מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : אלבר-מוטו תייבא את אופנועי טריומף לישראל

אביעד אברהמי
19-05-2019, 11:24
כעת זה סופי - אלבר-מוטו תייבא את אופנועי טריומף לישראל; מערך הייבוא יוקם בעתיד הקרוב.

http://fullgaz.co.il/%D7%90%D7%9C%D7%91%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95-%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%91%D7%90-%D7%90%D7%AA-%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%A3-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C/

matanbar26
19-05-2019, 11:38
נקווה שיצליחו כמו הארלי שהם מייבאים ולא דיאלים.

TundraOG
19-05-2019, 11:47
נקווה שהמחירים יהיו כמו דיאלים ולא כמו הארלי 😂

Dresdner
19-05-2019, 11:57
זה עומד להיות דוגמא טובה להבדל בין לקוחות מקלדת ללקוחות אמיתיים.
במשך השנים כאן בפורום פול גז וספייסבוק היו אינספור אנשים שהצהירו שאם טריומף מגיעים הם ישר קונים.

אותו דבר עם רכב חשמלי, כולם כותבים שזה העתיד וכמה זה טוב עד שאתה אומר להם אז תקנה כבר אבל אז מתחילים התירוצים.

השושנים
19-05-2019, 13:00
הכל יתחיל ויגמר בתמחור הכלי לקהל, שכבת השומן (אם ניתן יהיה לקרוא לה ככה) לכלי הזה חמקמקה.

אם תמחור דגם האדוונצ'ר שלהם יהיה במחיר שנמכרים מתחריו היפנים הכלי ימשוך אליו הרבה
מהמועמדים ואף ינגוס במתחרה הגרמני היקר להחריד,

היבואן הוכיח כבר שדרך החשיבה שלו שונה מיבואנים אחרים, ואם יצליח לזנב בגרמנים/אוסטרים,
וביפנים שמחזיקים קהל המאמין בתוצרת היפנית יהיה לו שוק נרחב וימכור כמות יפה.

אבל כלי שיתמחר גבוה מהיפנים האמינים ובעלי השוק המבוסס ונמוך רק במעט מאלוהי האדוונצ'ר
הבאוורי, שיש לו פה כת מאמינים אדוקה ובלתי מתפשרת, יפסיד את התחתונים האמריקאים שלו.

TundraOG
19-05-2019, 13:45
במשך השנים כאן בפורום פול גז וספייסבוק היו אינספור אנשים שהצהירו שאם טריומף מגיעים הם ישר קונים.

אותו דבר עם רכב חשמלי, כולם כותבים שזה העתיד וכמה זה טוב עד שאתה אומר להם אז תקנה כבר אבל אז מתחילים התירוצים.

אני בין האנשים האלה. אבל אם הם יתמחרו כלים בסיסיים כמו הסטריט טווין ב-80 זה ממש לא יהיה "ישר קונה", אלא המתנה שיצוצו הראשונים למכירה ביד שניה.

Busy
19-05-2019, 14:04
אני אשית לא מאמין ב שום "תמחור " הגיוני מבחינת הקונה בארצנו.
לא היה ולא יהיה חיה כזות.
אשליות

Barak95
19-05-2019, 15:04
אני בין האנשים האלה. אבל אם הם יתמחרו כלים בסיסיים כמו הסטריט טווין ב-80 זה ממש לא יהיה "ישר קונה", אלא המתנה שיצוצו הראשונים למכירה ביד שניה.
בדיוק

Dresdner
19-05-2019, 16:37
עוד לא רכבתם על הכלים וכבר אתם יודעים שאתם רוצים לקנות כזה? זה עונה על ההגדרה לקוחות מקלדת.

Busy
19-05-2019, 16:51
עוד לא רכבתם על הכלים וכבר אתם יודעים שאתם רוצים לקנות כזה?
כי הם בתמונות נראים מה זה סבבה,כמו שכל ילד רוצה שיהיה לו צעצוע כזה.
מנסתם בטח יהיה מלא ביד2 :)

xlib
19-05-2019, 17:54
אני אשית לא מאמין ב שום "תמחור " הגיוני מבחינת הקונה בארצנו.
לא היה ולא יהיה חיה כזות.
אשליות

טריומף עולה כמו BMW באירופה. אין שום סיבה שיהיה זול כאן. זה תמחור הגיוני.

aviarmo
19-05-2019, 18:48
גם במציאות. הייתי בסוכנות בארופה ופשוט הכלים נראים טובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב

TundraOG
19-05-2019, 19:57
עוד לא רכבתם על הכלים וכבר אתם יודעים שאתם רוצים לקנות כזה? זה עונה על ההגדרה לקוחות מקלדת.

לא רכבתי עליו. ראיתי אחד במצעד הג'נטלמנים בסופיה, הבעלים היה נחמד מספיק לתת לי לשבת ולהניע (וקצת לגזגז). אופנוע יפייפה, קלאסי שנשמע פגז, חוץ מזה שלא היה אופנוע שרכבתי עליו שלא נהנתי ממנו (אולי למעט מנועי 4 בשורה, לא מתחבר).

האופנוע המדובר היה ה-T100 בונוויל אגב. ראיתי עוד כמה מקרוב ביוון והם פשוט מדהימים. שלא לדבר על ג'יימס פרנקו בסרט Nerve, שבשבילי האופנוע ההוא זה כמו ארנולד עם הפאט-בוי לחובבי הטרמינטור - "כזה, לארוז בבקשה".

Dresdner
19-05-2019, 23:23
לא רכבתי עליו. ראיתי אחד במצעד הג'נטלמנים בסופיה, הבעלים היה נחמד מספיק לתת לי לשבת ולהניע (וקצת לגזגז). אופנוע יפייפה, קלאסי שנשמע פגז, חוץ מזה שלא היה אופנוע שרכבתי עליו שלא נהנתי ממנו (אולי למעט מנועי 4 בשורה, לא מתחבר).

האופנוע המדובר היה ה-T100 בונוויל אגב. ראיתי עוד כמה מקרוב ביוון והם פשוט מדהימים. שלא לדבר על ג'יימס פרנקו בסרט Nerve, שבשבילי האופנוע ההוא זה כמו ארנולד עם הפאט-בוי לחובבי הטרמינטור - "כזה, לארוז בבקשה".

אז אתה מזמין?

NAOR2207
19-05-2019, 23:37
אז אתה מזמין?

וזה חשוב לך כי ...

diesel
20-05-2019, 00:10
רכבתי לפני כמה שנים על ה- 800XC בפרו. אופנוע אדוונצ׳ר אמיתי! כזה שאפשר לטחון איתו הכל, עם מנוע טריפל פצצה.

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/361-%D7%94%D7%92%D7%A9%D7%9E%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%A2%D7%9C-Triumph-Tiger-XC?highlight=%E8%F8%E9%E5%EE%F3

2 Strokes
20-05-2019, 00:23

אותו דבר עם רכב חשמלי, כולם כותבים שזה העתיד וכמה זה טוב עד שאתה אומר להם אז תקנה כבר אבל אז מתחילים התירוצים.Street tripleeee
אני כל כך רוצה.... אם יתנו מימון נוח אני קונה במיידי!

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Dresdner
20-05-2019, 02:12
וזה חשוב לך כי ...
זה לא חשוב לי בכלל, זה רק מוכיח שהתלהבות ממותג מסויים לא תמיד מתורגמת לכסף בקופת היבואן.

השושנים
20-05-2019, 07:31
זה לא חשוב לי בכלל, זה רק מוכיח שהתלהבות ממותג מסויים לא תמיד מתורגמת לכסף בקופת היבואן.

אני די בטוח שהיבואן החדש עשה "תוכנית כלכלית" ובדק את הנתונים מדעית, בגלל גודלו הוא גם כזה שיכול לספוג הוצאות
משמעותיות ועבודה ללא רווח לפחות לתקופה מסוימת, מה גם שהוא נשען על רווחים לא מבוטלים מהמותג האמריקאי שלו.

עכשיו נשאלת השאלה אם ימכור מעט אופנועים ברווח גדול, או יכוון ליותר אופנועים ברווח קטן יותר, אגב למי שמתפתה לפריסת
תשלומים, בצורה כזו האופנוע הרבה יותר יקר, על הנוחות החודשית מפסידים המון כסף.

lokimonster
20-05-2019, 08:50
אני די בטוח שהיבואן החדש עשה "תוכנית כלכלית" ובדק את הנתונים מדעית, בגלל גודלו הוא גם כזה שיכול לספוג הוצאות
משמעותיות ועבודה ללא רווח לפחות לתקופה מסוימת, מה גם שהוא נשען על רווחים לא מבוטלים מהמותג האמריקאי שלו.

עכשיו נשאלת השאלה אם ימכור מעט אופנועים ברווח גדול, או יכוון ליותר אופנועים ברווח קטן יותר, אגב למי שמתפתה לפריסת
תשלומים, בצורה כזו האופנוע הרבה יותר יקר, על הנוחות החודשית מפסידים המון כסף.

או יעשוק במחירי הטיפולים והחלפים.

xlib
20-05-2019, 08:57
בגלל גודלו הוא גם כזה שיכול לספוג הוצאות משמעותיות ועבודה ללא רווח לפחות לתקופה מסוימת
אני בטוח שדבר אחד בטוח לא יקרה: אף אופנוע לא יימכר בלי רווח. אופנוע ב-100000 זה מותג פרמיום. על זה משלמים כמו על כל מותג פרמיום בכך תחום. אני אישית חושב שהם לא ימכרו הרבה יותר מאינדיאן. יותר - כי הם בכל זאת יותר זולים ויותר שימישיים, אבל לא בהרבה.

Ami
20-05-2019, 09:41
מחכה שנה שנתיים. אין מה למהר

השושנים
20-05-2019, 11:29
אני בטוח שדבר אחד בטוח לא יקרה: אף אופנוע לא יימכר בלי רווח. אופנוע ב-100000 זה מותג פרמיום. על זה משלמים כמו על כל מותג פרמיום בכך תחום. אני אישית חושב שהם לא ימכרו הרבה יותר מאינדיאן. יותר - כי הם בכל זאת יותר זולים ויותר שימישיים, אבל לא בהרבה.

הכוונה בללא רווח זה עד שיחזיר את ההוצאות הראשוניות, אף אחד לא מצפה שימכור אופנועים ללא רווח.

אגב גם מחירי החדרה לשוק לפעמים מגרדים את מחירי העלות תוך הבנה שכמות אופנועים שתימכר תעשה טוב למותג.

2 Strokes
20-05-2019, 17:22
אז ככה:
יש רק אישור לייבוא.
לא ידוע איזה כלים יביאו.
לא ידוע תמחור.
לא ידוע אם יהיה תמכור כניסה לשוק.
לא ידוע עוד כמה זמן יתחילו להיכנס לשוק.

אני כן יודע שחלמתי על triple כבר המון זמן אז בדקתי מימון ואם יהיה תמכור כניסה לשוק נכון הוא בדוק בכיס שלי.

יש לכם ניחוש מתי יתחילו להכניס אותם לשוק?

lokimonster
20-05-2019, 17:30
מחכה שנה שנתיים. אין מה למהרנלמד מטעויות של אחרים.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

NAOR2207
20-05-2019, 23:56

אני עדיין לא מצליח להבין את המרמרת שלך בדיון הזה.
כאילו, עם ישראל בוכה עכשיו ארבעים שנה במדבר לועס מן ועכשיו לבקשת הקהל אלוהם משביר לנו סטיקים?

mudale222
21-05-2019, 01:57
שמעו... יש כאן 2 בעיות קשות מאוד.
1. זה לא עוונדה.
2. מוסיף חטא על פשע - זה גם לא כלי יפני.
בזה כנראה יסתכם העניין ל99% מציבור הקונים כאן.

השושנים
21-05-2019, 07:34
שמעו... יש כאן 2 בעיות קשות מאוד.
1. זה לא עוונדה.
2. מוסיף חטא על פשע - זה גם לא כלי יפני.
בזה כנראה יסתכם העניין ל99% מציבור הקונים כאן.

לא יודע מה אייתך, אבל אני מספיק שנים על כביש ועוד יותר בסצנת האופנועים, ואני מרגיש בשנים האחרונות שינוי גדול.

הרוכבים השתנו, האופנועים השתנו, בעצם הכל השתנה, פלח השוק של הלא יפנים לא מוכר פחות, המדרגה של הגדולים
לפחות מנועים מעל 1000 סמ"ק מעורבב מכל העולם והם פלח יציב אבל לא גדול.

פלח האדוונצ'ר בשליטה גרמנית, אז אם האנגלים למדו משהו ממלחת העולם השנייה בליץ ומצור על גרמנייה תביא לניצחון.
מזמן לא היו חייבים רבים כל כך למעטים כל כך!

Dresdner
21-05-2019, 10:57
אני עדיין לא מצליח להבין את המרמרת שלך בדיון הזה.
כאילו, עם ישראל בוכה עכשיו ארבעים שנה במדבר לועס מן ועכשיו לבקשת הקהל אלוהם משביר לנו סטיקים?

איזה מירמור? זה בסה"כ ניסוי בכלכלה שחוזר על עצמו, לקוחות במשך שנים דורשים מוצר מסויים, משקיע רואה את הדרישה ומביא את המוצר אבל אז כל הדורשים נעלמים והמשקיע שוקע.

ayalzo
21-05-2019, 21:09
לא נכון.
שנים בכינו שאין דושים שאשכרה יכולים לעשות שטח (dr/xt/xr). החזירו את הdr, והוא נחטף כמו לחמניות.

NAOR2207
21-05-2019, 21:22
איזה מירמור? זה בסה"כ ניסוי בכלכלה שחוזר על עצמו, לקוחות במשך שנים דורשים מוצר מסויים, משקיע רואה את הדרישה ומביא את המוצר אבל אז כל הדורשים נעלמים והמשקיע שוקע.

זה נשמע לי כמו ... (מכיר?)
ה"משקיע" הוא אלבר עם גב חזק. מקסימום שימן עם כמה ניירות בשביל האפשרות לייבא. ויביא כלי או שניים.
אם לא יימכרו - יוריד במחיר עד שימכרו כל מה שבמלאי ואז יפסיק.
אם כן - יביא עוד
מדוע אתה סבור שמישהו מאלבר יבצע חרקירי לנוכח הבושה שלא נמכרו כלים למרות ההבטחות?
מדוע אתה לוקח את הצד של התאגיד? ניסוי בכלכלה? אלף בית של הגימל דלת בשיווק.
תגיד, אילו ראשים נערפו באלבר עקב ה"ניסוי בכלכלה" עם דיאלים ורוני לייבוביץ?

Dresdner
21-05-2019, 22:34
לא נכון.
שנים בכינו שאין דושים שאשכרה יכולים לעשות שטח (dr/xt/xr). החזירו את הdr, והוא נחטף כמו לחמניות.

אין הרבה מה להשוות, אבניר הצליחו להכניס אופנוע שלא עומד בתקנות היורו האחרונות במחיר נמוך ובקטגוריה שכמעט לא קיימת.

טריומף היא עוד שחקן בשוק, לכל הכלים שלהם יש מתחרים והמחירים לא זולים.

אגב "נחטף כמו לחמניות" יש לך מספרים?

Dresdner
21-05-2019, 23:31
זה נשמע לי כמו ... (מכיר?)
ה"משקיע" הוא אלבר עם גב חזק. מקסימום שימן עם כמה ניירות בשביל האפשרות לייבא. ויביא כלי או שניים.
אם לא יימכרו - יוריד במחיר עד שימכרו כל מה שבמלאי ואז יפסיק.
אם כן - יביא עוד
מדוע אתה סבור שמישהו מאלבר יבצע חרקירי לנוכח הבושה שלא נמכרו כלים למרות ההבטחות?
מדוע אתה לוקח את הצד של התאגיד? ניסוי בכלכלה? אלף בית של הגימל דלת בשיווק.
תגיד, אילו ראשים נערפו באלבר עקב ה"ניסוי בכלכלה" עם דיאלים ורוני לייבוביץ?

שוב אתה לוקח את זה רחוק כי נעלבת שציינתי עובדה שרוב מי שהתבכיין למה אין טריומף בישראל לא יקנה טריומף שהם יגיעו.

Dresdner
21-05-2019, 23:34
אין הרבה מה להשוות, אבניר הצליחו להכניס אופנוע שלא עומד בתקנות היורו האחרונות במחיר נמוך ובקטגוריה שכמעט לא קיימת.

טריומף היא עוד שחקן בשוק, לכל הכלים שלהם יש מתחרים והמחירים לא זולים.

אגב "נחטף כמו לחמניות" יש לך מספרים?

נברתי קצת באתר פול גז ולא ראיתי את הDR מככב במכירות 2018.
אם כבר נראה שהוי סטרום הוא הלחמניה של אבניר.

NAOR2207
21-05-2019, 23:58
שוב אתה לוקח את זה רחוק כי נעלבת שציינתי עובדה שרוב מי שהתבכיין למה אין טריומף בישראל לא יקנה טריומף שהם יגיעו.

רגע. אתה רוצה לומר לי שמישהו למעלה שומע את הקול שלי? נגיד ... אלוהים?
אז KLR650 אמריקאי. פליז??
צריך מקדמה? קח חצי. במזומן! בשלושה תשלומים של חמשתפלים. חוקן המזומנים וזה.
אני רציני

Dresdner
22-05-2019, 00:20
צריך מקדמה? קח חצי. במזומן! בשלושה תשלומים של חמשתפלים. חוקן המזומנים וזה.
אני רציני

עכשיו אני בכלל לא בטוח שיש לך אופנוע.

NAOR2207
22-05-2019, 00:31
עכשיו אני בכלל לא בטוח שיש לך אופנוע.

זה לא אופנוע, זה דרעק
אבל זה מה יש

ayalzo
22-05-2019, 08:28
נברתי קצת באתר פול גז ולא ראיתי את הDR מככב במכירות 2018.
אם כבר נראה שהוי סטרום הוא הלחמניה של אבניר.
בערכים מוחלטים אתה צודק.
בסופו של דבר ויסטרום הוא אופנוע הרבה יותר ורסטילי (אם נוריד שניה את עניין השטח).
בפועל,
נתח השוק שהdr משרת הוא הרבה יותר קטן,
ובכל זאת,
אתה רואה הרבה כאלו על הכביש. ממש הרבה, בהתחשב בתחרות שיש לו היום. אם לא הייתי לכסות כל יום מרחקים גדולים בכביש בינעירוני, הייתי קונה כזה. מה לעשות, שכשכתבתי בזמנו שחבל שלא מביאים אותם לארץ (לפני כעשור) הצרכים שלי היו אחרים.
אם הייתי נמצא היום באותה סיטואציה בחיים, שבה הייתי אז, הרי שהיה לי בחניה dr, ולא אופנוע כביש של עצלנים.

600 ירושלמי
22-05-2019, 09:01

אפשר בבקשה, אם כבר אתם בעניין, להוסיף לי XR600R למשלוח שלכם?

ayalzo
22-05-2019, 09:48
הוא עדיין מיוצר?

600 ירושלמי
22-05-2019, 10:38
הוא עדיין מיוצר?
לא שידוע לי.
למה, KLR650 כן עדיין מיוצר?
הבנתי מהודעתו של נאור שיש לו קשרים עם ההוא שלמעלה והוא יכול להעלות מן האוב אופנועים נוסטלגיים.

NAOR2207
22-05-2019, 12:26
לא שידוע לי.
למה, KLR650 כן עדיין מיוצר?
הבנתי מהודעתו של נאור שיש לו קשרים עם ההוא שלמעלה והוא יכול להעלות מן האוב אופנועים נוסטלגיים.

עצוב לי שלאדם תבוני כמוך אין את היכולת לקרוא, שלא לומר לעכל ולהפנים.
קרא שוב מה כתבתי. KLR אמריקאי.
בבקשה -
https://www.kawasaki.com/products/2018-KLR650

600 ירושלמי
22-05-2019, 12:30
עצוב לי שלאדם תבוני כמוך אין את היכולת לקרוא, שלא לומר לעכל ולהפנים.
קרא שוב מה כתבתי. KLR אמריקאי.
בבקשה -
https://www.kawasaki.com/products/2018-KLR650
איזה תבוני ואיזה נעליים.
אדם שמפנטז בשנת 2019 על XR600 עם קיק שובר רגליים זה אדם תבוני?
במקרה הטוב זה אדם שפוי. ולא נראה לי שאי פעם מישהו טען כלפיי שאני כזה.

lokimonster
22-05-2019, 12:38
למרות הקללות שהייתי מרביץ על הXR600 שהיה מסרב להניע בייחוד כשהוא חם ( בסוף התגשמו והוא בלע את הלשון - שאב את הפרפר של המשנק) עדיין אני קצת מתגעגע אליו.

600 ירושלמי
22-05-2019, 12:40
למרות הקללות שהייתי מרביץ על הXR600 שהיה מסרב להניע בייחוד כשהוא חם ( בסוף התגשמו והוא בלע את הלשון - שאב את הפרפר של המשנק) עדיין אני קצת מתגעגע אליו.
הוא לא שאב את הפרפר אלא את הברגים שתופסים את הפרפר.
קרה לכולנו.:smoke:
אצלי אחרי פירוק מנוע התגלה שהוא שאב את הבורג, עיכל אותו וירק אותו דרך אחד משסתומי הפליטה.
זה למה אני מאוהב בדבר הזה.

xlib
22-05-2019, 12:45
כמות האנשים שקונים אופנוע ב 100 אלף לא גדולה. אז? אם זה משתלם לייבא אינדיאן (אופנוע לא שימושי בעליל) - אני לא רואה בעיה מיוחדת בטריומף.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dresdner
22-05-2019, 16:30
כמות האנשים שקונים אופנוע ב 100 אלף לא גדולה. אז? אם זה משתלם לייבא אינדיאן (אופנוע לא שימושי בעליל) - אני לא רואה בעיה מיוחדת בטריומף.

כמו הרבה נושאים כאן זה הולך למקומות אחרים.
הכוונה הייתה שאנשים במשך שנים יצעקו מעל כל במה "למה לא מביאים טריומף, כי אם יביאו אני קונה מחר, בלי רכיבת מבחן אפילו" ואז שמגיע "במחיר הזה? לא קונה" כאילו חשבו שימכרו אותם במחיר של בנלי סיני.

Yoavz
22-05-2019, 23:39
כמו הרבה נושאים כאן זה הולך למקומות אחרים.
הכוונה הייתה שאנשים במשך שנים יצעקו מעל כל במה "למה לא מביאים טריומף, כי אם יביאו אני קונה מחר, בלי רכיבת מבחן אפילו" ואז שמגיע "במחיר הזה? לא קונה" כאילו חשבו שימכרו אותם במחיר של בנלי סיני.

קורה המקרה הבא, המחיר בחו"ל נע בין 30-40 אש"ח לאופנוע טריומף לצורך העניין,
טריומף מחליטה להציע את מרכולתה בישראל, כמה יתומחר? 120 אש"ח ואז תגיד מה? בגלל שכתבתי שהלוואי שייבאו ארצה את הכלי, זה אומר שיש ברשותי 120 אלף שקל?
או שנראה לי הגיוני לשלם מחיר כזה על אופנוע שבחו"ל עולה שליש?

NAOR2207
23-05-2019, 00:47
איזה תבוני ואיזה נעליים.

תעודת עניות
וולקאם טו דה קלאב

השושנים
23-05-2019, 07:39
כמה דברים ברשותכם:
1) הפיל הגדול בחדר הוא אחוז רווח היבואן מול המחיר אותו הוא מקבל מהיצרן. אם נזכור שמוצרי תנובה נמכרים זול יותר בחו"ל אולי נבין
את חוסר האמון המושרש בין הלקוח ליבואן-יודע ומכיר שקיימות המון סיבות למחיר גבוה אבל כשמשווים את המחיר לחו"ל ההרגשה שהלקוח
בישראל נדפק ועם הרגשה קשה להתווכח.

2) לא יהיה מדובר בשום תצורה באופנוע זול הוא יהיה יקר הרבה יותר ממה שהרוכב הממוצע יכול/מוכן לשלם. אבל...אם נסתכל לעבר האופנועים
שנמכרים כאן במחירים שמעל 100K נראה שיש שם שוק לא קטן- השאלה כרגע מול מי מתחרה המותג וכמה נמוך יהיה מוכן לרדת!

3) כלל המכירות של אופנועים חדשים בארץ לא עוברת את רף כמה המאות אופנועים בשנה, חלקם אפילו מתחת לרף המאה-השאלה מה תחשב הצלחה?

4) בתחום האדוונצ'ר-סוד גלוי הוא שיש הרבה מקרב רוכשי ה--BMW שבחדרים סגורים מעקמים את האף ומביעים אי שביעות רצון, אבל כלפי חוץ הכל דבש.
נניח עכשיו שבמקום להוציא X ש"ח על אופנוע חדש תהיה להם אופציה להוציא פחות כסף ולקבל תמורה טובה. (עכשיו יגידו האוהדים גרמניה זה לא אנגליה)
האמנם?

5) בעניין אחר-כל אחד יכול לפנטז על אופנוע החלומות שלו ולקוות לחדש, זה לא עושה אותו שום דבר פרט לחולם, וחלומות זה טוב, אז אם יש למישהו
אופנוע אייקוני או מנצח במירוץ של עצמו-אחלה!

בןהלאמשחיז
23-05-2019, 12:44
איזה תבוני ואיזה נעליים.

לצערך הרב אתה אדם תבוני.
רק איש שפוי בדעתו רוצה לקנות XR600 או TT600
כל שאר הכלים זה פלסטיק אירופאי שקצת שטח וקשה לו אז הוא נשבר. והוא מספר לך שצריך בולמים חדשים, כיוון מנוע ועוד שאר שטויות.
הכלים הללו ברגע שדרכת על הקיק כמו שצריך הוא לא הפסיק לנסוע.

xlib
23-05-2019, 14:19
1) הפיל הגדול בחדר הוא אחוז רווח היבואן מול המחיר אותו הוא מקבל מהיצרן
הפיל הזה אולי גדול, אבל הגודל שלו ידוע. מספיק להשוות מחירים של מותגים אחרים של אותו יבואן ולגלות שהרלי בארץ עולה X2 ממחירו בארה"ב. והיחס הזה דומה אצל מותגים אחרים ויבואנים אחרים.

השאלה כרגע מול מי מתחרה המותג וכמה נמוך יהיה מוכן לרדת!

נניח עכשיו שבמקום להוציא X ש"ח על אופנוע חדש תהיה להם אופציה להוציא פחות כסף ולקבל תמורה טובה
מחיר זה כמובן דבר חשוב, אבל לא בצורה כזאת. אופנוע ב-140 אלף לא יותר אטרקטיבי מחברו ב-150. הם לא מתחרים על המחיר (בגבולות הקטגוריה).

3) כלל המכירות של אופנועים חדשים בארץ לא עוברת את רף כמה המאות אופנועים בשנה, חלקם אפילו מתחת לרף המאה-השאלה מה תחשב הצלחה?
ליבואן כבר יש מערך שיווק + לוגיסטיקה. לכן השקעה נוספת מצידו די קטנה. לכן (השארה שלי) אפילו 100 תחשב הצלחה.

Dresdner
23-05-2019, 14:32
קורה המקרה הבא, המחיר בחו"ל נע בין 30-40 אש"ח לאופנוע טריומף לצורך העניין,
טריומף מחליטה להציע את מרכולתה בישראל, כמה יתומחר? 120 אש"ח ואז תגיד מה? בגלל שכתבתי שהלוואי שייבאו ארצה את הכלי, זה אומר שיש ברשותי 120 אלף שקל?
או שנראה לי הגיוני לשלם מחיר כזה על אופנוע שבחו"ל עולה שליש?

יש הבדל בין להגיד "איך הייתי רוצה לראות אופנוע כזה בארץ" לבין "מחר אני קונה עם מביאים אותו"

אבל עזוב זה התפתח כאן מעל לכל פופורציה.
אני בכלל לא מנבא לטריומף כישלון בישראל, הם כנראה ימצאו את הנישה שלהם.

חחח
23-05-2019, 16:18
לצערך הרב אתה אדם תבוני.
רק איש שפוי בדעתו רוצה לקנות XR600 או TT600
כל שאר הכלים זה פלסטיק אירופאי שקצת שטח וקשה לו אז הוא נשבר. והוא מספר לך שצריך בולמים חדשים, כיוון מנוע ועוד שאר שטויות.
הכלים הללו ברגע שדרכת על הקיק כמו שצריך הוא לא הפסיק לנסוע.

הכלים הללו, כשדרכת על הקיק הוא היה שובר לך את העצם בכף רגל.
או בועט אותך בחזרה לשבוע שעבר.
או סתם גומר אותך כי כבר בעטת בו מליון פעם.

וכן כן, רשמת "כמו שצריך".
אבל בינינו, מתי זה קרה? :smoke:

NAOR2207
23-05-2019, 16:54
טוב אם כבר מדברים על קיק
כולנו פה בפורום מסכימים שאם הסופי של שושני מיובאת היום לארה"ק קודשנו כולנו קונים? שיעלה כמה שיעלה!

2 Strokes
23-05-2019, 19:58
הרבה מכם סקפטים לגבי הכלי הזה...
אני לא יודע למה.
הכלי הזה רץ ב 3 גרסאות באירופה והוא אחד הנבחרים מכמה סיבות:
המנוע עושה בין 100 ל 160 מייל בתחזוק קבוע.
הוא יפה.
הוא נוח גם למירוצים והוא נוח בכללי.
הוא שלושה צילינדרים על 765cc בעוד שאחרים כגון ימאהה באים ב 860cc לערך.
אנשים מעדיפים קטן עם כוח ואמין והוא מספק את הסחורה...
השאלה יחידה ששאר היא: כמה יהיו הטיפולים / חלקים בארץ.

alexsupreme
23-05-2019, 21:10
הרבה מכם סקפטים לגבי הכלי הזה...
אני לא יודע למה.
הכלי הזה רץ ב 3 גרסאות באירופה והוא אחד הנבחרים מכמה סיבות:
המנוע עושה בין 100 ל 160 מייל בתחזוק קבוע.
הוא יפה.
הוא נוח גם למירוצים והוא נוח בכללי.
הוא שלושה צילינדרים על 765cc בעוד שאחרים כגון ימאהה באים ב 860cc לערך.
אנשים מעדיפים קטן עם כוח ואמין והוא מספק את הסחורה...
השאלה יחידה ששאר היא: כמה יהיו הטיפולים / חלקים בארץ.

הכל תלוי במחיר.
אם הוא יעלה יותר מ-70 אלף הוא כבר לא מתחרה ב-mt09, הוא מתחרה בmt10 ואני מצטער, אבל אני לא רואה הררי ישראלים רצים לקנות אופנוע בריטי לא מוכר במקום אופנוע ליטר יפני איכותי.

2 Strokes
23-05-2019, 22:04
הכל תלוי במחיר.
אם הוא יעלה יותר מ-70 אלף הוא כבר לא מתחרה ב-mt09, הוא מתחרה בmt10 ואני מצטער, אבל אני לא רואה הררי ישראלים רצים לקנות אופנוע בריטי לא מוכר במקום אופנוע ליטר יפני איכותי.קודם כל זה אופנוע בריטי מוכר.
זה שאתה לא מכיר זה משהו אחר.
דבר שני החברה הזו מוכרת בעולם לאורך שנים.

האופנוע עצמו עולה אותו הדבר כמו mt09 (למיטב ידעתי). הם צריכים לתמחר אותו בין 07 ל 09 עם תמכור לכיוון הכניסה לשוק (גם טריומף צריכים להבין את זה). אם כך יעשה, לדעתי ימכרו מספר יפה ממנו.
אישית אני לא מתכוון לקנות אחד כזה ביותר מ-70 אלף, כי באותה מידה אני יכול לקנות mt07 ולהנות ממנו (למרות שאני שונא את הכלי).
בוא נראה לאן טריומף ומוטו אלבר ימשכו.

אני מקווה שזה יהיה מאוד משתלם (כמו לקנות ak במקום tmax).

ayalzo
24-05-2019, 08:34
רק הפוך.
AK תומחר נמוך משמעותית כי היה מדובר בכלי חדש ולא מוכר, ומחברה שהיא אנדר דוג. (בדיעבד, וזה לא מפתיע לדגם חדש, אכן יש לו הרבה תקלות).
כאן המצב שונה. מדובר באופנועים מוכרים מחברה שמחשיבה את עצמה כ "פרימיום". במקרה הטוב, הם יורידו קצת מחיר לכיוון מחירי המתחרים כדי לחדור לשוק.

2 Strokes
24-05-2019, 13:19
רק הפוך.
AK תומחר נמוך משמעותית כי היה מדובר בכלי חדש ולא מוכר, ומחברה שהיא אנדר דוג. (בדיעבד, וזה לא מפתיע לדגם חדש, אכן יש לו הרבה תקלות).
כאן המצב שונה. מדובר באופנועים מוכרים מחברה שמחשיבה את עצמה כ "פרימיום". במקרה הטוב, הם יורידו קצת מחיר לכיוון מחירי המתחרים כדי לחדור לשוק.Kymco בכלל לא חברה אנדרדוג.
נכון הכלי החדש אבל החברה הזו מייצרת למעלה מ-40 שנה חלקי חילוף לשאר החברות בעולם (כגון הונדה, ימאהה, פיאג'ו) ומנועים שמחזיקים למעלה מ-100 אלף קילומטר.
ההחדרה הנמוכה לשוק הייתה רק בגלל נתוני המכירות המטורפים ביחס למחיר של ה tmax.
400+ יחידות שכל אחת כ-85 אלף שקלים בשביל אופניים עם מנוע זה מטורף (רק במדינה עם חשיבה פרימיטיבית זה יכול להיות).
בוא לא נשכח את gilera nexus 500 שהיה קיים פעם וגם את xcitning 500 שהיה קיים.
אז הטכנולוגיה על ה tmax היא לא כזו ממציאה דרך, היא פשוט עקבית ועם המון כוח שיווק חכם.

ayalzo
24-05-2019, 13:37
גם אם קימקו תייצר בעצמה את המנוע של הטימקס.
עדיין היא תחשב חברת אנדרדוג.
ואם כבר דיברנו,
מנסיון עם המנוע שלהם בקטנוע של ב.מ.וו, ומנסיון השוואתי בין הדאונטאון (שכשלעצמו הוא באמת קטנוע טוב), לבין אקסמקס, יש לקימקו עוד דרך לעשות.

2 Strokes
24-05-2019, 13:43
גם אם קימקו תייצר בעצמה את המנוע של הטימקס.
עדיין היא תחשב חברת אנדרדוג.
ואם כבר דיברנו,
מנסיון עם המנוע שלהם בקטנוע של ב.מ.וו, ומנסיון השוואתי בין הדאונטאון (שכשלעצמו הוא באמת קטנוע טוב), לבין אקסמקס, יש לקימקו עוד דרך לעשות.שכחת כנראה שקימקו ייצרו את g-dink 250.
קטנוע העושה בין 125 ל-150 אלף קל.
איקס מקס עושה 80 אלף קל.
שזה ימאהה שמו abs על קטנוע ולקחו אותו למעצבי על, לא הופך אותו ליותר טוב.
קימקו חברה הרבה יותר טובה בסגת הקטנועים (לדעתי), הוכיחה את עצמה לא פעם - התרגלתם לימאהה בארץ, זה הכל.

באותה נשימה אני חושב ש mt07 אופנוע פח אשפה (לדעתי) ויש דברים יותר טובים כמו cb.

xlib
24-05-2019, 14:04
רגע, אתה משווה קימקו וטריומף? אתה באמת חושב שמישהו יתלבט בין MT וטריומף?

ayalzo
24-05-2019, 17:48
שכחת כנראה שקימקו ייצרו את g-dink 250.
איקס מקס עושה 80 אלף קל.
שזה ימאהה שמו abs על קטנוע ולקחו אותו למעצבי על, לא הופך אותו ליותר טוב.
קימקו חברה הרבה יותר טובה בסגת הקטנועים (לדעתי), הוכיחה את עצמה לא פעם - התרגלתם לימאהה בארץ, זה הכל.

באותה נשימה אני חושב ש mt07 אופנוע פח אשפה (לדעתי) ויש דברים יותר טובים כמו cb.

לא שכחתי כלום.
היה לי grand dink, היה לי b&w, היה לי דאונטאון, היה לי אקסייטינג, (אגב האקסייטינג 250 והגראנד דינק זכו לתואר המפוקפק של הקטנועים הכי גרועים שהיו לי).
במקביל אליהם היו לי xmax 250, 300, 400 ומג'סטי.
אה, וגם טימקסים (כן, ברבים, שניים מהם אגב, עזבו אותי תקינים, עם מנוע מעל 200 אלף ק"מ).
בנוסף רכבתי במשך שנתיים לסירוגין על ב.מ.וו. c600 (מנוע של קימקו).
חוץ ממחירי החלפים (שבדאונטאון כבר לא כאלו זולים), אין שום פרמטר שבו הקימקו מתקרבים לימהה.
מתקן,
הדאונטאון יותר נוח וכורסתי מהאיקמקס.

במבחן של עלות לעומת תמורה, ומה שרוכב ממוצע צריך מקטנוע יש כאן דיון.
בכל הנוגע לאיכות המוצר הסופי אין כאן (עדיין) תחרות.

אז לא. לא שכחתי.

mudale222
24-05-2019, 18:07
שכחת כנראה שקימקו ייצרו את g-dink 250.

זה אמיתי? יש כאן מישהו שאשכרה ראה גראנד-דינק עם 150,000 ק"מ?

xlib
24-05-2019, 18:09
זה אמיתי? יש כאן מישהו שאשכרה ראה גראנד-דינק עם 150,000 ק"מ?

זה אינטרנט אם תשאל, תמצא כאלה שראו גודזילה.

mudale222
24-05-2019, 18:18
צודק. בקיצור נשמע לי תמוה משהו הטענה.
כל ה250 שאני מכיר מתפרקים מקסימום באיזור ה80K. מקסימום K100 אם טופלו ונרכבו בכפפות של של שמן.

2 Strokes
25-05-2019, 00:12
זה אמיתי? יש כאן מישהו שאשכרה ראה גראנד-דינק עם 150,000 ק"מ?אני...
ראיתי 2 כאלו, לא אחד על 125 אלף.
מנוע סופר אמין אם מטפלים בו כמו שצריך.
לעומת זאת ראיתי המון tmax שהלך להם קראנק, בוכה, מיסבים...

mor-t
25-05-2019, 11:08
טריומף מוכרים בעולם כחברה מצליחה ונחשקת
הכלים שלה מתמודדים במבחני דרכים מול קטם\במוו\דוקאטי ולעיתים קרובות מאד - מנצחים במבחנים האלו
אלו לא אופנועי תקציב ומן הסתם לא יתומחרו כאופנועי תקציב

ayalzo
25-05-2019, 11:26
אני...
ראיתי 2 כאלו, לא אחד על 125 אלף.
מנוע סופר אמין אם מטפלים בו כמו שצריך.
לעומת זאת ראיתי המון tmax שהלך להם קראנק, בוכה, מיסבים...

אני ראיתי גם המון טימקסים שהתפגרו, זה נכון.
בדגמים הקודמים גם היו כמה מחלות כרוניות (למשל משאבת דלק),
אבל!
תשווה את אופי השימוש בין הקטנועים (וכשאתה רוכב על אחד, אתה נחשף יותר לרוכבים אחרים על כלי כמו שלך).
רוב הכלים סובלים מהתעללות קשה, עם מערכות משופרות "עאלק"- דהיינו וריאטורים "משופרים", מערכות פליטה "פתוחות", פאוורקומנדר שקרכלשהו, ושאר מריעין בישין.
הנעה של הקטנוע ומעבר ממצב מדומם למצב פולגז בפחות משניה הוא שיטת הרכיבה המועדפת וכו....
עם הg-dink ספציפית אין לי נסיון, רק עם הגראנד. לא יודע אם זה אותו מנוע.
אבל הנסיון המצטבר גורם לי לעמוד מאחורי מה שכתבתי כמה הודעות מעלה.
אם תשאל אותי מה הייתי קונה היום, דאונטאון או אקסמקס? הייתי קונה דאונטאון. לא כי הוא יותר טוב (הוא לא, ואני רוכב ביומיום על שניהם) אלא כי במבחן העלות תועלת הוא מנצח.

2 Strokes
25-05-2019, 16:22
אנחנו אנשים שונים.
כי אם אתה שואל אותי הייתי קונה איבו 250.
תועלת לאמינות.
אני לא מאמין ב downtown...
אבל אם זה תלוי בי, בגדולים הייתי קונה את ה ak מול הtmax.

כל הבעיות שלו ניתנות תיקון והן מיניטוריות ומתקנים אותן בגדר האחריות.

לגבי טריומף...
עוד נחכה ונראה, זו חברה גדולה.

Yoavz
27-05-2019, 01:16
יש הבדל בין להגיד "איך הייתי רוצה לראות אופנוע כזה בארץ" לבין "מחר אני קונה עם מביאים אותו"

אבל עזוב זה התפתח כאן מעל לכל פופורציה.
אני בכלל לא מנבא לטריומף כישלון בישראל, הם כנראה ימצאו את הנישה שלהם.

אני בוחר להמשיך לחלום, לקום כל בוקר ולהגיד לעצמי שיום יבוא ואקנה את האופנוע שאני רוצה שמטעמים כלכליים סטודנטיאליים לא יכול להרשות לעצמי כרגע.

בכל אופן, מרגיש שמנסים לחפש בציציות כל מילה שאתה כותב כדי להראות שאני יודע יותר/אתה טועה,
אבל ככה זה באינטרנט ...

השושנים
27-05-2019, 06:33
חלק גדול מאד מבין השורצים כאן, רחוקים מאד מלהגיע לסוכנות ולקנות בדיוק את אופנוע חלומותיהם בצבע שהוא הכי אוהבים.
הסיבות שונות ומשונות אבל זה המצב.

הרוב יתפשרו על אופנוע תקציב יעיל משומש שמתאים לקצב החיים שלהם.

יחידי סגולה יכנסו לסוכנות אלבר ויזמנו אופנוע חדש. אותם אלה יצטרכו להיות אנשים מאד מיוחדים בכדי להיכנס
להרפתקה הזאת, יותר "קל" למכור להם בימר מהעדר, או אופנוע סיני מחופש לאיטלקי בגלל מחיר מפתה, או פשוט
להתהדר שוב בנוצות הטווס של "אמינות" בלתי מתפשרת ולמכור סושי במחיר קוויאר.

היתרון כפי שנאמר פה לא אחת לאלבר היא היכולת "לשחק" עם המחיר או תנאי התשלום, אם האופנועים האלה יתחרו
במחיר של הורסיס 1000 ה-MT09 טרייסר, ההונדה ויסרום 1000 בתחום האדוונצ'ר ויזנבו במתחרים האחרים בנפחים
הקטנים יותר, אין לי ספק שימכרו פה הרבה אופנועים, הציבור מוכן לפתוח ארנק אם הוא מריח מציאה לדעתו, ע.ע אופנועי
המזרח המתחדשים.

מי שיישאר ללא פגיעה הן דווקא האופנועים היקרים מאד דוגמת ההארלי ואינדיאן שמחזיקים קהל רוכשים שונה בתכלית באופי
בשאיפות ובעומק הארנק והיכולת לעשות "תנועת כיס".

האדוונצ'רים של הבאוורים עלולים לספוג מכה בכנף, כי מי שחסרים לו כמה רבבות לאופנוע חדש מגרמניה, יתחיל להרהר אם שווה
אחד משומש או בריטי נוצץ חדש למהדרין, ואם הוא מחפש להיות מיוחד אז הבחירה קלה ביותר.

ההרגשה שלי שאלבר יבחרו בדרך הקלה והמוכרת שלהם, הוא יפציצו את הקונה בהסדר תשלומים שיהפוך את אפשרויות הקניה
שלהם למשהו שהוא בר השגה לכאורה לכל אחד, כנס עם אופנוע משומש עד 60K והשאר בתשלומים של XXX עד קץ הדורות.

ואני מניח שימצאו כאלה שילכו על זה.

כולם מצפים שכניסה של שחקן חדש תביא לשינוי מדיניות המחירים בארץ, תפתח תחרות, בפועל השחנקים החדשים מתחרים כל
אחד בליגה מאד מצומצמת ויחודית שלהם ואין להם השפעה על הליגות האחרות. הוסף לזה קרטל יבואנים קשוח וחונק, וזאת
הסיבה שהרוכב הישראלי יחלום הרבה זמן על אופנוע חדש, או יצטרך להצטרף לאיזה אקזייט משוגע!

התשובה שכולם מחפשים זה יבוא מקביל אמיתי, כזה שיתחרה באמת בענקים והמפלצות, הוא לא יצטרך מערך תצוגה ענק, עשרות
אנשי מכירות ופרסום לפרנס, הוא אפילו לא יצטרך שטחי נדל"ן במרכז תל אביב, הוא יצטרך מרכז בעיר מנומנמת ורחוקה, צפון או בדרום
ומשם לנהל שילוח והזמנות לכל הארץ. אם אותו יבואן יצליח להפחית בהוצאות וקזז משמעותי במחיר האופנועים החדשים המחירים כאן
יהיו כמו בשאר העולם.

lokimonster
27-05-2019, 07:02
אין לנו שוק מספיק גדול כדי שיפתח פה ייבוא מקביל שיהיה רווחי דיו ליזם חדש להתחיל עם זה.

היבואנים דווקה מזה לא פוחדים.

התחרות האמיתית היא פתיחה של השוק לייבוא של כלים משומשים מעל לגיל שנתיים כמו שניתן לעשות במדינות רבות בעולם.

זה יאפשר לנו הצרכנים לרכוש כלי במחיר אפסי להוסיף מס על פי החוק ולהרוויח את ירידת הערך והקופון של היבואן.

דבר נוסף פתיחת שוק החלפים ומתן אפשרות לאזרח לתחזוקה עצמית שלמיטב ידיעתי אסורה בחוק (פחות ישפיע על מחירי האופנועים אבל יקל על הצרכן בייבוא חלפים).

כל זה מה שהיבואנים לא רוצים שיקרה.

כל השאר זו חרטא אחת גדולה שתשאיר אותנו עם ההגמוניה של מטרו עופר או כל יבואן אחר מקביל או לא.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

600 ירושלמי
27-05-2019, 07:35
הוא אפילו לא יצטרך שטחי נדל"ן במרכז תל אביב, הוא יצטרך מרכז בעיר מנומנמת ורחוקה, צפון או בדרום

שאלת תם (אני באמת לא יודע)-
נגיד והיה קם איזה צדיק כזה. מי אמור לתת עבורו שירות? תמיכה באחריות? טיפולים?
הרי 90% מהרוכבים לא יקנו אופנוע (במחיר מפתה ככל שיהיה) אם בשביל טיפולים ושירות הם יצטרכו להגיע כל פעם לאותה עיר מנומנמת ומרוחקת.

xlib
27-05-2019, 09:33
חלק גדול מאד מבין השורצים כאן, רחוקים מאד מלהגיע לסוכנות ולקנות בדיוק את אופנוע חלומותיהם בצבע שהוא הכי אוהבים.
הסיבות שונות ומשונות אבל זה המצב.

צודק. אין הרבה מה להוסיף.

התשובה שכולם מחפשים זה יבוא מקביל אמיתי, כזה שיתחרה באמת בענקים והמפלצות,
...
אם אותו יבואן יצליח להפחית בהוצאות וקזז משמעותי במחיר האופנועים החדשים המחירים כאן
יהיו כמו בשאר העולם.

יבוא מקביל זה מושג שכמעט ולא קיים ולא רק באופנועים. הוא לא קיים כי אין לו הגיון כלכלי. במדינות גדולות יש נציגות של יצרן והוא מן הסתם לא מתחרה עם עצמו. במדינות קטנות יש תחרות בין יצרנים שמיוצגים ע"י יבואנים שונים. בארץ יש מס קרוב ל-100% על רכבים. גם אם יבואן יפטר כל העובדים ויסגור כל עולמות תצוגה - מכיר לא יירד בהרבה.

הוא יצטרך מרכז בעיר מנומנמת ורחוקה, צפון או בדרום
ומשם לנהל שילוח והזמנות לכל הארץ. אם אותו יבואן יצליח להפחית בהוצאות וקזז משמעותי במחיר האופנועים החדשים המחירים כאן
יהיו כמו בשאר העולם.
יבואנים לא עושים את זה היום כי זה לא משתלם. זה סיבה שיש פעמיים איקאה במרכז ואפס בנתיבות.

בןהלאמשחיז
27-05-2019, 09:58
הרי 90% מהרוכבים לא יקנו אופנוע (במחיר מפתה ככל שיהיה) אם בשביל טיפולים ושירות הם יצטרכו להגיע כל פעם לאותה עיר מנומנמת ומרוחקת.

נניח ואותו יבואן יפתח מרכז בבית שמש/מודיעין/ראש העין/אשדוד ועוד כמה ערי לווין שהם במרחק של לא יותר מ70 ק"מ לכיוון אז הנדלן יהיה יותר זול ומתוך זה גם העלויות.
מעבר לזה שאם אותו יבואן יביא ביבוא מקביל יפני זה או אחר הרי שיש לו לפחות מוסך אחד בכל עיר מרכזית.

600 ירושלמי
27-05-2019, 11:11
נניח ואותו יבואן יפתח מרכז בבית שמש/מודיעין/ראש העין/אשדוד ועוד כמה ערי לווין שהם במרחק של לא יותר מ70 ק"מ לכיוון אז הנדלן יהיה יותר זול ומתוך זה גם העלויות.
מעבר לזה שאם אותו יבואן יביא ביבוא מקביל יפני זה או אחר הרי שיש לו לפחות מוסך אחד בכל עיר מרכזית.
כל זה מובן.
השאלה שלי היא נניח ואתה מתחיל לייבא מחר הונדות בייבוא מקביל.
ואתה פותח מרכז מכירה ליד עין גדי. הונדות (בארץ) מוכרות את עצמן. השכירות שלך אפסית, השיווק שלך אפסי. עד פה ברור.
נגיד ומחרתיים תשבר בוכנה באופנוע חדש שמכרת (שזה הרי לא הגיוני כי בהונדה זה לא קורה לעולם).
אם יש לך מוסך בעין גדי ורק שם אתה מטפל בלקוחות הרי שאחוז נכבד מהם יירתעו מלקנות אצלך רק בגלל עובדה זו.
אם אין לך מוסך אתה עדיין רוצה לעמוד מאחורי הייבוא שלך ולתת אחריות. אז אם אין לך מוסך אתה צריך לשלוח את הקונה למוסך הקרוב אליו ולשלם למוסך בעצמך?

השאלה מובנת?

השושנים
27-05-2019, 11:20

כל מוסך מורשה וזה יפתח גם כר נרחב מאד לעסקים קטינים שיביאו חלקים/ויצעו שירותים נוספים בדיוק כמו בכל
מקום אחר בעולם.

הבעיה שאנחנו מכירים מציאות אחת, וזה נראה לנו נורמלי והדרך היחידה.

600 ירושלמי
27-05-2019, 11:25
כל מוסך מורשה וזה יפתח גם כר נרחב מאד לעסקים קטינים שיביאו חלקים/ויצעו שירותים נוספים בדיוק כמו בכל
מקום אחר בעולם.

אבל אתה היבואן. האחריות היא עליך.
אותו מוסך מורשה- מי משלם לו? אתה?
מי מספק לו חלקים ב50% ממה שהוא מוכר ללקוח?

xlib
27-05-2019, 11:29
אתה מתבלבל. האחריות היא לא של יבואן. האחריות היא של יצרן שמסמיך יבואן לדבר בשמו. זה יצרן שמשלם על מוסך בתקופת אחריות. רוצה ליבא הונדות שמוכרות את עצמן? - אתה צריך לשכנע את הונדה עולמית להיות נציג שלה.

600 ירושלמי
27-05-2019, 11:59
אתה מתבלבל. האחריות היא לא של יבואן. האחריות היא של יצרן שמסמיך יבואן לדבר בשמו. זה יצרן שמשלם על מוסך בתקופת אחריות. רוצה ליבא הונדות שמוכרות את עצמן? - אתה צריך לשכנע את הונדה עולמית להיות נציג שלה.
אוקיי.
ובכדי לשכנע את הונדה העולמית שתהיה נציג שלה אתה וודאי תצטרך להוכיח כי יש לך יכולות ידע הסמכה ומקום לנהל בו מוסך.
את המוסך אתה לא תרצה לתקוע בעין גדי כי חוץ משני חבר'ה שאני מכיר שגרים במצפה רמון אף אחד לא ירצה לבוא עד אליך.
אז אם אתה מחזיק מוסך במרכז כל הרעיון של לשבת בחור נידח ולמכור כלים בזול כי ההוצאות שלך זניחות קצת מתקלקל.

ayalzo
27-05-2019, 12:05
ממצפה עד עין גדי?
השתגעת?

בןהלאמשחיז
27-05-2019, 12:41
אותו מוסך מורשה- מי משלם לו? אתה?
מי מספק לו חלקים ב50% ממה שהוא מוכר ללקוח?

אם הבוכנה הלכה אז הונדה משלמת. אבל אתה לא צריך לשכנע את הונדה העולמית - רק דילר בארה"ב, הוא כבר ייסתדר עם הונדה.
לגבי חלפים - זה אפילו יותר פשוט - תקנה סטוק בארה"ב בתיא לארץ ותפיץ אצל המורשים שלך.
אבל במסגרת התאוריה ומכיוון שהפוסט הולך לכיוון של תואר ראשון במנהל עסקים - אז לייבא אופנוע בפחות מ100ש"ח ושיישאר לך רווח יפה ושהיבואנים הרשמיים לא ינסו לקצץ לך ידיים ורגליים לא שווה. אז כל זה לא באמת מחזיק מים.
הרי היה ניסיון בצמיגים וראינו איך זה נגמר.

Dresdner
28-05-2019, 19:57
יבוא מקבילי ברוב המקומות שאני מכיר אינו מקבילי מהיצרן כי היצרן לא עובד עם עסקים קטנים ישירות.

יבוא מקבילי הוא בעצם קניה מיבואן בחו"ל ושינוע הרכב למדינה שהעסק נמצא בא.

השושנים
02-06-2019, 08:36
https://www.youtube.com/watch?v=fo6Jufnadvc&fbclid=IwAR1AbDALOvkgHmcUTN5GB OHlhqQwl0p3BIhrjtTdXku2mvI84jEP-3MTjwI

Dresdner
18-12-2019, 19:59
אז אם טריומף מגיעים לישראל לא נלך לדגום איזה כלי מעניין?

שורה תחתונה:
ים מומנט, אני לא התפלא אם עד 100 קמ"ש הוא עומד עם כלים של 120 כח סוס ויותר (11.2 קג"מ לינארים מאד שמגיעים נמוך מאד),
ממש מרגישים שהוא רוצה להתרומם או לתלוש ידיים, בקיצור מנוע גאוני.
מתלים קשים יחסית אבל עדיין מתפקדים.
תנוחה נוחה לגבוהים בלבד, 1.87 ואני לא מגיע לריצפה עם כל כף הרגל.
מה שהורס את החגיגה זה 21 אינץ מקדימה, בהחלט מרגישים שהוא שם, עם 19 אינטש כנראה הייתי מבצע את ההזמנה היום.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191218/32e76b405391c5ce44a25091cf1916f9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191218/ac091ab5eaa535d08e79267c594a0405.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191218/d60fd34f347c88c22ea39f3595e18216.jpg

ayalzo
18-12-2019, 20:14
אי אפשר לרכוב עם אופנוע כזה בקיץ בישראל. תראה איפה האגזוז.

Dresdner
18-12-2019, 20:28
אי אפשר לרכוב עם אופנוע כזה בקיץ בישראל. תראה איפה האגזוז.לא יכול לתת דעה על זה כי רכבתי היום ב10 מעלות אבל באינטרנט חלק טוענים שלא מפריע להם וחלק טוענים שמאד מפריע להם ואני מדבר על רוכבים ממדינות לא פחות חמות מישראל.

בכל מקרה אני אמרתי שאם אני קונה וזה יפריע לי (לא חסר ימים עם 35 מעלות בגרמניה) אני יקח בחשבון 1000 יורו לפול סיסטם יורו 4 שעובר למטה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191218/c4b82886649f0d2d70382d9b8f6ae310.jpg

Paz
19-12-2019, 10:59
אז אם טריומף מגיעים לישראל לא נלך לדגום איזה כלי מעניין?

שורה תחתונה:
ים מומנט, אני לא התפלא אם עד 100 קמ"ש הוא עומד עם כלים של 120 כח סוס ויותר (11.2 קג"מ לינארים מאד שמגיעים נמוך מאד),
ממש מרגישים שהוא רוצה להתרומם או לתלוש ידיים, בקיצור מנוע גאוני.
מתלים קשים יחסית אבל עדיין מתפקדים.
תנוחה נוחה לגבוהים בלבד, 1.87 ואני לא מגיע לריצפה עם כל כף הרגל.
מה שהורס את החגיגה זה 21 אינץ מקדימה, בהחלט מרגישים שהוא שם, עם 19 אינטש כנראה הייתי מבצע את ההזמנה היום.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191218/32e76b405391c5ce44a25091cf1916f9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191218/ac091ab5eaa535d08e79267c594a0405.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191218/d60fd34f347c88c22ea39f3595e18216.jpg

נשמע מעניין, אגב יש עדכון לגבי הכניסה של טריומף לארץ?

השושנים
23-01-2020, 10:30
אגזוז ארו, מתלים WP בלמי ברמבו, סטייל סטייל ולא דברנו על כמעט 140 כ"ס וייחודיות אוונגרדית. ומישהו עדיין ישן חזק...

https://ultimatemotorcycling.com/wp-content/uploads/2020/01/2020-Triumph-Tiger-1200-Desert-Edition-Adventure-Motorcycle-2.jpg

השושנים
23-01-2020, 10:31
https://ultimatemotorcycling.com/2020/01/21/2020-triumph-tiger-1200-special-editions-first-look-5-fast-facts/

https://www.youtube.com/watch?v=5RGRoA8rRc0

השושנים
23-01-2020, 10:32
https://ultimatemotorcycling.com/wp-content/uploads/2020/01/2020-Triumph-Tiger-1200-Alpine-Edition-Adventure-Motorcycle-1.jpg

השושנים
23-01-2020, 10:35
https://motorcycles.news/wp-content/uploads/2020/01/Triumph-Tiger-1200-Desert-Edition-MOTORCYCLE-NEWS-APP-MOTORRAD-NACHRICHTEN-APP-MotorcyclesNews-10-1030x579.jpg

השושנים
23-01-2020, 10:36
https://motorcycles.news/wp-content/uploads/2020/01/Triumph-Tiger-1200-Alpine-Edition-MOTORCYCLE-NEWS-APP-MOTORRAD-NACHRICHTEN-APP-MotorcyclesNews-10-1030x579.jpg