מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : בעיית הנעה ואי שמירה על טורים

aviv_a103
25-09-2015, 01:21
שלום לכם,
לפני שלושה חודשים+ רכשתי wr125r 2015 חדש וכעט הוא עומד על 2800 קמ. לפני כשבוע הוא התחיל לעשות לי בעיה בהנעה, זאת אומרת הכלי צורח טיפה ולוח המכוונים והנורות סוג של מהבהבים עד שאחרי כחמש שניות הכלי מניעה. וגם שמתי לב שהטורים שלו תמיד לא קבועים, ולפעמים האופנוע במצב סרק עומד להכבות כל שניה. משהו אולי יודע מה הבעיה? תודה לעונים.

geva1979
25-09-2015, 11:34
הכלי עדיין באחריות, מה אתה מסתבך? קפוץ למוסך הראשי

aviv_a103
25-09-2015, 12:05
הכלי עדיין באחריות, מה אתה מסתבך? קפוץ למוסך הראשי

המוסך המרכזי של מטרו מוטור רחוק פיצוצים ממני ואין טעם לסוע לשם בשביל זה...

Jack_R1
25-09-2015, 16:09
יש טעם לנסוע בשביל זה, זה עלול להיות בעיית טעינה (יש יותר מסיבה אחרת אפשרית, וגם יותר מ-2) ולעלות לך כמה מאות\אלפי שקלים. נראה לי יותר קל לנסוע.
לנתח את התקלה עפ"י התאור - יש לי ספק רב שמישהו יצליח.

aviv_a103
25-09-2015, 17:38
יש טעם לנסוע בשביל זה, זה עלול להיות בעיית טעינה (יש יותר מסיבה אחרת אפשרית, וגם יותר מ-2) ולעלות לך כמה מאות\אלפי שקלים. נראה לי יותר קל לנסוע.
לנתח את התקלה עפ"י התאור - יש לי ספק רב שמישהו יצליח.
אוקי הבנתי, עוד כ150 ק״מ אני צריך לעשות טיפול, אני כבר יברר שם. להזכיר זה הרוב קורה לי בבוקר, אך גם לפעמים אחרי נסיעה.

Shahaf 46
26-09-2015, 00:30
מצבר חלש.

aviv_a103
26-09-2015, 02:15
מצבר חלש.

הכלי חדש, אני לא משאיר בחיים את הסוויץ פתוח, תמיד מכבה תסוויץ כשאני מכבה את האופנוע, אז איך זה הגיוני?!

אופנובנקיסט
26-09-2015, 06:19
הכלי חדש, אני לא משאיר בחיים את הסוויץ פתוח, תמיד מכבה תסוויץ כשאני מכבה את האופנוע, אז איך זה הגיוני?!

איך זה הגיוני שדאע"ש הורגים ילדים תמימים, הרי הם לא עשו כלום...

אין קשר לפעולות שאתה עושה לבין מצב המצבר שלך. יש 1000 גורמים וסיבות לתקלות ותפעול המכונה באופן מסודר ותקין רק יתרום לכך שיהיו פחות תקלות בטווח ארוך,אבל אם יצא עם מצבר תקול, לא משנה מה תעשה הוא עדיין תקול.

JohnnyDee
27-09-2015, 03:22
צריך גם לרכב לפחות שעה ולא 5 דקות.

aviv_a103
27-09-2015, 11:44
צריך גם לרכב לפחות שעה ולא 5 דקות.

עשיתי לו רכיבה של כמעט שעה בכביש מהיר ולא עזר...
זה רק הולך ונהייה גרוע יותר

JohnnyDee
28-09-2015, 13:03
מצבר מת? ווסת טעינה?
כיוון טורים?
מה אמרו במוסך.

aviran
28-09-2015, 15:08
מצבר, לדעתי בעיית טעינה/ זליגה

aviv_a103
14-10-2015, 17:38
מצבר מת? ווסת טעינה?
כיוון טורים?
מה אמרו במוסך.

מצבר, לדעתי בעיית טעינה/ זליגה

האחריות על המצבר היא כ-3 חודשים, ככה נמסר לי מהחברה
במוסך לא בדקו בכלל ואמרו שזה מצבר, כנראה רצן לדחוף לי מצבר חדש.
התקשרתי למטרו והתשובה שלהם הייתה:"אנחנו לא יכולים לעזור לך" או במילים אחרות: נגמרה האחריות, לך תז***ן.
עכשיו אני שואל את עצמי, הכלי יצא מהחברה לפני 5 חודשים, ועל הכביש כ-3 חודשים. לא הגיוני שמצבר שאמור להחזיק כ 3-4 שנים מת אחרי שלושה חודשים.
גם מסובך להגיע למצבר באופנוע שלי.
בקיצור- אכלתי אותה.

Mark
14-10-2015, 18:18
ממש אבל ממש לא אכלת אותה,האחריות לאופנוע תופסת בכל מוסך מורשה ולווא דווקא של מטרו,
אתה יכול להגיע למוסך אחר של מטרו עם האופנוע לבקש שיבדקו,אם זה אכן מצבר בעייתי אז שיחליפו מצבר במוסך ויבדקו אם הבעיה חוזרת,הכלי שלך באחריות אתה לא זה שצריך לשלם על הנזק.
כל חלק חדש יכול להתקלקל,זה מה שקורה שיש יצור המוני ולא כל חלק שיורד מפס יצור נבדק.
אם אתה מגיע למוסך ושוב מנסים לנפנף אותך אז פשוט תדבר עם שירות מטרו ותגיד להם בשיא הנחמדות שאם אין להם פיתרון בישבילך אתה עובר לעורך דין.
לי זה עזר פעמיים

aviv_a103
14-10-2015, 19:56
ממש אבל ממש לא אכלת אותה,האחריות לאופנוע תופסת בכל מוסך מורשה ולווא דווקא של מטרו,
אתה יכול להגיע למוסך אחר של מטרו עם האופנוע לבקש שיבדקו,אם זה אכן מצבר בעייתי אז שיחליפו מצבר במוסך ויבדקו אם הבעיה חוזרת,הכלי שלך באחריות אתה לא זה שצריך לשלם על הנזק.
כל חלק חדש יכול להתקלקל,זה מה שקורה שיש יצור המוני ולא כל חלק שיורד מפס יצור נבדק.
אם אתה מגיע למוסך ושוב מנסים לנפנף אותך אז פשוט תדבר עם שירות מטרו ותגיד להם בשיא הנחמדות שאם אין להם פיתרון בישבילך אתה עובר לעורך דין.
לי זה עזר פעמיים

תקשיב, האחריות על מצבר יש רק 3 חודשים. ככה שהם לא חייבים לי כלום מבחינת מצבר ומבחינתם. זה מכעיס שבכלי חדש ועוד ימאהה הולך מצבר כלכך מהר.
וגם אם אני הולך למוסך מורשה של ימאהה ויבקש שיבדקו לי את זה, הבדיקה תעלה כסף, ואם יחליפו לי מצבר זה יעלה עוד כסף(יותר ממוסך רגיל) ככה שאני בדילמה מה לעשות.

Mark
15-10-2015, 10:09
מי אמר שזה המצבר?
עשו בדיקת טעינה למצבר?

aviv_a103
15-10-2015, 19:37
מי אמר שזה המצבר?
עשו בדיקת טעינה למצבר?

לא, גם מרוב שהשירות במטרו חרא התקשרתי לחברה והם לא הציעו לי אפילו לבוא לבדוק את זה.
אבל זה רק מצבר, מכיוון שאחרי נסיעה אני נגיד מדליק תסוויץ והמצבר נגמר אחרי שניות בודדות מבלי שאני מניעה, אז הבעיה היא שהמצבר לא נטען.

aviran
16-10-2015, 15:26
אביב אני לא מבין מה אתה רוצה.
אם חשבת שתקנה אופנוע ולא יהיו לך הוצאות וכאב ראש אתה טועה.
כמובן שיש אחריות לעניין אבל העסק כרוך בכאב ראש והוצאה אולי זמנית. תקבל את העצות או לא זאת כבר בעיה שלך אנחנו מביאים לך עובדות וממזערים נזק עתידי.

קודם כל קח מצבר אחר חבר במקומו רק לרגע ולבדוק שאכן מצבר פותר את הבעיה!
ולאחר שהבנו שאכן המצבר הלך נשקול אופציות ונשלול בהתאם. קודם כל מצבר שמת כ"כ מהר מכוון לשני מקומות - בעיית טעינה של האופנוע או מצבר דפוק (אמנם נדיר אבל בתוך המצבר יש תרכובת כימית ויתכן שגם היא לא עושה את עבודתה נאמנה).

כדי לשלול אופציות אתה בודק את המצבר ישירות עם רב מודד -מתח המצבר במנוחה וזרם!
לאחר מכן אתה צריך גם לבדוק שהבעיה היא לא מהאופנוע (כדי שאם תחליף מצבר לחדש האופנוע לא יגמור גם אותו נכון?)
את בדיקת הטעינה עושים גם עם רב מודד כשאופנוע מונע ובודקים מתח טעינה תקין.
לאחר שתגלה את הבעיה וההוצאות שיהיו כרוכות בהתאם תבדוק את אופציית 'הפעלת האחריות' רוב הסיכויים שתצטרך להביא קבלות ולדרוש החזרים. אני נוהג לא להוציא מכיסי מיד וקודם כל פונה עם האופנוע כמו שהוא הרי ככה קיבלתי אותו מהחברה עם המצבר שיעשו את הבדיקות שלהם ולאחר מכן ירשמו לי בכתב את ממצאי הבדיקה. אם הבעיה היחידה היא רק המצבר אז נדפקת אחי המצבר באחריות לתקופה קצרה. את המצבר מטרו גם קונים מחברה חיצונית וזו האחריות שהם מקבלים עליו.

נשמח לעדכונים והרבה הצלחה.
שבת שלום

א הזקן
16-10-2015, 19:56
בואי ונעשה סדר.
די ברור שהבעיות נובעות ממצבר לא מספיק טעון. מצבר לא טעון יכול לנבוע משתי סיבות: מצבר תקול ומערכת טעינה לא מתפקדת.
קלקול במצבר חדש יחסית נובע בד"כ מקצר בין תאים. זה דבר שיכול לקרות במצבר חדש או ישן או בכלל לא. אם זו הבעיה והאחריות על המצבר נגמרה את צריכה לקנות מצבר חדש.
חשמלאי יכול לאבחן קצר ע"י חיבור לטעינה חיצונית והסתכלות על הנוזל. אם יש קצר יהיו הרבה בועות גז בזמן הטעינה.
מערכת טעינה צריכה להיבדק עם מצבר תקין.
השלבים שאת צריכה לעשות הם: לבדוק אם המצבר תקול. אם כן, לקנות מצבר חדש, לחבר אותו ולבדוק טעינה. אם המצבר תקין צריך לטעון אותו ממטען חיצוני, לחבר אותו בחזרה ולבדוק טעינה. מערכת טעינה לא מתפקדת אמורה להיות מכוסה באחריות.
כמו שכבר כתבו לך, כשאת קונה אופנוע, במיוחד אם הוא לא חדש מהסוכנות, את צריכה לצפות להוצאות ומצבר זו הוצאה קטנה יחסית.
בהצלחה.