צפייה בגרסה מלאה : קטנוע 50 סמק ישן- הורדה מהכביש
sabreson
13-05-2019, 00:10
שלום
בבעלותי קטנוע 50 סמק שכבר שנים רבות לא בשימוש (כ8 שנים)
בשנים הראשונות עוד קיבלתי בדואר רישיון רכב לחידוש ולא התייחסתי כי הוא היה נעול במחסן ולא בשימוש (זו עבירה?)
לאחר כמה שנים כבר איני מקבל מכתבים ממשרד הרישוי.
לאחרונה עשיתי סדר במחסן והבנתי שכבר אין מה לעשות עם הגרוטאה.
אני מבין שעליי למלא איזה טופס ולהצהיר שאין לי רשיונות ולגרוס את המספר- האם נכון?
שקלתי למסור את הקטנוע לחבר שיש לו מוסך שישתמש בו לחלפים אבל אז יש צורך לעשות העברת בעלות. חתיכת סיפור.
יש למישהו הצעות?
mudale222
13-05-2019, 04:49
כן. אתה הולך למשרד הרישוי עם ת"ז ורישיון רכב (אם יש) מחכה בתור ממלא טופס ומוריד אותו מהכביש.
אפשר למלא את הטופס באינטרנט להדפיס ולבוא איתו לשם ולחסוך קצת זמן.
שלום
בשנים הראשונות עוד קיבלתי בדואר רישיון רכב לחידוש ולא התייחסתי כי הוא היה נעול במחסן ולא בשימוש (זו עבירה?)
אני מבין שעליי למלא איזה טופס ולהצהיר שאין לי רשיונות ולגרוס את המספר- האם נכון?
שקלתי למסור את הקטנוע לחבר שיש לו מוסך שישתמש בו לחלפים אבל אז יש צורך לעשות העברת בעלות. חתיכת סיפור.
יש למישהו הצעות?
באיזה אופנוע מדובר?
אם יעניין אותי אני אעשה הכל כולל העברת בעלות.
חבל להשבית את האופנוע.
sabreson
13-05-2019, 17:28
קימקו ,dj
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אני לא יודע מה קורה כרגע אבל לפני כמה חודשים בעלי רכבים ישנים רבים פרסמו בפייסבוק שמשרד הרישוי דורש מהם את תשלום כל האגרות רטרואקטיבית בתוספת הצמדות שונות ומשונות.
מישהו יודע לעדכן בנושא?
Tribalmistyc2
13-05-2019, 20:26
לפני פחות מחודש הורדתי רכב עם חוב של 2 אגרות.
לא שילמתי כלום.
Tribalmistyc2
13-05-2019, 20:28
על הדרך הוצאתי רשימה של כלים שבבעלותי.
כלים ישנים נגרעים אוט'.
הפיור שהיה לי בתיכון מודל 96 בוטל מהסיבה: "תקנות תעבורה".
באו נעשה סדר:
1. אי תשלום אגרה ואי העברת טסט מורידה באופן אוטומטי את הרכב מהכביש-זה מצב הפיך בתנאים מסוימים.
(טסט מיוחד ותשלום חובות האגרה כולם)
2. הורדת רכב משימוש-טופס אדום-בעל הרכב מוותר על הרכב במשרד הרישוי הרכב לא יכול לחזור לכביש.
רכב בן שלושים שנה ומעלה (רכב אספנות) יכול לחזור לכביש אחרי שיפוץ שינוי בסטטוס הרכב במשרד הרישוי
ל-רכב אספנות, ומעבר טסט רגיל ללא תשלום קנסות העבר אבל יש איסור נסיעה בין השעות 0700-0900 בימי חול.
באו נעשה סדר:
1. אי תשלום אגרה ואי העברת טסט מורידה באופן אוטומטי את הרכב מהכביש אחרי שנתיים-זה מצב הפיך בתנאים מסוימים.
(טסט מיוחד ותשלום חובות האגרה כולם)
2. הורדת רכב משימוש-טופס אדום-בעל הרכב מוותר על הרכב במשרד הרישוי הרכב לא יכול לחזור לכביש.
רכב בן שלושים שנה ומעלה (רכב אספנות) יכול לחזור לכביש אחרי שיפוץ שינוי בסטטוס הרכב במשרד הרישוי
ל-רכב אספנות, ומעבר טסט רגיל ללא תשלום קנסות העבר אבל יש איסור נסיעה בין השעות 0700-0900 בימי חול.
johnny drama
16-05-2019, 00:32
מה המצב של הקטנוע ? פלסטיקה וכו'...
sabreson
26-10-2020, 21:57
מקפיץ שוב.
התקשרתי לקבוע תור למשרד הרישוי (בגלל הקרוונה) והפקידה אמרה לי שאני נדרש לשלם אגרת רישוי מ2012 ועד היום כי מבחינתם הקטנוע עדיין נוסע ותקין.
כמובן שניסיתי להסביר לה איך זה ייתכן הרי הם בעצמם רואים שלא נסעתי עליו לאורך כל השנים ואין לן טסט.
שמעתי שיש אופציה להגיש תצהיר עו"ד.
למישהו יש מושג איך עושים? לא מצאתי מידע באתר של משרד התחבורה/ הרישוי.
Tribalmistyc2
26-10-2020, 22:09
מקפיץ שוב.
התקשרתי לקבוע תור למשרד הרישוי (בגלל הקרוונה) והפקידה אמרה לי שאני נדרש לשלם אגרת רישוי מ2012 ועד היום כי מבחינתם הקטנוע עדיין נוסע ותקין.
כמובן שניסיתי להסביר לה איך זה ייתכן הרי הם בעצמם רואים שלא נסעתי עליו לאורך כל השנים ואין לן טסט.
התצהיר היה תקף למבצע שנגמר באיזור אוקטובר שנה שעברה
מקפיץ שוב.
הפקידה לא מעודכנת תגיד שאתה מבקש לשנות לסטטוס אספנות בתנאי שהוא בן למעלה מ-30 שנה ורק אח"כ כל האגרות יתבטלו .
the striker
27-10-2020, 09:10
לא הבנתי, כדי להוריד מהכביש, הם מבקשים שתשלם אגרות רטרו ?
גם אם כן, ב-50 סמ"ק זה אמור להיות סכום קטן מאוד.
בכל מקרה, מוזר
matanbar26
27-10-2020, 09:18
ציטוט מאתר משרד הרישוי:"לא ניתן להוריד מהכביש רכב שיש עליו עיקול, שעבוד, חוב או כל מגבלה אחרת. עליכם להסיר את המגבלה טרם הגשת הבקשה.".
אם אני מפעיל היגיון, כל עוד לא הורדת אותו מהכביש (8 שנים) אתה מחויב בתשלום אגרה (כי מבחינת משרד הרישוי הכלי עדיין "רשום" על הכביש) ולכן כרגע יש חוב של 10 שנים כמעט של אגרה.
פה קצת יותר מידע רלוונטי, אבל לפי מה שאני מבין, החוב שלך נצבר על להורדה מהכביש.
היה באמת "מבצע" של הורדת רכב רטרואקטיבית אבל הוא נגמר.
https://saar-lawyers.co.il/%D7%AA%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9B%D7%90%D7%A9%D7%A8-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9E/
YaronNahum
27-10-2020, 11:13
הפקידה לא מעודכנת תגיד שאתה מבקש לשנות לסטטוס אספנות בתנאי שהוא בן למעלה מ-30 שנה ורק אח"כ כל האגרות יתבטלו .לצערי , אתה לא מעודכן.
כיום לא ניתן לשנות רכב לסטאטוס אספנות כאשר יש עליו חובות. יש לשלם אותם לפני המעבר.
מרגע שהרכב הופך לאספנות הוא מפסיק לצבור חובות.
למיטב ידיעתי רכב מעל 15 שנה (אולי אני טועה במספר השנים ) שלא עובר טסט שנתיים מקבל "תקנות תעבורה"
במצב הזה הוא לא צובר יותר חובות ( להחזיר לכביש צריך בדיקת מעבדה בנוסף לטסט)
Sent from...
מקפיץ שוב.
שנה שעברה קיבלתי מהם את הנסיון שוד הזה בדואר.
החתמתי עו"ד ושלחתי צילום באתר שלהם.
חמישה חודשים אח"כ קיבלתי תשובה באימייל שהרכב הורד מהכביש וישלח אלי בדואר מסמך שמאשר את זה. כבר חצי שנה עברה והוא עדיין לא הגיע (לא שבאמת אכפת לי...)
אבל זה היה "מבצע" זמני מסתבר...
תדווח שאבדו עקבותיו :rolleyes2:
שלום
יש למישהו הצעות?
אם הקטנוע ניתן להשמשה בקלות - ייתכן ויש לי מישהו שישמח לקנות בסכום סמלי.
דבר איתי בפרטי (אם שושני לא ירצה).
YaronNahum
27-10-2020, 16:28
קח בחשבון שהסכום הסימלי כולל מספר אגרות.
Sent from...
קח בחשבון שהסכום הסימלי כולל מספר אגרות.
Sent from...
זה 50 סמ"ק, אז באגרות זולות (עד כמה שאני זוכר).
YaronNahum
27-10-2020, 20:26
זה 50 סמ"ק, אז באגרות זולות (עד כמה שאני זוכר).
צודק, 44 ש"ח לשנה ,
https://www.chamber.org.il/sectors/1238/1240/14838/37757/81777/
רק שיכול להצטבר.
הוא משלם רק שנתיים אחורה בהפיכה לאספנות
matanbar26
28-10-2020, 09:51
הוא משלם רק שנתיים אחורה בהפיכה לאספנות
לפי אתר משרד הרישוי אתה לא משלם בכלל בהפיכת רכב לאספנות:
"רכב אספנות פטור מתשלום אגרה עבור התקופה בה רישיון הרכב לא היה תקף. פטור זה חל גם ללא הפקדת הרישיון, וגם עבור התקופה בה היה הרכב מבוטל לפי תקנות משרד התחבורה."
אבל כלי רכב אספנות זה כלי רכב בן 30 שנה, מה בדיוק הסיכוי שיש לו קימקו משנת 1990+-?
YaronNahum
28-10-2020, 14:13
אז זהו , שכתוב רכב אספנות פטור.
אבל בשביל להפוך רכב לרכב אספנות צריך לשלם את כל החובות קודם.
אכן , פעם אפשר היה להעביר רכב למצב אספנות עם חובות.
לפני כשנה וחצי משרד התחבורה חסם את האפשרות. לפני מעבר למצב אספנות , צריך לשלם חובות.
Sent from...
matanbar26
28-10-2020, 14:50
לפני מעבר למצב אספנות , צריך לשלם חובות.
נשמע לגיטימי.
אז זהו , שכתוב רכב אספנות פטור.
אבל בשביל להפוך רכב לרכב אספנות צריך לשלם את כל החובות קודם.
אכן , פעם אפשר היה להעביר רכב למצב אספנות עם חובות.
לפני כשנה וחצי משרד התחבורה חסם את האפשרות. לפני מעבר למצב אספנות , צריך לשלם חובות.
Sent from...
שנתיים אחורה
matanbar26
28-10-2020, 16:54
שנתיים אחורה
נראה כאילו נתקענו בדיון מעגלי.
לפות"ש, מניח שהתשובה התקבל במשרד הרישוי היא הסופית (לא בטוח לגבי הנכונה כי בכל זאת זה משרד ממשלתי).
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft