסוט לאללה. וגם הייתה הפתעה טובה.
אפרט בקרוב.

900

אופנוע מצויין מנוע מצויין וצריכת דלק מצויינת.
טיפולים בזמן לפי הספר ותהיה מאושר.
תתחדש.

ItayK
04-10-2015, 18:21
חתיך הורס תתחדש! מחכים לשמוע על ההפתעה.

קסד
04-10-2015, 18:41
אפרט בקרוב.

900

נראה מליון דולר!

רכיבות טובות.

lokimonster
04-10-2015, 19:04
אחד הכלים שנשארו אצלי הכי הרבה שנים ברציפות הוא ויראגו 500 ( היה לי רשיון לא מוגבל בזמנו ובכל זאת רכבתי עליו)
המנוע היה אנאמי ובכל זאת הייתה לי המון הנאה ממנו מהמבטים ומהניקל ששיקף את הבבואה שלי.
כיום אני על באנדיט שגם שובר שיאים ונמצא אצלי כבר שנה שישית אומנם לא קרוזר אבל משהו בו נותן לי כל מה שאני מבקש מבחינה דינאמית אבל מבחינת המראה כלום!!!

יצאתי לפגרת חורף מחוסר תקציב
אשוב בקרוב
לתרומות בפרטי[emoji383]

הפלג הצפוני
04-10-2015, 19:48
קנית מסטרלוק?

קסד
04-10-2015, 19:51
קנית מסטרלוק?

המושב של סטרלוק מושחר באמצע.

שלך בידידות - שרלוק המלוק.

diesel
05-10-2015, 12:38
אז נתחיל ככה, במהלך החיפוש אחרי VFR, CBR ועוד אופציות שהועלו, קפצה מודעה ביד-2 על ה- ST הזה, ההודעה היחידה ביד-2 על האופנוע הנ"ל. שנת 2007, עלייה לכביש ב- 2010, יד 2 עם 32,000 ק"מ, היסטוריית טיפולים מלאה. וואלה נשמע מעניין. קצת מבחנים ברשת (יש השוואתי אחד מול ה- VFR, שאף אחד לא ניצח בו). מתברר שלחבורת הב.מ.וו-יסטים (?!) יש דת משלהם! מכירים אחד את השני, יש להם טקסים וכאלה. הממ, מעניין.
רציתי ללכת לראות את הכלי, אך ממש במקרה בעליו קפץ לחיפה לביקור משפחתי ונפגשתי איתו ממש מתחת לבית (איזה מזל!), התרשמתי מאוד. התלהבתי מאוד, כך שהסכמתי לקנות את האופנוע בלי בדיקה (ועל זה כבר ננזפתי 3 פעמים, מוזמנים לעוד), ובמחיר גבוה מדיי (לטעמי) - 45,000 אלף ש"ח.
הלוואי והסאגה נגמרה פה. ביומיים לפני ההעברה (עדיין בשלב לא מחייב), נרשמתי לפורום ה- F800 העולמי, יש שם חבר'ה עם ידע טכני וניסיון שלא מבייש מחלקת מחקר בהארווארד ולהפתעתי אני מגלה שמנוע ה- 800 הזה (מיוצר ע"י רוטאקס) הוא אחת הפאשלות של היצרן וב.מ.וו. לכל המנועים אשר יוצרו עד מרץ 2008 (בחור אוסטרלי ירק דם עד שהשיג מידע זה מרוטאקס) יש כשל תכנוני בבוכנות שאינן תואמות ב- 100% ובזמן עבודה (במיוחד כאשר המנוע קר) נשמעת סוג טריקה/צלצול מתכתי, קוראים לו piston slap. האמת שחטפתי רגליים קרות משהו, אך בכל זאת הלכתי לפגוש את הבעלים. כי הבטחתי. עייף, מתוסכל, ואחרי מריבה עם החברה (על זה שחפרתי יומיים שלמים בפורום).
הנענו את האופנוע על קר, היה קשה להתרשם שיש את ה- piston slap הארור הזה, לאחר ששמעתי עשרות סרטונים ביוטיוב שמדגימים זאת. קניתי את האופנוע.
עדיין לא הבנתי איך לאכול את כל הסטואציה, חזרתי הביתה להירגע. בינתיים הדברים הסתדרו עם החברה, ושיחה טלפונית עם סטרלוק שינתה את הכל! "תעזוב, המנוע הזה אמין, נשמע זוועה, אך אם תטפל בו כמו שצריך תבלו המון זמן ביחד". וואלה, כל השיחה הרגיעה אותי. וזהו בעצם. אני הולך להנות ממנו עד הסוף, ומה שאמור לקרות יקרה בסוף. זהו.

הפתעה: כאשר מעבירים בעלות בדואר, שואלים אותכם את תרצו לבדוק משכון על האופנוע תמורת 72 שקלים. תגידו כן. תמורת הבדיקה הזו קיבלתי החלפת שמן ומסנן (כולל עבודה) במוסכים מורשים ב.מ.וו (עלות סביב ה- 700 שקל), וידוע לי מראש שזו פרסומת, והנחה על סך 350 ש"ח בקניית מצבר VARTA (תקף לשנתיים), שהטרנטה אצלי ממש צריכה.

diesel
05-10-2015, 12:40
קנית מסטרלוק?

לא.
(אי אפשר לכתוב הודעה באורך של פחות מ- 3 תוויים ??!!)

ItayK
05-10-2015, 12:56
דיברתי גם עם הבחור. חשבתי ללכת לראות את האופנוע אבל המחיר היה סופי ואין לי תקציב כזה. שמח בשבילך!

איך בדיקת משכון סידרה לך את כל זה?

diesel
05-10-2015, 13:01
דיברתי גם עם הבחור. חשבתי ללכת לראות את האופנוע אבל המחיר היה סופי ואין לי תקציב כזה. שמח בשבילך!

איך בדיקת משכון סידרה לך את כל זה?

אין לי מושג! בגדול זה פרסום. אבל פרסום ששווה כסף אמיתי לצרכן, וכנראה שזה עובד.

strelok89
05-10-2015, 14:54
קנית מסטרלוק?

אני לא מוכר לא בזמן הקרוב בטוח.

Diesel תתחדש אופנוע מעולה תהנה ממנו הרבה

השושנים
05-10-2015, 15:42
ברוך הבא למשפחת bmw, זן הנפילים. טיפול קפדני, ארנק פתוח, מנהל בנק ידידותי
ותוכל להעביר את רוב הזמן אייתו בנעימים....תתחדש.

diesel
05-10-2015, 17:28
ברוך הבא למשפחת bmw, זן הנפילים. טיפול קפדני, ארנק פתוח, מנהל בנק ידידותי
ותוכל להעביר את רוב הזמן אייתו בנעימים....תתחדש.

המממ.. נראה מה יצא מכל הסיפור הזה :)
תודה

הפלג הצפוני
05-10-2015, 18:35
בדרך כלל אם אתה לא מטפל לבד-חור בכיס.

diesel
05-10-2015, 23:17
בשלב זה אין לי את הכלים והידע לטפל לבד

strelok89
06-10-2015, 07:11
בדרך כלל אם אתה לא מטפל לבד-חור בכיס.

ביחס להונדה cbr250 שהיה לי שטופל במוסך מורשה העלויות נמוכות מההונדה 250.

אני באמת שלא מבין מאיפה המידע המצוץ מהאצבע הזה.

זה שלשושני היה במוו בן 30 שנה או אפילו יותר והוא היה פרויקט לא אומר שככה זה בכלי חדש יחסית.

היו לי cbr250 . אני עוזר לחברה שגם פה בפורום לטפל לבד ואיש לי 3 במוו במשפחה וואלה הם משלמים הרבה יותר ממני לקמ.

כבר דובר על זה בפולגז זל שבישראל במוו זולים בתחזוקה מיפני מצוי עם מיליון דוגמאות וטבלאות וחשבוניות

השושנים
06-10-2015, 08:04
זה שלשושני היה במוו בן 30 שנה או אפילו יותר והוא היה פרויקט לא אומר שככה זה בכלי חדש יחסית.

כבר דובר על זה בפולגז זל שבישראל במוו זולים בתחזוקה מיפני מצוי עם מיליון דוגמאות וטבלאות וחשבוניות

בוא נפריד מחירי פרוייקט שיפוץ של אופנוע שלא נסע עד למצב של רכיבה יום יומית לבין כלי חדש
שמקבל טיפולים שוטפים ותיקון ליקויים.

אמנם אני רחוק מלהיות מומחה bmw אבל לשמחתי אני חיי בקרב אופנוענים אשר לחלקם הגדול
בימרים.

העניין שדווקא האופנועים הישנים מאד הרבה יותר אמינים מהמתקדמים עניין של שינוי גישה ותפיסה
בהנהלת החברה אי שם בסוף שנות השמונים.

הטווח המסוכן של האופנועים האלה הוא אמצע שנות האלפיים וסביבות ה-150 אלף ק"מ, למה?

כי זה טווח אורך חיים של חלק גדול מהרכיבים באופנוע, (את זה אומרים גם במפעל) עיין ברשימה של
טיפול מעל 100 אלף.

הבעיות הנוספות הן כמובן הקלאצ' הגיר מיסבים שונים גומיות אטמים. לפעמים בשביל חלק של 15$
צריך לבצע עבודה של 300$. בדוק כמה תעלה לך החלפת הגומייה של גל ההינע.

נסה לבדוק כמה עולים לך השסתומים של הגלגלים אלה שאתה ממלא אייתם אוויר. (לא כולל פירוק והחלפה)

יש כאן כמה מכונאים שעבדו על הבימרים במוסכים נחשבים, כולם מכירים אותם, ודווקא אלה שצרכים להיות
"השגרירים" למותג מספרים את האמת המרה.

תקלות אלקטרוניקה, חיישנים, גירים קורסים, גומיות שלא עומדות במבחן המזרח התיכון, ועוד ועוד. אין הכוונה
שהרעה החולה הזו לא פוגעת גם באופנועים אחרים, אבל השירות ב-bmw והחלקים יקרים להחריד.

כולי תיקווה שדווקא האופנועים שלכם יהיו אחרים, שתיהנו ותגדלו איתם אבל כמי שמכיר את העבר של החברה הזו
ואת דורות ההמשך אני די חושש מאופנועים שהם לא מספיק ישנים ולא די חדשים אלה תקועים באמצע....

strelok89
06-10-2015, 09:01
בוא נפריד מחירי פרוייקט שיפוץ של אופנוע שלא נסע עד למצב של רכיבה יום יומית לבין כלי חדש
שמקבל טיפולים שוטפים ותיקון ליקויים.

אמנם אני רחוק מלהיות מומחה bmw אבל לשמחתי אני חיי בקרב אופנוענים אשר לחלקם הגדול
בימרים.

העניין שדווקא האופנועים הישנים מאד הרבה יותר אמינים מהמתקדמים עניין של שינוי גישה ותפיסה
בהנהלת החברה אי שם בסוף שנות השמונים.

הטווח המסוכן של האופנועים האלה הוא אמצע שנות האלפיים וסביבות ה-150 אלף ק"מ, למה?

כי זה טווח אורך חיים של חלק גדול מהרכיבים באופנוע, (את זה אומרים גם במפעל) עיין ברשימה של
טיפול מעל 100 אלף.

הבעיות הנוספות הן כמובן הקלאצ' הגיר מיסבים שונים גומיות אטמים. לפעמים בשביל חלק של 15$
צריך לבצע עבודה של 300$. בדוק כמה תעלה לך החלפת הגומייה של גל ההינע.

נסה לבדוק כמה עולים לך השסתומים של הגלגלים אלה שאתה ממלא אייתם אוויר. (לא כולל פירוק והחלפה)

יש כאן כמה מכונאים שעבדו על הבימרים במוסכים נחשבים, כולם מכירים אותם, ודווקא אלה שצרכים להיות
"השגרירים" למותג מספרים את האמת המרה.

תקלות אלקטרוניקה, חיישנים, גירים קורסים, גומיות שלא עומדות במבחן המזרח התיכון, ועוד ועוד. אין הכוונה
שהרעה החולה הזו לא פוגעת גם באופנועים אחרים, אבל השירות ב-bmw והחלקים יקרים להחריד.

כולי תיקווה שדווקא האופנועים שלכם יהיו אחרים, שתיהנו ותגדלו איתם אבל כמי שמכיר את העבר של החברה הזו
ואת דורות ההמשך אני די חושש מאופנועים שהם לא מספיק ישנים ולא די חדשים אלה תקועים באמצע....

אם תמצא רשימת טיפולים שיש בה יותר מ 20 אלף ק"מ זו תהיה התקדמות.
יש 5 רשימות:
טיפול 10
טיפול 10 ושנתי
טיפול 20
טיפול 20 ושנתי
טיפול שנתי וזהו.

החלפתי לפחות 6 וונטלים עלה לי 30 שקל לאחד.

הקלאצ' שלי עשה 90 אלף וחי ובועט
הגיר? אני מכיר אדם אחד שמת לו גיר בגלל המון ווילי עלה לו סביב ה 2000 תיקון.

והגיר עשה 190 אלף.

אני על 130 אלף ללא שום בעיות, חברים על 150 וצפונה אני ממש לא יודע על איזה תקלות אתה מדבר, גל הינע אין לנו יש לנו רצועה.
האופנוע שלי שנת 2007
של אישתי 2002 לאף אחד מאיתנו לא מתו חיישנים או בעיות חשמל כלשהם, למעט החלפת סוללות גיבוי באזעקה וקונקטור פנסים שרוף אצלי (50 שקל תיקון).
ועוד חידוש צמת חשמל של הפנסים אצל אישתי עוד 100 שקל.

ידידי אצלי האופנוע נוסע , כשקניתי את ה st שלי היה לו 41 אלף או 38 לא זוכר בידיוק היום אני על 129500 למעט טיפולים שוטפים, מאניפולדים, קלאצ' שהחלפתי לאחר הקניה קניתי עם אחד מת,שיפוץ מתלים שאני עושה יזום והחלפת מיסיבי היגוי אין לי כלום באופנוע.

באמת שאני לא יודע על מה כבודו מדבר אגב יש לי 2 אופנועי f800st ו f650cs אני לא חווה בעיות כאלה, ההכי הרבה בעיות עושה לי הcs אבל קניתי אותו כאופנוע חצי פרויקט וידעתי מראש שלזה אני נכנס

מאידך אני מכיר מעט מאוד יפנים שחיים לקילומטראזים כאלה, המעטים שאני מכיר ויודע מה באמת הולך בתחזוקה הם במצב נבלתי מתקדם מאוד וכל הזמן מתקלקלים. לחבר יש VFR800 שעבר 200 אלף הגיר דופק, הקלאצ' מת ,אוכל שמן , הרבה מאוד צרות יש לו שם "שמחכות להיתפוצץ" אז בוא נחזור לפרופורציות.

רוב שוק הרכב עבר בשנות ה80 תפנית ותראה את זה גם ברכבים אם IBIZA FR חדשה תגיע ל 200 אלף מבלי לגעת במנוע או הגיר תברך ברוך שהחיינו.

bubin689
06-10-2015, 18:44
בתור בעלים של איביזה fr לא הייתי מרחיק לכת.... איכות ואמינות רכבי vag היא לא מהטובות שיש אבל כל מה שקשור לביצועים נוחות וצריכת דלק הם אכן , מבחינתי לפחות מס' 1
וכן אני חוסך ליום שבו אני אצטרך להחליף רפידות בגיר (dsg) ;-)

strelok89
06-10-2015, 20:39
בתור בעלים של איביזה fr לא הייתי מרחיק לכת.... איכות ואמינות רכבי vag היא לא מהטובות שיש אבל כל מה שקשור לביצועים נוחות וצריכת דלק הם אכן , מבחינתי לפחות מס' 1
וכן אני חוסך ליום שבו אני אצטרך להחליף רפידות בגיר (dsg) ;-)

חבר היה בוחן רכב לאחר טיפול בצ'מפיון . רכבי הטורבו הכפול 1.2 שופכים ראשי מנוע סביב ה120 אלף בכיף . זה רכבי קצה שלא בנויים לקילומטראזים . ככה כל ענף הרכב עובד היום.היום הרוב זולים, עוצמתיים, קלים ומתים מהר כי רוצים שאחרי 5 שנים תחליף לרכב חדש.

אם לא יתקלקל הרבה וביוקר למה שתחליף ? ;)

ככה גם השוק באופנועים למעט דגמים או יצרנים מסויימים שמתמקדים באורך חיים גבוהה

השושנים
06-10-2015, 21:22
האמת כשהגבתי לא הגבתי ספציפית לדגמי ה-st שאני לא מכיר, אלא דווקא לגבי הדגמים האחרים.

נכון שטווח הטיפולים נמדד על פי טיפול גדול טיפול קטן, אבל השחיקה במנוע ב-50 אלף ק"מ או ב-150 אלף
לא אותו דבר ולכן הטיפול במנוע שעבר ק"מ רציני יותר יהיה שונה.

יש סיבה שהאופנועים האלה נמכרים במחירים "נוחים" יחסית. אבל כל הרפתקה היא הרפתקה ולא אני שופט!

sweet bamba
06-10-2015, 21:29
מנצל"ש.
סטרלוק,
מה רמת התחזוקה של ה vfr של החבר?
אשמח לדעת מה הבעיות שהוא עושה לו ולנסות להקדים תרופה למכה, למרות שאני עם 130 אלף ק"מ ויודע שלפחות בשלוש וחצי השנים הקרובות הוא מתוחזק כמו שצריך.

strelok89
06-10-2015, 22:30
תראה אין מה לעשות מנוע יוצא משער המפעל עם אורך חיים ידוע מראש.

הוא .יחזק טוב מאוד מ130 אלף לערך עם שמנים סנטטיים בלבד. עדיין המיתחני טיימינג כשלו והוחלפו כולל שרשראות . המזרקים היו צריכים ניקוי. הקלאצ' דופק . הגיר מרעיש . הבולמים נפרצו כמה פעמים הקדמיים.

המנוע מריח דלק בטירוף ומוציא מין אדים כאלה בהנעה.

אוכל שמן. סביב הליטר וחצי ל6000.
המנוע גם מתחיל לצלצל לאחרונה והחבר מתלבט אם להזמין מנוע מחול ולהחליף או אופנוע אחר

האופנוע התאפס ב200 היום סביב ה10 יש על המונה

sweet bamba
07-10-2015, 08:30
לא מעודד בכלל :) מקווה שלא אגיע למצב הזה.
איזו שנה האופנוע?

strelok89
09-10-2015, 14:47
2003 כמדומני
V-tec

URIEL
11-10-2015, 04:00
דיזל תתחדש!
נראה מעולה!!!

מנסיוני הרלוונטי מאוד לדיון שהתפתח כאן:

אחד vfr 800 שנת 99 (לפני הv tec) עם קרוב ל-250k ק"מ
אצלי כבר שלוש שנים ו40k ק"מ.
למרות הגיל והתרגיל המופלגים שלו, האופנוע מגלה אמינות מרשימה
עם תקלות נדירות ונסבלות (גם במחיר התיקון).

אחד bmw r1200r 2007 שהיה אצלי עד לפני חודשיים בנוסף לvfr
פחות מ50k ק"מ.
(לא שלי אך רכבתי עליו מיום שעלה על הכביש ובסה"כ כ35K ק"מ)

ביחס לvfr יותר תקלות והרבה הרבה יותר יקר לתיקון
(תקלה בabs שרצו עליה בחברה 10,000 שח תוקנה לבסוף אצל האלכסים בכשליש)
גם האחזקה השוטפת (טיפולים) יקרה יותר.

ועוד אנקדוטה:
הבחור שקניתי ממנו את הvfr מכר לי אותו אחרי שאשתו הפתיעה אותו ליומולדת עם r1200gs.
לאחר כחודש נפגשנו.
אני רואה שהוא עם vfr חדש.
איפה הבימר? שאלתי.
"אחרי האופנוע הזה לא תוכל לרכוב על אף אופנוע אחר" הוא ענה...

diesel
11-10-2015, 14:11
דיזל תתחדש!
נראה מעולה!!!

פחות מ50k ק"מ.
(לא שלי אך רכבתי עליו מיום שעלה על הכביש ובסה"כ כ35k ק"מ)

ועוד אנקדוטה:
הבחור שקניתי ממנו את הvfr מכר לי אותו אחרי שאשתו הפתיעה אותו ליומולדת עם r1200gs.
לאחר כחודש נפגשנו.
איפה הבימר? שאלתי.

המממ.. מעניין. נראה לי שמבחינת עלות טיפולים ה- f800 וה- vfr כמעט שווים.
ולמרות שעוד מוקדם לדווח על החוויה עם ה- f, אך עד כה ההתרשמות מאוד חיובית. עונה על כל הדרישות ומספק המון פאן.
לאחר הסתכלות חוזרת, בעיניי הוא נראה הרבה יותר טוב מה- vfr, יותר רזה ומחוטב, או שנהייתי משוחד, לך תדע :)
תודה בכל אופן

השושנים
11-10-2015, 17:48
תמונות?

diesel
11-10-2015, 18:01
תמונות?

לא רוצה לצלם ככה תמונות מעפנות עם הסלולארי. בקרוב מאוד אעשה לו שטיפה רצינית (או בכלל דיטיילינג), נרכב ללוקיישין מתאים עם תאורה טובה ואעשה סט צילומים עם ה- dslr שלי :)

ItayK
11-10-2015, 22:30
DSLR זה כמעט תמונות בפלאפון :)

strelok89
11-10-2015, 23:00
דיזל תתחדש!
נראה מעולה!!!

פחות מ50k ק"מ.
(לא שלי אך רכבתי עליו מיום שעלה על הכביש ובסה"כ כ35K ק"מ)

ועוד אנקדוטה:
לאחר כחודש נפגשנו.
איפה הבימר? שאלתי.

ידידי ראיתי אותך רוכב עליו . איך לא תחווה בעיות ;)
על ה1200.

וגם זה 1200 שנת 2005 ולא ברמת תחזוקה גבוהה , אל תעלה אבל במבט מרחוק ראו הרבה בלאי שהיה צריך טיפול ולא טופל.

לא מכיר את הויאףאר שלך אבל בויטקים להונדה היו 6 דורות ובכולם למעט הגלגלשים היו בעיות טיימינגים.

אגב הדגם לפני הויטק הוא אמין מאוד יש אצל חבר והוא בקילומראז גבוהה מאוד וחי בסדר יחסית

URIEL
12-10-2015, 00:35
ידידי ראיתי אותך רוכב עליו . איך לא תחווה בעיות ;)
על ה1200.
לקחתי כמחמאה:o

השושנים
12-10-2015, 09:02
לא רוצה לצלם ככה תמונות מעפנות עם הסלולארי. בקרוב מאוד אעשה לו שטיפה רצינית (או בכלל דיטיילינג), נרכב ללוקיישין מתאים עם תאורה טובה ואעשה סט צילומים עם ה- dslr שלי :)

תירוץ של נערה מתבגרת בדייט הראשון.

אופנוע אמתי מגיע עם אבק לכלוך, צלקות קרב ורצח בעיניים ולא דוגמנית אנורקסית מלוקקת!

diesel
12-10-2015, 13:33
שושנים (בטעם מלעיל) איש יקר, תם לו עידן הגיבורים לצערי. מה גם שהאופנוע שלי הוא בכלל נזיר סופי (על פי האסכולה המאוולאוית), מבלה את לילותיו בתפילות וריקודים במעגלים מעגלים על קצב התופים, ומשוטט ללא יעד בימיו בחיפוש אחרי חיבור לאחד-הגדול-כולל-הכל

erani99
12-10-2015, 15:03
וואי, מזמן לא כתבתי פה.

טוב, זה קצת דה-זוו כל הדיון הזה. היו כמה כאלה מסביב הבימרים מול היפנים ועלויות אחזקה תחזוקה ואמינות בפולגז זצ"ל..
כל מקרה לגופו וכל משתמש אופן שימושו , הסטוריית הכלי , אופיו וחוויות המשתמש. יש גם את אלת המזל שנכנסת לתמונה :rolleyes:
בואו נעשה סדר, ה 800 של במוו זה לא ה 1200 (גם הבוקסרים וגם ה 4-בשורה/ K), סדרת ה 800 יותר זולה לתחזוקה וטיפולים מכלי ה 1200 שעמוסים בחיישנים מחשבים בולמים ומיתלים אלקטרונים מתקדמים. תשאלו את טל (talr כינויו היה בפולגז), גם לו הרי יש F800 ובזמנו חשב להחליף ל K1200\1300 וכששאל את האלכסים עלויות אחזקה ותחזוקה הם אמרו לו בפירוש שההוצאות כמעט כפולות. לדוגמא אני מחזיק K12S 2007 ומחר הוא נכנס להשתלת גיר אצל האלכסים שהגיע מארה"ב מתורם 1300 צעיר בק"מ, הכלי שמור מאוד חיצונית ואצלי ליקק דבש, אבל הבעלים הראשון עשה עליו 90K ק"מ עד 2012 ורכב עליו רק סופ"שים אבל רכב חזק במהירויות גבוהות, מקריאה בפורומים בחו"ל היה ידוע לי שנקודת התורפה הם הקלאץ' והגיר. הקלאץ' הוחלף קומפלט ב 70K ק"מ, כך שקניתי אותו לא הוטרדתי בקשר אליו. אבל כמה שהבעלים היחיד לפני טיפל בו בצורה מסודרת כמו שעון לפי הספר ורק בחברה, מסתבר שבגלל כנראה העומס על הגיר במהירויות הגבוהות לאורך זמן אצלו והכלי עבר אלי ללא בעיות בגיר, בסופו של דבר ההילוך החמישי התחיל לקפוץ לפני כחודשיים. מנוע חזק עם 167 סוסים וכ 13 קג"מ שמועברים דרך הקלאץ' והגיר המסכנים האלה שגם לא בדיוק פותחו לקבל עומסים לאורך זמן (ה K1300 שיצא ב 2009 ואילך כבר מצוייד בגיר משופר חף ממחלות אלו) נתן בסוף את אותותיו כשכרגע הכלי עומד על 138K ק"מ.
יפנים?.. היה לי לפני הגרמני יפני שנחשב מהמוצלחים של שנות ה 90', ה ZZR1100. אצלי היה 7 שנים וגם אצלו שופץ הגיר אחרי כ 5 שנים אצלי, ההילוך השני קפץ וזה כנראה בגלל פתיחות וווילים של מישהו מארבעת הבעלים לפניי. אילו החוויות שלי מהשניים האחרונים, היו לפני עוד כלים אבל שני אלה החזיקו אצלי יותר מכמה שנים ועברו איתי עשרות ק"מ, כך שאפשר להגיד שאני עברתי איתם זמן לא מועט.
לגבי ה VFR: אכן כלי מוצלח ואמין, יש לא מעט מבינים שאומרים שהכלים לפני עידן ה V-TEC יותר אמינים ועדיפים. יש לי חבר מבוגר עם כלי מ 2001 (עדיין טרום עידן הויטק) שקנה אותו אז חדש ועדיין אצלו. הוא גם מבין לא מעט במכניקה ומטפל לבד, ד"א הוא העדיף אותו גם כי אין שרשרת טיימינג, יש מע' גלגלי שיניים.
דיזל תתחדש, הכלי נראה על פניו טוב ואם הוא שמור ותמשיך לתחזק אותו כיאות בלי להתחזר ולהזניח (יש לך את סטרלוק שזה מכרה זהב!!) ישרת אותך לאורך זמן.

erani99
12-10-2015, 15:09
ד"א שני טיפים יש לי בשבילך:
1) כלי נקי נוסע יותר טוב ואפשר לזהות מחלות שמתפתחות יותר בקלות.
2) ספריי סיליקון, כמה שיותר אייכותי יותר טוב!! (wurth הכי עדיף) - לרסס על גומיות פלסטיקים מחזירי שמן וכו', מזג האויר והשמש הרעה בארץ מתישהו מכריעים את החומרים הכי טובים מגרמניה (ויש שמה בכלים של הבווארים חומרים טובים.. מאוד!) ואז לך תדע מאיפה ולאיזה סדק/קרע נכנס מים ומבלבל את החשמל.

lokimonster
12-10-2015, 18:58
ד"א שני טיפים יש לי בשבילך:
1) כלי נקי נוסע יותר טוב ואפשר לזהות מחלות שמתפתחות יותר בקלות.
2) ספריי סיליקון, כמה שיותר אייכותי יותר טוב!! (wurth הכי עדיף) - לרסס על גומיות פלסטיקים מחזירי שמן וכו', מזג האויר והשמש הרעה בארץ מתישהו מכריעים את החומרים הכי טובים מגרמניה (ויש שמה בכלים של הבווארים חומרים טובים.. מאוד!) ואז לך תדע מאיפה ולאיזה סדק/קרע נכנס מים ומבלבל את החשמל.

http://youtu.be/DdWZKb659K0
מבחינתי מסכם הכל
למרות פנטזיות סוטות לכיוון ברזל אמריקאי

יצאתי לפגרת חורף מחוסר תקציב
אשוב בקרוב
לתרומות בפרטי[emoji383]

ItayK
13-10-2015, 08:14
אני מתוודה, לא קראתי את המונולוג השייקספירי באנגלית. שווה לקרוא את מה שיוזף כתב או שזה לא קשור ומיותר? (מילים כמו jazz HIV ו mother ) גרמו לי להבטחת אם זה קשור.

השושנים
13-10-2015, 09:50
שושנים (בטעם מלעיל) איש יקר, תם לו עידן הגיבורים לצערי. מה גם שהאופנוע שלי הוא בכלל נזיר סופי (על פי האסכולה המאוולאוית), מבלה את לילותיו בתפילות וריקודים במעגלים מעגלים על קצב התופים, ומשוטט ללא יעד בימיו בחיפוש אחרי חיבור לאחד-הגדול-כולל-הכל

לא תם ולא נשלם עד שהגברת השמנה שרה!

diesel
13-10-2015, 11:44
וואי, מזמן לא כתבתי פה..
מנוע חזק עם 167 סוסים וכ 13 קג"מ שמועברים דרך הקלאץ' והגיר המסכנים האלה שגם לא בדיוק פותחו לקבל עומסים לאורך זמן (ה k1300 שיצא ב 2009 ואילך כבר מצוייד בגיר משופר חף ממחלות אלו) נתן בסוף את אותותיו כשכרגע הכלי עומד על 138k ק"מ..
דיזל תתחדש, הכלי נראה על פניו טוב ואם הוא שמור ותמשיך לתחזק אותו כיאות בלי להתחזר ולהזניח (יש לך את סטרלוק שזה מכרה זהב!!) ישרת אותך לאורך זמן.

קודם כל המון תודה :)
לקראת הרכישה שקלתי k1200, ואף מצאתי אחד במצב מצוין ומחיר ממש טוב, עם היסטוריית טיפולים מלאה והכל. מה שבסופו הכריע את הרכישה (f800 מול k1200) זה עלות התחזוקה. וסליחה אם נשמע שאני תופס אותך בקטנות, וממש לא, מנוע ה- k מייצר 163 כ"ס בקראנק שהם "רק" 138 כ"ס בגלגל האחורי, לפי בדיקות דיינו שנעשו בארה"ב.
ועל הדרך אזכיר את strelok, הוא איש נדיר, עזר לי מאוד ושיתף איתי המון מהידע שצבר על הכלים האלה. אנחנו בקשר כל הזמן.
בקשר לטיפול בכלי, ממש בימים אלו אנו עובד על שחזור הכלי, למרות מצבו ההתחלתי המצוין, למצב כמעט תצוגה, בקרוב מאוד יגיע לסדנת דיטיילינג, בנוסף לטיפול האישי שלי. מצאתי שהמפיץ הבלעדי של חברת 3m המוכרת נמצאים ממש קרוב לבית ההורים (סדנת ליוגב, אזור תעשייה עפולה-עילית), כך שאקפוץ בקרוב לעשות כמה קניות. דרך אגב, בקנייה ישירה אצלהם המחירים נעים בין חצי לשני שליש לאותו מוצר בחנויות רגילות

strelok89
13-10-2015, 11:59
קודם כל המון תודה :)
לקראת הרכישה שקלתי k1200, ואף מצאתי אחד במצב מצוין ומחיר ממש טוב, עם היסטוריית טיפולים מלאה והכל. מה שבסופו הכריע את הרכישה (f800 מול k1200) זה עלות התחזוקה. וסליחה אם נשמע שאני תופס אותך בקטנות, וממש לא, מנוע ה- k מייצר 163 כ"ס בקראנק שהם "רק" 138 כ"ס בגלגל האחורי, לפי בדיקות דיינו שנעשו בארה"ב.
ועל הדרך אזכיר את strelok, הוא איש נדיר, עזר לי מאוד ושיתף איתי המון מהידע שצבר על הכלים האלה. אנחנו בקשר כל הזמן.
בקשר לטיפול בכלי, ממש בימים אלו אנו עובד על שחזור הכלי, למרות מצבו ההתחלתי המצוין, למצב כמעט תצוגה, בקרוב מאוד יגיע לסדנת דיטיילינג, בנוסף לטיפול האישי שלי. מצאתי שהמפיץ הבלעדי של חברת 3m המוכרת נמצאים ממש קרוב לבית ההורים (סדנת ליוגב, אזור תעשייה עפולה-עילית), כך שאקפוץ בקרוב לעשות כמה קניות. דרך אגב, בקנייה ישירה אצלהם המחירים נעים בין חצי לשני שליש לאותו מוצר בחנויות רגילות

אם אתה כבר מדייק אז דווקא הבמוו K סבבה לגמריי בהספקים שלו שזה 160 לערך מוצהר .
היפנים הרבה יותר מחמיאים לעצמם ;) http://images.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/63393319887600133009_sport_touring_hp.jpg

אף אחד כאן לא באמת סביב ה160 סוסים המוצהרים

וגם בנוגע ל VFR ול F800

http://www.motorcycle.com/gallery/video.php/d/142872-3/F800_VFR_Combined_Dyno_Chart.jpg

ה VFR רחוק מלהיות 104 סוסים מוצהרים שיש לו.
ה ST גם לא 87 סוסים אבל זה די קרוב
אבל 30 קילו יותר יש לו

ותעדכן איך יצא עיניין ה 3M אני גם רוצה לעשות דיטיילינג

erani99
13-10-2015, 13:48
תודה על הנתונים המושכלים..
130, 150 ,163 , 185, 210 .. (167 מוצהר ל k1200s ברוב האתרים) מה זה משנה?, עם כמעט 13 קג"מ מומנט הכלי מרגיש כמו הר געש עצור ושור זועם שבועט בכל סיבוב קטן של מצערת. אני זוכר שעליתי עליו אחרי השנים על ה zzr הגדול ופתאום הבנתי שהקאווא' חתולה נחמדה בהשוואה.

diesel
14-10-2015, 23:00
דרך אגב, למה הפסיקו שיווק סדרת ה- k1300 בישראל? לא מופיע באתר וגם אין בסוכנות! ממי נקנה יד2 עוד כמה שנים?

השושנים
15-10-2015, 07:40
יש בעיה בישראל במחירי האופנועים, צריך להיות בעל כיס עמוק, בכדי להחליט ולקנות
אופנוע חדש המפולח ברמת מחיר של מעל 100 אש"ח.

אופנוענים חדשים מחפשים אופנוע בסכומים הרבה יותר נמוכים, אלה שמתבגרים ורוצים
להמשיך מסתפקים בדרך כלל באמצע הדרך. ורק יחידי סגולה, מסוגלים באמת לקנות ולספוג
את נפילת הערך כאשר ירצו למכור את האופנוע ולעבור הלאה.

לא שווה ליבואנים להביא כלי ולהיתקע איתו. בדרך כלל בדגמים מאד יקרים ההזמנה מתבצעת
מראש.

שים לב ביד 2 כמה זמן לוקח למכור את האופנועים היקרים מאד, וכמה הנפילה במחיר. -רן

diesel
15-10-2015, 11:58
ובכן נכון, אבל עדיין לא ברור לי למה דווקא ה- k1300? סדרת ה- k1600 היקרה יותר משווקת "כרגיל"

strelok89
15-10-2015, 12:51
ובכן נכון, אבל עדיין לא ברור לי למה דווקא ה- k1300? סדרת ה- k1600 היקרה יותר משווקת "כרגיל"

ה1300 זו סידרת נישה בגדול.
יש לך את הסידרת ה1000 הספורטיבית.
ויש את ה1600 התיור עם ביצועים מעולים.

ה1300 היא בעצם די נישתית בין ה1600 ל 1000
ול1200 הבוקסרים.

עכשיו מחיר של 1300 יחסית קרוב ל 1600
אני משער שזו הסיבה למה אין יותר... למרות שגם אני חולם לקנות 1300אס

erani99
15-10-2015, 14:11
דרך אגב, למה הפסיקו שיווק סדרת ה- k1300 בישראל? לא מופיע באתר וגם אין בסוכנות! ממי נקנה יד2 עוד כמה שנים?

ה1300 זו סידרת נישה בגדול.
יש לך את הסידרת ה1000 הספורטיבית.
ויש את ה1600 התיור עם ביצועים מעולים.

ה1300 היא בעצם די נישתית בין ה1600 ל 1000
ול1200 הבוקסרים.

עכשיו מחיר של 1300 יחסית קרוב ל 1600
אני משער שזו הסיבה למה אין יותר... למרות שגם אני חולם לקנות 1300אס

אכן, גם אין באולם התצוגה.
שהייתי בדלק מוטורס לטפל בריקולים לפני כחודשיים וטיילתי בין הכלים בתצוגה, לא הבנתי איפה הסתירו את ה k1300. פניתי בשאלה לאחד הנציגים והוא ציין כי הכלי אפשרי רק בהזמנה מיוחדת ואין בתצוגה :-((
ואל תדאגו, לא יהיה?.. נביא מחו"ל יד שנייה במצב חדש (אפשרי יצור של שנתיים אחרונות). נכון, צריך לחפש ולפשפש ולכתת רגלים ברשת, כולל סוכנויות/CRAIGLIST וכו' וטיפה בירוקרטיה לבצע עליה לארץ, אבל לדעתי שווה וזה גם חוסך קצת כסף מול מחירי המשמשים שגם ככה אין למצוא הרבה בארץ.
מוזר, לפני כמה חודשים היו 2-3 כלים למכירה ועוד אחד~שניים בדלק לרכישה או בטרייד, אבל נעלמו ובחודש האחרון עלה הביקוש ל 1300, חוץ ממכם אני יודע על לפחות עוד שני חבר'ה שמחפשים כלי כזה, חוץ ממני - כשהיתה אופציה לפני החלפת הגיר..
אם ככה אז אני יודע שהכלי שלי ייחודי וטוב שקיבלתי את ההחלטה לתקן והחלפתי לו חצי מהקרביים, אופציה להחליף למשהו אחר שיעשה לי את זה לא בדיוק היתה.

diesel
15-10-2015, 16:29
למרות שמאוד מוקדם לדבר על זה, אך אם תוך שנתיים פחות או יותר, תהיה התארגנות סביב ייבוא מספר כלים כאלה, אשמח להשתתף.
בינתיים נהנה מכל דקה על ה- f800 ולא מפסיק לחייך.
(ספוילר: ממש בקרוב אני פותח מבצע דייטילינג רציני לאופנוע, להחזירו למצב תצוגה. בודק אופציות כרגע בין לעשות לבד או ללכת לסדנה מתמחה. מצאתי אחת טובה בכרמיאל. אמשיך לעדכן).