התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התלבטות בשדרוג אדוונצ'ר

קידוזו
27-05-2019, 17:54
חזרתי לרכב לאחר הפסקה ענקית על כלי ידידותי וחלש ועכשיו אחרי בערך 8 חודשים, קורס רכיבה מתקדמת והרבה הנאה מטיולים החלטתי שאני נשאר עם אופנוע.
ה- NCX750 עומד למכירה לטובת כלי משודרג משומש במצב טוב באזור ה- 70.
המטרה להתנסות בשטח, לטייל בסופי שבוע לבד או עם האישה ולקבל יותר ביצועים והנאה מבלי לאבד נוחות עבורי או עבורה. אני די פתוח לרעיונות ובמילים אחרות לא סגור מה באמת אני רוצה או כדאי ולא רכבתי על כלום מלבד הכלי שלי.

הונדה אפריקה טווין- יש תלונות על תחושה מעורפל מהקדמי באפסלט ובולם רך. בנוסף יש כאלה שאומרים שהבלם הקדמי חלש. עד כמה זה מפריע? י
KTM אדוונצ'ר 1190 R- הבנתי שקיימת בעיה ידועה של הפצת חום. איך זה מרגיש לעומת אופנועים אחרים? מה לגבי אמינות ועלות החזקה? זה קצת מוגזם לעבור מכל של 50 כ"ס לכלי של 150 כ"ס?
BMW800F- אני 1.76, מפחד שירגיש לי גבוה מדי.

אני גם מתלבט לגבי שטח. מבחינת תנוחה האדוונצ'ר מתאימים לי אבל אין לי שום ניסיון מלבד רכיבה קצרה על DR 600 בשבילי קק"ל שהרגיש לי די סבבה וידידותי. כן מגרד לי ללמוד ולהתנסות. פחות בקטע של קפיצות וצליחת סהרות אלא לסייר ספונטני בשבילי 4X4 עבירים בעיקר בשפלה ובהרים בתחושת ביטחון.

השאלה אם לרכב עם כלי כבד בדרך כלל לבד זה משהו שלא מומלץ לטירון לעשות ועדיף לקנות כלי לשטח באזור ה 30 ולטייל רק עם חברים. באסה כי זה אומר להחזיק 2 כלים ומאלף ואחת סיבות לא בא לי.

אשמח להכוונה ועצות מבעלי נסיון עם הכלים.

0x80
28-05-2019, 11:58
ממליץ לך לשקול גם ויסטרום 1000
כן נכון, זה לא באמת אדוונצ'ר כמו האפריקה או הקטום אבל לפי מה שאני מבין ממך
אתה לא באמת מתכוון לעשות שטח כשוח. מנסיון שלי זה מאוד כואב בכיס לעשות רכיבות
שטח עם האדוונצרים הגדולים, כל נפילה קטנה מתורגמת לכמה מאות שקלים במקרה הטוב.
כלי לא מאיים, בעל מומנט חזק, מכלולים איכותיים, זול ונוח.

זה יפה לראות סרטים ביוטיוב על אדוונצרים גדולים שחוצים יבשות וכובשים פסגות הרים
אבל בסופו של יום, ובמידה ואין לך יותר מידי נסיון, אתה טיפול ולא פעם, ותשלם על זה.

בזמנו היה לי KLX250 ואז טנרה 660 שהיו משמשים אותי ליום יום, ובסופשים הייתי מטייל איתם.
כול חודש/חודשיים הייתי מבקר במוסך עם הגה עקום, מנופים שבורים, איתותים, פלסטיקה וכו..
זה היה מבאס כי לא יכולתי לנסוע לעבודה עד לתיקון.
כמובן שעם הזמן המקרים האלו פחתו, אבל אתה מבין את הרעיון.

כמובן שחוויה של כל אחד היא אחרת אבל אני למדתי להפריד בין השניים, עכשיו רוכב יחד
עם הגברת על ויסטרום 1000 בשבילי קק"ל ובמדבריות של הערבה. ובמידה ובא לי יותר
"שטח" אז יש לי קטום מכוסח בן 10 מלא בצלקות קרב שלא אכפת לו מכלום.

אגב עם צמיגי קוביות הויסטרום שלי חרש את הרי ירושלים עם מורכבת, וזה בהחלט שיפר
את התנהגות השטח, אבל נאלצתי לשלם על כך בהתנהגות כביש ירודה מאוד.
לאחר מספר חודשים החלפתי בחזרה לצמיגי כביש.

לגבי האפריקה, יצא לי לעשות מספר רכיבות על כלים של חברים, ההרגשה היא של אופנוע
שטח אמיתי בהשוואה לסטרום, אכן לטעמי הקדמי רך, אבל זה משהו שהתרגלתי אליו עוד
מימי הטנרה אז לא הייתה לי בעיה עם זה. מה שהפריע לי בעיקר זה הסל"ד הנמוך שעליו
עובד המנוע שלו ( יחסית כמובן ), בעקיפות הייתי מגיע למנתק דיי מהר.
אני מניח שזה עניין של חוסר הכירות שלי עם הכלי ועניין של הרגל.

אגב עוד משהו שלמדתי על אופנועים, אדוונצרים וטיולי שטח:
זה אף פעם לא האופנוע, אלא הרוכב.

mor-t
28-05-2019, 15:37
לאדוונצ'ר של 1000 סמק ומעלה יש אחלה פוזה סקסית של מגלה ארצות וכובש מדבריות אבל
א. צריך להיות רוכב-על כדי להשתלט ולתפעל אותו בצורה סבירה בשטח
ב. כל נפילה מתורגמת מיידית לקנס של אלפי שקלים

ובפרפראזה על דבריה של הגרב - כח אינו שווה דבר אם אין איך להשתלט עליו
אני אומר - הברירה היא בין פוזה מטריפה ליעילות וביצועים במציאות

קידוזו
28-05-2019, 16:55
לאדוונצ'ר של 1000 סמק ומעלה יש אחלה פוזה סקסית של מגלה ארצות וכובש מדבריות אבל
התכוונתי לתנוחה ישיבה שמתאימה לי. רואים גבוה ונוח.

א. צריך להיות רוכב-על כדי להשתלט ולתפעל אותו בצורה סבירה בשטח
ב. כל נפילה מתורגמת מיידית לקנס של אלפי שקלים
הכוונה להתחיל על שבילים שבהם רכב ליסינג\ ג'יפ עירוני נוסע. אני יכול גם NCX עם ה אבל זה לא מרגיש בטוח ובטח שלא מהנה. אם היה אפשר להחליף גלגלים \ צמיגים בבית בלי לפתוח סדנא זה מה שהייתי עושה.

ובפרפראזה על דבריה של הגרב - כח אינו שווה דבר אם אין איך להשתלט עליו
אני אומר - הברירה היא בין פוזה מטריפה ליעילות וביצועים במציאות

הבנתי שיש לך ניסיון עם ה KTM.
מה לגבי מוניטין ההתחממות?

קידוזו
28-05-2019, 16:59
כמובן שחוויה של כל אחד היא אחרת אבל אני למדתי להפריד בין השניים, עכשיו רוכב יחד
עם הגברת על ויסטרום 1000 בשבילי קק"ל ובמדבריות של הערבה. ובמידה ובא לי יותר
"שטח" אז יש לי קטום מכוסח בן 10 מלא בצלקות קרב שלא אכפת לו מכלום.

אגב עוד משהו שלמדתי על אופנועים, אדוונצרים וטיולי שטח:
זה אף פעם לא האופנוע, אלא הרוכב.

מבחינת כביש שקלתי אבל לא בטוח שהויסטרום 1000 עדיף בשטח מה NCX. חבל שאי אפשר להחליף צמיגים בקלות.

mor-t
28-05-2019, 18:07

אני רוכב כמעט רק רכיבות בין-עירוניות כך שמצד אחד - לא נתקלתי בתופעה ומצד שני - אני לא דוגמה

Metronome_
28-05-2019, 21:29
על אפריקה כשנתיים, מבקר בשטח מתון, ממש לא רוכב-על, הרבה פחות מרוב חבריי לרכיבה.
הפלתי אותו עשרות פעמים וטרם שילמתי על כך יותר ממגיני ידיים מקוריים שהתקפלו.
אולי זה מזל, אולי האופנוע בנוי לזה, לא באמת יודע לומר בוודאות.

לגבי רכיבה בכביש, עבר הרבה מאוד זמן מאז שרכבתי על אופנוע כביש טהור, משהו כמו 12 שנה, אז קשה לי כבר להרגיש כמה הוא רך או מעורפל, יכול לומר שמאוד מרוצה, כלי פשוט חזק ועושה כל מה שתבקש.

Guccii800
29-05-2019, 12:20

רוכב על KTM adventure 1190, בימים חמים פליטת החום מטורפת, מניח שהבעיה מחריפה בעיר אבל אצלי כל הרכיבות בבין עירוני, מוכן לסבול גם פליטת חום יותר גדולה בשביל מנוע עם 150 כ"ס לעומת 95 כ"ס של האפריקה וכמובן לדעתי גם מבחינת הפוזה הKTM לוקח בגדול.

השושנים
29-05-2019, 12:57
ה-KTM יהיה אובר קייל עבורך, מה גם שבגובה שלך יהווה אתגר לא קטן.

המון חסרונות אל מול אופי השימוש הצפוי ואני לא חושב שהגדרת נכון את הצרכים האמתיים שלך.

אם האופנוע יהיה 90% בכביש ו-10% מהשימוש בשבילים קלים, חשב מסלול מחדש.

אתה צריך אופנוע טיולים שיודע לרדת מדי פעם לשביל. מבלי לאבד לא מנוחות הכביש והשימושיות
ולא מהיכולת לשנע אותך מבלי לשלם מחיר יקר.

ה-G/S של BMW עושים את זה הכי טוב, אבל הם יקרים להחריד ולא מתאימים לכל אחד.

אני הייתי בודק שוב כמה חשוב לך נושא השבילים כי הויסטרום 1000 יודע לטפל יפה בהם ובכביש.
גם הסופר טנרה ייתן לך קצת יותר שטח על חשבון הכביש אבל עדין בתחום הנסבל.

קשה למצוא שילוב מנצח בשתי התחומים ודבר בא על חשבון השני. כך שכול רוכב יודע לבחור לו את
היחס כביש/שטח המתאים לו ביותר ומה הם נקודות הפשרה שלו והקווים האדומים.

אני מת לרדת לשבילים אבל בחרתי לי כלי שנותן לי את מנת הבשר שלי והחלטתי לוותר על יכולת
כזו בתמורה לדברים אחרים.

Guccii800
29-05-2019, 14:26
ה-KTM יהיה אובר קייל עבורך, מה גם שבגובה שלך יהווה אתגר לא קטן.

המון חסרונות אל מול אופי השימוש הצפוי ואני לא חושב שהגדרת נכון את הצרכים האמתיים שלך.

אם האופנוע יהיה 90% בכביש ו-10% מהשימוש בשבילים קלים, חשב מסלול מחדש.

אתה צריך אופנוע טיולים שיודע לרדת מדי פעם לשביל. מבלי לאבד לא מנוחות הכביש והשימושיות
ולא מהיכולת לשנע אותך מבלי לשלם מחיר יקר.

ה-G/S של BMW עושים את זה הכי טוב, אבל הם יקרים להחריד ולא מתאימים לכל אחד.

אני הייתי בודק שוב כמה חשוב לך נושא השבילים כי הויסטרום 1000 יודע לטפל יפה בהם ובכביש.
גם הסופר טנרה ייתן לך קצת יותר שטח על חשבון הכביש אבל עדין בתחום הנסבל.

קשה למצוא שילוב מנצח בשתי התחומים ודבר בא על חשבון השני. כך שכול רוכב יודע לבחור לו את
היחס כביש/שטח המתאים לו ביותר ומה הם נקודות הפשרה שלו והקווים האדומים.

אני מת לרדת לשבילים אבל בחרתי לי כלי שנותן לי את מנת הבשר שלי והחלטתי לוותר על יכולת
כזו בתמורה לדברים אחרים.

איך בדיוק ה KTM מאבד מנוחות בכביש?, אם רוב הנסיעות כביש ניתן ללכת על הדגם הרגיל ולא ה R (זה מה שאני עשיתי) ואז מקבלים את תנוחת הרכיבה של אופנוע אדוונצ'ר שהיא הכי נוחה שיש עם גלגלים קטנים יותר (17 ו- 19 לעומת 18 ו- 21 בדגם ה R) לטובת היגוי קל יותר וכך אתה מקבל אופנוע שנותן בראש לורסיס לויסטורם ולכל אופנוע אחר על אותו הסיגמנט ואפילו נותן בראש להרבה אופנועים שנחשבים ספורטיבים, אובר קיל זאת הגדרה ממש לא נכונה מכיוון שמעבר לקטנוע אף אחד לא צריך, אנחנו רוכבים כי אנחנו רוצים וקונים מה שהלב רוצה ובטוח לא מה שנכון לנו.
לא יודע לאיזה GS התכוונת, אלו עם המנועים הקטנים או ה 1200 שיקר וחלש משמעותית מהכתום?
לסיכום, אני הייתי הולך על הכתום מבלי לחשוב פעמיים.

danielk
29-05-2019, 14:36
אדוונצ'ר 790

לא מבשל את הרגליים (מנוע טווין מקבילי בדומה לאפריקה או הgs, לא וי כמו ב1190) רכבתי איתו בים המלח ב32 מעלות חום, הופתעתי.
לא גבוה (יש אפילו קיט הנמכה שמביא אותו לכדי 80 ס"מ בלבד (שזה יותר נמוך אפילו מהnc) במקור המושב 85 ומתכוונן ל83
המשקל שלו יותר נמוך מהnc, רק 189 קילו יבש לעומת 220 של הnc)
כוח מספק אך לא מאיים, 95 סוסים. (ועדיין יותר זריז וחזק לעומת הgs850 החדש והאפריקה טווין)
מרווח טיפולים גדול של 15k קטן ורק ב30k הגדול
מגיע עם ג'אנטים 21-18 ושפיצים, וגם בקרת אחיזה לשטח, זה לא צרצר, אבל כאדוונצ'ר ראשון לשטח הוא הידידותי ביותר.

הוא מעל התקציב שלך בעשירייה, אבל לפי התיאור שלך, נשמע כאילו הוא יתאים לך הרבה יותר מכל אדוונצ'ר אחר.

AsafA
29-05-2019, 20:08
אדוונצ'ר 790

לא מבשל את הרגליים (מנוע טווין מקבילי בדומה לאפריקה או הgs, לא וי כמו ב1190) רכבתי איתו בים המלח ב32 מעלות חום, הופתעתי.
לא גבוה (יש אפילו קיט הנמכה שמביא אותו לכדי 80 ס"מ בלבד (שזה יותר נמוך אפילו מהnc) במקור המושב 85 ומתכוונן ל83
כוח מספק אך לא מאיים, 95 סוסים. (ועדיין יותר זריז וחזק לעומת הgs850 החדש והאפריקה טווין)
מגיע עם ג'אנטים 21-18 ושפיצים, וגם בקרת אחיזה לשטח, זה לא צרצר, אבל כאדוונצ'ר ראשון לשטח הוא הידידותי ביותר.

הוא מעל התקציב שלך בעשירייה, אבל לפי התיאור שלך, נשמע כאילו הוא יתאים לך הרבה יותר מכל אדוונצ'ר אחר.
פנימית או טיובלס?

danielk
29-05-2019, 20:25
פנימית או טיובלס?

טיובלס

קידוזו
31-05-2019, 09:39
הייתי בביג בויז ומתברר שיש רשימת המתנה. ראיתי אפריקה טווין וקטמ 1290. ישבתי על שניהם והרגיש נוח. הקטמ הרגיש יותר כבד המנוע מקרקש והכלי מכוער.
בינתיים גם הגיע קונה שנראה רציני אז יצאתי לרכיבת פרידה לילית באזור בית גוברין. עם הפנסים בצד יש הרבה אור. כביש ריק וכיף גדול. חבר אמר לי לשקול שוב אופונוע שטח שני.

קידוזו
02-06-2019, 00:25
אדוונצ'ר 790

חיפשתי באתר של היבואן ואין דגמים ולא מחירים.

בנוסף ראיתי שיש במוו 800GS בגירסת אדוונצ'יר עם מיכל דלק צדדי מאחור (בוידיאו למטה).
ביד 2 לא רואים כאלה כי לא הגיעו לארץ או שיש מעט מאוד?

https://www.youtube.com/watch?v=_Ya2vCPUpqU

AsafA
02-06-2019, 07:15
...בנוסף ראיתי שיש במוו 800GS בגירסת אדוונצ'יר עם מיכל דלק צדדי מאחור (בוידיאו למטה).
ביד 2 לא רואים כאלה כי לא הגיעו לארץ או שיש מעט מאוד?

https://www.youtube.com/watch?v=_Ya2vCPUpqU

בכל ה-700/800Gs מיכל הדלק ממוקם מתחת למושב ופתח המילוי נמצא בצד כמו בסירטון שצירפת.

לדגם אדוונצ'ר יש מיכל גדול ובולט יותר - אם אני לא טועה בנפח של 24 ליטר במקום 16 בדגם הרגיל.

אגב, יש לא מעט Gs800 אדוונצ'ר בארץ.

השושנים
02-06-2019, 07:24
אדוונצ'ר 790

קרוב לוודאי שהוא אופנוע נהדר אבל עדיין חדש ורב הניסתר על הגלוי ומוכוון שבילים ופחות כביש בטח בשתיים והכי חשוב מעל התקציב-מה שבמידה ויהיה אפשרי מותח
עוד את מעטפת החיפוש להתאמה!

איך בדיוק ה KTM מאבד מנוחות בכביש?, אם רוב הנסיעות כביש ניתן ללכת על הדגם הרגיל ולא ה R (זה מה שאני עשיתי) ואז מקבלים את תנוחת הרכיבה של אופנוע אדוונצ'ר שהיא הכי נוחה שיש עם גלגלים קטנים יותר (17 ו- 19 לעומת 18 ו- 21 בדגם ה R) לטובת היגוי קל יותר וכך אתה מקבל אופנוע שנותן בראש לורסיס לויסטורם ולכל אופנוע אחר על אותו הסיגמנט ואפילו נותן בראש להרבה אופנועים שנחשבים ספורטיבים, אובר קיל זאת הגדרה ממש לא נכונה מכיוון שמעבר לקטנוע אף אחד לא צריך, אנחנו רוכבים כי אנחנו רוצים וקונים מה שהלב רוצה ובטוח לא מה שנכון לנו.
לא יודע לאיזה GS התכוונת, אלו עם המנועים הקטנים או ה 1200 שיקר וחלש משמעותית מהכתום?
לסיכום, אני הייתי הולך על הכתום מבלי לחשוב פעמיים.

הוא אובר כיוון שפותח השרשור רק חזר עכשיו לרכוב, מתניע על NC חביב רגוע ונמוך, קל להתניידות ולא מאיים, ואתה מציע לו מפלצת כוח שמצריכה יד מנוסה ויציבה
שלא לדבר שהבחור מטר שבעים ושש שזה די גבולי לאופנועים מהסוג הזה, אז טכניקה מפצה על גובה אבל....

הייתי בביג בויז ומתברר שיש רשימת המתנה. ראיתי אפריקה טווין וקטמ 1290. ישבתי על שניהם והרגיש נוח. הקטמ הרגיש יותר כבד המנוע מקרקש והכלי מכוער.
בינתיים גם הגיע קונה שנראה רציני אז יצאתי לרכיבת פרידה לילית באזור בית גוברין. עם הפנסים בצד יש הרבה אור. כביש ריק וכיף גדול. חבר אמר לי לשקול שוב אופונוע שטח שני.

חיפוש צריך להתבצע במקביל, כשסוכנויות האופנועים הן חלק ממקומות החיפוש, אפשר גם לפרסם את האופנוע שלך במחיר סביר ולראות מה אומר השטח
רוב הסיכוי שתקבל עליו יותר אם תמכור לאדם פרטי מאשר טרייד אין בסוכנות.
רצוי להתמקד על עד שלושה דגמים בחיפוש על מנת שלא להתבלבל ולא לקנות קנייה אימפולסיבית לא מתאימה.
אופנוע שטח שני מחייב היערכות כלכלית אחרת ומייקר את התחביב, בדוק שזה באמת מתאים ולא רק מפתה.

להתרשמותי וייתכן ואני טועה אתה עדיין לא באמת מגובש על מה אתה צריך ורוצה (בסדר הזה) אולי שווה לבדוק בנחת שוב?

ayalzo
02-06-2019, 09:21
1.76 לאופנוע שגובה המושב שלו הוא 83 (וניתן גם להנמכה) זה לא בעייתי בכלל. המושב של הnc הוא בערך באותו גובה, והאופנוע שוקל הרבה יותר.
לגבי אמינותשל דגם חדש ולא מוכר, אתה צודק. לגבי יד ימין וטכניקת רכיבה אתה גם צודק.אבל מי שרוצה לרכב בשטח ישלם מחיר עם כל אופנוע שהוא לא אופנוע שטח. ודווקא(ואת זה אני כותב בתור אחד שלא מגיע גם עם רגל אחת לרצפה באופנוע שטח אמיתי). ודווקא הנתונים היבשים מצביעים על אופנוע ידידותי (למעט עניין הכוח, שבטח ניתן גם להגביל בשטח).

הפלג הצפוני
02-06-2019, 09:53
טנרה 700 החדש.

קידוזו
02-06-2019, 11:00
בכל ה-700/800Gs מיכל הדלק ממוקם מתחת למושב ופתח המילוי נמצא בצד כמו בסירטון שצירפת.

לדגם אדוונצ'ר יש מיכל גדול ובולט יותר - אם אני לא טועה בנפח של 24 ליטר במקום 16 בדגם הרגיל.

אגב, יש לא מעט Gs800 אדוונצ'ר בארץ.

מקווה שכן. אין אפילו תת דגם ביד 2.

קידוזו
02-06-2019, 11:14
הבחור מטר שבעים ושש שזה די גבולי לאופנועים מהסוג הזה, אז טכניקה מפצה על גובה אבל....
ישבתי על שניהם והרגיש לי בסדר. מבחינת טכניקת רכיבה אני מאמין שיהיה בסדר. לא כי אני מיק דואהן אלא בגלל שאני פחות צעיר ויותר זהיר.

רצוי להתמקד על עד שלושה דגמים בחיפוש על מנת שלא להתבלבל ולא לקנות קנייה אימפולסיבית לא מתאימה.
אימפולסיבי זה גם בסדר. מקסימום אם לא מתאים מחליפים.

אופנוע שטח שני מחייב היערכות כלכלית אחרת ומייקר את התחביב, בדוק שזה באמת מתאים ולא רק מפתה.
ביררתי ומסתבר שצריך ביטוח נוסף ויחד עם התיקונים, תחזוקה זה באמת הופך לתחביב לעשירים.

להתרשמותי וייתכן ואני טועה אתה עדיין לא באמת מגובש על מה אתה צריך ורוצה (בסדר הזה) אולי שווה לבדוק בנחת שוב?
אני יודע מה אני רוצה, רק מחפש מה יביא אותי לשם :). נסיעת מבחן לעניות דעתי לא מלמדת הרבה על הכלי. זה עניין של שעות וכמה מאות ק"מ לפחות. אני מגיע מגישה שבגדול כל הדגמים הרלוונטיים טובים וצריך לראות הכי שמח בטוח ונוח.

אתמול הסתכלתי על סרטוני ההשקה במרוקו של ה KTM 790 ודי התרשמתי. יקר, פחות פוזה בנפח אבל מריח כמו דגם שיעשה היסטוריה. מבחנית התקציב אני לא פוסל כי אין תחזוקה ואחריות ומצד שני בטוח צריך תוספות והמחירון לא משקף את העלות האמיתית. אין לי מושג לגבי ירידת הערך של KTM.

מקווה שנמצא כלי שובר שיוויון :)

השושנים
02-06-2019, 16:12
בכלי חדש יש עליות של התוספות ונפילת ערך גדולה במכירה.
לגבי ה-KTM יש המון דעות לכאן ולכאן בקשר לאמינות, קצת קשה לדעת למי להאמין.
לא שמעתי את דעתך לגבי הסופר טנרה 1200.

קידוזו
02-06-2019, 20:13
בכלי חדש יש עליות של התוספות ונפילת ערך גדולה במכירה.

זאת בדיוק הבעיה...

לגבי ה-KTM יש המון דעות לכאן ולכאן בקשר לאמינות, קצת קשה לדעת למי להאמין.
לא שמעתי את דעתך לגבי הסופר טנרה 1200.

לא יודע עד כמה מבוסס אבל הבנתי שהסופר טנרה מבחינת אמינות די נכשל במשטרע. אני יודע שהיחידה קורעת את האופנועים אבל בכל זאת האימרה זול זה ביוקר נראית לי שייכת.
תאר לרגע בדימיון ABS ובולמי דיסק על וספה מוגבהת עם מנוע ליטר של ג'יקסר...זה מה שמתחשק לי לקנות :)

Metronome_
02-06-2019, 20:34
מוסיף עוד משהו, קטן אבל לדעתי מאוד חשוב.
המלצתי קודם על האפריקה, אני כאמור מאוד נהנה ממנו - אבל - עניין הפנימיות הוא באמת בעייתי מאוד כמו שהוזכר מעלה.
אני חשבתי שאפתור זאת אפטר מרקט אם ארצה בכך, מסתבר שזה כמעט בלתי אפשרי, לא מצאתי פתרון עד כה.
קח את זה בחשבון.

קידוזו
02-06-2019, 20:43
7389

רגע, יש באפריקה טווין שפיצים על 21 והצמיגים טיובלס?

Metronome_
02-06-2019, 20:46
באפריקה יש שפיצים 21 ו18 ובשניהם פנימיות.

בהחלט חיסרון משמעותי לעומת האירופאים, שבכולם אפשר לקבל שפיצים וטיובלס - דוקאטי, במוו וקטמ.

פתרונות אפטר מרקט טובים יש, אבל רק באירופה והיבוא לא אפשרי חוקית, לפחות בפעם האחרונה שבדקתי.
גם זול זה לא - כ2000 יורו.

Dresdner
02-06-2019, 23:53
יש חברה יפנית שמוכרת קיט שהופך את הג'נט שלך לטיובלס ויש חברה איטלקית שאתה שולח את הג'נט שלך והם יהפכו אותו לטיובלס שזה לא רלונטי לישראל.
הקיט היפני עולה באיזור ה150 יורו ודורש כמה שעות עבודה
https://youtu.be/ikKeVNBAmQQ

מכיר אנשים שעשו את זה וזה עובד אבל היו גם כאלו שאחרי הכל היה נזילה והיו צריכים לפתוח הכל ולסדר שוב..

Metronome_
03-06-2019, 07:49
קיט בסוף זה אילתור, טוב יותר או פחות, עדיין אילתור.
רק רציתי לסייג את ההמלצה על האפריקה, פנימיות למי שרוכב בעיקר בכביש זה חיסרון מהותי.

the striker
03-06-2019, 07:53
ד"ר או אפריקה, ד"ר מניסיון אישי סבבה לגמרי. אפריקה מהחלומות, אולי יהיה בהמשך.

השושנים
03-06-2019, 08:18
לאפריקה יוצא דגם חדש ב-2020 חזק יותר (מתבקש) ולפי מה שהבנתי גם נושה הפנימיות יסודר סוף סוף.
מה שאומר נפילת ערך נוספת לדגם הקודם.

מדובר בכלי נהדר שעשה המון רעש בזמנו אבל כמה מחלות ילדות פוגעים בחלק מהרוכשים שלו, צריך להיות
אחד כזה עם מינון מאד מדויק בין הצרכים בכדי להוציא ממנו את המקסימום.

הטענה שלי היא שחלוקת המשימות והיכולת להבין שכל משימה גובה מחיר בתחום אחר תורמת לחיבור לאופנוע
ולכן מדד שביעות הרצון תלויה רק בבעל האופנוע ובחלוקה הפנימית שלו.

אם נשלול רגע את האופנועים שיש להם בעיות מוכרות שהופכות אותו לפסול חיתון, הרי למשל הורסיס 1000
והוי סטרום 1000 כמעט זהים, הורד עכשיו את כל האמונות התפלות, הערצת היצרן ורגשות, בעצם קיבלת אופנוע
שיכול להתאים גם לקהל של קואסקי וגם לחברה של סוזוקי, ואם מישהו יחליף להם את האופנוע בלילה הם לא באמת
ירגישו הבדל. (וכן אני יודע בלה בלה בלה ועוד בלה....) ואפשר להכניס גם את הטריסר 09 לעיסה.

רכבתי על שניהם גם על הורסיס על בסיס יומי וגם על הטרייסר 1800 ק"מ +- בקוראטיה ובסלובניה, להגיד שסבלתי
או אני יכול לקבוע חד משמעית שזה כן וזה לא, יהיה שקר. לכל אחד דברים טובים יותר ופחות אני אהבתי את המעטפת
הכללית של הורסיס אבל זה רק אני... ומישהו אחר מתחבר למנוע הפרוע של הטרייסר.

לכן אני חושב שאתה צריך לנתח נכון את הצרכים שלך מול טבלה מסודרת, זה נראה מטומטם חסר רגש אבל אחד מהפרמטרים
ביתרונות והחסרונות יכול להיות "האם האופנוע הזה עושה לי את זה".

ואז לנסות ולהבין את היתרונות והחסרונות של כל מועמד והאם אתה יכול לחיות אייתם, למכור זו אפשרות אבל היא "עולה כסף".

היו לי המן אופנועים בעבר, מכל אחד נהניתי בצורה אחרת בסופו של יום מצאתי אופנוע "אול ארוונד" שנותן לי כמעט הכל.

להגיד שלא מדגדג לי לרדת קצת למדבר עם אוהל ציוד בזוג, אכן כן אבל בשביל כמה פעמים בשנה לקנות אופנוע יקר יותר
ב-60K ש"ח קצת מטריד אותי.

אופנוע זה אוסף גדול של פשרות, השאלה היא על מה אתה מוכן להתפשר.

the striker
03-06-2019, 09:57
שושנים, מאילו מחלות ילדות סובל האפריקה, חושב על רכישה ואשמח לדעת במה מדובר.

Dresdner
03-06-2019, 09:58
קיט בסוף זה אילתור, טוב יותר או פחות, עדיין אילתור.
רק רציתי לסייג את ההמלצה על האפריקה, פנימיות למי שרוכב בעיקר בכביש זה חיסרון מהותי.

קיט פותר את הבעיה למרות שרכבתי באירופה 25000ק"מ על פנימיות ללא שום בעיה

Metronome_
03-06-2019, 11:02
קיט פותר את הבעיה למרות שרכבתי באירופה 25000ק"מ על פנימיות ללא שום בעיה

אולי לא היה ברור, המלצתי ואני ממליץ על האפריקה, רוכב עליו בהנאה שנתיים. על פנימיותיו...
עם זאת, לא הייתי מבטל את יתרון הטיובלס. (לא סומך על קיטים, מעדיף פנימית).

Metronome_
03-06-2019, 11:05

בעבר היו תלונות על הצמיגים המקוריים, האופנוע נמסר כיום על ידי היבואן עם צמיגים אחרים טובים יותר ועמידים.

כמו כן, יש תלונות על מצבר שנגמר מהר, היה ריקול שקט על המתנע ומתלוננים גם על רגליות רוכב קטנות ולעיתים בצפיפות עם האגזוז.

השושנים
03-06-2019, 12:37

בעבר היו תלונות על הצמיגים המקוריים, האופנוע נמסר כיום על ידי היבואן עם צמיגים אחרים טובים יותר ועמידים.

כמו כן, יש תלונות על מצבר שנגמר מהר, היה ריקול שקט על המתנע ומתלוננים גם על רגליות רוכב קטנות ולעיתים בצפיפות עם האגזוז.

בנוסף ארגזים מקוריים שנשברים מהר מדי.

שלא תבין לא נכון מדובר באופנוע נהדר, אבל צריך להכיר את החולשות שלו.
אני לא מכיר רוכב אפריקה שלא סבל מתקר, וזה מחייב רכביה עם ציוד נוסף לתיקון פנצ'ר.

Dresdner
03-06-2019, 18:06
אולי לא היה ברור, המלצתי ואני ממליץ על האפריקה, רוכב עליו בהנאה שנתיים. על פנימיותיו...
עם זאת, לא הייתי מבטל את יתרון הטיובלס. (לא סומך על קיטים, מעדיף פנימית).

לא יודע למה אבל האפריקה טווין ידוע כמפנצ'ר פנימיות

קידוזו
04-06-2019, 00:22
מן פה לשם נקראתי שוב לביג בויז. היה להם אפריקה שחור-זהב (מעדיף אותו) שלא הלהיב אותי. בנוסף היה BMW 800F מוגבל A1.
שניהם אותו שנתון וקילומטראז' ללא הבדל בתוספות.
אמרו לי שבמוו מבצעים את השינוי מ A1 לרגיל, כולל משרד הרישוי.
מחר אברר איתם אבל אם מישהו יכול להחכים אותי, זה יעזור ודי דחוף שלא יקחו לי את הבמבי...

השושנים
04-06-2019, 07:39
בדוק את נושא הגובה, ה-800 הרגיש לי לא בטוח בגלל הגובה.

אל תוותר על רכיבת התרשמות. לפחות תלמד אם אתם מסתדרים.

קידוזו
04-06-2019, 12:13
בדוק את נושא הגובה, ה-800 הרגיש לי לא בטוח בגלל הגובה.

אל תוותר על רכיבת התרשמות. לפחות תלמד אם אתם מסתדרים.

ישבתי עליו מספר פעמים. הכלי הזה היה עם מושב נוחות. נסיעת מבחן לא נותנים, רק ביבואן (שלא חוזר אלי מהבוקר). רמת שירות ישראלית צפויה ורעה.

the striker
04-06-2019, 14:15
תודה למטרונום ולשושנים

קידוזו
06-12-2019, 17:24
לאחר תקופה ארוכה ולא אופיינית של התלבטות בין דגמים שונים העליתי שוב מודעת מכירה ביד2 לאחר שירדה למספר חודשים. לפני כמה ימים ראיתי באתר של סוכנות טרייד-אין (בלי שמות) כלי שהתאים לי. אפריקה טווין שנראה חדש, עדיין באחריות. קופץ לסוכנות בשבוע די עמוס, מדברים ולא נראה טוב כמו בתמונות.

עומד לידו KTM אדוונצ'ר 1019 גירסת R וגם הוא עושה לי עיניים. מתיישב, די גבוה להרכיב ונראה בהמתי אבל תחושה טובה. מדברים על מחירים. כבר אחה"צ לא אכלתי כלום ואני מת מרעב. מסכם עם איש המכירות שאני הולך לתקוע חומוס והם בינתיים יעשו חושבים. חוזר, מקבל שוב תשובות לא מתאימות. יוצא לסיבוב סיגריה נכנס לחנות "מעבר לכביש". מברר על וורסיס- אין להם אבל ממליצים בחום. אומר לעצמי, לא נורא. במחיר של הטרייד תקבל וורסיס מזווד במקום אחר.
עצמי עונה שכבר מאוחר ועוד חצי שעה נסגר השבוע ודי להיום אפשר לוותר, סבלנות יש.

לפני שאני מסיים את הסיגריה מחליט להרים טלפון לדניאל וקובעים. עכבר כפר אנוכי,מפעיל וויז למרחק של דקה הליכה ומגיע עייף ומאוכזב. לא שתכננתי לחזור עם כלי חדש הביתה אבל הייתי משוכנע שאסגור עסקה. דניאל מראה לי כתומים ויש אקזמפלר באחריות. מתיישב מודד, יוצא לסיגריה חוזר. לא סגור עם הראש וגם הלב מתרגש אבל לא מדובר במסרים נואשים וזיווג משמים. חוזר לדניאל ומסביר:
"יש לי 4 שעות עם סוכני מכירות ביומיים האחרונים. אם אתה רוצה לסגור איתי, אל תצטט לי מחירונים אחוזים ואל תסביר למה- תגיד כמה וזהו".
דניאל מבין בפעם הראשונה ולא רחוק. אני מעמיס את התנאים שלי (זיוודים) ותוך חצי שעה מהרגע שדיברנו בטלפון הוא גרם לי ללחוץ לו יד ולהתחייב. ככה פשוט. סגרנו על טרייד עם הKTM 1090 אדוונצ'ר מכוער בשחור כתום. 2018 -עדיין באחריות.
אמור להגיע בתחילת שבוע הבא לאחר מקצה שיפורים. צברתי בערך 4 שעות צפיה ולימוד על הדגם וכך קרה שעוד לפני הרכיבה התאהבתי.
אבל ממש. זאת הסיבה שאני לא יכול להתאפק ולחכות עד שיגיע נגד הנאחס והעין הרע. ככה זה אהבה, אין שכל. הנה מה יש:
הרבה כוח.
תנוחה טובה, נוח בישבן ומרווח בזוג.
בולמים ובלמים מעולים.
קלאץ הידראולי- (התעסקות עם הכבל מבאסת אותי ואף פעם לא מרגיש לי בול באף כלי)
מצערת חשמלית.
מגן רוח סביר.
גובה מתאים.
אפשרות להתגרזן.
קצת שטח, כן.

חמסה חמסה חמסה:
קניתי טיקנתי מכרתי.
כתום, חייזרי ומכוער עם פנים של גמל שלמה.
רק יפנים -חרא של כלים.

לחיים!
יש לו כבר שם. איזה מאמי.

Shasha127
06-12-2019, 17:53
אל תתרגש מהביקורות הצוננות כאן - רובן המוחלט (כולן) מגיע מאנשים שלא היה כזה בבעלותם, חד משמעית. מדובר בכלים חזקים מקצה לקצה שלדה, בולמים, מנוע. אמינות טובה.
עלויות טיפולים לא זולות אבל ממוצעות לאופנועים בקטגוריה ובנפחים האלו.
תתחדש ותהנה!

קידוזו
06-12-2019, 20:45
לא כיוונתי לביקורות כאן אלא בכללי למאפייני השיח על הדוקאטי והק.ט.מ שאותו פוגשים בכל מקום. זה כמו המוניטין של הצרפתיות.
אין אף נתון מוסכם (בישראל לפחות) שצרפתיות מתקלקלות יותר. אולי הטיפול יותר מסובך או יקר אבל זה משהו אחר.
מבחינת אמינות אצלי יש חלוקה די ברורה לעלויות טיפולים לבין קלקולים.
אופונוע אמור לתפקד עם טיפולים שמנים רפידות ופילטרים. אם הטיפולים יקרים ב 30% בממוצע זה בסדר וסביר כל עוד לא מדובר בכלי עבודה.
גם עשיתי בירור עם אנשי מקצוע אמינים והבנתי שאין צפי ליותר תקלות יחסית ליפנים. אהבתי שאין בדגם יותר מדי אלקטרוניקה מעבר למה שחשוב באמת.
חוצמזה נראה לי (חוכמת הבדיעבד) נכון יותר להתרגל לכלי כמה חודשים טובים על אספלט ובשבילים רכים לפני שאפזול לגירסת ה R המהוללת.

השושנים
06-12-2019, 22:53
תתחדש ובהצלחה, אין ספק שיהיה מעניין

הפלג הצפוני
06-12-2019, 23:30
כלי מרגש,מעולה לשטח בתנאי שלא תבאס אותו עם גז דרדלה וכן,יהיו מצבים כאלה כי אמרת בעצמך שהניסיון שלך בשטח שואף לאפס.
כוח לא חסר לו,אתה תמצא את מיגון הרוח מוגבל קצת ב180 אבל מה זה משנה,הוא מרגש.
מה שכן הוא כבד וגם עדיין נוצץ בשמש.
תתחדש!!

AsafA
07-12-2019, 00:04
תתחדש!

ModChiP
07-12-2019, 00:58
תמונות?

Dresdner
07-12-2019, 12:27
תתחדש.

לפחות עדיין באחריות, ניהול סיכונים נכון מצידך.

kaz
07-12-2019, 13:10
לאחר תקופה ארוכה ולא אופיינית של התלבטות בין דגמים שונים העליתי שוב מודעת מכירה ביד2 לאחר שירדה למספר חודשים. לפני כמה ימים ראיתי באתר של סוכנות טרייד-אין (בלי שמות) כלי שהתאים לי. אפריקה טווין שנראה חדש, עדיין באחריות. קופץ לסוכנות בשבוע די עמוס, מדברים ולא נראה טוב כמו בתמונות.

עומד לידו KTM אדוונצ'ר 1019 גירסת R וגם הוא עושה לי עיניים. מתיישב, די גבוה להרכיב ונראה בהמתי אבל תחושה טובה. מדברים על מחירים. כבר אחה"צ לא אכלתי כלום ואני מת מרעב. מסכם עם איש המכירות שאני הולך לתקוע חומוס והם בינתיים יעשו חושבים. חוזר, מקבל שוב תשובות לא מתאימות. יוצא לסיבוב סיגריה נכנס לחנות "מעבר לכביש". מברר על וורסיס- אין להם אבל ממליצים בחום. אומר לעצמי, לא נורא. במחיר של הטרייד תקבל וורסיס מזווד במקום אחר.
עצמי עונה שכבר מאוחר ועוד חצי שעה נסגר השבוע ודי להיום אפשר לוותר, סבלנות יש.

לפני שאני מסיים את הסיגריה מחליט להרים טלפון לדניאל וקובעים. עכבר כפר אנוכי,מפעיל וויז למרחק של דקה הליכה ומגיע עייף ומאוכזב. לא שתכננתי לחזור עם כלי חדש הביתה אבל הייתי משוכנע שאסגור עסקה. דניאל מראה לי כתומים ויש אקזמפלר באחריות. מתיישב מודד, יוצא לסיגריה חוזר. לא סגור עם הראש וגם הלב מתרגש אבל לא מדובר במסרים נואשים וזיווג משמים. חוזר לדניאל ומסביר:
"יש לי 4 שעות עם סוכני מכירות ביומיים האחרונים. אם אתה רוצה לסגור איתי, אל תצטט לי מחירונים אחוזים ואל תסביר למה- תגיד כמה וזהו".
דניאל מבין בפעם הראשונה ולא רחוק. אני מעמיס את התנאים שלי (זיוודים) ותוך חצי שעה מהרגע שדיברנו בטלפון הוא גרם לי ללחוץ לו יד ולהתחייב. ככה פשוט. סגרנו על טרייד עם הKTM 1090 אדוונצ'ר מכוער בשחור כתום. 2018 -עדיין באחריות.
אמור להגיע בתחילת שבוע הבא לאחר מקצה שיפורים. צברתי בערך 4 שעות צפיה ולימוד על הדגם וכך קרה שעוד לפני הרכיבה התאהבתי.
אבל ממש. זאת הסיבה שאני לא יכול להתאפק ולחכות עד שיגיע נגד הנאחס והעין הרע. ככה זה אהבה, אין שכל. הנה מה יש:
הרבה כוח.
תנוחה טובה, נוח בישבן ומרווח בזוג.
בולמים ובלמים מעולים.
קלאץ הידראולי- (התעסקות עם הכבל מבאסת אותי ואף פעם לא מרגיש לי בול באף כלי)
מצערת חשמלית.
מגן רוח סביר.
גובה מתאים.
אפשרות להתגרזן.
קצת שטח, כן.

חמסה חמסה חמסה:
קניתי טיקנתי מכרתי.
כתום, חייזרי ומכוער עם פנים של גמל שלמה.
רק יפנים -חרא של כלים.

לחיים!
יש לו כבר שם. איזה מאמי.
תתחדש. סיפורי הרכיבה שלך על ה- NC יהוו השראה לדורות של רוכבים :c0148: (או עד שיימחק הכונן בשרת)

אפשר לשאול, מבחינת השוואה ל - NC, מה נותנת המצערת החשמלית? + במה מתבטא שהבלמים יותר טובים - מרחק עצירה, קלות לחיצה לקבלת האטה, משהו אחר?

קידוזו
07-12-2019, 14:03
תודות לכל המברכים ותודה על שיתוף המידע מצידכם שלימד אותי המון.

תתחדש. סיפורי הרכיבה שלך על ה- NC יהוו השראה לדורות של רוכבים :c0148: (או עד שיימחק הכונן בשרת)

אפשר לשאול, מבחינת השוואה ל - NC, מה נותנת המצערת החשמלית? + במה מתבטא שהבלמים יותר טובים - מרחק עצירה, קלות לחיצה לקבלת האטה, משהו אחר?
עוד לא קיבלתי את הכלי לומד עליו עדיין באופן תיאורטי- מדובר בזן נכחד, בכל זאת...
הבלמים בהונדה בסדר. בקטמ 790 שבדקתי הם מצויינים. זה קשור כמובן גם לבולמים שאחראים על האחיזה.
כל מה שאמרת- מרחק, קלות וכמובן רגש. אתמול נסעתי ברכב עם הגדולה ובערך ב 40-50 קמ"ש חתול מתבגר ניסה להתאבד. סחטתי בלמים כמו טמבל שגדל באייטיז ואז החתול קפא אז סחטתי עוד עד שה ABS נכנס לחרחור ורק אז החתול החליט לברוח. 2 שניות גג עם שיעור לגבי בלם רגיש. בלמים יכולים להיות מאוד נוחים אבל בבלימת חדות \חירום מרגישים הבדל בין בלמים עוצמתיים ורגישים לאחרים. מצערת חשמלית אמורה לתת יותר רגש אבל זה בקטנה מבחינתי.
הכי חשוב, ירח מלא הבא בינואר מתכנן טיול רכיבה לילי :)

קידוזו
07-12-2019, 14:12
כלי מרגש,מעולה לשטח בתנאי שלא תבאס אותו עם גז דרדלה וכן,יהיו מצבים כאלה כי אמרת בעצמך שהניסיון שלך בשטח שואף לאפס.
כוח לא חסר לו,אתה תמצא את מיגון הרוח מוגבל קצת ב180 אבל מה זה משנה,הוא מרגש.
מה שכן הוא כבד וגם עדיין נוצץ בשמש.
תתחדש!!
אין לי ניסיון במה שנקרא "שטח" אבל (אחרי שנה) בשבילים ודרכים משובשות הרגשתי עם ה NCX די בנוח גם כשהאחורי פרפר. הם באותו משקל והכתום אמור להיות יותר ידידותי מחוץ לאספלט. ב- 180 על גלגל אחד לא צריך מגן רוח. סתם. אני מכוון לתהליך היכרות ולימוד מהנה ברכיבה נאותה.

השושנים
07-12-2019, 14:44

גם אני שאלתי את אותה השאלה עד שרכבתי על הורסיס החדש והאלקטרוני שם יש אחת כזו.
ההבדל הוא שהכוח נשלט ע"י מחשב ולא על ידי כבל, ז.א אומרת יותר רגישות בתנועה, במהירות נמוכה
ההרגשה של עצבנות יתר (בכפוף כמובן לכוח המנוע) אבל כשהמהירות עולה התחושה של שליטה טובה יותר
בכמות הגז ויכולת דיוק יותר כירורגית ביציאות מהסיבובים כשצריך לפתוח גז בנק' מדויקת או בכמות גז כזו.
בפועל הכלי מרגיש מהיר יותר (לא בדקתי ממש ומדובר בתחושה) מדיוק יותר, ואחיד יותר מהגז אצלי.

ayalzo
07-12-2019, 15:32
לגבי בלמים.
הבלם הקדמי של הnc הוא חלש נקודה.
בלימה שאני מבצע באופנועים אחרים בקלות עם אצבע אחת אני מבצע במאמץ עם שתי אצבעות בnc.
לבלימת חירום חזקה במהירות גבוהה כבר צריך הרבה אצבעות.
מצד שני, זה מחזק את שרירי הידיים :) .

Dresdner
07-12-2019, 16:38
גם אני שאלתי את אותה השאלה עד שרכבתי על הורסיס החדש והאלקטרוני שם יש אחת כזו.
ההבדל הוא שהכוח נשלט ע"י מחשב ולא על ידי כבל, ז.א אומרת יותר רגישות בתנועה, במהירות נמוכה
ההרגשה של עצבנות יתר (בכפוף כמובן לכוח המנוע) אבל כשהמהירות עולה התחושה של שליטה טובה יותר
בכמות הגז ויכולת דיוק יותר כירורגית ביציאות מהסיבובים כשצריך לפתוח גז בנק' מדויקת או בכמות גז כזו.
בפועל הכלי מרגיש מהיר יותר (לא בדקתי ממש ומדובר בתחושה) מדיוק יותר, ואחיד יותר מהגז אצלי.זה לא המצערת, זאת מפה נכונה של ההזרקה כתלות פתיחת המצערת.
באופנועים עם כבל יש חיישן TPS שבסוף גם מתרגם פתיחת מצערת לאות חשמלי (התנגדות) גם מצערת עם כבל אפשר לתכנן כך שהכוח יהיה לינארי ואפשר גם הפוך שמצערת ride by wire תיהיה רגיזה.

מה שכן קל יותר ליצר מפת הזרקה חלקה עם מצערת ride by wire אבל לא הייתי אומר שכל אופנוע שיש לו כזאת לעולם יהיה חלק יותר.

kaz
07-12-2019, 21:38
לגבי בלמים.
הבלם הקדמי של הnc הוא חלש נקודה.
בלימה שאני מבצע באופנועים אחרים בקלות עם אצבע אחת אני מבצע במאמץ עם שתי אצבעות בnc.
לבלימת חירום חזקה במהירות גבוהה כבר צריך הרבה אצבעות.
מצד שני, זה מחזק את שרירי הידיים :) .
אז זה לא שההונדה לא בולם, פשוט צריך להשקיע בו :tongue: (מעניין אם אפשר לכוון רגישות ע"י החלפת קוטר בוכנה במנגנון ההידראולי או משהו כזה)

קידוזו, מה צפי הטיפולים בחדש?

lokimonster
08-12-2019, 10:56
תתחדש אח יקר
נשארתי לבד עם העגלה.
אני צריך לחפש חברים חדשים שאוכל לרכוב איתם בקצב הNC.

לרדוף אחרי הNC היה קל
אחרי כתום וורסיס וZ1000SX מתחיל להיות אתגר לא מושג.
:smscooter:

השושנים
08-12-2019, 11:05
אז זה לא שההונדה לא בולם, פשוט צריך להשקיע בו :tongue: (מעניין אם אפשר לכוון רגישות ע"י החלפת קוטר בוכנה במנגנון ההידראולי או משהו כזה)

אני בטוח שהחלפת רפידות תביא לשינוי ותחושה טובה יותר ככה היה לי בורסיס כשעברתי לרפידת ברמבו.

pakapaka
08-12-2019, 11:06
תתחדש. בטוח שתהנה.
ממליץ להצטרף לקבוצת הטיולים של היבואן. תוכל בה למצוא חברים לרכיבה בכל רמה.

dudybou
08-12-2019, 11:18
תתחדש !

אתגרת לי את הבחירה של הכלי הבא.. :frustrated:

moonshield
08-12-2019, 14:23
אין תמונות? לא קרה...
תתחדש (בעתיד, אחרי הוכחה [emoji12])!

השושנים
08-12-2019, 14:29
אין תמונות? לא קרה...

"
אבל ממש. זאת הסיבה שאני לא יכול להתאפק ולחכות עד שיגיע נגד הנאחס והעין הרע. ככה זה אהבה, אין שכל."

moonshield
08-12-2019, 20:18
תירוצים כמו חול, ואין מה לאכול

קידוזו
08-12-2019, 22:25

15 קטן 30 גדול
600 ש"ח - 2500 בהתאמה (בערך)

תתחדש אח יקר
נשארתי לבד עם העגלה.
אני צריך לחפש חברים חדשים שאוכל לרכוב איתם בקצב הNC.

לרדוף אחרי הNC היה קל
אחרי כתום וורסיס וZ1000SX מתחיל להיות אתגר לא מושג.
:smscooter:
שקר וכזב. מפאת כבודו של ה NC אציין שבדרך אלון אף פעם הגדולים לא ברחו לנו וזרמנו יותר מבסדר. זה קובע די הרבה בעיני.

אין תמונות? לא קרה...

תירוצים כמו חול, ואין מה לאכול

אכן, נגעת בנקודה כואבת.
התשובה לגשם וללקוחות וגורלות הסדנא ולכל מי שחבר למזימה הנפשעת לעכב את המסירה- תאכלו את הכובע.
מוכן להתעורר בחיוך נרגש עד מותי גם אם לא אגע באופנוע.
הרי אם נודה על האמת זו כל הפואנטה.
בשביל מה בכלל צריך את הכלי הזה. הציפיה שווה לא פחות :)

Guccii800
09-12-2019, 22:06
15 קטן 30 גדול
600 ש"ח - 2500 בהתאמה (בערך)

תתחדש, אני בטוח שתהנה מהכלי, לא רוצה לבאס אותך אבל אתה יכול לחלום על מחירים כאלו, רוכב על 1190, עלות טיפולים הרבה יותר ממוגזמת ( אפילו יותר משני האיטלקים לפניו), הנוחות והפאן מחפים על עלות האחזקה, אין שום בעיה עם מיגון הרוח גם לא במהירות סגירה של האופנוע (ככה שמעתי בכל אופן), בעיקר בדגם ה-R שלי הדגם הרגיל (משקף גבוה) ורעשי הרוח היו בלתי נסבלים עד שהחלפתי את המשקף לאחד קצר של ה-R ומאז תענוג.
מבחינתי החסרון היחידי עם האופנוע זה הק"מ הגבוה שאני עושה עליו לעומת כל האופנועים האחרים שהיו לי.

השושנים
10-12-2019, 08:28
תתחדש, אני בטוח שתהנה מהכלי, לא רוצה לבאס אותך אבל אתה יכול לחלום על מחירים כאלו, רוכב על 1190, עלות טיפולים הרבה יותר ממוגזמת ( אפילו יותר משני האיטלקים לפניו), הנוחות והפאן מחפים על עלות האחזקה, אין שום בעיה עם מיגון הרוח גם לא במהירות סגירה של האופנוע (ככה שמעתי בכל אופן), בעיקר בדגם ה-R שלי הדגם הרגיל (משקף גבוה) ורעשי הרוח היו בלתי נסבלים עד שהחלפתי את המשקף לאחד קצר של ה-R ומאז תענוג.
מבחינתי החסרון היחידי עם האופנוע זה הק"מ הגבוה שאני עושה עליו לעומת כל האופנועים האחרים שהיו לי.

איך הוא במהירות נמוכה בתוך התנועה, מבחינת משקל וחניות צפופות?

enzane
10-12-2019, 16:09

אני עם 1290s.

באופן מפתיע, התנהלות עירונית איתו היא מאוד מאוד נוחה. קל מאוד לסוע איתו לאט והשתחלות בין רכבים היא לא בעיה בגלל שהידיות גבוהות מהמראות של רוב הפרייבטים.

אני גר בתל אביב ורוכב הרבה הן בתוך העיר והן מחוצה לה בפקקים. יותר נוח ממרבית האופנועים שהיו לי.

אין כמו מנוע גדול וגמיש.

השושנים
10-12-2019, 16:26
אני עם 1290s.

באופן מפתיע, התנהלות עירונית איתו היא מאוד מאוד נוחה. קל מאוד לסוע איתו לאט והשתחלות בין רכבים היא לא בעיה בגלל שהידיות גבוהות מהמראות של רוב הפרייבטים.

אני גר בתל אביב ורוכב הרבה הן בתוך העיר והן מחוצה לה בפקקים. יותר נוח ממרבית האופנועים שהיו לי.

אין כמו מנוע גדול וגמיש.

אני חייב להודות שהוא קצת מפחיד אותי כי הוא גבוה מהורסיס ונראה מאד מאיים, לדעתי לפחות עבורי זה אובר קייל....

קידוזו
10-12-2019, 16:40
אני חייב להודות שהוא קצת מפחיד אותי כי הוא גבוה מהורסיס ונראה מאד מאיים, לדעתי לפחות עבורי זה אובר קייל....
ה 1090 שוקל משהו כמו 230 רטוב על 125 כ"ס.
די דומה לוורסיס אאל"ט

השושנים
10-12-2019, 16:44
ה 1090 שוקל משהו כמו 230 רטוב על 125 כ"ס.
די דומה לוורסיס אאל"ט

כשניפגש נמדוד ונשווה גודל...(של האופנועים כן?)

Guccii800
10-12-2019, 16:45

אין לי מושג, הוא משמש אותי רק בסופי שבוע.
כאשר מגיע למרכז (לא בתדירות גבוהה) אז מעדיף תמיד לבוא על אופנוע ולא ברכב, אני לא אדם קטן כך שלי אישית אין שום בעיה לא עם הגובה ובטח לא עם המשקל (תמיד רכבתי על בהמות).
ושוב, היו לי אופנועים מכל הסוגים, כולל שני אופנועים ממותגים שנחשבים אקזוטים, תמיד חשבתי שאין אופנוע טוב יותר מהיאבוסה (נוחות, כוח ומחיר) עד הכתום, זה האופנוע שהכי התחברתי ושמבחינתי נותן הכי הרבה גם אם אני משקלל את מחירי האחזקה ההזויים.

kaz
10-12-2019, 17:24
זה לא משהו כמו שמן, פילטר, שסתומים כל X, נוזל בלמים, פילטר אוויר ושות' כל 2X? ממה נובע יוקר הטיפולים? עלות חלפים, זמני עבודה?

קידוזו
10-12-2019, 17:47
כשניפגש נמדוד ונשווה גודל...(של האופנועים כן?)
בוטלה הרכיבה לאילת בסופהשבוע הזה (זוגות וכאלה) אז אפשר בכיף.

Guccii800
12-12-2019, 13:27
זה לא משהו כמו שמן, פילטר, שסתומים כל X, נוזל בלמים, פילטר אוויר ושות' כל 2X? ממה נובע יוקר הטיפולים? עלות חלפים, זמני עבודה?

עבודה וחלפים, טיפול אחרון- רק החלפת שמן (כולל פילטר) ופלאגים (שום דבר נוסף, פילטר אויר הוחלף קצת קודם), הצעת מחיר 2100 ש"ח ולבסוף שולם 1800, מדיבור עם בעלי אדוונצרים אחרים, טיפול גדול בסביבות 3500-4000 (עוד לא הגעתי לזה אבל זה מה שנאמר לי)

קידוזו
13-12-2019, 01:03
עבודה וחלפים, טיפול אחרון- רק החלפת שמן (כולל פילטר) ופלאגים (שום דבר נוסף, פילטר אויר הוחלף קצת קודם), הצעת מחיר 2100 ש"ח ולבסוף שולם 1800, מדיבור עם בעלי אדוונצרים אחרים, טיפול גדול בסביבות 3500-4000 (עוד לא הגעתי לזה אבל זה מה שנאמר לי)
טיפול רגיל זה החלפת פילטרים ושמן. קשה לי להאמין שעולה יותר מאלפיה.
כנראה שהפלגים מצופים זהב....
כן, עדיין מצפה ועוד לא התחדשתי ואולי הייתי צריך לשתוק.
אם מישהו עשה לי עין נמסר לי שהוא יקבל אותה מהשדים והרוחות בתוספת ריבית ופיגורים. סססאמו.
מצד שני היתה פגישה מרגשת והכלי מוכן ומזומן.
התיישבתי עליו לראשונה על ג'ק מרכזי וזה מרגיש מאוד מאוד שונה.

Guccii800
13-12-2019, 10:49
הפלאגים יקרים וכך גם העבודה כדי להחליף אותם, בהחלפת השמן והפלאגים האופנוע היה מעל 3 שעות על הליפט, שוב, את מי מעניין שהטיפולים יקרים, האופנוע פצצה, תענוג לרכב עליו ושווה כל שקל, היה לי דיאבל, טיפול 24 עולה 4500 ש"ח לפני בלת"מים, את עלות הטיפול ידעתי מראש ועדיין זה האופנוע שרציתי והסכתי מראש לעלות האחזקה גם אם חשבתי שהיא מוגזמת.
שוב, קנית אופנוע פצצה, רכיבות טובות ואני בטוח שתהנה ממנו.

lokimonster
13-12-2019, 10:59
היה לי הgtr ונהניתי ממנו מאוד
מה ששבר אותי זה עלות ההחזקה המורכבות והבלת"מים.
זה הגיע למצב שנמנעתי מלרכב עליו.

היום עם הnc אני פחות מודאג מהתחזוקה מאידך קצת משעמם לי.

מי יודע אולי הדיאלים יפצה

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

השושנים
13-12-2019, 12:51
היה לי הgtr ונהניתי ממנו מאוד
מה ששבר אותי זה עלות ההחזקה המורכבות והבלת"מים.
זה הגיע למצב שנמנעתי מלרכב עליו.

היום עם הnc אני פחות מודאג מהתחזוקה מאידך קצת משעמם לי.

מי יודע אולי הדיאלים יפצה

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

הבנדם רוצה פרי לקינוח ארוחה טובה מת לפרי טעים מתוק ועסיסי ומזמין...מלפפון-מתלונן צועק זועק

אומרים לו טוב תזמין משהו אחר פיצוי חושב חושב, קינוח, מתוק, נמס בפה...קונה בורקס תרד!

לך תבין